Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΦΤΟΥ ΣΟΥ, ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ


Τα κατάφερες!!!
 
Ψήφισες το Σημίτη, αφού παρέδωσε νησιά του ΔΙΚΟΎ ΣΟΥ Αιγαίου και από πάνω ευχαρίστησε τους Αμερικανούς!...
Τον ξαναψήφισες, αφού καταλήστεψε τις οικονομίες σου στο χρηματιστήριο, σε υπέβαλλε σε έκτακτες εισφορές και υποτιμήσεις του νομίσματός σου και πούλησε το χρυσάφι της χώρας σου, σαν να ήταν προσωπική του ιδιοκτησία!...
Και τέλος, “έριξες δαγκωτό”  σε έναν άπατρη, κρετίνο, με IQ 65, που πριν καν εκλεγεί, έβγαινε στο εξωτερικό και σε έβριζε κλέφτη και σε διέσυρε  ως τεμπέλη; Που κατάφερε, μόλις μέσα σε ενάμιση χρόνο να διαλύσει την ιστορία που σου κληροδότησε ο Περικλής, ο Αχιλλέας, ο Μιλτιάδης… Κατάφερε να περιφρονήσει το αίμα που έχυσε ο Καραισκάκης, ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι ήρωες του ΄21, που έχυσε στο έπος του ’40 ο πατέρας σου, για να είσαι εσύ και τα παιδιά σου ελεύθεροι και να έχετε  δικαίωμα στο όνειρο, σε μια έντιμη εργασία, υγεία και παιδεία… Κατάφερε να κάνει αέρα και σκόνη τις προσωπικές σου θυσίες και στερήσεις, για να αποκτήσεις μια καλύτερη ζωή, ένα μικρό αλλά δικό σου σπίτι. Και σε μετέτρεψε σε ένοικο στην ίδια σου τη χώρα.
 Γιατί, σήμερα, αυτή η χώρα έπαψε να σου ανήκει.
Οι λίγοι ψυχωμένοι του Συντάγματος δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη λαίλαπα των  προδοτών, των υπαλλήλων των ξένων τραπεζών, των ιερόδουλων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, γιατί, εσύ ραγιά, δεν πήγες να τους σταθείς, να τους στηρίξεις. Τι φοβήθηκες; Μήπως χάσεις τη  ‘σύνταξη’ των 300 Ευρώ, που θα σου πετάξουν στη μούρη; Μήπως το παιδί σου χάσει το μισθό των 400 Ευρώ για τη δουλεία που θα παρέχει στις εταιρείες που θα εξαγοράσουν τη χώρα και τον πλούτο της;
Είναι αργά πια να την ΕΛΛΑΔΑ
Αλλά είναι αργά για να  διασώσεις  ό,τι απέμεινε από την αξιοπρέπειά σου; Είναι αργά για να κοιτάξεις στα μάτια το παιδί σου και να του πεις “ Όχι, εγώ δεν πρόδωσα την ιστορία σου, δεν πρόδωσα την τιμημένη χώρα που όφειλα να σου παραδώσω ακέραιη, όχι, εγώ δεν πρόδωσα το μέλλον σου”.
Σε αυτή τη χώρα έχει περισσέψει η προδοσία. Οι δικαστικοί και εισαγγελείς στόχο ζωής έχουν μόνο να δίνουν αυξήσεις στους μισθούς τους, αλλά, πλην εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, κάνουν ότι δε βλέπουν την εσχάτη προδοσία που έχει συντελεστεί, δεν καταλαβαίνουν ότι ο “συνταγματολόγος-υπουργός- αντιπρόεδρος”, αυτός που πέρασε το νόμο περί ευθύνης υπουργών και μόλις δέκα ημέρες πριν πάρει την καρέκλα του, πρότεινε να περάσουν νέους νόμους για να καλύψουν τον πισινό τους, “επειδή κινούνται στα όρια του συντάγματος και θα βρεθούν όλοι στη φυλακή”, είναι αυτός ο ίδιος που με περισσό θράσος και αλαζονεία έχει καταστρατηγήσει το σύνταγμα σε βάρος του πολίτη.
Εδώ, λοιπόν είναι ο δικός σου, έστω και ύστατος, ρόλος. Κάνε λαϊκά δικαστήρια και τιμώρησέ τους. Το σύνταγμα σου δίνει και το δικαίωμα και την υποχρέωση. Μένει μόνο το φιλότιμό σου.
Πλήρωσε την έκτακτη εισφορά που σου επιβάλλουν για την ενίσχυση των ανέργων, αλλά  όχι για  να τη βάλλουν οι ίδιοι στο χέρι ή να την παραδώσουν κι αυτή στα συνεταιράκια τους στην Ευρώπη. Κατέθεσέ τα, όχι  για την ανεργία, αλλά για να γίνουν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εταιρείες, όπου θα έχουν μερίδια και δουλειά  τα παιδιά μας. Κανένας Έλληνας να  μην πάει να δουλέψει στις πολυεθνικές που θα αγοράσουν τη χώρα μας.  Καλλιέργησε τη γη σου, έκτρεψε τα δικά σου ζώα, γίνε ανεξάρτητος, πάψε να εκμεταλλεύεσαι τον διπλανό σου. Κάνε θυσίες, αλλά αυτή τη φορά συνειδητά για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, τον αδελφό σου Έλληνα.

Ξηλώθηκαν, οι σκηνές, από την πλατεία Συντάγματος

Στην απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονταν εδώ και μήνες, προέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.
Η επιχείρηση απομάκρυνσης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου.
Χρειάστηκαν 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων να απομακρύνουν πανό και σκηνές, οι περισσότερες απο τις οποίες, την ώρα της επιχείρησης καθαρισμού της πλατείας ηταν άδειες.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που δήλωσε σε συνέντευξη του πως οι ''κατασκηνωτές'' δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές και πως η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας εκφυλιστικό φαινόμενο τις σκηνές.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος έχει διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Τώρα προσκαλούν… νέους μετανάστες


Γράφει ο Σταύρος Κονδύλης
Έχουμε τρελαθεί τελείως σ’ αυτή την χώρα; – Δεν μας φτάνει το ένα (1) εκατομμύριο λαθρομετανάστες, γι’ αυτό ο Υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, προσκαλεί κι άλλους να έλθουν στην Ελλάδα. – Μήπως έχουμε μπροστά μας πολυεπίπεδο σχέδιο για πλήρη αφανισμό και διάλυση της Πατρίδος; – Πληθαίνουν κάθε μέρα τα σημάδια.


Δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν σ’ αυτή τη δύσμοιρη Ελλάδα:

Ή ότι οι Κυβερνώντες την χώρα έχουν τρελαθεί τελείως και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους.

Ή υπάρχει συντονισμένο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πλήρη διάλυση και αφανισμό, όχι μόνο του Ελληνικού Κράτους ως ανεξάρτητη οντότητα, αλλά και του Ελληνικού Λαού, που οδηγείται σε διαγραφή από το παγκόσμιο στερέωμα.

Διαβάστε λοιπόν:

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, ότι η Κυβέρνηση θα απευθύνει… ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ σε μετανάστες να έλθουν στην χώρα μας για να εργαστούν σε εποχικές εργασίες, εξασφαλίζοντας προς τούτο τις απαραίτητες Άδειες Παραμονής.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό.

Δηλαδή δεν μας φτάνουν οι πάνω από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα (και που δεν τους αφήνουμε να φύγουν από την χώρα μας με νύχια και με δόντια) ενώ καθημερινά ο αριθμός τους μεγαλώνει, καθώς τα μέτρα φύλαξης των συνόρων μας παραμένουν αλυσιτελή, τώρα προβάλουμε επισήμως, μέσω του Υπουργού Εργασίας, να έλθουν κι άλλοι μετανάστες στην Ελλάδα.

Αλλοπρόσαλλες πολιτικές και συνάμα ακατανόητες, δημιουργούν λογικά πλείστες υπόνοιες στους Έλληνες πολίτες.

Δεν βλέπει την ανεργία των νέων Ελλήνων ο κ. Κουτρουμάνης και ζήτα να εισάγει στην χώρα ξένους μετανάστες για εργαστούν;

Και αν έλθουν, πως θα τους ξαναστείλει στις χώρες τους;

Πέραν των ανώτερω, οι άνθρωποι της Κυβέρνησης, δεν βλέπουν την έκρηξη της εγκληματικότητας, τουλάχιστον στην Αθήνα, που τα Καλάσνικοφ έχουν γίνει αναγκαίος όρος στις ληστείες και φόνους Ελλήνων πολιτών;

Πολυεπίπεδο δυστυχώς είναι το σχέδιο:

Δεν είναι μόνο η καταβαράθρωση της Παιδείας που έπαψε πια να βγάζει μαθητές με ελληνική ψυχή από τα Σχολεία.

Δεν είναι μόνο το ξεπούλημα της πατρίδος στους τοκογλύφους δανειστές μας, που αξιώνουν τώρα και περιορισμό της Εθνικής κυριαρχίας.

Είναι και τα εθνικά μας θέματα, στα οποία παρατηρείται μια συνεχής υποχώρηση, είτε έναντι της αρπακτικής βουλιμίας της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη, είτε έναντι της Αλβανίας με τους Τσάμηδες, είτε ακόμη και έναντι των Σκοπιανών που θέλουν να αγοράσουν το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Και αυτά τα θέματα νομίζουμε πως μας καίνε περισσότερο από το κάθε άλλο ζήτημα.

Βάλτε και την πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδος με τους Μουσουλμάνους κυρίως μετανάστες που μετατρέπεται σε Ισλαμική χώρα.

Συνδυάστε τα παραπάνω με το επιχειρούμενο εκτουρκισμό των Ελλήνων μέσω τηλεοπτικών σήριαλ από τα Αθηναϊκά (και κρατικά) τηλεοπτικά κανάλια, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πηγη 

Τι συμβαίνει με την δόση του Σεπτεμβρίου;


(Ανανεωμένο). Μια περίεργη είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην αγορά. Ότι η δόση της 15ης Σεπτεμβρίου, ύψους 8 δις ευρώ, δε θα εκταμιευτεί από το EFSF αλλά μέσω διμερών δανείων. Δηλαδή δε θα πληρωθούμε από τα ταμείο στήριξης αλλά θα βρεθούν κάποιες χώρες και θα μας δανείσουν μέσω διμερών συμφωνιών, έναντι κάποιου επιτοκίου φυσικά.
Οι τεχνοκράτες υποστηρίζουν ότι είναι ημερολογιακό το θέμα γιατί το EFSF δεν προλαβαίνει να ετοιμαστεί για να αναλάβει το δανεισμό της Ελλάδας.Ο περιορισμένος χρόνος που υπάρχει για την διαμόρφωση νέου πακέτου χρηματοδότησης της Ελλάδας πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης καθιστούν πιθανότερο η νέα δόση να δοθεί κι αυτή από τα διμερή δάνεια και όχι από το EFSF.
«Το χρονοδιάγραμμα είναι λίγο στενό για να γίνει η νέα εκταμίευση από το EFSF. Το πρόβλημα είναι να διαμορφωθούν όλα τα στοιχεία για το (νέο) πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το EFSF να μπορέσει να το αναλάβει από τα μέσα Σεπτεμβρίου», είπε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters
Κι εδώ γεννώνται κάποια ερωτήματα:
Αν θυμούμαστε καλά τα 110 δις ευρώ του πρώτου δανείου τα παίρνουμε μέσω της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει μέσω του Προσωρινού Ταμείου Στήριξης και υποτίθεται ότι από το 2013 ο προσωρινός θα γίνει μόνιμος μηχανισμός, δηλαδή ο EFSF. Αυτός θα ενεργοποιηθεί για το δεύτερο δάνειο των 109 δις ευρώ το οποίο θα υπογραφεί από Σεπτέμβριο. Άραγε προς τι αυτή η αλλαγή. Είναι μόνο ημερολογιακό το θέμα ή υπάρχει κάτι που δεν μας λένε; Όπως για παράδειγμα ότι θα ασκηθούν και πάλι πιέσεις για νέα μέτρα προκειμένου να μας δώσουν τη δόση;
Επίσης, τι είδους διμερείς συμφωνίες είναι αυτές; Με την τρόϊκα, το ΔΝΤ ή κάποιες άλλες χώρες πρόθυμες να μας δανείσουν;
Χθες πάντως έφτασαν αιφνιδίως στην Αθήνα τα μεγάλα κεφάλια της Τρόϊκας (ο Τραα του ΔΝΤ και ο Μεζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) επειδή όπως λένε οι πληροφορίες η μαύρη τρύπα των 4,5 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό κτύπησε συναγερμό στους υφισταμένους τους που βρίσκονταν από ημέρες εδώ και διαπίστωσαν ότι το πράγμα δεν τραβάει και οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου αποτελούν ήδη όνειρο θερινής νυκτός. Κυρίως επειδή με την ανικανότητα της κυβέρνησης αδυνατούν να βρούν άλλους τρόπους άντλησης εσόδων, πέραν της φορολογίας. Διαπίστωση που σημαίνει νέα μέτρα τα οποία με την σειρά τους θα σημάνουν γενικό ξεσηκωμό καθώς τα όρια αντοχής της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Έτσι εξηγούνται και η διαταγή παύσης των πληρωμών που έβγαλε το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το ξήλωμα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του προκατόχου του Παπακωνσταντίνου που ξεκίνησε εσπευσμένα ο Βενιζέλος με την ελπίδα να αυξήσει τα έσοδα

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τι ακριβώς μας χρωστάνε οι Γερμανοί με τις αποζημιώσεις. Δείτε το λογαριασμό


Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.


Συγκεκριμένα: 
1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών. 
2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους. 
3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.


Β) Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Η πραγμάτωσή της επήλθε: 
1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 2. 
Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.
3.Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας,τον Αύγουστο του 1941. 
4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού. 
5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938. 
6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. - Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. - Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά. 
7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.
Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!
Γ) Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. - Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.
Στη συνέχεια, ο Στέφανος Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας».
Έπειτα, ο Πρόεδρος και όλοι οι Βουλευτές της Επιτροπής, ευχαρίστησαν τον Μανώλη Γλέζο για την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική ενημέρωση και ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.



onalert

Κύπρος: Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου

Κύπρος: Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου
Οοίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, λόγω των ανησυχιών για την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα του οίκου Moody's που έκανε το ίδιο την Τετάρτη.

Ο Standard and Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα σε "ΒΒΒ+" από "Α-" που ήταν προηγουμένως, και τη συνόδευσε με μια αρνητική προοπτική, λόγω των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην οικονομία από την πρόσφατη καταστροφή του κύριου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου και την κυβερνητική κρίση που ακολούθησε.

Η Ρωσία υπέρ της Κύπρου – Σκληρή απάντηση της Μόσχας στον Ερντογάν!


Θανάσης Αυγερινός - Ενοχλημένη δείχνει η Μόσχα από τις απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν στα Κατεχόμενα, τις οποίες χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σκληρές», προσθέτοντας ότι μόνο η απαρέγκλιτη τήρηση από όλες τις χώρες χωρίς εξαίρεση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου. 

Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «μόνο αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση».
Εντύπωση προκάλεσε στους διπλωματικούς κύκλους ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν περιορίστηκε σε τυπικές διατυπώσεις, αλλά προχώρησε και σε επαναφορά στο δημόσιο διάλογο ολόκληρων παραθέσεων από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 (του 1983) και 550 (του 1984), υπενθυμίζοντας ότι εκεί καλούνται τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να μη διευκολύνουν και να μην παρέχουν κατ’ ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα στο βορρά της νήσου της Κύπρου».
Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λουκασέβιτς, «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, των ενδοκυπριακών συμφωνιών υψηλού επιπέδου (των ετών 1977 και 1979) και της εθελουσίας, χωρίς έξωθεν πίεση, συναίνεσης των ίδιων των κυπριακών κοινοτήτων».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων», όμως το «ευαίσθητο υλικό» των συνεχιζόμενων εφ’ όλης της ύλης διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο δεν πρέπει να υφίσταται πίεση έξωθεν, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που η διαπραγματευτική διαδικασία προχωρά εξαιρετικά δύσκολα, γι’ αυτό και το βασικότερο είναι να βοηθηθεί ο διάλογος και όχι «να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων πλευρών».
«Είναι προφανές ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική της προστασία» εκτιμούν διπλωματικές πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ελευθεροτυπία

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ;


philippos_tafos-1Σημαντική αρχαιολογική αποκάλυψη για τον Χριστιανισμό στην Τουρκία, αν τελικά επιβεβαιωθεί. Ομάδα αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι ανακάλυψε στην περιοχή Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ο οποίος ήταν από τους 12 αποστόλους του Χριστού και εκτελέστηκε εκεί από τους Ρωμαίους.
Ο Ιταλός αρχαιολογός Φραντσέσκο Ντ’ Άντρια δήλωσε πως ψάχνει εδώ και χρόνια τον τάφο του Αγίου Φιλίππου: «Τελικά τον βρήκαμε στα ερείπια μιας εκκλησίας, εκεί που ξεκινήσαμε τις ανασκαφές πριν από ένα μήνα» τόνισε. Όπως γράφει το «onalert», ο τάφος ακόμη δεν έχει ανοιχτεί αλλά όλοι συμφωνούν πως η ανακάλυψη είναι σημαντική για τον Χριστιανισμό.
«Διαπιστώσαμε πως τον 5ο αιώνα, οι Βυζαντινοί πήραν τον τάφο του Φιλίππου από την εκκλησία που βρισκόταν και τον μετέφεραν στο σημείο αυτό», δηλώνει ο Ιταλός αρχαιολόγος.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει αυτοκριτική και εκδικείται τους ψηφοφόρους-πελάτες


Οι κυβερνητικές προτεραιότητες σε … μετάφραση
Επιθυμώντας  εγρήγορση ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, ο Γ. Παπανδρέου, έστειλε επιστολή σε όλους τους υπουργούς με την οποία του υπενθυμίζει τις εκκρεμότητες και τις προτεραιότητες που έχουν και που θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Κάποτε ο Αύγουστος σηματοδοτούσε τα μπάνια του λαού. Τώρα μπάνια κάνει μόνο το ΔΝΤ.
Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα ώστε να πάει στη ΔΕΘ και να ανακοινώσει τις “μεταρρυθμίσεις” που κάνει η κυβέρνησή του. Και μετά τη ΔΕΘ… ίσως εκλογές, αφού το Μεσοπρόθεσμο γίνεται  Μακρυπρόθεσμο, σύμφωνα με το νέο δάνειο και το νέο Μνημόνιο που πρέπει να υπογραφεί.
Σύμφωνα με την επιστολή, ανά υπουργείο οι προτεραιότητες είναι οι εξής: (τις σχολιάζουμε για να είναι περισσότερο εύληπτες και κατανοητές, καθώς είναι γραμμένες σε «ξύλινη γλώσσα»)
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
1.   Ενιαίο μισθολόγιο  (μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα). Το κίνημα στο πλαίσιο αυτοκριτικής εκδικείται τους υπαλλήλους-ψηφοφόρους-πελάτες.
2.    Σχέδιο για συγχωνεύσεις φορέων (απολύσεις που θα γίνουν μετατάξεις, για να καταλήξουν εφεδρείες)
3.    Αναμόρφωση λειτουργίας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (θα αλλάξουν τα εξωτερικά μάρμαρα)
Υπουργείο Εσωτερικών
1.     Θεσμικό πλαίσιο για διενέργεια δημοψηφισμάτων (5 ανά δεκαπενθήμερο)
2.    Αλλαγή τρόπου ελέγχου «Πόθεν Έσχες» (θα σε ρωτάνε μόνο πόθεν)
3.    Πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ (αν δεν πετύχει θα κάνουν στον ΟΤΕ)
http://antistachef.files.wordpress.com/2011/06/allagi_laou.jpg

Υπουργείο Οικονομικών
1.     Θέσεις μας για εθνικό διάλογο για νέο φορολογικό σύστημα.
2.    Σχέδιο δράσης για ληξιπρόθεσμες οφειλές.
3.    Σχέδιο για αναδιοργάνωση φοροεισπρακτικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της προσφυγής σε outsourcing.
4.   Σχέδιο δράσης για πάταξη λαθρεμπορίας καυσίμων
Όλες οι προτάσεις να διαβιβασθούν άμεσα στον Σόιμπλε, ώστε να μη χάνεται χρόνος
Υπουργείο Άμυνας
1.     Ναυπηγική πολιτική (εννοούν σχέδια για νέα διαστημικά λεωφορεία)
2.    Σύνδεση στρατιωτικών νοσοκομείων με ΕΣΥ (τηλεφωνία, φαξ, τέλεξ, ταξιδιωτικά περιστέρια)
Υπουργείο Ανάπτυξης
1.     Σχέδιο επιτάχυνσης και αναμόρφωσης ΕΣΠΑ (ξέρεις από βέσπα;)
2.    Σχέδιο νόμου για άρση εμποδίων για επιχειρηματικότητα (καφέ, μπουζούκια, κλαμπ, καζίνο)
Υπουργείο Περιβάλλοντος
1.     Επιτάχυνση αδειοδοτήσεων (με έμφαση στις επενδύσεις ΑΠΕ) – δραστική μείωση του όγκου των φακέλων που εκκρεμούν προς έγκριση (προς ανακύκλωση)
2.    Ολοκλήρωση σχεδίου νόμου για αλλαγή διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης (η Μπιρμπίλη το έχει συντάξει;)
3.    Οριστικό σχέδιο ρύθμισης για τα αυθαίρετα (πληρώστε και σώστε φίλοι καταπατητές)
4.   Ολοκλήρωση σχεδίου νόμου για αλλαγή τόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών (θα εκδίδονται στα κρεοπωλεία)
5.    Σχέδιο για Κερατέα (με ΜΑΤ και ΜΕΑ;)
Υπουργείο Παιδείας
1.     Προώθηση μεταρρύθμισης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (οι Πρυτάνεις ενθουσιάστηκαν)
2.    Σχέδιο για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (θα θεωρηθεί επιτυχία και η έναρξη του Σεπτέμβρη)
3.    Συμπεράσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής του ηλεκτρονικού βιβλίου στα σχολεία (δεν θα τυπωθούν ξανά σχολικά βιβλία, μόνο της Ρεπούση)
http://antistachef.files.wordpress.com/2011/06/living_dead1.jpg
Υπουργείο Υποδομών
1.  Αντιμετώπιση εμπλοκών στην προώθηση των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων (λεφτά θα βρούμε)
2.  Συνεπής εφαρμογή σχεδίου για εξυγίανση συγκοινωνιακών φορέων (υπάρχει σχέδιο;)
Υπουργείο Εργασίας
1. Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατά της ανεργίας σε συνδυασμό με κατάρτιση/ εκπαίδευση όλων των μορφών (ένα πρόγραμμα ανολοκλήρωτο δεν έχει η Κυβέρνηση;)
2.  Ολοκλήρωση διαδικασιών για Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (καλύτερα να γίνει υδραυλική)
3.  Εφαρμογή σχεδίου για εισφοροδιαφυγή – αντιμετώπιση της περίπτωσης των μεγάλων οφειλετών/ πρώτα αποτελέσματα (ήμουν νιος και γέρασα)
4.  Αποτελεσματική διαχείριση των παρανόμως εγκατεστημένων στην Ελλάδα (screening), σε συνεργασία με τα Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Υγείας (ελάχιστοι οι εμπλεκόμενοι, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε ελάχιστες δεκαετίες)
Υπουργείο Υγείας
1.  Προώθηση της μεταρρύθμισης για σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας – ολοκλήρωση του ΕΟΠΥΥ.
2.  Υλοποίηση της λίστας φαρμάκων και περαιτέρω μείωση τιμών
3.  Σχέδιο για την αύξηση χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στα νοσοκομεία.
4.  Οριστικό σχέδιο για συνενώσεις νοσοκομείων
5.  Σχέδιο δράσης για μείωση λίστας αναμονής ΟΚΑΝΑ
Κατά τα λοιπά ο Λοβέρδος εκτός από περικοπές έκανε και κάτι άλλο;
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
1.  Πλάνο αναδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής και αλλαγής αγροτικού ισοζυγίου.
2.  Ριζική απλοποίηση αδειοδότησης αγροτικών – κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
3.  Χρήση αξιοποίησης γεωργικής γης
4.  Σχέδιο για σχολή για αγροτικά στελέχη
Ευχές σε όλους. Φιλιά στους δικούς μας.
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Κατάθεση σχέδιο νόμου για fast track για μεγάλες υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος.
Με τις μικρές ασχολείται η Τρόικα
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
1.    Εφαρμογή σχεδίου για Κέντρο Αθήνας (θα μετονομασθεί σε κέντρο Καμπούλ)
2.    Προώθηση κέντρων υποδοχής μεταναστών. Αποτελεσματική διαχείριση των παρανόμως εγκατεστημένων στην Ελλάδα (screening), σε συνεργασία με τα Υπ. Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας και βελτίωση λειτουργίας συστήματος ασύλου.
Τρία σε ένα νοικοκυρεμένα
Υπουργείο Πολιτισμού
1.    Εφαρμογή σχεδίου για την εξυγίανση ποδοσφαίρου – πλαίσιο για την επόμενη χρονιά.
2.    Εξέταση της σκοπιμότητας τροποποίησης νόμου για κρουαζιερόπλοια (σε συνεργασία με Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας)
Τα ματς θα γίνονται πάνω στα κρουαζιερόπλοια, οι στημένοι διαιτητές θα πετιούνται στη θάλασσα.
Υπουργείο Επικρατείας
1.    Σχέδιο Αναδιοργάνωσης κρατικής τηλεόρασης (Η ΕΤ-1 γίνεται ΕΤ-0)
2.    Σχέδιο για νέο νομικό πλαίσιο για ΜΜΕ (χωρίς αυτό το έθνος οδηγείται στον όλεθρο…)
Μικρός Οδυσσέας