Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Κόψτε τις τιμές

ΤΟΥ MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Και σταματήστε να βάζετε συνεχώς χέρι στους μισθούς και στις συντάξεις


Η εύκολη συνταγή είναι να πάρεις ένα μαχαίρι και να κόψεις τη ζωή των πολιτών σου, να μειώσεις τους μισθούς, τα επιδόματα, ακόμα και του πολύτεκνου, μέχρι και τις συντάξεις πείνας. Έχεις μάλιστα συμμάχους τα (μεγάλα) οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η δύσκολη συνταγή για την κυβέρνηση είναι να κόψει τις τιμές με... μπαλτά... Γιατί εκεί θα βρει απέναντι τα καρτέλ, τις ξένες αλυσίδες και τις διεθνείς εταιρείες... Που έχουν τον «τρόπο» τους να της δημιουργήσουν κάθε είδους προβλήματα, έχοντας προσβάσεις σε ΜΜΕ, κανάλια και εφημερίδες...

Το ζει καθημερινά η κάθε νοικοκυρά. Στα ράφια δεν είδε καμιά τιμή, ποτέ, και πριν αλλά και τώρα με την κρίση, να κατεβαίνει... Μόνο να ανηφορίζουν τις τιμές βλέπει... Και κανένας από τους υποτιθέμενους δημόσιους ελεγκτές δεν τράβηξε το αυτί κανενός σούπερ μάρκετ. Σε ύπνο βαθύ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που τελικά έχει γίνει προστάτης των καρτέλ.

Στα λόγια έμειναν τα διαγγέλματα του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ θα έχουν ρίξει τις τιμές κατά 25%. Φθάσαμε στα Χριστούγεννα και ούτε δεκάρα δεν μειώθηκε έστω και ένα είδος... Τα αφεντικά, οι βιομήχανοι έγραψαν το... τελεσίγραφο στα παλιά τους τα παπούτσια (ο λόγος το λέει, γιατί από «παλιά», αυτοί έχουν μόνο αντίκες...).

Κι όμως, μακάρι να το είχε κάνει πράξη ο υπουργός και να είχαν μειωθεί οι τιμές. Και όχι βέβαια σε ποσοστά κοροϊδία. Οι τιμές πρέπει να μειωθούν κατά 25%. Όσο δηλαδή έχουν κοπεί οι μισθοί και τα επιδόματα. Είναι αναγκαίο, θέμα ζωής για τον κόσμο, τους παλιούς και νέους φτωχούς, τους άνεργους, η προσαρμογή των τιμών στην προσγείωση των ψαλιδισμένων εισοδημάτων τους. Τουλάχιστον για να αναπληρωθεί ένα κομμάτι από αυτό που έχουν χάσει. Να μη στερηθούν και τα βασικά.

Το τολμάτε, το μπορείτε, κύριε πρωθυπουργέ; Δείξτε το αύριο το πρωί... Δείξτε ότι έχουν απομείνει στην κυβέρνηση και κάποια ίχνη ευαισθησίας. Και θυμηθείτε εκείνους τους μη προνομιούχους που ήταν η σημαία του πατέρα σας, του Ανδρέα. Τότε που χορτάσανε ψωμί και οι κολλήγοι... Δείξτε ότι δεν τα πήρε όλα ο καπιταλιστικός... σοσιαλιστικός αέρας που φύσηξε επί των ημερών σας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου