Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ από την εφημερίδα Η ΑΞΙΑ

κάντε κλικ στη φωτο για μεγέθυνση

Διόρθωσαν τον χάρτη που εμφάνιζε την Θράκη και τη Μακεδονία να μην είναι Ελληνικές


Η σελίδα USE Efficiency μετά από την”συντήρηση” που είχε… ΔΙΟΡΘΩΣΕ το χάρτη της Ελλάδας που εμφάνιζε τη Θράκη και τη Μακεδονία να μην ανήκουν στην Ελλάδα.
Προφανώς “ είχαν καταιγίδα” από e-mails μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος από πολλά ιστολόγια όπως και από το παρόν…
Καλά κάνατε κύριοι και την διορθώσατε αλλά περιμένουμε ακόμη ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!
ΠΡΙΝ

ΤΩΡΑ!

Μην νομίζετε πως θα περάσει αυτό έτσι!
Φτάνουν πια οι προβοκάτσιες… ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ - ΠΕΡΝΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΜΑ;


1320826Ο ιός της «Αραβικής επανάστασης» φαίνεται ότι εξαπλώνεται στην Ευρώπη.
Μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στην Κροατία. Έλαβαν χώρα σφοδρότατες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία. Τα γεγονότα αυτά, θεωρείται συνδέονται άμεσα με την έκβαση του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία πριν από 15-20 χρόνια, αφού ακούστηκαν ανάλογα συνθήματα.
Συλλαλητήριο με χιλιάδες συμμετέχοντες, έγινε στο Ζάγκρεμπ την περασμένη Τρίτη.
Οι συμμετέχοντες απαίτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού, ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος Κροατική Δημοκρατική Ένωση Γιαντράνκα Κοσόρ. Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν στην Αδριατική ακτή της χώρας, στο Σπλιτ, στη Ριέκα και σε άλλες πόλεις.
Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι νέοι άνθρωποι και κλήθηκαν από ειδική ομάδα στο Facebook. Το κύριο αίτημά τους είναι να μπει τέλος στη διαφθορά που επικρατεί σε όλα σχεδόν τα επίπεδα εξουσίας. Παρόμοια επεισόδια έγιναν και στις 27 Φεβρουαρίου στο Ζάγκρεμπ όπου κατά τις συγκρούσεις 50 άτομα τραυματίστηκαν.
Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις πρόσφατες ταραχές στα Σκόπια, αλλά και το ότι χρησιμοποιήθηκε και στις δύο περιπτώσεις το διαδίκτυο και τα κινητά για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, όπως είχε γίνει στην Ελλάδα τον προπερασμένο Δεκέμβριο που κάηκε το κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην Αίγυπτο και στη Λιβύη και στην Υεμένη και στις υπόλοιπες βορειοαφρικανικές χώρες, ίσως σηματοδοτεί εξελίξεις ή προειδοποίηση εξελίξεων στα Βαλκάνια, ειδικά προς τις κυβερνήσεις που δεν θα συμμορφωθούν με τις εντολές τις νέας τάξης.
Τα παγκόσμια αφεντικά, δεν θέλουν πολέμους και ταραχές. Θέλουν όλα να γίνονται μεν ειρηνικά και χαλαρά, αλλά ΓΡΗΓΟΡΑ. Όποιος εντολοδόχος ηγέτης δεν εκτελεί γρήγορα τις εντολές τους θα έχει την τύχη του Μουμπάρακ, του Καντάφι, ή σε πιο χαλαρή έκδοση του Καραμανλή.
Να είστε σίγουροι ότι αν δείτε «εξεγερμένους» πολίτες να καίνε την Αθήνα, ή «εξεγερμένους» λαθρομετανάστες να σπάνε και να καίνε στους δρόμους, θα είναι επειδή το ΠΑΣΟΚ θα έχει μείνει πίσω στην εκτέλεση των εντολών της παγκόσμιας εξουσίας και όχι επειδή αυθόρμητα κάποιοι ξεσηκώθηκαν.
Θυμίζω ότι ως τώρα η κυβέρνηση ακολουθώντας (και μάλιστα όχι κατά γράμμα) το μνημόνιο, πήρε πρωτοφανή μέτρα και δεν κουνήθηκε φύλλο, εκτός από τις τυπικές και συνήθεις συνδικαλιστικές απεργειακές κινήσεις.
Όλες οι «πετυχημένες» εξεγέρσεις σε όλη την ανθρώπινη ιστορία πέτυχαν επειδή τις προκαλούσε το ίδιο το σύστημα για να πετύχει τους σκοπούς του.

ψηφοφορία στο ΒΗΜΑ για τους λαθρομετανάστες ψηφίστε πριν την κατεβάσουν


Να δοθεί στους μετανάστες της «Υπατίας» μόνιμη άδεια παραμονής;
13.76%  Ναι (266 ψήφοι)
82.98%  Οχι (1604 ψήφοι)
3.26%  Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (63 ψήφοι)


http://www.tovima.gr/

Πατριωτικό Μέτωπο-Προκλητικοί οι μεταπράτες του ΣΕΒ, φτύνουν τον ελληνικό λαό. Η απάντηση στους μεγαλοψιλικατζήδες, θα έλθει σύντομα από αυτούς που βρίζουν.


Προκλητικότατος για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Δασκαλόπουλος, έφτυσε κατάμουτρα τον ελληνικό λαό, μιλώντας απαξιωτικά και περιφρονητικά για όσους τοποθετούνται κατά του μνημονίου, του ΔΝΤ και της κατοχικής συμμαχίας που κυβερνά τον τόπο, παρέα με τους διεθνείς τοκογλύφους.
Είπε ο Δασκαλόπουλος σε ομιλία του: «Είναι οι αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας κατάντησαν έτσι. Είναι η τυφλή άρνηση της πραγματικότητας, η παθολογική απόρριψη όλων των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Αν επικρατήσουν οι ποικιλώνυμες δυνάμεις της Αντίδρασης, με την περικεφαλαία του υπερπατριωτισμού και την προβιά του αντικαπιταλισμού, η Ελλάδα θα καταντήσει μια υποβαθμισμένη τριτοκοσμική χώρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κι ο λαός μας θα υποστεί συνέπειες τέτοιες, που θα κάνουν την τωρινή σκληρή εποχή του μνημονίου να μοιάζει με παράδεισο!»
Ο Δασκαλόπουλος, αφού πρώτα εξηγήσει στον ελληνικό λαό, τι είδους βιομήχανος είναι και πια βιομηχανία διαθέτει (γιατί εμείς δεν έχουμε ακόμη καταλάβει, παρόλο που αναζητήσαμε παντού τις επιχειρήσεις του), όντας πρόεδρος του ΣΕΒ, δεν θα πρέπει να ξεχνά πως:
1.       Είναι αντιπρόσωπος μιας κάστας, η οποία παραμένει από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί μέχρι σήμερα, καθαρά μεταπρατική-μεγαλοψιλικατζίδικη. Δεν απέκτησε ποτέ (παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις και εν πάση περιπτώσει πολλές δεκαετίες πριν) την δυναμική της καθετοποιημένης δομής, στην εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, όπως φυσικά έγινε στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν, αλλά και γίνεται μετά την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
2.    Είναι αντιπρόσωπος μιας κάστας, που στην συντριπτική της πλειοψηφία και εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων, δεν απέκτησε ποτέ την έννοια του εθνικού κεφαλαίου, όπως τουλάχιστον αυτή αναπτύχθηκε στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μιας λογικής η οποία στις χώρες της Ευρώπης ακούει στην αρχή «πρώτα η Γαλλία, πρώτα η Γερμανία, πρώτα η Αγγλία, πρώτα η Ιταλία κλπ», ή ακόμη «επενδύουμε και επανεπενδύουμε στις Πατρίδες μας». Την ίδια ώρα που η δική τους αρχή ήταν από την εποχή των κοτζαμπάσηδων και παραμένει μέχρι σήμερα, «πρώτα η πάρτη μας» και «βγάζουμε τα χρήματά μας στο εξωτερικό, ή, τα επενδύουμε οπουδήποτε αλλού εκτός από την ψωροκώσταινα».
3.    Είναι αντιπρόσωπος μιας κάστας, τα μέλη της οποίας ναρκισίζονται με το να αυτοαποκαλούνται βιομήχανοι και οι οποίοι έχουν αποδείξει επανειλημμένα έως σήμερα, πως είναι ανίκανοι να παράξουν ακόμη και καρφίτσες σε αυτόν τον τόπο.
4.    Είναι αντιπρόσωπος μιας κάστας η οποία συνεχίζει να πλουτίζει σε καιρούς δύσκολους για τον λαό μας, είτε μέσω του παρασιτικού τραπεζοχρηματιστηριακού κεφαλαίου, που συναγελάζεται με τους διεθνείς τοκογλύφους και το νεοταξίτικο, σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας, είτε αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές, τα γάλατα, τα λάδια και γενικά την πρωτογενή παραγωγή από τους δυστυχισμένους  και πάμπτωχους πια, κτηνοτρόφους και αγρότες μας.
5.    Είναι αντιπρόσωπος μιας κάστας, η οποία δεν θα έπρεπε να έχει εν τέλει τον μεγαλόσχημο τίτλο «Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών», αλλά πιο σαφείς τίτλους, περιγραφικούς της ιδιότητας των μελών του ΣΕΒ. Τίτλους όπως «Σύνδεσμος Μεγαλολαδέμπορων, Μεγαλοτυρέμπορων, Μεγαλογαλατάδων, Μεγαλομπακάληδων, Μεγαλοψιλικατζήδων» και πάει λέγοντας.
 Ο Δασκαλόπουλος, για να πούμε και του «στραβού το δίκιο», δεν μπορεί παρά να εκφράζει και αυτός από την πλευρά του, την ποιότητα της δικής του κάστας. Γιατί αφού εμείς ο Ελληνικός Λαός το επιτρέψαμε, μόνο τέτοιους βιομήχανους, τέτοιους πολιτικούς, τέτοιους δημοσιογράφους, τέτοιους γενικά «ηγέτες» έχουμε, γιατί τέτοιοι μας αξίζουν. Επειδή όμως βγαίνουμε από τον λήθαργο στον οποίο έχουμε περιπέσει, κυρίως λόγω των συνεχών και αλλεπάλληλων πολιτικών εξαπατήσεών μας και αναγκαζόμαστε να «ξυπνήσουμε», δυστυχώς λόγω ανάγκης και όχι λόγω σοφίας, υπενθυμίζουμε στον Δασκαλόπουλο πως, όταν σώσουμε το καράβι από την βύθισή του, δεν θα υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στο κατάστρωμά του, για τους μεγαλοψιλικατζήδες της κάστας του.
 Γιατί τα όνειρα του ποιητή θα πάρουν εκδίκηση και το ψωμί θα ξαναμοιραστεί δίκαια, σε τούτον δω τον τόπο που μάτωσαν οι Κολοκοτρωναίοι.

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από το διαρκές "μαχαίρι" σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.943.697 ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης!!!



Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από το διαρκές "μαχαίρι" σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το υπουργείο Οικονομικών δίνει ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.943.697 ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, για έκταση του Ισραηλιτικού Νεκροταφείου της πόλης, ενώ εκκρεμεί δικαστική διαμάχη για την κυριότητά της. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής" παρά το γεγονός ότι η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για έκταση 7.349,37 τ.μ, για ένα ζήτημα που ξεκινά από το μακρινό 1928, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίζει τις απαιτήσεις της ισραηλιτικής πλευράς και είναι πρόθυμη να καταβάλει ως αποζημίωση, το ποσό των 9.943.697 ευρώ, με δύο έντοκα ομόλογα του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι η εβραϊκή πλευρά διεκδικεί άλλα τέσσερα ακίνητα.



Τι αναφέρεται στο νομοσχέδιο
Στο φορολογικό νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην παράγραφο VI του άρθρου 45, στη σελίδα 64:
"Ενόψει των ανωτέρω ενδείκνυται η οριστική επίλυση της διαφοράς, η οποία πέραν της αβεβαιότητας ως προς την τελική έκβασή της, δεν έχει αποκλειστικώς νομική διάσταση, αλλά συνδέεται και με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, διότι εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης των συνεπειών του ολοκαυτώματος, ενόψει του γεγονότος ότι συνάπτεται με την προκληθείσα κατά τρόπο βέβηλο καταστροφή, κατά διαταγή των αρχών κατοχής, σχεδόν του συνόλου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, καθώς και της συνδεδεμένης με το νεκροταφείο μακραίωνης ιστορικής της μνήμης.
Υπενθυμίζεται η διακήρυξη του Συνεδρίου στο Τερεζίν (της 26-30.6.2009), όπου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας διατυπώνεται η ανάγκη διευθέτησης των ζητημάτων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία εβραϊκών οργανισμών την περίοδο του ολοκαυτώματος.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η αποζημίωσή της για την αξία του ενός από τα πέντε ακίνητα, που διεκδικεί, συνολικής έκτασης 7.349,37 τ.μ., ως προς το οποίο η συσταθείσα από το Δημόσιο Επιτροπή, έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι έχει δικαίωμα κυριότητας συνολικού ποσού 9.943.697 ευρώ, όπως έκρινε η ίδια Επιτροπή, με παραίτηση της Ι.Κ.Θ. τόσο από την ασκηθείσα αγωγή, και από το δικαίωμα για άσκηση αγωγής. Η εξόφληση της οφειλής θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση δύο εντόκων ομολόγων του Δημοσίου πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας. Οι λεπτομέρειες για την έκδοση των ομολόγων θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών".



Είχε προϊδεάσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων"
Κατά τη συνάντησή του με το "εβραϊκό λόμπι" ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά "θα κάνω τη Θεσσαλονίκη σαν τα Ιεροσόλυμα". Εξάλλου, έχει εκφράσει από καιρό τις προθέσεις του για επενδύσεις σε εβραϊκά ιστορικά μνημεία και μουσεία, με σκοπό να προσελκύσει Ισραηλινούς τουρίστες. Παράλληλα, θα πρέπει να αναφερθεί και το ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο του πολιτιστικού ενθέτου "Magazine" της ισραηλινής εφημερίδας "Maariv" προς το πρόσωπο του δημάρχου με διθυραμβικά σχόλια.
Ένα ακόμη κομμάτι που ταιριάζει στο παζλ των στενών σχέσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο Ισραήλ είναι η αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης Νετανιάχου της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου, ως 100% ελληνικής, ζώνης που δεν είχε διεκδικηθεί από τη χώρα μας, εξαιτίας της αντιπαράθεσης με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα.
Φυσικά δεν αμφιβάλλει κανείς ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός αναφορικά με το ζήτημα του Ολοκαυτώματος, των ανθρωπιστικών και ιστορικών του προεκτάσεων, όπως και της μακράς ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα είναι, όμως, τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που το Αριστοτέλειο δικαιωθεί στη δικαστική διαμάχη. Το ελληνικό Δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα 10 εκατομμύρια; Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να θυμηθούμε την υπόθεση Βατοπεδίου, στην οποία, η βασική κατηγορία κατά της τότε κυβέρνησης ήταν ότι δεν περίμενε τη δικαστική απόφαση για τις επίμαχες εκτάσεις, αλλά έκανε συμβιβασμό με τη Μονή. Η τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυε πυρά κατά των κυβερνώντων για συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι". Τώρα μάλλον δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί ιδιαίτερα αφου οι μπίζνες με την ισραηλινή πλευρά είναι μάλλον σημαντικές.

ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ



- ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
- ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΜΑΛΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
- ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ - 200 ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ
- ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ - ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" ΝΟΜΟ - ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η... ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Που πήγαν Μακεδονία & Θράκη;


Πριν λίγο έλαβα το παρακάτω μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η φωτό είναι από την πρώτη σελίδα του σάιτ που αναφέρεται σε αυτό.
Τα σχόλια δεν είναι περιττά, αλλά πιο χρήσιμο είναι να «ξοδέψετε» δύο λεπτά από τον χρόνο σας και να τους στείλετε κι εσείς την διαμαρτυρία σας.
“Subject: Εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας
Με έκπληξη και εξοργισμό είδα στο ακόλουθο link -πρώτη σελίδα του επίσημου site για μηχανολόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο χάρτης της Ελλάδας να μην περιλαμβάνει τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μετά από σχετική μου διαμαρτυρία απευθείας στον οργανισμό απλά αγνοήθηκα….
Προωθήστε το ευρέως και καλέστε τους όλους σε διαμαρτυρία! Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!
Για διαμαρτυρία πάτε στο conduct us, στο message subject γράφετε complaint procedure και στο enter your message γράφετε το μήνυμά σας. <http://www.useefficiency.eu/>”

Μπράβο στον Καντάφι - Εν καιρώ πολέμου...μείωσε κατά 25% τις τιμές της βενζίνης! Κι οι δικοί μας εδώ...εν και ρω ειρήνης...1.75 κι' ανεβαίνει...!



Το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο (Βουλή) διέταξε τη μείωση σε όλη τη χώρα της τιμής της βενζίνης κίνησης κατά 0,15 δηνάρια (0,12 του δολαρίου). Η απόφαση του καθεστώτος να μειώσει κατά 25% τις τιμές της βενζίνης κίνησης, εν μέσω της λαϊκής εξέγερσης που έχει οδηγήσει στη διακοπή της παραγωγής της χώρας σε πετρέλαιο, έρχεται ενώ ορισμένα διυλιστήρια έχουν ήδη πέσει στα χέρια των εξεγερμένων. Η μείωση τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Μαρτίου, προσέθεσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Jana χωρίς να αναφερθεί στους λόγους που οδήγησαν τα υπουργεία Οικονομίας και Βιομηχανίας να προβούν στην ενέργεια αυτή.

Η μείωση των λιβυκών εξαγωγών και οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας έχουν θορυβήσει τις αγορές ενέργειας λόγω της απότομης αύξησης των τιμών στα καύσιμα. 
Η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας εκτιμά ότι οι εξαγωγές της Λιβύης σε πετρελαϊκά παράγωγα προϊόντα φτάνουν τα 100 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως και γίνονται κυρίως προς την Ευρώπη.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και βγήκε off shore !





ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως λέμε έλληνας πολιτικός, συνεργάτης και ομοτράπεζος έντιμων συναδέλφων του, που δηλώνουν ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια και σήμερα δυσκολεύονται να βρουν στοιχεία για ν αποχωρήσουν απ το χρυσοφόρο «μαντρί».

Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και βγήκε off shore !

Δεν "μπαλώνεται" με τίποτα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας , θέλει ο Άκης να κρυφτεί και τα ακίνητα δεν τον αφήνουν.



Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απο μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...


Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του o πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλόυτισε στην κυριολεξία μέσα απο την πολιτική.

Έγραψε στην πρώην σύζυγό του , έγραψε και στην νύν , έγραψε και στην κόρη του έμπλεξε και με off shore εταιρείες....

Δωράκι για την πρώην σύζυγό του αγόρασε ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Παλαιό Ψυχικό, αξίας 1,5 εκ. ευρώ

Επίσης αγόρασε δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.

Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!

Όσον αφορά το σπίτι - 184 τετραγωνικών - στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης και βλέπει "πιάτο" τον Θερμαϊκό.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού.

Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο Α. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία πολυτελείς βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας για να περνάει εκεί κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές κατά τους θερινούς μήνες.

Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ ημισείας.

Ο μικρός πεζόδρομος της οδού Κομνά Τράκα φαίνεται να είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.

Σόι πάει το βασίλειο, στο κόλπο και οι συγγενείς...

Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.

Σήμερα, το κουδούνι του διαμερίσματος Τσοχατζόπουλου γράφει ΛΗΘΑΙΑ.

Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευαστική εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον υιό του Αλέξανδρο.

Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια.

Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κ.Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Ομως, η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την ίδια χρονιά που η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται ως αντίκλητος της Torcaso, πάντως, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της offshore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON.

Η εταιρεία ARCON, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, είναι γνωστότερη για τη συμμετοχή της στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος άνθρωπος

Ο Οικονομίδης συμπωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του Τσοχατζόπουλου για σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ.

Παρόλο που η κ.Τσοχατζοπούλου αγοράζει την οικία αυτή το 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 5975/01 τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001. Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην offshore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.

Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCO κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Οσο για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Bluebell;

Ο αρχικός ιδιοκτήτης της οικίας Τσοχατζοπούλου, δηλώνει ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της offshore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου - μία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.

Εν τω μεταξύ ... άγνωστοι παραμένουν ακόμα οι πραγματικοί δικαιούχοι των offshore εταιρειών Torcaso και Nobilis πριν από το 2006.

Οσο για τον έτερο πεζόδρομο στη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ;

Αυτές τις ημέρες, οι περίοικοι συνεχίζουν να παρατηρούν τα φώτα του «διανυκτερεύοντος» γραφείου της ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ.

Την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, όλοι κατάλαβαν ότι το γραφείο βρισκόταν «στο πόδι». Από την μπαλκονόπορτα του δευτέρου ορόφου μπορούσε κανείς να δει καθαρά -ώς τις 11 το βράδυ- τη φιγούρα του πρώην υπουργού να συζητά έντονα με συνεργάτες και συγγενείς.

Προσέξτε τώρα και το καλύτερο

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός δηλώνει ετήσιο μεικτό εισόδημα 85.000 ευρώ και η σύζυγός του 23.000 ευρώ και κοινές καταθέσεις σε τράπεζες ύψους 142.000 ευρώ.

Φτώχεια καταραμένη δηλαδή....

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σχέδιο εξέγερσης λαθρομεταναστών σε εξέλιξη με αφορμή τους απεργούς πείνας της Υπατίας



Συγκεκριμένο σχέδιο ταραχών σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή θάνατο ή θανάτους λαθρομεταναστών απεργών πείνας της οδού Υπατίας, έχει περιέλθει σε γνώση των αρχών ασφαλείας. Ταραχές οι οποίες θα επικεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις. Χθες λαθρομετανάστες και μέλη "επιτροπών υποστήριξης" κατέλαβαν τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη στην Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο έχει τεθεί υπ'όψιν της πολιτιής ηγεσίας και εξ αυτού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος πριν λίγο προέβη στην εξής δήλωση στην Βουλή:

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.»

«Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Κατατζαφέρης. 
«Η θέση όλων μας είναι να βοηθήσουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιάζεται μια χώρα», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης δέχθηκε καταγγελίες ότι κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κατάφεραν να μπουν στο μέγαρο Υπατία για να εξετάσουν τους απεργούς πείνας της οδού Υπατίας, καθώς, όχι μόνο δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο, αλλά και απωθήθηκαν βιαίως.
Οι καταγγελίες του κ. Ραγκούση, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι σε κατάσταση συναγερμού και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για το εν εξελίξει σχέδιο ταραχών.

Συναίνεση στην κυβέρνηση του μνημονίου από τη ΝΔ σημαίνει συνευθύνη και συνενοχή


Ο  περίεργος στο δέμας και ύφος κυβερνητικός εκπρόσωπος  κος Πεταλωτής, καλεί, προκαλεί και προσκαλεί τη Νέα Δημοκρατία σε διάλογο και φυσικά παροχή συναίνεσης επί προαποφασισθέντων πολιτικών του ΓΑΠ  που έχουν ήδη ιχνογραφηθεί  με περίσσεια λεπτομέρεια και ακρίβεια στο περιβόητο μνημόνιο.
Αντώνη Σαμαρά προσοχή!!!
Είναι γνωστό ότι θα υποστείς πολλαπλές και ισχυρές πιέσεις  έσωθεν (τύπου Δασκαλόπουλου, που τα θέλει όλα) και έξωθεν από τα γνωστά κέντρα. Θα πρέπει να αντιτείνεις την πρότασή σου  που συνοπτικά  θα πρέπει να είναι:
α) Απόσυρση του μνημονίου
β)Έναρξη νέων διαπραγματεύσεων μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποκλεισμό του ΔΝΤ
γ) Παράδοση της πρωθυπουργίας από τον ΓΑΠ
δ)Σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην κατεύθυνση ανάταξης της Ελληνικής Οικονομίας.
Αν το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ αποδεχτούν τους πιο πάνω όρους και προϋποθέσεις τότε ναι στο διάλογο και τη συναίνεση. Οι άθλιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι πλέον σε θέση να βάζουν όρους αλλά μόνο να δέχονται τους όρους που βάζει ο λαός. Αν δεν συμφωνούν, τότε αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά  ζήτα εκλογές, να σωθεί η πατρίδα.
Αντώνη Σαμαρά, συναίνεση χωρίς δικούς σου όρους, σημαίνει συνευθύνη και συνενοχή που διακαώς επιθυμεί σήμερα ο ΓΑΠ, προκειμένου να διασωθεί και από την άλλη μεριά δημιουργεί την αίσθηση της άνευ όρων παράδοσης της ΝΔ στους νονούς του μνημονίου.

Από Amphiaraos 

Διαδήλωση έξω από το σπίτι του Σημίτη

Ορκωμοσία χωρίς το Εθνόσημο


Υπηρετω τη θητεια μου στο 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγιου.Τη Τσικνοπεμπτη εγινε η ορκομωσια μας την οποια για πολλους λογους την περιμενα κ εγω κ αλλοι φανταροι με πολυ μεγαλη χαρα...Νιωσαμε μεγαλη ντροπη κ αηδια οταν ενημερωθηκαμε οτι θα ορκιστουμε χωρις να φοραμε στις στολες μας το Εθνοσημο κ τα διακριτικα του Πεζικου.Ολο το διαστημα των 3 εβδομαδων που βρισκομαι στο στρατοπεδο οφειλω να ομολογησω πως απο πλευρας φαγητου κ των υπολοιπων παροχων τα πα! ντα ηταν σε πολυ καλο επιπεδο....Η δικαιολογια για τα διακριτικα ηταν πως δεν προλαβαιναν να τα ραψουν αλλα ειναι κοινο μυστικο πως οι λογοι ειναι οικονομικοι.Κ ρωταω γιατι ηταν η κοινη απορια ολων των φανταρων....Γιατι δεν μας ζητησανε τα χρηματα η δεν μας εκοβαν τα προγευματα για μια εβδομαδα να τα αγορασουμε τα διακριτικα???Γιατι να βαζουν 2 λεωφορεια την ημερα για Αθηνα κ να στελνουν γιωταδες (ενας εκ των οποιων δυστυχως ειμαι κ εγω) για το παραμικρο 2 κ 3 φορες στο 401 Σ.Ν.???Την ημερα της ορκομωσιας ενιωσα μια απο τις μεγαλυτερες ντροπες της ζ! ωης μου στα 28 χρονια που ζω κ αυτο δε θα τους το συγχωρησουμε ποτε ουτε εγω ουτε τα αλλα παιδια τουλαχιστον απο τη διμοιρια μου που συζητησαμε το θεμα.Εγω τα διακριτικα πηγα κ τα πηρα την επομενη μερα κ τα εραψα περισσοτερο σαν δικαιωση στον παππου μου που πολεμησε με το 2/39 στην Αλβανια αλλα κ γιατι ειμαι Ελληνας φανταρος,υπηρετω την πατριδα,της ειμαι πιστος υπηρετης κ θελω να το υπενθυμιζω οπου πηγαινω με τα χακι εστω κ γιωτας οσο κ αν μου εχει στοιχισει ψυχολογικα κ ηθικα αυτο αν κ δε μπορουσα να το αποφυγω λογω σοβαρου προβληματος υγειας.Παρ'ολα αυτα Θελω ομως να πω ενα μεγαλο μπραβο στο μεγαλυτερο μερος των αξιωματικων εκει γιατι μας συμπεριφερθηκαν με τον καλυτερο τροπο σε ολους μας κ οι περισσοτεροι ειναι κοσμηματα για το στρατευμα μας με το επιπεδο κ τη γενικοτερη συμπεριφορα τους!!!Την Τεταρτη περνουμε τα φυλλα πορειας για τις μοναδες μας κ ειλικρινα φευγω με πολυ θετικα συναισθηματα για το 2/39 Συνταγμα Ευζωνων.Κυριε Τσιακαλε η 3η διμοιρια σας χαιρετα κ σας ευχαριστει που μας σταθηκατε αδερφος κ δασκαλος στην αρχη της στρατιωτικης μας ζωης.Εγω στα 28 μου ειχα αρκετες παραστασεις στη ζωη κ εχω μαθει να τα βγαζω περα στα δυσκολα.Για τα αλλα πα ιδια που τα περισσοτερα δεν εχουνε φυγει ποτε μακρια απο τα σπιτια τους το τηλεφωνο σας στον τοιχο της διμοιριας ηταν το στηριγμα τους 24 ωρες το 24ωρο.Σας ευχαριστουμε κ παλι!!!!!

 Αναγνώστης

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



"Ποιος θα μας απαντήσει τελικά για το ρόλο του Νίκου Παπανδρέου;"


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου

Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Πολλά και διάφορα ερωτήματα θέτει το εν λόγω άρθρο γύρω από τις πολυσύνθετες εξωθεσμικές δραστηριότητες του αδελφικού πρωθυπουργού, για τις εντός και εκτός Ελλάδας επαφές του.Υπαινιγμοί, ακριτομύθιες και ψίθυροι διατρέχουν την...
οικονομική και πολιτική πιάτσα γι' αυτό το καυτό ζήτημα.
Κι όμως: Οι 299 "βουλευτές" παριστάνουν την πάπια! Αν επρό­κειτο για κανέναν αγροφύλακα θα τον είχαν σκίσει, δικαστές, βουλευ­τές και δημοσιογράφοι.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Διακήρυξη "απελευθερωτικού αγώνα" από τους Τσάμηδες! - Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα



Ο κακοποιοί τους δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην "μητέρα πατρίδα", όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους "εν όπλοις" στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας", ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα. Επίσης, ζήτησαν επίσημα τη συνδρομή μεγάλου βρετανικού νομικού γραφείου για να διεκδικήσουν τις "περιουσίες που τους έκλεψε το ελληνικό κράτος μετά το τέλος του Β'Π.Π."! Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ υπάρχουν δεκάδες σημεία στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα στα οποία έχει αποθηκευτεί οπλισμός από Αλβανούς εξτρεμιστές του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς"): AK-47 Kαλάσνικοφ (στην κινέζικη έκδοση με ενσωματωμένη την ξιψολόγχη), πιστόλια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κλπ. Μία τέτοια κρύπτη ανακαλύφθηκε τυχαία πριν τρεις μήνες μέσα σε δάσος της περιοχής.

Ιδού οι δηλώσεις του προέδρου του αλβανικού «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Shpëtim Idrizi στις οπιοίες προέβη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lajm: "Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νότιο Ήπειρο: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα. Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»! 
Και συνεχίζει περιγράφοντας το όραμα της "μεγάλης Αλβανίας και δίνοντας τα εύσημα στην κυβέρνηση Μπερίσα, περιγράφοντας την "μεγάλη επιστροφή" του αλβανικού έθνους: «Η οριστική λύση του ζητήματος των Τσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η Ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά. Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα». 

Χάρρυ Κλυνν: Είχε το θράσος ο «καθυστερημένος κλεφταράκος» να αποκαλέσει τους Έλληνες «διαφθαρμένους»!


Γράφει ο Χάρρυ ΚλυννΟυστ κοπρίτες...!Ο Γ. Παπανδρέου χρηματοδότησε το Ίδρυμα «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ) της Μαργαρίτας με 1.249.694 ευρώΕξαιρουμένης της κυρίας Παπανδρέου, μητέρας του σημερινού προέδρου του κόμματος, επισημαίνουμε ότι πρόεδρος της ΜΚΟ που επιχορηγήθηκε με περίπου 400.000 ευρώ από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα (συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα), μέλος του ΠΑΣΟΚ.ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΕΠΙΣΗΣ:« Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου», το οποίο έλαβε ποσό ύψους 250.000 ευρώ. Ιδρυτικό μέλος αυτής της ΜΚΟ είναι ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
«Πολίτες σε Δράση» είναι η οργάνωση στην οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, η οποία έχει λάβει ως χρηματοδότηση 250.000 ευρώ.
«Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» με ιδρυτικά μέλη τους κυρίους Γιάννη Μπουτάρη και Σπύρο Βούγια.
«Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» με ιδρυτικό μέλος τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πρασίνων

Μετά από πενήντα χρόνια η Ολυμπιακή Αεροπορία παύει να πετάει σε Λονδίνο και Παρίσι



Mετά από πέντε δεκαετίες η Ολυμπιακή Αεροπορία "κόβει" δύο από τους πλέον δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης, το Λονδίνο και το Παρίσι. Ο άλλοτε εθνικός μας αερομεταφορέας, δίνει έμφαση στα Βαλκάνια, όπως ανακοίνωσε η τωρινή διοίκηση. Η ΟΑ, που έκανε επί εποχή Ωνάση, την Ελλάδα διάσημη στις δύο κοσμικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, δεν θα "πετάει" πλέον στην πόλη του Φωτός αλλά ούτε στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, πρός μεγάλη απογοήτευση πολλών επιβατών.

Η Ολυμπιακή ξεκίνησε να πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς το Λονδίνο και το Παρίσι το 1960 με τέσσερα αεροσκάφη Comet 4B, σε συνεργασία με την BEA (British European Αirways), δύο από τα οποία ανήκαν στην Ολυμπιακή και δύο στη βρετανική εταιρεία.
Από τότε οι δύο αυτοί προορισμοί-ορόσημο δεν σταμάτησαν ποτέ να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας μέχρι...σήμερα. Επιπλέον, σταματάει και τα δρομολόγια προς Βρυξέλες και Βιέννη.
Αντίθετα, δίνει έμφαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με ένα νέο δρομολόγιο προς Βελιγράδι , Βουκουρέστι, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Σόφια και Τίρανα.

Αντίο αδέλφια!

Κύριοι, καταρχήν πρέπει να δούμε αν λέμε όλοι μας την αλήθεια. Έχουμε βάλει ποτέ μας κάτω την πραγματικότητα ? Πρώτη του μηνός, δύο μέρες πριν, o Γιώργος (22 χρονών) και ο Γιάννης (23 χρονών), που μπορεί να ήταν οι καλύτεροι μας φίλοι, οι συγγενείς μας, τα αδέλφια μας έπεσαν στην άσφαλτο από τους ''αγωνιστές'' αντιεξουσιαστές. Χάθηκαν 2 ζωές στην καθημερινή μάχη που δίνουν απέναντι σε κάθε λογής κίνδυνο. Νιώθω τόσο πικραμένος που δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη λύπη μου και την οργή μου. Πριν 3 χρόνια έπεσε ο πιτσιρικάς ο Αλέξης από σφαίρα ενός μπάτσου. Κάηκε όλη η Αθήνα σαν δείγμα επανάστασης του λαού. Τώρα όμως όλα βουβά. Οι κακοί οι μπάτσοι, χωρίς δικαίωμα απεργίας, με 800 ευρώ να παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους, αυτά τα κατώτερα όντα από όλους εμάς τους ''πολίτες'', άφησαν ένα καντηλάκι στο σημείο που ''έφυγαν'' τα παιδιά και πενθούν σιωπηλά για τον χαμό των συναδέλφων τους. Ας αναρωτηθούμε όλοι μας λοιπόν κάποια στιγμή της ημέρας που θα είμαστε μέσα στο ζεστό σπίτι μας, με όλες τις ανέσεις μας, αν είμαστε ειλικρινείς απέναντι τους. Αντίο αδέλφια.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Καντάφι: «Θα γίνει νέο Βιετνάμ»...«και θα γεμίσουν οι δρόμοι με αίμα αν αναμιχθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ»



Από ξηράς και αέρος βομβαρδίζουν τα κυβερνητικά και μισθοφορικά -όπως καταγγέλλουν οι αντικαθεστωτικοί- στρατεύματα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, προκειμένου να ανακτήσουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι εξεγερμένοι, στα ανατολικά της χώρας. «Θα γίνει νέο Βιετνάμ» προειδοποίησε ο Καντάφι «και θα γεμίσουν οι δρόμοι με αίμα αν αναμιχθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ». Ωστόσο, οι αντικαθεστωτικοί κάνουν συνεχώς εκκλήσεις προς τη Δύση για βοήθεια ώστε να ανατραπεί ο δικτάτορας. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όπλα σε ένα, σε δύο ή και σε τρία εκατομμύρια ανθρώπους και να ξεκινήσουμε νέο Βιετνάμ. Δεν μας νοιάζει, πια, για τίποτα» τόνισε από την Τρίπολη ο Καντάφι.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο απαρτίζουν αντικαθεστωτικοί, ανακοίνωσε σήμερα ότι πιστεύει πως ο Νίγηρας, το Μάλι και η Κένυα αποστέλλουν στρατιώτες για να υποστηρίξουν τονΜουαμάρ Καντάφι. 
«Υπάρχουν στοιχεία ότι η κυβέρνηση της Αλγερίας συμμετέχει σε αυτό» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Χαφίζ Γόγκα σε συνέντευξη Τύπου και σημείωσε ότι το Συμβούλιο θέλει οι ξένες χώρες να κάνουν αεροπορικές επιδρομές κατά των «αφρικανών μισθοφόρων» στη Λιβύη. 
Οι δυνάμεις των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη προτίθενται να κινηθούν προς τα δυτικά αν ο Καντάφι αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία, προσέθεσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου. 
Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες ξένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στα δυτικά σύνορα της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να περάσουν στην Τυνησία, και ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για την ασφαλή απομάκρυνσή τους. Ήδη, έχουν φύγει από την φλεγόμενη Λιβύη 70.000 ξένοι πολίτες. 
Κι ενώ οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη προελαύνουν στα ανατολικά, οι ΗΠΑ προχωρούν σε επίδειξη δύναμης μετακινώντας πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και εξετάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη ή ακόμα και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά πλοία πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται στη Μεσόγειο με σκοπό να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια. 
Τα πολεμικά πλοία USS Kearsarge και USS Ponceκαταπλέουν προερχόμενα από την Ερυθρά Θάλασσα ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο USS Enterprise.

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ…«ΑΠΑΤΗ» (δήθεν κάτοχος Διδακτορικού) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠ. ΕΞ. Ο ΦΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑΣ…!!!



Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ…
Προσέξτε πως λειτουργούν οι Χώρες πού σέβονται την υπαρξή τους και κυρίως τους πολίτες τους.
Στη Γερμανία ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Καρλ Τέοντορ Γκούτενμπεργκ, προχθές υποχρεώθηκε σε παραίτηση, όταν απεκαλύφθη ότι το διδακτορικό που προσκόμισε στο βιογραφικό του το είχε αποκτήσει…αντιγράφοντας.!
Στην Ελλάδα ο Υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, αναφέρει στο βιογραφικό του ότι είναι κάτοχος επίσης Διδακτορικού και μάλιστα του «βαρύγδουπου» Πανεπιστημίου της Βιέννης «Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien», ΧΩΡΙΣ να ΕΙΝΑΙ…!!!
Έχει προηγηθεί έρευνα και το ως άνω Πανεπιστήμιο, τον εμφανίζει, , χωρίς καμία ιδιότητα… Καθηγητή και χωρίς Διδακτορικό δίπλωμα.!
Το αναδεικνύει σήμερα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και όμως παραμένει στη θέση του και δεν αισθάνεται ούτε καν να δώσει εξηγήσεις…!
Ούτε στα εκατοντάδες παιδιά, πού έχουν διδακτορικό και παραμένουν… άνεργοι.
Να δείτε πού κανένα Τηλεοπτικό μέσο, δεν πρόκειται να κάνει την παρακμικρή αναφορά.!
Αν συνέβαινε σε Υπουργό της Ν.Δ. , «απατεώνα» θα τον ανέβαζαν,«απατεώνα» θα τον κατέβαζαν και θα είχαν χαλάσει τον κόσμο…