Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε τον τελευταίο πραγματικό Πρόεδρο το 1997

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΔ,ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1997 ΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ!
Ήταν 21 Μαρτίου του 1997 όταν ο Κώστας Καραμανλής εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ.
Σε μια περίοδο όπου η κεντροδεξιά ήταν ένα βήμα πριν τη διάσπαση, ο 41χρονος τότε Κώστας Καραμανλής κάθεται στον προεδρικό θώκο της Ρηγίλλης διαδεχόμενος τον Μιλτιάδη Έβερτ και αναλαμβάνει να οδηγήσει τη ΝΔ και πάλι στις νίκες αλλά και να συσπειρώσει την κεντροδεξιά.
Το ΠΑΣΟΚ από το 1995 μέχρι το 2000 παρέμενε κυρίαρχο, τόσο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και με τον Κώστα Σημίτη, ενώ η «Πολιτική Άνοιξη» του Αντώνη Σαμαρά διεκδικούσε το δικό της μερίδιο από τη Νέα Δημοκρατία. Την ίδια ώρα οι «Μητσοτακικοί» ήταν στα μαχαίρια με τον Έβερτ και η ΝΔ στα πρόθυρα διάσπασης.
Την εποχή εκείνη ο βετεράνος πολιτικός Γιάννης Βαρβιτσιώτης επεξεργάζεται την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή ως «τρίτη λύση» στο δίπολο Έβερτ - Μητσοτάκη. Είναι νέος, άφθαρτος και φέρει ένα ιστορικό όνομα. Με την ιδέα του συμφωνεί ένας άλλος από τους «βαρόνους» της Ν.Δ, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και μαζί οι δυο τους αναλαμβάνουν να την προωθήσουν στο κόμμα.
Την πολυπόθητη ηρεμία στη Νέα Δημοκρατία δεν φέρνει η επανεκλογή Έβερτ κι έτσι αποφασίζεται το αρχηγικό ζήτημα να λυθεί για πρώτη φορά από το συνέδριο του κόμματος και όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Το 4ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συνέρχεται στην Αθήνα από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 1997. Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι τέσσερις: ο πρόεδρος Μιλτιάδης Έβερτ (58 ετών), ο Γιώργος Σουφλιάς (56 ετών), που υποστηρίζεται και από τους μητσοτακικούς, ο Βύρων Πολύδωρας (50 ετών), που κηρύσσει αντάρτικο στα «τζάκια» της πολιτικής και ο νεώτερος όλων, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (41 ετών), ανιψιός του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή, που ζητά από τους συνέδρους να τον ψηφίσουν για να «απαλλάξει την παράταξη από τις κακοδαιμονίες, τη μιζέρια, τους φατριασμούς, την εσωστρέφεια, τις βεντέτες και τους προσωπικούς ανταγωνισμούς που την τυράννησαν επί πολλά χρόνια».
Στην πρώτη ψηφοφορία, που έγινε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 1997, οι τέσσερις υποψήφιοι έλαβαν: Κώστας Καραμανλής 40,73%, Γιώργος Σουφλιάς 30,52%, Μιλτιάδης Έβερτ 25,34% και Βύρων Πολύδωρας 3,4%. Στη δεύτερη ψηφοφορία πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό 69,16%, έναντι 30,84% του Γιώργου Σουφλιά. Το συντριπτικό ποσοστό που έλαβε δεν επιδέχεται οποιασδήποτε αμφισβήτησης και οι τρεις αντίπαλοί του σπεύδουν να τον συγχαρούν.
Στις εκλογές του 2000 έχασε οριακά τη νίκη και την πρωθυπουργία από τον Κώστα Σημίτη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 7 Μαρτίου 2004, αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 45,36% εξασφαλίζοντας, έτσι, κοινοβουλευτική πλειοψηφία 164 εδρών επί συνόλου 300. Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 10 Μαρτίου ορκίστηκε Πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού.
Το 2007 προκήρυξε πρόωρες εκλογές, τις οποίες κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στις 16 Σεπτεμβρίου, εξασφαλίζοντας ποσοστό 41,8% και 152 έδρες στη Βουλή, έναντι 38,1% για το ΠΑΣΟΚ και 102 έδρες.
Δύο χρόνια μετά τη νέα εκλογική νίκη, το 2009, προκηρύσσει πάλι πρόωρες εκλογές, αυτή τη φορά επικαλούμενος τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά πιο πολύ την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Η ανακοίνωση έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
Οι εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 δίνουν τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο βράδυ, σε δημόσια δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών. δήλωσε ότι, καθώς οι πολίτες δεν ενέκριναν την πολιτική των αναγκαίων αποφάσεων για τις χρόνιες αδυναμίες της οικονομίας μας και την έξοδό της από την οικονομική κρίση με τις μικρότερες συνέπειες, σεβόμενος την απόφασή τους, δρομολογεί τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

(ΚΑΚΟΗΘΕΣ) ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Αποτρόπαιη η … «¨εικαστική παρέμβαση» /βαναυσούργημα που αλλοίωσε, κατέστρεψε την καλλίμορφη, καλλιμάρμαρη πρόσοψη του Πολυτεχνείου.
Το τοιχογράφημα /γκράφιτι των ανοσιουργών περιθωριακών αποτελεί
» κ α κ ό η θ ε ς μ ε λ ά ν ω μ α» (κυριολεκτικά, μεταφορικά, ιατρικά).
Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας – και αναγνωρίσιμοι – σε ρόλο φίλα προσκείμενων ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΤΕΧΝΟΚΡΙΤΙΚΩΝ αντιμετώπισαν με απίστευτη ελαφρότητα, και ανευθυνότητα τη βδελυρή πράξη, την αντιαισθητική εικόνα, τη βεβήλωση.
Σταχυολογώ:
– » ΄Εκαναν Τέχνη»
• Από πότε, και πού η «τέχνη» – χάριν καλλωπισμού ή απωθημένων; – ασχημίζει τα άλλα έργα τέχνης;
• Με ποιό δικαίωμα (καλλιτεχνικό, ιδεολογικό, νομικό, δημοκρατικό, ή άλλο) νομιμοποιούνται κάποιοι να αυθαιρετούν, να ασχημονούν αδιαφορώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά, την οποία θαυμάζουν οι πάντες.
• Προσφέρει μήπως περισσότερη προσέλκυση τουριστών;
• Είναι ανεπίτρεπτη η θρασύτητα των ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ που θέλουν να …… «εκφραστούν» αμαυρώνοντας, μουτζουρώνοντας έργα τέχνης.
Χάθηκαν τόσοι μαντρότοιχοι σε στάνες;
• Αν εσείς, εγώ, ενοχλούμαστε από την αντιαισθητική κατασκευή του σπιτιού του γείτονα, ή αν έχουμε εσώψυχες ανησυχίες (διαφορετικής έκφρασης) θα ικανοποιηθούμε βάφοντας / μελανώνοντας την περιουσία του;
– «Η καλλιτεχνική προσπάθεια απεικονίζει την κρίση στη χώρα, τη μαύρη σκοτεινιά» (τάδε έφη «λόγιος» μεγαλόσχημος).
• Τι είδους μαυρίλα – εντονότερη και από το ίδιο τερατούργημα είναι αυτή;
• Αγνοούσαμε τάχα τα μαύρα χάλια μας, και βρέθηκαν κάποια κ(α)λόπαιδα να μας τα δώσουν και …. ζωγραφιστά;
• Τι είδους ανοχή, κάλυψη, δικαιολόγηση είναι αυτή;
• Τι κάνουν οι θολοκουλτουριάρηδες ακριβώς; Ενισχύουν και ενθαρρύνουν τους περιθωριακούς στο θεάρεστο έργο τους;
• Γιατί αναζητούν – μανιωδώς και εναγωνίως – να ανακαλύψουν … «βαθύτερο νόημα» ή και κοινωνικά κίνητρα / προσφορά, στο βούρκο των αντικοινωνικών ατόμων;
Βιώνουμε μια ζοφερή κατάσταση. Πρέπει να ενωθούμε. Όχι μόνον για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά και για να την περιγράψουμε, να εκφραστούμε.
Εννοείται ότι το τελευταίο δεν επιτρέπεται να γίνεται με καταστροφές. Εναλλακτικά λοιπόν – και ανακουφιστικά – θα μπορούσαμε να πάμε (πολιτισμένα) στην πλ. Ομονοίας και, μαζί με τους εκεί (λαθρο)μετανάστες (πολυπολιτισμένα) να επιδοθούμε σε:
Άφθονη υπαίθρια, υγιεινή εύοσμη ούρηση και αφόδευση (!).
Το ίδιο και έξω από τον τοίχο του Πολυτεχνείου. (Να διασωθεί το κτήριο τουλάχιστον).
Συμπτωματικά, στο ίδιο τηλεοπτικό πρόγραμμα που βλέπαμε το ΜΕΛΑΝΟΥΡΓΗΜΑ του Πολυτεχνείου, είχαμε άλλες πολιτιστικές παρεμβάσεις / αραβουργήματα από τζιχαντιστές οι οποίοι με κομπρεσέρ και βαριοπούλες, προσπάθησαν να διαλύσουν … «αντιαισθητικά» καλλιτεχνήματα αιώνων!….
Υ.Γ Επιμύθιον:
Η Παγκοσμιοποίηση συμπλησιάζει τους λαούς, τους πολιτισμούς τα ορμέμφυτα / ένστικτα, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η δυναμική τους (γενικώς και αορίστως. Εξαιρείται η οικονομία).
Οι ισχυρές πολυπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις, καθώς και ο μιμητισμός ενδέχεται να μας οδηγήσουν στην (επιδιωκόμενη;) αυτοκαταστροφή. Από – ή και χωρίς – μελάνωμα.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το «αμαρτωλό» swap που οργανώθηκε από την Goldman Sachs για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, καλείται να πληρώσει η κυβέρνηση μέχρι τις 20 Μαρτίου.

20120216-074901Την ώρα που στην Ευρώπη μιλούν για Grexit φοβίζοντας τον κόσμο, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους να είναι εντάξει προς τις δανειακές της υποχρεώσεις με όλους τους πιστωτές της, έρχεται τώρα η μεγάλη «βόμβα».

Το «αμαρτωλό» swap με την ονομασία «titlos» που οργανώθηκε από την Goldman Sachs για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και τώρα βρίσκεται στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας, δεν «κουρεύτηκε» στο PSI το 2012, καλείται να πληρώσει η κυβέρνηση μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Τι συμπέρασμα θα βγάλει ο κόσμος αν τελικά η ΕΚΤ (με παρέμβαση της Ευρώπης) δεχθεί μετά από το στραγγαλισμό της ρευστότητας στην Ελλάδα και τις αλλεπάλληλες αρνήσεις Ντράγκι, να αυξήσει τελικά το πλαφόν των εντόκων γραμματίων έστω και για κάποια εκατομμύρια, λίγες ώρες πριν λήξει το περιβόητο swap; Είτε στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ είτε για «ξεκάρφωμα» την επόμενη εβδομάδα;

 «Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Μαρτίου περιλαμβάνουν και τους τόκους για το swap ομολόγων που είχε οργανωθεί αρχικά από την Goldman Sachs» με το οποίο έγινε και η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις.

«Το παράγωγο της Goldman, που τώρα έχει η Εθνική Τράπεζα ..καλλώπισε το αυξανόμενο χρέος της χώρας το 2001, βοηθώντας την να ανταποκριθεί στους κανόνες ένταξης στην ευρωζώνη. Εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και της Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν και να αποκαλύψουν το ύψος του ποσού που λήγει για το swap» σημειώνει το Bloomberg.

Πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει κανείς το ύψος αυτού του swap και το τι πρέπει να πληρωθεί;

PS: ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟ «ΔΕΝΤΡΟ», ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 300 ΔΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 56 ΤΡΙΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…
ΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΠΩΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ $2,793,338,251,366. ΣΧΕΔΟΝ 3 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΙ-ΜΠΛΕ., ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΕ ;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ
ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΕΙΣΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ…

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ Μέλος της ομάδας "Πυθία" ομολογεί: "Ήμουνα με αυτούς που ήθελαν να σκοτώσουν τον Κ.Καραμανλή"


Στέλεχος της ομάδας που σχεδίαζε την δολοφoνία του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμνλή και δούλευε για λογαρισμό των δυτικών μυστικών υπηρεσιών καταθέτει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή των ΗΠΑ, και "ξεσκεπάζουν" ολόκληρη την συνωμοσία που υφάνθηκε κατά της τότε ελληνικής κυβέρνησης, με "στόχο" την ακύρωση των σημαντικότατων ενεργειακών συμφωνιών που έιχαν συναφθεί με την Μόσχα.
 
Όλοι θυμούνται πως έπεσε η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή και η αμέσως επόμενη του Γ.Παπανδρέου "έδεσε" την χώρα στο μνημονιακο "άρμα" και οδήγησε τους Έλληνες σε μακρόχρονη εξαθλίωση. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω μάρτυρας, που είναι τρόφιμος των φυλακών, κατέθεσε στον ανακριτή ότι έχει στη διάθεσή του αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ομάδα προσώπων επί μήνες δούλευε άοκνα αλλά και διακριτικά προς την κατεύθυνση συγκέντρωσης στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με τις πρωτοβουλίες αλλά και τη δράση της τότε κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή, κυρίως σε εθνικά θέματα.
 
 Με βιτρίνα τον πατριωτισμό τους και την αγάπη τους για την Ελλάδα, όπως φέρεται να καταθέτει ο συγκεκριμένος μάρτυρας, τα εν λόγω πρόσωπα που προέρχονταν από ετερόκλητους χώρους και εργασιακούς τομείς συγκέντρωναν τις πληροφορίες καταφέρνοντας σε αρκετές περιπτώσεις να σπάσουν τον απόρρητο χαρακτήρα των σχεδιασμών της κυβέρνησης. Ο μάρτυρας, η κατάθεση του οποίου αξιολογείται από τις Αρχές, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Φούκα ότι ο ίδιος ήταν μέλος της συγκεκριμένης ομάδας και μεταξύ των καθηκόντων που του είχαν ανατεθεί ήταν να παρακολουθεί και να διασταυρώνει τις δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο αλλά και τον Τύπο σχετικά με εξαγγελίες και σχεδιασμούς της κυβέρνησης για εθνικά θέματα μείζονος σημασίας. 
 
Tο συγκεκριμένο πρόσωπο καταδικάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε ισόβια για ανθρωποκτονία, σε μια υπόθεση που αφορά το οργανωμένο έγκλημα, και εκτίει την κάθειρξή του στις Φυλακές Κορυδαλλού. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσα λέει δεν πρέπει να ερευνηθούν και να αξιολογηθούν», τονίζουν αρμόδιες δικαστικές, πηγές που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρόσωπο να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα γύρω από αυτό το πολιτικο-κατασκοπευτικό θρίλερ. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει: «Ημουν μέλος ομάδας που δούλευε για τη συγκέντρωση απόρρητων πληροφοριών στο πλαίσιο του σχεδίου “Πυθία 1”». 
 
Επιπλέον, ο ίδιος φέρεται να επιμένει ότι όσα λέει είναι απολύτως αληθή και μάλιστα έχει επιφυλαχθεί να προσκομίσει τις επόμενες μέρες και στοιχεία στον ανακριτή, που θα «δένουν» τη μαρτυρία του και θα αποδεικνύουν το βάσιμο των ισχυρισμών του. Η εκκρεμότητα αυτή, δηλαδή η ολοκλήρωση της κατάθεσης του συγκεκριμένου προσώπου όπως και άλλα ζητήματα εξίσου σοβαρά αναφορικά με την απίστευτη αυτή ιστορία, κρατούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτή την ανάκριση για την υπόθεση κατασκοπείας, τουλάχιστον ως προς αυτό το σκέλος που αφορά στο σχέδιο «Πυθία 1». 
 
Οι αρμόδιες αρχές μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη έχουν πλέον βεβαιωθεί ότι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου δεν δούλευαν μόνο επαγγελματίες πράκτορες, αλλά και πρόσωπα που κατείχαν νευραλγικά πόστα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και λόγω της θέσης τους μπορούσαν να συλλέγουν με άνεση τις σχεδόν απόρρητες πληροφορίες. 
 
Οπως έχει προκύψει, στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών που προηγήθηκαν -έχουν εξάλλου ασκηθεί ποινικές διώξεις-, το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Πυθία 1» προέβλεπε τόσο την πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας με κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες όσο και τη δημιουργία προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική. Μάλιστα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου έλαβε χώρα παρακολούθηση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με πλέον γνωστό το σκηνικό αντιπαρακολούθησης που φέρεται να είχε στηθεί στο κέντρο της Αθήνας. 
 
Πιο συγκεκριμένα, ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με άνδρες άλλης ομάδας που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του κ. Καραμανλή στην περιοχή της Νέας Μάκρης.
 
Η ανάκριση για τη μεγάλη υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2006, όταν τρεις υπουργοί της τότε κυβέρνησης Καραμανλή έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέλη της κυβέρνησης και κορυφαίοι αξιωματούχοι είχαν πέσει θύματα υποκλοπών, οδεύει προς το τέλος της. Ηδη, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της έρευνας έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη δράση του 65χρονου πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ αναμένεται και διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. 
 
Μάλιστα, η δράση του συγκεκριμένου προσώπου που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα -είναι παντρεμένος με Ελληνίδα- δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές υποκλοπές μελών της κυβέρνησης Καραμανλή. 
 
Το άλλοτε ενεργό στέλεχος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας φαίνεται πως έχει ενεργό συμμετοχή και στην υλοποίηση του σχεδίου «Πυθία 1». Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν πλέον το σχέδιο να είχε ως σκοπό να ανατρέψει τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης να βελτιώσει τις ενεργειακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία.
 
Aπό τις ερευνες προκύπτει ότι εντός της χώρας υπάρχουν πολλοί "καλοθελητές" σε νευραλγικά πόστα, με σαφή γεωπολιτική θέση, που δεν επέτρεψαν στην νόμιμη και εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς που θα πρόσφεραν στην χώρα αναβάθμιση της θέσης της και μελλοντική ευημερία στο λαό της.
 
Αντ'αυτού οδήγησαν τη χώρα σε μακροχρόνια "δεσμά" όπου όλες οι δυτικές χώρες φάινεται πως έβαλαν λίγο έως πολύ το "χεράκι" τους.