Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ....ΠΑΝΗΓΥΡΙ

carriermoving
Απ.ο ότι φαίνεται, το πανηγύρι δεν θα αργήσει να αρχίσει, αφού τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι δεν υποτάσσονται στην
παγκόσμια αρχή που χρησιμοποιεί την παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ για να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία της.
Αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια σκακιέρα:
1. Η Ευρώπη έχει εξουδετερωθεί και ασχολείται μ,ε τα ψεύτικα χρέη της, αντί με μία κίνηση, ενωμένη να πει ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ.
2. Οι Η.Π.Α. είναι το κράτος δούλος και αποτελεί το μακρύ χέρι της σκοτεινής ελίτ. Κάλλιστα ο Ομπάμα, θα μπορούσε να βάλει το FBI και τη  CIA ή την NSA και να στείλει στον αγύριστο τους ιδιοκτήτες της παγκόσμιας τράπεζας μαζί με όλα τα χρέη της Αμερικής που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 15 τρις δολαρίων. Γιατί δεν το κάνει;
3.Οι Ιαπωνία, ο δούλος της ανατολής, πουλάει τσαμπουκά ταυτόχρονα στους Ρώσους διεκδικώντας τα νησιά Κουρίλ στο βορρά, καθώς και στους Κινέζους, διεκδικώντας την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κίνας και Οκινάουα. Στις δύο αυτές περιοχές, ο αμερικανικός στόλος του Ειρηνικού κάνει ασκήσεις προκαλώντας καΙ ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά τη στιγμή που υποτίθεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν χρήματα για την δημόσια υγεία.
4. Ο Πούτιν κάνει ασκήσεις ταυτόχρονα στη Μαύρη και στη Βόρεια θάλασσα, ενώ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις της Άπω Ανατολής, έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.
Η τελευταία παρτίδα έχει ξεκινήσει. Οι παίχτες έστησαν τα πιόνια και τα τσιράκια τους. Περιμένουμε την πρώτη κίνηση.

Γεώργιος Σουρής (1853-1919) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ


Ποιός εἶδε κράτος λιγοστό,
σ΄ λη τή γῆ μοναδικό
κατό νά ἐξοδεύη
καί πενήντα νά μαζεύη;
  
Νά τρέφη ὅλους τούς ἀργούς,
νά΄χη ἑπτά πρωθυπουργούς,
ταμεῖο δίχως χρήματα
καί δόξης τόσα μνήματα;
  
Νά ΄χη κλητῆρες γιά φρουρά
καί νά σέ κλέβουν φανερά
κι ἐνῶ αὐτοί σέ κλέβουνε
τόν κλέφτη νά γυρεύουνε;
Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Η ευρωπαϊκή κρίση και η αμερικανική οικονομία

Του Μανόλη Γαλενιανού*

Τους τελευταίους μήνες η ευρωπαϊκή κρίση έχει απασχολήσει αρκετά το κοινό στις ΗΠΑ: έχουν γραφτεί πολλά άρθρα στον αμερικανικό τύπο, ο Ομπάμα έχει κάνει αναφορές στην κρίση σε ομιλίες του και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης φαίνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.

Εκ πρώτης όψεως αυτό μοιάζει παράδοξο γιατί οι ΗΠΑ έχουν σχετικά περιορισμένες οικονομικές συναλλαγές με τις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) λόγω του μικρού τους μεγέθους. Το 2008 οι συνολικές εξαγωγές των ΗΠΑ προς τις τέσσερις αυτές χώρες έφτασαν μόλις το 1.4% του συνόλου των αμερικανικών εξαγωγών.
Η πηγή της ανησυχίας είναι ότι οι βορειοευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κάνει μεγάλα ανοίγματα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια καθώς έχουν δανείσει συνολικά δύο τρισεκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα των τεσσάρων χωρών. Έτσι, στην περίπτωση γενικευμένης αδυναμίας πληρωμών από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα προκληθούν μεγάλες ζημιές στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με το αντίστοιχο αμερικάνικο.

Επιπλέον, η αβεβαιότητα σχετικά με το ποιες χώρες θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα σημαίνει ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού για μια χώρα μεταδίδεται πολύ γρήγορα και στις υπόλοιπες. Αυτό το είδαμε να συμβαίνει τον περασμένο Μάιο όταν η κρίση είχε σαν επίκεντρο αρχικά την Ελλάδα και μετά επεκτάθηκε στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια και ξανά το Νοέμβριο όταν πέρασε από την Ιρλανδία στις Ιβηρικές χώρες.

Συνεπώς η στάση πληρωμών σε μια από αυτες τις χώρες μπορεί να σπρώξει και τις υπόλοιπες χώρες στη χρεωκοπία, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας τα οποία θα μεταφέρουν την κρίση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Να θυμήσουμε ότι κάτι παρόμοιο συνέβη πριν δύο χρόνια προς την αντίθετη κατεύθυνση: η κρίση στην αμερικάνικη αγορά κατοικίας οδήγησε στην κατάρρευση της Lehman Brothers η οποία, εν μέσω γενικευμένου πανικού, μετέφερε την κρίση στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Προσπάθειες επίλυσης της κρίσης

Τα συμφέροντα των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών κρατών συμπίπτουν στο ότι όλοι θέλουν να περιορίσουν την κρίση και να αποφύγουν τη στάση πληρωμών των χωρών υπό πίεση. Το «εργαλείο» για την αποφυγή της χρεωκοπίας είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το οποίο προσφέρει ενδιάμεση χρηματοδότηση με «αντάλλαγμα» τις αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν τις χώρες αυτές σε βιώσιμη δημοσιονομική τροχιά. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν τη δυνατότητα να αποφύγουν την εμπλοκή του ΔΝΤ, αλλά επέλεξαν να το χρησιμοποιήσουν κυρίως λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων.

Καθώς το πρόβλημα είναι κυρίως ευρωπαϊκό, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο παρασκήνιο αν και έχουν μια μικρή συμμετοχή στη χρηματοδότηση του πακέτου στήριξης. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει τη δεκαετία του 90 με τις κρίσεις στη Λατινική Αμερική (Μεξικό, Αργεντινή) οπότε οι ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στα πακέτα του ΔΝΤ χωρίς όμως να έχουν μεγάλη ανάμιξη στη λήψη αποφάσεων. Γενικά, όσον αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διαφορά απόψεων μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας (και ΕΕ).

Γερμανική λιτότητα και αμερικανική απλοχεριά

Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ και η Γερμανία ετοιμάζονται να ακολουθήσουν πολύ διαφορετικές οικονομικές πολιτικές. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν μια επεκτατική πολιτική τόσο στο δημοσιονομικό τομέα (μείωση φόρων, αύξηση δημόσιων δαπανών) όσο και στο νομισματικό τομέα (quantitative easing) με κύριο στόχο τη στήριξη της οικονομίας. Αντιθέτως η Γερμανία ετοιμάζεται να αρχίσει τις περικοπές των δημόσιων δαπανών και την αύξηση της φορολογίας με στόχο τη μείωση του ελλείμματός της.

Αυτή η διαφορά, όμως, δεν είναι τόσο απόρροια διαφορετικής οικονομικής φιλοσοφίας όσο του ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται στις ΗΠΑ ενώ έχει κοπάσει στη Γερμανία.

Η ανεργία στις ΗΠΑ είναι κοντά στο 10% του εργατικού δυναμικού, από 4.5% το 2007, ενώ η αγορά κατοικίας δεν έχει ακόμα συνέλθει από το σκάσιμο της φούσκας με τις τιμές των ακινήτων να παραμένουν 35% χαμηλότερες σε σχέση με το 2007. Για αυτούς τους λόγους, η προτεραιότητα για τις ΗΠΑ είναι η στήριξη της ανάπτυξης ενώ η μείωση του ελλείμματος έχει μετατεθεί στις ελληνικές καλένδες.

Αντιθέτως, η γερμανική οικονομία έχει ανακάμψει δυναμικά, παρά το ότι πλήγηκε από την κατακόρυφη πτώση του εμπορίουτο 2008-09. Η ανεργία έχει πέσει κάτω από το 7% του εργατικού δυναμικού και είναι χαμηλότερη απ’ ότι ήταν πριν δυο χρόνια ενώ η παραγωγή έχει ανακτήσει το επίπεδο που είχε πριν την κρίση. Ενώ λοιπόν το 2009 και 2010 η γερμανική κυβέρνηση εισήγαγε πακέτα στήριξης της οικονομίας αντίστοιχου μεγέθους με τα αμερικάνικα (3.5% του ΑΕΠ στη Γερμανία έναντι 3.8% στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ), από το 2011 η ανακοινωθείσα προτεραιότητα της Γερμανίας είναι να μειώσει το έλλειμμά της.

*Ο Μανόλης Γαλενιανός είναι επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της G700. Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στο TVXS.

Η νύχτα του αγίου Βαρθολομαίου στην Πάτρα!

Οι πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας που εκτυλίχθηκαν χθες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας και κυρίως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου επαναφέρουν με δραματικό τρόπο το πρόβλημα που μαστίζει εδώ και χρόνια την πόλη και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων και επικινδύνων οξύνσεων.Οι Πατρινοί χθες δεν έγιναν στο ίδιο έργο θεατές.

Έγιναν θεατές σε ένα έργο πολύ πιο επικίνδυνο, καθώς οι συρράξεις τόσο τις μεσημεριανές όσο και τις βραδινές ώρες, μεταξύ των ομάδων των αλλοδαπών που συνεπλάκησαν για να μοιράσουν την πίττα της εξουσίας στην λιμενική ζώνη, ήταν πολύ πιο άγριες από αυτές στις οποίες έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση ήταν επί ώρα ανεξέλεγκτη και από θαύμα δεν είχαμε θύματα.

Το γεγονός αυτό αλλά και η θρασύτητα με την οποία δρουν οι μετανάστες όλες τις ώρες της ημέρας, είτε συμπλεκόμενοι μεταξύ τους, είτε προκαλώντας προβλήματα επιτιθέμενοι σε πολίτες, σε συνδυασμό με το ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τους 1.000 και έχουν χωρίσει την πόλη σε στρατόπεδα που αντιμάχονται, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου και θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της.

Η κυβέρνηση η οποία σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στο πρόβλημα και ελπίζει σε μια...εν είδη θαύματος, αυτορρύθμισή του η οποία βεβαίως και δεν μπορεί να υπάρξει, φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία άφησε την πόλη να επιστρέψει, μετά την κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού και τις τότε -προεκλογικής εκμετάλλευσης- απομακρύνσεις μεταναστών από την Πάτρα προς την Αθήνα και τα Κέντρα Υποδοχής, για τα μάτια των...ψηφοφόρων.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, οι μετανάστες όχι απλώς επανήλθαν, αλλά επανήλθαν δημιουργώντας πολλά μικρά γκέτο σε διάφορα σημεία της Πάτρας, με επιθέσεις μεταξύ τους, με συμπλοκές όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και μεγάλη δραστηριότητα σε ό,τι αφορά την διακίνηση ουσιών, την πορνεία και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Η παραλιακή ζώνη της Πάτρας "βράζει" και πριν πεταχτεί το καπάκι απο τη χύτρα με δύναμη, πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα απο την κυβέρνηση καθώς όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει, θα θρηνήσουμε θύματα και θα ζήσουμε σκηνές εκτός ελέγχου. Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η αθρόα προσέλευση αλλοδαπών στην Πάτρα με σκοπό να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία καθοδηγείται απο κυκλώματα που τους μετακινούν, τους εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν.

Όπως είναι προφανές ότι για να έρχονται οι πρόσφυγες στην Πάτρα και να δρουν τα κυκλώματα, γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρύπες, υπάρχουν άκρες, υπάρχουν δίκτυα που έναντι αμοιβής τους μεταφέρουν απέναντι. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων ουδέποτε μπόρεσαν ή έστω προσπάθησαν να ελέγξουν σοβαρά το λιμάνι της Πάτρας και να λάβουν εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα καταστήσουν απαγορευτική την μετατροπή του λιμανιού σε χώρο.... εργασίας των κυκλωμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτή τη στιγμή η ανάγκη οχύρωσης του λιμανιού είναι επιτακτική. Η πόλη, οι φορείς της και οι κάτοικοι οφείλουν να θέσουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και να απαιτήσουν εδώ και τώρα την άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή φύλαξη του λιμανιού της Πάτρας και την αστυνόμευση όλων των γύρω περιοχών έτσι ώστε να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση στους μετανάστες και να μην έχουν λόγο να έρχονται στην περιοχή.

Έτσι ώστε να πάψει η Πάτρα να είναι όμηρος μιας νοσηρής κατάστασης. Οφείλει επίσης η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ να αξιοποιήσει στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία για τον εντοπισμό των προσφύγων που κρύβονται στις νταλίκες και να απαλλάξει την περιοχή από μια κινητή βόμβα που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι φορείς της περιοχής πρέπει επιτέλους να αφήσουν πίσω τους τις κομματικές ταμπέλες και τα πολιτικά συμφέροντα και να επιβάλλουν στην κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά πριν είναι αργά. Με όσο υψηλούς ή διεκδικητικούς τόνους και αν χρειαστεί. Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα της Πάτρας. Είναι πρόβλημα της χώρας. Είναι πρόβλημα της Ε.Ε.

Και αύριο σε μια πιθανή τραγωδία, οι ευθύνες θα έχουν αποδέκτες με όνομα και επώνυμο. Τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς που κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούνε. Όπως και οι ποηγούμενοι. Διότι αυτό το ζήτημα είναι ...δίχρωμο. Και πράσινο και μπλέ. Οι ευθύνες μοιράζονται στα ίσια. Εδώ και χρόνια. 




TO AIΜΑ ΕΧΕΙ 2 ΤΙΜΕΣ...........

TO AIΜΑ ΕΧΕΙ 2 ΤΙΜΕΣ...........

Όταν δέρνουν πολίτες δεν καταδικάζει κανένας...
Όταν "σπάνε" το κεφάλι ενός βουλευτή και πρώην υπουργού, σύσσωμοι οι πολιτικοί καταδικάζουν τη βία και την καταρράκωση του...
δημοκρατικού πολιτεύματος… των θεσμών… της δημοκρατίας…

Όταν προχθές τα ΜΑΤ έσπασαν τα κεφάλια πολιτών στην Κερατέα, όπως του πολίτη στη φωτογραφία, σύσσωμοι οι πολιτικοί σιώπησαν…
Στη σημερινή ΤΑΞΙΚΗ κοινωνία το αίμα έχει δύο (2) τιμές:...

Εκείνη των πορφυρογέννητων κι εκείνη, άνευ αξίας, των απλών πολιτών, του εργαζόμενου, του άνεργου!
Έτσι, ας καταλάβουν οι «πολιτικοί ταγοί» πως η πολιτική αλητεία και ψέμα έχουν κοντά ποδάρια!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ...


ΣΤΑ 335 δισ. € Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΗΓΙΛΛΗΣ, ΩΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ... 
Φαίνεται ότι στην "κορυφή" των προτάσεων γιά αλλαγή πορείας στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής που επίμονα ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρωθυπουργό μπαίνει πλέον το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Στο οικονομικό επιτελείο της Pηγίλλης επεξεργάζονται το τελευταίο δεκαπενταήμερο τρεις λίστες με ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή της KEΔ, κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών φορέων (κυρίως του IKA) συνολικής αντικειμενικής αξίας περίπου 335 δισ. ευρώ, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίησή τουςTη «φιλοσοφία» του τρόπου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και μια πρώτη προσέγγιση για το ύψος των αναμενόμενων εσόδων παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση με τον Nτ. Στρος Kαν, ο σύμβουλος του προέδρου της N.Δ., Xρ. Λαζαρίδης.Πλήρες κείμενο εδώ:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=85235158

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πόσο πάει το μαλλί της οικογένειας Παπανδρέου !


Το ποσό των 700 ευρώ… για τρίχες έδωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που οι μισθοί-συντάξεις παίρνουν την κατρακύλα και η ελληνική κοινωνία μοιάζει σαν ένα καζάνι που βράζει.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρωθυπουργός διά της συζύγου και της κόρης του ...
επισκέφτηκε το «κομμωτήριο των πλουσίων» στο Ψυχικό για τον καλλωπισμό της κώμης του, αλλά και για τα χτενίσματα των μαλλιών της Άντας και της Μαργαρίτας.
zougla.gr

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...


ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ" 
Ο Δ.Σ.Α. με την παρούσα καλεί την Κυβέρνηση να διαγραφεί διά παντός το άρθρο 14 παρ.5 της Συνθήκης του Μνημονίου βάσει του οποίου η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων των ασυλιών προστασίας των Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Επειδή το κείμενο του Δ.Σ.Α. προβλέπεται ότι θα έχει..συλλεκτική αξία, το δημοσιεύουμε στην πρωτογεννή του μορφή γιά την βιβλιοθήκη σας...Κάντε κλικ επάνω στη φωτο.

ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.avi

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Κόψτε τις τιμές

ΤΟΥ MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Και σταματήστε να βάζετε συνεχώς χέρι στους μισθούς και στις συντάξεις


Η εύκολη συνταγή είναι να πάρεις ένα μαχαίρι και να κόψεις τη ζωή των πολιτών σου, να μειώσεις τους μισθούς, τα επιδόματα, ακόμα και του πολύτεκνου, μέχρι και τις συντάξεις πείνας. Έχεις μάλιστα συμμάχους τα (μεγάλα) οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η δύσκολη συνταγή για την κυβέρνηση είναι να κόψει τις τιμές με... μπαλτά... Γιατί εκεί θα βρει απέναντι τα καρτέλ, τις ξένες αλυσίδες και τις διεθνείς εταιρείες... Που έχουν τον «τρόπο» τους να της δημιουργήσουν κάθε είδους προβλήματα, έχοντας προσβάσεις σε ΜΜΕ, κανάλια και εφημερίδες...

Το ζει καθημερινά η κάθε νοικοκυρά. Στα ράφια δεν είδε καμιά τιμή, ποτέ, και πριν αλλά και τώρα με την κρίση, να κατεβαίνει... Μόνο να ανηφορίζουν τις τιμές βλέπει... Και κανένας από τους υποτιθέμενους δημόσιους ελεγκτές δεν τράβηξε το αυτί κανενός σούπερ μάρκετ. Σε ύπνο βαθύ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που τελικά έχει γίνει προστάτης των καρτέλ.

Στα λόγια έμειναν τα διαγγέλματα του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ θα έχουν ρίξει τις τιμές κατά 25%. Φθάσαμε στα Χριστούγεννα και ούτε δεκάρα δεν μειώθηκε έστω και ένα είδος... Τα αφεντικά, οι βιομήχανοι έγραψαν το... τελεσίγραφο στα παλιά τους τα παπούτσια (ο λόγος το λέει, γιατί από «παλιά», αυτοί έχουν μόνο αντίκες...).

Κι όμως, μακάρι να το είχε κάνει πράξη ο υπουργός και να είχαν μειωθεί οι τιμές. Και όχι βέβαια σε ποσοστά κοροϊδία. Οι τιμές πρέπει να μειωθούν κατά 25%. Όσο δηλαδή έχουν κοπεί οι μισθοί και τα επιδόματα. Είναι αναγκαίο, θέμα ζωής για τον κόσμο, τους παλιούς και νέους φτωχούς, τους άνεργους, η προσαρμογή των τιμών στην προσγείωση των ψαλιδισμένων εισοδημάτων τους. Τουλάχιστον για να αναπληρωθεί ένα κομμάτι από αυτό που έχουν χάσει. Να μη στερηθούν και τα βασικά.

Το τολμάτε, το μπορείτε, κύριε πρωθυπουργέ; Δείξτε το αύριο το πρωί... Δείξτε ότι έχουν απομείνει στην κυβέρνηση και κάποια ίχνη ευαισθησίας. Και θυμηθείτε εκείνους τους μη προνομιούχους που ήταν η σημαία του πατέρα σας, του Ανδρέα. Τότε που χορτάσανε ψωμί και οι κολλήγοι... Δείξτε ότι δεν τα πήρε όλα ο καπιταλιστικός... σοσιαλιστικός αέρας που φύσηξε επί των ημερών σας... 

Η ερευνα της Rass στο σημερινό ΠΑΡΟΝ δικαιώνει Σαμαρά και για πρώτη φορά τον Καραμανλή.

Μετά από αρκετό καιρό, τα αποτελέσματα της Ras δείχνουν μία επιμέρους αποδοχή των θέσεων Σαμαρά και για πρώτη φορά μία τρανταχτή δικαίωση του Καραμανλή που συγχρόνως είναι και αποδοκιμασία τόσο της κυβερνητικής όσο και της αντιπολιτευτικής στάσης του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.
Συγκεκριμένα:
Στην ερώτηση: 8 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου με το ΔΝΤ για τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, θα λέγατε ότι δικαιώνεται ή όχι ο Σαμαράς που τάχθηκε κατά του μνημονίου;
Δικαιώνεται απάντησε το 50,4%
Δεν δικαιώνεται, το 40,9%.
Στην ερώτηση: Μια σειρά προτάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή που το ΠΑΣΟΚ πολέμησε όταν ήταν αντιπολίτευση γίνονται σήμερα νόμοι του κράτους και ο ΓΑΠ ζητά συναίνεση. Εάν ο ΓΑΠ είχε συναινέσει στα μέτρα αυτά ως αρχηγός της αντιπολίτευσης πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο;
ΝΑΙ και Μάλλον ΝΑΙ, απάντησε το 57,9% (!!)
ΟΧΙ και Μάλλον ΟΧΙ, το 36,5% (!!!).
Οι ερωτήσεις είναι αρκετά συγκεκριμένες και οι απαντήσεις δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Ιδιαίτερα εάν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι η στρατηγική επικοινωνίας του ΔΝΤ βασίζεται στην δαιμονοποίηση ΚΚ, την ανευθυνότητα του Σαμαρά και στην αγιοποίηση / υπερπροβολή των εκλεκτών του μνημονίου.

Εφτά συλλήψεις για τα επεισόδια της Κερατέας

Πέντε Έλληνες και δύο Αλβανοί, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, για συμμετοχή στα επεισόδια στην περιοχή της Κερατέας.

Πρόκειται για νεαρά άτομα καθώς οι Έλληνες, είναι ηλικίας 18, 20, 21, 22 και 25 ετών και οι Αλβανοί είναι ηλικίας 16 και 28 ετών. Όλοι τους κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που εκδηλώθηκαν  χθες το απόγευμα σε μπλόκο με απορριμματοφόρα επί της Λ. Λαυρίου.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων δύο εκτοξευτήρες κροτίδων και μεγάλος αριθμός κροτίδων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Τα επεισόδια συνεχίζονται επί μέρες στην Κερατέα, όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή ΧΥΤΥ.
Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο, η κατάσταση ξέφυγε, αφού είχαμε μολότοφ, χημικά, αλλά και πυροβολισμούς στον αέρα.
Εν τω μεταξύ, την προσωρινή αναστολή των εργασιών για την κατασκευή ΧώρουΥγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, ενώ η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί εντός 10 ημερών.

ΤΕΛΙΚΑ…ΠΙΑΣΑΜΕ «ΠΑΤΟ».....

Τίποτε δεν θα είναι πλέον το ίδιο μετά τις ανατροπές-εξπρές που έφερε το πολυνομοσχέδιο

Πλέον άνοιξε ο δρόμος για μειώσεις μισθών, μειώσεις στο...
50% των αποζημιώσεων μετά από απόλυση, ενώ γίνονται σχεδόν θεσμός οι ευέλικτες μορφές εργασίας


-Επιτρέπετε η υπογραφή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες υπερισχύουν των κλαδικών, χωρίς περιορισμούς.
-Το πόσο μειώνονται οι μισθοί αποφασίζεται ανά επιχείρηση. Οι ειδικοί μιλούν για μειώσεις που θα φτάσουν και στο 26%.


-Μοναδικό όριο (που δεν μπορεί να ¨σπάσει) είναι ο κατώτατος μισθός των 740 ευρώ.
-Οι νέες συμβάσεις που θα υπογράφονται θα καθορίζουν και την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση ή και τη διαθεσιμότητα ανά επιχείρηση.


-Δεν υπάρχουν κριτήρια με βάση τα οποία θα μπορεί η επιχείρηση να επιβάλει επιχειρησιακές συμβάσεις.
-Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι όροι με βάση τους οποίους υπολογίζονται οι αποζημιώσεις. Εάν δεν υπάρχει σχετική ρήτρα στις επιχειρησιακές συμβάσεις τότε οι αποζημίωση θα είναι με βάση τον μειωμένο μισθό και όχι τον προηγούμενο ή αυτόν που καθορίζει η κλαδική σύμβαση.


-Η διαπραγμάτευση για την επιχειρησιακή σύμβαση θα γίνεται μεταξύ εργοδότη και σωματείου. Αν το σωματείο αρνηθεί να υπογράψει η επιχειρησιακή σύμβαση δεν θα ισχύει.
-Όσοι προσλαμβάνονται “υπό δοκιμή” δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση εφόσον απολυθούν εντός 12 μηνών.
-Όσοι απολύονται εντός δύο ετών παίρνουν αποζημίωση ένα μισθό και όχι δύο όπως ίσχυε ως σήμερα.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: «Αρνούμαι να υπογράψω τα φιρμάνια του ΔΝΤ, αρνούμαι να γίνει αυτή η βουλή κατοχική».

«Στην ελληνική βουλή που μίλησαν οι Στρος Καν και Όλι Ρεν δεν μπορεί να μιλήσει Έλληνας βουλευτής. Στο ελληνικό κοινοβούλιο που ο αλαζόνας επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέπτυξαν το σκεπτικό τους, εκδηλώνοντας ψυχρά και απροκάλυπτα τον αποικιακό ρόλο που διαδραματίζουν, δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα οι εκλεγμένοι Έλληνες βουλευτές. Πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο η αντίθετη στην μνημονιακή πολιτική όταν εκφράζεται από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχει το δικό της τίμημα. Ο πολύ σοβαρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα Ευ. Παπαχρήστος διαγράφηκε διότι αρνήθηκε να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ και την φορολογία. Πόσο δίκιο είχε τελικά όταν απάντησε στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου παραφράζοντας τους στίχους του Καβάφη «Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως το θέλεις. Τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…».

Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία.... επίσης πριν από καιρό είχε βρεθεί εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, διότι δεν υποστήριξε με την ψήφο της στο μνημόνιο, αποχώρησε από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο λέγοντας «Αρνούμαι να υπογράψω τα φιρμάνια του ΔΝΤ, αρνούμαι να γίνει αυτή η βουλή κατοχική».

Το τέλειο άλλοθι της Κυβέρvησης!


Πάλι τα έσπασαν, πάλι τα έκαψαν, πάλι τρομοκράτησαν, πάλι τους ανεχθήκαμε, πάλι τους αφήσαμε, πάλι δεν αντιδράσαμε.  
Συνηθίσαμε! 
Έγιναν όλοι αυτοί μέρος της καθημερινότητάς μας. 
Μια κοινωνία υποταγμένη σε εκβιαστές και βιαστές, με πολίτες θεατές ενός ανορθόδοξου πολέμου ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που βλέπει αριθμούς και κάποιων δήθεν οργισμένων και αγανακτισμένων «πολιτών» που απαντά με βία. 
Όλοι αυτοί που μετέτρεψαν μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας σε πόλεμο δεν είχαν στόχο την Κυβέρνηση. 
Αυτή, από σήμερα θα δείχνει με το δάχτυλο την Αντιπολίτευση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα έκτροπα.
Είναι βέβαιο ότι θα σπεύσει να εκμεταλλευθεί τα γεγονότα, ώστε να...στρέψει τους εμπόρους και τους νοικοκυραίους εναντίον όλων όσοι αντιστέκονται.
Οι τραμπουκισμοί θα αποτελέσουν το τέλειο άλλοθι για την Κυβέρνηση, η οποία σε κάθε ευκαιρία θα φροντίζει να το αναδεικνύει, προκειμένου να φοβίσει. 
Μέχρι του σημείου να εκφυλλισθούν οι διαδηλώσεις και να καμφθεί το φρόνημα-όσο απέμεινε- του λαού.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο ότι θα επενδύσει στην αγανάκτηση όλων εκείνων που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, που βλέπουν τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται, που τέλος πάντων ταλαιπωρούνται καθημερινά στους δρόμους. Πιστεύει ότι, και λόγω εορτών, η κατάσταση θα εκτονωθεί μόλις ψηφισθεί και το τελευταίο νομοσχέδιο του… συμβολαίου που έχει υπογράψει με την τρόικα.
Ως ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι γνωρίζει καλά το «μοντέλο πολίτη» που από το ’81 «κατασκεύασε» με κάθε λεπτομέρεια. 
Ωστόσο, της διαφεύγει μια λεπτομέρεια. 
Το «μοντέλο» να στραφεί εναντίον της, αφού οι «προδιαγραφές κατασκευής» του, περιείχαν προνόμια τα οποία τώρα τα παίρνει πίσω.

Το Νόμο (2112/1920) που ούτε τρεις δικτατορίες δεν τόλμησαν να πειράξουν, ούτε η κατοχή... τόλμησε η χούντα του GAPsok

Το γράψαμε και σε περασμένη ανάρτηση ότι η χθεσινή διαδήλωση και τα όσα διαδραματίστηκαν έχουν κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Ακούγαμε ας πούμε τον Γ. Ρωμανιά, το πρωί (Δέστε το βίντεο) γνωστό τσιράκι της εργατοπροδοτικής ΓΣΕΕ και μόνο που σε … επανάσταση δεν κάλεσε τον κόσμο. Είναι ο ίδιος που πριν λίγο καιρό «μασούσε» τα λόγια του, έδινε άλλοθι στην ουσιαστική απραξία της ξεπουλημένης εργατοπατερίας και ήταν όλο στο μεν αλλά.

Σήμερα αφού προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες λόγο ότι θα διαφοροποιηθούν δέκα βουλευτές της, μας είπε: «Εχουμε από το 1920 τον νόμο 2112 ο οποίος σε περίπτωση απολύσεων γίνει δυνατότητα υποχρέωσης στον εργοδότη αποζημίωσης. Αυτόν τον νόμο περάσαμε τρεις δικτατορίες περάσαμε την κατοχή και δεν τόλμησε κανείς να τον πειράξει. Και ερχόμαστε τώρα το 2010 και καταργούμε την υποχρέωση αποζημίωσης. Μπορεί ο εργοδότης να προσλαμβάνει για ένα χρόνο, να τον απολύει, να προσλαμβάνει άλλον, να τον κρατάει πάλι ένα χρόνο δηλαδή ουσιαστικά ερχόμαστε και καταργούμε τον νόμο του 1920. Νόμο που ούτε τρεις δικτατορίες δεν τόλμησαν να πειράξουν, ούτε η κατοχή».

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...

"ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ"... 
Είχα και εγώ την τιμή σαν Έλληνας να περιφρουρήσω την Δημοκρατία και βρέθηκα στην μεγαλειώδη πορεία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2010 στην Αθήνα.Πρώτη φορά είδα τέτοια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και παράλληλα τόσο αγωνιστικό και αποφασιστικό παλμό από τους αγανακτισμένους διαδηλωτές.Προσωπικά ως μόνιμος εκπαιδευτικός ήμουν μαζί με τους συναδέλφους καθηγητές στην πορεία της Ο.Λ.Μ.Ε.Γύρω στις 13:40 πολλοί συνάδελφοι που περπατούσαμε στην οδό Σταδίου (στην άσφαλτο) από την οδό Αμερικής προς το ύψος που αρχίζει η οδός Βουκουρεστίου είδαμε να τρέχουν δεκάδες κουκουλοφόροι από το πεζοδρόμιο (διότι από την οδό Αμερικής έως την Βουκουρεστίου εμποδίζεται με κάγκελα η κάθοδος στον δρόμο) οι οποίοι προπορεύτηκαν την ώρα που κεφαλή της πορείας της Ο.Λ.Μ.Ε. έστριβε για την οδό Βασιλέως Γεωργίου Α' με κατεύθυνση την Βουλή και άρχισαν να εκσφενδονίζουν βόμβες μολότωφ στους αστυνομικούς και να καίνε αυτοκίνητα μπροστά από το Ξενοδοχείο King George Palace.Οι περισσότεροι καθηγητές αλλά και οι διαδηλωτές που ακολουθούσαν δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την πορεία τους λόγω της πολεμικής ατμόσφαιρας, κινδύνευε η ίδια μας η ζωή, και άρχισαν να φεύγουν προς την οδό Ερμού.
Η οδός Ερμού από το Σύνταγμα έως και το Μοναστηράκι ήταν ένα ανθρώπινο ποτάμι.Είχαμε όλοι συνειδητοποιήσει πως βρισκόμασταν μπροστά σε μια προβοκάτσια που είχε σαν σκοπό να μην φανεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση και να μην φτάσουν ποτέ οι διαδηλωτές στην Βουλή.Κάποιοι δεν ήθελαν να δείξουν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. «την Ελλάδα που αντιστέκεται, την Ελλάδα που επιμένει» και δείχνει το δρόμο για την αντίσταση στους Ευρωπαίους και στους λαούς από στενάζουν από το Δ.Ν.Τ.Τότε ακούστηκε δυνατά το σύνθημα:
«Κάτω η Χούντα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»Ένας Αναγνώστης από POLITIKOSAFARI

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Εφημερίδα του μέλλοντος; Για γέλια και για κλάματα


Κλικ στην εικόνα - Λέτε να δούμε τέτοιο πρωτοσέλιδο; Πάντως εαν οι σκέψεις, οι ψίθυροι και τα "πιστεύω" όλων μας έστω και...με δόση αυτοσαρκαστικού χιούμορ, ήταν αντικείμενο "δημοσιογραφικής ύλης" θα είχαμε τέτοια πρωτοσέλιδα...

http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_7648.html#ixzz18CucUT5

Βίντεο από την επίθεση στον Χατζηδάκη, εμπλέκονται συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ;;;;;;;

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑ..."ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ".!


ΕΚΤΟΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ... 
Καταψήφισε επι της αρχής το πολυνομοσχέδιο ο Βουλευής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος και ετέθη με απόφαση του Πρωθυπουργού εκτός Κ.Ο. του Κυβερνώντος κόμματος..
Βέβαια ο Παμμέγιστος κοινοβουλευτικός άνδρας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής πρίν την ψηφοφορία είχε πεί:"Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας και οι Βουλευτές ψηφίζουν κατά..."συνείδηση".!Τώρα άν την "συνείδηση" την έχασε ο διαγραφείς με συνοπτικές διαδικασίες Βουλευτής Παπαχρήστος ή ο Πεταλωτής, μόνο ο Ρουμπινί που στοιχιματίζει πάντα με επιτυχία στήν καταστροφολογία θα μπορούσε να μας προεξοφλήσει...Άλλωστε στην μεταμνημονιακή εποχή, οι έννοιες έχουν χάσει την σημασία τους...

Ξεκίνησε με… ΒΡΙΣΙΕΣ, μετά ήρθε το ΠΑΠΟΥΤΣΙ, σήμερα Η ΜΠΟΥΝΙΑ, αύριο;;;


Κάπως έτσι γράφεται η Ιστορία μέσα από εικόνες… Σήμερα είχαμε και αίμα…

το ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΙ θα είναι;;;


βέβαια, αν μας πήρε 8 μήνες να πλακώσουμε τον έναν...σε 2392 μήνες τους φάγαμε όλους....

Η ώρα του Βελγίου...

Εκφράζοντας ανησυχίες για την "πολιτική αβεβαιότητα" που επικρατεί στο Βέλγιο, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s απείλησε σήμερα το Βέλγιο με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των κρατικών ομολόγων, εάν εντός έξι μηνών δεν έχει λυθεί το θέμα της ακυβερνησίας της χώρας

Η ανακοίνωση της S&P έρχεται μέσα σε ένα κλίμα έντονης ανησυχίας και αντιπαραθέσεων που δημιούργησε η πρόσφατη συνέντευξη του πρόεδρου της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας Μπαρτ Ντε Ουέβερ, και νικητή των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel όπου χαρακτηρίζει το Βέλγιο ως τον "ασθενή της Ευρώπης" και τους Βαλλόνους ως "πρεζάκηδες".

Χαρακτηριστικό είναι σημερινό άρθρο της βελγικής οικονομικής εφημερίδας L΄ECHO, με τίτλο: "Ποιοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το βελγικό δημόσιο χρέος".

Το άρθρο υπογραμμίζει ότι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να εξηγήσει τη δυσπιστία των αγορών έναντι του βελγικού χρέους είναι η πολιτική κατάσταση της χώρας και όχι η οικονομική.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η βραδύτητα προς τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης καθυστερεί την υιοθέτηση σημαντικών οικονομικών αποφάσεων, ενώ τα πολιτικά κόμματα αφήνουν να πλανάται ένα κλίμα πλήρους αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. "Είναι επείγον να επιστρέψει το Βέλγιο σε ομαλή πολιτική κατάσταση. Εάν αυτό είναι ακόμη εφικτό", υπογραμμίζει το άρθρο.

Ειδικότερα, το άρθρο είναι αφιερωμένο στους λόγους για τους οποίους αυξάνονται τα spreads των βελγικών κρατικών ομολόγων, τονίζοντας ότι η αύξηση αυτή οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση του βελγικού τραπεζικού τομέα στο χρέος των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο της έντασης που δημιουργεί η κρίση στην ευρωζώνη, η οποία επηρέασε ακόμη και τα γερμανικά επιτόκια.

Η Echo αναφέρει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του τραπεζικού τομέα σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια μίας χώρας, τόσο ισχυρότερη είναι η επιδείνωση του κρατικού χρέους, σε περίπτωση που εκείνο προβεί στην αναγκαστική διάσωση των τραπεζών.

Αναφέρεται, ενδεικτικά ότι το ενεργητικό του Βέλγικου τραπεζικού τομέα ανέρχεται στο 380% του ΑΕΠ, όταν στην Ελλάδα ανέρχεται στο 141% του ΑΕΠ, στην Ιταλία στο 151%, στην Πορτογαλία 188%, στη Φιλανδία 205%, στη Γερμανία 246%, στην Αυστρία 299% και στη Γαλλία 338%.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σε κάποιες χώρες ο τραπεζικός τομέας είναι πολύ πιο διογκωμένος, όπως για παράδειγμα στην Ολλανδία όπου το ενεργητικό των τραπεζών ανέρχεται στο 432% του ΑΕΠ και ακόμα περισσότερο στην Ιρλανδία όπου ανέρχεται στο 872% του ΑΕΠ.

Εξάλλου,  η έκθεση των Βελγικών τραπεζών στο ιρλανδικό χρέος ανέρχεται σε 28,84 δις. δολάρια ( 6,4% του ΑΕΠ της χώρας). Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από την έκθεση, για παράδειγμα, των γερμανικών τραπεζών στο ιρλανδικό χρέος (4,4% του ΑΕΠ), ή των ολλανδικών (2,5% του ΑΕΠ) ή των γαλλικών (1,7% του ΑΕΠ).

Από την άλλη, σημειώνεται ότι οι βελγικές τράπεζες είναι λιγότερο εκτεθειμένες στο χρέος της Ισπανίας, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφέρεται, ωστόσο, ενδεικτικά ότι περισσότερο εκτεθειμένες στο χρέος των αδύναμων κρίκων της ευρωζώνης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) είναι οι ολλανδικές τράπεζες (13,7% του ΑΕΠ), οι βελγικές (12,4% του ΑΕΠ), οι γαλλικές (12,1% του ΑΕΠ) και οι γερμανικές (10,3% του ΑΕΠ).

Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η δυσπιστία των επενδυτών έναντι στα βελγικά ομόλογα δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως έχουν να κάνουν με το σοβαρό θέμα της ακυβερνησίας της χώρας.

Υπογραμμίζεται ότι το δημόσιο χρέος του Βελγίου (98,6% του ΑΕΠ) είναι το τρίτο υψηλότερο στην ευρωζώνη, μετά το Ελληνικό (140,2% του ΑΕΠ) και το Ιταλικό (118,9% του ΑΕΠ), ωστόσο, σημειώνεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας (4,8% του ΑΕΠ) είναι από τα χαμηλότερα στην ευρωζώνη και κατώτερο από εκείνο της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ποσοστό αποταμίευσης των βελγικών νοικοκυριών ανέρχεται σε 18,3% του διαθέσιμου εισοδήματος, ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και τη Γερμανία, ενώ το ενεργητικό των βελγικών νοικοκυριών ανέρχεται σε 210% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις άλλες χώρες στην ευρωζώνη.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΧΕΙ... ΠΗΞΕΙ Ο ΕΒΡΟΣ - 10.000 ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία


Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα... δικαιώματά τους


Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;






Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ εισβολή λαθρομεταναστών απ' όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρονομαστή ΟΛΩΝ το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα.

Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα χέρια τους και τις αποδείξεις ότι όλοι οι... εισαγόμενοι είναι κατευθυνόμενοι και δασκαλεμένοι.

Οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν από τα σύνορα στον Έβρο φτάνουν στο σημείο οι ίδιοι να πηγαίνουν και να παραδίδονται στους αστυνομικούς και στους φρουρούς της FRONTEX (δεν είναι παραπάνω από 30 με 40), επιδεικνύοντας τα... δικαιώματά τους!

Συγκεκριμένα κρατούν στο χέρι τους, μέσα σε ζελατίνα, φωτοτυπία άρθρου νομοθεσίας-

οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της στο οποίο εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει να τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα. Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί αποκτούν... δικαιώματα. Αν πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ και τους συλλάβουν, τους στέλνουν πίσω στη χώρα ως... επανεισδοχή, από τη στιγμή που αυτή τους έχει καταγράψει! Σατανική η σύλληψη.

Όμως οι λαθρομετανάστες ξέρουν διευθύνσεις και ονόματα για εκεί όπου θα πάνε από τη στιγμή που η Αστυνομία τούς καταγράψει και τους χορηγήσει το χαρτί για παραμονή με την υποχρέωση μέσα σ' έναν μήνα να φύγουν και στη συνέχεια τους αφήσει ελεύθερους.

Στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν, κυρίως στην Αθήνα, επιδεικνύουν σημείωμα με τα στοιχεία και τηλέφωνα ατόμων του κυκλώματος, να τους τηλεφωνήσουν και αυτοί θα τους πληρώσουν τα... κόμιστρα.

Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους από την πύλη του Έβρου προέρχονται από όλη τη Βόρεια Αφρική, Μαρόκο, Τυνησία και Λιβύη, που περνάνε στην Ασία με προορισμό την Ελλάδα, στο πέρασμα του Έβρου, από τη στιγμή που έκλεισαν οι πόρτες προς Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Πολλοί επίσης προέρχονται από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκμενιστάν, διάφορες παραπλήσιες μικρές χώρες και από τα Εμιράτα.

Στο διάστημα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο υπολογίζεται ότι κάθε μήνα περνούσαν από τα σύνορά μας στον Έβρο 10.000 άτομα! Και το νούμερο αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ μεγαλύτερο. Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σημείωνε ότι τους τελευταίους μήνες εισήλθαν στην Ελλάδα 20.000 Αφγανοί!

Όλο αυτό το μακρινό «ταξίδι», σύμφωνα με πληροφορίες από μετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κοστίζει 10.000 ευρώ! Και το ερώτημα είναι ποιος τα πληρώνει. Όχι φυσικά οι «κολασμένοι» που έρχονται. Γιατί αν είχαν αυτά τα λεφτά, τους αρκούσαν να ζήσουν χρόνια στη χώρα τους. Επομένως γιατί να έρθουν;

Κάποιος πρέπει να τους τα πληρώσει. Στην Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, οι εκτιμήσεις, ύστερα απ' όσα ζουν και γνωρίζουν, είναι ότι πίσω απ' όλες αυτές τις ορδές βρίσκεται η Σαουδική Αραβία... Και βέβαια όχι μόνο.

Στόχος δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Κάνουν πράξη αυτό που απείλησε δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Καντάφι. Θα μου δίνετε κάθε χρόνο 5,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα κάνω Αφρική την Ευρώπη... Και ήδη γίνεται. Και το ζει η Ελλάδα όλη. Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που κι αυτή έχει στόχο να κάνει μουσουλμανική την Ευρώπη... Και στο τέλος θα επηρεάζει τις αποφάσεις, χωρίς μάλιστα να έχει τις υποχρεώσεις του κράτους μέλους της ΕΕ. Γι' αυτό και δεν... σκίζεται να ενταχθεί.



Έχουν σηκώσει τα χέρια στον Έβρο

Η κατάσταση που βιώνουν στον Έβρο οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι είναι τραγική. Το Γενικό Νοσοκομείο έχει γεμίσει, δεν προλαβαίνουν να κάνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μεταδοτικές ασθένειες (ηπατίτιδα κ.λπ.) οι λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί φοβούνται μην «κολλήσουν» καμιά αρρώστια από τον συγχρωτισμό με τους συλλαμβανόμενους, οι φρουροί δεν προλαβαίνουν, τα μέσα ελάχιστα, πού να βάλεις τόσες χιλιάδες, πώς να τους ταΐσεις, να τους περιθάλψεις, να τους ντύσεις;

Υπάρχει πλήρης αλλοίωση της εικόνας της Αλεξανδρούπολης και των άλλων πόλεων, αλλά και των χωριών.

Δεν υπάρχει, λένε οι εκεί Αρχές, άλλη λύση από το να τους βάζει η Ελλάδα σ' αεροπλάνα και να τους στέλνει πίσω. Και βέβαια να ενισχυθούν τα σύνορα για να περιοριστεί η εισβολή των λαθρομεταναστών.

Και φυσικά η ΕΕ να ζητήσει από την Τουρκία να πάρει μέτρα αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορά της.


Παντού τα ίδια

Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σ' άλλες περιοχές της χώρας. Παντού μετανάστες, νόμιμοι και «λαθραίοι» είχαν κατακλύσει τις πόλεις. Μετά την Πάτρα και η Ηγουμενίτσα έχει γεμίσει από μετανάστες που όνειρό τους είναι να περάσουν στην Ιταλία και από κει για άλλους τόπους, Ολλανδία, με τελικό προορισμό για πολλούς από αυτούς τον Καναδά.

Η πόλη της Άρτας έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί μόνιμα! Κοιμούνται στους δρόμους, στα χωράφια, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.


Εικονικοί γάμοι

Ένας... πρωτότυπος τρόπος, προκειμένου να νομιμοποιούνται λαθρομετανάστες και να μπορούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στήνονται εικονικοί γάμοι, με Ρουμάνες, Βουλγάρες και Πολωνέζες, που οι χώρες τους έχουν ενταχθεί στην ΕΕ. Έναντι αμοιβής (όχι και τόσο ευκαταφρόνητης) παντρεύονται με Πακιστανούς, Αφγανούς κ.ά. και έπειτα από 2-3 μήνες ο γάμος παραμένει στα χαρτιά. Όμως μ' αυτό το χαρτί είναι ελεύθερη η είσοδός τους σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το διεθνές κύκλωμα που διακινεί τους λαθρομετανάστες, όπως βλέπετε, είναι πολύ εφευρετικό... για να ξεπερνάει τις απαγορεύσεις...

Για την Ελλάδα και όλους μας το ποτήρι ξεχείλισε... Η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος να προβληματιστούν και να δουν πού πάμε... Και να συμφωνήσουν στα μέτρα πριν ο Ελληνισμός και η χώρα μας χάσουν την ταυτότητά τους.