Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαρκόπουλος: "Ντρέπομαι ειλικρινά για την απόφαση πώλησης ληγμένων τροφίμων"


ImageΟι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλουν την προσπάθεια αυτών που «δημιούργησαν τη νέα φτώχεια να την ξεκάνουν» αναφερόμενοι στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα τρόφιμα που έχουν λήξει.

«Δόθηκε άδεια να πωλούνται ληγμένα τρόφιμα με δόλωμα χαμηλότερες τιμές. Ντρέπομαι ειλικρινά για αυτή την απόφαση. Αυτοί που δημιούργησαν τη νέα φτώχια, τώρα δυστυχώς φαίνεται ότι επιχειρούν προς χάριν κέρδους να την ξεκάνουν κιόλας. Να παρθεί η απόφαση πίσω» λέει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.

Με τους νέους κανόνες διακίνησης/εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, η διάθεσή τροφίμων «περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας» επιτρέπεται πλέον νόμιμα σε ειδικά ράφια και υπό την προϋπόθεση ότι τα τρόφιμα δεν θα ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που αλλοιώνονται. Η διάθεσή τους θα επιτρέπεται μόνο σε καταστήματα λιανικής αλλά θα απαγορεύεται σε εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Το δικό μας σχόλιο....

Αγαπητέ κ. Χατζηδάκη, με την λογική που σας διέπει, προφανώς δεν χρειάζεται η αναγραφή ημερομηνίας λήξης....Αλοίμονό μας!!! 
Αν κ. Χατζηδάκη πιστεύετε οτι η προτασή σας έχει πολιτική λογική τότε λυπούμαστε ειλικρινά για την παρουσία σας στο κυβερνητικό σχήμα. 
Πάρτε την απόφαση πίσω το συντομότερο, αλλιώς θεωρήστε ήδη επικίνδυνος για τον τόπο. Διαφορετικά η παραιτησή σας είναι επιβεβλημένη για το κοινό καλό.

Αυτός είναι το λόμπυ της δραχμής: Θα πετάξει την Ελλάδα από το Ευρώ για να μην ελεγχθούν οι Τραπεζίτες.


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.

Ο πιστός συνεργάτης του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, παραμένει στην θέση του, παρά τις αποκαλύψεις από διεθνή μέσα που αναπαράγουν ελάχιστοι δημοσιογράφοι που δεν είναι στα τραπεζικά payrolls. Κάθε κίνηση απαξίωσης της Ελλάδας έγινε κατά την θητεία του κυρίου Προβόπουλου. Από το Τ3 – Τ10, την πλαστογράφηση του ελλείμματος, την σπέκουλα με τα ομόλογα που οδήγησε στην εκτίναξη των Spreads. Η μη αναδιάρθρωση που οδήγησε στο επαίσχυντο PSI όταν οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα Ελληνικά ομόλογα αλλά τα φορτώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Κάθε κίνηση ήταν ένα βήμα προς την καταστροφή. Την ίδια στιγμή, μεθοδεύτηκε σατανικά μέσω μνημονίου, οι ανακεφαλαιοποιήσεις των ιδιωτικών τραπεζών να γίνουν με τα λεφτά του Ελληνικού λαού! Μιλάμε για την επιτομή της διαπλοκής, μία αδυσώπητη ληστεία που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όταν οι ΗΠΑ, η Ισπανία και όλες οι πολιτισμένες χώρες της Δύσης έθεσαν υπό δικαστικό έλεγχο τα “ιδρύματα”, οδηγώντας σε πολλές περιπτώσεις τους τραπεζίτες στις φυλακές.

Γιατί γίνεται αυτό; Μα για να μην ελεγχθούν τα πεπραγμένα των διοικήσεων, αφού όλο το κράτος, εκδότες και πολιτικοί είναι έρμαια των τραπεζιτών που τώρα απέκτησαν την πληρη κυριαρχία μετά την -με το ζόρι- ανακεφαλαιοποίηση με τα λεφτά μας! Αντίθετα, οι πρόσφατες “συμφωνίες” μόνο σε πλιάτσικο παραπέμπουν.

Μα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Μετά τις πρωτοβουλίες Ισπανίας και Ιταλίας, αποφασίζεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην εγγραφεί στο δημόσιο χρέος των χωρών, σε αντίθεση με ότι αποφάσισαν τα ντόπια καθάρματα του μνημονίου. Έτσι, η “συνολική λύση” προβλέπει η επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών να γίνει απ’ ευθείας από το EFSF ή το EMF και όχι ως μέρος του ελληνικού χρέους!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αυτοί οι μηχανισμοί για κάθε Ευρώ που θα δώσουν, θα κάνουν φύλλο και φτερό τα πεπραγμένα των διοικήσεων, όπως όφειλε να κάνει και το Ελληνικό κράτος.

Εκεί λοιπόν οι πρωτοβουλίες τύπου Στουρνάρα “ενημερώθηκα από μία μυστική έκθεση ότι το ΤΤ θα κλείσει ενώ η Eurobank καλπάζει”, πάνε περίπατο. Και όλοι αυτοί που αποσιώπησαν αυτά τα εγκλήματα, θα πάνε περίπατο σε προαύλια ιδρυμάτων και όχι στις επαύλεις τους στην Εκάλη.

Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι η τραπεζική διαπλοκή θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά να αποφύγει αυτή την εξέλιξη. Και ο μόνος τρόπος (όπως έγινε και στην Αργεντινή) είναι να τινάξει την χώρα στον αέρα, δίνοντας της το χαριστικό χτύπημα. Την έξοδο δηλαδή από την ΕΕ, ώστε οι Ευρωπαϊκοί μηχανισμοί να μην έχουν κανένα δικαίωμα ελέγχου. Δείτε και την ανακοίνωση της Goldman Sachs, που τόσο στενά έχει συνεργαστεί με τον Προβόπουλο, τον Παπαδήμο και τον Παπακωνσταντίνου η οποία τάσσεται υπέρ της επιστροφής στην δραχμή: GOLDMAN SACHS: Βγάλτε την Ελλάδα από το ευρώ

Μαζί με αυτό όμως θα έλθει και η καταστροφή του πολιτικού συστήματος, για να πέσει το βάρος της προσοχής εκεί, ώστε ο επόμενος διορισμένος “Παπαδήμος” να έλθει ως μεσσίας.

Δεν ξέρουμε εάν όλο το πολιτικό σύστημα είναι τόσο διεφθαρμένο στο σύνολο του ώστε να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη μπροστά σε αυτόν τον ξεκάθαρο σχεδιασμό. Δεν πιστεύουμε όμως ότι έχουν τέτοια άγνοια κινδύνου που να μην βλέπουν ότι θα θυσιαστούν ανηλεώς από τους μέχρι πρότινος σπόνσορες τους.

Η λύση γι’ αυτούς είναι μία. Ομολογία τώρα. Αποκαλύψτε τα κρίματα σας και συγκρουστείτε μαζί τους. Αλλιώς, παραμένετε εκβιαζόμενοι από τους βαλιτσοφόρους τραπεζίτες που θα επιχειρήσουν να επιβιώσουν πάνω στα δικά σας πτώματα. Είναι η τελευταία σας ευκαιρία για να σώσετε την πατρίδα και τους εαυτούς σας.

olympia.gr

Αποκάλυψη: Ο Προβόπουλος μπλοκάρει την επιστροφή των 550 εκ. ευρώ των Τραπεζών


Η Τρόικα απαιτεί νέα χαράτσια για να καλυφθεί το ποσό
Μια αποκάλυψη που θα κάνει πάρα πολλούς να κοκκινίσουν από ντροπή αλλά και άλλους είτε να παραιτηθούν είτε να απολυθούν πάραυτα από την ακριβοπληρωμένη θέση τους, κάνει σήμερα το antinews. Πρόκειται για τη συνέχεια στο σήριαλ το οποίο αναδείξαμε από αυτό τον ιστοχώρο και αφορά την υποχρέωση των τραπεζών να αποδώσουν στο ελληνικό δημόσιο το 10% των προνομιούχων μετοχών των τραπεζών, που κατέχει από το 2008 σε αντάλλαγμα της εγγυοδοσίας των 28 δισ. Ευρώ και σύμφωνα με το νόμο Αλογοσκούφη (Επιτυχία του Antinews: Η κυβέρνηση ζητά από τις τράπεζες να πληρώσουν τα 550 εκ. ευρώ)
Μόλις πρίν από λίγες ημέρες αναρωτηθήκαμε που πήγαν αυτά τα 550 εκατ. ευρώ, τα έδωσαν οι τράπεζες την ίδια ώρα που η μία συγχωνεύεται με την άλλη. Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα προκειμένου να πάθουμε το σοκ που θα πάθετε και σεις.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Γ. Στουρνάρας με την τρόικα, υπήρξε νέα μεγάλη εμπλοκή που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις συζητήσεις. Το νέο αίτημα που έθεσε ο Τόμσεν και η παρέα του αφορά ακριβώς αυτά τα 550 εκατ. των τραπεζών. Η τρόικα, λοιπόν, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να βρουν τα λεφτά εδώ και τώρα αλλά… όχι από τις τράπεζες. Και διαβάστε για να φρίξετε: Απαίτησαν από την κυβέρνηση είτε να βάλει χαράτσι σε όλους τους Έλληνες ώστε να καλυφθεί η νέα μαύρη τρύπα είτε να επιβληθεί φόρος σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.
Δηλαδή να πληρώσει ο ελληνικός λαός το χρέος των τραπεζιτών στο ελληνικό κράτος, ένα χρέος με το οποίο θα μπορούσαν να καλυφθούν οι μειώσεις στις συντάξεις των αγροτών ή για δύο χρόνια οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες, ότι πρώτο το antinews είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος αρχικά είχε απεμπολήσει το δικαίωμα του κράτους επικαλούμενος το φόβο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Λίγα 24ωρα μετά ο κ. Σταϊκούρας μας είχε στείλει επιστολή και είχε πάρει πίσω τις δηλώσεις του. Και προτού δημιουργηθεί μέγα θέμα στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον Γ. Στουρνάρα ο οποίος αμέσως υπέγραψε την απόφαση να δοθούν από τις τράπεζες τα λεφτά.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το έγγραφο πήγε στις ελληνικές τράπεζες και περιμέναμε με ανυπομονησία ν επιστραφούν τα 550 εκατ. στο ταμείο, δηλαδή στους Έλληνες πολίτες.
Ξαφνικά ο Γ. Στουρνάρας έμεινε άναυδος όταν η τρόικα ήγειρε ένα θέμα για την οποία δε θα έπρεπε να την ενδιαφέρει. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: Η κυβέρνηση σύμφωνα με το νόμο έδινε εντολή στις τράπεζες να πληρώσουν και αυτές έπρεπε να το κάνουν. Έτσι, η συνάντηση της Τετάρτης οδηγήθηκε σε ναυάγιο ακριβώς για το λόγο αυτό.
Αυτά λέει το… φανερό ρεπορτάζ. Το antinews σας αποκαλύπτει τώρα τον πραγματικό υπεύθυνο της εμπλοκής με την τρόικα και της απαίτησής της η οποία μπορεί να φέρει νέα δεινά στους πολίτες. Δηλαδή, να κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες τα «κερατιάτικα» των τραπεζών, την ώρα που αυτές «παντρεύονται», «αρραβωνιάζονται» ή κάνουνε εξαγορές με τα λεφτά των άλλων. Διότι μην ξεχνάμε: Τα μέτρα που θα επιβληθούν στους πολίτες είναι για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις, εκ των οποίων τα 25 δις αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, το θέμα των 550 εκατ. ευρώ πήγε «συστημένο» στην τρόικα από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Προβόπουλο. Ο κ. Προβόπουλος, λειτουργώντας ως εντολοδόχος των τραπεζιτών, ζήτησε από την τρόικα να εγείρει θέμα το οποίο όμως να κλείνει με νέους φόρους κι όχι με την υποχρέωση των τραπεζών να δώσουν τα 550 εκατ. Εξ αρχής ο ακριβοπληρωμένος κύριος διοικητής είχε διαφωνήσει με την επιστροφή των χρημάτων λέγοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την ανακαφαλαιοποίηση κι ότι θα επιβαρυνθούν οι τράπεζες. Κλάμα λοιπόν για τις τράπεζες αλλά κανένας οίκτος για τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν νέα χαράτσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση πνέουν μένεα κατά του κ. Προβόπουλου για το θέμα αυτό, το οποίο έρχεται σε συνέχεια κι άλλων ατοπημάτων του. Λέγεται μάλιστα ότι ο επικεφαλής της ΤτΕ που μόνο μετά από πιέσεις αποδέχθηκε μείωση του μισθού του, έχει εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους στην Κεντρική τράπεζα ψαλίδι στους μισθούς μόλις… 2% όταν σε άλλους κλάδους έχει γίνει πραγματική σφαγή.
Είναι φανερό πλέον ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις. Εκεί που η διαφορά είχε πέσει κάτω από το 1 δις ξαφνικά τίθεται θέμα νέων χαρατσιών για να καλυφθούν τα χρέη των τραπεζών.
Όμως, μπαίνει μείζον θέμα και για τον διοικητή της ΤτΕ, κ. Προβόπουλο, για τους χειρισμούς του οι οποίοι κινούνται σε πλήρη αντίθεση με τις εντολές που έχουν δώσει οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας.
Και λυπούμαστε εδώ στο antinews που ένα θέμα το οποίο αποκαλύψαμε, κινδυνεύει να γίνει ένας ακόμη βρόχος για τους Έλληνες.

Καπελέρης και Διώτης καλούνται για κατάθεση από τους οικονομικούς εισαγγελείς


ImageΟι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Καπελέρη και Ι.Διώτη να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Aπό την έρευνα που διενεργείται, όσον αφορά τη μη αξιοποίηση της λίστας, οι δύο εισαγγελείς φαίνεται να εντόπισαν λόγους, για τους οποίους οι δύο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι το επίμαχο υλικό παρέμεινε αδρανές σχεδόν δύο χρόνια, αν και αφορούσε καταθέσεις 1.991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.

Επίσημη εμπλοκή ΝΑΤΟ – Στρέφουν το αντιβαλλιστικό ραντάρ TPY-2 προς Συρία!

Image


«Χοντραίνει» και άλλο το παιχνίδι στην Ν.Α. Τουρκία και τη Συρία αυτή τη φορά με επίσημη εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Έτσι προς  την κατεύθυνση της Συρίας στρέφει η Τουρκία το ραντάρ μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην Ν.Α. Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μαλάτια. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων.
Το ραντάρ TPY-2 που βρίσκεται στην βάση Kurecik τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 εντασσόμενο στο αντιπυραυλικό πλέγμα του ΝΑΤΟ στο οποίο εντάσσονται πυραυλικά συστήματα SM-2 του συστήματος AEGIS επι πολεμικών σκαφών και μέχρι το 2015 επίγειων συστημάτων SM-3 Block IB που πρόκειται να τοποθετηθούν στη Ρουμανία.
Να σημειωθεί πως το TPY-2 δεν αποτελεί τουρκικό κεφάλαιο, παρά φιλοξενείται μόνο στην Τουρκία, αντίθετα αποτελεί κεφάλαιο του ΝΑΤΟ.
Παρόλα αυτά ο τουρκικός Στρατός και ύστερα από συζητήσεις με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στρέφει από αύριο το σύστημα που επιχειρεί την περιοχή προς το Ιράν στην πλευρά της Συρίας. Το παραπάνω σηματοδοτεί την πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία που το ΝΑΤΟ στρέφει επιχειρησιακά πια «το βλέμμα» του προς τη Συρία επιτηρώντας όλες τις κινήσεις προς και από τη χώρα.
Είναι άγνωστο ακόμη πια θα είναι η αντίδραση της Μόσχας. Όχι μόνο έχει διατυπώσει σοβαρότατες επιφυλάξεις για την αντιπυραυλική ασπίδα, λόγος που την οδήγησε να αποχωρήσει και από την Συνεργατική Μείωση των Απειλών CTR (Cooperative Threat Reduction) η οποία βρίσκεται σε ισχύ από το 1990 και έχει ως στόχο την βοήθεια των ΗΠΑ στη Ρωσία –αλλά και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες- έτσι ώστε να διαλύει τα πυρηνικά όπλα που αποσύρει.
Το TPY-2 λειτουργεί σε υψηλές συχνότητες (X ζώνη , 8,55..10 GHz)και εκ πρώτης όψεως αυτό είναι παράδοξο καθώς ραντάρ αντίστοιχης κατηγορίας λειτουργούν στην L (1-2 GHz) ζώνη συχνοτήτων ή και χαμηλότερα (UHF) .
H χρήση της X ζώνης υποδηλώνει την αναγκαιότητα για υψηλή ακρίβεια και ανάλυση στην διάκριση των RV (Re-entry Vehicles)και ταυτόχρονα στην αναγκαιότητα για ιχνηλάτηση του στόχου και παροχή δεδομένων στην πυροβολαρχία THAAD. Το RCS ενός μαχητικού αεροσκάφους κυμαίνεται μεταξύ 6 έως 10 m2 ενώ αντίθετα μία γόμωση ενός βλήματος TBM σε 0,01m2 και αυτό υποδηλώνει την δυσκολία εντοπισμού των RV.Ενδεικτικά η χρήση της X ζώνης παρέχει ακρίβεια εμβέλειας  0,15 μ. , της L ζώνης 0,75 μ. και της UHF ζώνης 4-5μ.
To AN/TPY-2 χρησιμοποιείται για εντοπισμό, πρόσκτηση, ιχνηλάτηση, αναγνώριση, διάκριση (RV από decoy,chaff, συντρίμμια κ.α.) , αξιολόγηση πλήγματος και παροχή οδηγιών μέσω ανοδικής ζεύξης δεδομένων σε βλήμα εδάφους/επιφαενίας-αέρος. Το ραντάρ παρέχει επίσης την δυνατότητα εκτίμησης της τροχιάς ενός βλήματος βαλλιστικής τροχιάς.
Το ραντάρ λειτουργεί με δύο ρόλους: α) Στα πλαίσια του THAAD (Terminal Based Mode) , παρέχοντας δεδομένα στο Κέντρο Ελέγχου Πυρός (FCC) και την καθοδήγηση βλημάτων και β)Στα πλαίσια του BMDS (Forward Based Mode), παροχή δεδομένων στο σταθμό C2BMC. Άσχετα με τον ρόλο που έχει αναλάβει,  μπορεί να παρέχει δεδομένα και σε συστήματα «κάτω ζώνης» όπως πολεμικά σκάφη με συστήματα AEGIS και συστήματα Patriot PAC3.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Προετοιμάζουν “casus belli” και για ΑΟΖ! – Νταβούτογλου: "Όχι σε μονομερή ανακήρυξη"

Image


Απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς πως εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα των χωρικών υδάτων –που για την Ελλάδα δεν υφίσταται ως τέτοιο- και αυτό της υφαλοκρηπίδας- μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε ανακήρυξή της.
Τα παραπάνω υποστήριξε σε Έλληνες δημοσιογράφους  ο Τούρκος υπουργός εμμένοντας ταυτόχρονα στις θέσεις της Άγκυρας για το Καστελόριζο το οποίο δεν υπολογίζει ως μέρος του Αιγαίου αλλά της Μεσογείου.
Μάλιστα ο Α. Νταβούτογλου ήταν ιδιαίτερα σαφής σε ότι αφορά την ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ λέγοντας πως αυτή «δεν μπορεί να γίνει δεκτή σε καμία περίπτωση» προλειαίνοντας έτσι το έδαφος ακόμη και για νομοθετική ρύθμιση ως «αιτία πολέμου» στην τουρκική Βουλή ανάλογη των 12 ν.μ.

Με τη θέση αυτή που διατυπώθηκε από τον Τούρκο υπουργό  η ελληνική διπλωματία οδηγείται σε ουσιαστική εξάρθρωση καθώς εξηγεί και την ανακόλουθη σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ για άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ η υπόθεση της οποίας τείνει να έχει την ίδια εξέλιξη με τη επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν΄μ.  όπου το αναφαίρετο δικαίωμα ενός κράτους έχει μετατραπεί σε αιτία πολέμου από ένα άλλο κράτος.
Παράλληλα  η χλιαρή αντιμετώπιση του θέματος από το ΥΠΕΞ, δείχνουν και την ουσιαστική δορυφοριοποίηση της χώρας, από την «Υψηλή Πύλη», και μάλιστα σε ένα σημείο όπου παράγοντας του ελληνικού υπουργείου τονίζουν ότι οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας βρίσκονται σε καλό σημείο!
Πώς να μην βρίσκονται εφόσον η Ελλάδα ουδεμία κίνηση πραγματοποιεί διεκδίκησης των αυτονόητων κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο Αιγαίο;
Γιατί να έχει παράπονο η Άγκυρα;
Αυτό που βλέπουν με ικανοποίηση οι Τούρκοι είναι μια φοβισμένη χώρα η οποία δεν προχωρά σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ., αφήνει τουρκικά πλοία και αεροσκάφη να θεωρούν το Αιγαίο τουρκική θάλασσα, δεν προχωρά σε εκμετάλλευση των δικών ενεργειακών αποθεμάτων, ούτε καν σε έρευνα, δεν προχωρά σε ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Από την πλευρά του, σχεδόν "παρακαλετά" ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος  το μόνο που κατάφερε ήταν να ψελλίσει κάποιες λέξεις αναφορικά με την κατάργηση του “casus belli” από την τουρκική βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων και να προσέχει η Τουρκία την ώρα που τα πολεμικά της σκάφη και αεροπλάνα περνούν το Αιγαίο «σουβλάκι» μη και έχουμε κανένα ατύχημα!
Ο δε υπερτονισμός των φιλικών σχέσεων του Έλληνα ΥΠΕΞ  με τους Ρ. Τ. Ερντογάν  και Α. Νταβουτογλου είναι άκρως αμφίβολο  κατά πόσο ωφελεί τα εθνικά συμφέροντα δεδομένου ότι οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι εκφραστές της πλέον σκληρής αναθεωρητικής πολιτικής εις βάρος της Ελλάδας φυσικά, σε όλο το εύρος της ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων που αφορούν δικαιώματα και κυριαρχία της Ελλάδας.
Και φυσικά ο Νταβούτογλου έδωσε την "κατάλληλη" απάντηση: Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε ανακήρυξη ΑΟΖ!
Με τέτοιο φοβισμένο, άτολμο και ηττοπαθή γείτονα ποια χώρα θα ήταν δυσαρεστημένη από τη γειτνίασή της με την Ελλάδα; Καμιά!
Και αυτό οι «φωστήρες» του ΥΠΕΞ το θεωρούν καλό επίπεδο σχέσεων! Για αυτό φτάσαμε στην περίλυπη θέση που έχουμε φτάσει ως έθνος.
Στο μόνο θέμα που φάνηκε «διαλλακτικός» ο Νταβούτογλου ήταν σε αυτό του Καστελόριζου (Μεγίστης) δηλώνοντας πως θα μπορούσε η τουρκική πλευρά να συζητήσει  για το Καστελόριζο αλλά ως χωριστό θέμα.
Μέσω της εξαίρεσης του Καστελόριζου από τον υπόλοιπο χώρο του Αιγαίου, η Τουρκία «σπάει» στην κυριολεξία την εν δυνάμει ελληνική ΑΟΖ χωρίζοντάς την σε δύο μέρη, χάνοντας την επαφή με την κυπριακή ΑΟΖ και φυσικά τα πολλά υποσχόμενα πεδία στην περιοχή αυτή.

Βαθαίνει η ρωσοτουρκική κρίση : «Οι Τούρκοι κακοποίησαν Ρώσους στο Airbus»

Image


Οργίλη είναι η αντίδραση του Κρεμλίνου στην τουρκική «αεροπειρατεία» με την απαγωγή του συριακού Airbus 320 ενώ αυτό επέστρεφε βάσει προγραμματισμένης πτήσης από τη Μόσχα στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα οι τουρκικές αρχές με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες να δώσουν εσπευσμένα την άδεια έτσι ώστε αυτό να απογειωθεί ξανά σήμερα τα ξημερώματα. 
Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα μόλις έγινε γνωστό ότι το συριακό αεροσκάφος με 35 επιβάτες και μέλη πληρώματος εκ των οποίων οι 17 τουλάχιστον  ήταν Ρώσοι, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa έκανε έντονο διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαιτώντας από τις τουρκικές αρχές να εξηγήσουν τους λόγους της ενέργειας αυτής.
Αυτό όμως που εξόργισε τη Μόσχα ακόμη περισσότερο ήταν οι πληροφορίες ότι οι τουρκικές αρχές προπηλάκισαν δύο Ρώσους επιβάτες όταν αυτοί αρνήθηκαν να υπογράψουν ένα έγγραφο το οποίο δεν ήταν δυνατό να γνωρίζουν τι περιείχε.
«Τέσσερα άτομα στο αεροσκάφος ξυλοκοπήθηκαν, δύο μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες στην προσπάθεια των τουρκικών αρχών να τους πιέσουν έτσι ώστε να υπογράψουν κάποια έγγραφα», δήλωσε η Sherin Azis μέλος του πληρώματος στο ρωσικό RT
«Δεν ξέραμε το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών. Ήμασταν φοβισμένοι και για την τύχη του κυβερνήτη. Το είχαν πάρει μαζί τους και τον απειλούσαν με σύλληψη εάν δεν υπέγραφε ένα έγγραφο αναγκαστικής προσγείωσης», συμπλήρωσε η ίδια.
Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα έστειλε αμέσως στο αεροδρόμιο ανθρώπους για να βοηθήσουν τους Ρώσους πολίτες που επέβαιναν σε αυτό, οι τουρκικές αρχές όμως τους απαγόρευσαν να προσεγγίσουν το αεροσκάφος ή τους επιβάτες με αποτέλεσμα να φύγουν άπρακτοι προκαλώντας νέο εκνευρισμό στη Μόσχα.
Τελικά το «μυστήριο» των εγγράφων λύθηκε. Όπως ανέφεραν μέλη του πληρώματος αυτό περιείχε την απαίτηση των τουρκικών αρχών να δηλώσει ο κυβερνήτης ότι κανένα τουρκικό μαχητικό δεν αναμίχθηκε στην επιχείρηση αυτή και ότι το συριακό Airbus προσγειώθηκε στην Άγκυρα ύστερα από μηχανικό πρόβλημα!
Τους ζήτησαν δηλαδη να πουν ψέματα και τους απείλησαν για αυτο.
Μέσω τηλεφώνου μια επιβάτης η Fatima al-Saman δήλωνε: «Εάν δεν συμφωνήσουμε με αυτούς τους όρους θα πάρουν τον κυβερνήτη ως όμηρο. Ο κυβερνήτης τώρα έχει επιστρέψει στο αεροσκάφος και μας είπε ότι εάν δεν υπογράψει το χαρτί ότι το αεροπλάνο μας έκανε αναγκαστική προσγείωση θα τον συλλάβουν».
Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ το αεροσκάφος περικυκλώθηκε αμέσως από ένοπλους μασκοφόρους οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλο το φορτίο ενώ το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε σε κάποια δέματα που έφερε μαζί του ένας επιχειρηματίας και τα οποία είχε αγοράσει από τη Ρωσία. Τα δέματα αυτά περιείχαν τηλεπικοινωνιακό υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς όπως δήλωσαν οι Τούρκοι αλλά αυτό είναι συζητήσιμο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Κρίση: Απήγαγαν αεροπλάνο με ρωσικό υλικό οι Τούρκοι - Έστειλαν Tu-160 οι Ρώσοι

Image


Ανανέωση 10:00 Επέτρεψαν τελικά οι τουρκικές αρχές στο συριακό αεροσκάφος Airbus 320 να επιστρέψει τα ξημερώματα στην Δαμασκό ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτίο του στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa επιτράπηκε στο αεροσκάφος και τους επιβάτες να αναχωρήσουν για τον τελικό τους προορισμό σήμερα τα ξημερώματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ώρα που στην Αθήνα περίσσευαν τα καλά λόγα του Έλληνα υπουργου Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου για τον νεοθωμανό Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου που αμφισβητεί ευθέως δικαιώματα και κυριαρχία της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ξεσπούσε μια άνευ προηγουμένου κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέεσεις, η οποία οδήγησε στην ματαίωση του ταξιδιού του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στην Τουρκια και πρακτικά το "πάγωμα" των ρωσοτουρκικών σχέσεων.
Αιτία η τουρκική στάση στο θέμα της Συρίας και αιτία φαίνεται ότι ήταν η απαγωγή του συριακού μεταφορικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, τα οποία προσγείωσαν το αεροσκάφος στην Άγκυρα! Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία τολμά να κάνει κάτι τέτοιο και μόνο το γεγονός ότι ακυρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου Β.Πούτιν, η οποία προετοιμαζόταν επί πολλούς μήνες, δίνεςι μια πρόγευση του το πρόκειται να ακολουθήσει από πλευράς Μόσχας για αντίποινα.
Από την Αθήνα, όπου απολάμαβεν την ζεστή φικοξενία του ΥΠΕΞ ο Α.Νταβότουγλου δήλωσε με θράσος "χιλίων πιθήκων" ότι "Στο αεροσκάφος υπήρχουν είδη, τα οποία δεν είναι νόμιμα" χωρίς να διευκρινίζει τι δεν ήταν νόμιμο, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να απαγορεύει διακίνηση παντός είδους υλικού προς την Συρία.
Μάλιστα ο Α.Νταβούτογλου έσπευσε να τονίζει ότι "Το θέμα αυτό δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας", αλλά μάλλον οι Ρωσοι έχουν διαφορετική άποψη: Πέρα από ένα οξύτατο διάβημα ακολούθησε την απαγωγή του αεροσκάφους και ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Τu-160 πέταξαν στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία (άλλη πηγή από την Μόσχα αναφέρει ότι ήταν Tu-22M).    
Mε απίστευτο θράσο ο Α.Νταβούτογλου υποστήριξε ότι "Εδώ και πολλές εβδομάδες ανακοινώσαμε πως δεν θα επιτρέπει τη διέλευση στρατιωτικού υλικού προς τη Συρία, μέσω του εναέριου χώρου της και τόνισε πως το αεροσκάφος της Συρίας , εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί λόγω πληροφοριών που είχαν φτάσει στη χώρα περί μεταφοράς στρατιωτικού υλικού.
Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες απήχθη από F-4Ε της τουρκικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο και εν συνεχεία κρατήθηκε.

Ο Νταβούτογλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας του , από την Αθήνα είπε ότι το αεροσκάφος “Δεν τήρησε τους κανόνες της διεθνούς αεροπλοίας και γι΄αυτό το προσγειώσαμε”.

Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αυτές τις ενέργεις. Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες σε ότι αφορά την καταγραφή των αντιδράσεων της "αρκούδας" απέναντι στην Τουρκία...

Ποια Τουρκία;Η τρόϊκα κόβει στα δύο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την εκκένωση νησιών!

Image

Αποστρατικοποίηση, αλλά και αποστέρηση των δικαιωμάτων (π.χ. υφαλοκρηπίδα) που απορρέουν από την ύπαρξη κατοικημένων νησιών, συνιστά, μεταξύ άλλων η πρόταση του Πολ Τόμσεν επικεφαλή της τρόϊκα για την εκκένωση των  ελληνικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 ατόμων και μεταφοράς τους σε μεγαλύτερα νησιά, για να υπάρξουν "οικονομίες κλίμακος" σε ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευσης στην ακτοπλοϊα κλπ.
Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά φιλοξενούν ισχυρές φρουρές αφού αίναι μόνιμα "στο μάτι του κυκλώνα" από πλευράς Τουρκίας. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες τα νησιά συνιστούν υφαλοκρηπίδα, λόγω ύπαρξης κατοίκων (βάσει του διεθνούς δικαίου, ακατοίκητα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και φυσικά ΑΟΖ. Νησιά όπως η Γαύδος (με την πολλά υποσχόμενη ΑΟΖ νότια της Κρήτης) οι νήσοι Λεβίθα και Κίναρος που ουσιαστικά βρίσκονται μεταξύ των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων ελέγχοντας την στρατηγικής δίοδο βορρά-νότου του Αιγαίου.
Για να μην σχολιάσουμε την πρόταση εκκένωσης των νήσων Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος και Γαιδουρονήσι στα Δωδεκάνησα τα οποία αποτελούν το σύγχρονο πεδίο αντιπαράθεσης της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο, με την Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία αυτών των νησιών και την τρόϊκα να μας προτείνει να τα εγκαταλείψουμε !  Σάλο προκάλεσε το αίτημα της Τρόικας να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα νησιά τα οποία θέλει να ερημώσει η τρόϊκα είναι τα εξής: 

Αιγαίο Πέλαγος

  • Γαϊδουρονήσι 3
  • Θύμαινα 152
  • Αντίψαρα 4
  • Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10
  • Περιστέρα 5
  • Πιπέρι 2

Κυκλάδες
  • Δήλος 14
  • Μακρόνησος 5
  • Κάτω Κουφονήσι 60
  • Ηρακλειά 151

Δωδεκάνησα
  • Ψέριμος 130
  • Φαρμακονήσι 74
  • Τέλενδος 54
  • Αρκιοί 54
  • Λέβιθα 8
  • Γυαλί 10
  • Σαρία 22
  • Κίναρος 2

Αργοσαρωνικός
  • Δοκός Ύδρας 43

Επτάνησα
  • Καστός Λευκάδας 78
  • Αντικύθηρα 44
  • Αντίπαξοι 64

Λιβυκό Πέλαγος 
  • Γαύδος 88 κάτοικοι
Εάν οι προτάσεις αυτές δεν προκαλούν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων τότε τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει και όλα αυτά σύμφωνα με την ΤΡΟΙΚΑ στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών του κράτους λές και οι 1077 κάτοικοι των 23 νησιών στο Αιγαίο τον Σαρωνικό και το Ιόνιο είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση της χώρας, όταν το κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Γαλάτσι το οποίο παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και 8 χρόνια κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο 75 εκατ. ευρώ. 
Πάντως το ΥΕΝ διαψεύδει την πληροφορία για την εκκένωση των νησιών αλλά μετά από όλα αυτά που έχουμε το να πιστέψουμε τελικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Τρόικα ζητά να εκκενωθούν ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους !!!


Την εκκένωση ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.  Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.
Όπως πληροφορείται το Antinews η εξοργιστική απαίτηση  έγινε κατά την συνάντηση του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα τις περικοπές.  ”Αφού δεν μπορείτε να κόψετε ούτε το ένα, ούτε το άλλο , τότε να εκκενώσετε τα νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό” λέγεται ότι ειπώθηκε από τους τροικανούς κατά την συζήτηση. Δηλαδή η πρόταση υποβλήθηκε μεταξύ …τύρου και αχλιαδιού, αλλά υπονλήθηκε!.
«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» φέρεται απο δημοσιεύματα να δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.
Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει
Ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας», ξεκαθαρίζει το ΥΠΟΙΚ στη σχετική ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα

Στο σφυρί το Ερρίκος Ντυνάν


Το πρώτο νοσοκομείο θύμα της κρίσης είναι και επίσημα το Ερρίκος Ντυνάν. Το νοσοκομείο που βυθίζεται στα χρέη, είναι άδειο και οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν έξι μήνες βγαίνει και επίσημα στο σφυρί. Σήμερα, λοιπόν, δημοσιεύτηκε από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ερρίκος Ντυνάν που ιδρύθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και λειτουργεί το νοσοκομείο πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος έχει αναθέσει στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την εξαγορά του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύμβουλο προκειμένου να λάβουν ένα συνοπτικό προφίλ του Νοσοκομείου και ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας.
Επίσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να αποστείλουν στον σύμβουλο τα παρακάτω, πρωτότυπα και υπογεγραμμένα, το αργότερο μέχρι την 16.10.2012 (ώρα 18:00):
- Το σύμφωνο εμπιστευτικότητας, υπογεγραμμένο. Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τις ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσειςτων τριών τελευταίων ετών.
- Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τη μετοχική σύνθεση. Περιγραφή δραστηριοτήτων. Βεβαίωση ότι λειτουργούν για λογαριασμό τους και όχι για λογαριασμό τρίτου.
Ο Σύμβουλος στη συνέχεια θα προσκομίσει στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφοριακό υλικό με αναλυτική επισκόπηση του Νοσοκομείου και λεπτομέρειες επί της διαδικασίας της συναλλαγής (process letter).
Είναι η αρχή του τέλους για ένα νοσοκομείο – στολίδι που ξεκίνησε με καλές προθέσεις και προοπτικές και τελικά βούλιαξε. Οι ευθύνες είναι σε πολλούς και κυρίως στη διοίκηση και τον κ. Ανδρέα Μαρτίνη που παραιτήθηκε πέντε – έξι φορές και ποτέ δεν έφυγε. Επίσης, ας δούμε ποιοι πέρασαν κατά καιρούς από το δ.σ. του βουλιαγμένου πλέον νοσοκομείου, από μεγαλογιατροί μέχρι μεγαλοεκδότες.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Zητείται ξανά η «λίστα Λαγκάρντ»


Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι εισαγγελείς ζητούν από τον κ. Στουρνάρα να μεριμνήσει ως έχων την αρμοδιότητα για την αποστολή της επίμαχης λίστας και μάλιστα αναφέρουν ότι αν δεν κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία, έχουν την ευχέρεια να διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές Αρχές για την διαβίβαση του υλικού με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Με την ενέργεια τους αυτή οι δύο Εισαγγελείς θέλουν να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του ψηφιοποιημένου υλικού αλλοιώθηκε το διάστημα που παρέμεινε στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών, «επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση».

Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ήδη με αίτημά τους οι δυο Εισαγγελείς, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποστείλει το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου καθώς και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών που το συνόδευε. Ζητούν επίσης και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο. 

Ουπς… Έχει η Ελλάδα τόσο χρυσό που μπορεί να είναι η πρώτη παραγωγός στην Ευρώπη;


Καταρρέει κάθε –πολιτικό-μύθο το Bloomberg σήμερα, με άρθρο του στο οποίο επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι έως το 2016 η Νο1 χώρα σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη!

Επιβεβαιώνει όμως, τον κόσμο που λέει τόσα χρόνια ότι η χώρα μας είναι πλούσια σε πολύτιμα μέταλλα, λίθους, κοιτάσματα πετρελαίου και πολλά πολλά ακόμα που μας παραμύθιαζαν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας ότι δεν υπάρχουν…

Τι λέει το Bloomberg;

Παραπέμπει στην μεγάλη παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου που αναμένεται τα επόμενα χρόνια από τα τέσσερα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY).

Επίσης, αναφέρει ότι πλέον δεν υπάρχουν καθυστερήσεις σε άδειες κτλ. και αυτό προσελκύει το ενδιαφέρον αγοραστών.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Bloomberg.

Αναδρομικό μαχαίρι έως 35% στα ειδικά μισθολόγια


Περικοπές αποδοχών από 5% έως και 35% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις για τους 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ και διπλωματικούς υπαλλήλους), οι οποίοι αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν -ερήμην των άμεσα θιγομένων- ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και οι επικεφαλής των κλιμακίων της Τρόικας.
 Εντός των ημερών
Υπό την πίεση της Τρόικας για άμεση υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο, το τρέχον έτος οι ρυθμίσεις για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να καταρτιστούν και να προωθηθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών ώστε -ει δυνατόν- πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου να έχουν ήδη γίνει νόμος του κράτους! Σύμφωνα, ειδικότερα, με τις αποφάσεις στις οποίες φέρονται να έχουν καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα:
1 Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα δουν τις συνολικές μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται κατά 6% ή 7,5% αναδρομικά από την 1η-7-2012. Αν επιλεγεί η μείωση κατά 7,5%, τότε ενδέχεται να αυξηθεί κατά ένα πολύ μικρό ποσό το επίδομα επικινδυνότητας.
2 Οι δικαστικοί λειτουργοί θα υποστούν πολύ μεγάλες εισοδηματικές απώλειες σε ποσοστά, καθώς οι αποδοχές τους θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 20%. Για τους υψηλόβαθμους οι περικοπές των συνολικών αποδοχών μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 35%. Κι όλα αυτά αναδρομικά από την 1η-7-2012!
3 Οι μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ θα κλιμακώνονται ως εξής: 5% για συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές μέχρι 1.000 ευρώ, 15% για αποδοχές από 1.001 έως και 1.500 ευρώ, 25% για αποδοχές από 1.501 έως 2.500 ευρώ και 30% για αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ. Και οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η-7-2012.
4 Οι περικοπές στις συνολικές αμοιβές των ιατρών του ΕΣΥ θα ανέλθουν στο 13% κατά μέσο όρο, ενώ οι μειώσεις αποδοχών για τους διπλωματικούς υπαλλήλους θα φθάσουν το 20%, αναδρομικά από την 1η-7-2012.
 Κατάργηση επιδομάτων
Για να επιβληθούν αυτές οι περικοπές στο σύνολο των αποδοχών θα απαιτηθεί να επιβληθούν άμεσα πολύ μεγάλες ποσοστιαίες μειώσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι παραπάνω κατηγορίες δημοσίων λειτουργών.
Τα επιδόματα αυτά, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζουμε αναλυτικά στους σχετικούς πίνακες που δημοσιεύουμε, αναμένεται να επανεξεταστούν στο σύνολό τους με προοπτική τα περισσότερα να καταργηθούν πλήρως από το επόμενο έτος, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός άλλου σχεδίου της κυβέρνησης και της Τρόικας, το οποίο προβλέπει την κατάρτιση νέων μισθολογίων από μηδενική βάση για τους περισσότερους δημόσιους λειτουργούς.
Ειδικά για τους ένστολους οι περικοπές θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης και της Τρόικας, ο οποίος έχει περιληφθεί και στο «πακέτο» των δημοσιονομικών μέτρων της διετίας 2013-2014, από το επόμενο έτος θα καταργηθούν οι αυτόματες μισθολογικές προαγωγές για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας με αποτέλεσμα να προκύψουν γι’ αυτούς πρόσθετες μισθολογικές απώλειες, οι οποίες έχει υπολογιστεί ότι θα ανέλθουν στο 12%.
 Τέλος τα δώρα
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, από το 2013 και μετά, όλοι οι λειτουργοί του Δημοσίου, που αμείβονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια, θα υποστούν πρόσθετες εισοδηματικές απώλειες, μέσω της κατάργησης των υπολειμμάτων των επιδομάτων εορτών και αδείας, δηλαδή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος θερινής αδείας. Οι απώλειες αυτές θα ανέλθουν στα 1.000 ευρώ μικτά το χρόνο για κάθε λειτουργό του Δημοσίου.
 Το όφελος
Από το σύνολο των 250.000 αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια, πάνω από 155.000 είναι ένστολοι. Για το λόγο αυτό οι μειώσεις στις αποδοχές των ένστολων, παρά το γεγονός ότι θα είναι χαμηλότερες σε ποσοστά από ό,τι στις άλλες κατηγορίες αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια, θα αποδώσουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση, η οποία για το 2012 εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 150-180 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2013 και μετά υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 300-360 εκατ. ευρώ ετησίως. Συνολικά για το 2012 η εξοικονόμηση δαπανών που θα επιτευχθεί μέσω των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 210 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση και την Τρόικα, ενώ για κάθε ένα έτος από το 2013 και μετά υπολογίζεται ότι θα φθάνει τα 420-450 εκατ. ευρώ.
 «Κληρονομιά» Παπαδήμου
Η επιβολή των περικοπών στις αποδοχές των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια από την 1ηΙουλίου 2012 ήταν μια «μνημονιακή» υποχρέωση που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμουαπό τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους όταν συμφώνησε με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας να υπογράψει το νέο επαχθέστερο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Γιώργος Παλαιτσάκης στον Ελεύθερο Τύπο

Υπόθεση Άκη: Αγγίζουν τον "κορυφαίο των κορυφαίων" εμπόρων όπλων...

Image



Ο "κορυφαίος των κορυφαίων" στο κόσμο των Ελλήνων μάνατζερ του εμπορίου όπλων, ο οποίος πάντως μέχρι πρότινος τουλάχιστον ήταν (τώρα φημολογείται η αποχώρησή του) το "δεξί χέρι" ιδιοκτήτη μεγάλου όμιλου αντιπροσωπειών οπλικών συστημάτων, αποτελεί το νέο πρόσωπο στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, πάντως, δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, ούτε με την υπόθεση των αντισταθμιστικών της προμήθειας των Tor-M1, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης στο defencenet.gr.
Σήμερα τέθηκε από τον ανακριτή για πρώτη φορά υπ'όψιν του προφυλακισμένου πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου το συγκεκριμένο στέλεχος, ο οποίος κυριάρχησε στις προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί τριάντα χρόνια, περίπου.
Συγκεκριμένα επιδείχθηκε στον Γ.Σμπώκο ιδιόχειρο σημείωμα του Ακη Τσοχατζόπουλου από τις κατασχεμένες ιδιόχειρες σημειώσεις του, με το οποίο συνδέει την «διακίνηση μεγάλων ποσών», από το εν λόγω στέλεχος προς τον Γ,Σμπώκο.

Σε χειρόγραφο του ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι "Είναι πιεστική η επιστροφή του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παραλάβει ο Σμπώκος από τον Κ.Α. (αναφέρεται με το όνομα του) τον Φεβρουάριο του 2003".
Ερωτώμενος ο Σμπώκος για το εν λόγω πρόσωπο, απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι "Γνωρίζει πρόσωπο με αυτό το όνομα, ότι είναι στέλεχος σε μεγάλο όμιλο, ότι τον είχε δει στο πλαίσιο εκδηλώσεων και ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμία επαφή μαζί του".
Οπωσδήποτε δεν αρκεί ένα ιδιόχειρο σημείωμα για να δημιουργηθούν ποινικά προβλήματα ή να κατηγορηθεί ο συγκεκριμένος για δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων.
Τουλάχιστον όχι, όσο καιρό δεν μιλάει ο Άκης που υποτίθεται ότι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις ή τουλάχιστον γι'αυτό τον κατηγορούν. Στο ιδιόχειρο σημείωμα αναφέρεται ότι ο Γ.Σμπώκος παρέλαβε 10 εκατ. ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού (όχι ευρωπαϊκή) από το εν λόγω στέλεχος, αλλά δεν του έδωσε αυτά που του οφείλει.
Ενδείξεις πολλές, αναμένονται και οι αποδείξεις, γιατί χωρίς αυτές, ένοχοι δεν υπάρχουν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Άρωμα» προβοκάτσιας – Αμερικανικής κατασκευής ο όλμος που έπεσε στην Τουρκία

Image


Νέες πληροφορίες ότι ο βομβαρδισμός της τουρκικής πόλης Akçakale στις 3 Οκτωβρίου ήταν κατευθυνόμενο κτύπημα από τους αντάρτες της Συρίας προκειμένου να δώσουν στην Άγκυρα την αφορμή για στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία  έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας.
Από την επίθεση στην τουρκική πόλη είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα ενώ έγιναν η αιτία για ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ Τουρκίας και Συρίας που κρατούν ακόμη και μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yurt οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όλμος ήταν τελικά αμερικανικός που είχε προμηθευτεί ο τουρκικός Στρατός και στη συνέχεια τον έδωσε ως βοήθεια στους ισλαμιστές αντάρτες. 
Αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως επρόκειτο για βλήμα D30 πυροβολικού των 122 χλστ. που είχε πέσει στην τουρκική πόλη.
Ο Merdan Yanardag όμως αρχισυντάκτης όμως της τουρκικής εφημερίδας Yurt επικαλούμενος «πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή» ισχυρίζεται ότι ο όλμος δόθηκε στους αντάρτες από τον τουρκικό Στρατό και είναι αμερικανικής κατασκευής, εμ αποτέλεσμα για εφτά συνεχείς ημέρες να υπάρχουν ανταλλαγές πυροβολικού μεταξύ τουρκικού και συριακού Στρατού.
Ο Abayomi Azikiwe,  αρχισυντάκτης στο πρακτορείο Pan-African news wire δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο RT ότι δεδομένης της σχέσης της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ «δε θα ήταν καθόλου έκπληξη κάτι τέτοιο να έχει συμβεί», αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται ακόμη και το ΝΑΤΟ να γνωρίζει ότι το βλήμα του όλμου να έφυγε από χέρια ανταρτών!
«Η Άγκυρα δεν αναλαμβάνει καμία στρατιωτική πρωτοβουλία εάν πρώτα δεν έχει εξασφαλίσει την πλήρη συνεργασία του ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρθηκε σήμερα  γ.γ. του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen αποκάλυψε σήμερα πως  το ΝΑΤΟ έχει έτοιμα σχέδια για να προστατέψει την Τουρκία σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από τη Συρία.
Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι: «Έχουμε καταστρώσει όλα τα απαραίτητα σχέδια έτσι ώστε να προστατέψουμε και να υπερασπιστούμε την Τουρκία εάν παραστεί ανάγκη» συμπλήρωσε όμως πως «ας ελπίσουμε πως οι δύο χώρες θα βρουν ένα τρόπο για να σταματήσουν την ένταση μεταξύ τους».
Μάλιστα όπως είχαμε αναφέρει στις 4 Οκτωβρίου, μια ημέρα μόλις μετά από την επίθεση, πως πιθανότατα επρόκειτο για κατευθυνόμενο κτπύπημα από τους αντάρτες με σκοπό να παρασύρουν την Τουρκία σε μια ένπλη σύρραξη με τη Συρία. Τώρα και με τις νέες πληροφορίες από την τουρκική εφημερίδα είναι πολύ πιθανό να επρόκειτο για μια κοινή επιχείρηση, Τουρκίας και ανταρτών.
Τα στοιχεία όμως ότι ο βομβαρδισμός της πόλης Akçakale με τους 5 νεκρούς ήταν μια  κλασικού τύπου  προβοκάτσια κατά το πρότυπο του βομβαρδισμού της αγοράς Markale στο Σεράγιεβο το Φεβρουάριο του 1994 και της γερμανικής επίθεσης στην Πολωνίας το Σεπτέμβριο του μπορούν να εξαχθούν από τα γεγονότα τα ίδια.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα πέντε άτομα που σκοτώθηκαν στην συνοριακή τουρκική πόλη είχαν χτυπηθεί από οβίδα πυροβολικού και όχι βλήμα όλμου όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.
Η διαπίστωση αυτή «έπεισε» τους Τούρκους ότι υπεύθυνος για το συμβάν αυτό είναι ο Στρατός της Συρίας και αποφάσισαν να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους μέσα στην Συρία με πυροβόλα των 155 χλστ.
Αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι Τούρκοι επέλεξαν να πλήξουν πρώτα και με μεγαλύτερη ένταση όχι την περιοχή από όπου εκτοξεύτηκε το βλήμα που σκότωσε την τουρκική οικογένεια αλλά εγκαταστάσεις των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην πόλη Idlib η οποία απέχει 225 χλμ από την τουρκική συνοριακή πόλη όπου συνέβη το μοιραίο γεγονός και μόλις 26χλμ από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία στην επαρχία Hattay.
Και όλα αυτά την στιγμή που ο Erdogan δήλωνε ότι επλήγησαν στόχοι που εντοπίστηκαν από ραντάρ αντιπυροβολικού και ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο των Τούρκων πολιτών.
Οι στόχοι στην περιοχή της πόλης Idlib επλήγησαν με 20 βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ . Πιο συγκεκριμένα επλήγη η βάση ελικοπτέρων η οποία βρίσκεται 13 χλμ από την πόλη Idlib και μόλις μερικά χιλιόμετρα από το χωριό Taoum.
Η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου προκαλεί πολλά ερωτηματικά διότι όπως αναφέρουν οι Τούρκοι ο βομβαρδισμός έγινε σε αντίποινα του θανάτου των 5 Τούρκων στην συνοριακή πόλη Akçakale.
Λογικά οι τουρκικές δυνάμεις πυροβολικού θα είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην περιοχή του συμβάντος όπου σύμφωνα με πληροφορίες έπληξαν στρατιωτικούς στόχους με 10 βλήματα τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά όπως φαίνεται αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία και για να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα σε σχέση με την εσωτερική κατάσταση στην Συρία βομβαρδίζοντας περιοχές βαθιά μέσα στην Συρία όπου οι κυβερνητικές μονάδες μάχονται τους αντάρτες.
Από την συγκεκριμένη βάση στο χωριό Taoum εξορμούν τα επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων για τις αποστολές στην ευρύτερη περιοχή.
Ο βομβαρδισμός της βάσης προφανώς δεν σχετίζεται με τα αντίποινα για τον θάνατο της τουρκικής οικογένειας αλλά διαφορετικά συμφέροντα. Από το μπαράζ του τουρκικού πυροβολικού σκοτώθηκε αριθμός Σύρων στρατιωτών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr