Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εξετάζει το Μαξίμου!



Καταιγιστικές αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, στις 17-18 Οκτωβρίου αλλά και της έγκρισης του νέου Μνημονίου για τη χώρα. Με φόντο τις γερμανικές σκέψεις για «κούρεμα» έως 50% στο ελληνικό χρέος αλλά και το νέο δάνειο, που αναμένεται να επιφέρει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές (σ.σ, να τεθεί υπό επιτροπεία), το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να απευθυνθεί εκ νέου στον πολιτικό κόσμο ζητώντας εθνική συσπείρωση.
Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κ. Κώστα Σημίτη και κ. Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Εξάλλου για την έγκριση της νέας Συμφωνίας με τους δανειστές αναμένεται να απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών από το Κοινοβούλιο.
Πάντως στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, υπάρχουν «φωνές», που αντιτίθενται στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, και ρίχνουν στο τραπέζι την πρόταση περί δημοψηφίσματος επί δημοσιονομικού θέματος.
Από το Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση ενώ το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ορθάνοιχτο.

newscode

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου και κρύβεται πίσω από την ασυλία;;


Εξοργιστική η είδηση από τα Βοιωτικά Νέα και το Thiva Press. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί απαξιώνεται το πολίτευμα…
 
Η κακοποίηση
Στη Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να φθάσει η αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα μας και συγκεκριμένα ότι Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την....
κατηγορία της κακοποίησης του ανήλικου παιδιού της.
Η παραπομπή
Η εν λόγω Βουλευτής παραπέφθηκε να δικαστεί στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα μετά από μυνητήρια αναφορά του εν διαστάσει συζύγου της ο οποίος έχει καταθέσει και ιατρική βεβαίωση του Νοσοκομείου Παίδων με την οποία αποδεικνύεται η κακοποίηση του νεαρού αγοριού.

Πρωτοφανής 
Η ενέργεια της κυρίας Βουλευτού είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, αφού πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για το οποίο πολύ σύντομα αναμένεται να κληθεί για να λογοδοτήσει.

Η τσιμπίδα 
Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι η κακοποίηση του παιδιού έγινε την χρονική περίοδο κατά την οποία η εν λόγω κυρία δεν ήταν Βουλευτής, αλλά δεν παύει να προσπαθεί να αποφύγει την τσιμπίδα του Νόμου με την απαλλαγή της, λόγω της βουλευτικής της ασυλίας.
Η καταδίκη 
Εμείς δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε την απαράδεκτη ενέργεια της και να της πούμε ότι «πρέπει και να είμαστε και να φαινόμαστε ηθικοί».
Το πολυτιμότερο 
Τι το πολυτιμότερο από το να φέρεις ένα αγγελούδι, ένα παιδί στη ζωή;
Δυστυχώς 
Κι όμως αυτή η κυρία το έφερε όχι για να το «υπηρετήσει» και στη ζωή να ευτυχήσει, αλλά για να το κακοποιήσει. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.
Το παράλογο 
Μα, πως, μπορούμε να δεχθούμε αυτή την κυρία να συγκαταλέγεται μεταξύ των τριακοσίων (300) του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να νομοθετεί για μας; Δεν είναι παράλογο;
Η μάνα 
Αναγκάζομαι να γράψω αυτές τις σκληρές κουβέντες γιατί είμαι και εγώ μάνα και μεγάλωσα παιδί, όπως όλες οι μανάδες, με αγώνα για να μην του λείψει τίποτα το απαραίτητο.
Στήλη «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο»
Βοιωτικά Νέα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε».



«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
 πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι –το σωστό– εις όλην την ζωή του.»
Κ. Καβάφης
ΝΑΙ-ΟΧΙ… 2 λέξεις… 3 γράμματα… όλη μας η ζωή…μέχρι να μάθουμε πότε να λέμε ναι και πότε όχι…μάθημα ζωής, σωστά;
Συχνότερα λέμε το ναι… ίσως από συστολή, από φόβο, από ανασφάλεια, από ευγένεια, ενίοτε από αγάπη… και μας παίρνει ίσως και χρόνια μέχρι να μάθουμε να λέμε το όχι και πότε… μέχρι που φουσκώνει αυτό το όχι μέσα μας… κι ανεβαίνει.. κι ανεβαίνει… και μας πνίγει … και γίνεται κραυγή……. ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Και τώρα, βρισκόμαστε σε μια στιγμή που πρέπει να πούμε και τα δυο…
ΟΧΙ στην δικτατορία ΤΟΥΣ.. ΝΑΙ στην δημοκρατία ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ εδώ είναι η πατρίδα της
ΟΧΙ στην τρομοκρατία της χρεοκοπίας… ΝΑΙ στην έξοδο από την κρίση που εσείς δημιουργήσατε… ΓΙΑΤΙ ξέρουμε ότι υπάρχουν λύσεις.. και ξέρουμε ποιες είναι αυτές
ΟΧΙ στην πληρωμή των δικών τους χρεών… ΝΑΙ στην πραγματική οικονομία της χώρας… ΓΙΑΤΙ δεν τα φάγαμε μαζί κύριοι
ΟΧΙ στην κουτοπονηριά σας… ΝΑΙ στο μέλλον μας… ΓΙΑΤΙ δεν είμαστε ηλίθιοι
ΟΧΙ στην καταστολή σας.. ΝΑΙ στο αποπομπή σας.. ΓΙΑΤΙ θα είναι και το λιγότερο που σας αξίζει…
ΟΧΙ στην προδοσία σας.. ΝΑΙ στην τιμωρία σας… ΓΙΑΤΙ ήρθε η ώρα να πληρώσετε κι εσείς..
ΟΧΙ στα βδελυρά σχέδιά σας… ΝΑΙ στη ΖΩΗ μας, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας… ΓΙΑΤΙ ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε και τα δύο…
ΑΛΛΑ… πάνω απ’ όλα για να πούμε όλα αυτά τα ναι και όχι, πρέπει πρώτα να πούμε τα μεγάλα ναι και όχι στους εαυτούς μας:
ΟΧΙ στον ωχαδερφισμό μας.. δεν θα μας σώσουν οι άλλοι.. είμαστε κι εμείς μέρος των άλλων… ΝΑΙ στη συμμετοχή.. ΓΙΑΤΙ μόνο ενωμένοι μπορούμε…οπότε…
ΟΧΙ στον κομματικό διχασμό… δεν θα μας σώσουν τα κόμματα που αποτελούν την σιωπηρή συναίνεση στο έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα.. μόνοι μας πρέπει να σωθούμε…ΝΑΙ στον κοινό στόχο…
ΟΧΙ στο φόβο… ο φόβος πάντα ήταν κακός σύμβουλος… ΝΑΙ με θάρρος και πορεία μόνο μπροστά ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει άλλη λύση..
ΓΙΑΤΙ το μέλλον μας, η χώρα μας, η αξιοπρέπειά μας, η  επιβίωσή μας, εξαρτάται μόνο από εμάς….
Κι εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε και τα μεγάλα ΝΑΙ και κυρίως τα μεγάλα ΟΧΙ
ΟΧΙ στο μεσαίωνά τους… ΝΑΙ στην αναγέννησή μας….
γιατί
μετά το σκοτάδι ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ!!!
Άιντε βρε παιδιά…

"Κόβεται" η Θεία Λειτουργία από την ΕΡΤ...Προκαλεί τους Μουσουλμάνους η τους εβραιομασόνους :


ηΚόβεται η Θεία Λειτουργία από την ΕΡΤΎστερα από κυβερνητική απόφαση σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ... 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί το κόψιμο της εκπομπής του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου με τίτλο «Αρχονταρίκι».
Εδώ και αρκετά χρόνια κάθε Κυριακή 08.00-10.30 μεταδίδεται η Θεία Λειτουργία από τον ιερό ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι.

Πλέον, όμως με κυβερνητική απόφαση δε θα ξαναμεταδοθεί.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_5083.html#ixzz1a7vZy9P6

Άρχισε το ξεπούλημα

“Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος”


Του FLOYD NORRIS
Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ή αν την έδιωχναν το 2004, τότε που παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά της στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί. Σε καλύτερη θέση θα ήταν και η Ευρώπη. Οπότε, γιατί δεν φεύγει τώρα;
Η απάντηση είναι ότι δεν προβλέπεται. Αν μπεις στο ευρώ, δεν βγαίνεις. Δεν υπάρχει διαφυγή.
Υπάρχει όμως τρόπος. Μπορεί να προκαλούσε κάποια αναστάτωση, ή ακόμη και καταστροφή, αλλά κανένας δεν θα πίεζε με το ζόρι την Αθήνα να παραμείνει.
Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές.
Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο, η δραχμή θα άξιζε πολύ λιγότερα, ίσως 1.000 δρχ ανά ευρώ. Έτσι, οι κάτοχοι ομολόγων θα έχαναν τα 2/3 της αξίας τους. Και μπορεί η Ελλάδα να τα κατάφερνε, η υπόλοιπη όμως Ευρώπη θα καταστρέφονταν.
Το 2002, το πέσο της Αργεντινής ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο με ισοτιμία 1/1. Υπήρχε και μια επιτροπή που διασφάλιζε το απαραβίαστο αυτής της ισοτιμίας, και το σύστημα λειτούργησε για μια δεκαετία. Ο πληθωρισμός όμως της Αργεντινής ξεπέρασε αυτόν της Αμερικής, με αποτέλεσμα το πέσο να υπερτιμηθεί.
Το 2002, μια νέα κυβέρνηση αποσύνδεσε το πέσο  από το δολάριο, και προχώρησε ακόμη πιο πέρα. Κήρυξε πτώχευση, και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Αν είχες ένα δολάριο κατατεθειμένο σε τράπεζα της χώρας, αυτό μετατράπηκε σε πέσο, με αξία 30 σεντς στο δολάριο. Και αυτό άσχετα με το ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της τράπεζας. Αν δηλαδή ήθελες να αποσύρεις τα δολάρια σου από την Citibank του Buenos Aires, την πάτησες….
Αμέσως, η Αργεντινή αποκλείσθηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές. Οι εισαγωγές κατέρρευσαν, και η χώρα μπήκε σε μια βαθιά, πλην όμως σχετικά σύντομη, ύφεση. Το πέσο έχασε τα 2/3 της αξίας του μέσα σε λίγους μήνες. Όποιος ανέπνεε, έκανε αγωγή εναντίον της Αργεντινής!
Όπως όμως συνήθως συμβαίνει, η υποτίμηση πέτυχε. Οι εξαγωγές άρχισαν να γίνονται ανταγωνιστικές, και η οικονομία ανέκαμψε. Υπάρχουν ακόμη διεθνείς δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις, που εκκρεμούν εναντίον της χώρας, αλλά όταν μιλάμε για κυρίαρχα κράτη, αυτές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Τα διπλωματικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να κατασχεθούν. Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ουάσιγκτον, και τα κεφάλαια της μπορούν να φυλάσσονται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών της Ελβετίας, η οποία και δεν επιτρέπει τη κατάσχεσή τους.
Η απόφαση της Αργεντινής να καταργήσει τα ιδιωτικά συμβόλαια, αποτέλεσε κρίσιμο σημείο του όλου πακέτου. Οι τράπεζες είχαν πολλά δάνεια σε δολάρια, τα οποία αν θα έπρεπε να ξοφλήσουν με το υποτιμημένο πέσο, θα προκαλούνταν ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες, και η χώρα θα έμενε χωρίς τραπεζικό σύστημα.
Το παράδειγμα της Αργεντινής μπορεί να μην ακούγεται ελκυστικό, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από την ατέρμονη εναλλαγή λιτότητας, απεργιών, χαμένων δημοσιονομικών στόχων, κλπ. που αφήνουν την ελληνική οικονομία σε μια μόνιμη κατάσταση ύφεσης. Έτσι, για την Ελλάδα, η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί όντως να είναι προτιμότερη.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σημαντικές διαφορές. Η Αργεντινή διέθετε δικό της νόμισμα σε κυκλοφορία. Η Ελλάδα όχι. Το να αρχίσει να τυπώνει δραχμές, θα ήταν μια πραγματική πρόκληση.
Η ανταλλαγή στα ομόλογα, θα ήταν νόμιμη; Για μερικά όχι. Τα βρετανικά δικαστήρια θα ετυμηγορούσαν εναντίον της Ελλάδας, αλλά μετά θα άρχιζαν να ψάχνουν για περιουσιακά της στοιχεία. Βέβαια, τα βρετανικά δικαστήρια θα είχαν δικαιοδοσία μόνο επί λίγων ομολόγων που θα είχαν εκδοθεί με τον βρετανικό νόμο. Τα περισσότερα έχουν εκδοθεί με ισχύ ελληνικής νομοθεσίας, οπότε η Ελλάδα θα μπορούσε απλά να αλλάξει τον νόμο της, νομιμοποιώντας τις ανταλλαγές. Ούτως ή άλλως, τα ελληνικά ομόλογα ανταλλάσσονται σήμερα με 40% μείωση της αξίας τους, οπότε δεν θα ήταν πολύ πιο σημαντική η οποιαδήποτε πτώση της αξίας τους, με δεδομένο το ότι οι πιστωτές θα πίστευαν ότι θα αποζημιωθούν, έστω με δραχμές.
Η Ελλάδα θα αναγκάζονταν ξαφνικά να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ή να δανειστεί από τους πολίτες της, των οποίων οι καταθέσεις θα έχαναν μεγάλο μέρος της αξίας τους.
Για να πετύχει κάτι τέτοιο η Ελλάδα, θα έπρεπε να το κάνει στη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου, χωρίς καμία διαρροή. Αν ο κόσμος καταλάβαινε τι γίνεται, θα έσπευδε να αποσύρει τις καταθέσεις του.
Στην Αργεντινή δεν υπήρξαν συνέπειες. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, οι επιπτώσεις θα ήταν εκρηκτικές. Θα σημειώνονταν bank runs στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης. Και αν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα, γιατί όχι και η Πορτογαλία, η Ισπανία, ή και η Ιταλία;
Αν λοιπόν γίνει κάτι τέτοιο, τεράστια κεφάλαια θα εισέρεαν στις γερμανικές τράπεζες. Οι οποίες όμως μπορεί και να έχαναν, αν το παράδειγμα της Ελλάδας το ακολουθούσαν και άλλες χώρες. Το να χρωστάς ευρώ στους καταθέτες σου, και να εισπράττεις δραχμές, λιρέτες, και εσκούδος από τους οφειλέτες σου, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις λεφτά, αν είσαι τράπεζα.
Το γεγονός ότι το σήμερα το χρήμα είναι ψηφιακό δεν βοηθά την κατάσταση. Τα περισσότερα χρήματα βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες, από τις οποίες μπορούν να μεταφερθούν στιγμιαία, οπουδήποτε στον κόσμο, όλο το 24ωρο. Οι συνοριακοί έλεγχοι δεν φέρνουν πια αποτέλεσμα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται και ξανασυναντώνται, δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την κρίση, αλλά μοιάζουν ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε. Ήδη, η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, θεωρείται ξεπερασμένη. Η κατάσταση της Ελλάδας όλο και επιδεινώνεται. Οι στόχοι του προϋπολογισμού έχουν χαθεί. Κάποιοι πολιτικοί θέλουν τις τράπεζες να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες από όσες προέβλεπε η συμφωνία της 21/8, αλλά οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για τα αποτελέσματα κάτι τέτοιου.
Σε επίπεδο εξαγωγών, η Ελλάδα παραμένει απελπιστικά μη ανταγωνιστική, και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο αξιόπιστο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Έτσι, η ΕΕ χρησιμοποιεί την απειλή της παρακράτησης της δόσης βοήθειας, με σκοπό να πετύχει ακόμη περισσότερη λιτότητα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πολίτες αντιδρούν, σαν να μην υπάρχει ανάγκη για λιτότητα, απεργώντας και διαδηλώνοντας. Ακόμη και οι εφοριακοί απήργησαν, φοβούμενοι μην απολυθούν. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να υπάρχει  κάποιο εθνικό συλλογικό πνεύμα για θυσίες, προκειμένου να σωθεί η χώρα.
Έτσι, το μήνυμα που μοιάζει να πηγάζει από την σημερινή Ελλάδα είναι: «Είμαι μικρή. Έχω υποφέρει. Μπορείτε να με σώσετε. Και αν δεν το κάνετε, μπορώ να σας προκαλέσω το απόλυτο χάος».
Και τελικά, οι Έλληνες μπορεί να έχουν και δίκιο.
N.Y. Times

Η χαμηλή φορολογία οδηγεί την Ιρλανδία εκτός ΔΝΤ


Η Ιρλανδία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη από τις τρεις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται εκτός διεθνών αγορών , η οποία θα αποχαιρετήσει το ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντα Κένι, προαναγγέλλοντας την επάνοδο εντός του 2012 στις αγορές.
«Από όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η Ιρλανδία αποτελεί το παράδειγμα», δήλωσε ο Κένι σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.
Και πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να πει πρώτη «αντίο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι φέτος η κυβέρνησή του ελπίζει να πετύχει με το παραπάνω τον στόχο που έχει θέσει για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 10,6% του ΑΕΠ.
Η Ιρλανδία είναι η τέταρτη πλέον φιλική χώρα για επενδύσεις στον κόσμο στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes -η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση.
 Το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα της Ιρλανδίας είναι η πολύ χαμηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων (12,5%). 
Η κυβέρνηση του Δουβλίνου είχε αρνηθεί να αυξήσει το συντελεστή αυτό, όπως απαιτούσε η «τρόικα» για να συνεχίσει την εκταμίευση των δόσεων της εξωτερικής βοήθειας προς τη χώρα.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

“Γατάκι” ο Παναγόπουλος!


Το ‘χουμε ξαναπεί πολλές φορές. Αν θέλει ένας δημοσιογράφος “ξεβρακώνει” με μια κίνηση ματ κάθε αερολόγο…
Πριν από λίγο ο Τέρενς Κουίκ, καλεσμένος στο δελτίο του Αλτερ, αφού άκουσε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να κατηγορεί την κυβέρνηση για τα αντιλαϊκά μέτρα και την κατάργηση της συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του έκανε μία και μόνο ερώτηση…
Αν είναι ακόμη μέλος του ΠΑΣΟΚ!!!!
Αν δεν ήταν τηλεφωνική η παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ θα είχε αλλάξει 100 χρώματα μπροστά στην κάμερα. Μαγκώθηκε, δεν ήξερε τί να απαντήσει, άρχισε να κάνει διάλεξη περί ΠΑΣΟΚ σοσιαλισμού, ακόμη και το ΠΑΚ θυμήθηκε…
Μπράβο ρε Τέρενς. Μπράβο!
Σιχαθήκαμε τις καθωσπρέπει ερωτήσεις-πασούλες με φιξαρισμένες απαντήσεις. Ώρα να δώσουν εξηγήσεις όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν τους προδότες της Ελλάδας!

Κύριε Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία της συζύγου σας, έχει καμία σχέση με το Εθνικό Πάρκο ΣΧΙΝΙA;


Κύριε Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία της συζύγου σας, έχει κάποια σχέση με το Εθνικό Πάρκο Σχινιά;
Μήπως … κάποιος από τους συνεργάτες της στην εταιρεία, είχε δείξει ενδιαφέρον;

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Ένας.. “φίλος” ήρθε απόψε από τα παλιά και…
τι ανακαλύπτει κανείς, όταν… ψάχνει….
Αλήθεια, εκείνη η … προσφορά. πριν από χρόνια, για εκμετάλλευση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, τι γίνεται;;;;;;;;
Γιατί σε κάποιο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, υπήρχε ο όρος:
“Όλοι οι όροι του παρόντος, είναι εμπιστευτικοί και…
οι συμβαλλομενοι, δεσμεύονται να μην τους κοινοποιήσουν σε οποιονδήποτε μη αρμόδιο τρίτο”;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Το ΚΚΕ Απολύει Εργαζομένους. ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!




Δείτε πως συμπεριφέρεται το... άσπιλο και αμόλυντο ΚΚΕ απέναντι στους δικούς του εργαζομένους. Φαντάζομαι πως ο ακόμη και ο μεγαλύτερος καπιτάλας θα είχε μείνει άφωνος με....
αυτήν την σκληρότητα. Προτείνουμε στον κύριο κύριο Μπογιόπουλο τον τίτλο του επόμενου βιβλίου του: Είναι Κομμουνισμός Ηλίθιε!

πηγή

BILD: Οι Έλληνες μας μισούν!

“Το συγκεκριμένο φωτομοντάζ χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να διαμαρτυρηθούν έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα ο Philipp Rösler, οι Έλληνες φρόντισαν να δείξουν την ενόχλησή τους προς τη χώρα μας χρησιμοποιώντας πανό με το συγκεκριμένο φωντομοντάζ” γράφει η πρώτη παράγραφος...
δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας BILD που απορεί για ποιο λόγο οι Έλληνες δεν συμπαθούν τους Γερμανούς. Και συνεχίζει: “Το τηλεοπτικό κανάλι MEGA σε πρωϊνή του εκπομπή είπε για ποιους μιλάμε; Για τους Γερμανούς; Αυτοί με τους Ιάπωνες ξεκίνησαν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”. “Η γνωστή και έγκυρη εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει: Εάν η Γερμανία μας είχε καταβάλλει τις αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα δεν θα είχε οικονομικά προβλήματα σήμερα”. “Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ γράφει: Οι Γερμανοί πίνουν και μεθούν στην υγεία των άλλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελικά το έχουν κάνει επάγγελμα”. “Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει πως η Γερμανία μας οδηγεί στη κόλαση και τη πτώχευση” “Ραδιοφωνικοί σταθμοί μας αποκαλούν ΝΑΖΙ και πως επιστρέφουμε μέσω της επίσκεψής του Philipp Rösler για να τους αποτελειώσουμε”. “Ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υψηλόβαθμο στέλεχος της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί μας έκλεψαν όλο το χρυσό”.


GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Κουσελά

 Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών αποκάλυψε, χθες στην Βουλή, ότι παρέδωσε στους διαδόχους του και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό λίστα 3.800 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου. Κατήγγειλε επίσης τον κ. Βενιζέλο ότι δεν έκανε τίποτε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άφησε υπονοούμενα ότι γι’ αυτό απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.
Χθες ο κ. Βενιζέλος πέρασε δύσκολες ώρες στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ.
«Τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοφειλέτες;» τον ρώτησε ο κ. Κουσελάς.
«Εγώ είμαι 3 μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν υφυπουργός;», απάντησε ο Βενιζέλος.
«Ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα από την κυβέρνηση. Εγώ παρέδωσα λίστα με φοροφυγάδες» ανταπάντησε ο Κουσελάς,
Ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε τίποτα
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πλήρεις εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κουσελά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης

http://www.antinews.gr/2011/10/07/125963/

Ο Σαμαράς θα καλεί τον ΓΑΠ στην Βουλή μέχρι να πάει

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε, στην αρχή της εβδομάδας, Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες.
Ο κ. Παπανδρέου δεν προσήλθε σήμερα, όπως όφειλε, στη Βουλή για να απαντήσει.
“Θα καταθέσουμε την ίδια ερώτηση και την επόμενη εβδομάδα. Και θα την καταθέτουμε συνεχώς μέχρι να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει”  δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης.   
 Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης και στις …αγνοούμενες επιστολές Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα.:
Ζητήσαμε χθες από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στη «σιγή ασυρμάτου» και να δώσει στη δημοσιότητα – όπως είχε δεσμευτεί – τις επιστολές Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα.  
Δεν το έπραξε.
Ρωτάμε, άλλη μια φορά:
Γιατί αρνούνται να δώσουν τις επιστολές στη δημοσιότητα, όπως είχαν δεσμευτεί;

http://www.antinews.gr/2011/10/07/126139/

Πάμε για αλλαγή καθεστώτος!


Οι όροι του πολιτικού παιγνιδιού στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Κι έχουν αλλάξει δραματικά…
Στο παρελθόν η Κυβέρνηση είχε να υλοποιήσει την «ατζέντα» της. Είτε αυτή είχε σχέση με όσα υποσχέθηκε προεκλογικά είτε όχι, πάντως κάποια βασική κατεύθυνση υπήρχε:
Ο Ανδρέας είχε πρόταγμα την «αναδιανομή». Ο Μητσοτάκης την «απαλλαγή». Ο Σημίτης την «ένταξη στο ευρώ» και την «Ολυμπιάδα του 2004». Ο Κώστας Καραμανλής την «επανίδρυση». Άλλοι τα κατάφεραν περισσότερο ή λιγότερο, άλλοι όχι. Πάντως όλοι κάπου το πήγαιναν από την αρχή…
Σήμερα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, για άλλο εξελέγη (για να «μοιράσει λεφτά»), άλλο προώθησε («διεθνή διακυβέρνηση») και τώρα έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο. Την πηγαίνουν, ή μάλλον τη σέρνουν
Και η Αντιπολίτευση στο παρελθόν, είχε κι αυτή ένα πράγμα στο μυαλό της: Να φθείρει την κυβέρνηση – να εκμεταλλευθεί και να κεφαλαιοποιήσει την φθορά διακυβέρνησης των αντιπάλων της – ώστε να κερδίσει τις (επόμενες) εκλογές.
Τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει να παλέψει σε τρία διαφορετικά μέτωπα:
Έναντι της κυβέρνησης, ώστε να αναδείξει την υπεροχή της δικής της πολιτικής.
Έναντι των δανειστών, οι οποίοι επιβάλλουν τους όρους τους, και πρέπει να αλλάξουν στάση, αλλιώς θα καταρρεύσει η Ελλάδα και οι ίδιοι μαζί της.
Και στο μέτωπο του εκλογικού σώματος, ώστε να του δημιουργήσει ελπίδα, εκεί που κυριαρχεί σήμερα η απελπισία που γίνεται οργή.
Από τα τρία αυτά μέτωπα, το πρώτο είναι το πιο εύκολο, το δεύτερο το πιο δύσκολο και πιο κρίσιμο, ενώ το τρίτο είναι το πιο καθοριστικό.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Και μερικές φορές αλληλοαναιρούμενα:
Δηλαδή ό,τι είναι «καλό» για την Αντιπολίτευση, προκειμένου να κερδίσει το λαό, είναι επιζήμιο έναντι των ξένων.
Κι ό,τι είναι «αποδοτικό» έναντι των ξένων, μπορεί να είναι καταστροφικό για την εικόνα της Αντιπολίτευση στο εκλογικό σώμα.
Κι ακόμα περισσότερο, η Αντιπολίτευση γνωρίζει πια, ότι από την ώρα που κερδίζει τις εκλογές δεν έχει περίοδο χάριτος ούτε μια μέρα!
Τα πάντα έχουν πια αντιστραφεί:
Παλαιότερα έλεγαν ότι «η εξουσία ενώνει το ΠΑΣΟΚ». Σήμερα η εξουσία – για την ακρίβεια αυτή η «εξουσία» – διαλύει το ΠΑΣΟΚ.
Παλαιότερα όλα υποτάσσονταν – για κυβέρνηση και αντιπολίτευση – στη διατήρηση ή ανάκτηση της εξουσίας. Σήμερα αυτό είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.
Γιατί όποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση σήμερα ξέρει πως, αν κάνει το σωστό θα φθαρεί πολύ γρήγορα, κι αν δεν κάνει το σωστό θα ανατραπεί πολύ γρήγορα (και θα πέσει πολύ άσχημα).
Παλαιότερα, ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» των κυβερνήσεων ήταν πώς να διατηρήσουν την εύνοια (ή τουλάχιστον τη μη εχθρότητα) της «διαπλοκής».
Σήμερα η δύναμη της διαπλοκής έχει πέσει κατακόρυφα. Τα ΜΜΕ που ήταν η «αιχμή του δόρατός της», σήμερα χάνουν συνέχεια – κυκλοφορίες, τηλεθέαση, διαφημιστικά έσοδα, προσωπικό.
Και οι Τράπεζες που ήταν από πίσω τους βουλιάζουν κι αυτές καθημερινά…
Ό,τι ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό, για τη σωστή «αντιπολίτευση», δεν ισχύει πια!
Δεν αρκεί να φθείρεις την κυβέρνηση καθημερινά, ώστε να πάρεις τη θέση της μιαν ώρα αρχύτερα…
Αλλά ούτε και να περιμένεις να πέσει στην αγκαλιά σου ως «ώριμο φρούτο».
Τώρα πια, αν πάς «πολύ γρήγορα» μπορεί να καταρρεύσεις κι εσύ στην συνέχεια, ακόμα πιο γρήγορα…
Κι αν «αργήσεις», μπορεί να μην έχει νόημα πια, γιατί θα εκλεγείς πάνω σε ερείπια που θα κυβερνούν άλλοι
Σήμερα η σωστή αντιπολίτευση πρέπει να κινηθεί κατά κύριο λόγο στα δύο άλλα μέτωπα:
Απέναντι στο λαό, για να του δώσει Ελπίδα και να τον ενώσει.
Κι απέναντι στους δανειστές, ώστε να ανακτήσει βαθμούς ελευθερίας, περιθώρια ελιγμών, δυνατότητα άσκησης πολιτικής. Γιατί ο ασφυκτικός «εναγκαλισμός» τους πεθαίνει τη χώρα, σκοτώνει την οικονομία της και διαλύει την κοινωνία της.
Για να επιτύχει το δεύτερο – να χαλαρώσει τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών – πρέπει να κάνει τρία πράγματα:
- να τους πείσει ότι έχουν λάθος (ότι επιβάλλουν τη λάθος πολιτική)
- να τους εκβιάσει (ότι αν συνεχίσουν να βουλιάζουν την Ελλάδα, στο τέλος θα βουλιάξουν και οι ίδιοι)
- και να τους διασπάσει (να καταλάβουν κάποια απ’ όλα αυτά κάποιοι και να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους υπόλοιπους).
Τουλάχιστον δύο από τα τρία, ή και τα τρία!
Και τα τρία είναι ρεαλιστικά. Κι έχουν αρχίσει να συμβαίνουν:
Ακόμα και η Μέρκελ, μόλις προχθές διακήρυξε ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα έχει δραματικό πρόβλημα ολόκληρη η ευρωζώνη!
Ήδη όλοι οι διεθνείς αναλυτές συμφωνούν, ότι σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, η ευρωζώνη θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια «ζεστά» για να διασωθεί. Κι αυτά δεν τα έχει κι ούτε μπορεί να τα βρει…
Συνεπώς, όσοι επιμένουν να κραδαίνουν τη «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από τη κεφάλι της Ελλάδας, απειλούν ότι θα κόψουν τα… πόδια τους!
Μόνη της η Μέρκελ έδωσε στην Ελλάδα (και νομιμοποίησε για λογαριασμό μας) το επιχείρημα του «εκβιασμού»…
Ακόμα, οι Αμερικανοί έρχονται όλο και πιο πιεστικά και αξιώνουν από την «Ευρώπη» να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που (δεν) κάνει ως τώρα. Κυρίως να δώσει ώθηση στην Ανάπτυξη και να ξεφύγει από την καταστροφική συνταγή στη μονομερούς λιτότητας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Γκάϊντερ, πριν από λίγες εβδομάδες, είχε μια πολύ «ζωηρή» συνομιλία στη Βαρσοβία με τους ευρωπαίους ομολόγους του.
Η ίδια η Μέρκελ έχει συνεχείς «προστριβές» με τον Σαρκοζύ. Και παρ’ όλα αυτά δηλώνει η ίδια ότι πρέπει να προστεθεί σκέλος για την «Ανάπτυξη» στο πακέτο της Ελλάδας!
Σήμερα αρχίζουν και λένε τα αντίθετα απ’ όσα έλεγαν ως χθες και να εμφανίζουν αρκετές «ρωγμές» ανάμεσά τους.
Σωστή Αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι εκείνη που ενώνει τον Ελληνικό λαό και διασπά το μέτωπο των δανειστών (ή εκμεταλλεύεται τις «ρωγμές» ανάμεσά τους) για επιτύχει μεγαλύτερους «βαθμούς ελευθερίας» στην Πολιτική της αυριανής κυβέρνησης.
Η σημερινή κυβέρνηση κάνει τα ακριβώς αντίθετα: απόλυτα παραδομένη πια στην δίνη των εξελίξεων που η ίδια υποκίνησε, διασπά το λαό, υποτάσσεται στα κελεύσματα των δανειστών και δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κανείς να κάνει ο,τιδήποτε διαφορετικό
Στυλοβάτες της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι πια οι εξής δύο ισχυρισμοί:
«όλοι ίδιοι είναι»
-  «κανείς δεν μπορεί να αλλάξει του μνημονιακούς όρους» (που έχουν ήδη αλλάξει ως τώρα αρκετές φορές και που οι ίδιοι οι δανειστές προεξοφλούν την αλλαγή τους ξανά στο άμεσο μέλλον).
Το πρώτο – «όλοι ίδιοι είναι» – ώστε να μην αναδειχθεί κανείς ως «εναλλακτική λύση». Να βουλιάξουν όλοι στην κυβερνητική απαξίωση. Να μην αλλάξει τίποτε!
Και το δεύτερο – «δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης» – για να περάσουν πιο εύκολα οι εκβιασμοί της Τρόικας ίσα-ίσα τη στιγμή που οι ίδιοι οι δανειστές ομολογούν ότι αν καταστραφεί η Ελλάδα καταστρέφονται και όλοι οι άλλοι!
Όταν μια κυβερνητική προπαγάνδα φτάνει στο κατάντημα να εμφανίζει ως μοναδικό της «επιχείρημα» ότι το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε είναι αξεπέραστο και οι άλλοι είναι το ίδιο «ξοφλημένοι» όσο η ίδια, τότε δεν σώζεται με τίποτε πια.
Ούτε η ίδια ούτε το καθεστώς που την εξέθρεψε και που είναι θεματοφύλακάς του…
Τελικά πολύ σημαδιακός μήνας αυτός ο Οκτώβριος…
Τον Οκτώβριο του 1917 έγινε η Σοβιετική Επανάσταση (Νοέμβριο με το νέο ημερολόγιο).
Τον Οκτώβριο του 1989 κατέρρευσαν το τείχος του Βερολίνου και μαζί τα σοβιετικά καθεστώτα στην Ευρώπη (μέσα στους δύο επόμενους μήνες είχαν σαρωθεί όλα).
Τον Οκτώβριο του 2011 καταρρέει το τελευταίο «σοβιετικό καθεστώς» στον κόσμο: το Ελληνικό!
(Μπορεί ο επιθανάτιος ρόγχος του να επεκταθεί κι ως το Νοέμβριο).
Σε όλες τις περιπτώσεις η «κατάρρευση» βιώθηκε ως οικονομική καταστροφή, αλλά αποδείχθηκε πολύ συχνά αφετηρία αναγέννησης.
Το ευτύχημα στην περίπτωσή μας είναι πως, θα γλιτώσουμε, όπως φαίνεται, τη «φάση Γιέλτσιν». Και θα πάμε κατευθείαν στη «φάση Πούτιν».
Ο πρώτος διέλυσε τα πάντα! Ο δεύτερος ανέσυρε τη χώρα του από τα ερείπια και την έκανε πάλι ισχυρή και πολύ υπολογίσιμη. Και πολύ γρήγορα…
Αν κρίνουμε το πόσο προσεχτικά πορεύεται, αλλά και πόσο αποφασιστικά κινείται την κατάλληλη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς, θυμίζει περισσότερο τον Πούτιν.
Το μόνο βέβαιο είναι πια ότι – με την αναπόφευκτη πλέον – χρεοκοπία και με κούρεμα τουλάχιστον 50% που έρχεται για το ελληνικό χρέος, δεν πάμε για αλλαγή κυβέρνησης. Πάμε για αλλαγή καθεστώτος!
Κι όταν πάμε σε καθεστωτική αλλαγή, τότε χρειάζεται τελείως διαφορετική «αντιπολίτευση». Γιατί δεν διώχνεις της κυβέρνηση που παραπαίει, γκρεμίζεις όλο το χθες και ταυτόχρονα χτίζεις το αύριο. Χωρίς να χάνεις το σήμερα…
Το έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις αρχές του 20ου αιώνα υπό δύσκολες συνθήκες.
Το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, υπό κρίσιμες συνθήκες.
Καλείται να το κάνει, πολύ σύντομα, ο Αντώνης Σαμαράς υπό συνθήκες πολύ πιο δύσκολες και πολύ πιο κρίσιμες.
Ο Θεός μαζί του!
Κι ούτε ψύλλος στον κόρφο του, εδώ που τα λέμε…
Ξέρω τις γνωστές – και εύλογες αντιρρήσεις:
Ποιούς έχει δίπλα του, ποια βαρίδια κουβαλάει κλπ… Όμως αλλαγές καθεστώτος θέλουν μοναχικούς ηγέτες.  Ποιους είχε ο Βενιζέλος το 1919; Θυμάστε έστω κι ένα όνομα συνεργατών του τότε;
Ποιους είχε ο Καραμανλής το 1974 (πέρα από τον Αβέρωφ) τις πρώτες εβδομάδες της μεταπολίτευσης;
Το απλό ερώτημα είναι, αν ο Σαμαράς «το ’χει»…
Όχι αν είναι «αλάνθαστος». Γιατί ουδείς αλάνθαστος.
Αλλά αν έχει την ηγετικότητα, το πείσμα, την αποφασιστικότητα, τη γνώση, την αίσθηση κατεύθυνσης για τη χώρα, την εντιμότητα και το ανάστημα…
Ε λοιπόν, έχει δοκιμαστεί σε όλα αυτά. Κι όχι μία φορά
Κι έχει αποδείξει ότι «το ’χει»!
Απ’ όλους τους άλλους που βλέπετε γύρω, ποιος άλλος «το ’χει»;
Τηλέμαχος    
 http://www.antinews.gr/2011/10/07/126041/

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οι Αμερικανοί έκαναν προεκλογική αβάντα στον Γιωργάκη με “αν αβολή” της αναγνώρισης των Σκοπίων! Δείτε τα έγγραφα – φωτιά!


Σε συνέχεια της μεγάλης αποκάλυψης του περιοδικού «Επίκαιρα» με τα άκρως απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα…
Τα άκρως απόρρητα έγγραφα από τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»
για το θέμα της ελληνορωσικής προσέγγισης και της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τα «Επίκαιρα Online» θα δημοσιεύουν αποσπάσματα από αυτά τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη. Το άκρως απόρρητο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2006 παρουσιάζει τις εξελίξεις και τις αμερικανικές θέσεις σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ