Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Το πιο παλιό επάγγελμα


 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης




ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ μαζί και το συζητούν ένας πολεοδόμος, ένας γεωπόνος και ένας πολιτικός. Θέμα της συζήτησης το ποιανού από τους τρεις το επάγγελμα είναι το πιο παλιό. Λέει ο πολεοδόμος: «Το πιο παλιό επάγγελμα είναι το δικό μου! Ένας πολεοδόμος χρειάστηκε για να σχεδιάσει τον Νέο Κόσμο, μόλις ο Θεός έβγαλε τη Γη από το χάος που είχε βρει». Διαφωνών, ο γεωπόνος λέει: «Το πιο παλιό επάγγελμα είναι το δικό μου! Πριν σχεδιαστούν νέες πόλεις, κάποιος έπρεπε να φροντίσει όλα αυτά τα δένδρα και τα φυτά που δημιούργησε ο Θεός, όταν έβγαλε τη Γη από το χάος που είχε βρει»! Ο πολιτικός ακούει και τους δύο χαμογελώντας και λέει: «Και οι δυο σας παραδεχτήκατε πως ο Θεός βρήκε χάος. Και σας ρωτώ: Το χάος, ποιοι το δημιουργήσανε;».

Σήμερα, η χώρα προσπαθεί να βγει από ένα οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χάος. Πολλοί αναρωτιόμαστε: «Ποιος δημιούργησε αυτό το χάος και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν τα πάντα, σήμερα, για να μας βγάλουν από αυτό;».

Κοιτάζεις πίσω και βρίσκεις: Γιώργος Παπανδρέου: βουλευτής από το 1981, υπουργός από το 1985… Τριάντα χρόνια φούρναρης!

Βαγγέλης Βενιζέλος: από το 1980, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από το 1993 βουλευτής, από το 1996 υπουργός…

Θεόδωρος Πάγκαλος: από το 1981 βουλευτής, από το 1982 υπουργός…

Ανδρέας Λοβέρδος: Βουλευτής από το 2000, υπουργός από τότε…

Η αναφορά σε αυτούς τους τέσσερις είναι καθαρά δειγματοληπτική. Το 80% των ευρισκομένων σήμερα στη Βουλή έχουν ένα παρελθόν και δεν είναι άμοιροι της σημερινής μας θλιβερής κατάστασης. Ο -μονίμως διαμαρτυρόμενος για τα πάντα- Απόστολος Κακλαμάνης, που και σήμερα φωνάζει μέσα κι έξω από τη Βουλή για την ανάγκη να βγει η χώρα από το χάος, είναι στη Βουλή από το 1974! Τριάντα επτά χρόνια! Πολλά από τα οποία τα πέρασε ως υπουργός ή πρόεδρος της Βουλής! Όλοι οι σημερινοί «θεοί» της πολιτικής μας ζωής φωνάζουν πως παρέλαβαν χάος και, προκειμένου να βγούμε από αυτό, πρέπει να υποστούμε αβάσταχτες «ποινές»! Μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία, σειρά εκτάκτων εξοντωτικών φορολογήσεων. Αλλά δεν λένε από ποιους το παρέλαβαν!

Η λογική, όμως, λέει πως για να βγούμε από το χάος, πρέπει -πρωτίστως- να εξοντώσουμε τους παράγοντες δημιουργίας του χάους.
Άραγε, ποιοι να είναι αυτοί;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου