Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο Τούρκος πάντα μέσα τους


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης

Οποιος ασχολείται με την εγκληματική δράση του τουρκισμού κατά της ανθρωπότητας γνωρίζει ότι τελικά ο Ερντογάν αποδεικνύεται περισσότερο επιθετικός κι απ’ τους κεμαλικούς προκατόχους του. Πρώτα είχαμε φασίστες με πηλήκιο, τώρα έχουμε ισλαμοφασίστα με μουστάκι, που ονειρεύεται νέο χαλιφάτο.

Ολα τα γουρούνια μπορεί να μην έχουν την ίδια μούρη, αλλά εν προκειμένω φασίστες ή ισλαμοφασίστες έχουν τις ίδιες πρακτικές.

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή ηγέτη με πράξεις, δηλώσεις, ρηματικές διακοινώσεις κρατάει αμείωτη την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας ενάντια στον Ελληνισμό, πρωταθλήτρια του αντισημιτισμού, δυναμίτισε τις σχέσεις με το Ισραήλ και τελικά έχει καταφέρει να συσσωρεύσει προβλήματα με τους πάντες γύρω της.

Πριν από λίγους μήνες φονιάδες με όπλα που έφεραν σιγαστήρα σκότωσαν τρεις Κούρδισσες αγωνίστριες στο Παρίσι. Πριν από λίγες εβδομάδες στην Ιταλία Τούρκοι «δημοσιογράφοι», που παρακολουθούσαν κούρδισσα, πρώην σημαντικό στέλεχος του κινήματος, έπειτα από συμπλοκή έστειλαν στην εντατική σε κώμα έναν Κούρδο. Τούρκοι αξιωματούχοι κάθε τόσο προβάλλουν ιταμές απαιτήσεις από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέσα στην υστερία τους κατά της «τρομοκρατίας».

Οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια καλά κρατούν, αμείωτη η βαρβαρότητα της τουρκικής κατοχής στο Κουρδιστάν, ενώ το καθεστώς προσπαθεί να υποχρεώσει το κίνημα σε αφοπλισμό κι υποταγή.

Προβλέπω απλώς πως ο «χαρισματικός» Ερντογάν θα ψωνίσει από σβέρκο, όπως κι οι προηγούμενοι. Εχει φορέσει το ματωμένο πουκάμισο των κεμαλικών και χρησιμοποιεί τις ίδιες τραμπούκικες μεθόδους α λα Τσατλί, ακόμη και μέσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το Κουρδιστάν είναι πολύ μεγάλο κι οι Κούρδοι πλήθος αμέτρητο στις τουρκικές μητροπόλεις. Θα ήθελαν πολύ να τους σφάξουν όλους, αλλά τώρα δεν είμαστε στο 1915. Δορυφόροι, κινητά, διαδίκτυο, ΜΜΕ, δεν επιτρέπουν την εν κρυπτώ σφαγή ενός ολόκληρου λαού. Ούτε τότε κατέστη εφικτό να χώσουν εκατομμύρια πτώματα Ελλήνων κι Αρμενίων κάτω από το χαλί. Πόσο μάλλον τώρα. Γιατί, μην έχετε αμφιβολία, τίποτα δεν άλλαξε. Απλώς τηρούν τα προσχήματα και δεν μπορούν να το κάνουν στη ζούλα. Αλλιώς μια χαρά θα τους πέρναγαν απ’ το λεπίδι και τους Κούρδους, όπως έκαναν και με τους χριστιανούς της Μικράς Ασίας. Μα γι’ αυτό άλλωστε αρνούνται πεισματικά ν’ αναγνωρίσουν τις γενοκτονίες που τέλεσαν με πάνδημη συμμετοχή. Γιατί δεν επρόκειτο για κανένα επιστημονικά οργανωμένο σχέδιο. Δεν υπήρχαν Αουσβιτς. Σφάξιμο και πλιάτσικο, όπου τα ανθρώπινα σφαχτάρια μακελεύονταν εν πορεία. «Ενα Αουσβιτς» εν ροή, όπως έγραψε ο σπουδαίος Ενεπεκίδης. Κι επειδή ήταν πρωτόγονη δουλειά, ήθελε πολλά χέρια, λαϊκή συμμετοχή. Το τουρκικό καθεστώς αρνείται λοιπόν ακόμη και στον 21ο αιώνα να αναγνωρίσει τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας, ν’ απολογηθεί. Ξέρετε γιατί; Πρώτον, διότι έτσι θα παραδεχτούν ότι συγκροτήθηκαν ως ψευδοέθνος με γενοκτονία και λεηλασία και, δεύτερον, δεν θέλουν ν’ απεμπολήσουν το know how της αλά τούρκα διευθέτησης των εθνοτικών ζητημάτων.
Αλλωστε, και το Ισλάμ εν γένει το 'χει εύκολο το λεπίδι.

Ο ισλαμοφασίστας πρωθυπουργός κρατά γερά στα χέρια του τη σκυτάλη της γενοκτονίας, της καταστολής, της ταύτισης του κράτους με το παρακράτος. Βαδίζει στα ίδια ματωμένα χνάρια με τον Ενβέρ, τον Ταλαάτ, τον Μπεχαεντίν Σακίρ, τον Τοπάλ Οσμάν, αλλά και τον Ετζεβίτ. Είναι κι αυτός χρισμένος με το αίμα Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων. Με των τελευταίων πλένει το πρόσωπό του κάθε μέρα πια.

Η Τουρκία ανέκαμψε οικονομικά, βασισμένη σε σουνίτικο χρήμα από τον Κόλπο, στις κλεμμένες πατέντες, στην ανασφάλιστη εργασία, στα φτηνά, κακής ποιότητας προϊόντα και στη μειωμένη φορολογία των επενδύσεων. Ολο όμως το υπόστρωμα είναι σαθρό, η κοινωνική ειρήνη κρέμεται από μια τρίχα. Διότι εμείς έχουμε Μνημόνιο κι αφραγκία, προσωρινά, όμως ο Ερντογάν έχει δεκάδες εκατομμύρια οργισμένους Κούρδους και δεν έχει έθνος!

Κι όσο κι αν κάποιοι φοβούνται, ένεκα «πολιτικής ορθότητας», να το πουν, η απλή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει «μετριοπαθές» ισλάμ κι είναι ασύμβατη με αυτό η έννοια της Δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών, όπως τα εννοούμε στη Δύση. Βρείτε μου μια αληθινά αναπτυγμένη, δημοκρατική, ανεκτική ισλαμική χώρα, στην οποία ζουν ισότιμα κι ελεύθερα οι πολίτες της, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, φύλου και θρησκεύματος, και σας χαρίζω μια φωτογραφία του Πενταδάχτυλου, για να μην ξεχνάμε τις άλλες Θερμοπύλες μας, κι ένα αντίτυπο του «Mein Kampf» στην τουρκική έκδοση. Αν δεν το ξέρετε, είναι από τα πιο δημοφιλή βιβλία στην Τουρκία. Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε…

dimokratianews.gr

Γιάννα Παπαδάκου: Εναποθέτω τις ελπίδες μου για την Ελλάδα στον Πεπόνη και τον Μουζακίτη!


20130316-133312.jpg
Η γυναίκα που ξεσκέπασε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους “διεγραμμένους” της λίστας και το περιβάλλον Παπανδρέου (Μαργέλος) αποκαλύπτει την προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης σε ένα άρθρο – σταθμό.
Ο περιβόητος Γιόζεφ Νισίμ, ο άνθρωπος που συνδέει Σικιαρίδη – Ροσσώνη – Μαργέλο, απλώς “δεν βρέθηκε”. Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει στο απυρόβλητο μέσα σε απόλυτη, διακομματική σιωπή. Ενώ το στοιχείο αυτό από μόνο του θα αρκούσε για να τον καθίσει με 
την ιδιότητα του υπόπτου δίπλα στον Παπακωνσταντίνου με κακουργηματικές κατηγορίες.
Διαβάστε το άρθρο – φωτιά της Γιάννας Παπαδάκου στο Βήμα:
Πάνε περίπου έξι μήνες από τότε, που το «ΒΗΜΑ» άρχισε να αρθρογραφεί για τη λίστα Λαγκάρντ: «Οι λίστες και οι ληστές» ήταν ο πρώτος χαρακτηριστικός μας τίτλος, ο οποίος αποτέλεσε και αφετηρία, μεταξύ άλλων, και της έρευνας από τους οικονομικούς εισαγγελείς…
Από τότε έγιναν πολλά: Ήρθε και άλλη λίστα τα Χριστούγεννα, ανακαλύψανε οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι είχαν παραλειφθεί οι συγγενείς του πρώην υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου που δεν έκανε τον έλεγχο που όφειλε, παραπέμφθηκε σε Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός, πολλές φορές τσακώθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ…
Το μόνο που δεν έγινε είναι να μπει έστω και 1 ευρώ στα ταμεία του ελληνικού κράτους από τα 4, 5 δισ. δολάρια καταθέσεων! Ενώ μας έλεγαν ότι οι καταθέσεις ανέρχονταν σε 2 δις δολάρια…
Τώρα μαθαίνουμε ότι θα ζητηθεί η αναστολή των εργασιών της Επιτροπής γιατί ο ΣΔΟΕ θέλει -λέει- τρεις μήνες για να έχει αποτελέσματα για την οικογένεια Παπακωνσταντίνου, μόνο για τέσσερις καταθέτες δηλαδή…
Και όλα αυτά παραμονές της κατάθεσης στην επιτροπή της κυρίας Μαρίας Παντελή (έρχεται μετά μυρίων βασάνων στις 20 Μαρτίου), που φαίνεται πάνω από την κατάθεση των 550 εκ. δολαρίων, απόντος του κ. Μιωνή, που είχε τον Όμιλο όπου εργαζόταν η κυρία Παντελή, αλλά και παραμονές της κατάθεσης του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, νομικού συμβούλου του κ. Μιωνή.
Και όλα αυτά προ του κινδύνου το κακούργημα να μετατραπεί σε ένα απλό πλημμέλημα νόθευσης εγγράφου, χωρίς περιουσιακό όφελος…
Επειδή είμαστε πολύ μεγάλα παιδιά για να τρώμε τέτοια παραμύθια, το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό, το ξέρετε;
ΥΓ: Περαστικά σε όλους τους εμπλεκόμενους, μαθαίνω ότι ούτε ο κ. Ζοζέφ Νισίμ βρέθηκε, επίσης μεσάζων και στις καταθέσεις των συγγενών αλλά και σε πολλές αυτής της λίστας, ελπίζω να μην ασθένησε και αυτός και ελπίζω επίσης να μην νοσηλεύεται στις ΗΠΑ… Αν μ΄εννοείς!
Εναποθέτω τις ελπίδες μου στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη. Για να μην ντρέπομαι για όσα συμβαίνουν στη χώρα μου. Όταν σε άλλες χώρες, στις οποίες έδωσε τη λίστα η κυρία Λαγκάρντ, από τα τέλη του 2009 εισπράχτηκαν δισεκατομμύρια… Αιδώς πια…

Ακαταλαβίστικος συλλογισμός Τσίπρα.


Μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Λονδίνο ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας είπε το εξής καταπληκτικό. Χαρακτήρισε μη πραγματικό το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» λέγοντας πως «δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι να χάσουμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης».
Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι το θέμα της αποχώρησης από το ευρώ μπορούμε τάχα να το χρησιμοποιούμε ως ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στους ευρωπαίους συνεταίρους μας, χωρίς όμως και να το εννοούμε; Θα τους πούμε δηλαδή πως αν δεν ενδώσουν στις απαιτήσεις μας για δάνεια με ευνοϊκούς όρους, θα φύγουμε τάχα από το ευρώ, ενώ από πριν λέμε ότι τέτοιο εργαλείο δεν είμαστε ηλίθιοι να το χάσουμε, που σημαίνει πως δεν το εννοούμε πραγματικά;
Μα και ένα παιδάκι του δημοτικού αντιλαμβάνεται ότι προκειμένου να απειλήσεις κάποιον πρέπει να εννοείς την απειλή σου.
Κάτι δεν πάει καλά με το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.  Πρέπει κάπου κάπου να λέγεται και καμία αλήθεια, διαφορετικά η τραγωδία θα γίνει καταστροφική κωμωδία.
Πέτρος Χασάπης

Γιατί τρομάζει η Επανάσταση του '21, τους σύγχρονους εθνομηδενιστές;

                                                                   Απάντηση στους αριστερούς ταξικούς επαναστάτες που παίζουν το παιχνίδι των εχθρών της πατρίδας
ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ
Ήταν γενναίοι και παράτολμοι, θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, έχυσαν ποτάμια αίμα για να έχουμε πατρίδα κυρίαρχη και κράτος Ελληνικό.

Απέναντι τους οι παγκόσμιοι βαβυλωνοποιητές έχουν ένα σκοπό, να σβήσουν τις μνήμες και να κατασκευάσουν μια ψεύτικη δουλοπρεπή νέα τάξη πραγμάτων. Η παραχάραξη της ιστορίας είναι η απαρχή εφαρμογής του σχεδίου «πνευματικής, πολιτισμικής εθνοκάθαρσης». Παράλληλα κινούνται ενάντια στην γλώσσα, ενάντια στην ορθοδοξία, ενάντια στην φιλοπατρία, υπέρ του διαμελιστικού μειονοτικού πολυπολιτισμού, υπέρ της μονομερούς από την Ελλάδα κατάργησης των συνόρων, υπέρ των μεταναστών και ενάντια στους γηγενείς!!

Το 1821 δεν προέκυψε τυχαία, προηγήθηκαν εξεγέρσεις και μακροχρόνιοι περιφερειακοί πόλεμοι. Ήταν ένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των εθνικών-λαϊκών δυνάμεων, (δεν υπήρχε αστική τάξη και προλεταριάτο τότε στη χώρα)…..

Υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός και καλή προετοιμασία από την Φιλική Εταιρεία.

Η εξέγερση στην Μολδοβλαχία ήταν αντιπερισπασμός.

Οι Πόντιοι έστειλαν πολλά χρήματα, γιατί δεν μπορούσαν να συμβάλλουν στρατιωτικά.

Στο ταμείο στην Βόστιτσα (Αίγιο) αρχές του 1821 μαζεύτηκαν μεγάλα ποσά.

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε στο λάβαρο από τις 17 Μάρτη στην Αγία Λαύρα εκατοντάδες πολεμιστές και με την συμμετοχή του άγνωστου στο ευρύ κοινό οπλαρχηγού Στριφτόμπολα.

Ο ίδιος και σε συντονισμό με τον Κολοκοτρώνη κινήθηκαν ταυτόχρονα.

Ο Κολοκοτρώνης με τον Μαυρομιχάλη μέριασαν τις διαφορές τους και απελευθέρωσαν την Καλαμάτα, την ίδια στιγμή απελευθερωνόταν τα Καλάβρυτα.

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός έκανε πως θα πάει προς την Τρίπολη και γύρισε την νύχτα προς την Πάτρα. Μια αψιμαχία στο Γηροκομειό με Τουρκική περίπολο έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους του κάστρου του Ρίου να σπεύσουν σε βοήθεια του κάστρου της Πάτρας κι έτσι απέτυχε ο αιφνιδιασμός.

Η έννοια έθνος χρησιμοποιείται από τον Όμηρο ως ταυτόσημη με το πλήθος ομοειδών ειδών, αγέλης ζώων και σμήνους πτηνών.

Η έννοια γένος που χρησιμοποιείται πολύ από τους αγωνιστές του ʼ21 έχει ρίζα από το ρήμα νάσκω = γεννώ.

Από αυτή στην λατινική της διατύπωση προέκυψε το nation που μεταφράζεται σε έθνος, ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται ως γένος.

Η διαφορά του έθνους από το γένος είναι ότι, το γένος οριοθετεί την κοινή καταγωγή.

Οι έχοντες εθνική συνείδηση αποκαλούνται εθνιστές και οι προσποιούμενοι τους εθνιστές αποκαλούνται εθνικιστές.

Εκ του Γάλλου στρατιώτη ΣΩΒΙΝ που υπερέβαλλε την αξία της πατρίδας σε βαθμό μίσους και επέκτασης ενάντια σε άλλα έθνη, προέκυψε ο όρος σωβινισμός.

Με οργανωμένη παράφραση της έννοιας του έθνους ( ως εχθρότητα στους άλλους λαούς), επιχειρείται η επιβολή αντεθνικών αισθημάτων και απάτριδος συνείδησης.

Ενοχοποιείται τεχνητά το έθνος ως γενεσιουργός αιτία φυλετικών πολέμων και κρατικών συγκρούσεων, παρά το γεγονός ότι αυτοί διεξάγονται κύρια από τα οικονομικά συμφέροντα και τους σκοπούς των κεφαλαιοκρατών.

Εναλλακτικά επιβάλλεται ο όρος κοσμοπολιτισμός (πολίτες του κόσμου) ως δήθεν κατάργηση όλων των συνόρων.

Αυτή η προσέγγιση είναι μέσο για την παράλυση των εθνικών αντιστάσεων στην παγκόσμια επέκταση του κεφαλαίου και της ισοπέδωσης των ιδιαιτεροτήτων και των ταυτοτήτων των λαών.

Μια ακόμη εκδοχή των απάτριδων εθνομηδενιστών είναι η οικουμενικότητα, όρος παγκοσμιοποιητικός που αναφέρεται στον οίκο του θεού σε άπαντα τον κόσμο.

Και ο κοσμοπολιτισμός και η παραλυτική οικουμενικότητα είναι τα άλλοθι της υποταγής στην Βαβυλωνοποίηση της ανθρωπότητας.

Όταν αναφερόμαστε στην Βαβυλώνα εννοούμε την σύγχυση, την ασυνεννοησία, το χάος και την επικράτηση της «καθαρής φυλής» πάνω στους μιγάδες και πολυδιασπασμένους κοσμοπολίτες. Η καταστροφή των εθνικών ταυτοτήτων και οι πολλαπλές γεωγραφικές αυτονομήσεις και μειονοτικές αποσκιρτήσεις είναι μέρος της προετοιμασίας της λεγόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης –δικτατορίας πάνω στα θραύσματα των πάλαι ποτέ εθνών-κρατών. Οι μίζεροι και μίζα-ροι ψευτοκαθηγητάδες που λένε ότι τα έθνη προέκυψαν από τον καπιταλισμό, άρα δεν υπήρχαν πριν το 1600, είναι συνειδητά και ασυνείδητα όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Επομένως η αγάπη στην πατρίδα, η αγάπη στην ελευθερία, η ιστορική μνήμη, η σύγχρονη εθνική ταυτότητα, η αλληλεγγύη των εθνών, ο ειρηνικός πολιτισμικός διεθνισμός είναι αντίπαλοι στα γεωπολιτικά σχέδια των παγκοσμιοποιητών.

Οι ήρωες του 1821 που είχαν σαν πρότυπα τον Λεωνίδα, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Αχιλλέα πρέπει κατ αυτούς (παγκοσμιοποιητές), να λησμονηθούν και οι πατεράδες και οι παππούδες μας που πολέμησαν τους Ιταλούς και Γερμανούς εισβολείς με πρότυπα τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα, τον Καραϊσκάκη, τον Μακρυγιάννη πρέπει να λοιδορηθούν.

Όσοι θαυμάζουν τον Νικηταρά θα υβρίζονται ως Ελληναράδες. Και όσοι θα πιστεύουν στο αυτονόητο, στην αξία της πατρίδας, θα καθυβρίζονται ως ρατσιστές και εθνικιστές.

Την Ελληνική αρχή του μέτρου, της μεσότητας , του ρυθμού και της αναλογίας που επιβάλλει ποσόστωση, έλεγχο, αφομοίωση και κοινή παιδεία και πολιτισμό στους μετανάστες την αποκαλούν ψευδώς ακραία .

Και την πραγματικά ακραία αντιστροφή των εννοιών όπως της ελευθερίας σε ασυδοσία και της απεριόριστης εισβολής μεταναστών στο πρότυπο της «ανοικτής κοινωνίας» (ΣΟΡΟΣ) την αποκαλούν προοδευτική αναγκαιότητα.

Οι εντός των τειχών εχθροί είναι δύο κατηγοριών, τα θύματα της παραπλάνησης και τα μίσθαρνα όργανα της διάλυσης της εθνικής συνοχής με απώτερο σκοπό την υποταγή των Ελλήνων και άλλων εθνών στους πραγματικούς ρατσιστές και φασίστες, ναζιστές κλπ. Καίριο ερώτημα: γιατί δεν στρέφονται όλοι αυτοί ενάντια στην πηγή του κακού;

Γιατί δεν αλλάζουν την δική τους ιστορία, δεν προωθούν τον πολυπολιτισμό και το σχέδιο ΑΝΑΝ στην δική τους χώρα, γιατί ορθώνουν τείχη, ενώ αξιώνουν στους άλλους να τα γκρεμίσουν;

Γιατί δεν είναι κοσμοπολίτες και είναι σωβινιστές; Γιατί είναι ρατσιστές και εθνοκτόνοι;

Γιατί για εμάς ισχύει η Βαβυλωνία και για αυτούς ο περιούσιος λαός του Κυρίου;

Για να αποκατασταθεί η αλήθεια, ας είμαστε δίκαιοι με τα ίδια κριτήρια κρίνοντες τόσο τα δικά μας όσο και τα αλλότρια…

Όσον αφορά την επανάσταση του 1821, σκεφθείτε πως κάποιοι ηγήτορες μας δεν ντύθηκαν ποτέ τσολιαδάκια και δεν έπαιξαν ποτέ σχολικό θέατρο με πρωταγωνιστές τους ήρωες του γένους και δεν δάκρυσαν ποτέ στην παρέλαση και δεν ρίγησαν στην θέα της Ελληνικής σημαίας, δεν έκαναν τον σταυρό τους σαν παιδάκια και δεν έψαλαν τον ακάθιστο ύμνο, ούτε καν τον εθνικό ύμνο ξέρουν!! Και περιμένουμε από αυτούς να κυβερνήσουν για τα συμφέροντα της Ελλάδας;

Καλά θα κάνουν οι εθνοαποδομητές να σιωπήσουν ένοχα γιατί, όλοι ενθυμούνται πως υπονόμευσαν το 22 με τον εθνικό διχασμό τους Έλληνες. Ανθέλληνες γενίτσαρους σαν τον εαυτό τους, θέλουν οι εθνομηδενιστές να καταντήσουν την νέα γενιά…. 
Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Πετάει ΕΞΩ, όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!!! Μόνο θυγατρικές υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο…


putin201212O πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά  στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.
Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.
Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.
Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί τον υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Από το http://rbth.gr

"ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ" ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ "Χίλιοι Πεπόνηδες υπάρχουν για να καθαρίσουν τον τόπο από τη διαφθορά"!


Για μία «εμπεδωμένη στροφή στην αντίληψη της πλειονότητας του δικαστικού κλάδου» και για «κίνημα των δικαστών» κάνει λόγο με αφορμή τις πρόσφατες πολύ αυστηρές ποινές που επιβλήθηκαν στους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και Άκη Τσοχατζόπουλο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα επισημαίνοντας πως δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά.
Ιδιαίτερα τεταμένο φαίνεται μάλιστα να είναι το κλίμα στις τάξεις των δικαστικών, με αφορμή τις φήμες περί αντικατάστασης τον επόμενο μήνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. «Τι νομίζουν ότι θα πετύχουν όσοι επιδιώκουν να φύγει ο Πεπόνης από το οικονομικό έγκλημα; Στη Δικαιοσύνη υπάρχουν πλέον χίλιοι Πεπόνηδες, που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και δε θα βάλουν στο αρχείο τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς που έχουν ανοίξει», ακούστηκε στους δικαστικούς διαδρόμους τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
«Σε μας έλαχε ο κλήρος να καθαρίσουμε τη χώρα από τη διαφθορά», είναι η νοοτροπία που κυριαρχεί μεταξύ των εισαγγελέων της νεότερης γενιάς, σύμφωνα με έμπειρο νομικό, νοοτροπία όμως που προσκρούει στους ιεραρχικά ανωτέρους του Σώματος, «που διακατέχονται από έναν ιδιότυπο ριζοσπαστικό συντηρητισμό», όπως παρατηρεί.
Όσο για το ποιος είναι ο λόγος της «αφύπνισης» των δικαστικών, έμπειρος δικαστικός λειτουργός σχολιάζει πως δεν είναι μόνο οι σκληρές περικοπές που και οι ίδιοι υπέστησαν, αλλά το γεγονός ότι αφουγκράζονται το αίτημα των πολιτών για τερματισμό της ατιμωρησίας που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Υπάρχουν πάντως και νομικοί οι οποίοι δε βλέπουν με καλό μάτι τις «άγριες διαθέσεις» των δικαστών, επισημαίνοντας ότι από την απόλυτη επιείκεια του παρελθόντος έχουν περάσει στην απόλυτη αυστηρότητα, που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν εφαρμόζονται σωστά οι νόμοι.

EUROGROUP-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Οι "σωτήρες" της Κύπρου επιβάλλουν εφάπαξ φορολόγηση των καταθέσεων!


Οι διεθνείς δανειστές και η Κύπρος συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σε εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ, δήλωσε ανώτερη πηγή της ζώνης του ευρώ.
Συμφωνήθηκε επίσης να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, πρόσθεσε η ίδια πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις. Τα φορολογικά μέτρα είναι απαραίτητα για να ενισχύσουν τα έσοδα της Κύπρου ώστε αυτή να μειώσει το μέγεθος του δανεισμού έκτακτης ανάγκης από τη ζώνη του ευρώ αλλά και για να διατηρήσει το δημόσιο χρέος σε ένα επίπεδο που θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί.
Σύμφωνα με την πηγή η συμφωνία προβλέπει το οικονομικό ύψος της διάσωσης της οικονομίας της Κύπρου στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ "κατ' ανώτατο όριο".
Η συμφωνία επήλθε μετά από σχεδόν 10 ώρες συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και της τρόικας που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, το Eurogroup κατέληξε στην εξής δήλωση:
«Το Eurogroup χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις κυπριακές αρχές για την εγκαθίδρυση ενός προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα θα βασίζεται σε φιλόδοξα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε αποφασιστική δράση, προκειμένου να εφαρμοστεί η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα καθώς και τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, επιτρέποντας την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.
Το Εurogroup χαιρετίζει τους όρους αναφοράς για μια ανεξάρτητη αξιολόγηση σχετικά με την εφαρμογή του πλαισίου κατά του ξεπλύματος χρήματος στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιλαμβάνοντας τη Moneyvall, παράλληλα με ένα ιδιωτικό διεθνή ελεγκτικό οίκο και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι η έναρξη αυτού του ελέγχου είναι άμεση. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα στην εφαρμογή αυτού του πλαισίου, θα διορθωθούν ως μέρος των προϋποθέσεων του προγράμματος.
Το Eurogroup επιδοκιμάζει τις κυπριακές αρχές για τα βήματα που έχουν κάνει προς την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αυτά προβλέπουν, ειδικότερα, την υιοθέτηση μέτρων σταθεροποίησης που αναλογούν στο 4,5% του ΑΕΠ. Το Eurogroup καλωσορίζει τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να επιταχύνουν τις προσπάθειες στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.
Το Eurogroup καλωσορίζει τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να λάβουν πρόσθετα μέτρα, ενεργοποιώντας ίδιους πόρους, προκειμένου να περιορίσουν το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που συνδέεται με το πρόγραμμα προσαρμογής. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την εισαγωγή μιας εμπροσθοβαρούς εφάπαξ εισφοράς σταθερότητας που θα εφαρμόζεται σε καταθέτες που κατοικούν και δεν κατοικούν στην Κύπρο.
Τα πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση της παρακράτησης φόρου στο κεφαλαιακό εισόδημα, την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αύξηση του εταιρικού φόρου και τη συμμετοχή των κατόχων αξιογράφων. Το Eurogroup προσβλέπει σε μια συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας για χρηματική συνεισφορά.
To Eurogroup εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και η αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων όρων θα επιτρέψει στο Κυπριακό δημόσιο χρέος, το οποίο προβλέπεται να φτάσει στο 100% του ΑΕΠ το 2020, να παραμείνει σε βιώσιμη τροχιά και να ενισχύσει την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Η σημερινή εύθραυστη κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου, σε συνδυασμό στο μεγάλο μέγεθός του σχετικά με το ΑΕΠ της χώρας, θα αντιμετωπιστεί μέσα από τον κατάλληλο περιορισμό του, με τον εγχώριο τραπεζικό τομέα αν φτάνει στα επίπεδα της ΕΕ, μέχρι το 2018, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και τις καταθέσεις. Παράλληλα, το Eurogroup χαιρετίζει το γεγονός ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, που προστατεύουν τη σταθερότητα, τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Eurogroup θεωρεί ότι επί της αρχής, η οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο θα διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της Κύπρου και της ευρωζώνης συνολικά, με τη χορήγηση μιας οικονομικής βοήθειας, η οποία έχει περιοριστεί μέχρι τα 10 δις. ευρώ. Το Eurogrop θα καλωσόριζε μια συμβολή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος.
Το Eurogroup καλεί τις κυπριακές αρχές και την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να ολοκληρώσουν τάχιστα το Μνημόνιο. Το Eurogroup θα εξετάσει τα έγγραφα του προγράμματος που έχουν ετοιμαστεί από την Τρόικα και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, όταν αυτά καταστούν διαθέσιμα. Οι σχετικές εθνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση της οικονομικής βοήθειας μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πρόκειται να δρομολογηθούν. Το Eurogroup αναμένει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα είναι σε θέση να εγκρίνει επίσημα την πρόταση για οικονομική στήριξη έως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2013, υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών έγκρισης της βοήθειας».
Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup σχετικά με τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι είναι μία συμφωνία που υιοθετήθηκε ομόφωνα, ενώ παράλληλα χαιρέτισε την εποικοδομητική και ρεαλιστική στάση της νέας κυβέρνησης της Κύπρου.
Από Κυπριακής πλευράς ο υπουργός οικονομίας, Μιχάλης Σαρρής, σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είχε να επιλέξει ανάμεσα σε οδυνηρές λύσεις και ότι τελικά συμφώνησε σε μία λύση που διασφαλίζει το μέλλον της κυπριακής οικονομίας.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους στα επίπεδα του 100% ως το 2020, με οικονομική στήριξη που θα φτάνει ως τα 10 δις ευρώ. Παράλληλα αποφασίστηκε η επιβολή ενός «τέλους σταθερότητας» που θα αφορά τις καταθέσεις.
Συγκεκριμένα, για καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, το τέλος αυτό θα φτάνει μέχρι και το 6,75%, ενώ πάνω από τις 100.000 ευρώ θα φτάνει το 9,9%. Επιπλέον, οι τόκοι επί των καταθέσεων θα φορολογηθούν με 20-25%, ενώ ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο θα αυξηθεί από το 10 στο 12,5%.
Τα αναμενόμενα έσοδα από την επιβολή αυτών των τελών εκτιμώνται σε 5,8 δις. ευρώ. Διευκρινίστηκε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή αυτής της απόφασης.
Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο Γιεργκ 'Ασμουσεν από την ΕΚΤ, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα ανωτέρω μέτρα και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό. Επίσης, αποσαφηνίστηκε ότι από την εφαρμογή αυτού του μέτρου δε θα υπάρξει επιπρόσθετο κόστος για την ελληνική πλευρά και ότι δε θα θιγεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Εξάλλου, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι ο κυπριακός τραπεζικός τομέας είναι υπερτροφικός σε σχέση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας (πέντε φορές υψηλότερος από το κυπριακό ΑΕΠ και επτά φορές υψηλότερος λαμβάνοντας υπόψη και τις θυγατρικές τράπεζες στην Ελλάδα). Σημείωσε, επίσης, ότι στόχος είναι η συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα, ως το 2018.
Επίσης, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε, ότι χάρις στις σημερινές αποφάσεις διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου, άποψη με την οποία συμφώνησε και η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Όπως είπε η Κ. Λαγκάρντ, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου είναι βέβαιη, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το ακριβές ποσό της συνεισφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεισφορά του ΔΝΤ, αναμένεται να ανέρχεται στο 1 δις. ευρώ.
Εξάλλου, στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου θα συνεισφέρει και η Ρωσία, όπως εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η συνεισφορά αυτή «δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλή» και θα περιορισθεί στην επιμήκυνση της ωρίμανσης των υφιστάμενων δανείων από τη Ρωσία και στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού.
Ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η οικονομική στήριξη προς την Κύπρο θα είναι τριετούς διάρκειας και ότι οι σχετικές δόσεις θα καταβάλλονται στη Λευκωσία σε τριμηνιαία βάση.
Ο Όλι Ρεν, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η σημασία της κυπριακής οικονομίας για την ευρωζώνη είναι «συστημικού χαρακτήρα».
Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των κυπριακών επιχειρήσεων, θα αυξηθεί από το 10% στο 12,5%.
Τέλος, ο υπουργός οικονομίας της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, δήλωσε ότι υπό τον κίνδυνο μιας άτακτης χρεωκοπίας, οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup ήταν σκληρές και σημείωσε πως η σκληρή στάση του ΔΝΤ και άλλων εταίρων δημιούργησε βαρύ κλίμα.
Σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συχνά οδηγούνταν σε αδιέξοδο, τόνισε ο Μ. Σαρρής και υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου έπρεπε «να δώσει μάχη σε πολιτικό επίπεδο με σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες».
Ο Μ Σαρρής τόνισε ότι «η συμφωνία που επετεύχθη για την Κύπρο αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αποφεύγοντας την άτακτη χρεωκοπία και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.» Ανέφερε, επίσης, ότι το τελικό ποσό που θα δοθεί για τη στήριξη της Κυπριακής οικονομίας, θα καταστήσει το κυπριακό χρέος βιώσιμο.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ Απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Β.Κορέας- Σε ετοιμότητα αντιβαλλιστικά στην Αλάσκα


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη βορειοκορεατική χερσόνησο αλλά και στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον: Τη στιγμή που οι αμερικανοί μετέφεραν και εγκατέστησαν στην Αλάσκα 14 εκτοξευτές και αριθμό βλημάτων για το αντιβαλλιστικό σύστημα THAAAD, στην Πιονγκγιάνγκ σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της χώρας Κίμ Γιονγκ Ουν.
Όπως αναφέρουν πηγές ο ηγέτης της Β. Κορέας έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας από συνωμότες, πιστούς σε έναν από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του βορειοκορεατικού στρατού!
Η είδηση αυτή η οποία έγινε γνωστή από ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα της Ν. Κορέας προκάλεσε σάλο αναφέροντας κάποιες λεπτομέρειες χωρίς όμως τον ακριβή χρόνο εκδήλωσης της απόπειρας δολοφονίας.
Η απόπειρα φαίνεται ότι σχετίζεται άμεσα με την πτώση και εν συνεχεία άνοδο ενός ισχυρού «παίκτη» στην ιεραρχία του στρατού της Β. Κορέας, του στρατηγού τεσσάρων αστέρων, Κίμ Γιόνγκ Τσόλ.
Ο στρατηγός αναφέρεται ότι αποκαταστάθηκε στα τέλη του 2012 στο αξίωμα του, μετά από καθαίρεση και την άμεση μετάθεση που υπέστη νωρίτερα.
Συγκεκριμένα εννέα μόλις μήνες μετά την προαγωγή του σε στρατηγό τεσσάρων αστέρων, υποβιβάστηκε σε υποστράτηγο ως συνέπεια της εσωτερικής διαμάχης μεταξύ της υπηρεσίας πληροφοριών του Κομουνιστικού Κόμματος και του τμήματος Αναγνώρισης που υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Β. Κορέας.
Το τελευταίο φέρεται και ως υπεύθυνο για τιε επιχειρήσεις κατασκοπίας στην Ν. Κορέα.
Εν συνεχεία αναφέρεται ότι αποκαταστάθηκε στο βαθμό του ενώ εμφανίστηκε μάλιστα και στο πλάι του ηγέτη της Β. Κορέας σε μουσική συναυλία στην Πιονγκγιάνγκ το περασμένο Φεβρουάριο.
Ο στρατηγός έχει αποκτήσει τη φήμη ενός «επιθετικού» στρατιωτικού, ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων για τη βύθιση της κορβέτας «Cheonan» του Ναυτικού της Ν. Κορέας, η οποία χάθηκε από «άγνωστη» αιτία σε διεθνή ύδατα το Φεβρουάριο του 2010.
Φαίνεται ότι η διαμάχη στο εσωτερικό της στρατιωτικής ηγεσίας της Β. Κορέας πυροδότησε την απόπειρα δολοφονίας του βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ επίσης αναφέρεται ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών σε διαφορετικό περιστατικό το περασμένο Νοέμβριο στη πρωτεύουσα.
Οι υπαίτιοι της επίθεσης αυτής ενδεχομένως ευθύνονται σύμφωνα με το δημοσίευμα και για την τελευταία απόπειρα δολοφονίας του Κίμ Γιονγκ Ουν.
Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές ότι σημειώθηκε εκτόξευση δύο τακτικών βαλλιστικών πυραύλων SSM μικρού βεληνεκούς στην Ανατολική Θάλασσα.
Σκοπός εκτιμάται ότι ήταν η δοκιμή της ικανότητας των όπλων της συγκεκριμένης κατηγορίας από συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα η οποία πραγματοποίησε όπως όλα δείχνουν τη βολή με δική τους πρωτοβουλία και όχι κατόπιν διαταγής από την Πιονγκγιάνγκ.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι υπάρχει όντως ρήξη στις ανώτερες βαθμίδες ιεραρχίας του Στρατού της Β. Κορέας η οποία βρίσκεται στο απόγειο της, προκαλώντας την ραγδαία επιδείνωση σχέσεων με τη Ν. Κορέα αλλά και με τις ΗΠΑ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΤΙΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ
Στο μεταξύ η Ουάσιγκτον ανησυχώντας σφοδρά για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και την ασταθή έως απρόβλεπτη συμπεριφορά της ηγεσίας της Β. Κορέας, έδωσε την εντολή ανάπτυξης  14 σιλό βλημάτων αντιβαλλιστικής άμυνας σε Αλάσκα αλλά και στην Καλιφόρνια.
Η αντίδραση του Πενταγώνου ήταν άμεση μετά την εκτόξευση των δύο τακτικών βλημάτων SSM στη Β. Κορέα προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε ενδεχόμενο εκτόξευσης βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων με πυρηνικά όπλα με στόχους στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Fox News, οι επιπλέον εκτοξευτές του συστήματος THAAD που ενεργοποιήθηκαν στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, θα αυξήσουν σε 44 συνολικά τα διαθέσιμα συστήματα με ικανότητα κατάρριψης βαλλιστικών πυραύλων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία των νέων


Σαμαράς: Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία των νέωνΗ δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό του απλώς να κάνει διαπιστώσεις, όταν ο ίδιος έχει εκλεγεί για να δώσει λύσεις! Μάλλον τα λέει για να τα ακούει ο ίδιος και οι υπουργοί του, μπας και τα συνειδητοποιήσουν!
Καλές οι διαπιστώσεις, όμως κύριε Πρωθυπουργέ όταν αναφέρεστε στα ιστορικά υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα δεν μπορείτε να το κάνετε λες και εσείς κυβερνάτε μία άλλη χώρα με άλλους πολίτες.
Οι διαπιστώσεις ότι η Ελλάδα πλήττεται από πρωτοφανή ανεργία είναι για να τις κάνουν οι δημοσιογράφοι, οι σχολιαστές, και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι πολίτες που ζουν στο πετσί τους την σκληρή καθημερινότητα της εργασιακής και κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες “έστειλε μήνυμα” όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τέτοιους ρυθμούς ανεργίας. Σε ποιους το έστειλε το μήνυμα; Αυτό στον απλό πολίτη κάνει κάπως σαν την παροιμία που λέει “τα λέω στο σκύλο μου, κι ο σκύλος στην ουρά του”.
Ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει πλήρως την πολιτική που προεκλογικά ως αξιωματική αντιπολίτευση επέκρινε και απέρριπτε. Έγινε ένας νέος Γιώργος Παπανδρέου στην θέση του ΓΑΠ. Υποταγμένος στα θελήματα των δανειστών μας και τις επιταγές της ΤρόικαςΠαρακολουθεί τον κόσμο να χάνει τις δουλειές του και τα εισοδήματά του, και ο ίδιος από τις Βρυξέλλες να προβαίνει σε… διαπιστώσεις. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο έκανε και ο ΓΑΠ: με τον Σαμαρά στο εσωτερικό της Ελλάδας να εξαγγέλλει τα… Ζάππεια σε διάφορα νούμερα.
Κύριε Σαμαρά, είστε Πρωθυπουργός. Ένας Πρωθυπουργός δεν διαπιστώνει την δύσκολη πραγματικότητα, αλλά την διαμορφώνει προς όφελος των πολιτών του. Εσείς επιλέγετε να κάνετε το πρώτο, γιατί απλούστατα ξέρετε- και ξέρουμε- ότι έχετε παραδώσει τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας στην Τρόικα, τη Γερμανία και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
Όμως εκεί στις Βρυξέλλες που επισκέπτεστε συχνά, τουλάχιστον μην προκαλείτε. Μην παίζετε άλλο με τα νεύρα των πολιτών να σας ακούνε να τους λέτε πράγματα που ο ελληνικός λαός γνωρίζει γιατί τα βιώνει.
Αυτή άλλωστε είναι η διαφορά ανάμεσα σε Πρωθυπουργούς της πυγμής και σε Πρωθυπουργούς μαριονέτες. Διαλέγετε εσείς κ. Σαμαρά τι από τα δύο προτιμάτε να είστε. Φαντάζεται κανείς ότι δεν χρειάζεται και πάλι η υπόδειξη της Γερμανίας να το αποφασίσετε κι αυτό. Σωστά;

Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον Ελλήνων μαθητών σε ξενοδοχείο της Πράγας


Πρωτοφανής Βαρβαρότητα εναντίον των Μαθητών της Γ’ Λυκείου και των Εκπαιδευτικών-συνοδών που πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Πράγα.
Με τις Ειδικές δυνάμεις(!) πάνοπλες, που άσκησαν την.. τέχνη τους στο σώμα ανήλικων, έδειξε το πνεύμα της φιλοξενίας του και το επίπεδο του πολλαπλώς προβαλλόμενου ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού ο ξενοδόχος του ξενοδοχείου “Albion” της Πράγας, όπου διέμεναν οι μαθητές της Γ’Λυκείου από το Λύκειο των Ανωγείων, του Περάματος, του Πανόρμου, των Αγίων Δέκα, των Τζερμιάδων και του Αγίου Νικολάου Κρήτης, αλλά και ενός Λυκείου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους.
Η πρωτοφανής βαρβαρότητα εκδηλώθηκε, όταν ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης(η ώρα 2 πμ) κάλεσε τις Ειδικές Δυνάμεις, επειδή τον ενοχλούσε ο τρόπος που διασκέδαζαν τα παιδιά.
Έτσι, χωρίς καμία συνείδηση των υποχρεώσεών του έναντι της ζωής των παιδιών που προτίμησαν τη χώρα, την πόλη και το ξενοδοχείο του να ψυχαγωγηθούν αυτές τις λίγες ημέρες στο τέλος του σχολικού έτους, κάλεσε τις κατασταλτικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο, ξυλοκοπώντας, τρομοκρατώντας και βρίζοντας μαθητές και καθηγητές, ενώ έστησαν στον τοίχο καθηγητή-συνοδό σαν κοινό εγκληματία, κάνοντάς του σωματικό έλεγχο.
Μάλιστα υπήρξε πρωτοφανής η βιαιότητά τους έναντι ενός μαθητή του Λυκείου Ανωγείων, τον οποίο ξυλοκόπησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φέρει μώλωπες σε όλο του το σώμα, ενώ του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, με τη συνοδεία μόνο του ξεναγού και όχι συνοδού καθηγητή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο εν λόγω μαθητής αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα, αφού πιστοποιήθηκε ότι ήταν ανήλικος
Η διαμαρτυρία των καθηγητών-συνοδών και των μαθητών δε στάθηκε δυνατή να αποτρέψει τη βάρβαρη συμπεριφορά και την άσκηση βίας έναντι των μαθητών, που όχι μόνο δεν προστατεύονταν από το νόμο της Τσεχίας, αλλά ούτε από αυτό το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την ίδια στιγμή που Ελληνική πρεσβεία στην Πράγα θεωρούσε ..ασήμαντο το γεγονός(!), αδιαφορώντας για την κακοποίηση ελλήνων μαθητών σε ξένη χώρα και τη βάναυση προσβολή των αναφαίρετων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Βίντεο: Όταν οι πεινασμένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον σωτήρα Ωνάση


Σαν σήμερα το 1975, σε ηλικία 69 ετών έφυγε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σ΄ όλο το κόσμο.
Βίντεο: Όταν οι πεινασμένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον σωτήρα Ωνάση
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
Η ιστορία του ένας πραγματικός μύθος.
Είχε επαφές και φίλους με όλους τους ισχυρούς του πλανήτη.
Πολλοί από τους οποίους απόλαυσαν πολλές φορές την ελληνική φιλοξενία του στη θρυλική θαλαμηγό ΧΡΙΣΤΙΝΑ. Μεταξύ αυτών και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.
Η ιστορία του Ωνάση αποδεικνύει ότι τον κόσμο μπορείς να τον κατακτήσεις και χωρίς όπλα, αν διαθέτεις τα απόλυτα «όπλα»: εξυπνάδα, ικανότητα και βέβαια χρήμα που μάλιστα «παράγουν» τα δύο πρώτα.
Δείτε στο κινηματογραφικό απόσπασμα όπου οι πτωχευμένοι Γερμανοί τον υποδέχονται με ελληνικές σημαίες στα ναυπηγεία τους στα οποία "έκτισε" 30 πετρελαιοφόρα!
Δείτε το βίντεο:

http://www.newsbomb.gr/




ΔΗΛΩΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ!


“ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”!

Αναμένουμε την εξεταστική για το μνημόνιο κύριοι…

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ Παιδιά απολυμένων γονέων λιποθυμούν από την πείνα - 29% η ανεργία εντός του 2013


Εφιαλτικές προβλέψεις όχι μόνο για το μέγεθος της ανεργίας, αλλά και για την διάρκειά της η οποία θα πάρει ....δεκαετίες για να "εξημερωθεί", έγιναν από τον επιστημονικό διευθυντή της ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββα Ρομπόλη, και ενώ παιδιά λιποθυμούν από την πείνα καθημερινά.
Για «άνεργη ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας από το 2015, και μείωση της ανεργίας από το 2020, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο επιστημονικός διευθυντής της ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, στον απόηχο των ευρωπαϊκών συζητήσεων για αύξηση των θέσεων εργασίας.
Τόνισε ότι ο μέσος όρος ανεργίας ανήλθε το 2012 στο 24,4%, από 17,7% το 2011, ενώ το 2013 θα φτάσει το 29%.
Όπως εξήγησε ο κ. Ρομπόλης, από το 2015 και έπειτα που εμφανίζεται ανάκαμψη της οικονομίας αυτή δεν είναι ικανοποιητική για την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Θα έχουμε άνεργη ανάκαμψη. Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας η ανάπτυξη θα πρέπει να αυξάνεται κατά 3% του ΑΕΠ ετησίως, και δεν διαφαίνεται αυτό» σημείωσε, τοποθετώντας τη μείωση της ανεργίας μετά το 2020.
Η καταστροφή που προκάλεσε το μνημόνιο στην ουσία είναι αμετάκλητη τουλάχιστον μια γενιά Ελλήνων πάει χαμένη.
Για να κατανοήσουμε την δυστυχία που το πολιτικό σύστημα έφερε στην χώρα διαβάζουμε στο Patrastimes.gr περιστατικό που συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας όταν ένας μαθητής του δευτέρου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.
Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές αλλά και συνοδοί τους, οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες, καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη διατροφή της οικογένειας.
Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς όταν ρωτήθηκε «εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει» η απάντηση ήταν σοκαριστική, με τον μικρό να τους κάνει γνωστό «πως έχει να φάει δυο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα».
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού, οι γονείς του οποίου πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν ένα καλό εισόδημα.
Γονείς σαν αυτούς υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες, οι οποίοι είτε δεν έχουν δουλειά, έιτε οι μισθοί τους δεν φτάνουν πια ούτε για φιλοδώρημα. Ιστορίες που ακούγαμε από τους παππούδες μας στην Κατοχή τις βλέπουμε ζωντανά τώρα, σε μια άλλη κατοχή χωρίς όπλα (ακόμα), που έχει πραγματοποιηθεί χωρίς να πέσει "τουφεκιά".

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ "Χαράτσι" και το 2013


Η διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων και το 2013 -όπως εισηγήθηκε η Τρόικα, κατά τις διαπραγματεύσεις της με την ελληνική κυβέρνηση- βρίσκει σύμφωνο, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται να πρότεινε να συνεχιστεί η είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες με την Τρόικα.
Όπως μετέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να εισηγήθηκε τη διατήρηση του τέλους ακινήτων μέχρι το τέλος του 2013 -σε ηπιότερη, ωστόσο, μορφή- και να ενταχθει στο σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων από τις αρχές του 2014.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων, διευκρινίζοντας ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο.
Η Τρόικα, υπό το δεδομένο ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο, θεωρεί ότι ο σχεδιασμός του ενιαίου φόρου ακινήτων, που θα αντικασταστήσει το χαράτσι, δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και ζητά η είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ να διατηρηθεί και το 2013.
Την ίδια ώρα, τη βεβαιότητα ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δόση του Μαρτίου» εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Τρόικα για την έγκρισή της, θα ικανοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, θα αξιολογηθεί στο άτυπο Eurogroup του Απριλίου.
Όπως υπενθύμιζαν, για την έγκριση της δόσης έχουν τεθεί δύο προϋποθέσεις: το θέμα των φαρμάκων, το οποίο έχει ήδη εκπληρωθεί και το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο παραμένει υπό διευθέτηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ “ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ”)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ, Ο ΗΡΩΑΣ, Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ.

…και εμείς αφιερώναμε σελίδες για τους Ηρόστρατους.

Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης,
μαθητής ετών 17,
λίγο πριν από την αγχόνη του «Βρετανικού Δικαίου»

«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»…
…και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Σαν σήμερα οι καταχτητές συνέλαβαν και έπειτα δολοφόνησαν τον 17χρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη. ΟΛΗ Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.

Η Ελλάδα είναι και επίσημα δέσμια των δανειστών της, με τα ατσάλινα δεσμά του Βρετανικού Δικαίου.
Ενός «Δικαίου» που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επάνω στις αποικίες της.
Τώρα η Βρετανία μπορεί να μην είναι πλέον η κραταιά ιμπεριαλιστική δύναμη, αλλά το δίκαιο αυτό έμεινε ενεργό προς χρήση των νέων κατακτητών των Εθνών.
Ένα πολύτιμο εργαλείο υποδούλωσης, ισχυρότερο από οποιαδήποτε αλυσίδα σκλαβιάς αγκάλιασε με το παγωμένο του άγγιγμα την Ελλάδα του 2012, «αναίμακτα» κοινοβουλευτικά.

Μην αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υπάρχει αυτό το δίκαιο εν ισχύι.
Όσο υπάρχει η παγκόσμια αδικία, η τρομοκρατία του ισχυρού στον ανίσχυρο, τόσο θα υπάρχουν και τα «εργαλεία» για να δίνουν την νομική βάση στην εκμετάλλευση, στην ρευστοποίηση των Εθνών, στην κονιορτοποίηση των ανθρώπων για να φουσκώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παγκόσμιων τοκογλύφων…

Αιώνια η μάχη του Ελληνισμού
Η μάχη του Ελληνισμού με τις ορδές των αποικιοκρατών – τοκογλύφων όμως, δεν είναι σημερινή. Κρατά από τα βάθη των αιώνων, από τότε που ο Ελληνικός πολιτισμός όρθωσε ανάστημα ενάντια στην βαρβαρική κτηνωδία των απολίτιστων εισβολέων. Η Ελλάδα αποτέλεσε τον φάρο της Ελευθερίας, την ασπίδα του αδυνάτου απέναντι στο άδικο του ισχυρού.
Γι’ αυτό και η Ελλάδα γνώρισε καλά τον «ανθρωπισμό» του Βρετανικού Δικαίου από τα πρώτα της βήματα μετά την απελευθέρωση.
BRITISH_SOLDIERS
  • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που υποδούλωσε το νέο ελληνικό κράτος με τα τοκογλυφικά δάνεια μέσα στους αιώνες.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» των ιμπεριαλιστών εξέθεσε την Ελλάδα και την οδήγησε στις λανθασμένες αποφάσεις του αμφιλεγόμενου διοικητή Σμύρνης Νικολάου Στεργιάδη και στις εμμονές για τη συνέχιση της εκστρατείας στην ενδοχώρα της Ανατολίας.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» απέρριψε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το χειμώνα του 1940, για την έναρξη της συμμαχικής αντεπίθεσης από τη χώρα μας με την υποστήριξη της ακμαίας γεωργίας και βιομηχανίας της χώρας.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» έπεισε τον βασιλέα Γεώργιο Β’ να μεταφέρει την ακέφαλη κυβέρνηση του 1941 και τον χρυσό της Ελλάδος στην υπό βρετανική επιρροή Αλεξάνδρεια, σκηνοθετώντας την παράδοση της Ελλάδος στους Ναζί.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» κατέστειλε την εθνική ανταρσία υπερήφανων στελεχών του τότε Βασιλικού Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια το 1943, με δοτά στρατοδικεία και άλλες απρέπειες εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ελλήνων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών.
  • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που ισοπέδωσε τον Πειραιά στα περιβόητα «Πατσιφικά», όταν γυναικόπαιδα πέθαιναν από τα Βρετανικά κανόνια για να πάρει ο φίλος του Ρότσιλντ, Δαϋίδ Πατσίφικο τα «οφειλόμενα».
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944 όταν ο συνταγματάρχης Σκόμπυ αντικατέστησε την ελληνική κυβέρνηση και λειτούργησε ως έπαρχος αποικίας, οδηγώντας τη χώρα στον παραλογισμό και την αδελφοκτονία του Εμφυλίου. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα υπάρχουν…
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» δεν επέτρεψε τη διαλεύκανση της υποθέσεως δολοφονίας του δημοσιογράφου Πολκ στη Θεσσαλονίκη το 1948.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» οδήγησε την Ελλάδα στις αγκάλες του θείου Σαμ το 1951, στην παράδοση χέρι με χέρι από τον Σκόμπυ στον Πιουριφόϋ και την «πονηρή» εκτέλεση του Μπελογιάννη με έξι συντρόφους του κατόπιν ενεργειών του στρατοδίκη Γεωργίου Παπαδόπουλου…
  • Το Βρετανικό Δίκαιο όμως ήταν και αυτό που οδηγούσε μαθητούδια Ελληνόπουλα της Κύπρου στα βασανιστήρια και την αγχόνη.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε τον αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα το 1955 και έπεισε τις ηγεσίες των Αθηνών και της Λευκωσίας για τα τετελεσμένα του 1959 στη Ζυρίχη.
Το δράμα του κυπριακού Ελληνισμού
PALIKARIDES_ENG
“Τσέρω ποιός είναι μα ε λαλέω τίποτα”. Αυτές τις… λέξεις τις ξεστόμισε ένα πεντάχρονο παιδί στους πάνοπλους Βρεταννούς ιμπεριαλιστές που έψαχναν έναν συγγενή του, τομεάρχη της ΕΟΚΑ. Άρχισαν τις νουθεσίες, έπειτα πήραν το παιδάκι στα κρατητήρια της Βασίλισσας και το επέστρεψαν στη μάνα του τυφλό από τα βασανιστήρια. Οι κραυγούλες του ακούγονταν όλη νύχτα σε μεγάλη απόσταση και θρυμμάτιζαν τις καρδιές των υπόδουλων – ελεύθερων ανθρώπων. “Ε λάλησα μανούλα” είπε περήφανο στη μάνα του. Τυφλό, κομματιασμένο, μα περήφανο, ΕΛΕΥΘΕΡΟ! Έτσι και ο Βαγορής, ο Ευαγόρας, έγραφε τα τελευταία λόγια στη μάνα του λίγο πριν νιώσει την γλύκα του Βρετανικού δικαίου…
EOKA_LIMASOL
«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»…
…και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Το πολιτικό όνειδος
Σήμερα λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται υπό το καθεστώς Βρετανικού Δικαίου, εθελόδουλα και με υπογραφές. Η δικαιολογία; «Μα γλιτώνουμε την σίγουρη χρεοκοπία, χωρίς όμως να εγγυηθούμε εάν θα την γλιτώσουμε οριστικά». Όπως ακριβώς το ρητό που λέει ότι οι Ήρωες πεθαίνουν μία φορά, οι προσκύνημένοι πεθαίνουν κάθε μέρα.
GOVERNMENT
pallik2Η ιστορία και η θυσία του Ευαγόρα είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ελεύθερο πνεύμα αυτού του κόσμου. Ινδάλματα σαν τον Ευαγόρα αποτελούν το μεγαλύτερο εφιάλτη της εξουσίας, των δυναστών της οικονομικής και πνευματικής ζωής. Ινδάλματα σαν τον Ευαγόρα αποτελούν σπορά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Γι’ αυτό και έντεχνα έχει σταματήσει να διδάσκεται. Η Έγερσις φέρνει στο φως και το συγκλονιστικό γράμμα του τη νύχτα του απαγχονισμού. Αναλογιστείτε τη φωνή του παιδιού με την υπέροχη Αρχαιοελληνική προφορά που διατηρείται εως και σήμερα στην Κύπρο να Κηλαϊδά…
pallik3Ο Ευαγόρας γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 Φεβρουαρίου 1938 και ηταν δεύτερος ξάδερφος του ήρωα Στέλιου Μαυρομμάτη που ανέβηκε και αυτός, λίγους μήνες πριν τον Ευαγόρα, τα σκαλοπάτια της αγχόνης. Το καλοκαίρι του 1955, ο Ευαγόρα επισκεφθέφθηκε την ελεύθερη πατρίδα (την Ελλάδα) με την καθιερωμένη εκδρομή των μαθητών της προτελευταίας τάξης του σχολείου του.
Γράφει:
Αύριο ξεκινούμε για την πατρίδα,
γιαλούς θε να περάσουμε και στεριά.
Μαζί μας θε να πάρουμε την ελπίδα
ταχιά πως θα μας έρθη κι η Λευτεριά.
Όταν γύρισε – πολλοί συμμαθητές του είχαν μείνει στην Ελλάδα για να τελειώσουν το Γυμνάσιο – η μητέρα του τον ρώτησε γιατί δεν προτίμησε να μείνει κι αυτός αποφεύγοντας τόσους κινδύνους της επαναστατημένης Κύπρου, η απάντηση του ήταν:
«Εγώ δεν πήγα για να μείνω. Χρειάζομαι εδώ!!!»

Τη 1η Ιουνίου 1953 οι Άγγλοι κυβερνήτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν το λαμπρότερο τους εθνικό γεγονός, τη στέψη της νέας βασίλισσας Ελισάβετ, σε όλες τους τις αποικίες, ανάμεσα και η Κύπρος. Παντού όλα είχαν ετοιμαστεί στην εντέλεια. Στη Πάφο οι μαθητές οργανώνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και ζητούν την αφαίρεση της αγγλικής σημαίας από τα προπύλαια του σχολείου τους. Οι συγκρούσεις αρχίζουν. Ο δεκαπεντάχρονος ακόμα τότε Ευαγόρας, σκαρφαλώνει σε μια κολόνα των προπυλαίων και ρίχνει κάτω την αγγλική σημαία, την οποία οι άλλοι μαθητές ξεσχίζουν και της δίνουν φωτιά. Η σύγκρουση τότε, μεταξύ Άγγλων και μαθητών παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Από την ώρα εκείνη ο Παλληκαρίδης νιώθει να τον σφίγγουν οι αλυσίδες της σκλαβιάς. Θέλει να τις σπάσει και να ζήσει ελέυθερος, ελαφρός, αδέσμευτος. Και προσμένει την ευλογημένη ώρα… Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι Άγγλοι συλλαμβάνουν τον Ευαγόρα. Δύο μέρες αργότερα οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι μετέσχε παράνομα σε οχλαγωγία. Ο Ευαγόρας δεν το παραδέχθηκε και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Στις 5 Δεκεμβρίου 1955 την παραμονή του δικαστηρίου ο Ευαγόρας συναντάει τον πατέρα του και ακολουθεί ο εξίς διάλογος:
-«Πατέρα, αύριο είναι η δίκη μου. Ξέρω ότι από το δικαστήριο θα γλιτώσω, μα η αστυνομία θα με συλλάβει και θα με στείλει στο Κάστρο. Εγώ στη φυλακή δε μπορώ να μείνω. Αν δε μπορέσω να δραπετεύσω, θα σκοτώσω κανέναν από τους φρουρούς και θα με σκοτώσουν. Προτιμώ να φύγω, να βγω στο βουνό».
-«Παιδί μου, εκεί που θα πας πρόσεξε προ πάντων να σαι τίμιος και ηθικός…πήγαινε στην ευχή μου!»
Το απόγευμα ο Ευαγόρας αφήνει στη τάξη του σχολείου του το αποχαιρετηστήριο γράμμα
Στο δικαστήριο ο νέος δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους δικαστές:
«Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο», δηλώνει με παρρησία.

Παρά τις αντιδράσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, στις 13 Μαρτίου 1957, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται στην αγχόνη.
Σήμερα έχουμε υποχρέωση να τιμούμε τους αγώνες του και να τους συνεχίσουμε γιατί ο αγώνας της ΕΟΚΑ και του Ευαγόρα δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Απαγχονίστηκε σαν σήμερα. Να τον θυμόμαστε, για να είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Γεννήθηκε στην Τσάδα, Πάφου, στις 27 Φεβρουαρίου, 1938. Το 1949, η οικογένεια του μετακόμισε στο Κτήμα.Σαν μαθητής του Γυμνασίου από το 1950, έζησε έντονα τους δύσκολους καιρούς που περνούσε η Κύπρος στην προσπάθεια της να κρατήσει το ελληνικό λάβαρο της ελευθερίας ψηλά, ζώντας κάτω από τον ζυγό του άγγλου κατακτητή που δήλωνε απερίφραστα ότι “ουδέποτε” θα έδιδε την ελευθερία στους κυπρίους. Πίστευε ακράδαντα στον…δίκαιο του αγώνα της Κύπρου και η όλη πορεία του σημαδεύτηκε ανεξίτηλα, στα 13 του χρόνια, από το ιστορικό Δημοψήφισμα του 1951 με την αξίωση των ελλήνων κυπρίων για Ενωση με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμμιά άλλη εποχή της πολυτάραχης ιστορίας της Κύπρου δεν εμπνεύστηκαν τόσοι πολλοί και διαλεχτοί νέοι για να αγωνιστούν και να πέσουν στον βωμό της ελευθερίας, γιατί τα ιδανικά ήταν ψηλά και το όραμα διπλό : ελευθερία και Ελλάδα. Xρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τον έλληνα κύπριο ευρωπαίο “καταναλωτή”, τον μοιρολάτρη “αγωνιστή” ενάντια στον Τούρκο κατακτητή του 1974, το απαθή επισκέπτη που κάνει μπάνιο και τρώει ψάρι στις κατεχόμενες του ακρογιαλιές, να κατανοήσει εκείνο το όραμα και το μεγαλείο του.
Γιατί, αντίθετα με την γενιά του Ευαγόρα, ο έλληνας κύπριος έχει από καιρό συμβιβαστεί με το να ζει την μισή του ελευθερία, χωρίς τις εθνικές του ρίζες, απολαμβάνοντας την θαλπωρή της ευδαιμονίας του, εφησυχασμένος από την Ευρωπαϊκή του ταυτότητα. Σαν ύβρη προς τους αγωνιστές της εποχής εκείνης και το αίμα τους, ο έλληνας Κύπριος του 2006 εθελοτυφλεί μπροστα στο μοιραίο και φρικτό φάσμα μιας “δικοινοτικής” Κύπρου, “διζωνικής”, με “εκ περιτροπής προεδρία”, και όπου έχει ήδη συγκατανεύσει να ξαναγράψει την ιστορία του για να μην “δηλητηριάζονται” οι νέοι του από τα ιδανικά του παρελθόντος του. Δέχτηκε ο έλληνας κύπριος να γίνουν οι αγώνες του υποσημειώσεις και να ξεχαστούν σε μια γενιά, όλα στο βωμό μιας αόριστης “επανένωσης”, συνώνυμης με την υποτέλεια στη θέληση του κατακτητή και των “αξιοπρεπέστατων” του φίλων, μιας “επανένωσης” άκρως αντίθετης με την Ενωση των Παλληκαρίδηδων και των Αυξεντίου.
Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα εποχής, ο Ευαγόρας από νωρίς έγινε ένας φλογερός αγωνιστής, ένας ακατανίκητος επαναστάτης, που με την δυναμική και γοητευτική του προσωπικότητα ενέπνεε τους συμμαθητές του, τους συμπολίτες του, και στο τέλος τους έλληνες της Κύπρου. Ο αγώνας και η δράση του ήταν πολύμορφοι, οι προβληματισμοί του ολοζώντανοι, και όταν η ψυχή του έφηβου Ευαγόρα ξεχείλιζε από το πάθος για δικαιοσύνη και ελευθερία, έβρισκε διέξοδο στην ποίηση. Το ταλέντο του και η αγνότητα της ψυχής του μας έδωσαν ανεκτίμητους στίχους, που αντηχουν στις ψυχές όλων των ελλήνων και όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ελευθερία τους.
Την 1 Ιουνίου 1953 (15 ετών), παραμονή της στέψης της βασίλισσας των Αγγλων κατακτητών Ελισάβετ Β’, και με αφορμή την ανάρτηση της Αγγλικής σημαίας στη θέση της Ελληνικής στο Ιακώβειο Γυμναστήριο στην Πάφο, οργανώνεται διαδήλωση διαμαρτυρίας από τους μαθητές. Ο Ευαγόρας ανναρριχήθηκε στον ιστό και υποβίβασε την σημαία του κατακτητή.
Στις 16 Μαρτίου 1955 (17 ετών), πρωτοστάτησε σε διαδηλώσεις εναντίον της δίκης των 13 κρατουμένων σχετικά με την μεταφορά όπλων στις 25 Ιανουαρίου με το πλοιάριο “Αγ. Γεώργιος”. Τον Απρίλιο 1955 ορκίστηκε μέλος της Ε.Ο.Κ.Α.
Στις 19 Ιουνίου 1955 έλαβε μέρος στην ανατίναξη των δικαστηρίων της Πάφου.
Στις 17 Νοεμβρίου 1955 συνελήφθηκε για την προσπάθεια του να προστατεύσει συμμαθητή του που είχαν δεμένο και κτυπούσαν δύο Αγγλοι στρατιώτες. Κατηγορήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την δίκη που θα γινόταν στις 6 Δεκεμβρίου.
Στις 5 Δεκεμβρίου 1955 (17 ετών) πήγε αντάρτης στα βουνά της Πάφου. Ηταν μια καλά προετοιμασμένη ενέργεια, αποτέλεσμα σοβαρού προβληματισμού και έντονων αισθημάτων, για τους ανθρώπους που αγαπούσε, για τα ιδανικά του, για την πατρίδα του, και για την λατρεία του για την ελευθερία, που αποτύπωσε στο πηγαίο του ποίημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ και που αφησε σαν αποχαιρετηστήριο στους συμμαθητές του :
ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Θα πάρω μιαν ανηφοριά,
Θα πάρω μονοπάτια,
Να βρώ τα σκαλοπάτια
Που παν στη Λευτεριά.

Θ’ αφήσω αδέρφια, συγγενείς,
τη ΜΑΝΑ, τον ΠΑΤΕΡΑ,
μεσ’ στα λαγκάδια πέρα,
και τις βουνοπλαγιές.

Ψαχνοντας για τη λευτεριά,
θα ‘χω παρέα ΜΟΝΗ,
κατάλευκο το χιόνι,
βουνά και ρεματιές.

Τώρα κι’ άν είναι χειμωνιά,
θαρθεί το καλοκαίρι,
τη Λευτεριά να φέρει,
σε πόλεις και χωριά.

Μα δεν μπορώ να καρτερώ.
Θα πάρω μιαν ανηφοριά,
Θα πάρω μονοπάτια,
Να βρώ τα σκαλοπάτια
Που παν στη Λευτεριά.

Τα σκαλοπάτια θ’ ανεβώ,
θα μπω σ’ ένα παλάτι,
το ξέρω – θαν’ απάτη,
δε θάναι αληθινό.

Μεσ’ στο παλάτι θα γυρνώ
ώσπου να βρω τον θρόνο
βασίλισσα μια μόνο
θα κάθεται σ’ αυτόν.

Κόρη πανώρια, θα της πω,
άνοιξε τα φτερά σου
και πάρε με κοντά σου,
Μονάχ’ αυτό ζητώ.

Το βάπτισμα του πυρός πήρε στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Σταθμού Δρούσειας λίγο πριν τα Χριστούγεννα 1955, και η δράση του συνεχίστηκε στους επόμενους 12 μήνες στα χωριά της Πάφου, στο Κτήμα, μετά στη Λευκωσία, και πίσω στην Πάφο, στα χωριά Τάλα, Τσάδα, Λυσό, Κινούσα, Πωμό, Πολέμι, Παναγιά, και Χόλη.
Την νύκτα της 18 Δεκεμβρίου 1956 (18 ετών) συνελήφθηκε από τους Αγγλους μαζί με άλλους συντρόφους του μεταφέροντας οπλισμό κοντά στο χωριό Λυσός στην Πάφο.
Στις 25 Φεβρουαρίου 1957 κατηγορήθηκε για μεταφορά πυροβόλου όπλου (bren-gun), αψηφώντας τις επιπτώσεις παραδέχτηκε ενοχή, και καταδικάστηκε σε θάνατο.
Της καταδίκης ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες τόσον από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Εγινε αίτηση χάριτος προς την βασίλισσα των Αγγλων κατακτητών, αλλά στην “τρυφερή” καρδιά της 30-χρονης μητέρας και βασίλισσας δεν βρέθηκε εκείνο το ίχνος ανθρωπιάς που χρειαζόταν για να δώσει χάριν. Και καλύτερα έτσι! Γιατί ο Ευαγόρας, η ψυχή της Κύπρου, ποτέ δεν θα άντεχε τον οίκτο του κατακτητή, … την ντροπή της χάριτος. Γιατί ο “Βαγορής” διψούσε για τον θάνατο που φέρνει λευτεριά, … γιατί ο χείμαρρος που λέμε “Βαγορή” έπρεπε να ακολουθήσει την μοιραία του πορεία προς την ελευθερία και την αθανασία.

Ο Βαγορής απαγχονίστηκε τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957.
Ηταν 18 ετών. Είναι αθάνατος.¨


olympia.gr