Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Απειλούν την ζωή των μουσουλμάνων με επιστολή. Να υποθέσουμε ότι θα αντισταθείτε;

Έσπευσε το ΠΑΣΟΚ να “υιοθετήσει” την καταγγελία.

Ύποπτη καταγγελία για απειλή κατά των μουσουλμάνων (λαθρομεταναστών και μη) που ζούνε στην Ελλάδα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ειδικών, αφού δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που έχουν αναφερθεί σε μία πιθανή εμφάνιση μίας μουσουλμανικής “επανάστασης” (ισοδύναμη με την λέξη “απειλή”) εντός της Ελλάδας
Ευθεία απειλή κατά των Μουσουλμάνων καταγγέλλει ότι δέχθηκε την Παρασκευή η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας με απειλητικό σημείωμα που ταχυδρομήθηκε επίσημα από κεντρικό ταχυδρομείο των Αθηνών. Η Ένωση ζητεί την παρέμβαση της Πολιτείας για τη διερεύνηση του θέματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, το υβριστικό σημείωμα -που είναι γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά και έχει το έμβλημα της Χρυσής Αυγής- απειλεί τους Μουσουλμάνους με αίμα, και δίνει διορία ενός μηνός ώστε οι Μουσουλμάνοι, Έλληνες και αλλοδαποί, να εκκενώσουν τη χώρα αλλιώς “θα τους σφάζουν σαν τα κοτόπουλα”.
“Το μήνυμα απευθύνεται στους Μουσουλμάνους και όχι γενικά στους μετανάστες (που προς το παρόν είναι στην κορυφή της ρατσιστικής ατζέντας) και αυτό είναι ενδεικτικό ότι είναι απροκάλυπτο το θρησκευτικό μίσος κατά συνανθρώπων” σχολιάζει η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.
“Κάθε Μουσουλμάνος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και άφοβος να υπερασπιστεί την πίστη του αδιαφορώντας για τη ζωή του. Εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή”
καταλήγει η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.
Το RIMSE διερωτάται αν η απειλητική επιστολή προς τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος (ΜΕΕ) συνιστά πραγματικό γεγονός ή προβοκάτσια. Το ύφος του απαντητικού Δελτίου Τύπου της ΜΕΕ αποτελεί σίγουρα πάντως μια απόπειρα θυματοποίησης των εν Ελλάδι Μουσουλμάνων.
Η ΜΕΕ προσπαθεί να προβάλει ότι η ενέργεια αυτή είναι ενδεικτική του “απροκάλυπτου θρησκευτικού μίσους κατά συνανθρώπων” προκειμένου να αποπροσανατολίσει την Ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη από την ουσία που δεν είναι άλλη από την προώθηση (εκ μέρους της) της ατζέντας του Πολιτικού Ισλάμ στην Ελλάδα. 
Το RIMSE καλεί τις Αρχές Ασφαλείας της χώρας να διερευνήσουν εις βάθος το ζήτημα αυτό και να αποφανθούν αν πρόκειται για πραγματικό γεγονός ή στημένη προβοκάτσια. Θα είχε ενδιαφέρον αν πρόκειται για προβοκάτσια να μάθει η κοινή γνώμη ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή και φυσικά να υπάρξουν οι προβλεπόμενες διώξεις για συκοφαντία και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αν δεν πρόκειται για προβοκάτσια τότε πρέπει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Έρχεται η σειρά της Γερμανίας

Όποιος διάβασε τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρώπη θα είδε ότι η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ είχε ανάπτυξη μόλις 0,1%. Ισχνή δηλαδή, γεγονός που δείχνει ότι αρχίζει να «σαπίζει» και η χώρα της Μέρκελ.
Μετά τη Γαλλία που είναι σε δεινή θέση και η Γερμανία είναι θέμα χρόνου να τη δούμε να μπαίνει σε κύκλο ύφεσης. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά και ένας… δικός της άνθρωπος, ο Μπαρόζο μιλώντας στην ημερίδα για την Ευρώπη την οποία διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR) στο Βερολίνο, ζήτησε από τη Γερμανία… μεταρρυθμίσεις.  «Η Γερμανία δεν πρέπει να χαλαρώνει. Το χρέος είναι πολύ υψηλό. Επιπλέον, η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των υπηρεσιών και να αναπροσαρμόσει τους μισθούς, ανάλογα με την αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.
Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Ότι θα χαλαρώσει η πολιτική σε όλη την Ευρώπη ή ότι το Βερολίνο θα βάλει και τους Γερμανούς σε σκληρή λιτότητα; Αν γίνει το δεύτερο τότε θα δούμε πόσο θα αντέξει η γερμανική κοινωνία η οποία ήδη μαστίζεται από μεγάλες ανισότητες. Ο Μπαρόζο διαπίστωσε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται σε κράτη-μέλη, επανάλαβε όμως ότι «η κοινωνική κατάσταση αποτελεί αιτία μεγάλης ανησυχίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».
Ζ.Μπαρόζο αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από τα κράτη-μέλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής διαπίστωσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα:
«Έχει σημειωθεί πρόοδος τόσο σε ό,τι αφορά την διόρθωση των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας», δήλωσε.
Τόνισε ωστόσο ότι «δεν δικαιολογείται κανένα αίσθημα ικανοποίησης», όπως έδειξαν και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Κύπρου» και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική, ενώ ειδικά το ποσοστό της ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Από την πλευρά της πάντως η Μέρκελ ήταν στον… κόσμο της.
«Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μακροπρόθεσμα μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά», επανέλαβε. Δήλωσε ακόμη βαθύτατα ανήσυχη για την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη θα έλθει ως αποτέλεσμα λογικών μεταρρυθμίσεων και σταθερών προϋπολογισμών».
Επισήμανε, ωστόσο, ότι είναι κρίσιμο να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «όπως κάποιος από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι διατεθειμένος να μετακομίσει στην Βαυαρία, έτσι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι θα καλούνται εκεί όπου υπάρχει εργασία».
Αναφερόμενη πάντως στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε με ποιον ακριβώς τρόπο επιθυμούμε (να βελτιώσουμε) την ανταγωνιστικότητα», ενώ ιδιαίτερα για την περίπτωση της Γαλλίας, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι ηγέτες θα συμφωνήσουν ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης είναι επαρκείς προκειμένου να της δοθεί παράταση για την μείωση του ελλείμματος.
Αμετανόητη δηλαδή, αλλά η κρίση της χτυπάει την πόρτα. Αυτό δε θα μπορέσει να το αποφύγει.

Ανεπιθύμητος ο Γ. Παπανδρέου στο Εδιμβούργο! Mαζεύουν υπογραφές για να τον διώξουν από συνέδριο.. Εμείς απλά του χορηγούμε άδειες από τη Βουλή

Συλλογή υπογραφών μέσω ίντερνετ έχει ξεκινήσει η ομάδα Real Democracy Now – Edinburgh, ζητώντας την αφαίρεση του ονόματος του Γ. Παπανδρέου από τη λίστα των ομιλητών σε συνέδριο.

αρχείο λήψηςΑνεπιθύμητο χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου η ομάδα Real Democracy Now – Edinburgh, με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε συνέδριο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προσκληθεί στο συνέδριο TEDGlobal στις 11 Ιουνίου για να μιλήσει για τα “μαθήματα που πήρε από την ελληνική κρίση χρέους”.

Στην ανακοίνωσή της η ομάδα Real Democracy χαρακτηρίζει τον Γ. Παπανδρέου “οργανικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα”. Και καταλήγει: “Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα «πραγματικά μαθήματα» της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υπέβαλαν”.

Πηγή:newsit.gr

Η πρώτη σύλληψη μεγαλοτραπεζίτη για τις ευθύνες του στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι γεγονός στην Ισπανία!


Πρόκειται για τον Μιγκέλ Μπλέσα, τέως πρόεδρο ενός από τα παλαιότερα τραπεζικά ιδρύματα της Ισπανίας, της Caja Madrid που δεν υφίσταται πλέον. Οι δικαστές διέταξαν την προσωρινή κράτηση του τραπεζίτη εξαιτίας του «αναντίρρητου κινδύνου διαφυγής του» και όρισαν χρηματική εγγύηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την άρση των περιοριστικών όρων.
Οι δικαστές κατηγορούν τον Μπλέσα για απιστία προς την επιχείρηση και για την μη σύννομη εξαγορά περιουσιακών στοιχείων και για παραποίηση δημοσίων εγγράφων.
Προσκείμενος στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο 65χρονος Μπλέσα πέρασε την Πέμπτη το βράδυ την πρώτη του νύχτα στο κελί, έπειτα από την απόφαση του δικαστή Ελπίδιο Χοσέ Σίλβα, ο οποίος ερευνά τον τρόπο κατά τον οποίο διαχειρίσθηκε τις υποθέσεις του ταμιευτηρίου, το οποίο μετά την συγχώνευσή του με άλλα έξι ταμιευτήρια δημιούργησε τον τραπεζικό κολοσσό Bankia, ο οποίος έγινε κατόπιν σύμβολο της "φούσκας των ακινήτων".
Η   Caja Madrid, με τον Μπλέσα στη διοίκησή της, ανακοίνωσε το 2008 την εξαγορά της αμερικανικής City National Bank of Florida έναντι 927 εκατ. δολαρίων (618 εκατ. ευρώ), ενώ κατόπιν απέκτησε το 100% του τραπεζικού αυτού ιδρύματος έναντι άλλων 190 εκατ. δολαρίων (127 εκατ. ευρώ). Όμως, με βάση τα πραγματικά στοιχεία, η αξία της τράπεζας αυτής μόλις που έφθανε τα 581 εκατ. ευρώ κι «εν κατακλείδι, αυτό συνεπάγεται ζημία άνω των 500 εκατ.» για το ισπανικό ταμιευτήριο, υποστήριξε ο δικαστής, που το απέδωσε σε "κακή τραπεζική διαχείριση".
Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως ο Μπλέσα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, υποστήριξε πως προέβη στην εξαγορά της City National Bank of Florida βασιζόμενος στην δεδηλωμένη εξουσιοδότηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας και στις θετικές μελέτες των αναλυτών, δεδομένου ότι το ισπανικό ταμιευτήριο διατηρούσε υποκατάστημά του στο Μαϊάμι από το 2000.

 

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ Φρίκη στη Συρία νο3: Σταματάει ο νους του ανθρώπου από τέτοιες πράξεις (video)...

Τι θα μπορούσαμε να γράψουμε σε ένα βίντεο όπου ισλαμιστές (αυτούς που το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να προστατέψει και το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει "δημοκράτες") ευνουχίζουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους;
Οι εγχώριοι ισλαμιστές-σαλαφιστές ή οι εισαγόμενοι μισθοφόροι που έχουν κατακλύσει τη Συρία εκμεταλλευόμενοι την δυσαρέσκεια κατά του μααθικού καθεστώτος (το οποίο μπααθικό καθεστώς Άσσαντ ήταν από τα εκλεκτά καθεστώτα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό του Μ.Καντάφι, του Σ.Χουσΐν κλπ)), έχουν ξεπεράσει κάθε όριο απανθρωπιάς.
Εδώ δεν πρόκειται για εμφύλιο. Πρόκειται για σφαγή από τύποις "ανθρώπους" κανονικούς δολοφόνους με πρόσχημα τη θρησκεία (το Κοράνιο πουθενά δεν διδάσκει τέτοιες κτηνώδεις, αλλά και θρασύδειλες συμπεριφορές).
Δυστυχώς όπως θα καταλάβαιτε από ότι φαίνεται στο βίντεο ο ευνουχισμένος άντρας με το κόκκινο μπλουζάκι, είναι ακόμα ζωντανός όταν του καρφώνουν ένα παλούκι στο στόμα. και του το στρίβουν βασανιστικά αριστερά δεξιά, γνωρίζοντας ότι τα τελευταία του λεπτά στη ζωή, θα περνούν για αυτόν σαν αιώνες.
Προφανώς δεν περνάει από το μυαλό τους ότι ο Αλάχ μπορεί να τους "ανταμείψει" με παρόμοια τύχη, γιατί όλα εδώ πληρώνονται. Δεν έχουν δηλαδή πρόβλημα να εμπαίξουν τον ίδιο τον Θεό, χρησιμοποιώντας το όνομά του για τη βρωμιά της ψυχής τους. Είναι θεομπαίχτες.
Αυτοί είναι βέβαια οι φυσικοί αυτουργοί. Υπάρχουν όμως και οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που τους πλήρωσαν, τους εξόπλισαν, και τους έστειλαν να ρημάξουν μια πλούσια χώρα, όπου οι θρησκείες ζούσαν αρμονικά, και οι γυναίκες έλεγχαν τη ζωή τους και το σώμα τους.
Οι κυβερνήσεις των χωρών που έστησαν αυτό το απέραντο σφαγείο κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις...

Υπέρ των ισλαμοφασιστών κανιβαλων ψήφισε η Ελλάδα.

Από τον Πάνο Κ.
Καταδικαστικη η αποφαση του ΟΗΕ εχτες για την κυβερνηση στην Συρια,η οποια και τάσσεται κατα του Ασσαντ και υπερ των “ανταρτων” και η οποια αποφαση απαιτει την αμεση αλλαγη καθεστωτως στην Συρια απο πολιτικο φορεα που στηριζουν τα κρατη του κολπου και τα οποια με την σειρα τους στηριζουν τους τρομοκρατες της αλ-καιντα που δρουν σαν δηθεν απελευθερωτικος στρατος στην Συρια(FSA) και προερχονται απο ολες τις γωνιες του πλανητη εκτος απο την Συρια!!!!!
Φυσικα η ελληνοφωνη κυβερνηση ψηφισε “ΝΑΙ”,αλλα ηταν κατι το αναμενομενο μετα τις δηλωσεις Αβραμοπουλου υπερ των ισλαμοφασιστων.
«Η Συρία πρέπει να πάρει το δρόμο του εκδημοκρατισμού» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι το καθεστώς του Ασαντ «έχει κλείσει το βίο του και πρέπει να αποχωρήσει».
The UN General Assembly has adopted a resolution calling for a political transition in Syria and condemning the government’s use of heavy weapons.
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22549349
καταδικαστικη η αποφαση του ΟΗΕ εχτες για την κυβερνηση στην Συρια,η οποια και τάσσεται κατα του Ασσαντ και υπερ των "ανταρτων" και η οποια αποφαση απαιτει την αμεση αλλαγη καθεστωτως στην Συρια απο πολιτικο φορεα που στηριζουν τα κρατη του κολπου και τα οποια με την σειρα τους στηριζουν τους τρομοκρατες της αλ-καιντα που δρουν σαν δηθεν απελευθερωτικος στρατος στην Συρια(FSA) και προερχονται απο ολες τις γωνιες του πλανητη εκτος απο την Συρια!!!!! Φυσικα η ελληνοφωνη κυβερνηση ψηφισε "ΝΑΙ",αλλα ηταν κατι το αναμενομενο μετα τις δηλωσεις Αβραμοπουλου υπερ των ισλαμοφασιστων. «Η Συρία πρέπει να πάρει το δρόμο του εκδημοκρατισμού» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι το καθεστώς του Ασαντ «έχει κλείσει το βίο του και πρέπει να αποχωρήσει». The UN General Assembly has adopted a resolution calling for a political transition in Syria and condemning the government's use of heavy weapons. http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22549349

Η ενοχική Δεξιά πρέπει να πεθάνει ως αντίληψη


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης

Ενας βασικός λόγος της κατάντιας της όλης κοινωνίας μας είναι η ωχρά σπειροχαίτη του δημοσίου βίου και λόγου, η «πολιτική ορθότητα». Την επέβαλε με την πρόοδο του χρόνου η παρδαλή ανακυκλωμένη αριστεράντζα των ανανεωτικών, «εκσυγχρονιστών», αριστεριστών, «αντεξουσιαστών» κ.λπ. Ολοι αυτοί οι Χατζατζάρηδες, που ασέλγησαν πάνω στις λέξεις, στις έννοιές τους, αυτοί που έκαναν την Παιδεία και την Τέχνη σαν τα μούτρα τους, την τηλεόραση απόπατο, τη δημοσιογραφία κίτρινη και την οικονομία «αεροπλανάκι» των μπετατζήδων - προμηθευτών - μιντιαρχών, που τόσο πρόθυμα και ακριβοπληρωμένα υπηρέτησαν και υπηρετούν.

Με επίμονο, γκραμσικά μεθοδικό τρόπο αφαίρεσαν καθετί ρωμαλέο, υγιές και ελληνοπρεπές από τον δημόσιο βίο, κατασυκοφαντώντας το Εθνος μας, την Ιστορία του, τους ήρωες και τα σύμβολά του.

Επέδραμαν στις πανεπιστημιακές σχολές, ιδίως στα τμήματα Ιστορίας, στα ΜΜΕ και όπου παράγεται δημόσιος λόγος. Τα δέκατα του πυρετού της παρακμής κατέβασαν τη Γαλανόλευκη και ύψωσαν στους ιστούς τα λερά κουρελόπανα των μηδενιστικών ιδεοληψιών τους. Επέβαλαν στα παιδιά μας ιδέες προδοτικές, που παράγουν μόνο βάνδαλους, ημιμαθείς μπαμπουίνους του μηδενισμού, πρεζόνια ή -στην καλύτερη περίπτωση- έναν άχρωμο πολτό. Το έκαναν αυτό καθαιρώντας εγκληματικά το ενοχλητικό ηρωικό πρότυπο, το οποίο στο κάτω κάτω παρήγαγε και τους πιο γενναίους της Αριστεράς στα χρόνια της φωτιάς.

Δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους βαρβαρισμούς που «μουγκρίζουν» ασύντακτα και ανορθόγραφα τα προϊόντα των «αγωνιστών» που εξευτέλισαν την Παιδεία. Πότε, άραγε, η ΟΛΜΕ απήργησε έστω για μία μέρα, πότε έκανε έστω ημίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενη για τον αφελληνισμό της Παιδείας, για τους «συνωστισμούς» και τα άλλα νεοτεριστικά σκουπίδια; Ποτέ. Ούτε για δύο λεπτά. Γιατί τα επιθυμούσαν οι ηγεσίες τους, τα ήθελαν διακαώς οι λύκοι που βάλαμε να φυλάξουν και να διδάξουν τα πρόβατα. Και όταν πολλοί εκπαιδευτικοί, Ελληνες αληθινοί δάσκαλοι στο φρόνημα και στην αποστολή -και είναι πλήθος- αντιδρούσαν, τους λοιδορούσαν ως «ακροδεξιούς», «αντιδραστικούς», «φασίστες» και τις γνωστές ψευτοπροοδευτικές τρίχες. Το Σύνταγμα λέει ότι σκοπός της Παιδείας είναι η εθνική και θρησκευτική διάπλαση των Ελληνοπαίδων. Το θυμάται κανείς; Τίποτα από τα δύο δεν γουστάρουν οι «φωταδιστές» του μηδενιστικού διεθνισμού της πλάκας.

Πλην όμως, η κουνιστή φάλαγγα του μηδενισμού και της ανθελληνικής ημιμάθειας δεν θα μπορούσε με τίποτα να τα κάνει όλα αυτά στον δημόσιο βίο, αν η Δεξιά, η Κεντροδεξιά, πείτε την όπως θέλετε, δεν μέριαζε για να διαβούν.

Τον Ιούλιο του 1974 στα απόνερα του τουρκικού αποβατικού στόλου δεν πνίγηκε μόνο η τυχοδιωκτική εθνικοφροσύνη αυτών που εγκατέλειψαν λιοντάρια σαν τον Παύλο Κουρούπη, τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες της Κερύνειας, και τους συμμαχητές του. Τραυματίστηκε βαριά από ανάξιους η τιμή του διαχρονικού Ελληνικού Εθνικού Κινήματος, η πατριωτική πολιτική της Δεξιάς και του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Ατιμάστηκε ο εθνικισμός του Ιωνα Δραγούμη, των Λαϊκών και των Φιλελευθέρων, του Βενιζέλου, του Παπαναστασίου και του Πλαστήρα, του Γεωργίου Παπανδρέου και του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, του Γεωργίου Γρίβα - Διγενή, που τίμησε ο IRA και ο Φιντέλ Κάστρο και καθυβρίζουν οι «αγωνιστές» του Κολωνακίου ή αγνοούν οι σαλονάτοι της ελαφρολαϊκής Δεξιάς. Πατώντας στην προδοσία της Κύπρου και του τιτάνιου αγώνα των μαχητών της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και των εξ Ελλάδος Καταδρομέων, έκανε η αριστερή μύγα κώλο και κόπρισε πάνω στην ίδια την ιδέα του Εθνους σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

Η Δεξιά βυθίστηκε στην ενοχή και στα χρόνια που ακολούθησαν απεκδυόταν τον εαυτό της, τις ιδέες και τους ήρωές της. Αναζητούσε την αναγνώριση στα μάτια των μηδενιστών, φοβόταν να πει και να πράξει τα αυτονόητα. Ετσι φτάσαμε στα φασιστοειδή γκέτο των πανεπιστημίων, των καταλήψεων και των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα τα «μαϊμού» Δεκεμβριανά, στην αμφισβήτηση του μονοπωλίου του δημοκρατικού κράτους στη βία.

Ετσι εργοδοτήσαμε στα κέντρα χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής, στα κρατικά ΜΜΕ, σε «Ανεξάρτητες» Αρχές, ΜΚΟ, ΔΕΚΟ, υπουργεία και στα πανεπιστήμια τους αποδομητές. Από εκ πεποιθήσεως έγιναν και κατ’ επάγγελμα. Αυτοί, υπό την ανοχή και ενοχή της Δεξιάς, έχτισαν τη μεταπολιτευτική παράγκα, το πελατειακό κράτος-δεινόσαυρο, τον μηδενιστικό συντεχνιακό συνδικαλισμό, την ανθελληνική Παιδεία, τα ανθελληνικά ιδιωτικά ΜΜΕ, ένα ολόκληρο σύστημα εχθρικό στον ελληνικό τρόπο, στη λογική και την αληθινή πρόοδο.

Αυτή η ενοχική Δεξιά, Κεντροδεξιά, όπως προτιμάτε, ως αντίληψη πρέπει να πεθάνει, ήδη πεθαίνει, μαζί με τους αδικαιολόγητους δισταγμούς της απέναντι σε μια προκατακλυσμιαία και βλαπτική Αριστερά. Στους κόλπους της μπορεί να συγκεντρώσει Ελληνες από την άκρα Δεξιά ως τις παρυφές της Αριστεράς.

Οι καιροί, η Πατρίδα ποτέ δεν είχαν μεγαλύτερη ανάγκη τις ρωμαλέες ιδέες της παράταξης που έχτισε την Ελλάδα, την υπερασπίστηκε με αίμα. Χωρίς όμως νόθευση από ανθρωποφαγικές αντιλήψεις που διασπούν την εθνική και κοινωνική ενότητα, χωρίς τη διαβρωτική επίδραση ενός «μαρξισμού απ’ την ανάποδη», χωρίς να κοιτάμε δηλαδή την κοινωνία αφ’ υψηλού και από την πλευρά των λίγων και προνομιούχων. Αυτή η γη δεν σηκώνει παρφουμαρισμένους αριστοκράτες. Οι αληθινοί αριστοκράτες είναι οι μαχητές του λαού μας στα πεδία των μαχών, στην επιστήμη, στην αληθινή τέχνη, στη δουλειά. Μόνο έτσι θα είμαστε σταθερή και αδιαμφισβήτητη πρωτοπορία, η ιστορική συνέχεια του διαχρονικού εθνικού μας κινήματος. Παντού, πάντα και έναντι κάθε αντιπάλου των εθνικών συμφερόντων. Και ο τρόπος ένας: Επίθεση, επίθεση, πάντα επίθεση.

dimokratianews.gr



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!!!


anastasopoulou
ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΣΑ -ΟΠΟΥΛΑ;
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν κάθεται φρόνιμα-και καλά κάνει- κατά την εξέταση του Γιάννη Διώτη στην προανακριτική. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον πρώην ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ εάν γνωρίζει το όνομα Ειρήνη Αναστασοπούλου που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις 1.629.000 δολαρίων στην τράπεζα HSBC.
«Η μόνη Αναστασοπούλου Ειρήνη που γνωρίζω είναι που λέει τις ειδήσεις» της απάντησε ο κ. Διώτης και είπε ότι τη γνωρίζει πολλά χρόνια καθώς είχανε συναντηθεί στο Βερολίνο το 1995, όταν εκείνη ήταν ανταποκρίτρια εκεί.
Ο κ. Διώτης έδειξε να μη γνωρίζει ότι η κυρία Αναστασοπούλου, που είναι στη λίστα, είναι η δημοσιογράφος που ο ίδιος ξέρει ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου «σήκωσε» το θέμα λέγοντας ότι η κυρία Αναστασοπούλου δουλεύει και στο Κανάλι της Βουλής ως δημοσιογράφος και ότι υπάρχει θέμα που θα πρέπει να εξετασθεί.
anastasopoulopu

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι στα ονόματα που έχετε ανοίξει. Βλέπετε ότι καλώς επιμένω και σας ρωτώ.

ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Διώτης): Δεν ξέρω αν πρόκειται για την ίδια.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, πρόκειται για την ίδια.

ΜΑΡΤΥΣ : Τώρα το ακούω, τώρα το μαθαίνω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Διώτη, σας ρώτησα αν γνωρίζετε κάποιο από αυτά τα πρόσωπα, απαντήσατε όχι γενικά. Σας είπα ειδικότερα να σας ρωτήσω για τα ονόματα. Μου απαντάτε ότι αυτό το πρόσωπο το γνωρίζετε. Βλέπετε ότι έχει νόημα. Δεν είναι για να σας βασανίζω όπως με τη σκαιά συμπεριφορά του επιλέγει να λέει και να ξαναλέει ο κ. Μαρκογιαννάκης! Είναι διότι πρέπει να ελεγχθούν αυτά τα θέματα. Οταν υπάρχει δημοσιογράφος μέσα με 1.630.000 δολάρια και είναι στο κανάλι της Βουλής, υπάρχουν ζητήματα!

Να σημειωθεί ότι στη λίστα Λαγκάρντ σε συνεχόμενους κωδικούς υπάρχουν τρεις καταγραφές με το επώνυμο Αναστασοπούλου. Ειρήνη, Αλεξάνδρα και Ιωάννα με 1.629.920 δολάρια η κάθε μια. Παρατηρητές εκτιμούν ότι πρόκειται για συγγενείς που μοιράστηκαν ισόποσα οικογενειακά χρήματα.


ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ Νέο γερμανικό οικονομικό σκάνδαλο - Βουλευτές διόριζαν συγγενείς τους με τρελούς μισθούς


Στη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε που επιβάλει την πολιτική λιτότητας εξοντώνοντας ολόκληρους λαούς, όπως τον Ελληνικό και τον Κυπριακό, ευαγγελίζεται την κάθαρση στην Ευρωπαϊκή οικονομία, παραδίδει μαθήματα χριστής διοίκησης και ενδιαφέρεται δήθεν για το καλό της Ε.Ε. «σκάνε» τα οικονομικά σκάνδαλα το ένα πίσω από τ’ άλλο.
Μετά την αποκάλυψη πώς ο «κολλητός» της Γερμανίδας Καγκελάριου και πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες διατηρεί κρυφό προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία με 20 εκατ. ευρώ, παραδεχόμενος ότι φοροδιέφευγε, τη σκανδαλώδη κάλυψη της «μαύρης τρύπας» της Deutsche Bank (είναι η τράπεζα που θέλει να μαζέψει όλο το χρήμα της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα και με τη μεγαλύτερη έκθεση διεθνώς), τις… χορηγίες στον πρώην Γερμανό Πρόεδρο,αποκαλύπτεται ένα νέο σκάνδαλο νεποτισμού στο οποίο εμπλέκεται η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας, το «αδελφό κόμμα» στων Χριστιανοδημοκρατών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.    
Βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης έχουν προσλάβει σε υψηλόμισθες θέσεις συνεργατών τους άτομα από το συγγενικό τους περιβάλλον. Επί σειρά ετών σύζυγοι, παιδιά και συγγενείς περισσότερων από 17 εν ενεργεία βουλευτών του κόμματος (και πολλών τέως βουλευτών) διορίζονταν με «βασιλικές» αμοιβές.
Το σκάνδαλο πυροδοτήθηκε όταν πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης στην τοπική Βουλή, ο βετεράνος Βαυαρός πολιτικός Γκέοργκ Σμίντ, απασχολούσε εδώ και μια εικοσαετία τη σύζυγο του με μισθό 5.500 ευρώ το μήνα.
Ο νεποτισμός είναι κοινό μυστικό στο βαυαρικό «κράτος εν κράτει» το οποίο συνήθως φροντίζει ώστε οι εσωτερικές του υποθέσεις να παραμένουν στο ημίφως. Φέτος όμως είναι εκλογική χρονιά στη Γερμανία και το σκάνδαλο έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης και τοπικός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ αναγκάστηκε να καλέσει τους βουλευτές του κόμματος του να επιστρέψουν τα ποσά της μισθοδοσίας, λέγοντας ότι «υπάρχουν πράγματα τα οποία ο κόσμος σήμερα δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί».
Αυτά λοιπόν δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία που θέλει να το παίζει χώρα πρότυπο για την Ε.Ε. Μην ξεχνάμε τις «μίζες» που δόθηκαν από γερμανικές εταιρείες σε Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους για εξοπλιστικά προγράμματα (όπως τα υποβρύχια) αλλά και έργα όπως της Siemens στη χώρα μας. Το ταγκό της διαπλοκής θέλει δύο. Δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. Δεν θα πιστέψετε αυτά που θα διαβάσετε. Το θράσος είναι αδιανόητο.

ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΜΠΙΖΝΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου, ο αρχιερέας της διαφθοράς, συκ0φαντούσε διεθνώς τους Έλληνες ως διεφθαρμένους.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κύριος Κουσελάς, έδινε εντολή να “μην προχωρήσει ο έλεγχος στην εν λόγω εταιρεία” γιατί το θέμα “θα τακτοποιηθεί νομοθετικα με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΟ 2000!!!”

Ένας ευπατρίδης εφοριακός αντιστάθηκε και πήγε την υπόθεση στον Πεπόνη. Δείτε την οργή του ηρωϊκού εισαγγελέα στην τελευταία σελίδα, όπου με κεφαλαία αναφέρει πως “δυστυχώς” το θέμα οφείλει να το στείλει στην βουλή λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών!

Η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται στα 34 εκατομμύρια Ευρώ. Την ίδια ώρα που ρήμαζαν την κοινωνία.

Το “Ολυμπία” παραθέτει την δικογραφία που βρήκε δημοσιευμένη στο διαδίκτυο, αφαιρώντας μόνο το όνομα του ευπατρίδη εφοριακού για ευνόητους λόγους. Εύγε στον εφοριακό, εύγε στον Πεπόνη.

Κλικ στις εικόνες για μεγένθυση.

ΚΟΥΣΕΛΑΣ 1ΚΟΥΣΕΛΑΣ 2ΚΟΥΣΕΛΑΣ 3

ΚΟΥΣΕΛΑΣ 4ΚΟΥΣΕΛΑΣ 5ΚΟΥΣΕΛΑΣ 6Ο εμπλεκόμενος υπουργος έστειλε απάντηση με την οποία αρνείται την οποιαδήποτε παρέμβαση του. Την παραθέτουμε αυτούσια:

Δημήτρης Κουσελάς
τ. Βουλευτής Μεσσηνίας και Υφυπ. Οικονομικών
τηλ. επικοινωνίας: 210-33.40.108
e-mailkouselas@otenet.gr                                                                                 Αθήνα, 15 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας έπειτα από καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού, ο κύριος Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας και κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι αναληθής και συκοφαντικός.

Όταν ανέλαβα καθήκοντα Υφυπουργού, την 6/9/2010 εκκρεμούσε ήδη στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θέμα ερμηνείας διάταξης νόμου  και συγκεκριμένα  εάν απαλλάσσονται σύμφωνα με τον κώδικα ΦΠΑ οι  εξαγωγές πετρελαίου από Ελλάδα σε Τρίτη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι  οποίες πραγματοποιούνται   μέσω αγωγού, όπως δηλαδή ισχύει και απαλλάσσονται  οι  αντίστοιχες εξαγωγές πετρελαίου προς τρίτες χώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται με αυτοκίνητα βυτία, τρένα ή πλοία. Η αμφισβήτηση είχε προκύψει  επειδή όταν είχε ψηφιστεί ο κώδικας ΦΠΑ , το 2000, δεν είχε κατασκευαστεί αγωγός και ως εκ τούτου δεν υπήρχε στον Κώδικα καμία σχετική πρόβλεψη.

Το θέμα αφορούσε μια  θυγατρική εταιρεία του ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., (οιονεί κρατική εταιρεία) και συγκεκριμένα την «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΣΚΟΠΙΑ  ΒΑΡΔΑΞ Α.Ε., η οποία εκμεταλλεύεται τον πετρελαιαγωγό Θεσσαλονίκης- Σκοπίων, μέσω του οποίου εξάγεται αργό πετρέλαιο από τις  εγκαταστάσεις  της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΟΚΤΑ Α. D.» στα Σκόπια της πΓΔΜ.

Η επικρατούσα άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου θεωρούσε ότι η μεταφορά-εξαγωγή  πετρελαίου μέσω του αγωγού από Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, που πραγματοποιούσε η άνω εταιρεία, απαλλασσόταν του ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.1 ε του Ν 2859/2000  (κώδικα ΦΠΑ), ο οποίος προέβλεπε ότι «απαλλάσσονται από το φόρο…. η παροχή  υπηρεσιών στις οποίες περιλαμβάνονται οι μεταφορές  και οι βοηθητικές εργασίες τους, εφ όσον οι υπηρεσίες αυτές συνδέονται με εξαγωγές αγαθών…», δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία εκμετάλλευσης του αγωγού   αφορούν  μεταφορά αγαθών (πετρελαίου) που εξάγονται σε τρίτη χώρα.

Υπήρχε όμως και η άποψη ότι εφαρμόζονται τα άρθρα του κώδικα ΦΠΑ περί παροχής υπηρεσιών εκμετάλλευσης  ακινήτων, αφού ο αγωγός είναι ακίνητο.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους- στο οποίο αποστείλαμε σχετικό ερώτημα  με  δική μου πρωτοβουλία  , κατέληξε στην άποψη ότι « δεν ενδείκνυται η απάντηση επί του ερωτήματός»   μας επειδή είχαν ήδη εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις.

Μετά ταύτα η αμφισβήτηση λύθηκε νομοθετικά με προσθήκη ερμηνευτικής διάταξης,  σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη των Υπηρεσιών του Υπουργείου, αλλά  και το σχετικό πλαίσιο της υφιστάμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και με τον Ν. 3943/31-3-2011 που αφορά αποκλειστικά θέματα του  Υπουργείου Οικονομικών,    προστέθηκε εδάφιο στο άρ. 24 παρ 1 περίπτωση ε,  του κώδικα ΦΠΑ, από τότε που ίσχυσε, το οποίο προβλέπει ότι: «Ως μεταφορές για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου νοούνται και οι μεταφορές αγαθών μέσω αγωγών ή η παροχή πρόσβασης σε τέτοιους αγωγούς».

Διευκρινίστηκε δηλαδή το αυτονόητο.  Αυτονόητο το οποίο κάποιοι ελεγκτές περιέργως ηρνούντο να αντιληφθούν.

Ενώ   εκκρεμούσε για ψήφιση στη Βουλή ο άνω διευκρινιστικός νόμος, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ζήτησε από το Υπουργείο να πληροφορηθεί την εξέλιξη του θέματος. Επιβεβαιώσαμε ότι πράγματι το θέμα ρυθμίζεται με σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και δεν θα υπάρχει πλέον οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι οι εξαγωγές Πετρελαίου μέσω αγωγού απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ , όπως απαλλάσσονται οι εξαγωγές πετρελαίου με βυτία, τρένα και πλοία.

Ούτε δώσαμε εντολή να μην προχωρήσει ο έλεγχος , ούτε υπήρχε λόγος να δώσουμε , αφού με τον σχετικό διευκρινιστικό νόμο,  λυνόταν το θέμα οριστικά , δηλαδή από τότε που ίσχυε ο κώδικας ΦΠΑ.

Ο καταγγέλλων, ο οποίος πραγματοποιούσε ήδη  έλεγχο στη συγκεκριμένη  εταιρεία εκμετάλλευσης του αγωγού  ,  αν και γνώριζε το νομοσχέδιο  που είχε κατατεθεί στη Βουλή, αφού ο ίδιος παραθέτει το ψηφισθέν άρθρο στην έκθεση ελέγχου που συνέταξε,     με αδιευκρίνιστη-περίεργη  εμμονή,   λίγες   μέρες πριν την ψήφιση του νόμου,  συνέταξε έκθεση ελέγχου και καταλόγισε ΦΠΑ για τις εξαγωγές πετρελαίου προς τα Σκόπια, επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι ακόμα και αν ψηφιστεί ο νόμος  θα είναι αντισυνταγματικός .

Αυτή είναι η πραγματικότητα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
olympia.gr

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της!"


Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
 
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».  
 
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.
 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
 
Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
 
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.
 
Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.
 
Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;  
 
Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.
 
Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».
 
Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου«φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
 
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.
 
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. 
 
«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.
 
Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια»,υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ! Πρόεδρος Γαλλίας: "Η ευρωζώνη αντέχει ακόμα χάρη στην παραμονή της Ελλάδας"


Η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο Φ. Ολάντ, αφού επεσήμανε ότι η Γαλλία εισήλθε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης (0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013), τόνισε ότι η ύφεση πλήττει πολλές χώρες της Ευρωζώνης.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ολάντ, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας και δευτερευόντως στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης προς τη ζώνη του ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Ολάντ πρόσθεσε ότι με τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, και κυρίως με τις αποφάσεις που αφορούσαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποκαταστάθηκαν τόσο η σταθερότητα όσο και η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη [σσ. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ "ΑΝΕΣΗ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ GREXIT, HTAN MIA AΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΤΟΥΣ!]
Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι πλέον, τα επιτόκια δανεισμού έχουν μειωθεί, ακόμα και για τις πιο ευάλωτες χώρες, ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών και ότι η ΕΕ αρχίζει να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά τη διόρθωση των ελλειμμάτων από τα κράτη-μέλη.
Ωστόσο, όλα αυτά, δεν αρκούν για να τονώσουν την ανάπτυξη, δήλωσε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα και να εφαρμοστεί το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη , το οποίο επικυρώθηκε από την Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο του 2012. «Αυτό που θέλω από την Ευρώπη είναι να επιδείξει την ίδια θέληση και αφοσίωση στην τόνωση της ανάπτυξης, με αυτήν που επέδειξε για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φ. Ολάντ.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο υπενθύμισε ότι η Επιτροπή πρόκειται να εισηγηθεί στα κράτη-μέλη να δοθεί διετής παράταση στη Γαλλία, προκειμένου να εκπληρώσει το στόχο μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% ως το 2015. Τόνισε, δε, ότι στο βαθμό που τα κράτη-μέλη προχωρούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Επιτροπή μπορεί να επιδείξει μεγαλύτερη ελαστικότητα όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους.
Τέλος, αναφερόμενος στην ανεργία των νέων, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι η Επιτροπή αναζητά τρόπους ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα τα 6 δισ. ευρώ από το Ταμείο για τους νέους. Το θέμα αυτό, πρόσθεσε, πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Από τη λογιστική στην πολιτική….


Του Κώστα Ροδινού
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν λαό  από την έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις και τις προοπτικές του. Και να πορεύεται στο μέλλον, χωρίς όραμα.  Αναμφίβολα, αυτά που υφιστάμεθα, οι περισσότεροι εξ ημών,  τα τελευταία χρόνια, είναι πρωτόγνωρα. Και δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Χιλιάδες άνθρωποι συνθλίβονται στις μυλόπετρες της φτώχειας. Άνεργοι, απελπισμένα, ψάχνουν για δουλειά. Νέοι, μετά από τη βάσανο των σπουδών, δεν βλέπουν ελπίδα. Ηλικιωμένοι και ασθενείς, ταλαιπωρούνται βάναυσα για ένα φάρμακο.
Όλα αυτά μας ήρθαν απότομα, βίαια και ενώ ταξιδεύαμε αμέριμνοι, παραδομένοι στις σειρήνες της ευμάρειας, του άκρατου δανεισμού και του «λεφτά υπάρχουν». Το κακό μας βρήκε απροετοίμαστους. Στην αρχή  οι συνήθεις ένοχοι είναι κάποιοι τρίτοι. Αργότερα,  αρχίζει η ενδοσκόπηση. Εντοπίζουμε και τα δικά μας λάθη.

Ανανέωση και κάθαρση
Ουδέποτε πίστεψα πως κάποια διεθνής συνωμοσία  μας επέβαλε τα μνημόνια. Πρωτίστως, ευθυνόμαστε εμείς. Όσοι με τιμούν  διαβάζοντας  τα κείμενά μου, θα θυμούνται ό,τι, εξ υπαρχής, έγραφα πώς  το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, ούτε  αποτελούσε λύση. Ήταν μια κακή επιλογή, με δυσβάσταχτο  κοινωνικό κόστος και  αμφίβολα αποτελέσματα. Δυστυχώς,  ακόμα και όταν τα πράγματα έφτασαν στο μη παρέκει, εμείς δεν μπήκαμε στον κόπο να  φτιάξουμε ένα εθνικό πρόγραμμα σωτηρίας.
Τέσσερα χρόνια μετά, ουδείς αμφιβάλλει για τα …αποτελέσματα του μνημονίου. Όμως, κάποια στιγμή πρέπει, ως λαός, να δώσουμε ένα τέλος στο αυτομαστίγωμα, στην εθνική μιζέρια. Δεν ωφελεί να τρώμε τις σάρκες μας. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Και να  συμφωνήσουμε σ’ έναν εθνικό στόχο.
Προφανώς, τεράστια είναι η ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος.  H λύση, όμως, δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Αν συμφωνήσουμε σ’ αυτό, θα  απομονωθούν και οι  ακραίες φωνές. Δεν έχουν λύσεις  όσοι καλλιεργούν το μίσος και επενδύουν στο λαϊκισμό. Αν ανατρέξουμε στο, δυστυχώς πλούσιο,  παρελθόν μας θα δούμε πώς όσες φορές επιλέξαμε τέτοιες λύσεις, το πληρώσαμε ακριβά.
Από την άλλη, το πολιτικό σύστημα, και αναφέρομαι στα κόμματα του λεγομένου «δημοκρατικού τόξου»,  οφείλει να ανανεωθεί, να αυτοκαθαρθεί. Να λειτουργήσει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.  Όσο στην κοινή γνώμη επικρατεί  η πεποίθηση  της ατιμωρησίας των πολιτικών (και όχι μόνο) δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του. Και χωρίς αυτό, δεν πάμε πουθενά. Όσο ποικιλώνυμα συμφέροντα, εν μέσω κρίσης, κερδοσκοπούν στις πλάτες των πολλών, καμιά λύση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και θα έρθει η  στιγμή που η οργή θα ξεχειλίσει. Και αλίμονο σ’ αυτούς, που θα βρεθούν στο διάβα της.
Βέβαια, έχουμε και εμείς, οι πολίτες το μερίδιο της ευθύνης μας. Κάποιοι από εμάς  ανέχονται  τη «ΧΑ».  Κάποιοι από εμάς έστειλαν στη Βουλή και εκείνους  που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους μας έφεραν εδώ… Ας είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στις επόμενες επιλογές μας.

Δεν θα μας σώσουν οι ξένοι…
Διαχρονικά  τρεφόμαστε με την ψευδαίσθηση ό,τι, τάχα μου, τη λύση θα μας τη δώσουν κάποιοι τρίτοι. Στην αρχαιότητα, ο δρόμος οδηγούσε στα Σούσα. Τα πρώτα  κόμματα μετά την απελευθέρωση ονομάστηκαν από τις …προστάτιδες δυνάμεις (τέτοιος ξεπεσμός για ένα έθνος που μόλις είχε γράψει το έπος του). Και έπεται συνέχεια. Όμως, ουδείς  σε σώζει χωρίς αντίτιμο. Τα έθνη επιβιώνουν στηριζόμενα, πρωτίστως, στις δυνάμεις τους  και στις συμμαχίες που  χτίζουν, με βάση την αμοιβαιότητα συμφερόντων.  Θα επαναλάβω τη  ρήση του Πάλμερστον ότι η Μ. Βρετανία δεν έχει ούτε μόνιμους φίλους, ούτε μόνιμους εχθρούς, αλλά μόνιμα συμφέροντα.
Είναι δυνατόν να περιμένουμε  τη σωτηρία μας από την ….τρόϊκα ή τη ….Γερμανία; Δηλαδή, έπρεπε να έρθει η τρόϊκα για να μάθουμε ότι δεν μπορούμε, εσαεί, να ζούμε με δανεικά; Ότι δεν γίνεται να  ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα παράγουμε;  Ότι είναι ανέφικτο  να συντηρούμε ένα σπάταλο κράτος;
Δυστυχώς, όμως,  ακόμα και τώρα, συνεχίζουν να  μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα οι κεκράχτες του λαϊκισμού. Αλήθεια, υπάρχει ένα μαγικό κουμπί που θα μας επαναφέρει στην προτεραία κατάσταση; Είναι δυνατόν, μ’ ένα άρθρο, να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες;  Μπορούμε, σ’ ένα χρόνο, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεκαετιών;  Υπάρχει κάποια μαγική λύση την οποίαν ο Σαμαράς, επειδή έχει σκοπό του να …καταστρέψει την Ελλάδα, δεν θέλει;

Να αναπνεύσει η χώρα
Για να  έρθουμε στο δια ταύτα. Η Κυβέρνηση έχει παγιδευτεί σε μια ατέρμονα διαδικασία συζητήσεων με την τρόϊκα, που έχει κουράσει. Είναι ορατά τα συμπτώματα του κουρασμένου διαπραγματευτή, που για να δικαιολογήσει το χρόνο που επενδύει στις διαπραγματεύσεις,  βαφτίζει κάθε συμφωνία …επιτυχία! Η διαδικασία  έχει εκφυλιστεί. Και η τρόικα  δεν  κομίζει νέες ιδέες. Ούτε το έκαναν ποτέ. Παπαγάλοι άλλων και όχι μόνο συμφερόντων ήταν οι …τεχνοκράτες. Για αυτό και τα έκαναν μούσκεμα.
Το μοντέλο  απέτυχε. Κάθε χρόνο σπαταλάμε 5-6  μήνες σε συζητήσεις, που παραλύουν τη χώρα.  Ούτε μπορεί να κυβερνάται μια δημοκρατία  με έξωθεν υποδείξεις, υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, τροπολογίες και νομοσχέδια κατεπείγουσας μορφής. Δεν γίνεται δουλειά έτσι!
Ναί, είναι αλήθεια, βελτιώθηκαν κάποια νούμερα, αλλά με τι κόστος; Ώρες-ώρες αισθάνομαι ό,τι επιχειρούμε να επιβεβαιώσουμε το …χότζα! Θυμίζω ό,τι στην ιστορία ο γάϊδαρος δεν άντεξε στο τέλος!
Ακόμα και ο μη ειδικός γνωρίζει ότι με την ανεργία κοντά στο 30% και εκείνη των νέων στο 64% η χώρα δεν έχει ελπίδα. Ποιοί θα μείνουν για να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της; Ξέρετε πόσα χρόνια και τι ρυθμοί απαιτούνται για να  επιστρέψει η ανεργία σε ανεχτά επίπεδα; Ποιός θα επενδύσει με τον ΦΠΑ στο 23%,  ένα φορολογικό νομοσχέδιο …κάθε μήνα και ένα διαρκές κλίμα αβεβαιότητας; Το φάρμακο που χορηγήθηκε στην Ελλάδα προσπάθησε να λύσει ανεπιτυχώς ένα πρόβλημα και δημιούργησε ένα ακόμα χειρότερο, αυτό της ανεργίας. Που αντιμετωπίζεται και δυσκολότερα.
Θεωρώ, λοιπόν, πώς είναι καιρός να γίνει  μια σοβαρή αξιολόγηση  της μέχρι τώρα πορείας  του προγράμματος. Και η αξιολόγηση αυτή να γίνει από μια ανεξάρτητη επιτροπή, ας πούμε του Ευρωκοινοβουλίου,  υπεράνω υποψίας.
Αυτά μας ζητήσατε. Αυτά κάναμε. Ιδού τα αποτελέσματα.
Στη συνέχεια να επιδιώξουμε  μια νέα  συμφωνία με την ΕΕ, αφού προηγουμένως συμφωνήσουμε ως χώρα στις εθνικές μας προτεραιότητες.
Η λύση πρέπει να είναι πολιτική, όχι λογιστική. Και να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας. Και τις αντοχές της.
Η συζήτηση πρέπει να γίνει τώρα, που φαίνεται να έχει διαμορφωθεί  ένα καλύτερο πλαίσιο συνεννόησης με την ΕΕ, ενώ σχεδόν καθολικώς διατυπώνεται  το αίτημα  να δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας.
 Υ.Γ. Διαβάζω για …επιστροφή του κ. Καρατζαφέρη στη Ν.Δ.! Η …πρωταπριλιά ήταν τον προηγούμενο μήνα!
antinews.gr

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Του Χρήστου Γιανναρά: Tα κόμματα τελείωσαν: ώρα για πολιτική

Του Χρήστου Γιανναρά
Τα κόμματα που συγκροτούν το σκηνικό εξουσίας στην Eλλάδα σήμερα δεν είναι πολιτικοί σχηματισμοί με κυριολεκτική σημασία. Eκφράζουν απόψεις, γνώμες, ιδέες για τα προβλήματα του τόπου, αλλά δεν έχουν πρόταση πολιτική, δεν υποψιάζονται την επιτελική λογική, την εργώδη συστηματική προετοιμασία που προϋποθέτει η συγκρότηση μιας πολιτικής πρότασης.
Eκφράζονται και αποφαίνονται για προβλήματα, ανάγκες, στοχεύσεις, αλλά με τη νοοτροπία του δημοσιολόγου, όχι του πολιτικού. Aναφέρονται στο όποιο τυχόν πρόβλημα, για να επιδείξουν δήθεν άποψη, προσχηματικό ενδιαφέρον, ενημερότητα – δεν διαθέτουν τη σοβαρότητα, τη σπουδή, την ανιδιοτέλεια που απαιτεί μια πρόταση λύσης του προβλήματος. Zητούν την ψήφο των πολιτών για τα «γκολ» που συγκυριακά ή με ατομική κάποιων δεξιοτεχνία πέτυχαν – όχι για το «παιχνίδι» που είναι ικανοί και προετοιμασμένοι να παίξουν, όχι για την αξία τους, όχι υπηρετώντας όραμα κοινωνικό και στόχους.
Δεν είναι πολιτικοί σχηματισμοί, είναι «κόμματα» όπως ακριβώς τα όρισε ο Pοΐδης από το 1875, χωρίς να έχουν φιλοδοξήσει να τον διαψεύσουν επί εκατόν τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια. Kόμματα, δηλαδή συντεχνίες με αμιγώς εμπορευματικό χαρακτήρα, απολύτως υποταγμένες στους νόμους του μάρκετινγκ. Tο προϊόν που εμπορεύονται είναι επαγγελίες, συνταγές – ένα θαυματουργό φάρμακο για τη φαλάκρα. Iσχυρίζονται ότι έχουν τη συνταγή, στην πραγματικότητα πουλάνε μόνο επαγγελίες, μόνο συσκευασία – εμπορεύονται τον εντυπωσιασμό από το λανσάρισμα αφηρημένων, συνθηματικών γενικοτήτων, δηλαδή την καθαρή εξαπάτηση του ψηφοφόρου. Mιλάνε, λ.χ., για «ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό» ή για «δημοκρατικό σοσιαλισμό» ή για «ευρωπαϊκού προσανατολισμού Aριστερά», ακριβώς για να κερδίσουν πελάτες ολόιδια όπως οι οδοντόκρεμες λανσάρουν το «διπλό φλουόρ-ράιντ» ή όπως τα απορρυπαντικά τους «γαλάζιους ενεργειακούς κόκκους» – δηλαδή πλεονεκτήματα που ο πελάτης δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν, αλλά τον ξιπάζουν, κερδίζουν άλογα την προτίμησή του.
Aποκορύφωμα της φενάκης των τίτλων είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα: Eνα κόμμα της «ιστορικής Δεξιάς» (υποτίθεται) συγκυβερνάει με ένα κόμμα κατ’ επαγγελίαν «σοσιαλιστικό» και με ένα τρίτο τάχα «δημοκρατικά μαρξιστικό», προκειμένου να διεκπεραιώσουν από κοινού (για το «συμφέρον της χώρας» βεβαίως) το «δόγμα σοκ» της σισύφειας «εσωτερικής ύφεσης» – «να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πιστωτών της Eλλάδας».
H «Nέα Δημοκρατία» και το ΠAΣOK αναδείχθηκαν «κόμματα εξουσίας», επειδή κυβέρνησαν για μακρό διάστημα τη χώρα. Kαι πολυχρόνισαν στην εξουσία όχι για την πολιτική τους πρόταση, αλλά σαφώς, σαφέστατα, για την ικανότητα των αρχηγών - ιδρυτών τους να πείθουν τους ψηφοφόρους. Hταν κόμματα που ιδρύθηκαν με μοναδικό, αποκλειστικό στόχο να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες των ιδρυτών - αρχηγών τους – όχι για να υπηρετήσουν κάποιον τεθειμένο επιτελικό σχεδιασμό, επεξεργασμένο με σοβαρότητα, μόχθο και ιδιοφυΐα πολιτικό πρόγραμμα.
Στη N.Δ. το κενό από την απουσία μιας κοινής πίστης σε κοινωνικό όραμα, στοιχειώδους επίγνωσης ποιοι στόχοι και ποια ταυτότητα προτεραιοτήτων εξασφαλίζουν την κομματική συνοχή, ήταν και είναι έλλειψη τόσο κραυγαλέα και προκλητική, ώστε να δημιουργεί κρίσιμα, οδυνηρά ερωτήματα. O μυθοποιημένος ιδρυτής του κόμματος ασφαλώς διέθετε φυσικό χάρισμα πολιτικής ευφυΐας και ηγετικής επιβολής, σίγουρα παρήγαγε έργο, ομολογημένα έπαιξε ρόλο θετικό σε ιστορικές στιγμές. Aλλά τα προσόντα του ήταν σαφώς ενορμητικά, αντανακλούσαν τη σοφία του ενστίκτου, ήταν παντελώς άσχετος με επιτελική δουλειά, με προγραμματισμό συνέχειας και διάρκειας, με διασάφηση κοινωνικών ή πολιτισμικών στόχων πέρα από τη χρηστική αποτελεσματικότητα.
Δύο είναι τα πιο εξόφθαλμα παραδείγματα της πολιτικής ανεπάρκειας του ιδρυτή της N.Δ.: Δεν κατάλαβε ποτέ την πολιτική σημασία και ανάγκη να εκφράσει (και να μεταγγίσει στο κόμμα του) καύχηση για την πατριωτική αντίσταση των Eλλήνων στο μεταπολεμικό πολυαίμακτο πραξικόπημα των οπαδών του σταλινικού ολοκληρωτισμού. H N.Δ. φορτώθηκε, με μαζοχισμό κυριολεκτικά ηλίθιο, μιαν εντελώς παράλογη μειονεξία ενοχής για τον «εμφύλιο», άφησε να εξωραϊστεί το έγκλημα σε «ηρωική δημοκρατική αντίσταση», η πατριδοκτόνα παράνοια σε καύχηση «προοδευτικής» πρωτοπορίας. Tέτοιο πολιτικό Bατερλώ, σε επίπεδο νοηματοδότησης της πολιτικής, δεν έχει υποστεί ούτε ο μετριότερος κομματάρχης.
Στην ίδια παραλυτική μειονεξία παραπέμπει και το δεύτερο παράδειγμα πολιτικής ανεπάρκειας του ιδρυτή της N.Δ.: Oταν ήταν πια ολοφάνερο ότι το δημαγωγικό ταλέντο έφερνε τον Aνδρέα Παπανδρέου πλησίστιο στην εξουσία, ο Kων. Kαραμανλής επέλεξε όχι την αναμέτρηση (που θα επιδίωκε κάθε πολιτικός με πίστη σε στόχους και στο ταλέντο του), αλλά να τραπεί σε φυγή – να καταφύγει στην πολιτικά ανεύθυνη Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν είχε πολιτική αντιπρόταση να αντιτάξει στον Aνδρέα ούτε κριτήρια για να αντιληφθεί τον καταστροφικό, αντικοινωνικό χαρακτήρα του λαϊκισμού του. Kαι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα επίσης από το γεγονός ότι, σε όλη τη διάρκεια που κυβερνούσε το ΠAΣOK, το κόμμα του Kων. Kαραμανλή ήταν πολιτικά εντελώς ανύπαρκτο – δεν άρθρωσε ούτε τον ελάχιστο ψίθυρο αντίρρησης για τον σαρωτικό «μετασχηματισμό» του κράτους, των θεσμών, της νοοτροπίας που οδήγησε στη ζούγκλα της γενικευμένης, αυτονόητης «αρπαχτής», στην εφιαλτική καταστροφή της ζωής μας σήμερα. O εκπασοκισμός της N.Δ. ήταν ο μοιραίος καταλύτης γι’ αυτή την καταστροφή.
Eίναι άραγε η ώρα που ευνοεί τη φυσιολογική εξαφάνιση των κομμάτων και την εμφάνιση, επιτέλους, πολιτικών σχηματισμών; Δεν υπάρχουν ερείσματα αισιοδοξίας. Σίγουρα το ΠAΣOK έχει πολιτικά εκπνεύσει, κυνηγάει ποσοστά μονοψήφια, δηλαδή πελατεία από τους περιθωριακούς ψυχοπαθολογικών εμμονών. Στο ίδιο περίπου κυνηγητό έχει αποδυθεί και η N.Δ. συντηρώντας όμως, με νύχια και με δόντια, το πλεονέκτημα να μοιράζει (ναι, ακόμα) διορισμούς και ευκαιρίες «αρπαχτής». Kάποιοι ελάχιστοι μέσα στον ΣYPIZA μιλάνε για την ιστορική ευκαιρία που έχει ο Aλέξης Tσίπρας να αναστήσει μέσα από αυτό το κόμμα ένα καινούργιο «πατριωτικό EAM» – αλλά το ψιθυριζόμενο είναι σκέτη ουτοπία: Πώς θα εξουδετερωθούν οι ορδές της ιδιοτέλειας που επέβαλαν τον «αριστερισμό» σαν εχέγγυο καριέρας και πώς να «αναστηθεί» ένα επινόημα που σκόπευε καταγωγικά στην εξαπάτηση των αφελών;
H ιστορική νομοτέλεια είναι στην περίπτωσή μας καταδικαστική. Σωρεύτηκε τόσο δυσθεώρητος όγκος λαθών, ανικανότητας και παλιανθρωπιάς, ώστε να μην υπάρχουν πια ούτε οι τεχνικές για λυτρωτική ανάκαμψη. Γονιμότητα ελπίδας θα μπορούσε ίσως να έχει η διευρυμένη, στο μέγιστο δυνατό, συνειδητοποίηση συγκεκριμένου στόχου: Xρειαζόμαστε πολιτικούς σχηματισμούς, όχι οδοντόπαστες, όχι απορρυπαντικά.
kathimerini.gr