Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Οι Κυρώσεις Μπορεί να Βυθίσουν το Δολλάριο…

Προειδοποιεί Βετεράνος του Κογκρέσου

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Γιατρός, βουλευτής του Τέξας από το 1978 και συνεχώς από το 1989 μέχρι πέρσι όταν αποσύρθηκε, συγγραφέας σημαντικών οικονομικών συγγραμμάτων, τρεις φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ρόναλντ Ερνεστ Πωλ, γνωστός ως Ρον Πωλ, είναι μια ξεχωριστή αμερικανική προσωπικότητα για την μετριοπάθεια και την σωφροσύνη που τον χαρακτηρίζει και για την εκτίμηση και τον σεβασμό που τον περιβάλλει και σε τμήματα της κοινής γνώμης που δεν τον ψήφισαν.
Ο Σοφός αυτός βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής με προχθεσινή ανακοίνωσή του στιγματίζει την αμερικανική κυβέρνηση για την προπαγανδιστική υστερία περί την πτώση του Μαλαισιανού αεροπλάνου στην Ουκρανία και με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα προειδοποιεί ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να βυθίσουν το δολάριο.
Στην ανακοίνωσή του για την προπαγανδιστική αποχαλίνωση γράφει:
«Η αμερικανική κυβέρνηση πέρασε περιέργως στη σιωπή στις κατηγορίες της ότι η Ρωσία και οι σύμμαχοί της ήταν αυτοί πού έριξαν το μαλαισιανό αεροπλάνο, με έναν αντιαεροπορικό πύραυλο Buk.
Τα ελάχιστα πού ακούσαμε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν αναμεμιγμένη η Ρωσία. Ωστόσο η πολεμική προπαγάνδα είχε επιτυχία στο να πείσει το αμερικανικό κοινό για την ρωσική ενοχή. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ΗΠΑ, με όλους τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους τους διαθέσιμους να καταγράφουν όλα όσα γίνονται στην Ουκρανία, δεν έχουν στην διάθεσή τους αυτήν ακριβώς την απόδειξη του ποιος έκανε τι και πότε.
Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία αντιφάσκουν με τις κατηγορίες της κυβέρνησής μας, τα στοιχεία δεν αποκαλύπτονται ποτέ στους πολίτες –για λόγους εθνικής ασφάλειας, φυσικά. Κάποιες ανεξάρτητες πηγές υποστηρίζουν ότι ο χώρος συντριβής του αεροσκάφους αποκάλυψε ότι οι τρύπες από σφαίρες μπορεί να προέρχονται από μαχητικό αεριωθούμενο. Αν αληθεύει, η διαπίστωση ενοχοποιεί την Δυτικήν Ουκρανία.
Ερωτήματα παραμένουν για το σχετικό σοβαρό διεθνές περιστατικό. Κρίμα που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε στην κυβέρνησή μας πως θα μας πει την αλήθεια και θα μας παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία»…
Στο άρθρο του εναντίον των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ο δρ. Ρον Πωλ τις χαρακτηρίζει
«Βαρύ Σφάλμα που Μπορεί να Βυθίσει το Δολάριο»
Προειδοποιεί ότι «οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα κλιμακώσουν μιαν ήδη υψηλή ένταση και τελικά θα βλάψουν την αμερικανικήν οικονομία. Οι επιπτώσεις των κυρώσεων στο δολάριο μπορεί να μη γίνουν βραχυπρόθεσμα αισθητές, αλλά μακροπρόθεσμα αποτελούν άλλο ένα βήμα προς τον θάνατο του δολαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος.»
Αναφερόμενος στις αμερικανικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες να ακολουθήσουν τις αμερικανικές αποφάσεις για την εφαρμογή κυρώσεων και στην επιβολή προστίμων δισεκατομμυρίων σε όσες δεν συμμορφώνονται, ο δρ. Ρον Πωλ γράφει: «Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα απαυδήσουν να λειτουργούν σαν δωρεάν αστυνόμοι της αμερικανικής κυβέρνησης και να πληρώνουν πρόστιμα δισεκατομμυρίων κάθε φορά που κάνουν συναλλαγές όχι της αρεσκείας της Ουάσιγκτων.»
« Ήδη- γράφει- ευρωπαϊκές τράπεζες διακόπτουν δεσμούς με Αμερικανούς υπηκόους και επιχειρηματίες λόγω της αυστηρής συμμόρφωσης που απαιτούν πρόσφατοι αμερικανικοί φορολογικοί νόμοι. Η επιδίωξη του I.R.S. ( αμερικανικού ΣΔΟΕ) να αναρροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερα δολάρια από παντού στον κόσμο, έχει κάνει τους Αμερικανούς παρίες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Καθώς τα βάρη που η Ουάσιγκτων φορτώνει στις ευρωπαϊκές τράπεζες γίνονται βαρύτερα, ολοένα και περισσότερες θα μειώνουν την έκθεσή τους στις ΗΠΑ και στο δολάριο, τελικά αφήνοντας τις ΗΠΑ σε απομόνωση.»
« Μια άλλη συνέπεια των κυρώσεων είναι ότι θα φέρουν τη Ρωσία πιο κοντά στους συμμάχους της των BRICS ( Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική). Οι χώρες αυτές αντιπροσωπεύουν περισσότερο του 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν συνολικό οικονομικό μέγεθος περίπου ίσο με των ΗΠΑ και της ΕΕ και διαθέτουν σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πετρελαιοπαραγωγούς του κόσμου και εφοδιάζει την Ευρώπη με μέγα ποσοστό του φυσικού αερίου της. Η Βραζιλία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό τομέα στην αμερικανική ήπειρο και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγές εθανόλ. Η Κίνα έχει μεγάλο ορυκτό πλούτο και είναι ο μεγαλύτερος στο κόσμο παραγωγός τροφίμων. ΄Ηδη Ρωσία και Κίνα υπογράφουν συμφωνίες για την διεξαγωγή του μεταξύ τους εμπορίου με χρησιμοποίηση των εθνικών τους νομισμάτων αντί του δολαρίου, τάση η οποία, αν επεκταθεί, θα διαβρώσει περισσότερο τη θέση του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο.
΄Ισως ακόμη σημαντικότερο, η Κίνα, η Ρωσία και η Νότια Αφρική μαζί παράγουν σχεδόν τα 40% του χρυσού στον κόσμο, γεγονός που θα παίξει ρόλο αν οι BRICS αποφασίσουν να καθιερώσουν ένα νόμισμα με ισοτιμία χρυσού για να αναμετρηθεί με το δολάριο.»
Και η Διάγνωση ενός Γιατρού
Στη συνέχεια του άρθρου του, ο βετεράνος Αμερικανός πολιτικός τονίζει τις ακόλουθες -πρωτάκουστες ίσως στην Ουάσιγκτων- διαπιστώσεις:
« Οι σχεδιαστές της αμερικανικής πολιτικής δεν καταφέρνουν να συνειδητοποιήσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο παγκόσμιος ηγεμόνας που ήταν στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Αποτυγχάνουν να καταλάβουν ότι οι εξουσιαστικές πράξεις τους απέναντι σε άλλες χώρες, ακόμη και σε αυτές που θεωρούνται φίλες, έχουν σημαντικά διαβρώσει οποιαδήποτε καλή θέληση μπορεί να υπήρχε προηγουμένως.
Και αποτυγχάνουν να κατανοήσουν πως υποτίμηση του δολαρίου επί 70 χρόνια έχει φέρει τον υπόλοιπο κόσμο στα άκρα. Να μια αιτία της δημιουργίας του Ευρώ, να γιατί η Κίνα πάει να διεθνοποιήσει το νόμισμά της, να γιατί άλλες χώρες στον κόσμο επιζητούν να διαπραγματευθούν νομισματικούς και εμπορικούς συνεταιρισμούς.
Ο υπόλοιπος κόσμος κουράσθηκε να χρηματοδοτεί τα τεράστια χρέη της αμερικανικής κυβέρνησης και κουράσθηκε να παράγει και να εξάγει στις ΗΠΑ προϊόντα αξίας τρισεκατομμυρίων, μόνο για να εισπράττει όλο και πιο «πέτσινα» δολάρια σαν πληρωμή.»
« Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίχθηκε πάντοτε στη συνεργασία άλλων χωρών για να διατηρήσει για το δολάριο την εξέχουσα θέση. Αλλά η διεθνής υπομονή εξαντλείται, ειδικώτερα όταν η τακτική του καρότου και του ροπάλου των τελευταίων χρόνων έχει γίνει μόνο ρόπαλο, χωρίς καρότο. ΄Αν ο πρόεδρος Ομπάμα και οι διάδοχοί του συνεχίσουν την βάναυση τακτική να επιβάλλουν κυρώσεις σε κάθε χώρα που κάνει κάτι το οποίο δεν αρέσει στην αμερικανική πολιτική ηγεσία, αυτό θα οδηγήσει περισσότερες χώρες να αποφεύγουν το δολάριο και θα επιταχύνει το γλίστρημα του δολαρίου στην ασημαντότητα», καταλήγει ο δρ. Ρον Πωλ.

Ο Ψυχαρης στέλνει (κατα λάθος) τον Παπαδήμιο στο ειδικό δικαστηριο…

undefinedΤα Νεα σημερα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στην δικαιοσύνη που μελλοντικά θα ασχοληθεί με τους εγκληματίες του μνημονίου. Προσπαθώντας να αποθεώσει τον Παπαδημο, αποκαλυπτει οτι η συμμορία του πλήρωσε ακουρευτα τα ομόλογα των απατεώνων του ΔΝΤ, πράγμα βεβαίως εγκληματικό και εθνοκτονο. Γιατί το κανει; Μα γιατί πιστεύει πως η Ελληνική κοινωνία ειναι οι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, συνταξιούχοι ρεμπεσκεδες κρατικοδιαιτοι αναγνώστες των “Νέων”! Που ακομα πιστεύουν στη νεοφασιστική παρολα “Ευτυχώς που δεν γιναμε Αργεντινη”!
Όσο καιρό και αν πάρει, το έγκλημα του PSI κάποια στιγμή θα τιμωρηθεί.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Σύντροφοι, μην κλαίτε, είναι και δικιά σας Πατρίδα

undefined
Πέρυσι, ο αδελφικός φίλος και συνάδελφος Δημήτρης Γαρούφας, με ξενάγησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμφίπολη, εκεί που έπεσε πολεμώντας ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς όλων των εποχών, ο Βρασίδας. Αυτός ο Σπαρτιάτης, πρότυπο πολεμικού ηγήτορα, με μια φράση του, που καταγράφει ο Θουκυδίδης, συνόψισε το τι εστί στρατιωτική ηγεσία: «Τρία του καλώς πολεμείν. Το εθέλειν, το αισχύνεσθαι και το τοις άρχουσι πείθεσθαι». Σε ελεύθερη μετάφραση, «τρεις είναι οι αρετές του καλού πολεμιστή: η αποφασιστικότητα, το αίσθημα τιμής και η υπακοή στην ηγεσία». Πήγαμε στο Μουσείο κι εκεί είδα τον θώρακά του , που βρέθηκε στον τάφο του. Νίκησε στη μάχη κατά των Αθηναίων αλλά σκοτώθηκε έξω από τα τείχη, προκινδυνεύων ο ίδιος των ανδρών του. Αιώνιο παράδειγμα ηγεσίας και στα λόγια αλλά και στην ύστατη του πράξη.
Περπατήσαμε στον αρχαιολογικό χώρο νωρίς το πρωί, με την ομίχλη να μην έχει καλοδιαλυθεί και μου έδειξε, πριν φύγουμε, προς την κατεύθυνση όπου διενεργείται η ανασκαφή, που συγκλονίζει αυτές τις ημέρες την Ελλάδα και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
Δεν ξέρω αν είναι ο Αλέξανδρος ο νεκρός που φρουρούν άγρυπνα οι δυο σφίγγες, η Ρωξάνη κι ο γιος του, ο Αλέξανδρος Δ΄, ο Κάσσανδρος ή όποιος άλλος. Σίγουρα είναι κάτι μεγάλο κι απ’ ό,τι φαίνεται ασύλητο. Πεντακόσια μέτρα μαρμάρινο τείχος και δυο αγάλματα σφίγγες 5,20 μ. έκαστο, δεν τα φτιάχνεις για να θάψεις τον οινοχόο ή τον ιπποκόμο σου.
Αυτό που με θλίψη είδα, ήταν την χολερική και προκαταβολικά μίζερη αντίδραση μέρους της αριστεράς. Είδα πχ τον κακομοίρη τον Κυρίτση, αυτή την συμπαθή παλιμπαιδίζουσα γεροντική φιγούρα, με το σκουλαρικάκι του και τα μπλουζάκια των Ζαπατίστας, να επιδίδεται σε κλαψομουνίαση από τηλοψίας. Σέβομαι τους ηλικιωμένους και τους αγαπώ αλλά αν εμένα με δείτε να έχω καβατζάρει τα 60 και να ντύνομαι σαν δεκαεξάχρονος στα Εξάρχεια και να λέω τέτοιες μπούρδες, ρίχτε μου μια μπούφλα να συνέλθω. Αν είχε βρεθεί απολιθωμένη κοπριά από το άλογο του Βελουχιώτη ή ένα τρύπιο βρακί του Ζαχαριάδη, θα κάνανε τρία επιστημονικά συνέδρια, δυο κατασκηνώσεις της τζιβανάτης νεολαίας τους και σειρά άρθρων στην «Αυγή».
Έχω βέβαια την υποψία πως ο Αλέξης, άρτι αφιχθείς εκ του Αγίου Όρους, που θέλει να γίνει πρωθυπουργός και όχι ταβλαδόρος επαναστάτης στο «Φλοράλ» ή αναλυτής στην «Αυγή» για 1000 μερακλήδες αναγνώστες, θα ρίξει αργότερα, ως οφείλει, μια επίσκεψη στην ανασκαφή και θα μιλήσει για την τεράστια επιστημονική και εθνική σημασία της όποιας ανακάλυψης, οπότε θα πέσουν τ’ ανάσκελα οι ψιλοκομμισάριοι του. Είθε, τώρα που έχει και θεία φώτιση.
Είναι πολύ ενοχλητικό η γη των Ελλήνων να αναδύει από τα σπλάχνα της τεκμήρια που ενώνουν για πολλοστή φορά τον μύθο με την πραγματικότητα. Μύθος και πραγματικότητα τόσο αδιαίρετα μεταξύ τους και τόσο ενοχλητικά για τον άπατρι μηδενισμό μέρους της ημεδαπής αριστεράς.
Κι η Ρωξάνη με τον γιο του Αλέξανδρου να είναι, την ξέρετε την ιστορία. Τότε εκεί είναι θαμμένος ο αληθινός διάδοχος του μεγαλύτερου πολεμιστή όλων των εποχών κι η μητέρα του, κόρη ηγεμόνα του σημερινού Αφγανιστάν, που σύμφωνα με τον Αρριανό, ήταν η μία από τις δυο ωραιότερες γυναίκες της Ασίας. Η άλλη ήταν η γυναίκα του Δαρείου, την οποία αν και αιχμαλώτισε ο Αλέξανδρος, μαζί με την μητέρα του Πέρση βασιλιά και άλλα μέλη της οικογένειας του, την σεβάστηκε, αποδίδοντας τους βασιλικές τιμές.
Η ωραιότερη γυναίκα της Ασίας, που αγάπησε κι έκανε γυναίκα του ο μεγαλύτερος πολεμιστής κι ο γόνος του έρωτας τους θαμμένοι στην Αμφίπολη; Η ζωή πάντοτε κάνει καλύτερα σενάρια από το Χόλλυγουντ, δεν νομίζετε; Όποιος έχει διαβάσει όλο τον Αρριανό, το ξέρει. Εγώ το κάνω κατ’ έτος, μαζί με τον Θουκυδίδη και τον Ηρόδοτο και πάντα ανακαλύπτω κάτι καινούργιο.
Αν οι αρχαιολόγοι στον ταφικό θάλαμο, που προστατεύεται από αυτό το μοναδικό τείχος με μισό χιλιόμετρο περίμετρο, βρουν τον ίδιο τον γιο του Φιλίππου, τον Έλληνα που έφτασε πολεμώντας καβαλάρης και χτίζοντας πόλεις ως την Ινδία και που η μνήμη του σώζεται σε παραδόσεις, από τα Βαλκάνια ως πέραν του Ινδού ποταμού, τότε η Αμφίπολη θα γίνει τόπος παγκόσμιου προσκυνήματος. Όποιος κι αν είναι ο ένοικος αυτού του πρωτοφανούς ελληνιστικού τάφου, έστω οποιοσδήποτε από τους επιγόνους, θα γίνει πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών κι επιστημόνων. Αν όμως εκεί «κοιμάται» το σώμα της εκπληκτικότερης μορφής της παγκόσμιας Ιστορίας, τότε, η ανακάλυψη είναι ανυπολόγιστης παγκόσμιας επιστημονικής αξίας αλλά και εθνικά πολιτικής σημασίας. Αυτό που θα γίνει, ξεπερνάει την όποια φαντασία και σίγουρα, πέραν της αρχαιολογικής αξίας θα συμβάλλει, σε βάθος χρόνου, στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην εθνική οικονομία.
Και βέβαια, μαζί με τον Κυρίτση, ήδη πενθούν οι σκοπιανοί σωβινιστές απατεώνες της Ιστορίας και της πολιτικής, που θα μείνουν με κάτι αγάλματα που στήνουν, που αν τα δεις, αυτά που στολίζουν την καφετέρια – πιτσαρία «Ίωνες» στην Βαρυμπόμπη, είναι πιο πιασάρικα και μπάνικα. Κι η γυναίκα του Αλέξανδρου να ναι, που πας κύριος και τη θάβεις τη κυρά σου και το γιο σου ή τον Χ επίγονο σου στην Αμφίπολη; Και το μαγαζί/κράτος των επιγόνων συνεργατών του Χίτλερ, τι θα γίνει; Είτε βρουν τον Αλέξανδρο στον τάφο, είτε οποιονδήποτε συγγενή ή επίγονο, προτείνω τα Σκόπια να μετονομαστούν σε Νίτσα. Από το Μακεδονίτσα…

Αντι να είναι ήδη κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία του παραχωρούν και το Ζάππειο για να μιλήσει για τον δήθεν ανένδοτο του παππού του!

image

Το θράςος του ΓΑΠ δεν έχει τελικά όρια. Αντι να είναι ήδη κατηγορούμενος για εςχάτη προδοςία του παραχωρούν και το Ζάππειο για να μιλ´ηςει για τον δήθεν ανένδοτο του παππού του! Ο Ανένδοτος αγώνας του Γεωργίου Παπανδρέου και η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του Ανδρέα Παπανδρέου θα βρεθούν στο επίκεντρο έκθεσης των αντίστοιχων ιδρυμάτων

των δύο πρώην πρωθυπουργών, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Λίγο πριν ανακοινωθεί η εκδήλωση που προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για την επέτειο των 40 χρόνων από την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την συγκεκριμένη έκθεση υπό τον τίτλο: “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”.
Η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο από την 1η έως την 7η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιστίλιο του Ζαππείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη που προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη έχει αναλάβει τις επαφές με τα δύο ιδρύματα ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να συντονιστούν οι εκδηλώσεις των ιδρυμάτων και του κόμματος.
Η έκθεση ιστορικού υλικού των ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου δεν γίνεται μόνο με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις προθέσεις των διοργανωτών της είναι να τιμήσουν και την επέτειο των 50 χρόνων της εκλογικής νίκης της Ένωσης Κέντρου, που τον Φεβρουάριο του 1964 κατάφερε μια ιστορική αυτοδυναμία.
Την εφταήμερη έκθεση θα ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου, εγγονός του πρωταγωνιστή των εκλογών του 1964, Γεωργίου Παπανδρέου και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ (1974), Ανδρέα Παπανδρέου. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να υπογραμμιστεί η ταύτιση της οικογένειας Παπανδρέου με την λεγόμενη Δημοκρατική Παράταξη τα τελευταία πενήντα χρόνια και να αναδειχθούν τα μέλη της ως γνήσιοι εκφραστές της.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου η έκθεση θα περιλαμβάνει “κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου”. Με αυτό το υλικό, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα διαμορφωθεί “ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο θα ανδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, που με τη σειρά τους θα καταγράφουν την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή μιας δικτατορίας”.

ΠΟΥΤΙΝ: “ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ….ΚΡΙΜΑΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΩ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΝΑ ΦΟΡΩ”

το τρίχρωμο ρουμπάνι /σύμβολο του Αγίου Γεωργίου
το τρίχρωμο ρουμπάνι /σύμβολο του Αγίου Γεωργίου

Την ώρα που οι εχθροί , αμερικανοί και ουκρανοί προσχεδιάζουν στρατιωτική εισβολή στην Κριμαία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσγειώνεται με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Belbek της Σεβαστούπολης . <!more>

Πραγματοποιεί επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κριμαία (13/14), όπου εμφανίζεται δημόσια να φέρει στο πέτο, το πολεμικό εθνόσημο του Αγίου Γεωργίου που αποτελεί το διακριτικό των αγωνιστών της Νέας Ρωσίας.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψεώς του στην χερσόνησο, συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απαρτιζόταν από όλα τα μέλη σε ενημερωτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Η συνάντηση με τους επιτελάρχες θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του στόλου . Η Σεβαστούπολη είναι το πρώτο μέρος της επίσκεψης στη χερσόνησο .Το Υπουργικό Συμβούλιο, βουλευτές της Δούμα, Πρωθυπουργός και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας βρίσκονται επίσης εκεί.

Πρόερδος και Πρωθυπουργός με το εθνόσημο του Αη Γιώργη σύμβολο της αντίστασης της Νέας Ρωσίας
Πρόερδος και Πρωθυπουργός με το εθνόσημο του Αη Γιώργη σύμβολο της αντίστασης της Νέας Ρωσίας

Στις 14 θα επισκεφθεί τη Γιάλτα όπου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “Dream” θα γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Δούμα, Σεργκέι Naryshkin, τους αρχηγούς όλων των παρατάξεων της Δούμα, τους Υπουργούς, τους βουλευτές . Στη συνέχεια, ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Οικοία- Μουσείο του Τσέχοφ και θα συναντηθεί με διανοούμενους , ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων για να συζητήσουν πολιτιστικά θέματα μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας.

  από την ενθουσιώδη υποδοχή του:;”
dimpenews O Poutin φόρεσε στο πέτο το πολεμικό εθνόσημο του Αγίου Γεωργίου, σύμβολο του αγώνα των νεορώσων
dimpenews O Poutin φόρεσε στο πέτο το πολεμικό εθνόσημο του Αγίου Γεωργίου, σύμβολο του αγώνα των νεορώσων

1485552

 Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τη συνάντησή του με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκε αρκετές βιομηχανίες και επιχειρήσεις της πόλης,ένα νοσοκομεία και το λιμάνι της Σεβαστούπολης. Στην πόλη από τα μεσάνυχτα υπάρχει οδηγία περιορισμένης κυκλοφορίας. Στο κέντρο της Σεβαστούπολης επιτρέπονται μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ. Επίσης εκδόθηκε οδηγία ανεμπόδιστης διέλευσης κίνησηε δυο σκαφών , ενός στον όρμο του λιμανιού και ενός στη βόρεια πλευρά του .

Η ανώτατη διοίκηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε προαναγγείλει ότι στην Κριμαία θα συγκεντρωθεί όλη η ρωσική ηγεσία – πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές και οι τοπικές αρχές είχαν πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας.
kbkhvkhv

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόθεση συνάντησης στην Κριμαία, όλης της ανώτατης διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή του ίδιου του Ρώσου Προέδρου. Σχετική δήλωσε έκανε στις 13/08 ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Lubkovsky:” H Κριμαία έχει παράνομα καταληφθεί .Η ρωσική ηγεσία είναι απαράδεκτη. Αυτή είναι μια σαφής και κατηγορηματική θέση της Ουκρανίας και του Υπουργείου Εξωτερικών, “

Ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η συνάντηση στην Κριμαία σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πολιτικής εποχής. Ο Επικεφαλής επιτροπής της Δούμας   Leonid Slutsky είπε στο “Echo” ότι αδιαμφισβήτητα ο Πρόεδρος επηρεάζεται από το θέμα της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας, και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή.

πηγές: ρώσικος και ουκρανικός τύπος


dimpenews