Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Εδώ και τώρα τα ονόματα των 32 πολιτικών που πλούτισαν “περίεργα”


Με έγγραφό του στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει λίστα με 32 πολιτικούς οι οποίοι έχουν γίνει φύλλο και φτερό από το ΣΔΟΕ για περίεργο πλουτισμό.
Να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για λίστα με τουλάχιστον 50 πολιτικούς που έχει στα χέρια του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης. Μάλιστα, κάποιοι συνδύασαν την απομάκρυνση του κ. Διώτη μ’ αυτή την υπόθεση, αλλά μάντεις δεν είμαστε, ούτε στοιχεία έχουμε γι’ αυτό.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έπειτα από πολλά γράψε – σβήσε έχουν μείνει καμιά 30αριά, νυν και πρώην βουλευτές και υπουργοί που είδαν τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν, κι όχι φυσικά από την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Κι ας πούμε ότι και το ΣΔΟΕ και ο υπουργός έχουν αυτή τη λίστα στα χέρια τους. Ή αν δεν την έχουν, σίγουρα έχουν σαφείς ενδείξεις για το που έχει πάει το πράγμα.
Το πρώτο είναι ότι μετά την παρέμβαση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή και την εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να αποκαλύψουν την υπόθεση, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να δώσουν όλα τα στοιχεία που έχουν. Κι αν πρόκειται για στοιχεία – βόμβα, πλήρως αποδεδειγμένα, οι δικαστικές αρχές πρέπει να τα βγάλουν στη φόρα, να κινήσουν τις διαδικασίες και να υπάρξει τιμωρία. Άλλωστε, ποια καλύτερη τιμωρία από το «ξεφώνημα» στις εφημερίδες και τα κανάλια.
Το δεύτερο είναι ότι το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την πληροφορία για τους πολιτικούς δείχνει ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Ξέρει ο πρωθυπουργός τι παίζεται κι επειδή κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την τιμιότητα και την ακεραιότητά του, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι είναι αποφασισμένος να πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος.
Επομένως, σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν, οι πολίτες υφίστανται απίστευτες αδικίες, το μόνο που χρειάζεται είναι πραγματική δικαιοσύνη και κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Αν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις στον πλουτισμό των πολιτικών θα πρέπει να βγουν γρήγορα στο φως. Για να μάθει και ο κόσμος που πένεται τι υπάρχει στο λογαριασμό κάθε βουλευτή ή υπουργού που έκανε μια περιουσία με λαμογιές και διαπλοκή.
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία, ακόμη κι αν οι αποκαλύψεις βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Διότι μόνον έτσι θα μπορέσει η νέα γενιά πολιτικών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετήσει το λαό.
Μόνο έτσι θα κλείσουν τα στόματα των Χρυσαυγιτών και των λοιπών «αντισυστημικών» που πουλάνε με άκρατο λαϊκισμό τη δική τους… καθαρότητα και βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τους πολιτικούς. Αν υπάρχουν 30 λαμόγια αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να στιγματίζει το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία.
Κι επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται πίσω από τις κουρτίνες, ότι δηλαδή κάποιοι θέλουν να διώξουν τον Στουρνάρα για να μη βγουν στο φως οι αποκαλύψεις, θα πρέπει να θυμούνται ότι υπάρχει και ο Σαμαράς. Αν έχουν τη δύναμη να διώξουν κι αυτόν για να μη βγουν τα πάντα στο φως, τότε χαλάλι τους. Θα έχουν κερδίσει το παιχνίδι για ακόμη μια φορά και η χώρα θα πέσει και πάλι στην ανυποληψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου