Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Αντι να είναι ήδη κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία του παραχωρούν και το Ζάππειο για να μιλήσει για τον δήθεν ανένδοτο του παππού του!

image

Το θράςος του ΓΑΠ δεν έχει τελικά όρια. Αντι να είναι ήδη κατηγορούμενος για εςχάτη προδοςία του παραχωρούν και το Ζάππειο για να μιλ´ηςει για τον δήθεν ανένδοτο του παππού του! Ο Ανένδοτος αγώνας του Γεωργίου Παπανδρέου και η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του Ανδρέα Παπανδρέου θα βρεθούν στο επίκεντρο έκθεσης των αντίστοιχων ιδρυμάτων

των δύο πρώην πρωθυπουργών, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Λίγο πριν ανακοινωθεί η εκδήλωση που προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για την επέτειο των 40 χρόνων από την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την συγκεκριμένη έκθεση υπό τον τίτλο: “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”.
Η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο από την 1η έως την 7η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιστίλιο του Ζαππείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη που προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη έχει αναλάβει τις επαφές με τα δύο ιδρύματα ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να συντονιστούν οι εκδηλώσεις των ιδρυμάτων και του κόμματος.
Η έκθεση ιστορικού υλικού των ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου δεν γίνεται μόνο με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις προθέσεις των διοργανωτών της είναι να τιμήσουν και την επέτειο των 50 χρόνων της εκλογικής νίκης της Ένωσης Κέντρου, που τον Φεβρουάριο του 1964 κατάφερε μια ιστορική αυτοδυναμία.
Την εφταήμερη έκθεση θα ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου, εγγονός του πρωταγωνιστή των εκλογών του 1964, Γεωργίου Παπανδρέου και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ (1974), Ανδρέα Παπανδρέου. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να υπογραμμιστεί η ταύτιση της οικογένειας Παπανδρέου με την λεγόμενη Δημοκρατική Παράταξη τα τελευταία πενήντα χρόνια και να αναδειχθούν τα μέλη της ως γνήσιοι εκφραστές της.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου η έκθεση θα περιλαμβάνει “κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου”. Με αυτό το υλικό, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα διαμορφωθεί “ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο θα ανδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, που με τη σειρά τους θα καταγράφουν την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή μιας δικτατορίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου