Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εξετάζει το Μαξίμου!



Καταιγιστικές αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, στις 17-18 Οκτωβρίου αλλά και της έγκρισης του νέου Μνημονίου για τη χώρα. Με φόντο τις γερμανικές σκέψεις για «κούρεμα» έως 50% στο ελληνικό χρέος αλλά και το νέο δάνειο, που αναμένεται να επιφέρει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές (σ.σ, να τεθεί υπό επιτροπεία), το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να απευθυνθεί εκ νέου στον πολιτικό κόσμο ζητώντας εθνική συσπείρωση.
Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κ. Κώστα Σημίτη και κ. Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Εξάλλου για την έγκριση της νέας Συμφωνίας με τους δανειστές αναμένεται να απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών από το Κοινοβούλιο.
Πάντως στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, υπάρχουν «φωνές», που αντιτίθενται στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, και ρίχνουν στο τραπέζι την πρόταση περί δημοψηφίσματος επί δημοσιονομικού θέματος.
Από το Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση ενώ το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ορθάνοιχτο.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου