Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

McCain: Καλώ τους λαούς της Ρωσίας και της Κίνας να μιμηθούν τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης!


Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεπουμπλικάνος Τζον ΜακΚέιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης την οποία έδωσε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, δήλωσε πως η εξέγερση στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι αποτελεί παράδειγμα για τους λαούς της Συρίας, του Ιράν, της Ρωσίας αλλά και της Κίνας! “Όλα τα δικτατορικά καθεστώτα πρέπει να ανατραπούν και να...
αντικατασταθούν με φιλελεύθερα και δημοκρατικά πολιτεύματα” επισήμανε ο Αμερικανός Γερουσιαστής! “Πιστεύω ότι οι δηλώσεις του κ. Μακέιν μπορεί να χαρακτηριστούν ως στημένες έτσι ώστε να υποκινήσουν ταραχές. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να μηνύσουμε τον Τζον ΜακΚέιν με τη κατηγορία της υποκίνησης ταραχών, ενώ η υπόθεσή του ίσως θα πρέπει να εξεταστεί και από αμερικανικό δικαστήριο”, επισήμανε Ρώσος πολιτικός αναλυτής. Μέλος του κόμματος του Πούτιν, ο Σεργκέι Μαρκόβ δήλωσε πως η Ρωσία ήταν για περισσότερο από μια δεκαετία υπό καθεστώς αναρχίας, ανυποληψίας και ταραχών και πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο άνθρωπος που την έφερε στο δρόμο της ανάπτυξης και της επιτυχίας. Οπότε όσα δηλώνει ο Τζον ΜακΚέιν μόνο εκ του πονηρού μπορεί εκληφθούν. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του (Ρωσία) να κινηθεί νομικά εναντίον του. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανάλογη αντίδραση από μεριάς Δαμασκού, Τεχεράνης και Πεκίνου.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS
Πηγη
Ουσιαστικά ο γέρος ζητά οι Ρώσοι να ξαναδώσουν την χώρα τους στους τοκογλύφους,και να ξανατοποθετηθεί μια μαριονέτα τύπου Γιέλτσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου