Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στο σφυρί το Ερρίκος Ντυνάν


Το πρώτο νοσοκομείο θύμα της κρίσης είναι και επίσημα το Ερρίκος Ντυνάν. Το νοσοκομείο που βυθίζεται στα χρέη, είναι άδειο και οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν έξι μήνες βγαίνει και επίσημα στο σφυρί. Σήμερα, λοιπόν, δημοσιεύτηκε από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ερρίκος Ντυνάν που ιδρύθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και λειτουργεί το νοσοκομείο πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος έχει αναθέσει στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την εξαγορά του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύμβουλο προκειμένου να λάβουν ένα συνοπτικό προφίλ του Νοσοκομείου και ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας.
Επίσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να αποστείλουν στον σύμβουλο τα παρακάτω, πρωτότυπα και υπογεγραμμένα, το αργότερο μέχρι την 16.10.2012 (ώρα 18:00):
- Το σύμφωνο εμπιστευτικότητας, υπογεγραμμένο. Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τις ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσειςτων τριών τελευταίων ετών.
- Εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τη μετοχική σύνθεση. Περιγραφή δραστηριοτήτων. Βεβαίωση ότι λειτουργούν για λογαριασμό τους και όχι για λογαριασμό τρίτου.
Ο Σύμβουλος στη συνέχεια θα προσκομίσει στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφοριακό υλικό με αναλυτική επισκόπηση του Νοσοκομείου και λεπτομέρειες επί της διαδικασίας της συναλλαγής (process letter).
Είναι η αρχή του τέλους για ένα νοσοκομείο – στολίδι που ξεκίνησε με καλές προθέσεις και προοπτικές και τελικά βούλιαξε. Οι ευθύνες είναι σε πολλούς και κυρίως στη διοίκηση και τον κ. Ανδρέα Μαρτίνη που παραιτήθηκε πέντε – έξι φορές και ποτέ δεν έφυγε. Επίσης, ας δούμε ποιοι πέρασαν κατά καιρούς από το δ.σ. του βουλιαγμένου πλέον νοσοκομείου, από μεγαλογιατροί μέχρι μεγαλοεκδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου