Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ανωτάτη απατεωνική



Πώς μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελιέται τόσο εύκολα και ένας πολιτικός τυχοδιώκτης να τον στήνει στη γωνία και να τον κοροϊδεύει; Άραγε θα υπάρξει αντίδραση στην μεγαλύτερη πολιτική απάτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ή για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός θα είναι άξιος της μοίρας του;
Τις τελευταίες εβδομάδες, και σίγουρα μετά την... αποφράδα ημέρα της Αριστεράς, την 12η Ιουλίου, έχουμε ακούσει πολλές συγγνώμες και πολλές μετάνοιες από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και από τον μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη και από τον Σκουρλέτη, και από τον Χαϊκάλη. Όλοι τους λένε με απλότητα, σαν να μη συμβαίνει τίποτε: «Κάναμε λάθος στις προβλέψεις μας, είπαμε δυο κουβέντες παραπάνω, υποσχεθήκαμε πράγματα πάνω από τις δυνάμεις μας, υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας, δεν μας βγήκαν και οι διεθνείς συμμαχίες».
Με τα λόγια αυτά πιστεύουν ότι «καθάρισαν» με τον κόσμο, με το μνημόνιο, με τις κωλοτούμπες τους, με την εγκληματική τους πολιτική. Πιστεύουν ότι έτσι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, του πουλάνε το παραμύθι του φτωχού πλην τίμιου αριστερού που πολέμησε τον κακό ξένο, είχε καλές προθέσεις αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις του.
Πιστεύουν ότι καθαρίζουν και με την καταστροφή της οικονομίας, τα 40 και πλέον δισ. που φορτώθηκε το χρέος, τις μειώσεις στις συντάξεις, τα νέα φορολογικά μέτρα, τον εξευτελισμό της χώρας και το νέο μνημόνιο τριετίας που μέχρι πριν μερικούς μήνες η χώρα δεν είχε ανάγκη. Νομίζουν ότι θα ξεπεράσουν και τον προσωπικό τους εξευτελισμό που έγιναν κι αυτοί μέσα σε μια νύχτα «γερμανοτσολιάδες», «προδότες», «μνημονιακοί», «τσιράκια» του Σόιμπλε.
Με την απλότητα που χαρακτηρίζει τους ανίδεους, τους τεμπέληδες, τους άσχετους και βεβαίως του επικίνδυνους, βγαίνουν στα κανάλια για να κερδίσουν τη συμπάθεια. Ο μπάρμπα Αλέκος μιλώντας για τα «εγγόνια» του, δηλαδή τα παιδιά του Τσίπρα. Ο Χαϊκάλης παίζοντας τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του, αυτόν της μετανοηθείσας παρθένας, «έλιωσε» στις συγγνώμες. Ενώ το καλύτερο η κυβέρνηση το έχει αφήσει για τους άλλους.
Για παράδειγμα στον Σκουρλέτη που ανακοίνωσε το «λουκέτο» στις Σκουριές προκειμένου να αποσπάσει τα συγχαρητήρια του Τσίπρα και όλοι μαζί να υφαρπάξουν ξανά τις ψήφους των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση. Ασχέτως αν μετά τις εκλογές η επένδυση θα ξεκινήσει αφού υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις.
Αλλά και με την υπόθεση των 14 αεροδρομίων. Τι ωραίο θέατρο. Αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους στην αποκρατικοποίηση την οποία έβριζαν βγήκαν και είπαν ότι θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση των όρων, έτσι για να πουλήσουν στον ελληνικό λαό νέα «σκληρή διαπραγμάτευση. Τώρα αν φύγουν οι Γερμανοί και δεν εισπράξει η κυβέρνηση το 1,2 δισ. ευρώ και τις μείνουν τα αεροδρόμια με τις άθλιες τουαλέτες που λέει και ο Χ. Ντίξον, τι θα βρουν να πουν; Πώς θα καλύψουν την τρύπα στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις; Με νέα μέτρα;
Με τις ψεύτικες συγγνώμες, τα ψεύτικα παζάρια και τις ψεύτικες υποσχέσεις στους κατοίκους των Σκουριών που τους ψήφισαν θέλουν να τους ξανακάνουν ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεχάσει ο κόσμος τι συνέβη και να πάει σαν τα πρόβατα να ξαναψηφίσει Αλέξη και Πάνο, που μάλλον θα επισημοποιήσουν το γάμο τους αφού οι «ψεκασμένοι» δεν θα δουν ξανά Βουλή. Θα τους φάει ο... Λεβέντης ο οποίος λεβέντικα βγήκε και είπε ότι θα συνεργαστεί με τον Τσίπρα. Γιατί πώς αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει μαξιλάρια;
Ο Τσίπρας παίζει στα δάκτυλα τις πολιτικές εξελίξεις, ετοιμάζει αιφνιδιασμούς, κολπάκια, ακόμη και ψήφο εμπιστοσύνης εντός του τριημέρου ώστε να φορτώσει στους Λαφαζάνηδες τον «μουτζούρη» των πρόωρων εκλογών. «Με εκβιάζει ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Βαρουφάκης», θα πει ο Αλέξης και θα καθαρίσει αφού ο κόσμος θα πέσει στα γόνατα και θα κλάψει για το αδικημένο και κυνηγημένο αγόρι της αριστεράς. Μιας και δεν θα έχουν έρθει τα χαράτσια και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων ο ελληνικός λαός πιο... χαλαρός από τα μπάνια και τα τσίπουρα θα πάει στις 13 ή 20 του Σεπτέμβρη να δώσει λαϊκή εντολή στον Τσίπρα για να εφαρμόσει το... Μνημόνιο. Να θυμίσουμε ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι ο μοναδικός στα παγκόσμια χρονικά πολιτικός που εκλέγεται την πρώτη φορά γιατί πολέμησε το μνημόνιο και τη δεύτερη γιατί το υπηρέτησε πιστά.
Που πάει αυτή η χώρα; Μέχρι πότε θα τρώει τόσο κουτόχορτο; Πώς μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελιέται τόσο εύκολα και ένας πολιτικός τυχοδιώκτης να τον στήνει στη γωνία και να τον κοροϊδεύει;
Άραγε θα υπάρξει αντίδραση στην μεγαλύτερη πολιτική απάτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ή για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός θα είναι άξιος της μοίρας του;

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«Κόμμα σε κώμα» ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο «εμφύλιος» με την Αριστερή πλατφόρμα καλά κρατεί...

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDE1LzA4LzE5LzIzMTM3NzMuanBn&t=635755543444277065&w=820&h=457&a=CenterΕνώ η ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου μαδάει τη μαργαρίτα για το αν θα κάνει ή δεν θα κάνει εκλογές και πότε, στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμφύλιος πόλεμος με την αριστερή πλατφόρμα που ζητά την επιστροφή του κόμματος στην αντιμνημονιακή κατεύθυνση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένος σε δύο ή ενδεχομένως και σε τρία κομμάτια που ακολουθούν πορείες αποκλίνουσες. Η ηγεσία με την πλειοψηφία έχει πάρει την απόφαση να κινηθεί στην κατεύθυνση που επιβάλλει η υλοποίηση του μνημονίου. Η Αριστερή Πλατφόρμα που κινείται μεταξύ 20-25 βουλευτών έχει επίσης πάρει την απόφαση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία τέτοια κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα εμφανίζεται να τηρεί διακριτή στάση η ΚΟΕ του κ. Ρούντι Ρινάλντι η οποία αριθμεί πέντε βουλευτές και είναι σε συνεννόηση με την πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει στην επιρροή της επίσης μία μίκρη ομάδα βουλευτών. Είναι θέμα χρόνου να επέλθει και ανοικτά η σύγκρουση είτε με αφορμή την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν τελικά το Μέγαρο Μαξίμου προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση είτε στα όργανα του κόμματος εφόσον προχωρήσουν οι εσωκομματικές διεργασίες για το Συνέδριο. Η Αριστερή Πλατφόρμα θεωρεί ότι η ηγεσία δεν θα προχωρήσει σε συνέδριο αφού εκεί θα καταγραφεί η διαφωνία των στελεχών και θα ασκηθεί κριτική ενώ είναι αμφίβολο εάν θα περάσει τις θέσεις της για την στροφή του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στον πρωθυπουργό. Εφόσον κάνει την κίνηση είτε για ψήφο εμπιστοσύνης και εκλογές είτε για Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την αυτονόμηση της Αριστερής Πλατφόρμας και την προσέγγιση ή όχι με την κυρία Κωνσταντοπούλου και την ομάδα της.
Πόλεμος δηλώσεων
Στο πλαίσιο αυτό η Αριστερή Πλατφόρμα θεωρεί "εκβιαστική" την πρόθεση της ηγεσίας να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Τα στελέχη της θεωρούν ότι η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι απαραίτητη και ότι έχει στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του κόμματος και να τους εμφανίσει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης. Στις δηλώσεις τους αποφεύγουν να πάρουν θέση στο αν θα ψηφίσουν ή θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση και επιμένουν στην πολιτική ουσία που κατά την άποψή τους είναι η μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Το στίγμα από την πλευρά της ηγεσίας έδωσε ο Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς ο οποίος δήλωσε ότι "το στηρίζω καταψηφίζοντας δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ" και κατηγόρησε την Αριστερή Πλατφόρμα ότι "θέλει επιστροφή στην δραχμή με μνημόνιο".
Η απάντηση ήλθε από τον κ. Στάθη Λεουτσάκο ο οποίος δήλωσε ότι "Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα. Τα μνημόνια είναι τεχνογνωσία άλλων κομμάτων και δυστυχώς έγινε και από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω δυστυχώς από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας δεν έχει πάρει καμία απόφαση στήριξης μνημονίων». Παράλληλα κατηγόρησε την ηγεσία ότι "τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικό φορέα ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν βάλει στον κατάψυξη" αφού μεγάλες πολιτικές επιλογές παίρνουν παρουσιάζονται με την μορφή διαρροής χωρίς τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συζητήσει, να έχουν αποφασίσει, να έχουν σχεδιάσει, καμία μα καμία από αυτές τις επιλογές».
Δεν ψηφίζει η Αριστερή Πλατφόρμα
Για το κρίσιμο θέμα του τί θα πράξουν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας εάν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφο εμπιστοσύνης ένα πλαίσιο δίνει η βουλευτής κ. Σοφία Παπαδόγιαννη με ανάρτησή της στο Iskra: "Οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν ψήφισαν, αντίθετα καταψήφισαν, το βάρβαρο νέο τρίτο μνημόνιο της λιτότητας για το λαό και της εθνικής υποτέλειας. Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι βουλευτές δεν πρόκειται ούτε τώρα να υποκύψουν, σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσουν έμμεσα την εφαρμογή του νέου μνημονίου. Η πρόταση εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που κατατεθεί από την κυβέρνηση, δεν θα συνιστά τίποτα άλλο πάρα ένα κακόγουστο «τρικ» που θα αποβλέπει στο να δώσει την διάτρητη αφορμή στην κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο σε εκλογές εξπρές".
Η Αριστερή Πλατφόρμα δίνει σκληρή απάντηση και στα ΝΕΑ που την κατηγορούν για πιθανή αποστασία: "Ποιος «αποστατεί» και από τι τούτες τις κρίσιμες για τον τόπο ώρες; Για να μην τρελαθούμε, η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν μετατοπίστηκαν , δεν άλλαξαν θέσεις, δεν μεταλλάχθηκαν, ούτε είναι προσκολλημένοι σώνει και καλά στην κυβερνητική εξουσία... Από πότε, λοιπόν, μπορεί να «τιμωρείται», να «καταδικάζεται» και να ονομάζεται «αποστασία», η συνέπεια σε διακηρύξεις και θέσεις και να επιβραβεύονται οι «κωλοτούμπες», η εγκατάλειψη των δεσμεύσεων και επιλογές σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτές τις δεσμεύσεις ; Η μετάβαση και μάλιστα χωρίς καμία δημοκρατική εξουσιοδότηση, από το αντιμνημονιακό μετερίζι σε ένα σκληρό μνημόνιο, μετά , μάλιστα, από ένα δημοψήφισμα που στεντόρεια απέρριψε τις μνημονιακές επιλογές, πως μπορεί να χαρακτηριστεί και να ονομαστεί;". Εν τέλει ξεκαθαρίζει ότι: "Η Αριστερή Πλατφόρμα δεν μπήκε ούτε θα μπει στη «μνημονιακή» και «νεομνημονιακή» ολοκληρωτική συναίνεση που εξανδραποδίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό !".
Παρέμβαση Γλέζου
Παρέμβαση στα εσωκομματικά δρώμενα όμως κάνει και το ιστορικό στέλεχος του κόμματος ο κ. Μανώλης Γλέζος ο οποίος υποστήριξε: «Στα τρία είναι σήμερα χωρισμένο το ενιαίο κόμμα. Το ένα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, το άλλο είναι με τον Λαφαζάνη και το τρίτο είναι η ΚΟΕ». Ζήτησε από τον κ. Αλέξη Τσίπρα να απεγκλωβιστεί από ορισμένες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα στο κυβερνητικό σχήμα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμφωνία που υποδουλώνει τον ελληνικό λαό ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Λαφαζάνη λέγοντας ότι η μορφή του νομίσματος δεν είναι καταλυτική.
protothema

Οι μπαχαλάκηδες έγιναν μνημονιακοί


Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη έχει μια εικόνα από επεισόδια στην Αθήνα με φωτιές και καταστροφές και γράφει «2010: Μνημόνιο 1». Λεπτομέρεια. Η φωτό δείχνει το καμένο κτίριο της Μαρφίν, εκεί που έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά και ένα αγέννητο μωράκι από τα χέρια των κουκουλοφόρων.
Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία επίσης από επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα και γράφει «2012: Μνημόνιο 2».
Η τρίτη είναι μια φωτογραφία με έναν… Ελληναρά σε κάποια παραλία που φορά μαγιό στο οποίο υπάρχει η εικόνα του Τσε Γκεβάρα. Γράφει δε «2015: Μνημόνιο 3».
Δεν ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει τέτοιο μαγιό αλλά σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες Ελληναράδες που καίγονται από τον καυτό ήλιο του Αυγούστου στις ξαπλώστρες της Μυκόνου και όχι μόνο αλλά δεν «καίγονται» από τα επεισόδια για τα μέτρα που παίρνει μια ανάλγητη κυβέρνηση.
Βλέποντας αυτές τις τρεις φωτό σε μία αναρωτιέται κανείς: Τελικά εκείνα τα επεισόδια ήταν ή όχι στοχευμένα; Ήταν ή όχι κατευθυνόμενα από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που τώρα φουσκώνουν σαν τα παγόνια στα υπουργικά τους γραφεία; Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα γεγονότα.
Το 2010 καλώς ή κακώς θα το κρίνει η ιστορία, ο Παπανδρέου πήρε σκληρά μέτρα, γνωστά και ως Μνημόνιο 1. Φυσικά κάηκε η Αθήνα. Θα θυμάστε εκείνο τον Μάιο του 2010 τις διαδηλώσεις, τους συνδικαλιστές, την Αριστερά που πρωτοστάτησε στο κάψιμο της Αθήνας, κι όχι μόνο μια φορά. Θα θυμάστε πόσες φορές προπηλακίστηκαν υπουργοί και βουλευτές, τον Χατζηδάκη να τρώει ξύλο, τον Πάγκαλο γιαούρτια και άλλους να κλείνονται όμηροι σε κτίρια και να μην τολμάνε να βγουν στο δρόμο. Ήταν η εποχή του ξεβολέματος, τότε που οι Έλληνες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή τους. Όμως δεν τα έβαλαν με τον εαυτό τους, τσάκισαν το πολιτικό σύστημα. Επηρεασμένοι από συνδικαλισταράδες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και από αριστερούς του Κολωνακίου που το μόνο που έχουν μάθει είναι να ζουν παρασιτικά, βγήκαν στους δρόμους και μαζί τους βγήκαν και οι αλήτες των Εξαρχείων, οι ίδιοι που είχαν κάψει την Αθήνα το 2008. Τότε κλόνισαν την κυβέρνηση τα επεισόδια, διαλύθηκε η Αθήνα ουκ ολίγες φορές, χάθηκαν δισεκατομμύρια από τον τουρισμό και το εμπόριο αλλά ποιοι βγήκαν κερδισμένοι; Αυτοί που τώρα κυβερνούν, οι ψευτοαριστεροί και οι ψεκασμένοι.
Τα δολοφονημένα παιδάκια της Μαρφίν ακόμη περιμένουν δικαίωση και μια απάντηση σε ένα πελώριο «γιατί».
Το σκηνικό του τρόμου ξαναστήθηκε από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα της Αριστεράς και με το δεύτερο Μνημόνιο. Ασφαλώς δύσκολα μέτρα, πολλές φορές αναγκαία, δίκαιη και η οργή του κόσμου. Δεν ήθελε και πολύ για να στηθεί το κόλπο των γνωστών στρατολόγων. Ο κόσμος ξαναβγήκε στο δρόμο, η Αριστερά πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις κατά του Μνημονίου, ξανακαταστράφηκε η Αθήνα από τους μπαχαλάκηδες, ξανακλονίστηκε η κυβέρνηση η οποία εξαιτίας αυτής της κοινωνικής οργής δεν έκανε και όσα έπρεπε.
Και τώρα, εν έτει 2015 τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου είναι όσα το πρώτο και το δεύτερο μαζί με μια διαφορά. Έχουν περάσει πέντε χρόνια κρίσης και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, οι τράπεζες έκλεισαν, ζήσαμε τα capital controls και βεβαίως τον δημόσιο εξευτελισμό μιας κυβέρνησης από τον Σόιμπλε και τους όμοιούς του.
Κι όμως, δεν κουνιέται φύλλο. Όχι διαδήλωση, ούτε καν στάση εργασίας. Ο κόσμος στις παραλίες ξοδεύει τα 50ευρα από τα ΑΤΜ, εξυμνεί τον Αλέξη που αντιστάθηκε, καταχωνιάζει τις καταθέσεις του στα στρώματα και περιμένει τη φορολογική καταιγίδα αλλά… για να μην πληρώσει τίποτε. Για να πληρώσουν τα ίδια κορόιδα. Όποιος πάρει για να κλείσει δωμάτιο τον Αύγουστο θα καταλάβει για τι μιλάμε και δεν είναι ξένοι οι τουρίστες που έχουν κατακλύσει τα παραθεριστικά μέρη. Βουλιάζει από Έλληνες που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ φέτος αφού δεν πήγαν τον Ιούλιο διακοπές. Τι να σκέφτεται άραγε η «φυλή του φραπέ» εκεί κάτω από τις ομπρέλες; Ότι το αριστερό μνημόνιο είναι πιο δίκαιο και πιο αναγκαίο; Ότι ο βιασμός μιας χώρας από την Αριστερά είναι πιο υποφερτός από της… επάρατης Δεξιάς; Ότι θα τη γλιτώσουν με κάποιο τρόπο, δεν θα πληρώσουν και άλλο κορόιδο θα υποστεί τα δεινά του τρίτου Μνημονίου;
Μήπως πάνω από τις παραλίες περνάν τα ψεκαστικά και πέφτει ο ύπνος της ξαπλώστρας; Ή μήπως οι οργανωτές των επεισοδίων από το 2010 μέχρι σήμερα είναι σήμερα στην κυβέρνηση και παραμυθιάζουν τον κόσμο με αξιοπρέπεια, ηθική και πράσινα άλογα;
Όχι, δεν θέλει κανείς να ξανακαεί η Αθήνα, να υπάρξουν νεκροί όπως στην Μαρφίν, να κάνουν πάρτι οι μπαχαλάκηδες, να διαλυθεί η πατρίδα. Μια απάντηση από την Αριστερά που έστησε όλο αυτό το παιχνίδι για να καταλάβει την εξουσία περιμένουν οι Έλληνες που έχουν ακόμη λίγο μυαλό. Και μια μεγάλη συγγνώμη από αυτούς που έκαναν έγκλημα κατά της χώρας και τώρα κρυφογελάνε γιατί όλα τους πηγαίνουν δεξιά αν και αριστεροί. Όλοι αυτοί που κατήγγειλαν τα Μνημόνια και εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και τις αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων και τώρα έχουν υπογράψει χειρότερες συμφωνίες.
Άραγε ο κόσμος θα καταλάβει τι συνέβη από το 2010 και πόσο κορόιδο έχει πιαστεί; Άραγε οι νεκροί της Μαρφίν θα βρουν δικαίωση;