Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης: Δέχονται να επανέλθει η συνταγματική ομαλότητα με 4 κάλπες


Mία πρώτη νίκη φαίνεται να καταγράφει η αντιπολίτευση καθώς τα κυβερνητικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δέχθηκαν να ακολουθηθεί  η συντεταγμένη διαδικασία ψηφοφορίας των τεσσάρων καλπών, μία για κάθε υπό παραπομπή, πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο απόκρυψης και αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ: Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλος, Λ.Παπαδήμος και Γ.Παπακωνσταντίνου
Για απόλυτη γελοιοποίηση και εξευτελισμό των θεσμών και του Κοινοβουλίου μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την εισήγηση για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες και επτά κάλπες.
Κατήγγειλε, επίσης, και το προεδρείο ότι με τη στάση του συμβάλλει στην καταρράκωση των θεσμών.  
«Δική μας πρόταση είναι μια ψηφοφορία, ένα ψηφοδέλτιο και μια κάλπη. Το θέμα αφορά στον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών» είπε ο κ. Παπαδημούλης και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα μείνει σε όλες τις ψηφοφορίες.
Όπως είπε επί της διαδικασίας, συμφωνήθηκε ομόφωνα η διεξαγωγή ταυτόχρονης μυστικής ψηφοφορίας, με μία ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, με τέσσερις κάλπες και τέσσερα ψηφοδέλτια με τα αδικήματα, όπως επίσης και λευκά ψηφοδέλτια.
 

Μετά τη πρόταση του προέδρου ΠΑΣΟΚ για μία κάλπη ανά πρόσωπο αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια να μπουν οι επτά κάλπες και τρεις ψηφοφορίες για να καταργηθεί η μυστικότητα  της ψήφου, ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ελέγξει την ψήφο των βουλευτών της πλειοφηφίας παρατήρησε σε έντονο ύφος ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συμφωνούν με την πρόταση του κ. Βενιζέλου.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Χρήστος Παππάς που ανακοίνωσε τη συμφωνία της Χρυσής Αυγής με τις τέσσερις κάλπες τονίζοντας ότι δικαιώθηκε η επιμονή του κόμματος να ακολουθηθούν οι συνταγματικές και κοινοβουλευτικές θεσμικά κατοχυρωμένες διαδικασίες.

Με την πρόταση να στηθούν τέσσερις κάλπες  συμφώνησε και το ΚΚΕ.

Τα περί σκευωρίας που ανέφερε ο κ. Βενιζέλος μπορεί να τα θέσει στη διαδικασία της ουσιαστικής συζήτησης, δεν είναι θέμα διαδικαστικό. Το ΚΚΕ το αφήνουν παγερά αδιάφορο οι αναφορές για τη σκευωρία, επεσήμανε ο κ. Χαλβατζής και παράλληλα υπενθύμισε ότι  από το βήμα της Βουλής η Αλέκα  Παπαρήγα είχε επισημάνει τους κινδύνους για τη διαδικασία και την πορεία συγκάλυψης. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι με όποια διαδικασία θα διαλευκανθούν τα πράγματα», συμπλήρωσε.

«Ναι» στην πρόταση για τέσσερις κάλπες είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, με στόχο όπως είπε, την αναζήτηση της αλήθειας.
Στη συνέχεια με την πρόταση των τεσσάρων κάλπων συμφώνησαν τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ. Ακολούθησε η συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής  αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου