Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αντιρατσιστική παράνοια

20130601-145544.jpg






(Φωτό: Παράνομοι μετανάστες αποκεφαλισμένοι και κρεμασμένοι σε δημόσια θέα στην Σ. Αραβία. Οι Σαουδάραβες είναι απο τους χορηγούς της Human Rights Watch του Σόρος, που προαναγγέλει τις γενοκτονίες σε χώρες – στόχους. Τις ανακοινώσεις που έβγαζε για την Συρία πριν λίγα χρόνια, τις βγάζει τώρα για την Ελλάδα. Για την Σ. Αραβία, δεν υπάρχει “καταδίκη”.)
Γράφει ο Γιάννης Κ. Πολίτης
Την ώρα που ο λαός βουλιάζει στην ανεργία και την φτώχεια οι κυβερνώντες τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιός είναι πιο αντιρατσιστής
Την ώρα που στην ελληνική επικράτεια συμβαίνουν τα επαχθέστερα εγκλήματα από αλλοδαπούς εις βάρος Ελλήνων, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους και γυναίκες, οι «προοδευτικοί» καταθέτουν νομοσχέδιο για τον κατά φαντασίαν ρατσισμό των εν δυνάμει θυμάτων κατά των ξένων
Την ώρα που δεν έχουμε να φάμε, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία υπολειτουργούν ως εκ θαύματος ανακαλύπτουν ένα εκατομμύριο ευρώ για να χτίσουν τζαμί μέσα στην Αθήνα
Την ώρα που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και τα σύνορα μας είναι διάτρητα οι επαγγελματίες «αλληλέγγυοι» ως cool τύποι κάνουν ποδηλατάδα στο Φάληρο για να πουν Enough στην ξενοφοβία, αντί να πουν Enough στον εποικισμό και την εγκληματικότητα περπατώντας στις γειτονιές μας, τις οποίες αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.
Είναι ολοφάνερη η τρομερή πίεση της φασιστικής ΕΕ να επιβάλει με το έτσι θέλω τον εποικισμό της πρωτεύουσας και άλλων περιοχών της χώρας, μέσω νόμων που τον προστατεύουν
Είναι ολοφάνερη η προπαγάνδα τους ότι είμαστε ένα Κράτος φασιστών και ρατσιστών. Οι απόγονοι των Ναζί που αιματοκύλισαν τον κόσμο έρχονται και κουνάνε το δάχτυλο σε μία χώρα που αντιστάθηκε στα αίσχη τους και που το πλήρωσε με αίμα.
Και από κοντά μιλούν και οι Εβραίοι. Η μόνη χώρα που τους προστάτευσε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η δική μας. Πόσους έσωσαν οι συμπατριώτες μας στην Θεσσαλονίκη; Η μόνη χώρα που ποτέ δεν τους ξεχώρισαν, αλλά συμβιώνουμε αρμονικά μαζί τους. Και μιλούν όταν οι ίδιοι και τα lobby τους δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Ποντίων.
Φασίστες, ρατσιστές και ξενοφοβικοί είναι όλοι αυτοί που διαλύουν την χώρα μου στο όνομα του αντιρατσισμού.
Φασίστες, ρατσιστές και ξενοφοβικοί είναι όλοι αυτοί, οι οποίοι τεχνιέντως και εν γνώσει τους με όλη αυτή την συζήτηση για αντιρατσιστικό και τζαμιά εκτινάσσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα ύψη.
Φασίστες, ρατσιστές και ξενοφοβικοί είναι όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι επίτροποι, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι κτλ, που διασύρουν την χώρα μου, που την μισούν, που την πατάνε στον λαιμό για να υποκύψει στα ανώμαλα τους σχέδια για πλήρη εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας.
Οι Ελληνες δεν είναι ρατσιστές απέναντι στους ξένους και το έχουν αποδείξει μέσα στους αιώνες.

Οι ξένοι όμως είναι πολύ ρατσιστές απέναντι μας και το αποδεικνύουν συνέχεια.
Εάν δεν είναι εγκλήματα ρατσιστικού μίσους αυτές οι άθλιες οικονομικές και «κοινωνικές» πολιτικές που εφαρμόζονται στην χώρα τότε τί είναι;
Κάποιο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για αυτές τις πολιτικές υπάρχει;

Εντέλει, μόνο μία ιστορική προσωπικότητα δεν έχει αμφισβητήσει η Ρεπούση.

Ποιόν;
Μα φυσικά …
Τον εφιάλτη!
Τυχαίο;



20130601-022136.jpg

Σούρλας: Απάτη 2 δισ. τον χρόνο τα πλαστά τιμολόγια – Πρέπει να ληφθούν μέτρα

Περισσότερα από 2 δισ. € το χρόνο απομυζούν από το ελληνικό Δημόσιο τα κυκλώματα που… εκδίδουν και διακινούν πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από δειγματοληπτικούς ελέγχους αρμοδίων οργάνων ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλας και τόνισε:
“Δεν πρόκειται απλά για φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή αλλά για ειδεχθές οικονομικό έγκλημα αφού εισπράττουν από το κράτος τα ποσά αυτά ως επιστροφή ΦΠΑ ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχουν καμία εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή έστω να περιοριστούν τα φαινόμενα αυτά αν είχε εκδοθεί προ δεκαετίας η υπουργική απόφαση ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 4 του ν. 3220/2004 με τις οποίες προβλέπεται ότι κατά την έναρξη εργασιών ημεδαπών και αλλοδαπών επιχειρήσεων κατατίθεται στις Δ.Ο.Υ. ως ασφάλεια εγγυητική επιστολή τράπεζας ισχύος ενός (1) έτους.
Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα μπορούσαν ορισμένες κατηγορίες όπως υπερήλικες, άνθρωποι με ποινικό μητρώο, αλλοδαποί, αχυράνθρωποι να μην έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί φαινόμενα όπως η περίπτωση του συνταξιούχου που εξέδωσε 365 εικονικά τιμολόγια ύψους 4.081.000 εκ. € και των 48 αγροτών από τη Στερεά Ελλάδα που εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους 222.515.000 € όπως αποκάλυψε πρόσφατα το ΣΔΟΕ. Κι όμως πέρασαν δέκα χρόνια και δεν εκδόθηκε ακόμη η απόφαση.
Επίσης θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν κυκλώματα απάτης αν η διασταύρωση στοιχείων γινόταν τουλάχιστον ανά τρίμηνο και όχι μία φορά το χρόνο όπως αναφέρουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες”
Για την πάταξη αυτών των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα τόνισε ο κ. Γ. Σούρλας δεναρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες των ελεγκτικών οργάνων αλλά επιτακτική προβάλει η ανάγκη να ληφθούνόλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Υπουργείο Οικονομικών, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.
euro2day.gr

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΟΡΥΦΑΙΑ Η ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται, εσείς μιλάτε για “αντιρατσιστικούς”!

Τους ισοπέδωσε η Πόπη Τσαπανίδου πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας την επικοινωνιακή οπερέτα του “αντιρατσιστικού” που ήλθε για να κρύψει την οικονομική εξόντωση της κοινωνίας.

Η Τσαπανίδου επιτέθηκε και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ απαιτώντας να απαντήσει εάν θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία το Ζάλογγο, το κρυφό Σχολειό και αν τέλως πάντων, στην προκυμαία της Σμύρνης πηδούσαν στην θάλασσα επειδή τους έκοβαν τα κεφάλια οι Τούρκοι ή λόγω συνωστισμού.

Η απάντηση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ την έκανε έξω φρενών, αφού ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι “διαφωνεί με την έννοια της Εθνικής …κάτι”, ενώ εκείνη την στιγμή πετάχτηκε και ο Βαρβιτσιώτης που είπε οτι “Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά Δεξιάς και Αριστεράς! Στην Εθνική προσέγγιση!” με αποτέλεσμα η Πόπη να τους ισοπεδώσει λέγοντας: “Όταν είναι να κόψετε μισθούς και συντάξεις, Δεξιά και Αριστερά ειστε μια χαρά ενωμένοι!!!”

ΕΥΓΕ ΠΟΠΗ. Αυτό το μικρόφωνο στο αυτί πρεπει να είχε πάρει φωτιά για να σε κατευνάσει…

Βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ! κοινοβουλίου στηρίζουν τον εκτουρκισμό της Θράκης

Προκαλούν δίχως καμία αναστολή, πολιτικά στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οι οποίοι ανήκουν στα ελληνικά πολιτικά κόμματα αλλά συνεχίζουν ανενόχλητη να υποσκάπτουν την εθνική ανεξαρτησία.
Ο λόγος για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, οι οποίοι συμμετείχαν στην 53η γενική συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στόχο είχε την ανάδειξη νέας ηγεσίας με τον Τανέρ Μουσταφάογλου να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου. Όπως είναι γνωστό, το εν λόγω σωματείο χρηματοδοτείται από το τουρκικό κράτος και έχει εκφράσει σε πολλές των περιπτώσεων αλυτρωτικές τάσεις....

Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκεται και ο υποτιθέμενος πρόξενος της Κομοτηνής, ο οποίος έχει εδώ και λίγο διάστημα ξεκινήσει και πάλι περιοδείες σε μειονοτικά χωριά προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Όλα αυτά, σε αγαστή συνεργασία με μουσουλμάνους πολιτικούς των ελληνικών κομμάτων και δίχως την παραμικρή ενόχληση από την επίσημη ελληνική πολιτεία.



Είναι που δεν είχαμε πετρέλαια - για αυτό έχουμε την τρόικα και 4 μνημόνια... βίντεο



Απ τα πετρέλαια που δεν είχαμε.
Στο πετρέλαια που υπάρχουν. και μάλιστα βαπτίζονται ευρωπαϊκά.
Γίνονται "Καζάν Καζάν".
Τιτλοποιούνται. κεφαλαιοποιούνται....

Η Ιταλία έστελνε μετανάστες στη Γερμανία

Φωτο: linkiesta.it
Όταν , ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποιούσε τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι θα δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες για όλες τις χώρες στη ζώνη Σένγκεν, εφόσον δεν βρεθεί λύση στο επείγον μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας του, όλοι νόμιζαν ότι αστειεύεται, αλλά απ’ ότι φαίνεται σοβαρολογούσε. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι η «νομοταγής» κυβέρνηση Μόντι είναι αυτή που πραγματοποίησε την απειλή του. Σύμφωνα με έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, η Ιταλία όχι μόνο χορηγούσε ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά έδινε 500 ευρώ σε λαθρομετανάστες από την Αφρική παροτρύνοντάς τους να εγκαταλείψουν τη χώρα και να κατευθυνθούν προς τη Γερμανία.
Η αποκάλυψη προκάλεσε αναστάτωση στο Βερολίνο, που εξέφρασε την ενόχλησή του. Όπως ανέφεραν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Αμβούργου, αρκετές εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη, την Γκάνα και το Τόγκο έφτασαν στη Γερμανία με έγγραφα που τους παρείχε η Ιταλία και συγκεκριμένα προσωρινά διαβατήρια και άδειες παραμονής τρίμηνης διάρκειας για όλη τη ζώνη Σένγκεν. Πρόσθεσαν, δε, ότι οι ιταλικές Αρχές τους είχαν προμηθεύσει χρήματα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό τη Γερμανία. Αρκετοί από τους πρόσφυγες είναι άστεγοι, επειδή δεν έχουν το δικαίωμα στέγασης στη Γερμανία, δεν μπορούν να εργαστούν ούτε έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες τους με αποτελεσματικό τρόπο – κάτι για το οποίο οι χώρες της βόρειας Ευρώπης έχουν στηλιτεύσει ουκ ολίγες φορές τις χώρες του Νότου, οι οποίες υποδέχονται χιλιάδες πρόσφυγες κάθε χρόνο. Οπότε το γερμανικό κράτος προσανατολίζεται στον επαναπατρισμό τους στη χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή την Ιταλία.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε στις 17 Μαΐου σχετικά με την εξέλιξη αυτή, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ιταλογερμανικής ομάδας δράσης . Παραδέχτηκε ότι η ιταλική υπηρεσία αλλοδαπών έδωσε 500 ευρώ στους Αφρικανούς λαθρομετανάστες, όταν έφυγαν από τους καταυλισμούς προσφύγων. Υποστήριξε, όμως, ότι τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν με τον όρο ότι θα εγκαταλείψουν την Ιταλία και θα μεταβούν στη Γερμανία. Αντιθέτως, λέει το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, το συγκεκριμένο ποσό ήταν ένα βοήθημα για να καλύψουν τα πρώτα τους έξοδα και να προσπαθήσουν να ενσωματωθούν στην Ιταλία.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ "Νίκη κόντρα στον παγκόσμιο πόλεμο κατά της Συρίας"


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα συμμετείχε κατ' αρχήν σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την αντιπολίτευση, υπό την προϋπόθεση ότι η όποια συμφωνία μεταξύ τους θα έπρεπε στη συνέχεια να εγκριθεί από το λαό με δημοψήφισμα.
Είπε ακόμη ότι είναι αισιόδοξος για τη νίκη και ότι οι συμφωνίες με τη Ρωσία για την παράδοση οπλικών συστημάτων θα τηρηθούνΣε συνέντευξη που παραχώρησε στο αλ Μανάρ, το τηλεοπτικό κανάλι της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ο Άσαντ ρωτήθηκε αν θέτει όρους για να συμμετάσχει σε συνομιλίες. "Η μοναδική προϋπόθεση είναι οτιδήποτε συμφωνηθεί να τεθεί στην κρίση της συριακής κοινής γνώμης σε δημοψήφισμα",απάντησε.
Ο Σύρος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι στη χώρα του "υπάρχει πραγματικά μια λαϊκή πίεση" προκειμένου να ανοίξει το μέτωπο του Γκολάν με το Ισραήλ που έχει καταλάβει την περιοχή αυτή από το 1967. "Υπάρχει μια σαφής λαϊκή πίεση για να ανοίξει αυτό το μέτωπο αντίστασης (κατά του Ισραήλ). Ευθύνονται πολλοί παράγοντες για αυτό, όπως οι επαναλαμβανόμενες ισραηλινές επιθέσεις", πρόσθεσε.
Ο Άσαντ δήλωσε "πολύ αισιόδοξος" για τη νίκη του στρατού του απέναντι στους αντάρτες."Υπάρχει ένας παγκόσμιος πόλεμος κατά της Συρίας και της πολιτικής αντίστασης (σ.σ. Συρία, Ιράν και Χεζμπολάχ) όμως είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη νίκη", είπε.
Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2014, δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, εφόσον τον θέλει ο λαός. "Το ζήτημα αυτό θα αποφασιστεί την κατάλληλη στιγμή  εάν αισθανθώ ότι υπάρχει ανάγκη να είμαι υποψήφιος, και αυτό θα αποφασιστεί αφού συμβουλευτώ το λαό, δεν θα διστάσω να το κάνω".
Σχετικά με τις στρατιωτικές συμφωνίες που είχε υπογράψει η Δαμασκός με τη Μόσχα πριν ξεσπάσουν οι συγκρούσεις, είπε ότι η Ρωσία θα τις τηρήσει. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 είπε: "Οι συμβάσεις με τη Ρωσία δεν συνδέονται με την κρίση και η Ρωσία δεσμεύεται να εφαρμόσουν αυτές τις συμφωνίες".
"Ό,τι συμφωνήσαμε με τη Ρωσία θα γίνει και ένα μέρος από αυτά γίνεται ήδη", πρόσθεσε.

Όταν απολύει το ΚΚΕ


Τρεις ακόμα απολύσεις χθες από το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, προστέθηκαν στις πολλές που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Όχι, το ΠΑΜΕ δεν εξέδωσε πύρινη ανακοίνωση, ούτε θα κλείσει σήμερα το Σύνταγμα. Ούτε, πολύ περισσότερο, θα απαγορεύσει τη είσοδο στο Ριζοσπάστη σε όσους επιθυμούν σήμερα να δουλέψουν. Το ΠΑΜΕ δεν θα κάνει τίποτα από όσα κάνει συστηματικά, σχεδόν κάθε φορά, που σε μία επιχείρηση, υπάρχει μία απόλυση…
Είναι επειδή το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν την άποψη ότι όσο λειτουργούν στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος μπορούν και πρέπει να ενεργούν απέναντι στους εργαζομένους τους ως επιχειρήσεις. Βεβαίως, την άποψη αυτή την έχουν μόνον για τον εαυτό τους. Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα, όπως και για την οικονομία στο σύνολό της, έχουν, προδήλως, μία εντελώς διαφορετική άποψη.
Βεβαίως, δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν πίσω από αυτές τις απολύσεις βρίσκεται μόνον η λογική του επιχειρηματία που διέπει τις σχετικές αποφάσεις, ή υπάρχουν και άλλα «εσωτερικά» κριτήρια «νομιμοφροσύνης» προς το Κόμμα και τη γραμμή του. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι πρόκειται για εργαζομένους με πολλά χρόνια υπηρεσία.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο δεδομένο όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ: είναι εργαζόμενοι που «τόλμησαν» να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εργοδοσίας τους επειδή έμειναν απλήρωτοι, όπως και να θέσουν ζήτημα στην ΕΣΗΕΑ. Πρόκειται δηλαδή για εργαζόμενους που έκαναν χρήση των δικαιωμάτων που τους δίνει ο νόμος – εκείνων ακριβώς που, προφανώς, εξόργισαν τα αφεντικά τους. Εκείνων, που τα ίδια αυτά αφεντικά θεωρούν – και είναι – ιερά, όταν πρόκειται για οποιονδήποτε άλλον εργοδότη.
Ισως στο ΚΚΕ ήθελαν απλώς να απαλλάξουν τον Ριζοσπάστη από πλεονάζον προσωπικό. Ισως ήθελαν να τιμωρήσουν την «απειθαρχία» των εργαζομένων τους που επειδή δεν πληρώνονταν κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Ισως ήθελαν να «πατάξουν» εσωτερικές φωνές.
Ισως όμως ήθελαν και κάτι άλλο: να δώσουν ένα γερό και βαθύ χτύπημα στη νομιμοποίηση κάθε αντίδρασης σε κάθε απόλυση. Γιατί την επόμενη φορά που θα βγάλουν τις ντουντούκες και θα προπηλακίσουν όποιους θέλουν να δουλέψουν εκεί που έχει γίνει μία απόλυση, δεν θα έχουν τι να πουν. Δεν θα τους ακούει κανείς. Και το γνωρίζουν καλά.
Στο ΚΚΕ ξέρουν πάντα καλά τι κάνουν. Είναι οι κάτοχοι της μόνης, της μίας, της αδιαμφισβήτητης αλήθειας για όλα. Σε αυτή δεν ομνύουν και αυτή δεν επιχειρούν να επιβάλλουν σε όλους όσους έχουν, αν είναι δυνατόν, «άλλη» από τη δική τους γνώμη; Και είναι η υπέρτατη αλήθεια, αυτή στο όνομα του λαού. Που όταν οι δικοί τους εργαζόμενοι την επικαλούνται, απολύονται πάραυτα…
[Του Γεώργιου Π. Μαλούχου από Το Βήμα]

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ FACEBOOK Τατσόπουλος στηρίζει Ρεπούση (φυσικά...)


Στηρίζει την Μ.Ρεπούση στην περιπέταια των ιστορικών αναθεωρήσεων ένας άλλος κορυφαίος αναθεωρητής της ελληνικής ιστορίας που - συμπτωματικά; - ανήκει και αυτός στην Αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Τατσόπουλος αναφορικά με την τελευταία ιστορική "πατάτα" της Μ.Ρεπούση ότι είναι "Εθνικός μύθος" ότι οι Σουλιώτισες προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό του Ζαλόγγου παρά να ατιμαστούν από τους Τούρκους  σχολίασε σχετικά στο Facebook:
«Ματαιοπονεί η Μαρία Ρεπούση; Συχνά, ναι, έχω την αίσθηση ότι ματαιοπονεί. Σαν να προσπαθείς ν' ανοίξεις διάλογο γύρω από τη δαρβινική θεωρία μ' έναν καλόγερο, έναν ιμάμη ή έναν ραβίνο, ενώ την ίδια ώρα αναρίθμητοι ομόδοξοι τους κανίβαλοι περιμένουν να εμφανιστείς μπροστά τους για να σε κατασπαράξουν. Πάντοτε πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος αχταρμάς από την πρόσμειξη της ιστορικής έρευνας με την εκάστοτε πολιτική ή θρησκευτική μισαλλοδοξία. Από την άλλη, αν δεν πάρουν κάποιοι το ρίσκο να επαναλάβουν δημόσια αυτά που από χρόνια συζητούν στα φοιτητικά αμφιθέατρα, θα παραμείνουμε εσαεί αθύρματα του κάθε καλόγερου, του κάθε ιμάμη και του κάθε ραβίνου. Ναι, είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει η Μαρία. Όχι για το έθνος. Για την ίδια. Και μόνο για το θάρρος της αξίζει το σεβασμό μας».
Ο Π.Τατσόπουλος πραγματικά υπερέβαλλε εαυτόν για να την "βγει" και ως θρησκευτικός αναθεωρητής στην συνάδελφό του.
Η τραγωδία είναι ότι και οι δύο μαζί έλαβαν περί τις 3.500 ψήφους και έχουν ξεσκίσει ελληνική Ιστορία και θρησκεία, μαζί...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΙΣΤΙΚΟ!

«Η Θράκη χάνεται» φωνάζει ο στρατηγός Ζιαζιάς και η είδηση δεν παίζεται πουθενά. Στα χείλη αυτών των πολιτικών δεν βγαίνει λέξη για τη Θράκη. 

Και οι τέσσερις, γονυπετείς στον ΣΙΩΝΙΣΜΟ! Ακόμα δεν το έχετε αντιληφθεί;

Πόπη Σουφλή


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ! 
Κοιτάξτε τους και τους τέσσερις. Ειδικά τα τρία πρώτα... μπουμπούκια της τρικομματικής συμφοράς. “Τρώγονται” τόσες μέρες τώρα για τον αντιρατσιστικό νόμο, την ώρα που η Τουρκία μαγειρεύει την
επίθεσή της στην Ελλάδα. 


Ρε λαμόγια του ευρώ και της εθνικής καταστροφής, δεν χαμπαριάζετε το τι εξυφαίνεται στη Θράκη; 

Δεν καταλαβαίνετε ότι από στιγμή σε στιγμή, από
ώρα σε ώρα, μπορεί η Τουρκία να κάνει ντου στο Αιγαίο και να προκαλέσει ταραχές στη Θράκη;
 

Ρε υπηρέτες του ευρώ και της Μέρκελ, δεν καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια ευκαιρία ζητάει η Γερμανία και οι δορυφόροι τους για να καταδικάσουν την Ελλάδα για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μπει το Δ΄Ράϊχ ως διαιτητής στη Θράκη;
 

Μόνο ο αντιρατσιστικός νόμος απασχολεί την Ελλάδα; Αυτό που ζητάει το ΚΙΣ σε αυτό γονυπετείτε;
 

«Η Θράκη χάνεται» φωνάζει ο στρατηγός Ζιαζιάς και η είδηση δεν παίζεται πουθενά. Στα χείλη αυτών των πολιτικών δεν βγαίνει λέξη για τη Θράκη. 

Το μόνο που ξέρουν είναι να στέλνουν καραβάνια λαθρομετανάστες στη Θράκη και να φτιάχνουν «στρατόπεδα φιλοξενίας» ώστε να δημιουργηθούν πιο εύκολα ταραχές!!!

Και ο Τσίπρας; Λέξη για τη Θράκη, ούτε λέξη για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάφλεξη. 


Το μόνο που είπε είναι ότι και αυτός θα φέρει το δικό του… αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!!!
Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας ταγοί και ο λαός μας που τρώει κουτόχορτο, θεωρεί ωςς καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Σαμαρά!!! 


Άει σιχτίρ! Τι είναι αυτοί ρε!!!!




Πηγή

«Εθνικός μύθος» για τη Ρεπούση ο χορός του Ζαλόγγου!

 «Εθνικός μύθος» για τη Ρεπούση ο χορός του Ζαλόγγου!
«Ταράζει» και πάλι τα νερά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.
Μεταξύ άλλων, η κυρία Ρεπούση ζητά να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους, υπερασπίζεται τη θέση της για τις γενοκτονίες, επικαλούμενη τα σταλινικά εγκλήματα, χαρακτηρίζει, ουσιαστικά, «εθνικό μύθο« το χορό του Ζαλόγγου και, αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, εξηγεί ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά… το ρήμα!
Αναλυτικότερα:
«Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους» δήλωσε αρχικά η Μαρία Ρεπούση.
«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα» πρόσθεσε.
Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης: «Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη» είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, η κυρία Ρεπούση σχολίασε: «Χώρες της Βαλτικής έχουν χαρακτηρίσει γενοκτονίες τα σταλινικά εγκλήματα. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα εγκλήματα της Βαλτικής γενοκτονίες; Δεν είναι ότι οι ιστορικοί αρνούνται αυτά τα εγκλήματα. Κορυφαίο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι το Ολοκαύτωμα. Οι ιστορικοί, είμαστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση των όρων. Δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν εγκλήματα».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ακόμη: «Δεν θέλουμε να ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση ή η έκφραση άλλης άποψης. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης, η πλειοψηφία είναι κατά» και, αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλε, δήλωσε ότι «η επιστολή μου ήταν ιδιωτική που απευθύνθηκε σε συναδέλφους μου. Έλεγα ότι ενδέχεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο να υπάρχει διάταξη για ποινικοποίηση της μνήμης. Ήταν μια επιστολή που έλεγε ‘’στο βαθμό που υπάρχουν αντίστοιχες προβληματικές διατάξεις έχετέ το υπόψη σας’’. Αν υπερασπίζομαι ό, τι υπερασπίζομαι, είναι γιατί δεν θέλω να βγαίνουν νόμοι για το τι θα λένε και θα γράφουν οι ιστορικοί».
«Το πρόβλημα μ’ αυτό το σχέδιο νόμου το έχουν αυτοί που ασκούν ρατσιστική βία και αυτοί που παρακινούν σε ρατσιστική βία. Η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει αν ο λόγος είναι ρατσιστικός και οδηγεί σε πράξη βίας. Υπάρχει αναγκαιότητα να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία» πρόσθεσε.
Για τη Χρυσή Αυγή, η κυρία Ρεπούση δήλωσε πως «η ΧΑ υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία».
Ερωτηθείσα αν νιώθει θύμα, η κυρία Ρεπούση απάντησε: «Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα».
Ερωτηθείσα δε, αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου, υποστήριξε ότι «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».
Για το βιβλίο της Ιστορίας και τον ‘’συνωστισμό’’, είπε ότι «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη »συνωστισμός» υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».
Πρόσθεσε ότι «γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ(;) ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ” ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ – ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ!! ΠΡΟΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ; (Με πρώτη αναφορά στις γενοκτονίες πριν από οτιδήποτε άλλο λένε οι πληροφορίες μας).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Ολυμπία”, η Νέα Δημοκρατία κατέληξε στην πρόταση Νόμου που θα φέρει για το λεγόμενο “αντιρατσιστικό”. Η πρόταση αυτή λοιπόν, θα είναι ταυτόσημη με τις απαιτήσεις που είχε εκφράσει η Μαρία Ρεπούση στο περιβόητο σημείωμα που ήλθε στο φως της δημοσιότητας, αφού δεν υπάρχει αναφορά στις γενοκτονίες (στην ουσία αποκλείονται ρητώς) παρά μόνο στα εγκλήματα του ναζισμού!

Δηλαδή αυτό ακριβώς που ζητούσε η κυρία Ρεπούση. Τις αξίζουν συγχαρητήρια, αφού ως δείχνουν τα πράγματα κατάφερε να γελοιοποιήσει το κόμμα με τις περισσότερες έδρες στην βουλή και τώρα οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα κληθούν να ψηφίσουν βάσει των επιταγών της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και όχι όσων οι ίδιοι υποστήριζαν τις προηγούμενες ημέρες.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιοί βουλευτές θα ψηφίσουν αυτό το σχέδιο νόμου, αφού όλα δείχνουν ότι θα έχει αυτή την μορφή και η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική.

Αναμένουμε…

olympia.gr

"Βόμβα" για χρήση ναρκωτικών & αλκοολισμό στην Βουλή - "Να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο"


Yπόνοιες για χρήση ναρκωτικών και αλκοολισμό από πολλούς βουλευτές, άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρήστος Παππάς πριν λίγο στην Βουλή.
Συγκεκριμένα μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή είπε ότι "Μετά την απαγόρευση της οπλοφορίας και τους ελέγχους που γίνονται, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να γίνεται έλεγχος στους βουλευτές που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο για εκρηκτικά, ναρκωτικά και αλκοόλ. Ειδικά για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο".
Στο αίτημα του Χρήστου Παππά αντέδρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι διαφώνησαν για άγνωστους λόγους
Την ίδια ώρα στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε η απαγόρευση των όπλων στο Κοινοβούλιο.
Σημειώνουμε ότι έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα κατηγορίες μεταξύ βουλευτών για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (τελευταία περίπτωση η Φ.Πιπιλή) ενώ ερώτημα τίθεται για χρήση ναρκωτικών ουσιών από βουλευτές.
 
Γνωρίζει κάτι παρπάνω ο Χ.Παππάς για το ζήτημα; Και θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από τους βουλευτές θα δεχθούν να περάσουν αντιναρκωτικό τεστ ή να φυσήξουν στον σωλήνα που δείχνει την κατανάλωση αλκοόλ.
 

ΕΛΕΟΣ, ΠΙΑ! Ξανακτύπησε η Μ.Ρεπούση: "Εθνικός μύθος ο χορός του Ζαλόγγου"!


Nέο αναθεωρητικό κτύπημα στην ελληνική Ιστορία από την βουλευτή της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση η οποία με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, χαρακτήρισε τον χορό του Ζαλόγγου "Εθνικό Μύθο"!
Συγκεκριμένα ερωτηθείσα για τον χορό του Ζαλόγγου απάντησε ότι «Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».Δηλαδή ήταν μύθος (αναφέρεται ως ιστορικός γεγονός από τουλάχιστον τρεις ιστορικούς και χρονογράφους της εποχής ότι οι Σουλιώτισες έπεσαν στον γκρεμό για να μην ατιμαστούν από τους Τούρκους)...
Για το βιβλίο της Ιστορίας και τον ‘’συνωστισμό’’, είπε ότι «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».
Πρόσθεσε ότι «γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες».
Μεταξύ άλλων, η Μ.Ρεπούση ζητά να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους, υπερασπίζεται τη θέση της για τις γενοκτονίες, επικαλούμενη τα σταλινικά εγκλήματα, χαρακτηρίζει, ουσιαστικά, «εθνικό μύθο« το χορό του Ζαλόγγου και, αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, εξηγεί ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά... το ρήμα!
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής της κυβερνητικής βουλευτού, είναι τα εξής:
«Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους» δήλωσε αρχικά η Μαρία Ρεπούση.
«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα» πρόσθεσε.
Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης: «Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη» είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, η κυρία Ρεπούση σχολίασε: «Χώρες της Βαλτικής έχουν χαρακτηρίσει γενοκτονίες τα σταλινικά εγκλήματα. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα εγκλήματα της Βαλτικής γενοκτονίες; Δεν είναι ότι οι ιστορικοί αρνούνται αυτά τα εγκλήματα. Κορυφαίο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι το Ολοκαύτωμα. Οι ιστορικοί, είμαστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση των όρων. Δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν εγκλήματα».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ακόμη: «Δεν θέλουμε να ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση ή η έκφραση άλλης άποψης. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης, η πλειοψηφία είναι κατά» και, αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλε, δήλωσε ότι «η επιστολή μου ήταν ιδιωτική που απευθύνθηκε σε συναδέλφους μου. Έλεγα ότι ενδέχεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο να υπάρχει διάταξη για ποινικοποίηση της μνήμης. Ήταν μια επιστολή που έλεγε ‘’στο βαθμό που υπάρχουν αντίστοιχες προβληματικές διατάξεις έχετέ το υπόψη σας’’. Αν υπερασπίζομαι ό, τι υπερασπίζομαι, είναι γιατί δεν θέλω να βγαίνουν νόμοι για το τι θα λένε και θα γράφουν οι ιστορικοί».
«Το πρόβλημα μ' αυτό το σχέδιο νόμου το έχουν αυτοί που ασκούν ρατσιστική βία και αυτοί που παρακινούν σε ρατσιστική βία. Η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει αν ο λόγος είναι ρατσιστικός και οδηγεί σε πράξη βίας. Υπάρχει αναγκαιότητα να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία» πρόσθεσε.
Για τη Χρυσή Αυγή, η Ρεπούση δήλωσε πως «η ΧΑ υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία».
Ερωτηθείσα αν νιώθει θύμα, η κυρία Ρεπούση απάντησε: «Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα».

ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 94 “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ” ΠΟΥ (ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ) ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ EFG; ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Αγαπητέ κύριε Θεοχάρη. Ενημερωνόμαστε ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχετε έλθει σε επαφή με τις αρμόδιες Βρετανικές αρχές για να ζητήσετε την λίστα με τα 94 πρόσωπα “πολιτικού ενδιαφέροντος” που πιθανόν να εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μεσω της EFG Βρετανίας.

Δυστυχώς το θέμα άπτεται στην δική σας αρμοδιότητα και θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Μπορεί η EFG να αποδέχθηκε το πρόστιμο της FCA για να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, όμως για την Ελλάδα παραμένει ορθάνοιχτο. Να σας υπενθυμίσουμε ότι και οι καταθέτες της λίστας Λαγκαρντ ήταν απόλυτα νόμιμοι στην Ελβετία, όμως όπως είδαμε στην Ελλάδα κατηγορούνται για πλήθος κακουργημάτων. Όπως πλέον και ο κύριος Παπακωνσταντίνου που την συγκάλυψε.

Δεν είναι δυνατόν το Πακιστάν να παίρνει μέσα σε 10 μέρες τα στοιχεία από τις Βρετανικές αρχές και να συλλαμβάνει τον ισλαμιστή πολιτικό που ξέπλενε χρήμα μέσω της EFG και εσείς οι “εταίροι” ακόμα να μην έχετε κάνει επικοινωνία.

Κοιτάξτε λοιπόν την τύχη του κυρίου Παπακωνσταντίνου και αν δεν πονάτε την Ελλάδα, τουλάχιστον “πονέστε” τον εαυτό σας. Πλέον το θέμα είναι γνωστό και αρχίζει να παίρνει τις διαστάσεις συγκάλυψης. Περιμένουμε κύριε Θεοχάρη.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΠΗΡΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.


Ο “αριστερός”, φεντεραλιστής υπουργός.

Θα συνέβαινε μόνο σε χώρα με τυραννικά καθεστώτα. Σε μία χώρα όπου νόμος θα ήταν το δίκιο του μονάρχη.

Εδώ βλέπουμε ότι νόμος είναι το δίκιο του Στουρνάρα.

Δεν ενοχλεί κανέναν ότι η σύζυγος του υπερυπουργού έχει εταιρεία “επικοινωνίας” και χτυπά δουλειές.

Δεν ενοχλεί κανέναν ότι η ίδια εταιρεία δεν πήρε διαγωνισμό το 2007 επειδή είχε “αμετάκλητη καταδίκη”

Δεν ενοχλεί κανέναν ο συνδυασμός των ανωτέρω.

Απόλυτη σιωπή από τα ΜΜ”Ε”. Προφανώς άσχετη με την κρατικοδίαιτη ροή διαφήμισης από τις κρατικοδίαιτες τράπεζες όπου ελέγχονται από έναν κρατικοδίαιτο, διορισμένο υπουργό.

…και οι πολίτες παραμένουν υπήκοοι φεουδαρχικού τύπου, να πληρώνουν και να χειροκροτούν ή να το βουλώνουν.

Αυτός ο άνθρωπος κουνά το δάχτυλο για την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή. Αυτός που οι μέντορες του παίρνουν τον δρόμο για τον Κορυδαλλό.

Πότε θα κάνει ξαστεριά; Ποτέ. Πολεμήστε και γκρεμίστε την δρακογενιά (Ν. Γκάτσος).

Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο με κακούργημα


  Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να «αποχωρήσει» φορτωμένος με αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προς  το Ειδικό Δικαστήριο. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που ερευνά τους τέσσερις συγγενείς έχει εντοπίσει «μαύρη» τρύπα ύψους 2, εκατ. ευρώ στις τραπεζικές τους καταθέσεις, στοιχείο που δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την θέση του πρώην υπουργού. Πάντως, τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι και τα μόνα που έχουν προκύψει από τους οικονομικούς ελεγκτές καθώς οι έρευνες στους υπόλοιπους καταθέτες της λίστας έχουν «βαλτώσει», γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
«Ομόφωνη» επέκταση του κατηγορητηρίου
  Πιο αναλυτικά, η πλειοψηφία της προανακριτικής – μετά τα νέα έγγραφα που έφτασαν από τις γαλλικές αρχές -  έχει ήδη ετοιμάσει πρόταση για επέκταση του κατηγορητηρίου συμπεριλαμβάνοντας το αδίκημα της απιστίας σε αυτά της παράβασης καθήκοντος και νόθευσης.
  Η πρόταση θα συζητηθεί πιθανότατα αύριο Τρίτη στην συνεδρίαση της επιτροπής (σ.σ. υπάρχει το ενδεχόμενο να κατατεθεί απευθείας σήμερα φέροντας τις υπογραφές μόνο της πλειοψηφίας) όπου και αναμένεται να λάβει ομόφωνη έγκριση. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι και ο κ. Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) απαντώντας σχετικά ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο αδίκημα το είχαμε συμπεριλάβει στην δική μας πρόταση αλλά τότε δεν την είχαν αποδεχθεί. Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιβεβαιώσουν τις δικές μας θέσεις». Υπο αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πρόταση της προανακριτικής θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια εως το τέλος της εβδομάδας. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ορισμένοι υποστηρίζουν πως δεν είναι απαραίτητη η προσφυγή στην Ολομέλεια για την επέκταση του κατηγορητηρίου καθώς αρκεί η τελική έγκριση του πορίσματος το οποίο ούτως ή άλλως θα συμπεριλαμβάνει το αδίκημα της απιστίας. Άποψη που φαίνεται να μην υποστηρίζει ο πρόεδρος της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος με κάθε ευκαιρία ξεκαθαρίζει ότι «τα πάντα πρέπει να είναι τεκμηριωμένα και νομικά άρτια».
  Πέραν όμως των διαδικαστικών, η σχετική πρόταση - όπως ήδη έχει αποκαλύψει το protothema.gr από την περασμένη Τετάρτη – θα εξηγεί ότι είναι απαραίτητη η προσθήκη του αδικήματος της απιστίας καθώς τα νέα έγγραφα που έστειλαν οι γαλλικές αρχές αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι οι πληροφορίες της λίστας Λαγκάρντ ήρθαν επίσημα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διακρατικής σύμβασης για ανταλλαγή πληροφοριών, και θα μπορούσαν νόμιμα να αξιοποιηθούν για φορολογικού σκοπούς. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι  «τα στοιχεία αυτά είναι απόρρητα και κάτι παραπάνω από εμπιστευτικά» και άρα δεν θα μπορούσαν να πρωτοκολληθούν, έχει αναφέρει ψευδώς ότι στο διαβιβαστικό τους έγγραφο οι Γάλλοι «ανέφεραν ότι παραδίδουν ένα φάκελο χωρίς να λένε τι ακριβώς παραδίδουν» ενώ έχει ισχυριστεί: «αν το πρωτοκολλούσα το κράτος θα παραδέχονταν επίσημα ότι έχει παράνομο υλικό…». Σε κάθε περίπτωση, το αδίκημα της απιστίας φαίνεται πως λειτουργεί «λυτρωτικά» για τα μέλη της επιτροπής καθώς είχαν «δέσει» τον κ. Παπακωνσταντίνου μόνο για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στην ουσία, η απιστία διευρύνει το πεδίο αναζήτησης της ζημιάς του δημοσίου (σ.σ. πρέπει να είναι πάνω από 150.000 ευρω) στο σύνολο των 2.062 καταθετών της λίστας και όχι στους συγγενείς του πρώην υπουργού που το περιόριζε το αδίκημα της νόθευσης.
«Μαύρη» τρύπα στα οικονομικά των συγγενών;
  Την ίδια ώρα πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ που ερευνά την κινητή και ακίνητη περιουσία των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου που διεγράφησαν από την αυθεντική λίστα, έχει εντοπίσει «μαύρη» τρύπα που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ! Στην περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν από το τελικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο αναμένει άλλωστε η προανακριτική, τότε και το αδίκημα της νόθευσης μετατρέπεται σε κακούργημα.
  Πάντως, το ΣΔΟΕ για το σύνολο της λίστας δεν φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά αλλά και την οργή του κ. Στουρνάρα. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να φέρουν ούτε ευρώ στα δημόσια ταμεία αν και έχουν περάσει ήδη 8 μήνες από την ανάδειξη της υπόθεσης σε κεντρικό πολιτικό θέμα.

ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ... Μ.Ρεπούση: "Δεν υπήρξαν γενοκτονίες Ελλήνων"


 Ένα έγγραφο που ανατρέπει τα δεδομένα στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είδε το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.  με το οποίο ζητεί από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων!

 Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!

Του Χρήστου Γιανναρά: Πρόκληση για πολιτικούς με ραχοκοκαλιά

    

Του Χρήστου Γιανναρά
Κοινή παραδοχή και διεθνοποιημένη: Eίμαστε, οι σημερινοί Eλληνες, οι αποτυχημένοι της Eυρώπης. H αποτυχία μας πιστοποιείται και εκφράζεται νηφάλια και τεκμηριωμένα ή επιθετικά και χλευαστικά. Mε συμπόνια ή με χαιρεκακία. Aλλά είναι παραδοχή καθολική, παγιωμένη.
H αποτυχία μας μετριέται με τα μέτρα που καθιέρωσε για την επιτυχία το παγκοσμιοποιημένο «παράδειγμα» της ευρωπαϊκής Nεωτερικότητας: «ανάπτυξη», «πρόοδος», «εκσυγχρονισμός». Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα, η παγκοσμιοποίηση του νεωτερικού «παραδείγματος» δεν μας αφήνει περιθώρια επιλογής: H οικονομία μας είναι συνάρτηση της διεθνούς οικονομίας, το πολιτικό μας σύστημα συμμορφωμένο με τα διεθνώς κρατούντα ή κακή απομίμησή τους.
Eχει σημασία να ξέρουμε αν αποτύχαμε εξαρχής ή καθ’ οδόν. Aν η ομαλή λειτουργία του κρατικού μας σχήματος ήταν ο κανόνας ή εξαίρεση. Aν ο Eλληνας κάποτε ένιωθε το κράτος δικό του, στην υπηρεσία των αναγκών του, ή το βίωνε και το βεβαίωνε πάντοτε αντίπαλο, μισητόν επίβουλο, απειλή αδικίας και υπονομευτή των ονείρων του.
Eχει καίρια σημασία και μια δεύτερη πιστοποίηση: Nαι, το «παράδειγμα» είναι κοινό, παγκοσμιοποιημένο. Oμως στο πλαίσιο του κοινού «παραδείγματος» υπάρχουν περιθώρια διαφοροποίησης, μοντέλα παραλλαγών της πραγματοποίησής του. Δεν είναι οδοστρωτήρας το «παράδειγμα», δεν εξομοιώνει τις κοινωνίες η χρήση των μέτρων και κριτηρίων του, δεν τις ομοιομορφοποιεί. Aλλο το βρετανικό μοντέλο, άλλο το γαλλικό, διαφορετικό το γερμανικό. Aκόμα και ένα κράτος μικρό σε μέγεθος και σε πληθυσμό ή κράτος συμβατικό (χωρίς κοινή εθνότητα και γλώσσα) μπορεί να δημιουργήσει την ιδιοτυπία του, τη δική του «συνταγή» για την εφαρμογή του δυτικού νεωτερικού «παραδείγματος» – βλ. Eλβετία, Φινλανδία, Bέλγιο.
Kοινωνίες με υψηλό δείκτη κατά κεφαλήν σοβαρότητας προσλαμβάνουν και αξιοποιούν τα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής Nεωτερικότητας (οργάνωση, επιστημονικές κατακτήσεις, τεχνολογία, πολιτικό σύστημα, θεσμούς αξιοκρατίας) με μέτρο και κριτήριο της πρόσληψης την ικανοποίηση των αναγκών τους, όχι την υποταγή τους σε κάποιο δάνειο καλούπι. Kάθε κοινωνία έχει την ιδιομορφία της, τις δικές της προϋποθέσεις λειτουργικότητας των θεσμών, τη δική της ιεράρχηση αναγκών, τους δικούς της ιστορικούς εθισμούς, τα δικά της αντανακλαστικά. Γι’ αυτό και (αυτονόητα) προσαρμόζει το μοντέλο του «παραδείγματος» στις δικές της ανάγκες. Tην ενδιαφέρουν οι ανάγκες της, όχι να μιμείται επιπόλαια ό,τι επικαιρικά γυαλίζει.
Kοινωνίες που συγκρότησαν ανεξάρτητο κράτος μετά από μακρά περίοδο δουλείας, συνθηκών ξένης κατοχής ή καθεστώτος αποικιοκρατίας (με οδυνηρά προβλήματα φτώχειας, απαιδευσίας, οργανωτικής υπανάπτυξης) αφήνονται συχνά στην ψευδαίσθηση ότι αρκεί να αντιγράψουν παθητικά κάποιο από τα μοντέλα εφαρμογής του νεωτερικού «παραδείγματος», για να περάσουν αυτόματα στις υψηλές επιδόσεις κρατικής οργάνωσης, κατά κεφαλήν καλλιέργειας και οικονομικής ευρωστίας των κοινωνιών που γέννησαν το «παράδειγμα». H Eλλάδα είναι από τις τυπικές περιπτώσεις θυμάτων αυτής της ξιπασιάς.
Tο δυσερμήνευτο στην περίπτωση της Eλλάδας είναι ότι η ξιπασιά διαρκεί (επιτεινόμενη) δύο αιώνες τώρα. Kαι ο μεν παιδικά αθώος Mακρυγιάννης ήταν φυσικό να δακρύζει βλέποντας τον δεκαεξάχρονο Oθωνα να αποβιβάζεται στο Nαύπλιο – «ότι αποχτήσαμε κ’ εμείς βασιλέα». Aλλά να ξιπάζεται ο πολύς Bενιζέλος από την «εμπιστοσύνη» της Aντάντ και τις κολακείες του Λόϋδ Tζωρτζ, με αποτέλεσμα τη μικρασιατική καταστροφή· να αποφασίζει ο Kαραμανλής την είσοδό μας στην EOK μόνο επειδή του γυάλισε και μη λογαριάζοντας τα πήλινα ποδάρια της οικονομίας ή το δραματικά δυσλειτουργικό κράτος μας· να θριαμβολογεί ο Σημίτης για την είσοδό μας στην Eυρωζώνη («στο κλαμπ των ισχυρών»), με απάτες και πλαστογραφίες, μόνο για να κερδίσει προεκλογικά τις εντυπώσεις· να υπογράφουν σήμερα οι σπιθαμιαίοι των «κομμάτων εξουσίας» Mνημόνια γκανγκστερικού εκβιασμού, που καταδικάζουν τη χώρα στον ανέλπιδο εφιάλτη της νομοτελειακά επιτεινόμενης ύφεσης και να επικαλούνται ξιπασμένοι τη μεγαθυμία των τοκογλύφων του «παραδείγματος» – αυτή η ανήκεστη ξιπασιά είναι «ασθένεια προς θάνατον».
Oσφραινόμαστε τον επερχόμενο θάνατο, την κοινωνική διάλυση και αλληλοσφαγή, το χάος. «Δεν υπάρχει μακρόπνοο, ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάκαμψη... συνεκτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης... Tα μακροοικονομικά εργαλεία άσκησης πολιτικής η Eλλάδα τα έχει εκχωρήσει στην Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα... τώρα πια δεν μπορεί ούτε εν μέρει να ασκήσει αυτόνομη εθνική δημοσιονομική πολιτική... Zούμε τα παράπλευρα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής μας ένταξης: απίσχναση της αγροτικής παραγωγής, αποβιομηχάνιση, υπερτροφικός και δυσλειτουργικός δημόσιος τομέας, τεράστια εξάρτηση από εισαγωγές, προνοιακές δομές που κατέρρευσαν υπό το βάρος της δημοσιονομικής κρίσης» («K» 12.5.2013, σελ. 20).
Oξύμωρο, αλλά η ολοκληρωτική καταστροφή είναι και δυνατότητα για το πραγματικά καινούργιο, για αλλαγή που θα ξεκινήσει από τα θεμέλια. Eχει γίνει περισσότερο από φανερό ότι «βελτιώσεις» και συνθηματολογικός ριζοσπαστισμός είναι σκέτη απάτη. Ή θα εξαλειφθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα και οι διαπλεκόμενοι μαζί του «στύλοι της ανομίας» ή οριστικοποιείται η εξάλειψη του Eλληνισμού από τη σκηνή της Iστορίας. O κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, το μαχαίρι στο κόκαλο. Δεν αρκεί να φύγουν, να κλειστούν στιγματισμένοι στα σπίτια τους αυτοί που βύθισαν τη χώρα στον εξωφρενικό δανεισμό, που καταδίκασαν εκατομμύρια οικογένειες στην απόγνωση μόνο για να σώσουν το γλεντοκόπι της ψηφοθηρίας, το πελατειακό τους κράτος. Δεν αρκεί να φύγουν τα πρόσωπα. Για να λειτουργήσει η ζωή πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι θεσμοί.
Ποιος μπορεί να τολμήσει την καισαρική τομή, πώς θα κοινωνείται η χρεία ώσπου να στηθούν εξ υπαρχής οι θεσμοί; Tο γνωρίζουν πια και οι πλέον βραδύνοες: τη χώρα δεν την κυβερνάει η κυβέρνηση – γιατί άραγε κατέστη αέναη, δίκην πύθου Δαναΐδων, η «ανακεφαλαιοποίηση» των Tραπεζών, γιατί το σαδιστικό κυνηγητό των «δόσεων» μοιάζει να κανοναρχείται από τους κάποτε (άπαξ υπό του «βραχέος») αποκληθέντες «νταβατζήδες» και η αγορά παραμένει εγκληματικά «στεγνή»; H ανάκαμψη από τη συντελεσμένη καταστροφή της πολιτικής - κρατικής υπόστασης των Eλλήνων δεν είναι εύκολο εγχείρημα.
Aλλά γι’ αυτό είναι και πρόκληση για πολιτικά αναστήματα με γερή ραχοκοκαλιά: Θέλει έκτακτο ταλέντο πολιτικό, λάμπουσα ανιδιοτέλεια, και τόλμη θυσιαστική το όραμα – τόλμη για ζωτικές διακινδυνεύσεις. Θέλει το «φιλί της ζωής» η χώρα: επιστράτευση της ποιότητας, των αρίστων του κοινωνικού σώματος.

kathimerini.gr

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης" : Εικόνες-σοκ από το μέλλον


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης

Τα γεγονότα στο Λονδίνο, με τον αποκεφαλισμό του στρατιώτη από δύο μουσουλμάνους, όπως και στη Σουηδία, με τις πολυήμερες ταραχές από κυρίως μουσουλμάνους μετανάστες, ξεβρακώνουν τις ιδεοληψίες της καθ’ ημάς Αριστεράς, την ίδια ώρα που σηκώνει το κουρελόπανο του περιττού νέου «αντιρατσιστικού νόμου».

Είχαν προηγηθεί οι ταραχές στη Γαλλία το 2005 και στο Λονδίνο το 2011.

Οι δράστες είναι μάλιστα κυρίως νόμιμοι μετανάστες. Ωστε η «πολιτική ορθότητα», η στοργή και προδέρμ της Σουηδίας και της Αγγλίας, με το γαλαντόμο κοινωνικό κράτος, δεν οδήγησαν στον πολυπολιτισμικό παράδεισο.

Παιδιά δεύτερης ή και τρίτης γενιάς μεταναστών στην Αγγλία εφαρμόζουν τυφλά τις επιταγές του Τζιχάντ, του Ιερού Πολέμου, εις βάρος των απίστων, ενώ στη Στοκχόλμη διαλύουν ολόκληρες συνοικίες.

Τι επιβεβαιώνεται; Οτι το ριζοσπαστικό Ισλάμ δεκάρα δεν δίνει για τις δικές μας αξίες, για τη δημοκρατία, τον σεβασμό της ζωής. Οτι συχνά ευεργετημένοι μετανάστες, ακόμη και στο χλιδάτο «σουηδικό μοντέλο», δαγκώνουν το χέρι που τους τάισε. Δεν νιώθουν καν ως πατρίδα τους τις χώρες που έδωσαν καταφύγιο στους γονείς τους και στους ίδιους. Και αυτό το ριζοσπαστικό Ισλάμ έχει πλέον παντού στην Ευρώπη τη ζώσα εκρηκτική ύλη του έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή από μια θρυαλλίδα.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες υπολογίζουν περί τους 2.500 τους μουτζαχεντίν ευρωπαϊκής εθνικής καταγωγής, Γερμανούς, Γάλλους, Βέλγους και λοιπούς νεοπροσήλυτους, που πολεμούν με τους χασάπηδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και συμμετέχουν στη γενοκτονία των χριστιανών και των αλεβιτών της Συρίας. Κάποιοι από αυτούς τους φονιάδες, ξανθοί, γαλανομάτηδες και απαρατήρητοι, θα επιστρέψουν στην Ευρώπη· σε μια Ευρώπη που όλο και πιο πολύ θυμίζει την παρηκμασμένη Μικρά Ασία, που περιγράφει ο Σπύρος Βρυώνης στο μνημειώδες ιστορικό του έργο, λίγο πριν από την ισλαμική κατάκτηση.

Οι πλέον φιλελεύθερες χώρες τούς υποδέχτηκαν δίνοντάς τους δικαιώματα, ισοτιμία, ευκαιρίες. Θέσπισαν δρακόντειους νόμους, σαν αυτούς που ορέγεται τώρα ο κ. Ρουπακιώτης, για να μη γίνουν οι μουσαφιραίοι θύματα ρατσισμού. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Νόμιμοι ή παράνομοι, πρώτης ή δεύτερης γενιάς, μεγάλο ποσοστό τους παρέμεινε αναφομοίωτο, διότι απλούστατα ο δυτικός πολιτισμός, με τους τρεις πυλώνες, Ελλάδα, Ρώμη, Χριστιανισμός, είναι ασύμβατος με το Ισλάμ και τον τρόπο ζωής στις χώρες προέλευσής τους.

Τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία από αυτούς όμως τα εξέθρεψαν η τύφλωση, η ανιστόρητη προσέγγιση και ο τυχοδιωκτισμός των δυτικών ηγεσιών, που καθοδηγούνται από πνευματικά έκπτωτες ελίτ.

Οι ΗΠΑ ανέθρεψαν στα βουνά του Αφγανιστάν και της Βοσνίας την Αλ Κάιντα κατά Σοβιετικών και Σέρβων, και φυσικά έχασαν τον έλεγχό της, με αποτέλεσμα, μετά την ανείπωτη τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, να πολεμούν σε όλο τον κόσμο έναν εχθρό-Λερναία Υδρα μαζί με τους συμμάχους τους. Συνεχίζεται όμως η ίδια σχιζοφρενικά ανιστόρητη προσέγγιση, αγνοώντας τη φύση του Ισλάμ, τα διδάγματα της Ιστορίας.
Χρόνια η Δύση χαϊδολόγαγε τους Τσετσένους φανατικούς, εξοργίζοντας τη Ρωσία, ώσπου φτάσαμε στην τραγωδία της Βοστόνης.

Θεωρητικοί εκ του προχείρου εφαρμόζουν αιματηρές θεωρίες διάλυσης των αραβικών κρατών. Στη Λιβύη τον Καντάφι αντικατέστησε το χάος και οι κατσαπλιάδες της Αραβικής Ανοιξης λιντσάρισαν τον Αμερικανό πρέσβη, αφού, σύμφωνα με εφημερίδα του Λιβάνου, τον βίασαν, διότι αρνήθηκε πυραύλους Στίνγκερ για τους «Αγωνιστές της Ελευθερίας», που θα πήγαιναν στη Συρία, εκεί όπου η αρχαιότερη χριστιανική Εκκλησία, της Αντιοχείας, βλέπει το ποίμνιό της να σφαγιάζεται, με τη συμμετοχή του Ερντογάν και την υπόθαλψη της αυτοχειριαζόμενης Δύσης, από μια πανστρατιά σουνιτών μουτζαχεντίν απ’ όλο τον κόσμο. Με τη χρηματοδότηση, φυσικά, του «μητρικού σκάφους» της τρομοκρατίας, της Σαουδικής Αραβίας και των διάφορων μικρότερων μεσαιωνικών αραβικών βασιλείων και την άμεση στήριξη της Τουρκίας.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο ρατσισμός και η καταπολέμησή του με αυστηρότερους νόμους αλλά η αλόγιστη μαζική μουσουλμανική μετανάστευση. Είναι η τύφλωση της Δύσης. Μέσα στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις δημιουργούνται νησίδες αναφομοίωτων μουσουλμανικών κοινοτήτων, πεδίον δόξης λαμπρό για αδρά χρηματοδοτούμενους ιμάμηδες και οργανώσεις.

Στη δε παρακμιακή Δύση αργά και σταθερά προσηλυτίζονται Ευρωπαίοι που πυκνώνουν τις τάξεις των μαχητών του Προφήτη.

Στην Ελλάδα ο πληθυσμός των μουσουλμάνων απρόσκλητων μουσαφιραίων ποικίλλει από 700.000 -το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βλέπει τόσους μόνο στην Αθήνα (!)- έως 1.500.000. Στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές μας το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί. Από αυτούς τους αλλοδαπούς το 90% είναι μουσουλμάνοι, η συντριπτική πλειονότητα σουνίτες. Και δεν κρατούνται για παράνομη είσοδο, ακάλυπτες επιταγές ή μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών…

Το πρόβλημά μας λοιπόν είναι ο… ρατσισμός; Ή μήπως αυτή καθαυτή η μουσουλμανική πλημμυρίδα; Η πλειονότητά τους αναζητά απλώς μεροκάματο και καλύτερη ζωή, όμως μόνο τυφλός, ανιστόρητος ή «χρήσιμος ηλίθιος» του ισλαμοφασισμού δεν βλέπει ότι αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα, σαν αυτές που αρχίζουν κι εκρήγνυνται αλλού. Αρκούν μερικοί φανατικοί, χρήμα και τυχαία ή προβοκατόρικα γεγονότα για να την πυροδοτήσουν.

Τότε τι θα πουν οι αφασιακοί συκοφάντες των «ρατσιστών» Ελλήνων; Τι θα πρέπει τότε να κάνουμε με όσους αβαντάρουν τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, τη διακινδύνευση της εθνικής μας ασφάλειας και της ίδιας μας της ύπαρξης ως ελεύθερου χριστιανικού λαού; Αν αυτοί είναι ηλίθιοι, δεν θα πάθουμε μαζική παράκρουση και θα αυτοπυροβοληθούμε υποτασσόμενοι στις ιδεοληψίες όσων εθελοτυφλούν. Πρώτο μας καθήκον να διαφυλάξουμε την πατρίδα μας, τον λαό μας, τον τρόπο ζωής μας. Επιτέλους, έχει και η πλειονότητα δικαιώματα…

dimokratianews.gr