Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΗΒ (ΣΤΑΥΡΟ) ΛΑΛΑΣ: «ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!»



Σε φωτογραφία που ανάρτησε σε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρεται στον Στηβ Λάλας, τον Έλληνα που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας η οποία τον έχει... ξεχάσει!

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Απόψε με τον καλό μου φίλο Στηβ Λάλα. Εξέτισε 12 χρόνια κάθειρξης σε ομοσπονδιακή φυλακή για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας, που έκανε ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.
Σήμερα, με τα την επιστροφή του στην Ελλάδα, να το πω ευγενικά, επιβιώνει δύσκολα.
Κανείς πατριώτης πατέρας του Έθνους δεν σκέφτηκε αντί για κάποιον συγγενή ή αφισοκολλητή κολαούζο του να πάρει ως μετακλητό αυτόν τον Άντρα.
Καμμία υπηρεσία ή υπουργείο που πληρώνει συμβούλους και διάφορους άλλους κοπρίτες δεν έχει θέση γι' αυτόν; Θα είχε μεγάλο κέρδος, όποιος/α το έκανε.
Θα έπινε κάθε πωί τον καφέ του μαζί με κάποιον που θα του υπενθύμιζε πως είναι οι αληθνοί Έλληνες..."
Λίγα λόγια για τον Στηβ Λάλας.

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες την μεταπολεμική περίοδο ο Σταύρος (Στηβ) Λάλας, επιτέλους έλαβε το αυτονόητο δικαίωμα να αποκαλείται "Έλληνας". Τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις αμερικανικές φυλακές και την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, ο Έλληνας που προσέφερε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα επί μία 15ετία, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα!

Ο πρώην Ελληνοαμερικανός Σταύρος Λάλας πολέμησε με το βαθμό του λοχία στο Βιετνάμ, τη Καμπότζη και το Λάος, ακολούθως αποσπάσθηκε στη CIA και το 1977, ενώ εργαζόταν στην αμερικανική υπηρεσία επικοινωνιών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, στρατολογήθηκε από την -τότε- ΚΥΠ, δίνοντας πληροφορίες για τη διάταξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και προσφέροντας άκρως πολύτιμες υπηρεσίες στο Έθνος.

Αργότερα μετατάχθηκε στο State Department, με την ιδιότητα του χειριστή των κέντρων επικοινωνιών στις πρεσβείες Βελιγραδίου (1983-85) και Κωνσταντινούπολης (1985-89), απ’ όπου συνέχισε να διοχετεύει απόρρητες πληροφορίες στην ΕΥΠ, αφού από τα χέρια του περνούσαν όλα τα σημαντικά έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Tο Δεκέμβριο του 1990 μετατέθηκε στη Μονάδα Επικοινωνίας και Προγραμμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Συνέχισε να παραδίδει απόρρητα σήματα και πληροφορίες στην ΕΥΠ.

Ο επιπόλαιος χειρισμός από το ελληνικό ΥΠΕΞ και η κοινοποίηση των πληροφοριών που έδινε μέχρι και σε ... Αμερικανούς, οδήγησαν στην αποκάλυψη της δράσης του, το Φεβρουάριο του 1993.

Τον Απρίλιο του 1993 κλήθηκε να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήθεν για υπηρεσιακούς λόγους και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον, συνελήφθη αμέσως. Καταδικάστηκε με την κατηγορία της “συνωμοσίας με σκοπό την κατασκοπεία προς όφελος συμμάχου χώρας” σε 14ετή κάθειρξη και σε καθεστώς επιτήρησης πέντε ετών. Είναι γεγονός ότι στις ΗΠΑ αναγνωρίστηκε το πατριωτικό του κίνητρο και το γεγονός ότι δεν ζημίωσε επ'ουδενί τα συμφέροντα του αμερικανικού κράτους.

Τιμή και δόξα σε έναν πραγματικό Έλληνα!

Δείτε την εκπομπή "Φάκελοι" του Αλέξη Παπαχελά.
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο, πιέστε εδώ.

null

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου