Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Ποιοι ανοίγουν πόλεμο με τον Καραμανλή;

 
Παραπολιτικά

Γιατί "χτυπάνε" τώρα τον πρώην πρωθυπουργό;

 Διορισμούς και αύξηση του χρέους επί της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, σε μια προσπάθεια συντονισμένης επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Πολλοί εκτίμησαν ότι είναι η απάντηση του ΠΑΣΟΚ προς την επίθεση Βορίδη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου κάτι που φαίνεται να έχει μικρή ισχύ, αφού γαλάζια στελέχη και βουλευτές εκτιμούν ότι ο συντονισμός της επίθεσης δεν έγινε από την Ιπποκράτους.
Φαίνεται ότι οι παλιές πολιτικές κόντρες ... αναζωπυρώνονται και ο Κώστας Καραμανλής μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων, εν όψει μάλιστα της υλοποίησης μιας από τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την πραγματοποίηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο.
Όσο υπάρχει συζήτηση ότι η Νέα Δημοκρατία ενδεχομένως και να προχωρήσει στην σύσταση της συγκεκριμένης Εξεταστικής, οι τόνοι ανεβαίνουν απ’ όσους έχουν λόγους να μην θέλουν να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να πέσει φως στην σκοτεινή υπόθεση του Μνημονίου και στον περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσιζε μέσα σε δέκα λεπτά να μας βάλει στον μηχανισμό στήριξης.
Μετά τα δημοσιεύματα που εξαπέλυσαν επίθεση στον Καραμανλή και τον εμφανίζουν ως τον κύριο υπαίτιο της κρίσης και της ύφεσης της χώρας μας - παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που είπε την αλήθεια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου με τους τότε συντρόφους του επέμεναν ότι λεφτά υπάρχουν- υπήρξε αντίδραση και από την πλευρά Καραμανλή, στέλνοντας το μήνυμα προς τον Σαμαρά και το Μαξίμου ότι η Εξεταστική για το Μνημόνιο είναι κάτι που πρέπει να δρομολογηθεί. Χαρακτηριστική η έκφραση μάλιστα που ειπώθηκε από συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην αλήθεια. Όλα να βγούνε στο φως»!

Στέλλα Νοβάκη 

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου