Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

De facto ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας: Η ρωσική Αεροπορία πάλι στα σύνορα του ΝΑΤΟ!

Image


Πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν η Ρωσία θα αποκτήσει και πάλι χερσαία σύνορα σε μεγάλη έκταση (πλην των τριών βαλτικών δημοκρατιών Εσθονίας, Λιθουανίας, Λεττονίας) με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι πλέον γιατί υπάρχει κίνδυνος το ΝΑΤΟ να εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους του και θα επεκταθεί προς Ανατολάς, αλλά γιατί η Ρωσία είναι έτοιμη να επανενωθεί με την Λευυκορωσία και συνεπως να προχωρήσει αυτή προς δυσμάς!
Τοπρώτο βήμα έγινε σήμερα στην συνάντηση στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας του οικοδεσπότη Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του φιλοξενούμενου του, Λευκορώσου ομολόγου του Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπου οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αναλάβει άμεσα την από αέρος προστασία της χώρας η ρωσική Αεροπορία, τόσο παραχωρώντας ρωσικά μαχητικά στην Αεροπορία της χώρας, όσο και αναπτύσσοντας στο έδαφος της Λευκορωσίας Μοίρες μαχητικών για την προστασία της!

Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει ότι
"Ύστερα απο παράκληση του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Βλαντίμιρ Πούτι συμφώνησε η Ρωσία να εξοπλίσει με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία θα περιφρουρούν, από κοινού με την Ρωσία, τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο Αλεξάντερ Λουκασνένκο, δεν έκρυψε πως ο στόλος των μαχητικών αεροσκαφών της χώρας του είναι απαρχαιωμένος,  για τον λόγο αυτό ο Ρώσος ομόλογος του συμφώνσε  να ξεκινήσει άμεσα από την χώρα του,  η παράδοση νέων αεροσκαφών".
Αυτό που συνέβη, ήταν ακριβώς ο εφιάλτης που ήθελε να αποφύγει το ΝΑΤΟ: Η Ρωσία να προχωρήσει εδαφικά προς δυσμάς και να θέσει άμεσα εντός της ακτίνας του πυροβολικού της ή των μαχητικών αεροσκαφών της - πέρα από τον θύλακα του Καλίνινγκραντ - την ΝΑΤΟϊκή εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στο πολωνικό έδαφος.
Για τους περισσότερους στρατηγικούς παρατηρητές, ήταν απλά θέμα χρόνου να συμβεί αυτό και όλοι εκφράζουν βεβαιότητα ότι εντός της προεδρίας Λουκασένκο, ο οποίο αποτελεί "μαύρο πρόβατο" για την ΕΕ, θα επέλθει και η οριστική επανένωση των δύο κρατών τα οποία έχουν ίδια γλώσσα, ίδια ήθη και έθιμα και ίδια θρησκεία. Ανήκουν, δηλαδή στο ίδιο έθνος και απλά οι δυτικοί κατάφεραν το 1990 να δημιουργήσουν ένα "μαξιλάρι" μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, απομονώνοντας στα ανατολικά την δεύτερη με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας.
Όπως ανέφεραν εν συνεχεία του τηλεγραφήματος του Novosti από την Μόσχα, άμεσα θα διατεθούν περί τα 40 μαχητικά MiG-29 στην Λευκορωσική Αεροπορία τα οποία θα τα επιχειρούν μικτά πληρώματα, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι θα προωθηθούν στο λευκορωσικό έδαφος και οι πρώτες Μoίρες των Su-35S!
Φέρνοντας και πάλι την ρωσική Αεροπορία στην "καρδιά" της Ευρώπης επάνω στα σύνορα με το ΝΑΤΟ και αποδεικνύοντας ότι τελικά "Η Ρωσία ήταν πολύ μεγάλη για να πεθάνει"...

ο κοινό μέλλον των παιδιών των “ακροαριστερών” και των παιδιών των “ακροδεξιών”.


20120922-205203.jpg
Σε 10-15 το πολύ χρόνια από σήμερα, θα υπάρχουν στην Ελλάδα δύο κόμματα, το ένα θα είναι η τότε ακροδεξιά και το άλλο θα είναι το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων.
Στην μετά 10-15 χρόνια ακροδεξιά της Ελλάδος θα ανήκουν και τα παιδιά του “ακροαριστερού” πολιτικού και τα παιδιά του “ακροδεξιού” πολιτικού, που από κοινού θα αντιπολιτεύονται την τότε πλειοψηφία της Βουλής που θα είναι το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων, το οποίο διά των δημοκρατικών θεσμών θα κατεβάζει νομοσχέδια για την μπούργκα, το τσαντόρ και τα άλλα αγαθά του φασιστομουσουλμανισμού, που υπερασπίζονται σήμερα κάποιοι αλλοπαρμένοι της αριστεράς και κάποιοι “επιχειρηματίες” της δεξιάς.
Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, ή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα εξαπλωθεί στην ανατολή ή η
Σαρία στην δύση, συμβίωση δεν προβλέπω γιατί απλός δεν την θέλουν οι εκπρόσωποι της Σαρίας, ας μην ξεχνούμε ότι σε κανένα, μα σε κανένα μουσουλμανικό κράτος δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εκτός και αν εννοούμε την αλά Τούρκα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Τουρκίας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αυτή η γενιά των Ευρωπαίων και Ελλήνων διανοούμενων και πολιτικών, θα γραφτεί στην ιστορία ως η ποιό δειλή και άβουλη.
Ας είμαστε ειλικρινής. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει το Ισλάμ, ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί γιατί όλοι γνωρίζουν τι τους περιμένει, όταν γίνει το Ισλάμ πλειοψηφία, είναι όμως όλοι υποχρεωμένοι, πριν ακόμη σκλαβωθούν και επίσημα, να το σέβονται, λόγο φόβου φυσικά.
Στην ουσία, έχουμε κατακτηθεί, απλά δεν θέλουμε να το πούμε και δημόσια.
Ας φανταστούμε τι θα γινόταν στην Ευρώπη αν πριν 20 χρόνια το τότε Facebook μια εφημερίδα της εποχής, αφαιρούσε (λογόκρινε) τα σκίτσα του Μωάμεθ ή του Χριστού.
Εσείς θα φανταζόσασταν ποτέ Ευρωπαίο ηγέτη να ζητά συγνώμη, γιατί μια εφημερίδα έβαλε ένα σκίτσο, που δεν άρεσε στον Ερντογκάν;
Ο πρώην πρωθυπουργός την Δανίας και νυν ΓΓ του ΝΑΤΟ, ζήτησε συγνώμη προ ετών από τον Ερντογκάν, λόγο των σκίτσων.
Αυτή δεν είναι Ευρώπη, αυτή είναι εκδιδόμενη πόρνη που προωθεί στην πορνεία την κόρη της την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με σπόνσορες τους ανίκανους πολιτικούς που έχει σήμερα η Ευρώπη, οι οποίοι γονυπετής ζητούν συγνώμη από τους ιμάμηδες, πριν ακόμη αυτοί εφαρμόσουν την Σαρία.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

"Σκληρό ροκ" από Κύπρο σε τρόϊκα με προειδοποιήσεις εξόδου από την ευρωζώνη!


Image
"Σκληρό ροκ" από την Κύπρο στο θέμα της αποδοχής των όρων εξαθλίωσης που θέλει να επιβάλλει η τρόϊκα και στο δεύτερο ελληνικό κράτος, με τον εκπρόσωπο του - πλήρως αστικοποιημένου, πλέον - κυβερνητικού κόμματος ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού να ρίχνει ... προειδοποιητική "βόμβα" στην τρόϊκα με ευθεία απειλή περί εξόδου του κράτους από την ευρωζώνη, αν επιμείνουν σε όρους εξαθλίωσης για να παράσχουν το δάνειο.
Και μπορεί μετά - άκρως αναμενόμενο - νε εκδόθηκε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που να αναφέρει ότι οι δηλώσεις Κυπριανού «διαστρεβλώθηκαν και ερμηνεύτηκαν λανθασμένα», αλλά η ουσία είναι ότι στην Κύπρο η τρόϊκα τα έχει βρει μπαστούνια: Η κυπριακή οικονομία με το μικρότερο έλλειμμα στην ευρωζώνη, με τα μοναδικά βεβαιωμένα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στην ΕΕ και με την "υψηλή προστασία" της Ρωσίας δεν είναι το εύκολο θύμα, παρά το γεγονός ότι είναι ακρωτηριασμένη.
Σε ότι αφορά την ουσία, η τρόϊκα δεν είναι ευχαριστημένη από τα μέτρα που έλαβε η κυπριακή δημοκρατία και θέλει επιπλέον μέτρα για να εγκρίνει δανειοδότηση.
Πρακτικά, πίσω απ'όλα αυτά κρύβεται η Γερμανία που ύπουλα, αλλά ουσιαστικά έχει επανέλθει στο παγκόσμιο γεωστρατηγικό παίγνιο, θέλει να εξαθλιώσει και την Κύπρο και να αρπάξει εν συνεχεία τα κοιτάσματα, αλλά και να αποκτήσει λόγο και βάσεις σε μια χώρα από την οποία ελέγχεται ηλεκτρονικά η Μ.Ανατολή, όπως κάνουν τώρα Βρετανία και ΗΠΑ. Απλά πράγματα και ξεκάθαρα. 
Αντίθετα, όμως, με την ελληνική πολιτική ελιτ που τα δίνει όλα σε όλους, στην Κύπρο έχουν καεί από τους ελλαδίτες τραπεζίτες και τα ελληνικά ομόλογα και πλέον υποψιάζονται ότι απλά τα θύματα για να τεθεί το κράτος υπό ευρωπαϊκό έλεγχο.  
Ο Άντρος Κυπριανού, χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές και εκφράζοντας την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κυπριακού λαού δήλωσε ευθέως ότι "Αν οι δανειστές της Κύπρου επιβάλλουν πέραν του δέοντος σκληρούς όρους, τότε η νήσος θα πρέπει αν εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη". Και στην ερώτηση εάν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της νήσου από την Ευρωζώνη, απάντησε «Σίγουρα»! 
Στην Κύπρο, μετά την θύελλα που τους έχει πλήξει, αρχίζουν και γίνονται πολύ καχύποπτοι απέναντι στους "σωτήρες": Πώς γίνεται να έχουν το μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ΕΕ, να δηλώνεται ότι περί το 2016-17 που αρχίζουν οι εξορύξεις και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα αποκτήσουν το κατά κεφαλήν υψηλότερο εισόδημα στην ΕΕ και τώρα να έρχεται η τρόϊκα και να μιλά για "οικονομική καταστροφή" μιας οικονομίας που εν πάση περιπτώσει αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αλλά είναι μικρή, διαχειρίσιμη και πολύ λιγότερο ευάλωτη από την αποεπένδυση που πλήττει π.χ. την Ελλάδα.
Εκτός του ότι εγείρονται πλέον και ερωτήματα για το πώς και ποιοι βρίσκονται πίσω από το τεχνητό πρόβλημα της μαζικής αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων που προκάλεσαν συστημικό πρόβλημα στις κυπριακές τράπεζες, ενώ υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις "τοξικότητάς τους" ειδικά από το 2008 και μετά;
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr   

Πολύ αργά για δάκρυα και μετάνοιες…Βαγγέλη


Του Γιώργου Χαρβαλιά 
Φρούδες ελπίδες θρέφει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, αν νομίζει ότι θα διασωθεί στα μάτια της κοινής γνώμης, επικρίνοντας εκ των προτέρων τα ανάλγητα μέτρα λιτότητας, τα οποία ασφαλώς και πρόκειται να ψηφίσει !
Γιατί μην έχετε καμία αμφιβολία πώς ότι και να περιλαμβάνουν τα μέτρα, ακόμη και τον εξανδραποδισμό των συνταξιούχων, που λέει ο λόγος, ο Βαγγέλης θα τα ψηφίσει. Είναι τέτοιες οι πιέσεις που ασκούνται από το εγχώριο σύστημα διαπλοκής, αλλά και από τα ξένα κέντρα που θεωρούν ότι για να…εξιλεωθεί η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο μεσαίωνα,  ώστε καμία πολιτική δύναμη του λεγόμενου «αστικού χώρου» δεν είναι σε θέση να τις αγνοήσει.
Με μια διαφορά. Ο Αντώνης Σαμαράς, αγνοώντας πλήρως το πολιτικό κόστος, πιστεύει(και κατα βάθος…ελπίζει) ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι που θα κληθεί να πιεί η ελληνική κοινωνία, μέχρι να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της ανάκαμψης. Πιστεύει ακόμη ότι αυτός είναι ο αναπότρεπτος δρόμος που θα σφραγίσει την παραμονή μας στο ευρώ.
Ο πρωθυπουργός δηλαδή, προτάσσει την στρατηγική από την τακτική και τους τακτικισμούς. Υπηρετεί συγκεκριμένο στόχο και μένει να φανεί  αν έχει κάνει σωστούς υπολογισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι προθέσεις του σήμερα, είναι  ξεκάθαρες.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιθέτως, αναλώνεται διαρκώς σε μικροτακτικισμούς. Και διασύρεται καθημερινά με την θεατρινίστικη πλειοδοσία σε… «δάκρυα και μετάνοιες» για τα βάσανα του κόσμου, για τις θυσίες με τις οριζόντιες περικοπές και για το δράμα των συνταξιούχων.
Φαινομενικά, η στάση του κυρίου Βενιζέλου δεν υπακούει στη λογική. Γιατί πώς μπορεί ο άνθρωπος που υπηρέτησε ακόμη και απο το μετερίζι του υπουργού οικονομικών το μνημόνιο και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση να επικρίνει τώρα τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτή; Πώς είναι δυνατόν δηλαδή ο, κατα πολλούς, «αρχιτέκτονας» του δεύτερου μνημονίου, να διαχωρίζει τη θέση του από μέτρα τα οποία ο ίδιος έχει συνομολογήσει;
Και εν τέλει πώς είναι δυνατόν, ο αρμόδιος χειριστής της αθλιότερης πράξης εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπέγραψε  το ελληνικό δημόσιο να εγκαλεί  τον Σαμαρά για…διαπραγματευτικό έλλειμμα στις συζητήσεις με τους δανειστές;
Γιατί το μπαλάκι ευθυνών γύρω από την επερχόμενη μνημονιακή λαίλαπα, είναι εύκολο να χαθεί στο δρόμο. Την ευθύνη όμως για την επαίσχυντη και πασιφανώς συμφέρουσα για την γερμανική πλευρά συμφωνία με την Ζήμενς, φέρει ακέραιη ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Αυτή η ακριβώς η συμφωνία, για την οποία έφτασε να επαίρεται(!) θα στιγματίζει τον πολιτικό του βίο και θα ταυτίζει την πορεία του με τις επιλογές του μνημονίου και τη βούληση του ξένου παράγοντα. Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει Ελληνας που να πιστεύει ότι ο αισχρός, επαναλαμβάνω, συμβιβασμός με τη Ζήμενς, δεν έγινε κατόπιν υποδείξων των δανειστών…
Επομένως ο κυρίος Βενιζέλος, προκαλεί, στη καλύτερη περίπτωση, χαμόγελα συγκατάβασης όταν ξεσπαθώνει εναντίον των «ισοπεδωτικών» μέτρων, τα οποία ο ίδιος προσυπέγραψε, όπως για παράδειγμα τα ειδικά μισθολόγια, η κατάργηση των οποίων προβλέπεται στο δεύτερο μνημόνιο.
Ασφαλώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αφελής. Ευφυέστατος είναι. Και στο ερώτημα γιατί επιμένει να διασύρεται, αφού κατά πάσα βεβαιότητα θα συνομολήσει στα μέτρα, μία είναι η απάντηση: Με τον τρόπο αυτό θεωρεί ότι «χτίζει θέση» για την επόμενη μέρα της ψήφισης. Είτε για να «εκβιάσει» την συμμετοχή του στη κυβέρνηση με το αξίωμα, μάλιστα του αντιπροέδρου, είτε για να δικαιολογήσει την…εσπευσμένη φυγή του και να κρατήσει πλέον αποστάσεις από το κυβερνητικό σχήμα, νομίζοντας ότι θα διασωθεί από την μήνι της κοινωνίας.
Προσωπικά, θα συνιστούσα στον πρωθυπουργό να δώσει τέλος στα διλήμματα και τις υπαρξιακές αγωνίες του κ. Βενιζέλου, προσφέροντας του, από κοινού με τον κ. Κουβέλη, την θέση της αντιπροεδρίας. Κι ο Βαγγέλης έτσι θα ησυχάσει, κι εμείς με την σειρά μας, θα πάψουμε να βλέπουμε αυτή την κακόγουστη κωμωδία…
(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

Εδώ και τώρα τα ονόματα των 32 πολιτικών που πλούτισαν “περίεργα”


Με έγγραφό του στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει λίστα με 32 πολιτικούς οι οποίοι έχουν γίνει φύλλο και φτερό από το ΣΔΟΕ για περίεργο πλουτισμό.
Να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για λίστα με τουλάχιστον 50 πολιτικούς που έχει στα χέρια του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης. Μάλιστα, κάποιοι συνδύασαν την απομάκρυνση του κ. Διώτη μ’ αυτή την υπόθεση, αλλά μάντεις δεν είμαστε, ούτε στοιχεία έχουμε γι’ αυτό.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έπειτα από πολλά γράψε – σβήσε έχουν μείνει καμιά 30αριά, νυν και πρώην βουλευτές και υπουργοί που είδαν τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν, κι όχι φυσικά από την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Κι ας πούμε ότι και το ΣΔΟΕ και ο υπουργός έχουν αυτή τη λίστα στα χέρια τους. Ή αν δεν την έχουν, σίγουρα έχουν σαφείς ενδείξεις για το που έχει πάει το πράγμα.
Το πρώτο είναι ότι μετά την παρέμβαση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή και την εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να αποκαλύψουν την υπόθεση, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να δώσουν όλα τα στοιχεία που έχουν. Κι αν πρόκειται για στοιχεία – βόμβα, πλήρως αποδεδειγμένα, οι δικαστικές αρχές πρέπει να τα βγάλουν στη φόρα, να κινήσουν τις διαδικασίες και να υπάρξει τιμωρία. Άλλωστε, ποια καλύτερη τιμωρία από το «ξεφώνημα» στις εφημερίδες και τα κανάλια.
Το δεύτερο είναι ότι το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την πληροφορία για τους πολιτικούς δείχνει ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Ξέρει ο πρωθυπουργός τι παίζεται κι επειδή κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την τιμιότητα και την ακεραιότητά του, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι είναι αποφασισμένος να πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος.
Επομένως, σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν, οι πολίτες υφίστανται απίστευτες αδικίες, το μόνο που χρειάζεται είναι πραγματική δικαιοσύνη και κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Αν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις στον πλουτισμό των πολιτικών θα πρέπει να βγουν γρήγορα στο φως. Για να μάθει και ο κόσμος που πένεται τι υπάρχει στο λογαριασμό κάθε βουλευτή ή υπουργού που έκανε μια περιουσία με λαμογιές και διαπλοκή.
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία, ακόμη κι αν οι αποκαλύψεις βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Διότι μόνον έτσι θα μπορέσει η νέα γενιά πολιτικών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετήσει το λαό.
Μόνο έτσι θα κλείσουν τα στόματα των Χρυσαυγιτών και των λοιπών «αντισυστημικών» που πουλάνε με άκρατο λαϊκισμό τη δική τους… καθαρότητα και βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τους πολιτικούς. Αν υπάρχουν 30 λαμόγια αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να στιγματίζει το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία.
Κι επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται πίσω από τις κουρτίνες, ότι δηλαδή κάποιοι θέλουν να διώξουν τον Στουρνάρα για να μη βγουν στο φως οι αποκαλύψεις, θα πρέπει να θυμούνται ότι υπάρχει και ο Σαμαράς. Αν έχουν τη δύναμη να διώξουν κι αυτόν για να μη βγουν τα πάντα στο φως, τότε χαλάλι τους. Θα έχουν κερδίσει το παιχνίδι για ακόμη μια φορά και η χώρα θα πέσει και πάλι στην ανυποληψία.

Μαύρη ανταπόκριση από Ουάσιγκτον.


Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Ελλάδα.
Αρνητική αναμένεται να είναι η έκθεση της ”Τρόϊκας” γιά την Ελλάδα
Σωστό το δημοσίευμα του Reuters γιά ”καθυστέρηση” υποβολής της έκθεσης, που θα γίνει μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ. Λογικά, αν η έκθεση ήταν θετική δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσει ένα μήνα, εξαιτίας εκλογών στις ΗΠΑ. ΤοReuters επικαλείται αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,οι οποίοι μιλώντας στο πρακτορείο υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές. «Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει τίποτα σε μακροοικονομική 
κλίμακα που θα μπορούσε να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου», ανάφερε αξιωματούχος της ΕΕ στο πρακτορείο. Αρκετές πηγές από τη Γερμανία αναφέρουν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ξεκαθάρισαν σε αναρίθμητες συζητήσεις με τους ομολόγους τους στη Γερμανία και την Ευρώπη ότι θα προτιμούσαν να μην προκύψουν εκπλήξεις μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η εμμονή της κυβέρνησης Ομπάμα γιά καθυστέρηση υποβολής της έκθεσης γιά την Ελλάδα,πιστοποιεί το αρνητικό της περιεχόμενο. Στην Ουάσιγκτον εκτιμούν επίσης, ότι η τρι-κομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά, έχει λίγους μόνο μήνες ”ζωή”.
www.kalami.net

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ανατροπή του σκηνικού δείχνει νέα δημοσκόπηση


Την ανατροπή του ευνοϊκού για την τρικομματική κυβέρνηση μετεκλογικού σκηνικού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση (22/9). Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι αρνητικές κρίσεις για την πορεία της χώρας επιστρέφουν στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν προεκλογικά (68%). Το θρίλερ της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έχει προφανώς εξανεμίσει τις προσδοκίες και έχει εξαντλήσει την υπομονή των πολιτών που στρέφονται σε σαφώς πιο αντιμνημονιακές απόψεις. Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία».
Η άνοδος των αντιμνημονιακών απόψεων συνοδεύεται και από την εκ νέου ενίσχυση των απαισιόδοξων εκτιμήσεων ότι τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει (44%) και οδηγεί την κυβέρνηση σε οριακό σημείο. Η αποδοχή της καταγράφεται  μόλις στο 34%, πολύ κάτω από το άθροισμα 48% της εκλογικής δύναμης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαθέτει θετική αποτίμηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του (36%), σε ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από την Κυβέρνηση στο σύνολο της και ειδικά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ιδιαίτερα υψηλή αξιολόγηση με 80%.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγράφουν απώλειες συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΔΗΜΑΡ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης διατηρεί τις δυνάμεις του και περνάει στην πρώτη θέση τόσο της πρόθεσης όσο και της εκτίμησης ψήφου. Ωστόσο, η πραγματικά σημαντική μεταβολή στην πρόθεση ψήφου, είναι αυτή που αφορά στην Χ.Α., η οποία στην εκτίμηση, αγγίζει σχεδόν το 12% από το 6,9% που κατέγραψε στις εκλογές. Σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι στενά συνδεδεμένη με την γενικότερη κρίση πολιτικής εμπιστοσύνης και την απαρέσκεια για την Πολιτική, για το κοινοβούλιο, ή τις έννοιες Δεξιά και Αριστερά που χαρακτηρίζουν ευρύ τμήμα των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα απαντώντας σε ερώτημα για το «ποιο κόμμα πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά στον λαό», αναδεικνύουν πρώτο το «Κανένα» (34%), με μεγάλη διαφορά από τα τρία επόμενα (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή).
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Στο Μέγαρο Μαξίμου…κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου


H αρχική αισιοδοξία μετατρέπεται σταδιακά σε …κατάθλιψη. Με τη συμπλήρωση περίπου 100 ημερών του Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της χώρας, το κυβερνητικό καράβι είναι έτοιμο να πέσει σε ξέρα.
Η φουρτούνα μεγάλη και το πλήρωμα φαίνεται ότι δεν είχε υπολογίσει εξ αρχής τις δυσκολίες του ταξιδιού για να κλείσει το πακέτο των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Κανείς όμως δεν μπορεί να μιλήσει για πορεία σε αχαρτογράφητα νερά. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζανε από την πρώτη ημέρα τις δυσκολίες που υπήρχαν για να κλειδώσει το πακέτο.
Τα μέτρα εξάλλου είχαν συζητηθεί επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου και αυτό όφειλε ο Πρωθυπουργός και η ηγετική του ομάδα να το κάνει κατανοητό στην κοινωνία, από την πρώτη στιγμή όπως τονίσαμε εδώ επανειλλημένως.
Τώρα όλοι συζητάνε και συζητάμε για το πακέτο των μέτρων που αποφασίζει η κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά. Άρα, και το ανάθεμα της κοινωνίας πέφτει πάνω στους σημερινούς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλά ποιος γνωρίζει ή θα θυμάται τους υπόλοιπους; Τον Σαμαρά γνωρίζουν όλοι.
Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης, με βάσει τα δεδομένα, μας δίνει το δικαίωμα να σημειώσουμε με ένταση ότι η κυβέρνηση έχασε χρόνο και μάλιστα πολύτιμο. Όφειλαν στο Μαξίμου να κινηθούν διαφορετικά από την αρχή.
Όφειλαν να είχαν λάβει αποφάσεις πολύ νωρίς και όχι να φθάνουμε στη συμπλήρωση 100 ημερών και ακόμα το πακέτο των μέτρων να μην έχει κλειδώσει, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα 11,5 δισ. ευρώ είναι η κληρονομιά της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ηττήθηκαν σε επίπεδο στρατηγικής και δεν γνωρίζουμε πως θα αλλάξει το τοπίο το επόμενο διάστημα, αφού πλέον η κλεψύδρα άρχισε να μετράει αντίστροφα.
Πολλοί έλεγαν σε χαμηλούς τόνους είναι η αλήθεια, πριν από τις εκλογές, για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ που έπρεπε να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση.
Ουδείς όμως κάθισε σοβαρά να συζητήσει και να καταστρώσει σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση πορεύτηκε από τις πρώτες ημέρες με την αισιοδοξία ότι ως νέα ηγεσία θα της δοθεί, όχι μόνο χρόνος, αλλά και θα αλλάξει προς το φιλικότερο η στάση των πιστωτών.
Αυτό δεν μπορούσε να γίνει και το γνωρίζει και ο πρωτοετής των διεθνών σχέσεων. Δεν είναι κονταρομαχία με τους εγχώριους…νταβατζήδες και τα ντόπια συμφέροντα, η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Η κυβέρνηση, δείχνει, με βάσει και τη συμπεριφορά του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ότι άγεται και φέρεται από τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους των πιστωτών.
Όμως, κακά τα ψέματα, όταν δεν λες και κανένα όχι και να το φωνάξεις και λίγο δυνατά, η κατάσταση θα χειροτερεύει και σιγά-σιγά θα γίνεσαι έρμαιο των πιστωτών που έχουν ως μόνη έγνοια πως θα διασφαλίσουν τα χρήματά τους, αδιαφορώντας για την κοινωνική συνοχή.
Είναι η ώρα να ειπωθούν μερικές αλήθειες. Γίνονται συνεχώς συσκέψεις των αρχηγών και κανείς δεν ξέρει τι συζητείται μέσα, ενώ η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως το επικοινωνιακό πλεονέκτημα, καθώς την πολιτική και επικοινωνιακή ατζέντα την καθορίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, με τις διαρροές του Βενιζέλου και του Κουβέλη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου…κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου για μια ακόμη φορά, αγνοώντας πως παίζεται το παιχνίδι. Έχουν τη εντύπωση, ότι όσο λιγότερο εμφανίζεται ο Σαμαράς και όσο λιγότερες διαρροές θα κάνουν για όσα λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες, θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης ή θα μείνουν στο απυρόβλητο.
Μέγα λάθος. Χθες, για πολλοστή φορά είδαμε στο μεγαλείο της την επικοινωνιακή και πολιτική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ, έστω και λαβωμένο όπως είναι.
Αγανακτήσαμε και εμείς, αλλά και άλλοι, από την απουσία της κυβέρνησης και του μηχανισμού της. Όσο, για τις ελάχιστες διαρροές – ο Θεός να τις κάνει διαρροές ουσίας – που έγιναν σε φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους μεγάλων καναλιών και ΜΜΕ, ήταν επιεικώς για μια ακόμη φορά για…κλάματα. Η μάχη θα χαθεί πατριώτες, όπως κινείται το σύστημα, αν υπάρχει σύστημα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μήπως ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι υπάρχει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ; Το  ξέραμε και μην ξεχνάμε τα διεθνή ΜΜΕ, όταν περί τα τέλη Αυγούστου επισημαίνανε ότι το συνολικό πακέτο που θα πρέπει να κλείσει στη διαπραγμάτευση της Αθήνας είναι σχεδόν 14 δισ.
Μήπως να θυμίσουμε ότι ήταν γνωστό από τον Ιούλιο πως η απόκλιση των εσόδων ήταν της τάξεως των δυο δισ. ευρώ;
Ο υπουργός Οικονομικών καλύτερα να μην μίλαγε…Κάθε φορά που έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγε ότι το πακέτο κλείνει και το πακέτο κλείνει και απομένουν μερικές…τεχνικής φύσεως λεπτομέρειες. Για να μην πούμε για τα μέτρα που προτείνει και είναι κοινωνικά άδικα.
Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι σε μεγάλο κομμάτι της κυβέρνησης υπήρξε αφέλεια σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Πίστεψαν ότι θα πάνε να αναμετρηθούνε με τίποτα χαμηλόβαθμους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου. Αναμφίβολα έγιναν κακοί χειρισμοί και εξ αρχής μεταδόθηκε μέσω των ΜΜΕ υπέρμετρη αισιοδοξία, που εκ των πραγμάτων, δεν έπρεπε να μεταδοθεί.
Όφειλαν στην κυβέρνηση να κατανοήσουν ότι οι τροικανοί είναι κανονικοί…Κillers (να το πούμε στην αγγλική για να μην χρησιμοποιήσουμε τον βαρύ ελληνικό όρο). Όπως επίσης όφειλαν να έχουν αποκωδικοποιήσει καλύτερα τα μηνύματα από τα διάφορα Eurogroup και τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Να θυμίσουμε ότι από το πρώτο Eurogroup που συμμετείχε ο Στουρνάρας, άρχισαν να κυκλοφορούν οι πληροφορίες για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να επισημάνει και να κατανοήσει ότι οι τροικανοί δεν δέχονταν από την πρώτη στιγμή τα ισοδύναμα.
Αντί η ελληνική κυβέρνηση να αναζητήσει εναλλακτικά σενάρια, άφηνε τους υπουργούς να σχεδιάζουν ισοδύναμα, τα οποία απορρίφθηκαν. Και όλα αυτά δυστυχώς για μια μέτρια έκθεση της τρόικας που αναμένεται, ενώ ο ελληνικός λαός θα πέσει περισσότερο στην κατάθλιψη και στην οργή με απρόβλεπτες συνέπειες. Αλήθεια καταλαβαίνει κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου τι γίνεται στην κοινωνία;
Επιτέλους ας ανορθώσει κάποιος το ανάστημά του και να πει και κανένα όχι. Στην Ιστορία γράφονται με χρυσά γράμματα αυτοί που λένε και κανένα όχι….Αλλά θα ξύσουμε πληγές τώρα του παρελθόντος και δεν είναι η ώρα…
Όλα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου…Η ώρα να τα συζητήσουμε όλα αυτά θα φθάσει…
Τώρα προέχει να δούμε πως δεν θα εκραγεί η κοινωνία. Ας ελπίσουμε να το έχει καταλάβει ο Σαμαράς, πριν είναι πολύ αργά…
Μάρκος Αυρήλιος

Ζωή Γεωργαντά: "Το έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9%"!

Η Ελληνίδα που αποκάλυψε τον ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ στο πραγματικό και όχι το πλασματικό έλλειμα του κράτους, που οδήγησε δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τη χώρα μας στο ΔΝΤ και τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την απόγνωση, σε συνέντευξή της κάνει μια αποκάλυψη που θα ταράξει και τους εδώ υπηρέτες του ΔΝΤ, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ.
Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η Καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε αποκαλύψει τρομακτικά στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ και τον ρόλο της. 

Αποκαλύπτει το πραγματικό έλλειμμα του 2009 και αυτό. Με έλλειμμα όως αυτό που αποκαλύπτεται παρακάτω, μπορούμε να μιλάμε τελεσίδικα ότι πρόκεται για την μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑ που συντελέστηκε στο Ελληνικό Έθνος!
Η Ζωή Γεωργαντά, αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παρέδωσε στα attika nea ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν...3,9%.

H ίδια λέει επί λέξει "το πραγματικό έλλειμμα του έτους 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα της ΕΕ"

 "Ακόμα και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ζημία 18,214 δισεκατ. ευρώ λόγω ένταξης ΔΕΚΟ και άλλων εταιρειών στην Γενική Κυβέρνηση, τότε το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι:
7,9% του ΑΕΠ (όλα αυτά η κ.Γεωργαντά τα αναλύει με περίπλοκους μαθηματικούς τύπους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε καθότι απαιτούν ευρύτατη οικονομολογική παιδεία) δηλαδή το μισό από αυτό που ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2010.


Πιο κάτω η κ.Γεωργαντά λέει "Σημειώνω ότι στους παραπάνω υπολογισμούς δεν έχω λάβει υπ όψιν μου την λανθασμένη αναθεώρηση του ΑΕΠ του 2011 που αφορούσε όλα τα έτη από το 2005 και μετά. Εκτιμώ ότι το ΑΕΠ της χώρας μας είναι υψηλότερο από αυτό που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ κατά τουλάχιστον 30% αν συνυπολογίσουμε τις αναθεωρήσεις του 2007 και του 2011, γεγονός που αυξάνει τον παρονομαστή του κλάσματος, [έλλειμμα σε δισ. ευρώ/ΑΕΠ σε δισ. ευρώ], με συνέπεια το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ να είναι μεροληπτικό (στατιστικά λανθασμένο)"

Το καταλάβατε; Η τράπουλα ήταν σημαδεμένη από την αρχή. Ας ελπίσουμε ότι οι έντιμοι εισαγγελείς θα "τραβήκουν" το θέμα μέχρι το τέλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραδώστε την έδρα σας. Αρνούμαι να πληρώνω τον μισθό σας...


Image
Η χώρα ζει τούτη την περίοδο μια από τις δυσκολότερες στιγμές της. Πάλι νέοι φόροι πάλι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Την ώρα που γίνονται αυτά ένας επί 30 έτη πολιτικός η οικογένεια του οποίου, πιστεύω, τίμησε την Ελλάδα (Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου) αποφασίζει να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία . Αυτή του επισκέπτη καθηγητή σε ένα διάσημο των ΗΠΑ. Δηλαδή αποφάσισε να δραπετεύσει από την «γκρίζα» Ελλάδα. 
O κ. Γιώργος Παπανδρέου μετά την θητεία του ως πρωθυπουργός της χώρας αποφασίζει λοιπόν να φύγει από την Ελλάδα και να περάσει μεγάλος μέρος της ζωής του στις ΗΠΑ. Δικαίωμα του να κάνει ό,τι θέλει. Όμως δεν είναι δικαίωμα του να πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο δηλαδή από εμάς του Έλληνες πολίτες και εκείνος να λείπει από την χώρα το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελακης έκανε μια πρόταση «να παραδώσει την έδρα του». Αμέσως έπεσαν να «τον φανέ» κάποιοι Πασοκοι φίλοι του τέως πρωθυπουργού. Όμως εδώ πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες. Χρειάζεται η Ελλάδα τον Γιώργο Παπανδρέου έστω ως απλό βουλευτή; Μπορεί να προσφέρει; Ας το δούμε ψύχραιμα. (Καταρχήν πρέπει να πω ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο ένας βουλευτής να εκλέγεται και στην συνέχεια να εγκαταλείπει την Βουλή και να πηγαίνει στο εξωτερικό για άλλη δουλειά. Είμαι μάλλον πρωτάκουστο...) 
Τι έχει λοιπόν να προσφέρει στην χώρα του ο κ.Γ. Παπανδρέου. 1. Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει lobbing με τους ξένους ηγέτες υπέρ της Ελλάδος; Μάλλον δύσκολο αφού επί της ουσίας Μερκελ ,Μπαροζο ,Βαν Ρομπαι κλπ σίγουρα θυμούνται ακόμα ότι ήθελε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα που παραλίγο να γκρεμίσει ολόκληρη την ευρωζωνη.

2. Μπορεί με το κύρος του ως πρώην πρωθυπουργός να προσφέρει στο εσωτερικό με συνεντεύξεις του; Η έστω να πάει στους κατοίκους της Αχαΐας όπου και εκλέγεται για να μιλήσει υπέρ της αναγκαιότητας των μέτρων που αποφασίζονται τούτες τις ημέρες. Μέτρων που η ίδια του η κυβέρνηση του αποφάσισε και έχει βάλει την υπογραφή της σε 2 μνημόνια. Δύσκολο το θεωρώ. Εάν κάποιος από εσάς το θεωρεί εφικτό ας μου το πει.

Εγώ λοιπόν καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να προσφέρει ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό. Άρα λοιπόν γιατί όλοι εμείς να του πληρώνουμε τον μισθό του βουλευτή και ειδικά όταν θα λείπει για μήνες στο εξωτερικό; Γιατί εάν ήταν στην Ελλάδα θα το συζητούσα. Όλα αυτά επειδή λέγεται Παπανδρέου; Ε όχι κύριες και κύριοι. Αρνούμαι πια να πληρώνω τους φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αρνούμαι να πληρώνω τα λαμογια στις πολεοδομίες , αρνούμαι να πληρώνω τους άχρηστους δημοσίους υπάλληλους, αρνούμαι να πληρώνω όσους μας διέλυσαν τις ζωές. Αρνούμαι να πληρώνω και τον γενναίο μισθό του κ. Γ. Παπανδρέου. Τόσα λεφτά έχει. Μπορεί να ζήσει. 
Φτάνει πια. Δεν έχω να δώσω άλλο…
[Tου Γ. Δημητρομανωλάκη από protothema.gr]

Νάπο, το νέο νόμισμα, από τους Ναπολιτάνους


Η πόλη της Νάπολης ανακοίνωσε σήμερα την επεξεργασία ενός σχεδίου 70 εκατ. ευρώ για την έκδοση ειδικών ομολόγων, ή χαρτονομισμάτων –τα νάπο—τα οποία θα χρησιμοποιούνται εν είδει τοπικού νομίσματος, αποβλέποντας στην αναθέρμανση της οικονομίας της Μητρόπολης του ιταλικού Νότου.
Τα νάπο θα διανέμονται στους εμπόρους, τους παραθεριστές και στους κατοίκους που καταβάλλουν φόρους και θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να επωφελούνται από έκπτωση 10% σε κάθε αγορά από 10 ευρώ.
«Το νάπο αποτελεί μία χειρονομία αγάπης προς την πόλη μας», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρκο Εσπόζιτο, οικονομικός υπεύθυνος του Δήμου της Νάπολης, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλλει «στην επανεκκίνηση της καχεκτικής οικονομίας».
Τα πρώτα δείγματα του ενός, των δύο, των πέντε και των δέκα νάπο , τα οποία φέρουν παραστάσεις με τις πλέον εμβληματικές τοποθεσίες της Παρθενοπαίας πόλης, έχουν τυπωθεί ήδη.
Ο Εσπόζιτο διευκρινίζει πως τα νάπο δεν συνιστούν ένα καινούργιο -άμεσο- νόμισμα, διότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής απευθείας, αλλά μόνον ως δυνατότητα για να επιτευχθεί έκπτωση επί του προϊόντος πληρώνοντας σε ευρώ.
Τα πρώτα νάπο θα παρουσιαστούν επισήμως σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο, όμως το πρόγραμμα αυτό—που είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτού του είδους στην Ευρώπη—δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το ερχόμενο έτος, όταν θα έχουν τυπωθεί νάπο συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.
Έχοντας γνώση του κινδύνου που ελλοχεύει σε μία πόλη που παγκοσμίως θεωρείται ηπρωτεύουσα των μαϊμού προϊόντων , ο Εσπόζιτο δήλωσε πως τα νάπο θα είναι …αριθμημένα προκειμένου να μην μπορεί κανείς να τα παραχαράξει.
Σύμφωνα με τον ίδιον, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένας αριθμός 100.000 επιχειρηματιών της πόλης θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα —το οποίο ξεκινά σε εθελοντική βάση—προκειμένου να μην χάσουν πελάτες. Στο εγχείρημα ενδέχεται να περιληφθούν και αθλητικές αίθουσες, ή και δικηγορικά γραφεία.
«Περίπου το 30% των Ναπολιτάνων κάνουν τις αγορές τους εκτός της πόλης. Εάν επαναφέρουμε κάποιους απ’ αυτούς αυτό θα αποτελούσε ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την οικονομία και το σύνθημα αγοράστε ναπολιτάνικα θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της ανεργίας», πρόσθεσε ο Εσπόζιτο.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το “όχι” των Ελλήνων είναι η δύναμη της Ελλάδος


“Έχουμε εκπλήξει τον κόσμο με την στωικότητα μας”
του Κώστα Ροδινού
Εδώ και  χρόνια, ως πολίτης αυτής της χώρας, έχω βαρεθεί  να με …σώζουν.
Μεγάλα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, κούφια οράματα.
Από έργο μηδέν.
Ως  απλός πολίτης, που δεν μετέχει σε κάποια συντεχνία που τον προστατεύει ή  του εξασφαλίζει προνόμια, ανήκω στα  …υποζύγια! Μεταξύ εκείνων που, κάθε φορά, καλούνται  να πληρώσουν  τα βάρη και τις αμαρτίες άλλων.
Μας στέλνουν το λογαριασμό, χωρίς ποτέ να  μας  ρωτήσουν, αν μπορούμε!
Εδώ και χρόνια το έχω καημό να ακούσω μια φορά το κράτος να επιβραβεύει τους….συνεπείς!
Εκείνους που είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.
Πάντα οι ρυθμίσεις αφορούσαν εκείνους, που με τον έναν  ή άλλο τρόπο, την …έφερναν στο κράτος!
Θησαύριζαν στις πλάτες του και παρ’ όλα αυτά, εκείνο ερχόταν, εν τη μεγαλοθυμία του, να παράσχει άφεση αμαρτιών.
Δημιουργήθηκε έτσι μια διαχρονική και υπερκομματική στρεβλή νοοτροπία..
Η ανομία έγινε θεσμός. Παράδοση!
Μια φορά μου είχε πεί ένας φίλος ότι στην Ελλάδα η μόνη παραβολή που ακολουθούμε είναι αυτή του ….Ασώτου υιού!
Δεν έχει άδικο!

Μας σώζουν και τα πράγματα χειροτερεύουν
Άναυδος παρακολουθώ τα τελευταία τρία χρόνια  την διαρκή προσπάθεια των κυβερνήσεών για την οικονομία.
Πως, στο διάβολο, μας σώζουν όταν μετά από κάθε δέσμη μέτρων τα πράγματα  χειροτερεύουν;
Ακόμα θυμάμαι, εκείνο τον φωτεινό εγκέφαλο, τον Παπακωνσταντίνου να μας διαβεβαιώνει από το βήμα της Βουλής το Φεβρουάριο του 2011, ότι «η ύφεση ρηχαίνει»!
Και φέτος θα φτάσει στο 7%!
Ύστερα ο έτερος σωτήρας, ο  κ. Βενιζέλος να λέει από τηλεοράσεως, ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι»! Και αντί να μπεί, «μας έφυγε ο πάτος»!
Σήμερα, με θράσος χιλίων πιθήκων, διαμαρτύρεται για το πακέτο μέτρων, που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο!
Ακόμα θυμάμαι τον κ. Σαμαρά να επιμένει ότι δεν πρόκειται να «συμφωνήσει στο λάθος» και ότι υπάρχουν «ισοδύναμα μέτρα».
Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει που χάθηκαν τα ισοδύναμα…
Γιατί πια ο κόσμος δεν ξεχνάει.

Τα μέτρα δεν είναι σκληρά, είναι άδικα!
Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.
Όμως, τα μέτρα που εισηγούνται δεν είναι απλώς σκληρά και αναποτελεσματικά.
Είναι άδικα.
Ο απλός πολίτης, μπορεί να  αντέξει τις στερήσεις.
Όμως, η αδικία τον πνίγει!
Δεν αντέχεται!
Είναι αδικία, να υπάρχουν 1.5 εκατομμύριο άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, εντελώς απροστάτευτοι, και όλη η μάχη γίνεται για να μη θιγεί η …ιερή αγελάδα του δημοσίου.
Είναι αδικία, να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ στην ΕΡΤ  μοιράζονται τα 3χίλιαρα «σαν να είναι πετσετάκια»
Είναι αδικία να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, ενώ οι επιτήδειοι περιμένουν το σινιάλο για ορμήσουν στο πλιάτσικο.
Είναι αδικία να κόβεται η σύνταξη ενός ανήμπορου γέροντα, όταν χρυσοκάνθαροι λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας.
Θέλουν, λέει, να μας σώσουν!
Αναρωτήθηκαν ποια Ελλάδα θα ….σώσουν τελικά;
Τι θα απομείνει, μετά από τη βάρβαρη επέλαση των νέων μέτρων, που να θυμίζει, υποτυπωδώς, κοινωνικό κράτος;
Κράτος δικαίου;
Αποτελεί Συνταγματική επιταγή της συντεταγμένης Πολιτείας η διασφάλιση του κοινωνικού κράτους.
Το υπενθυμίζω σε κάποιους μουτζαχεντίν των αγορών και υπηρέτες συμφερόντων, που με φανατισμό νεοπροσύλητου, αποθεώνουν τους αριθμούς και ξεχνάνε τις ανθρώπινες ψυχές.
«Αιδώς Αργείοι…..»

Δεν φτάνει η  συμπάθεια!
Ο κ. Γιούνκερ μας…επαινεί επειδή μειώσαμε το εργατικό κόστος!
Επιτύχαμε αυτό το….θαύμα, μειώνοντας τους μισθούς!
Θα τολμούσε ποτέ να εφαρμόσει  στο Δουκάτο του, έστω τα μισά από τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα; Αμφιβάλλω!
Ειλικρινώς με συγκινεί  και η κα Μέρκελ που ματώνει η καρδιά της με τα παθήματά μας, όμως η ίδια δεν ήταν ένθερμος οπαδός αυτή της πολιτικής;
Ζούν με συμπάθεια, τα …θύματα;
Όμως, πιο πολύ απορώ με την αδιαφορία των ιθυνόντων μας.
Μέχρι που μπορεί να φτάσει  η εξαθλίωση της κοινωνίας μας;
Οι ….αποδέκτες των νέων μέτρων είναι άνθρωποι που, έως πρόσφατα, είχαν μια οργανωμένη ζωή, με υποχρεώσεις και  ευθύνες.
Και έρχεται το κράτος, με το «έτσι θέλω», τους ανατρέπει μονομερώς την εξίσωση χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για το άλλο μέρος της! Το κόστος διαβίωσης.
Και όχι μόνο αυτό!
Η ΔΕΗ αυξάνει τα τιμολόγια, το κράτος αυξάνει τους άμεσους και τους έμμεσους  φόρους, η ακρίβεια καλπάζει.
Ανελέητα, πολλαπλά χτυπήματα!
Πόσο ν’ αντέξει μια μέση οικογένεια;

Χώρια στο πάρτυ, αλλά εμείς το λογαριασμό!
Από  την άλλη, οι  τράπεζες πήραν δεκάδες δις κρατικών εγγυήσεων για να σωθούν!
Αυτά είναι λεφτά  που θα τα πληρώνουν  οι αγέννητοι!
Ποιος μας έδωσε το δικαίωμα να διαπράξουμε μια τέτοια ατιμία;
Να κλέψουμε το μέλλον τους;
Αλήθεια, ποιόν από εσάς οι τράπεζες αυτές, που σήμερα διασώζετε, κάλεσαν στο πάρτυ, όταν μόλις πρίν λίγα χρόνια μοίραζαν σε bonus  τα εκατομμύρια των κερδών τους;
Και γιατί δεν δείχνουμε την ίδια επιμονή για να σώσουμε και τα χρεωμένα, εξ αιτίας της κρίσης, νοικοκυριά;
Ύστερα  έβαλαν πάλι στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες και ξεκινάνε αναδρομικούς ελέγχους!
Αλήθεια  ποτέ έκαναν αναδρομικό έλεγχο στους …«μπετατζήδες» που λέει ο Φαήλος; Στον  κ. Μπόμπολα που διαχειρίζεται την Αττική Οδό; Πόσα έχει εισπράξει μέχρι σήμερα; Πότε θα επιστραφεί η Αττική Οδός στο Κράτος! Ποτέ, υποθέτω γιατί θα ….συμψηφιστεί με …..νέες επεκτάσεις!
Τότε γιατί δεν συμψηφίζουμε και τις οφειλές του μικρομεσαίου με τις επιστροφές ΦΠΑ που χρωστά το κράτος;
Δυστυχώς η αυστηρότητα του κράτους εξαντλείται στους μικρούς. Χρόνια τώρα. Για αυτό δεν πείθει. Για αυτό ουδείς το εμπιστεύεται.
Και εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού…

Το όχι των Ελλήνων είναι η δύναμη της Ελλάδος
Έχουμε …εκπλήξει όλο τον κόσμο με τη στωϊκότητά μας.
Στο 25%  ανήλθαν οι απώλειες από το 2009 και συνεχίζουμε….ακάθεκτοι.
Πρόκειται για τη βιαιότερη μείωση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, εν καιρώ ειρήνης!
Τρία χρόνια βάρβαρης λιτότητας και δεν μαζεύτηκαν μια φορά 2 εκατομμύρια ανθρώπων στο Σύνταγμα, για να πούνε ένα ηχηρό όχι που θα το λάμβαναν όλοι υπόψη τους. Ένθεν κακείθεν των συνόρων.
Υστερα μας ενοχλούν εκείνοι που  έλεγαν ο,τι υπήρχε  «λίπος» στην κοινωνία!
Η Κυβέρνηση θα είχε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη, με ένα ομόφωνο όχι της κοινωνίας στη συνεχιζόμενη αφαίμαξή της!
Ναι, έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων αυτό το άθλιο κράτος που οικοδομήσαμε και  συντηρούμε δεκαετίες, αλλά όχι από μεταρρυθμίσεις που διαλύουν  την κοινωνία και  εξαθλιώνουν τους  ανθρώπους. Γιατί αυτό γίνεται με το μνημόνιο.
Για να σώσεις ένα λαό πρέπει να πιστέψεις στις δυνατότητες  και την προοπτική του. Και ο λαός αυτός, για να βγεί από την κρίση και την απελπισία, πρέπει  να οδηγηθεί από ένα όραμα. Και το μνημόνιο δεν αποτελεί όραμα. Μόνον όταν το καταλάβουμε αυτό, θα έχουμε ελπίδα…