Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δεν θα είναι υποψήφια ούτε η Βάσω Παπανδρέου


20120331-150412.jpgΤην κάνουν ένας ένας…
Σε συνέντευξη της στην Realnews, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές.
Όπως είπε, «βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο».
“Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα” είπε η Β. Παπανδρέου σχολιάζοντας την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου.

Κορυφαία ανάλυση για Σαμαρά και Ντόρα!


20120331-134920.jpgΟ Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε *ΝΑΙ* στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν *ΟΧΙ*.
Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν*ΟΧΙ*, ενώ η γραμμή της ΝΔ ήταν *ΝΑΙ*.
Στη συνέχεια κάποιοι απ τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα για να ενταχθούν στον Δημοκρατική Συμμαχία, που έλεγε *ΝΑΙ* στο μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν *ΟΧΙ*.
Η Ντόρα που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν *ΟΧΙ*, ενώ η ίδια έλεγε *ΝΑΙ*, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια επειδή (ο Σαμαράς) τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν *ΟΧΙ*, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν *ΝΑΙ*.
Μπερδευτηκατε; Μα ήταν ξεκάθαρο!

Σαρώνουν "Ανεξάρτητοι" (8%), "Χρυσή Αυγή" (5%) - Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ! - Πρόβλημα ΝΔ



Ίσως η πιο έγκυρη δημοσκόπηση (κρινόμενη πάντα βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει σε σχέση με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις) έρχεται...
από το μοντέλο της Public Issue και δείχνει νέα πτώση της ΝΔ, στο 22,5% άνοδο οριακή του ΠΑΣΟΚ στο 15,5% που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός!

Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή αναποφάσιστων και έχει +2% ή -2% στατιστικό λάθος. Όπως προείπαμε από το σύνολο των προεκλογικών δημοσκοπήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Public Issue ( η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής") έχει πέσει "μέσα" σε όλες, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει χρήση του + ή -2%.

Έτσι λοιπόν, περίπου πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές που μάλλον (!) θα γίνουν στις 6 Μαίου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα πεφτοντας στο 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από τρεις εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και από το 30% που είχε πριν τρεις μήνες.

Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση κάτι που είναι απόλυτα λογικά, αλλά δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τον χάρτη: Το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστά λίγο πάνω από αυτά του ΚΚΕ!

Να σημειώσουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα δίνει περίπου 145 βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, (40 και 110 μαζί με το "μπόνους" των 50 εδρών) μακριά δηλαδή από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Φαίνεται ότι "η πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ" που είναι η ΔΗΜΑΡ έχει οδηγήσει ορισμένους ψηφοφόρους και στην αντίστροφη πορεία...

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου δείχνουν όχι απλώς να εισέρχονται στη Βουλή, αλλά και να εκλέγουν περί τους 20-25 βουλευτές με ποσοστό που φτάνει το 8,5% έναντι 6% που είχαν πριν είκοσι ημέρες στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας!

Ο ΛΑΟΣ, για μία ακόμα δημοσκόπηση, μένει εκτός Βουλής βλέποντας τα ποσοστά του να υποχωρούν στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας (άλλες εταιρείες ήδη τον δείχνουν εκτός Βουλής σε τρεις περιπτώσεις), ενώ η "Χρυσή Αυγή" εκτοξεύεται στο 5% από το 3,5% που είχε πριν από 15 μέρες.

Οι ειλικρινείς και καθαρές θέσεις φαίνεται ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή τη Βουλή!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%. Τίποτα δεν μπορεί να βάλει την Ν.Μπακογιάννη στη Βουλή. Εκτός από την επιστροφή της στη ΝΔ...

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τα αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία  25% το ΠΑΣΟΚ 11%, Δημοκρατική Αριστερά, 15,5%, ΚΚΕ 11,5%, 6,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ενώ 3,5% κέρδιζε η Χρυσή Αυγή, όπως και και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Στη δημοσκόπηση της 04/03, είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 28% και ακολουθούν, Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις 6-7/02, η ίδια εταιρεία που πραγματοποιεί κυλιόμενες έρευνες ανά ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνυόταν η ΝΔ με 31%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5% οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λάμβανε 2%.

Δύο μήνες πριν, στις 14-15/01, το Βαρόμετρο έδειχνε την εξής εικόνα: Η ΝΔ 30,5%. ΠΑΣΟΚ 14%, ΔΗΜΑΡ με 13,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι - Πράσινοι με 4% και ΔΗΣΥ 2,5%. Η αποχή, έφτανε το 32,5%, ενώ στη νυν φτάνει το 30%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Ἐμένα μοῦ ἀρεσει τό ψέμμα μου! Ἐσύ γιατί θέλεις νά τό παρατήσω;»


Τὸ ἀκούσαμε κι αὐτό!
«Δὲν μὲ ἐνδιαφέρει ἡ πληροφορία σου! Ἐμένα  μοῦ ἀρέσει νὰ κοιμᾶμαι!!!»...

«Τὸ δικό μου παιδὶ θέλω νὰ μάθῃ τὰ πράγματα ὅπως ὅλα τὰ ἄλλα παιδιά… Γιατί νά μάθῃ ἄλλα πράγματα; Γιά νά εἶναι δυστυχισμένο;»
«Ποιός σοῦ εἶπε πώς ἔχεις τό δικαίωμα νά μοῦ χαλάσῃς τήν εἰκόνα πού ἔχω ἐγώ γιά τά πράγματα; Ἔεεεε;»


Ξέρετε τί θυμήθηκα; Τὸν μύθο τοῦ σπηλαίου, τοῦ Πλάτωνος!
Ἐκπληκτικὴ παρουσίασις τῶν παραπάνω.
Δὲν θέλουν βρὲ ἀδελφὲ νὰ ἀλλάξουν τίποτα ἀπὸ ὅσα θεωροῦμε ὥς ἀλήθειες! Τί κόπτεσαι ἐσύ νά τίς ἀποκαλύψῃς; Μέ ποιό δικαίωμα; Ποιός σοῦ ἔδωσε ἐσένα, ἐμένα τοῦ ἄλλου τό δικαίωμα νά ἐπεμβαίνῃς στήν ΝΙΡΒΑΝΑ του καί νά τῆς ἀλλάζῃς τά φῶτα; Ἂςε τὸν ἀνθρωπᾶκο νὰ κοιμᾶται ὄρθιος… Κύττα τὶ καλὰ ποὺ τὸ ἀπολαμβάνει!!!

Ἔι, ψίτ, πατριῶτες, οὔτε ἔχρισα ἑαυτὸν εἰδικόν, οὔτε καλλίτερον ἀπὸ τοὺς γύρω μου, οὔτε ἰσχυρίστηκα πὼς κατέφθασα γιὰ νὰ ξυπνήσω κάποιον.
Ἡ γνώμη μου εἶναι αὐτή. Ἡ ὅποια γνώμη μου. Μπορῶ νά τήν ὑπερασπιστῶ μέ ἐπιχειρήματα; Ἔχω γνώσεις ἢ βασίζω τίς ἀπόψεις μου σέ φῆμες καί κουτσομπολιά; Ἔχω τὴν ἱκανότητα νά μάθω κάτι;

Αὐτὸ ἀκριβῶς κάνω.
Ναί, γράφω, συνομιλῶ, σκέπτομαι, προβληματίζομαι, ἀμφισβητῶ, ἐρευνῶ.
Δὲν εἶναι οὐδεῖς ὑποχρεωμένος νὰ συμφωνήσῃ μὲ ὅσα ἰσχυρίζομαι! Οὔτε νὰ τὰ ἀσπαστῇ καὶ πολὺ περισσότερο νὰ τὰ διαδόσῃ.
Ἀλλὰ αὐτὰ ποὺ ἐγὼ ἰσχυρίζομαι, στραβὰ ἢ ἴσια, εἶναι ἀποτελέσματα τοῦ δικοῦ μου δρόμου! Ὄχι τοῦ δικοῦ σου!

Θέλεις νά παραμείνῃς σέ αὐτά πού ξέρεις; Ποιός σέ ἐμποδίζει νά τό κάνῃς; Ἢ μήπως σοῦ ἀποκαλύπτῃ ἡ παρουσία μου τήν δική σου ἀδυναμία νά προβληματιστῇς;
Εἶναι πολὺ ἰσχυρὴ ἡ δύναμις τῆς συνηθείας. Εἶναι δεσμός, βαρίδι, δεσμὰ ἄλυτα!
Ἀλλά τί νά κάνουμε; Ἢ τά σπᾶμε καὶ πᾶμε λίγο παρακάτω, ἢ καθόμαστε καὶ μυξοκλαῖμε!
Ἐγὼ δὲν μυξοκλαίω πλέον. Ἐσὺ ἔχεις κάθε δικαίωμα νὰ τὸ κάνῃς!
Καὶ φυσικὰ γιὰ ἐσένα μποροῦν πάντα νὰ φταῖνε ὅλοι οἱ ἄλλοι!
Μὴν ἀναλάβῃς καμμίαν ἀπολύτως εὐθύνη γιὰ τὴν δική σου συνενοχὴ καὶ συμμετοχή!
Ξέρεις, τὴν ἴδιαν στιγμὴ ποὺ τὸ ἕνα δάκτυλο δεικνύει τὸν ὑπαίτιο, τὰ ἄλλα τέσσερα δεικνύουν ἐσένα. Τόσο ἀπλᾶ!
Φιλονόη.

 Υ.Γ.1. Εἶναι πράγματι χρέος τῶν ἀφυπνισμένων νά κατεβαίνουν καί νά ξανακατεβαίνουν στό σπήλαιον πρό κειμένου νά φέρουν τό φῶς; Ἀκόμη κι ἐάν κινδυνεύουν μέ θάνατο; Ἀκόμη κι ἐάν ὅλοι οἱ κάτοικοι τοῦ σπηλαίου τούς χλευάζουν;

Υ.Γ.2. Εἶναι καὶ τὸ μίσος στὴν μέσι. Τό ἔχετε αἰσθανθεῖ; Ναί, μίσος. Αὐτὸ τὸ συναίσθημα ποὺ ἐγείρει πόλεμο! Αὐτὸ τὸ κάτι ποὺ σὲ ἀκινητοποιεῖ! Ἐγὼ τὸ ἔχω ζήσει. Χαίρομαι ὅμως! Διότι τὸ δικό τους μίσος μὲ δυναμώνει καὶ μὲ πείθει πὼς τοὐλάχιστον γιὰ τὴν ὥρα, ὁ δρόμος μου εἶναι δρόμος κι ὄχι σπήλαιον.

Υ.Γ.3. Τὸ παρακάτω ταινιάκι προέρχεται ἀπὸ τμῆμα βιβλίου. Ἐκεῖ ποὺ ἔψαχνα μίαν καλὴν παρουσίασιν γιὰ τὸν μύθο τοῦ Πλάτωνος, ἔπεσα ἐπάνω του. Τὸ βρῆκα ἐξαιρετικὸν καὶ σᾶς τὸ παρουσιάζω.
                                                                    Λόγιος Ερμής


ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.



Γράφει η Σοφία

Μόλις τώρα άνοιξα την τηλεόραση στο Κόντρα και πέτυχα την εξής σκηνή.
Η Ζωή Γεωργαντά να μιλά από το τηλέφωνο στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” να λέει ότι από το ’80 ψήφιζε το πασοκ, κι ακόμα έχει φίλους μέσα από αυτό που είναι αξιόλογα άτομα κι όταν άρχισε νε λέει ότι σήμερα το πασοκ δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή, κι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ολιγάρχες και κανείς δεν πρέπει να τους ψηφίσει, ο παρουσιαστής άρχισε να την καληνυχτεί…

Πριν την αδειάσουν ευγενικά και εσπευσμένα πρόλαβε η γυναίκα να πει ότι πρέπει να
κάνουμε ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!!!!
Τι συμβαίνει με το κόντρα;
Εγώ πάντως θα ήθελα να μάθω πότε η κα Γεωργαντά ειδοποίησε και ποιους από τους αρχηγούς των κομμάτων για το μαγείρεμα του ελλείματος από την “Βέφα” της Eurostat. Και κρατάω την προτροπή της για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα!!!
πηγη

Όποιος διαδίδει τις κακοήθειες ότι ο Alexis σηκώνεται…

20120330-201615.jpg…προσοχή τα τελευταία πρωινά στο γραφείο του κατά την έπαρση της σημαίας από το καϊκάκι που βρίσκεται έναντι, είναι λασπολόγος.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!


1.000 οι προσαγωγές από τη «σκούπα» στο κέντρο
Ένα απίστευτο κόλπο που μόνο οι Πασόκοι θα μπορούσαν να σκαρφισθούν βρίκεται σε εξέλιξη και δεν είναι άλλο από το “παιδομάζωμα” των μεταναστών.
Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών θα μετατραπούν την Κυριακή των εκλογών σε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφαλάκια του Πασόκ. Ο Αχμέτ και ο Τσετίν από το Πακιστάν θα βρεθούν με ταυτότητες και πράσινα δαγκωτά ψηφοδέλτια μπροστά στις κάλπες.
Όπως τότε που εξελέγη μαγικά ο Σημίτης των Ιμίων και της ΟΝΕ…

Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ…


Γράφει ο Πάνος
”Μια Ελληνίδα πολίτης, η Χριστίνα Σαλέμη, κάτοικος Χαλκίδας, εμφανίστηκε στον εισαγγελέα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου της Χάγης και κατέθεσε καταγγελία κατα του Προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, του νυν πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για γενοκτονια κατα του Ελληνικού λαού. Η καταγγελία είναι νομικά τεκμηριωμένη.” 
Αυτά αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μax Keiser
Itʼs about time
A Greek citizen, Christina Salemi, resident of Chalkida, appeals to the prosecutor of the International Criminal Court of the Hague and sues President Kaloros Papoulias, current PM Lucas Papademos, former PM George Papandreou and Finance Minister Evangelos Venizelos for genocide of the Greek people. In her letter, Salemi accuses Greeceʼs political leadership of genocide and crimes against the Greeks, that were committed after October 5th, 2009.  ( maxkeiser )
Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία της Χριστίνας Σαλεμή

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ιδού το σχέδιο για την Ελλάδα! Κυνική παραδοχή της τρόικα ότι θέλουν να φτάσουν τους μισθούς στα 180 ευρώ! (Βίντεο)

Θα παρέμβει για αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση; Είναι όντως συμφωνημένο σχέδιο εν γνώσει του Μαξίμου;

Δείτε όλα τα βίντεο στο τέλος της είδησης

Σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, (Όλι Ρέν, Γιοργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.


Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μέσω του Μνημονίου, έχει αποτύχει πλήρως και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων, ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τρόικα να δεσμευτούν κατηγορηματικά, και να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, ότι δεν είναι σκοπός τους να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα, στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Βουλγαρίας και την Ρουμανία.

Η απάντηση και των τριών εκπροσώπων της Τρόικα, ήταν κάθε άλλο παρά καθησυχαστική. Και οι τρεις (Ρέν, Άσμουσεν, Τόμσεν), όχι μόνο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες θυσίες του ελληνικού λαού και νέες περικοπές στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά αναγνώρισαν με απόλυτη σαφήνεια ότι η στόχευσή τους είναι να προσεγγίσει η Ελλάδα το επίπεδο των μισθών που υπάρχει στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Δείτε την παρέμβαση του Ν. Χουντή:


Η απάντηση του Όλι Ρέν:

Η απάντηση του Γιοργκ Άσμουσεν:

Η απάντηση του Πολ Τόμσεν:

Και ξαφνικά βρέθηκαν λεφτά!


Τα προεκλογικά δίνουν και παίρνουν!

Εκεί που το κράτος δεν είχε λεφτά, τώρα επιστρέφουν το ΦΠΑ σε αγρότες, μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Η αίτηση επιστροφής θα υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, είτε απευθείας, είτε μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης.

Η κίνηση δεν λέμε ότι δεν είναι σωστή, αλλά πλέον είναι ολοφάνερο ότι ακόμα και τότε που έλεγαν στην κυβέρνηση ότι λεφτά δεν υπάρχουν, τα πράγματα δεν ήταν έτσι…

Απλά τα κράτησαν όλα για την προεκλογική περίοδο.


ΑΝΤΩΝΑΚΗ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑΣ !

«ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !


οι Γερμανοί του κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
και οι Αμερικανοί του κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
έχουν «αναγνωρίσει» μια ‘Νέα Δημοκρατία

Αν και η «αναγνώριση» είναι μέσα από ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στην Αμερική για σωρεία εγκληματικών πράξεων δωροδοκιών και απάτης, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μία «παράνομη αναγνώριση των παρανομιών της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» των Σκοπίων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απάτη και τα εγκλήματα για τα οποία τους καταδικάζει με απόφασης του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, έχουν οι «γνωστοί» μας Γερμανοί DEUTSCHE TELEKOM AG  φίλοι των παραπάνω Γερμανοτσολιάδων για ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ τώρα και στα Σκόπια.
ΣΗΜ.: Η Γερμανική εταιρεία DEUTSCHE TELEKOM AG με την θυγατρική της Magyar Telekom είναι ο μεγαλομέτοχος του οργανισμού τηλεπικοινωνιών των Σκοπίων “MakTel”, κατά τους Γερμανούς και Αμερικανούς αλλά και για κάποιους Έλληνες… «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Δεν φτάνει που έχουμε τα δικά μας και μας έχουν αμαυρώσει το όνομα ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, τώρα μας αμαύρωσαν και ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ χωρίς καν να φταίμε ;
ή μήπως έχουμε εμπλακεί και ΕΔΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ; Γιατί σαν κάτι να έχει πάρει το μάτι μου στην ΣΕΛΙΔΑ 7, …..περί «GREEKINTERMEDIARY» και «GREEK ‘Lobbying Consultant’» αλήθεια ποιοί είναι αυτοί οι μάγκες;

Τελικά για πόσα άλλα εκβιάζουν οι Γερμανοί τους Έλληνες Προδότες Πολιτικούς αυτής της χώρας ;

Η Α’ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ:http://www.scribd.com/doc/87195488
Η Β’ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ http://www.scribd.com/doc/87195513

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Παπαχρήστος


Από τους πρώτους στο ΠΑΣΟΚ που τάχθηκαν κατά του πρώτου μνημονίου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής από την Πρέβεζα δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Παρότι είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του για τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Όντας οικονομολόγος, γνώριζε καλά τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον της Ελλάδας.

Αν και δέχθηκε πολλές προτάσεις για να ξαναείναι υποψήφιος, αποφάσισε να μην ασχοληθεί με τις εκλογές.

ARD: "Η Γερμανία προκάλεσε την ελληνική κρίση για να βγάλει μεγάλα κέρδη"! (βίντεο)


Αποκαλυπτικό για την τεράστια απάτη σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού και την απαξίωση μιας ολοκληρης χώρας με την προσπάθεια επιβολής του συνδρόμου της ενοχής με την αγαστή συνεργασία βέβαια των εγχώριων συνεργατών τους είναι το ρεπορτάζ του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ARD το οποίο προβλήθηκε από την ΝΕΤ, αλλά και η ομολογία του Γερμανού επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus.



Σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο Γερμανός επικεφαλής του Ταμείου, η Γερμανία, όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από την κρίση χρέους της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως, έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη, τα οποία μάλιστα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σε βάθος χρόνου, όσο οι προσπάθειες για την «επίλυσή» της εντατικοποιούνται.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, συμβαίνει γιατί η Γερμανία δανείζει στην Ελλάδα όχι απευθείας αλλά μέσω των έκτακτων μηχανισμών στήριξης, με επιτόκια, πολύ μεγαλύτερα από αυτά με τα οποία δανείζεται η ίδια.

«Κατ' αυτόν τον τρόπο η Γερμανία λειτουργεί ουσιαστικά τοκογλυφικά, έχοντας βάλει στα ταμεία της μέχρι στιγμής περίπου 15 δισ. ευρώ» σημειώνει ο επικεφαλής του EFSF στο Focus, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής στους Γερμανούς φορολογούμενους. Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς την Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα φορολογουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν. Απελευθερωθείτε από την εικόνα της Ελλάδας ως βαρελιού χωρίς πάτο. Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων».

Στη συνέχεια, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξηγεί πως η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση χρέους και τη διάσωση της Ελλάδας. «Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου». Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι μετά από έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει αν και οι Έλληνες ακούν κάθε μέρα ότι η Γερμανία πληρώνει δισεκατομμύρια για το ελληνικό χρέος στην πραγματικότητα τα ποσά που το γερμανικό κράτος έχει καταβάλει μέχρι στιγμής είναι 15,2 δισ. ευρώ, ποσό ελάχιστο μπροστά σε αυτά που έχει αποκομίσει και θα αποκομίσει από την ελληνική κρίση!

Μάλιστα σημειώνει ότι μεγάλο μέρος των 130 δισ. ευρώ που θα υποτίθεται θα λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της ΕΕ είναι απλά εγγυήσεις οι οποίες θα αποπληρωθούν μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση το ακριβές ποσό που έχει καταβληθεί από το γερμανικό κράτος στην Ελλάδα είναι 15,2 δισ. ευρώ ποσό πολύ μικρό συγκριτικά με αυτά που έχει κερδίσει η Γερμανία, η οποία πρακτικά προκάλεσε την ελληνική κρίση για να αποκομίσει τεράστια κέρδη.

Αυτό όμως που είναι εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι Γερμανοί βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, φαίνεται να δηλώνουν άγνοια για το θέμα αυτό μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Με τον τρόπο αυτό το γερμανικό κανάλι διαχωρίζει την θέση του από τα «παραμύθια» όπως αναφέρει που πλασάρονται από τα ΜΜΕ της χώρας, ότι οι Γερμανοί πληρώνουν τα χρέη της Ελλάδας.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα το γερμανικό κανάλι αποκαλύπτει ότι η γερμανική βιομηχανία αλλά και η γερμανική οικονομία στο σύνολο της ωφελήθηκε από την ελληνική κρίση χρέους και για το λόγο αυτό είχαν κάθε συμφέρον να την αφήσουν να βαθύνει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γερμανικό κανάλι μία εταιρεία με έδρα στην Γερμανία έχει δεί τις παραγγελίες της τον τελευταίο καιρό να αυξάνονται.

Ο λόγος για αυτή την αύξηση των παραγγελιών είναι η υποτίμηση του ευρώ έναντι άλλων ανταγωνιστικών νομισμάτων που κάνει τις γερμανικές εξαγωγές πιο φτηνές και όπως αναφέρει στέλεχος του εργοστασίου η υποτίμηση αυτή σχετίζεται με την ελληνική κρίση χρέους .

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο γερμανικό εργοστάσιο έλαβαν αύξηση μισθών και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Η ελληνική όμως θυγατρική της γερμανικής εταιρείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η τρόϊκα και η ελληνική
κυβέρνηση.

Ως αποτέλεσμα της κρίσης 25 από τους 40 εργαζομένους της θυγατρικής ελληνικής εταιρείας έχουν απολυθεί.

Την άποψη του στελέχους του γερμανικού εργοστασίου συμμερίζεται και ο καθηγητής Γκουστάβ Χόρν του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Αναπτυξιακών Ερευνών ο οποίος δηλώνει ότι εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ελλάδας μειώθηκε η αξία του ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών προϊόντων και την αύξηση των γερμανικών εξαγωγών κατά 50 δισ. ευρώ ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 2%.

Επιπλέον όπως αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής Φολκερ Χελμαιερ η Γερμανία επωφελήθηκε σημαντικά από την ελληνική κρίση διότι μπορεί να δανείζει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα με υψηλά επιτόκια την στιγμή που η ίδια δανείζεται από τις αγορές σε ιστορικά όπως αναφέρει χαμηλά επίπεδα.

Από αυτή την διαφορά των επιτοκίων το γερμανικό κράτος κέρδισε τα δύο τελευταία χρόνια τόκους ύψους 45 δισ. ευρώ ποσό που τελικά μπορεί να διαμορφωθεί στα 65 δισ. ευρώ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Γερμανοί βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου δεν γνωρίζουν τα οφέλη της χώρας τους από την διαφορά των επιτοκίων με βάση τα οποία δανείζει και δανείζεται η Γερμανία.

Το ρεπορτάζ κλείνει με την διαπίστωση του Γερμανοί οικονομικού αναλυτή ότι η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά και ότι χρειάζεται ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας το
οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Γερμανία καθότι είναι και η πλέον κερδισμένη από την κρίση.

Όπως όμως αναφέρουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί από την γερμανική κυβέρνηση και πρόκειται για ένα λάθος που μακροπρόθεσμα θα το πληρώσει και η Γερμανία, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο Μάρσαλ ήταν αυτό που βοήθησε την Γερμανία να ξανασταθεί στα πόδια της μετά το Β. ΠΠ. 

Δεν θα είναι υποψήφιος και ο Σ. Χατζηγάκης – Tι λέει για τον Σαμαρά στην επιστολή του


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, ο Σωτήρης Χατζηγάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Η λίστα με όσους πολιτικούς αποφασίζουν να μην συμμετάσχουν στις εκλογές, μακραίνει καθημερινά.

«Θα επιστρέψω ενεργά στη ΝΔ αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του... κ. Σαμαρά –που δεν θ’ αργήσει να γίνει- και της ηγετικής του φράξιας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ο κ. Σαμαράς άλλαξε ρότα, έκανε στροφή 180ο και υιοθέτησε τις θέσεις μου για τις οποίες με υπερβολική εμπάθεια και εκδικητικότητα με διέγραψε!».
«Διέγραψε έναν βουλευτή που επί 38 χρόνια συνεχώς αγωνίζεται με συνέπεια, με μαχητικότητα και αγάπη για την παράταξη, κάτι το οποίο δεν μπορεί να το υποστηρίξει κανείς για τον κ. Σαμαρά», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγάκης στην δήλωσή του.

«Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως οδήγησε σε συνειδησιακά αδιέξοδα εκλεκτούς βουλευτές και στελέχη που είχαν εκτεθεί υποστηρίζοντας την δική του ΄΄αντιμνημονιακή΄΄ ρητορική των προηγούμενων ετών. Έτσι διέγραψε 22 αξιοπρεπείς και συνεπείς βουλευτές που υποστήριζαν προ ολίγων εβδομάδων τις δικές του θέσεις!! Σήμερα βέβαια τους εκλιπαρεί να επιστρέψουν στο κόμμα».

H είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την αινιγματική δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη συμμετοχή τους στις εκλογές. Διαβάστε το θέμα εδώ

Ποιοί επιδιώκουν αναβολή των εκλογών;


Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε ότι η Κομισιόν και οι εγχώριοι ντελίβερι μπόις των media σχεδιάζουν ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού και της βούλησής του να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μέσω των εκλογών. Γράφαμε επίσης για σενάρια αναβολής των εκλογών και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθεια με κάθε τρόπο να ανακοπή η πιθανότητα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, να σωθούν οι πιστοί στην τρόικα Πασόκοι και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο.
Σήμερα η αγορά βοά ό,τι κάποιο …χοντρό παζάρι γίνεται στο παρασκήνιο με την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών.
Και προφανώς τις αποφάσεις δεν θα τις πάρει ο Σαχινίδης.
Μάλλον ούτε και ο Παπαδήμος.
Μέρες τώρα οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκόπων.
Γιατί δεν αναστέλλεται η διαπραγμάτευση τους μέχρι να κλείσει η συμφωνία ανακεφαλαιοποίησης;
Εν τω μεταξύ απο χθές κυκλοφορούν και κάποιες άλλες φήμες:
Μήπως σκοπίμως τρενάρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης για να πάνε πίσω οι εκλογές;
Κάτι που σφόδρα επιθυμεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ας ξυπνήσουν στη Συγγρού. Όσο το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά κινείται στην άβυσσο, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεταθέσει τις εκλογές.
Και έχει τον Παπαδήμο σύμμαχο.
Να οριστεί ημερομηνία εκλογών τώρα.
Ο Παπαδήμος θέλει κι άλλο Μνημόνιο
Αίσθηση προκαλεί στο μεταξύ και η δήλωση του πρωθυπουργού σε ιταλική εφημερίδα ότι δεν αποκλείει και νέο πακέτο βοήθειας! Αν αυτό δεν συνιστά ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι αποτυχία;
O… επιτυχημένος κ. Παπαδήμος μας απειλεί ότι έρχεται ένα ακόμη δάνειο, άρα κι ένα ακόμη Μνημόνιο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι με το δεύτερο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα γλιτώνει τη χρεοκοπία και προχωρά σε σταθερές βάσεις ώστε το 2020 να έχει μειωθεί το χρέος.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» ο πρωθυπουργός των… επιτυχημένων διαπραγματεύσεων όπως πλασάρεται, είπε ότι «μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, όμως πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Προφανώς εννοεί ότι θα μας… δουλέψουν ακόμη περισσότερο και θα γίνουμε ακόμη φτωχότεροι προκειμένου να πάρουμε κι άλλα δανεικά. Ο πρωθυπουργός προβαίνει στην απαισιόδοξη εκτίμηση ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν πλήρως όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα.
«Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015», τονίζει και μας αφήνει σύξυλους. Δεν είναι αυτός που με βεβαιότητα μας έλεγε ότι τα 130 δισ. είναι η σωτηρία της χώρας;
Ή μήπως μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να προβλεφθούν πόσα δανεικά τέλος πάντως απαιτούνται για να ησυχάσουμε. Κάθε λίγο και λιγάκι θα έχουμε κι από ένα Μνημόνιο;
Βέβαια, ο κ. Παπαδήμος φροντίζει να μας τρομάξει και πάλι με την επιστροφή στην δραχμή.
«Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων”, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός.
Το γνωστό κόλπο. Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές και φαίνεται ότι μας προετοιμάζουν για ένα ακόμη σοκ.
Για να δούμε πότε θα έρθει η νέα ψυχρολουσία. Διότι ο κ. Παπαδήμος και οι εντιμότατοι φίλοι του στο εξωτερικό το έχουν κάνει το πλάνο τους εδώ και πολύ καιρό.
Αδέξιος Δεξιός

Νέα δημοσκόπηση: Αδύνατη η αυτοδυναμία!


Νέα μεγάλη δημοσκόπηση σκιαγραφεί τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και αποτυπώνει...
 
Νέα δημοσκόπηση: Αδύνατη η αυτοδυναμία!
τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες.

Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO για λογαριασμό του NewsIt.gr, από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα, όμως, μένει μακριά από τη συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.


Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει τη διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.


Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, χάνει αρκετό έδαφος.


Ωστόσο, τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αφού στερούν από τα δυο μεγάλα κόμματα σημαντικά ποσοστά.


Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, με τον ΣΥΡΙΖΑ να το ακολουθεί κατά πόδας.


Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη ίσα που καταφέρνει να μπει στην Βουλή, αν και έχει περιθώρια συσπείρωσης.


Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή.


Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.



ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 


ΠΑΣΟΚ 13,6%


ΝΔ 20,9%


ΚΚΕ 7,9%


ΛΑΟΣ 3%


ΣΥΡΙΖΑ 6,7%


ΔΗΣΥ 2,2%


ΔΗΜΑΡ 7,2% 


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%


ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%


ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%

Εξεταστική: ετοιμάζονται να βγάλουν λάδι Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου


Δηλαδή, πόσο σοβαρό, ή αξιόπιστο θα είναι το πόρισμα που θα βγάλει αύριο η εξεταστική επιτροπή της Βουλής στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Αθ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ) και δυο ανεξάρτητοι ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ έχουν αποχωρήσει)
Όταν μάλιστα μαθαίνουμε πως θα κάνουν λόγο για πολιτικές και όχι για ποινικές  ευθύνες;
Όταν μάλιστα μαθαίνουμε πως βγάζουν λάδι τους δικούς τους και αποδίδουν μόνο πολιτικές ευθύνες και αυτές στον Γιάννη Παπαθανασίου;
Σίγουρα πρόκειται για ένα ακόμα φιάσκο.
Ο Αθ. Πλεύρης θα καταθέσει δικό του πόρισμα.  Κάνει λόγο για κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και καταλογίζει  πολιτικές ευθύνες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Για τη ΝΔ, απλά σημειώνει πως επί διακυβέρνησής της επί πολλούς μήνες δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα!
Αντικοινοβουλευτικός