Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει Τουρκική Ένωση Ξάνθης! (Βήμα-Βήμα για την ανεξαρτητοποίηση Θράκης κόντρα και στον αγωγό South Stream)




Παρατίθεται, ως έχει, δελτίο τύπου του "πατριωτικού" ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζει τη θλίψη του επειδή 
ο  Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της
 ως νόμιμου σωματείου:
Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον
 Αρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση
 ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο  Άρειος Πάγος
 απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως 
νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων 
του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του 
στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται 
ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων 
του Ανθρώπου.
Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι 

η αίτηση απορρίφθηκε  με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού 
Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή
 η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη
 της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης,
 τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις 
οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.
Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να 

πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να
 μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το 
Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση
To Γραφείο Τύπου

ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΑΑΑΑ ΜΠΡΡΡΡΡ!!!!!!




Μήνες τώρα παρακολουθώ τα ΜΜΕ, με όση υπομονή και αντικειμενικότητα μπορώ πλέον  να διαθέτω. Το συμπέρασμα; Αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος: μας έχουν εντελώς, μα εντελώς για πρόβατα.
Άλλοι κράζουν την αγωνία τους για την «επικείμενη»  επιστροφή στη δραχμή, άλλοι με υφάκι υποτιμητικό μας λένε τι οφείλουμε να πιστέψουμε. Άλλοι πάλι, τελείως ξεδιάντροπα, καυχώνται ότι η αξιόλογη προσωπικότητά τους κουβαλάει μιλιούνια ψήφους στην παράταξη της αρεσκείας τους και ότι αυτοί, εμβριθείς μελετητές και κάτοχοι της πολεμικής στρατηγικής και της ψυχολογίας της χειραγώγησης της μάζας, είναι ικανοί - και το έχουν κάνει- να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις. Φαντάζομαι ότι όλοι καταλάβατε ότι το τελευταίο αφορά σε αυτό το αλαλάζων κύμβαλο των ερτζιανών. Δεν τον αδικώ που έχει καβαλήσει το καλάμι. Οι ισχυρισμοί του έχουν βάση. Κατά το παρελθόν έχει βοηθήσει ουσιαστικά τους ανώνυμους εντολείς του (ξέρετε, εκείνους που μήνες πριν μας ενημέρωναν πότε θα πέσει η ελληνική κυβέρνηση και πότε θα γίνουν εκλογές) , βασιζόμενος στην ψυχολογία της μάζας. Μετά, θέλοντας να στρώσει το έδαφος για την καινούρια πράξη του δράματος, και να παρουσιάσει το προσωπείο του αγανακτισμένου πατριώτη και λαολάτρη, παραδέχτηκε ότι κάποιες φορές έκανε λάθη για συγκεκριμένους ανθρώπους. Ειλικρινής μετάνοια ή «το καλύτερο ψέμα είναι αυτό που βρίσκεται κοντά στην αλήθεια»;
Το θέμα μας δεν είναι αυτό το ανάξιο ανθρωπάκι, αλλά εσείς κι εγώ! Θέλετε αλήθεια να είστε οικειοθελώς πρόβατα; Σας λέει κατάμουτρα ότι σας χειραγωγεί κι εσείς το δέχεστε αγόγγυστα και συνεχίζετε να τον ακούτε να παραληρεί. Βρίζει όλους τους άλλους πολιτικούς, κάποιους δικαίως –είπαμε, το καλύτερο ψέμα είναι αυτό που βρίσκεται κοντά στην αλήθεια-. Σας συστήνει Τσίπρα κάτι που μπορεί να χαϊδεύει τα αυτιά σας –ναι, αυτός ο 37χρονος ιππότης της ελπίδας, που κατατρέχουν τα άλλα ΜΜΕ- … Ναι, φίλοι μου, χάιδευε και τα δικά μου αυτιά η σκέψη να στηρίξω τον άνθρωπο που έκανε σοβαρή αντιπολίτευση  αυτά τα δύο οδυνηρά χρόνια. Αυτόν που άλλαξε το πρόσωπο του παλιού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, εκείνου με τις σαφείς αναρχικές προεκτάσεις, το κόμμα που έκαψε την Αθήνα στα Δεκεμβριανά, που πρόσθεσε στον αδικοχαμένο Αλέξη και τους τρεις νεκρούς της Μαρφίν, έτσι για να εδραιωθεί η «δικαιοσύνη». Ή μήπως άλλαξε απλώς  το προσωπείο;
Η εβδομάδα μετά τις εκλογές απέδειξε ότι επρόκειτο για το προσωπείο.
 Ο Τσίπρας αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ; Μα αυτός έχει ξεπεράσει σε εμφανίσεις ακόμα και τον Βενιζέλο! Το ενδιαφέρον δε των αγγλόφωνων ΜΜΕ είναι πολύ πρωτότυπο. Σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως ο Τσίπρας είναι το κρυφό χαρτί των αγορών, κάτι σαν δεύτερος Γιωργάκης. Η σοβαρότητα αποδείχτηκε ωραιοπάθεια, ναρκισσισμός, αλαζονεία, θεωρίες τουρλού-τουρλού, αντιθέσεις και πίσω από τις λέξεις η ομολογία. Υποχρεωτικός δανεισμός από τις καταθέσεις μας, δηλαδή κατάσχεση. Ούτε ο σοβιετικός κομουνισμός δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο. Καταγγελία μνημονίου, με πολλές διαπραγματεύσεις και … ίσως λίγη σαντιγύ και ένα κερασάκι στην κορυφή για να γλυκαθούμε.
Δεν ξέρω για εσάς, φίλοι μου, αλλά εγώ έχω από καιρό πάψει να βελάζω! ΜΠΕΕεεε!!!
Μέδουσα

Ποιος εμπιστεύεται τον ανεπάγγελτο Τσίπρα για πρωθυπουργό ;


Επειδή μας τα έχετε ζαλίσει κοινός με τον Τσίπρα της τελευταίες ημέρες θα ήθελα να ξέρω αν αυτός ο τύπος έχει κολλήσει ένσημο στην ζωή του.Έτσι ψάχνοντας στο internet ανακάλυψα το εξής: ….

Γεννήθηκε το στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 1974,πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990 και του 1991. Φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία.
Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση μέσω του σχήματος «Εγκέλαδος», το οποίο συμμετείχε στην ομοσπονδία των Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων (πρόγονος του σημερινού ΔΑΡΑΣ). Με τα ΕΡΑΣ εκλέχθηκε στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ την περίοδο 1995-1997.


Την ίδια περίοδο ήταν Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΝ (τότε Ένωσης Αριστερών Νέων). Το 1999 εξελέγη Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης και διατήρησε τη θέση αυτή έως το 2003.
Το Δεκέμβριο του 2004, κατά το 4ο συνέδριο του Συνασπισμού, αποχώρησε από τη Νεολαία και εξελέγη με το 42% των ψήφων των συνέδρων (πέμπτος σε σειρά) στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού και εν συνεχεία στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, όπου ανέλαβε αρμόδιος για θέματα παιδείας και νεολαίας.Στις εκλογές που έγιναν στη Ελλάδα στις 6/5/2012 εξελέγη ως πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεύτερο κόμμα σε ψήφους και με μικρή διαφορά απ΄το πρώτο. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2006, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη».
Στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 εξελέγη πρόεδρος του κόμματος μέχρι και σήμερα.
Και ερωτώ εγώ ο βλάκας ένα παιδί του κομματικού σωλήνα προερχόμενο από την μεγάλη των ΚΝΙΤΩΝ σχολή μπορεί να διοικήσει την Ελλάδα;
Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει στην ζωή του μια ημέρα,μπορεί να τα καταφέρει;
Εσείς θα εμπιστευόσασταν ;;;
Ίδωμεν

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ! ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΦΑΞ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…



…ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΙΔΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΙΤΣΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΤΗΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! ΤΟ ΦΑΞ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ “ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ” ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΪΤ.

Το μέλλον της Δύσης, στα χέρια των Ελλήνων!


Η συνάντηση του Ολάντ με την Μέρκελ γίνεται την ώρα που υπάρχει τεράστια φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα (€5 δισ από την 6η Μαίου), και ο φόβος κυριαρχεί στις αγορές.
Η ενδεχόμενη απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει ακόμη περισσότερη αβεβαιότητα, και νέες εκλογές σε ένα μήνα.
Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε συνεχίζει να μιλάει για την ανάγκη περισσότερου ordoliberalism, λες και πρόκειται για την υπέρτατη αλήθεια. Και παράλληλα, παντού συνεχίζει να κυκλοφορεί αυτό το κουραστικό, περί της δημοκρατίας ως ελληνική εφεύρεση.
Πρόσφατα άκουσα τον επικεφαλής του euro group Ζαν Κλωντ Γιούγκερ, να λέει πως «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν ξέρουμε πώς να επανεκλεγούμε για να το κάνουμε…».
Πάντως ακόμη και αυτό δεν είναι σίγουρο, αφού αυτό που ξέρουν οι Μέρκελ και Σόιμπλε να κάνουν, αποδείχθηκε λάθος. Βέβαια, ακόμη και αν ήξεραν το σωστό, πάλι θα υπήρχε το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αποτελέσματος κάπου στην Ευρώπη, που θα ανέτρεπε αυτά που θέλουν οι πολιτικοί, οι οποίοι δυσκολεύονται να πουν αλήθειες στους ψηφοφόρους, μη τυχόν και χάσουν την εύνοιά τους.
Κάθε χώρα έχει τις δικές της αλήθειες, τις οποίες αποφεύγουν να πουν οι πολιτικοί της. Στη Βρετανία, αυτή η ανείπωτη αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε και τη πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δεν μπορούμε να είμαστε μακριά από την ΕΕ, και παράλληλα να απολαμβάνουμε τα ωφελήματά της συμμετοχής μας σ αυτήν.
Στην Γαλλία, η ανείπωτη αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί πλέον ισότιμο μέλος με την Γερμανία.
Η αλήθεια της Γερμανίας είναι ότι αυτή θα χρειαστεί να πληρώσει το μπάχαλο ούτως ή άλλως. Το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών χρεών έχει «κοινωνικοποιηθεί» μέσω του EFSF, του ΔΝΤ, και της ΕΚΤ. Η Γερμανία διατηρεί σημαντικό μερίδιο σε όλα αυτά, και ειδικά στην ΕΚΤ.
Το νέο πρότζεκτ θα είναι ο Στόχος Νο2, που έχει σχέση με την ρευστότητα, αφού η Γερμανία έχει ήδη να λαμβάνει €644 δις από κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, ποσό που αντιστοιχεί στο ¼ του συνολικού γερμανικού ΑΕΠ. Αν λοιπόν έφευγε η Ελλάδα από το ευρώ, τι θα γίνονταν με την οφειλή της κεντρικής της τράπεζας προς την ΕΚΤ, και εμμέσως προς το Βερολίνο; Κανένας δεν γνωρίζει, αλλά μάλλον η ΕΚΤ θα το έσβηνε από τα βιβλία της ως χασούρα. Κάτι τέτοιο δεν θα γονάτιζε την τράπεζα, αλλά τον λογαριασμό θα τον πλήρωνε στο τέλος η Γερμανία. Και αν η ελληνική χρεοκοπία επηρέαζε και άλλες αδύναμες χώρες του ευρώ, τότε η Γερμανία θα αναγκάζονταν και πάλι να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, εμμέσως ή αμέσως, αλλιώς θα αντιμετώπιζε σοβαρές και απρόβλεπτες επιπτώσεις.
Η ελληνική αλήθεια, ή μάλλον μισή αλήθεια, είναι ότι οι εναλλακτικές της λύσεις είναι το κακό, το πολύ κακό, και το κάκιστο.
Το χειρότερο όλων των σεναρίων είναι η άτακτη έξοδός της από το ευρώ, που είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Αν δεν συμβεί μέχρι τις εκλογές, οι Έλληνες ψηφοφόροι θα έχουν έναν ολόκληρο μήνα για να επιλέξουν τι είναι κακό και τι κάκιστο. Μια σχεδιασμένη, προσεκτική έξοδος από την ευρωζώνη, ή παραμονή σε αυτήν, με κάποιους καλύτερους όρους απέναντι στη Γερμανία, τους οποίους θα μπορούσε να επιβάλλει ο Ολάντ;
Δεν γνωρίζω ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την Αθήνα. Δεν είμαι οικονομολόγος, άσχετα αν ούτε οι οικονομολόγοι γνωρίζουν περισσότερα. Ούτε είμαι Έλληνας. Πάντως, δημοκρατία σημαίνει οι λαοί να αποφασίζουν για το τι θέλουν. Και επειδή δεν υπάρχει ένας πανευρωπαϊκός «δήμος», αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους είναι οι ίδιοι οι Έλληνες.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν μια κραυγή απόγνωσης των Ελλήνων για τα βάσανα που περνούν. Απορρίφθηκαν τα δυο μέχρι σήμερα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, που στηρίζουν το μνημόνιο, και την λιτότητα, με αντάλλαγμα την διάσωση από πλευράς τρόικας.
Οι επόμενες εκλογές θα είναι η στιγμή της αλήθειας. Μέσα ή έξω απ το ευρώ; Θα τζογάρουν οι Έλληνες; Πιστεύουν ότι η οικονομία τους θα ανακάμψει με μια γενναία υποτίμηση; Ή μήπως θα πιστέψουν σε μια κυβέρνηση η οποία θα θελήσει να διαπραγματευτεί μέσα από την ευρωζώνη, με την βοήθεια του Ολάντ;
Ήδη, η Μέρκελ δείχνει να βάζει λίγο νερό στο κρασί της, μιλώντας για ανάπτυξη και αναπτυξιακά κίνητρα. Αυτά όλα θα πρέπει να τεθούν στους Έλληνες ψηφοφόρους. Αυτοί θα αποφασίσουν. Και αυτό είναι το νόημα της ελληνικής εκείνης εφεύρεσης, που λέγεται δημοκρατία. Ελεύθεροι πολίτες που διαβουλεύονται, και που αποφασίζουν.
Το μέλλον της ευρωζώνης βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων ψηφοφόρων. Και όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρώπης, ή ακόμα και της ίδιας της Δύσης. Όλοι αυτοί εξαρτώνται από την ετυμηγορία των πολιτών της κοιτίδας της δημοκρατίας, και του δυτικού πολιτισμού.
Ας ελπίσουμε πως σε αυτό κρίσιμο σταυροδρόμι, η ελληνική πολιτική θα ανακαλύψει και πάλι το μεγαλείο και την απλότητα που υπήρχαν επί αθηναϊκής δημοκρατίας.
Είναι ανέφικτο αυτό ως ελπίδα; Μάλλον ναι….

Όταν ο Παπανδρέου είχε κάνει την αθλιότητα με το δημοψήφισμα, η Μέρκελ είχε εξοργιστεί. Το θυμούνται αυτο οι “κύκλοι”;


Επιμένουν οι διάφοροι κύκλοι στον οχετό εκβιασμού, διαψεύδοντας την διάψευση της Μέρκελ, όπως είχαμε προβλέψει ότι θα κάνουν χθες! Τους διέφυγε όμως ότι όταν ο Παπανδρέου είχε προτείνει κάτι παρόμοιο, η Μέρκελ είχε ανέβει στα κάγκελα και ο Σαρκοζί τον έλουζε με κοσμητικά επίθετα παρουσιάζοντας τον ως ψυχοπαθή!

Λέτε τώρα η Μέρκελ να άλλαξε γνώμη, να την είπε στον Παπούλια υπό μορφή εντολής και ο Παπούλιας να μην ψέλλισε ούτε μία λέξη αντίδρασης; Απλά να το μετέφερε στον …Πικραμμένο που δεν έχει το δικαίωμα ούτε να προτείνει κάτι τέτοιο;

Όπως είδαμε και στην περίπτωση Καμμένου, αυτοί οι “κύκλοι” εξυπηρετούν ένα αρρωστημένο παιχνίδι ντόπιων καθαρμάτων. Αυτοί οι κύκλοι είναι υπεύθυνοι και για την έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών προς όφελος της χώρας, αφού επιθυμούν μία συμμαχία προθύμων προς όφελος των τραπεζιτών.

Η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Η Δημοκρατική Αριστερά να βγάλει ΑΜΕΣΑ από τις λίστες της τη Μαρία Ρεπούση


Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη-  εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή!
Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του ….’συνωστιμού’;
Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από
τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού!
Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση!
Υπάρχουν μαρτυρίες δημοσιογράφων που επιβεβαιώνουν το προκλητικό γεγονός!
Εάν η κυρία αυτή έκανε το ίδιο ακριβώς στη Γαλλία ή την Ελβετία, θα έμπαινε φυλακή!
Η άρνηση της γενοκτονίας είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στις πολιτισμένες αυτές χώρες.
Και στην Ελλάδα τι;
Στην Ελλάδα τιμούμε τους αρνητές της γενοκτονίας, κάνοντάς τους υποψήφιους βουλευτές και με λίγες εκατοντάδες ψήφους τους εκλέγουμε για να τους επιβραβεύσουμε!
Και το αμείλικτο ερώτημα που βγαίνει από τις ψυχές όλων υμών των απογόνων εκείνων που επέζησαν από το μέγιστο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είναι αν ο πρόεδρος του κόμματος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης εγκρίνει την ασεβή αυτή στάση της!
Την εγκρίνεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ κύριε Κουβέλη;
Γιατί αν την εγκρίνεις, ξέρουν οι Πόντιοι πώς να απαντήσουν.
Αν όμως δεν την εγκρίνεις, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεπλυθεί η προσβολή:
ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ!
Δεν υπάρχει άλλη συγνώμη για όλους τους Πόντιους απανταχού της γης που να γίνει δεκτή από εσένα, εκτός από αυτήν την ενέργεια.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Απόγονος Ποντίων που επιβίωσαν από το ΓΕΝΟΤΕΛΕΜΑ
Υ.Γ.
Το θέμα όμως δεν είναι η συμπεριφορά τη κυρίας Ρεπούση κύριε Κουβέλη, αλλά η δική σου ως προέδρου Ελληνικού Κόμματος που εκπροσωπείται στη βουλή.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα τους καθυστερεί…κι αυτό τους εξοργίζει


Η «νεωτερίστικη» κοσμοαντίληψη που επικρατεί σε ολόκληρο το διεθνές σύστημα και η παγκόσμια οικονομική «κρίση» οδηγεί το διεθνή χώρο προς μία ιδεολογική και οικονομική ομοιομορφία ανάλογη του Μεσαίωνα. Μια πατερναλιστική ηγεμονική τάξη πραγμάτων δείχνει να ξεπηδάει από το σημερινό αλαλούμ του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Μη κρατικοί φορείς φαίνεται ότι έχουν διεισδύσει βαθιά στη διεθνή πολιτική, δικαιώνοντας τον Βρετανό πρωθυπουργό, Benjamin Disraeli, που είχε δηλώσει ότι ο......
κόσμος κυβερνάται από πολύ διαφορετικές προσωπικότητες από αυτές, που φαντάζονται όσοι δεν βρίσκονται στα πράγματα.
Η κρίση στην οικονομία έχει ήδη κάμψει σε μεγάλο βαθμό τους λαούς, οι οποίοι, μπρος στην τρομοκρατία που ενισχύεται από μερίδα των παγκόσμιων ΜΜΕ, θα δεχτούν την οποιαδήποτε αλλαγή τους επιβληθεί.
Ήδη μετά τους «τριγμούς» στο δολάριο, ακολουθεί το ευρώ. Πιθανή έξοδος της Ελλάδας, όποτε και αν συμβεί, θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες να διαλυθεί η Ευρωζώνη, καθώς θα δείξει ότι κανένα νόμισμα, πόσο μάλλον το ευρώ, δεν είναι αιώνιο. Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, τονίζει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας θα οδηγήσει σε ντόμινο αναταραχών στην Ευρωζώνη, ενώ οι τραπεζίτες μιλούν για ανατίναξή της. Φανταστείτε ότι μόνο το γαλλικό δημόσιο θα χάσει 50 δις.
Η ελληνική περίπτωση έχει δημιουργήσει δίλημμα στους Ευρωπαίους. Ανάπτυξη και προσωρινή ανάσα ζωής για την Ευρώπη ή πολιτική λιτότητας και άμεση διάλυση; Όπως έχουμε γράψει, στα πλαίσια δημιουργίας ενός κέντρου αποφάσεων για όλον τον κόσμο, η Τριμερής Επιτροπή επιθυμεί την αντικατάσταση της Ε.Ε. με την Ευρώ-Μεσογειακή, ώστε να προστεθούν νέες χώρες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Στο οικονομικό κομμάτι γίνεται αντιληπτό ότι η παγκόσμια κυβέρνηση θα επιβάλει, όπως όλες οι οικονομικές ενώσεις, ενιαίο «νόμισμα» και ίσως πιο μετά ηλεκτρονικής μορφής. Στα πλαίσια της υφαρπαγής της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, μέσω της οικονομικής επίθεσης των μεγαλοτραπεζιτών, η ποικιλία νομισμάτων έχει περιοριστεί. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός νομισμάτων, τόσο λιγότερες είναι οι Κεντρικές Τράπεζες. Όσο λιγότερες είναι οι Κεντρικές Τράπεζες, τόσο πιο πολύ προωθείται η κατ’ ευφημισμό «παγκόσμια διακυβέρνηση» ή αλλιώς ο έλεγχος επί του παγκόσμιου πλούτου από ένα κέντρο αποφάσεων-υπερπολυεθνική εταιρεία.
Σκοπός της Τριμερούς Επιτροπής είναι στο τέλος να υπάρχουν μόνο τρεις κεντρικές τράπεζες, όσες είναι και οι περιφέρειες της: Η ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας. Στο τέλος, λόγω της κρίσης μεγάλο-ιδιώτες, όπως από τα ιδρύματα Rockefeller, Carnegie, Ford κ.α., θα ζητήσουν μέσω της Επιτροπής την ανάκληση όλων των νομισμάτων, τα οποία θα ανταλλάξουν μ’ ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα. Μέχρι τότε θα είναι, βέβαια, αναγκαίο να δημιουργηθεί και μία νέα αναπτυξιακή Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα ελέγχεται από το ΔΝΤ. Μήπως είναι η αναπτυξιακή υπέρ-τράπεζα που προανήγγειλε ο πρόεδρος της τωρινής Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ; (διαβάστε εδώ)
Αυτά είναι τα σχέδια. Εμπόδιο στέκονται κυρίως κάποιες αποκλεισμένες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, αλλά και… η Ελλάδα. Ναι καλά διαβάσατε. Η «ψωροκώσταινα» με την άρνηση της να βγει άνευ όρων από την Ευρωζώνη, μάχεται υπέρ όλων των ευρωπαϊκών λαών και καθυστερεί την διάλυση της Ευρώπης και κατ’ επέκταση τον ερχομό της παγκόσμιας «χούντας», αναγκάζοντας την Τρόικα και την παρέα της να μιλούν για περιθώρια ανάπτυξης.
Γι’ αυτό το λόγο μας απειλούν με ακυβερνησία και δυστυχώς μέχρι στιγμής οι πολιτικοί, πάσχοντες από μικρό-κομματικά συμπλέγματα, τους κάνουν το χατίρι. Οι όποιες λογικές φωνές που ακούγονται από διάφορες παρατάξεις, σκεπάζονται από το πέπλο ανούσιων αντιπαραθέσεων.
Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε τον Ιούνιο να σχηματίσει κυβέρνηση. Έπειτα να πάει στις Βρυξέλλες να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, και να φέρει ανάπτυξη στη χώρα. Η διαπραγμάτευση να γίνει εντός ευρώ, αλλά όχι πάση θυσία. Και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να σέβεται τα μικρότερα κράτη-μέλη. Η παραμονή στο Ευρώ είναι μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της Αθήνας, που της δίνει τη δυνατότητα, πέρα από κάθε αλαζονεία, να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον…
Pygmi.gr

Ο Πλεύρης έφυγε ... - Άνω-κάτω αυτή τη στιγμή το ΛΑΟΣ.



«ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ» ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ... ΛΑΟΣ...!!!
Άνω-κάτω αυτή τη στιγμή το ΛΑΟΣ.
Τελειωτικό κτύπημα στον Καρατζαφέρη και την ανερμάτιστη και φανφαρόνικη πολιτική του,  έδωσε ο Θανάσης Πλεύρης, πού ακολουθεί τούς Βορίδη και  Γεωργιάδη στην Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά. 
Πρίν από λίγο σε συνέντευξή του στον Real Fm, είπε ότι...
άν ο Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Σαμαρά, ό ίδιος θα πράξει κατά συνείδηση δεδομένου ότι οι Πατριωτικές δυνάμεις θα πρέπει να αποτελέσουν ανάχωμα στην τυχοδιωκτική πολιτική Τσίπρα, αφού υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων στα Εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό.
Ένταση, απογοήτευση και αυτοδιάλυση αυτή τη στιγμή στο ΛΑΟΣ, αφού τα ελάχιστα εναπομείναντα στελέχη, εγκαταλείπουν τον Καρατζαφέρη, πού φαίνεται να εγκαταλείπει και αυτός με την σειρά του, διά... παντός την πολιτική...!!! 
http://emprosdrama.blogspot.com/2012/05/blog-post_2044.html

Το σκάνδαλο μεγατόνων…Πούλησαν σε μια μέρα όλο το δημόσιο


%CE%A6%CE%95%CE%9A.jpg
Στις 26 Απριλίου 2012 δημοσιεύεται το ΦΕΚ υπ΄αριθμόν Φύλλου 1363 το οποίο μπορείτε να το αναγνώσετε και εσείς στο site του εθνικού Τυπογραφείου.
Ελάχιστες μέρες πριν γίνουν οι εθνικές εκλογές που δεν ανέδειξαν τελικά νικητή οι Υπουργοί: Σαχινίδης, Διαμαντοπούλου, Βορίδης, Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνης και Γερουλάνος αποφάσισαν να ιδιωτικοποιήσουν ουσιαστικά το δημόσιο στο σύνολό του.
Διαβάστε ως το τέλος για να δείτε και τι ποσά θα χάσει κατ΄ έτος το κράτος πέραν του τεράστιου κοινωνικού κόστους που θα αναλάβουν οι φορολογούμενοι.
Μεταβιβάζονται λοιπόν στο «Ταμείο
Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» τα εξής: 
51% απο τον ΟΛΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε)
51% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
65 % της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.
34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε
34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
13,697% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε
81% της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.
25% της ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
17% της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
34% του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
92% της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
100% του ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
και τέλος 55% της ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
Η έρευνά μας δείχνει για τις παραπάνω εταιρίες το κατά πόσον ζημιώνουν ή όχι τον φορολογούμενο(ακόμα και τώρα που στις τάξεις τους βρίσκονται υπεράριθμοι υπάλληλοι):
ΟΛΠ: ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 11.233.595 €
ΟΛΘ:ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 10.618,659 €
ΔΕΠΑ: (για το 2011 δεν ανευρέθηκαν στοιχεία) για το 2010: ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 90.800.000 €
ΕΥΔΑΠ: ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 24.311.000€ και ο κατάλογος μακρύς.
Στο σημείο αυτό θα σταθούμε στο εξής στοιχείο.Μπορεί το μνημόνιο να ζητάει να πουλήσουμε μέρος του σπάταλου και αχαλίνωτου δημόσιου τομέα ΑΛΛΑ…Για ποιο λόγο να πουλάς κερδοφόρες επιχειρήσεις (τη στιγμή που στην αρχή της μεταπολίτευσης κρατικοποιούσες ζημιογόνες…) και να μη τις κρατήσεις υπό τον έλεγχό σου, αφού πρώτα τις εξυγιάνεις ώστε να αυξήσεις και τα κέρδη. Πέραν αυτού του γεγονότος προκαλούμε τους αναγνώστες μας να μας πουν μια φορά στην ιστορία που ιδιωτικοποίηση του νερού δεν έφερε άμεσα αυξήσεις στα τιμολόγιά του (στην Αργεντινή έφτασε ο λογαριασμός του νερού να αποτελεί τόσο μεγάλο πονοκέφαλο για τα νοικοκυριά, όσο στις μέρες μας η θέρμανση και τα μηνιαία κοινόχρηστα,με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το κρατικοποιήσουν ξανά.) και όλως τυχαίως στις πιο πολλές χώρες έβαλε το χέρι του ή το ΔΝΤ ή και η ίδια η Ε.Ε. με φωτεινό το παράδειγμα της Ιταλίας που έγινε Δημοψήφισμα (σ.σ. !!!!!!) και απάντησαν οι Ιταλοί με ένα ηχηρό ΟΧΙ. Παρόλα αυτά η εκεί διορισμένη από τη τρόικα κυβέρνηση το ιδιωτικοποίησε..
Και μη ξεχνάμε το εξής ψέμα για τον Δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.Είναι σπάταλος, μπαίνεις με μέσον ,έχουμε ίσως ,όπως λένε οι φιλελεύθεροι, ένα σοβιετικού τύπου δημόσιο τομέα ΑΛΛΑ η κακοδιαχείριση έφτασε τους δημόσιους φορείς στο τέλμα και όχι ο ρόλος τους.. Στο αδιέξοδο μας οδήγησαν αποφάσεις, όπως ότι τα αποθεματικά, κάποιοι τα έπαιζαν σε δομημένα ομόλογα..ότι ζητούσαν από (κομματικούς) διευθυντές οργανισμών διάφοροι υπουργοί να πάρουν δάνεια τα οποία με λογιστικές αλχημείες τα χρέωναν στον οργανισμό αλλά τα λεφτά τα έπαιρνε η κεντρική κυβέρνηση και με πολλά άλλα που μας έφτασαν εν έτη 2012 ο ΟΤΕ,ο κερδοφόρος ΟΤΕ, να σκέφτεται να πουλήσει τον μοναδικό ελληνικό δορυφόρο που εξασφαλίζει ασφάλεια στην επικοινωνία των δικτύων των Ενόπλων Δυνάμεων και του διπλωματικού μας σώματος.
Τέλος,σήμερα (17.05.2012) και ενώ ορκίστηκε νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποφασίστηκε να “παγώσουν” οι αποκρατικοποιήσεις και οι άνωθεν εταιρίες να μη συμπεριληφθούν σε διαγωνισμούς εως ότου υπάρξει νέα κυβέρνηση
Υποσχόμαστε να επανέλθουμε με ένα ντοκιμαντέρ που είναι στα σκαριά και με συνεντεύξεις πρωταγωνιστών για τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας από ξόανα και μαριονέτες πολιτικούς

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η Ρόζα, οι άλλες, οι χλιμίντζουρες των media και η περιβόητη αριστεροσύνη τους


 

Σ’αυτόν εδώ τον τόπο, σε τούτη τη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, που κοκκινίζ’ η σταφυλή και θάλλει η ελαία, κατά τον ποιητή Γεώργιο Βλάχο, τι να πρωτοπεί κανείς και τι να πρωτοσχολιάσει! Δώδεκα ωραίες κυρίες –συνιστώσες-μεταξύ τους και η Ρόζα, επί 8 χρόνια αγωνίζονταν να επιβιώσουν  στα πολιτικά αλώνια της Ελλάδας του κάτω μαχαλά. Ώσπου στις 6 του Μάη του 2012, ανέβηκαν τα σκαλιά προκειμένου να οδεύσουν στα αλώνια του πάνω μαχαλά. Ε ρε τι έγινε. Εκλήθησαν να κυβερνήσουν τη χώρα. Θεώρησαν ότι η πρόταση αυτή μαζί με το 16,8% ανέβασε τις μετοχές τους στο πολιτικό χρηματιστήριο. Ω της αλαζονείας και του θράσους! Έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο. Δεν δέχθηκαν συγκυβέρνηση. Ούτε καν με το δικό τους πρόγραμμα και με μία μόνο δέσμευση, τη διατήρηση της χώρας στο ΕΥΡΩ. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν ο κος Τσίπρας και οι σύντροφοί του την άρνησή τους με απίθανες δικαιολογίες. Ηθελαν εκλογές σύντομα, νομίζοντας ότι θα κερδίσουν με το ψευδοδίλλημα μνημόνιο –αντιμνημόνιο και άλλους οπαδούς και ψηφοφόρους. Λησμόνησαν ή δεν γνώριζαν τη ρήση του Αμερικανού στρατηγού Douglas Mc Arthur «Δεν υπάρχει σιγουριά σ’αυτόν τον κόσμο. Υπάρχουν μόνο ευκαιρίες» και εσύ Αλέξη την ευκαιρία την απεμπόλησες και την έχασες. Δεν πρόκειται βέβαια να σε σώσουν πλέον ούτε, οι περίεργες δημοσκοπήσεις της επομένης των εκλογών, ούτε κάποιοι χλιμίντζουρες δημοσιογράφοι που το παίζουν συριζαίοι, ενώ διακρίνονταν για το πράσινο DNA τους ή τη δεδηλωμένη δεξιοφροσύνη τους. Εδώ σταματώ γιατί αηδιάζω, όταν τους σκέπτομαι, τους βλέπω ή τους ακούω.
Πάντως Αλέξη Τσίπρα, σε ευχαριστούμε. Σε ευχαριστούμε που μας έδωσες το χρόνο και την ευκαιρία να σκεφτούμε πιο ώριμα, πιο σοφά, πιο Ελληνικά. Η αριστεροσύνη σε μεγάλες δόσεις δεν ταιριάζει στον ‘Ελληνα. ’Εστω και έτσι κάτι προσέφερες στην πατρίδα.
Amphiaraos

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ!!!! Ανεπιβεβαίωτες Φήμες για 300.000.000 Ευρώ!!!!! σε λογαριασμό πρώην Υπουργού.


 
Ανεπιβεβαίωτες φήμες κυκλοφορούν για 300.000.000 Ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό πρώην Υπουργού. Τα στοιχεία, λέγεται ότι βρίσκονται στα χέρια εισαγγελέα. Αναμένουμε νεώτερα…για να επανέλθουμε!!!!

Amphiaraos

Bόμβα μεγατόνων από δημοσιογραφικές λίστες- φωτιά> Οι δημοσιο γράφοι των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ και οι “τρόφιμοι” του Άκη


Σάλος έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς έσκασε μια βόμβα μεγατόνων! Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαρρεύσει λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που βρίσκονται στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ από την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου κ.ά ήταν υπ. Εξωτερικών εως και πολύ πρόσφατα. Η σχετική διαρροή θεωρείται από πολλούς σκόπιμη και κάποιοι κάνουν λόγο για δάχτυλο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται πίσω από καθετί στραβό που προκύπτει και προκαλεί δυσαρμονία στο αρμονικό σύμπαν. Στις σχετικές λίστες δεσπόζουσες θέσεις κατέχουν δημοσιογράφοι όλου του κομματικού φάσματος με τους (πρώην) κνίτες, δεξιούς, πασόκους και διπλής όψεως (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ταυρόχρονα) να παντελονιάζουν τη μερίδα του λέοντος.
Σύμφωνα με τις λίστες οι οποίες θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα κυριακάτικης αντιμνημονιακής εφημερίδας τα ονόματα που παρελαύνουν είναι αποκαλυπτικά για τη σήψη του συστήματος και τον ρόλο των δημοσιογράφων.
Οι τελευταίοι πρωταγωνιστούν και στις περίφημες λίστες του Άκη Τσοχατζόπουλου (μάλιστα κάποια ονόματα από το ημερολόγιο του Άκη συμπίπτουν με τη λίστα των Χριστοφοράκου-Τσακάλου) και η διάχυτη αίσθηση που υπάρχει, είναι ότι αυτές οι λίστες θα προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Είναι προφανές ότι η «ακυβερνησία» της χώρας έχει και τα θετικά της. Πιθανόν να σταθεί η αφορμή να καθαρίσουμε από την Κόπρο του Αυγείου.
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
www.kourdistoportocali.com

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ…





του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου


Αμφιβάλλω πολύ αν ένας έστω από τα εκατομμύρια των «σοφών» ψηφοφόρων που πήραν μέρος με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου έχει διαβάσει την «Θεία Κωμωδία» του μεγάλου Ιταλού ποιητή Δάντη (1256-1321). Επισημαίνω, ωστόσο, πως στο τμήμα του έργου του που αφορά στην Κόλαση (Inferno), γράφει ότι «ο δρόμος προς αυτήν είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». 
Αυτόν τον δρόμο επέλεξε την Κυριακή των εκλογών το 50% του ελληνικού εκλογικού σώματος –και όχι του λαού. Τιμωρεί τους υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας όχι γι αυτό που έκαναν, αλλά γιατί δεν συνεχίζουν να το κάνουν. Με άλλα λόγια, την 6η Μαΐου δεν αποδοκιμάστηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα για το γεγονός ότι οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, αλλά διότι δεν συνεχίζουν το όργιο που οδήγησε την Ελλάδα να οφείλει στους ξένους δανειστές της περί τα 500 δισεκατ. ευρώ. 
Το εκλογικό σώμα δεν ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να βρουν λύση στο πρόβλημα της χρεοκοπίας, αλλά να το απαλλάξουν από το κόστος της τελευταίας. Ετίμησε, έτσι, πολιτικές παρατάξεις που παίζουν ένα αισχρότερο και πολύ πιο ανήθικο παιχνίδι εις βάρος της χώρας. Οι φορείς της χρεοκοπίας και του πελατειακού πολιτικού συστήματος που την δημιούργησε, πριν τιμωρηθούν πολιτικά από το εκλογικό σώμα, υπέστησαν την τιμωρία όλων αυτών που πτωχεύουν λόγω ακρισίας. Μέσα από αυτή την ακρισία προέκυψε στην Ελλάδα το πανίσχυρο Κόμμα των Βολεμένων, το οποίο, αφού άρπαξε ό,τι μπορούσε να αρπάξει, τώρα δεν θέλει να πληρώσει. Αυτό είναι το ουσιαστικό νόημα των τελευταίων εκλογών. Μία ισχυρή πλειοψηφία πιστεύει ότι, αν σε πολιτικό επίπεδο προκύψει μία Ελλάδα απατεώνων, θα μπορέσει να επιβιώσει λεηλατώντας ό,τι απομένει στο υπόλοιπο 50% –που είναι η Ελλάδα των ανέργων του ιδιωτικού τομέα, του μόχθου, της δημιουργίας, της μορφώσεως, της επιστήμης, της αξιοπρέπειας.
Όσοι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα της 6ης Μαΐου κατηργήθη ο δικομματισμός πλανώνται πλάνην οικτράν και μοιραία για τον τόπο και την ιστορία του. Στις 6 Μαΐου προέκυψε, από πολιτικο-κομματικής πλευράς, ένας νέος δικομματισμός. Από την μία όχθη του πολιτικού φάσματος υπάρχουν οι βολεμένοι του χρεοκοπήσαντος μεταπολιτευτικού συστήματος και από την άλλη αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα της χρεοκοπίας του. Και, για την ώρα, το κόστος είναι υπέρογκο για όλους. Τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τις συν αυτώ τροτσκιστικές, μαοϊκές και νεοκομμουνιστικές συνιστώσες δεν τον ψήφισαν κάποιοι συνειδητοποιημένοι αριστεροί, αλλά κυρίως οι προνομιούχοι του βαθέος ΠΑΣΟΚ, που συνέβαλαν και στην μεταπολιτευτική χρεοκοπία. Και οι οποίοι, βεβαίως, έχουν με την πρόοδο την ίδια σχέση που έχουν οι καννίβαλοι με την υψηλή μαγειρική.
Για παράδειγμα, γνωστό μου μικρομεσαίο στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, που το 2008 τελεύτησε την καριέρα του με 3.266,80 ευρώ τον μήνα καθαρά, λίγους μήνες αργότερα συνταξιοδοτήθηκε με μηνιαίο ποσό 3.472 ευρώ(!), των δώρων μη συνυπολογισμένων, και σήμερα, μετά κάποιες περικοπές, εισπράττει κάθε μήνα 3.135 ευρώ καθαρά. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισε «αριστερά» για να αποφύγει την πιθανή περαιτέρω μείωση της συντάξεώς του από τον «νεοφιλελεύθερο» κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι δε πεπεισμένος αυτός ο συνταξιούχος ότι τελικά οι δανειστές μας θα υποχωρήσουν μπροστά στο «αριστερό» κύμα και τις συνιστώσες του. Τόσο καταλαβαίνει. Επ’ αυτής της … βαθυστοχάστου αναλύσεως έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής ενδιαφέροντα:
Πρώτον, αν προ εκλογών η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αποφασισμένη σε επίπεδο ηγεσιών να κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, σήμερα παρόμοια πλειοψηφία δεν υφίσταται. Όταν το 70% των Γερμανών, το 65% των Σλοβάκων, το 62% των Ολλανδών, το 58% των Βέλγων και το 56% των Αυστριακών είναι κατά της ελληνικής παραμονής στην ευρωζώνη, δεν βλέπουμε πώς οι λαοί αυτοί θα δεχθούν να χαρίσουν 500 δισεκατ. ευρώ σε μία χώρα που δεν ξέρει να τιμά τις υπογραφές της. «Αν η Αθήνα δεν κρατήσει τον λόγο της, τότε θα πρόκειται για μία δημοκρατική απόφαση. Επίσης, όμως, θα σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον έδαφος για συνέχιση της χρηματοδοτήσεως της Ελλάδας. Διότι θα πρέπει και οι δανειστές της να λογοδοτήσουν στους πολίτες τους». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας κ. Γ.Βάϊντμαν σε μεγάλη γερμανική εφημερίδα, για να προσθέσει ότι οι συνέπειες της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρότερες για την ίδια απ’ ό,τι για την υπόλοιπη ευρωζώνη.
Από την άλλη πλευρά, όπως διαπιστώσαμε από τριήμερη επίσκεψή μας στην βελγική πρωτεύουσα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει χωρίς τυμπανοκρουσίες πρόταση για την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού συστήματος εγγυήσεως των καταθέσεων, το οποίο ενδεχομένως θα εμποδίσει τον πανικό και τις αποσύρσεις των καταθέσεων από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, πέρα από την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα. 
Είναι, συνεπώς, ολοφάνερο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για μία ελληνική αποχώρηση από την ευρωζώνη και ευελπιστεί ότι αυτή θα επενεργήσει θετικά στην ενοποίηση των υπολοίπων χωρών μελών της. Σε αυτήν δε την περίπτωση, τα 3.135 ευρώ του συνταξιούχου της ΕΥΔΑΠ θα γίνουν 690 ευρώ, μετά την υποτίμηση της δραχμής, ενώ η μέση σύνταξη στην Ελλάδα θα βρεθεί κάπου μεταξύ 115 και 170 ευρώ μηνιαίως. 
Αλλά η χώρα θα έχει «προοδευτική» κυβέρνηση….

ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ‏ πριν από την 6η Μαΐου


Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος ( Ph.D. University of Geneva )
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA
 
ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 
ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)
 
Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1953 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1973:
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 7-8% (ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ)
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 10% (ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ 15 ΚΑΙ 25%)
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ 4,5%
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ»
 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ,
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ 1975 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 106 ΠΑΡ, 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ Η ΞΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΕΠ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 3,5%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΕΙ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ 0,6% (ΜΗΔΕΝ ΕΞΙ%)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 18%


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο ...ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ» ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ (προκαλούσε φόβο για την λογική του Ανατολικού Μοντέλου Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΕΠ, ΑΠΟ 10 ΚΑΙ 3,5% ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 1,5% (ΕΝΑΜΙΣΙ %)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔIΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΟΚΚΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ 0,6%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 1981 ΚΑΙ 1990 ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ «ΕΒΓΑΛΕ Η ΝΔ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΛΑ, ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ»: « Η Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΘΥΛΑΚΩΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΟΙΡΑΙΑ, ΤΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ;;;;
AΠO THN ...TOΥΡΚΙΑ !!!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΦΑΜΙΛΙΑ
ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ-ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

ΔΙΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ
«ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ»!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ,
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 
ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ
ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ

ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΤΑΓΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,
 
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.
ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ:
 
«Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό περιεχόμενο
μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση.
ΝΑ ΕΜΠOΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ....»
 
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟN ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ !!!
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος (Ph.D. University of Geneva)
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA 

Οι απίστευτες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες


Μόνο το 1/10 απ’ αυτές αν υλοποιηθούν, η χώρα δεν έχει μέλλον. 
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της χώρας, εισάγοντας στη διακυβέρνησή της τις θέσεις και τις αξίες της πατριωτικής κεντροαριστεράς.
Το κεντρικό πολικό του πρόταγμα ήταν : «εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατικές διαδικασίες». Από το 1996 και μετά, το μαζικό αυτό κίνημα της αλλαγής μεταλλάχθηκε σταδιακά προσκολλώμενο σε νεοφιλελεύθερες πολυπολιτισμικές θέσεις που διακονούνται διεθνώς από τη νέα τάξη πραγμάτων, συχνά και υπό το προσωπείο παγκοσμιοποιημένων νεοαριστερόφρονων αντιλήψεων.
Το επίσης κυρίαρχο σύνθημα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, « η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», εξαφανίστηκε από την πολιτική του πλατφόρμα.
Στις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλάτησε την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, νιώθοντας προδομένη από τη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα της Μνημονικής τραγωδίας και με ανυπαρξία άλλων πειστικών εναλλακτικών προτάσεων, στράφηκε μαζικά σε άλλες κομματικές κατευθύνσεις και ιδιαίτερα στο χαρισματικό Αλέξη Τσίπρα. Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι διακριτή πλέον η μεγάλη πιθανότητα σαρωτικής επικράτησης και ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα αυτό, που, εκτός των άλλων διαθέτει στις τάξεις του, αρκετά σοβαρά και ηθικά στοιχεία. Μελετώντας προσεκτικά το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που συντάχθηκε από αξιόλογα στελέχη του[1][1], διαπιστώνουμε με ικανοποίηση κλασικές προοδευτικές θέσεις για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους και των λιγότερο προνομιούχων τάξεων. Όμως, επίμαχα σημεία του ίδιου προγράμματος είναι απολύτως αντίθετα με την πατριωτική κεντροαριστερή παράδοση που ανατρέχει στους Ανδρέα και Γεώργιο Παπανδρέου, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Νικόλαο Πλαστήρα, Ελευθέριο Βενιζέλο, Χαρίλαο Τρικούπη,κλπ.
Συγκεκριμένα, ο στόχος 10 του προγράμματος « Για μια νέα πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», εμπεριέχει απίθανες έως απίστευτες θέσεις, από τις οποίες μόνο το 1/10 αν εφαρμοστεί στην πράξη, η Ελλάδα από χώρα, μεταβάλλεται σε χώρο, χωρίς μέλλον.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται απίστευτες παγκοσμίως πρωτότυπες διατάξεις όπως η «ανοικτή μόνιμη νομιμοποίηση, η κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων, η αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας, η παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση, του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα, η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας των μεταναστών, η παροχή άδειας διαμονής σε άτομα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας,η θέσπιση της αποκαλούμενης άδειας προς αναζήτηση εργασίας με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος και με αίτησή του στο Προξενείο προέλευσης. Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία της μετατροπής της χώρας σε χώρο, θεσπίζεται η αρχή της κατοικίας για την κτήση της ιθαγένειας , που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα !»
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εδώ ολόκληρο το σχετικό κείμενο, που είναι και σήμερα αναρτημένο στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας επιμέρους ακραία του σημεία, που προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν να έχουν συνυπογράψει σοβαροί άνθρωποι και φίλοι, όπως αυτοί που αναφέρεται ότι το συνέταξαν. Σημεία τα οποία, εκτός των άλλων, εξηγούν και προδικάζουν την περαιτέρω ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής και την εμπλοκή της χώρας σε διαλυτικούς επικίνδυνους ατραπούς.
Θα μου πείτε, μα τι πρέπει να γίνει. Να γυρίσουμε στα Μνημονικά κόμματα του κατεστημένου, στο επιλεγόμενο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ; Όχι φυσικά. Πρέπει και μπορεί να βρεθούν πολιτικές διέξοδοι, που πάνω απ’ όλα θα διασφαλίσουν την ύπαρξη και τη συνέχειά της χώρας, με έξοδο από το Μνημόνιο, από το ευρωμάρκο και την οικονομική κρίση, με στήριξη στις δικές μας δυνάμεις. 
Για το σκοπό αυτό, απευθυνόμαστε στους σοβαρούς ανθρώπους του χώρου και πάνω απ’ όλα στο Μανώλη Γλέζο και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, για να προβληματιστούν σοβαρά πάνω στο ζήτημα και να αποφασίσουν αν επιθυμούν να διεκδικήσουν σοβαρά τη διακυβέρνηση της χώρας ή να παραμείνουν κίνημα διαμαρτυρίας. Ελπίζω ότι θα προκρίνουν το πρώτο.
Πολιτικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ – ΣΤΟΧΟΣ 10
Για μια νέα πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
Η στρατηγική μας κατεύθυνση
Οι διαφαινόμενες τάσεις γύρω από το φαινόμενο της μετανάστευσης και την αντιμετώπισή του δεν είναι ενθαρρυντικές. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικονομίες των χωρών του Τρίτου Κόσμου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το χάσμα Βορρά-Νότου, και αυτό παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι χώρες του Πρώτου Κόσμου. Επομένως, τα μεταναστευτικά ρεύματα δεν αναμένεται να περιοριστούν, παρά τα σκληρά μέτρα των χωρών υποδοχής. Ταυτόχρονα, είναι λογικό να αναμένεται επιδείνωση της αντιμετώπισης των οικονομικών μεταναστών και της θέσης τους ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις διαδικασίες νομιμοποίησης, την υγειονομική τους περίθαλψη, τη ρατσιστική σύνδεσή τους με την εγκληματικότητα κλπ., αφού εξακολουθούν να αποτελούν τα πιο ευάλωτα τμήματα των εργαζομένων ή όσων αναζητούν εργασία. Ένας υπαρκτός κίνδυνος είναι ακόμα η ενίσχυση της τάσης για σύνδεση των μεταναστών και της μετανάστευσης με την πάταξη της τρομοκρατίας.
Η σύγχρονη Αριστερά δεν αντιμετωπίζει μοιρολατρικά ούτε τις αρνητικές σημερινές καταστάσεις ούτε τις διαφαινόμενες τάσεις. Παρεμβαίνει οργανωμένα. Συμπαρίσταται ή συμπαρατάσσεται με τους μετανάστες εντός και εκτός κοινοβουλίου, συμβάλλοντας στην αυτοοργάνωσή τους, στην προστασία τους και στην αποτελεσματικότητα των αγώνων τους για μια καλύτερη ζωή, χωρίς φόβο και άγρια εκμετάλλευση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η θέση της Αριστεράς για τη μετανάστευση οφείλει να είναι η άρση των αιτίων που δημιουργούν και γιγαντώνουν τα μεταναστευτικά ρεύματα στη φάση αυτή. Αυτό παραπέμπει ευθέως σε συνεχή μείωση των ανισοτήτων Βορρά-Νότου, δηλαδή σε μια αντίθεση την οποία ο νεοφιλελευθερισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη διαμόρφωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θεωρεί ζήτημα ζωτικής σημασίας και προτεραιότητας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.
Και αυτό όχι μόνο γιατί οι μετανάστες αποτελούν τμήμα του σύγχρονου προλεταριάτου των μητροπολιτικών κέντρων ή γιατί ο βαθμός της εκμετάλλευσης που υφίστανται τους καθιστά το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης. Αλλά πρωτίστως γιατί ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τους πολέμους, συνδέεται με τον αγώνα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη σοσιαλιστική προοπτική, που θα βασίζεται σε αξίες οικουμενικές: την ελευθερία του ατόμου για την πραγμάτωση της προσωπικότητάς του και τη δυνατότητά του να απολαμβάνει από κοινού και ισότιμα τα αγαθά του παραχθέντος κοινωνικού πλούτου. 
Με βάση αυτές τις αρχές, που, εκτός των άλλων, αποτελούν και την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού νομικού -και όχι μόνο- πολιτισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς δικαιωμάτων που δεν πρέπει να υπόκεινται σε περιορισμό εξαιτίας της εθνικότητας, της γλώσσας, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ. Υπερασπιζόμαστε το θεμελιώδες δικαίωμα των μεταναστών και των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στον αντίποδα μιας λογικής που ορθώνει την Ελλάδα-φρούριο, την Ευρώπη-φρούριο, και υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και το άσυλο.
Θεωρούμε πρακτικά ανεφάρμοστο το σύστημα «μετάκλησης μεταναστών», που δυστυχώς ισχύει απαρέγκλιτα από το 1991, αφού, κατά κανόνα, ένας εργοδότης δεν δέχεται να προσλαμβάνει προσωπικό εξ αποστάσεως, ιδίως όταν οι ανάγκες της παραγωγής δεν βασίζονται στα βιομηχανικά πρότυπα των δεκαετιών του ’50 και ’60 με τον αυστηρά καθορισμένο «κλειστό αριθμό» θέσεων στα εργοστάσια της εποχής εκείνης.
Υποστηρίζουμε ένα σύστημα διαρκούς νομιμοποίησης υπό προϋποθέσεις, μια ανοιχτή και διαρκή διαδικασία νομιμοποίησης.
Υποστηρίζουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως το δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την κατοικία.
Υποστηρίζουμε την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, όπως ιθαγένεια, δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στην πολιτική ζωή κλπ.
Οι προγραμματικοί μας στόχοι

Μετανάστες – 
Είσοδος μεταναστών
Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.
Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.
Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.
Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.
Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).
Νομιμοποίηση μεταναστών
Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις
Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.
Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
Εργασιακά δικαιώματα
Απόλυτη ευχέρεια μεταβολής του σκοπού της άδειας διαμονής (με ανεμπόδιστη εναλλαγή του καθεστώτος εξαρτημένης και μη εξαρτημένης εργασίας) και αποσύνδεση της άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα από απόδειξη ύπαρξης πόρων 60.000 €.
Διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της ασφάλειας στην εργασία.
Ένταξη των μεταναστών σε προγράμματα γεωργικής κατάρτισης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την κατανόηση νέων γεωργικών πρακτικών.
Στήριξη μεταναστών για τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκλεγμένα όργανα.
Εκπαίδευση
Δομές προαιρετικής εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που θα λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο.
Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν ο αριθμός των μεταναστών μιας ομάδας υπερβαίνει το 8%.
Καθιέρωση της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία ώστε να προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, οργάνωση ειδικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων.
Πολιτικά δικαιώματα – Ιθαγένεια – Μετανάστες δεύτερης γενιάς
Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.
Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.
Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.
Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.
Υγειονομική περίθαλψη
Διεύρυνση της πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας, όπως ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες. Τροποποίηση του άρθρου 84 του ν. 3386/05, που προβλέπει υγειονομική περίθαλψη μόνο για έκτακτα περιστατικά, εφόσον οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας.
Κατοχύρωση ιατρικής παρακολούθησης και πρόσβασης στην περίθαλψη για τις εγκύους (κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περίοδο της λοχείας).
Παροχή άδειας διαμονής για λόγους ανθρωπιστικής φύσεως σε πρόσωπα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (άρθρο 44, παράγραφος 1, εδάφιο ε’) χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια διαμονής.
Κρατικές υπηρεσίες
Αύξηση του μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού που ασχολείται με τη χορήγηση και την ανανέωση αδειών διαμονής.
Ειδική αντιρατσιστική εκπαίδευση στους δημόσιους λειτουργούς και αναβάθμιση των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη μετανάστευση ώστε να μην αποτελούν χώρους δυσμενούς μετάθεσης.
Ουσιαστική οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προϋπόθεση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων που αφορούν την υποδοχή και ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία.
Πρόσφυγες – Αιτούντες άσυλο
Είναι ανάγκη η Ελλάδα να κάνει στροφή στο θέμα των προσφύγων και να παίξει ενεργό ρόλο για μια αντίστοιχη αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνουν τα εξής:
Διακοπή κάθε προσπάθειας τεχνητού περιορισμού του αριθμού των αιτήσεων ασύλου που εγκρίνονται. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.
Παροχή σε όλους τους πρόσφυγες γρήγορης και ξεκάθαρης πρόσβασης σε όλη τη διαδικασία ασύλου, με εξασφάλιση διερμηνέων και με έγκαιρη, γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσής τους σε γλώσσα που κατανοούν, με δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε όλη τη διοικητική διαδικασία ασύλου.
Στις αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου να καταγράφονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος, η έρευνα των κρατικών υπηρεσιών σχετικά με την υπόθεση, τα πρακτικά της Επιτροπής και βέβαια η πλήρης αιτιολόγηση της τελικής απόφασης.
Ρητή και απόλυτη απαγόρευση των άτυπων επαναπροωθήσεων. Παροχή στον Συνήγορο του Πολίτη δικαιώματος εξέτασης καταγγελιών για άτυπες επαναπροωθήσεις και για άρνηση αποδοχής από τις αστυνομικές αρχές υποβαλλόμενων αιτημάτων ασύλου.
Απαγόρευση της κράτησης των αιτούντων άσυλο χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, και ιδίως των ασυνόδευτων ανηλίκων, των εγκύων γυναικών, των θυμάτων βασανιστηρίων και των ατόμων με αναπηρία. Να υπάρχει ταχύτατη δικαστική διερεύνηση της νομιμότητας της κράτησης αυτής στις περιπτώσεις που κατ’ εξαίρεση επιβάλλεται.
Απάλειψη από την ελληνική νομοθεσία (και ανάλογες πρωτοβουλίες για τις κοινοτικές οδηγίες) της δυνατότητας να απορρίπτονται αιτήματα ασύλου με την άμεση ή έμμεση χρήση των ρητρών της «ασφαλούς χώρας καταγωγής», της «ασφαλούς τρίτης χώρας» και της «επικουρικής προστασίας».
Θ. Κατσανέβας
oxafies.com