Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η CIA εκπαιδεύει κρυφά σύρους αντάρτες

Η CIA και άλλες ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εκπαιδεύουν σύρους αντάρτες εδώ και μήνες, πολύ πριν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει τα σχέδιά του να οπλίσει την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, που επικαλείται ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και διοικητές των ανταρτών, η εκπαίδευση περιλαμβάνει ασκήσεις με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα και πραγματοποιήθηκε σε βάσεις στην Ιορδανία και την Τουρκία από τα τέλη του περασμένου έτους. Τα μαθήματα διαρκούν δύο εβδομάδες, με «τάξεις» των 20 έως 45 μαχητών κάθε φορά και ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο σε μια νέα βάση των ΗΠΑ, στην έρημο της νοτιοδυτικής Ιορδανίας.
Το ρεπορτάζ έρχεται λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ότι είχε εγκρίνει τον εξοπλισμό των ανταρτών της Συρίας, αν και οι αναλυτές είπαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα θα αποφύγουν την παροχή εξελιγμένων καθοδηγούμενων αντιαρματικών ή αντιαεροπορικών όπλων. Η CIA συνήθως παρέχει συγκαλυμμένη εκπαίδευση και εξοπλισμό των μαχητών σε ξένες συγκρούσεις, ενώ οι στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις μπορεί να αναλάβουν μυστικές αποστολές υπό την εποπτεία του οργανισμού.
Οι υπηρεσίες είχαν υποσχεθεί στους αντάρτες ισχυρά αντιαρματικά και άλλα όπλα, αλλά οι αποστολές από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη χρειάστηκαν μήνες για να φτάσουν και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αντιπολίτευσης. Πάντως, η CIA και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκαν  να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ...
  
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...!!!!
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος ( Ph.D. University of Geneva )
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA
 
ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 
ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ 
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)
 
Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1953 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1973:
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 7-8% (ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ)
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 10% (ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ 15 ΚΑΙ 25%)
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ 4,5%
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ»
 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ,
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ 1975 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 106 ΠΑΡ, 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ
 Η ΞΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΕΠ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 3,5%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΕΙ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ 0,6%
 (ΜΗΔΕΝ ΕΞΙ%)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 18%

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο ...ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ» ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ 
ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ (προκαλούσε φόβο για την λογική του Ανατολικού Μοντέλου Η 
ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΕΠ, ΑΠΟ 10 ΚΑΙ 3,5% ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 1,5% (ΕΝΑΜΙΣΙ %)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔIΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΟΚΚΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ 0,6%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 1981 ΚΑΙ 1990 ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ «ΕΒΓΑΛΕ Η ΝΔ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΛΑ, ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ»: « Η Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
 ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΘΥΛΑΚΩΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΟΙΡΑΙΑ, ΤΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ,'
 ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ;;;;
 AΠO 
THN ...TOΥΡΚΙΑ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΦΑΜΙΛΙΑ
ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ-ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΤΑΓΗΣ
 ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ «ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ»!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ
 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ 
ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ
ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ
ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΤΑΓΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,
 
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.
ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ:
 
«Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό περιεχόμενο 
μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση. 
ΝΑ ΕΜΠOΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ....»
 
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟN ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ !!!
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος (Ph.D. University of Geneva)
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA
   

Αντί Θερινού Ηλιοστασίου. Βίκτωρ Ουγκώ: Ο κόσμος είναι μια διεύρυνση της Ελλάδας!

Βίκτωρ Ουγκώ

Ο μεγάλος μυθιστοριογράφος και ποιητής Βίκτωρ Ουγκώ (1802-1885) υπήρξε ένας συνεπής αναγνώστης των Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και ανυπόκριτος θαυμαστής τους. Στα γραπτά του έκανε δεκάδες κολακευτικές αναφορές στα έργα τους, τα οποία και τοποθετούσε στην κορυφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Π.χ. έγραφε για τον Όμηρο:

“Ο ‘Ομηρος είναι η μεγαλοφυΐα που λύνει αυτό το ωραίο πρόβλημα της Τέχνης, το ωραιότερο ίσως απ΄όλα, την αληθινή απεικόνιση της ανθρωπότητας, που κατορθώνεται με την μεγέθυνση του ανθρώπου, δηλαδή με την γενεσιουργία του πραγματικού μέσα στο ιδανικό. Μύθος και Ιστορία υπόθεση και παράδοση, χίμαιρα και επιστήμη, συνθέτουν τον Όμηρο. Δεν έχει βάθος και γελάει. όλα τα βάθη των παλαιών εποχών μετακινούνται, αχτινοβολούν φωτισμένα, στο απλόχερο γλαυκό διάστημα του πνεύματος αυτού…” 

“Ο Ελληνικός πολιτισμός με την ποίηση και την τέχνη είχε τέτοια δύναμη, ώστε πολλές φορές νικούσε και τον πόλεμο. Οι Σικελοί, λέει ο Πλούταρχος, εξαιτίας του Νικία, ελευθέρωναν τους Έλληνες αιχμαλώτους που τραγουδούσαν στίχους του Ευρυπίδη.”
 Ο ρομαντισμός του Ουγκώ και η πίστη του στις Ιδέες ως αυθύπαρκτες έννοιες που καθορίζουν την Ιστορία και τον πολιτισμό, τον έστρεψε σταδιακά υπέρ του αναδυόμενου Ελληνικού Έθνους ως αληθινού συνεχιστή του Αρχαίου Ελληνικού κλέους. «Ο κόσμος είναι μία διεύρυνση της Ελλάδος και η Ελλάς είναι ο κόσμος σε σμίκρυνση» έλεγε χαρακτηριστικά. Ως γνήσιος πνευματικός άνθρωπος προσπαθούσε να αναδείξει την υπεροχή του Πνεύματος έναντι της Ύλης και ως αξιοσημείωτο παράδειγμα θεωρούσε την διάρκεια και την διαχρονική επικαιρότητα του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος έναντι της προσωρινότητας άλλων εμπορικών και οικονομοκεντρικών Αρχαίων πολιτισμών. Αναφέρει σχετικά:
“Χορτάρι φυτρώνει στα έξη σκαλοπάτια του βήματος που μιλούσε ο Δημοσθένης και ο Κεραμεικός είναι ένα φαράγγι γεμάτο μαρμάρινη σκόνη που ήταν το παλάτι του Κέκρωπος. Ο ναός του Θησέα ανήκει στα χελιδόνια και οι κατσίκες βόσκουν πάνω στην Πνύκα, η Ελληνική Ιδέα όμως είναι ζωντανή, η Ελλάδα είναι Θεά. Το να είσαι ένα ταμείο είναι κάτι που περνάει, το να είσαι όμως σχολή είναι κάτι που διαρκεί.”
“Είναι θαυμαστή η δύναμη του φωτεινού λυτρωμού της Ελλάδας ακόμη και σήμερα που μπροστά στα μάτια μας υπάρχει η Γαλλία. Η Ελλάδα δεν έκανε αποικίες χωρίς να εκπολιτίζει και έτσι αποτελεί παράδειγμα για πολλά νέα κράτη. Δεν αρκεί να αγοράζεις και να πουλάς…”
“Η Τύρος αγόραζε και πουλούσε. Η Βυρητός αγόραζε και πουλούσε και η σιδώνα αγόραζε και πουλούσε. Που είναι τώρα αυτές οι πολιτείες; Η Αθήνα δίδασκε. Ακόμη και σήμερα είναι μια πρωτεύουσα της ανθρώπινης σκέψης.”
Χάρις αυτή την πνευματική παρακαταθήκη ο Ουγκώ μοιραία υποστήριξε με θέρμη την προσπάθεια των Ελλήνων να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό. Οι πρώτες ποιητικές αναφορές του Ουγκώ σχετικά με τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων εμφανίζονται το 1826 με τη δημοσίευση στο γαλλικό Τύπο του ποιήματος “Τα Κεφάλια του Σαραγιού” (Les têtes du serail), εμπνευσμένου από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, όπου εμφανίζονται μεταξύ των 6000 κεφαλών, που είχαν αποσταλεί στο σαράγι να συνομιλούν μεταξύ τους τα τρία κεφάλια του Μάρκου Μπότσαρη, του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ και του Κωνσταντίνου Κανάρη. Το 1827 συνθέτει τα ποιήματα “Ναβαρίνο” (Navarin) και “Ενθουσιασμός” (Enthousiasme) και την επόμενη χρονιά τα “Κανάρης” (Canaris), “Λαζάρα” (Lazzara) καθώς και το περίφημο “Ελληνόπουλο” (L’ enfant) στο οποίο αναφέρεται με μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στην σφαγή των Ελλήνων της Χίου από τους Τούρκους. Όλα τα παραπάνω ποιήματα περιελήφθησαν στη συλλογή “Τα Ανατολίτικα” που εκδόθηκε αρχικά στην Γαλλία.
Μετά την μερική απελευθέρωση της Ελλάδας, ο Ουγκώ, σε αντίθεση με την επίσημη πολιτική της Γαλλικής κυβέρνησης και του Ναπολέοντα Γ’, δεν έπαψε να υποστηρίζει δημοσίως τις Ελληνικές προσπάθειες για Εθνική αποκατάσταση, καθώς θεωρούσε το Ελληνικό Έθνος ένα από τα Ιστορικότερα της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Ροζέ Μιλλιέξ όταν ο Ουγκώ στις 25 Αυγούστου 1856 έλαβε την αλυτρωτική εφημερίδα του πατρινού δημοσιογράφου Ρηγόπουλου “Ελληνική σημαία” η οποία κυκλοφορούσε και στα Γαλλικά, τη διάβασε, όπως έγραψε,«με θερμό ενδιαφέρον», τoν συνεχάρη ως «σημαιοφόρο της ελευθερίας» και τον ενεθάρρυνε να εξακολουθήσει να εργάζεται «για την ένωση των λαών», γιατί, όπως είπε:
«στα πιο ένδοξα έθνη, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Γαλλία, πέφτει η τιμή να δώσουν το παράδειγμα. Αλλά πρέπει να ξαναγίνουν κυρίαρχα. Πρέπει να ξαναβρούν το πρόσωπο τους. Πρέπει η Ελλάδα να ολοκληρώσει την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, πρέπει η Ιταλία να απαλλαγεί από την Αυστρία, πρέπει η Γαλλία να γκρεμίσει την Αυτοκρατορία. Όταν αυτοί οι μεγάλοι λαοί θα βρεθούν έξω από τα σάβανα τους, θα φωνάξουν: Ενωση! Ευρώπη! Ανθρωπότητα! Εδώ βρίσκεται το μέλλον: η φωνή της Ελλάδας θα είναι μια από εκείνες που θα ακουστούν περισσότερο». Του σημείωσε ακόμη: «Εδώ και ήδη πολλά χρόνια αγωνίσθηκα και πολέμησα για την απελευθέρωση της Ελλάδος• σας ευχαριστώ που το θυμάστε… Ας γίνουμε, άτομα και λαοί, όσο γίνεται λιγότερο εγωιστές και όσο γίνεται περισσότερο άνθρωποι. Ζητωκραυγάστε ”Ζήτω η Γαλλία! “,την ώρα που εγώ θα φωνάζω: “Ζήτω η Ελλάδα!”».Κατά την άποψη του Ουγκώ, δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι λαοί. Είχε γράψει:« Έχω για όλα τα έθνη βαθύ σεβασμό κι όσο πιο μικρός είναι ένας λαός,τόσο ο σεβασμός μου είναι μεγαλύτερος».
Το ενδιαφέρον του Ουγκώ για την ελεύθερη πλέον Ελλάδα φάνηκε ιδιαίτερα και σε σχέση με το κρητικό ζήτημα και τις θυσίες των Κρητών για “Ένωση” που συγκλόνησε την Ευρώπη. Το διάστημα της Κρητικής Επανάστασης του 1866 – 1869 δημοσιεύει τρεις επιστολές υπέρ των Κρητών στον ευρωπαϊκό τύπο το Δεκέμβριο του 1866, το Φεβρουάριο του 1867 και το Φεβρουάριο του 1869, παρά το γενικότερο αρνητικό για τα ελληνικά ζητήματα κλίμα της εποχής.  Η επανάσταση τους φαινόταν ότι δεν θα έφερνε το ποθητό για αυτούς αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Ουγκώ να γράψει την «Πρώτη Επιστολή στους Κρήτες», για να τους δώσει θάρρος καθώς σημείωσε ο ίδιος. Έγραψε μεταξύ άλλων:
«Επιμένετε. Εστω και καταπνιγμένοι θα θριαμβεύσετε… Η κατάπνιξη μιας επανάστασης δεν σημαίνει καθόλου κατάργηση των αρχών της… Το δίκιο δεν καταποντίζεται. Κύματα γεγονότων το σκεπάζουν, αλλά ξαναπροβάλλει…Έλληνες της Κρήτης έχετε το δίκιο με το μέρος σας κι έχετε μαζί σας τη λογική. Να υπάρχει πασάς στην Κρήτη δεν το χωράει μυαλό ανθρώπου. Εκείνο που ισχύει για την Ιταλία, ισχύει και για την Ελλάδα. Δεν μπορεί να δοθεί η Βενετία στη μία χωρίς να δοθεί η Κρήτη στην άλλη. Δεν μπορεί η ίδια αρχή να λέει «ναι» στη μια και να αρνιέται στην άλλη… Στο μεταξύ το αίμα κυλάει κι η Ευρώπη το ανέχεται. Αρχίζει να το συνηθίζει… Να έχεις το ξίφος στο πλευρό και να παρακολουθείς ήρεμος τις σφαγές!… Το κρητικό ζήτημα έχει πια τεθεί. Θα λυθεί και θα λυθεί όπως όλα τα ζητήματα αυτού του αιώνα, προς την κατεύθυνση της απολύτρωσης. Η Ελλάδα ακέραιη, η Ιταλία ακέραιη, πάνω από τη μια η Αθήνα, πάνω από την άλλη η Ρώμη,να αυτό που εμείς, Γαλλία, χρωστάμε στις μάνες μας».
Σε άλλο μήνυμα του προς τους σκλαβωμένους Κρήτες,το 1867, ο Ουγκώ θα γράψει μεταξύ άλλων: “Η Κρήτη είναι η Ελλάδα. Υπολογίζετε σε εμένα ως συγγραφέα και πολίτη… Ανήκω στην Ελλάδα όσο και στη Ιταλία. θα έδινα για την Ελλάδα τους στίχους μου όπως ο Τυρταίος και το αίμα μου όπως ο Βύρωνας… Η ιερή σας πατρίδα έχει την πιο βαθιά μου αγάπη. Σκέφτομαι την Αθήνα όπως σκέπτεται κανείς τον ήλιο». Και υπέγραψε: «Ο αδελφός σας Βικτόρ Ουγκό».
Η Ελλάδα προκάλεσε το ενδιαφέρον του Ουγκώ και σε άλλες περιπτώσεις. Κι επειδή είναι επίκαιρο το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο από τον οποίο τα πήρε ο Ελγιν πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ουγκώ ήταν ένας από τους πρώτους που εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το πολιτιστικό αυτό έγκλημα. Στην πολύπτυχη ωδή του «Στη θριαμβευτική Αψίδα» (A l’Arc de Triomphe) έγραψε (σ.σ. η απόδοση στα ελληνικά είναι του Κωστή Παλαμά): «Η Αθήνα λυπημένη είναι, κρύβει στου Παρθενώνα το μέτωπο του κανονιού και του Άγγλου τα σημάδια και των ναών της κλαίοντας τα ρημάδια,τον Έλληνα ονειρεύεται, της τέχνης το καμάρι,που σκόρπισεν εκεί όπου των Προπυλαίων υψώνεται γραμμένη η εικόνα, σκόρπισ’εκεί με του δικού του του χεριού τη χάρη/κάτι πανώριο σα χαμόγελο του ανθρώπου».
Ο θάνατός του, τέλος, είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Ελλάδα και στο σύνολό του σχεδόν ο ελληνικός Τύπος κάλυψε με λεπτομέρειες το γεγονός της απώλειας του διακεκριμένου φιλέλληνα συγγραφέα, ενώ ο Εμμανουήλ Ροΐδης έγραψε μια συγκινητική νεκρολογία. Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν τελετές στην Αθήνα προκειμένου να τιμηθεί ο μεγάλος νεκρός αντίστοιχες με αυτές, που έλαβαν χώρα στη Γαλλία. Στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ουγκώ,το 1902, ο Παλαμάς από το βήμα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» του αφιέρωσε λίγους στίχους:
«Σ’ εσένα ο ύμνος, που έσπειρες και λόγοι ξαναβλάστησαν η Ωδή,το Δράμα,η Σάτιρα,κ’ η επική Καλλιόπη. Από βοριά προφητικού και ανταρτικού το φύσημα/τρέμουν ακόμα ολόγιομοι τη Φαντασίας οι τόποι.
Μα πρώτα απ’ όλα ευλογητός και παινεμένος που έκραξες-Ω Μισολόγγι! Μπότσαρη! Κανάρη! Κρήτη! Ελλάδα!…»
(για την συναρμολόγηση και μόνο) Ι. Β. Δ.
Πηγές
Βίκτωρ Ουγκώ, Φιλοσοφία και φιλολογία, εκδόσεις Αναγνωστίδη
Επίμετρον
από τον πίνακα του Delacroix για την καταστροφή της Χίου

Βίκτωρ Ουγκώ: Το Ελληνόπουλο – L’enfant

Απόδοση στα ελληνικά: Κωστής Παλαμάς
Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα.
Η Χίο, τ’όμορφο νησί, μαύρη απομένει ξέρα,
με τα κρασιά, με τα δεντρά
τ’αρχοντονήσι, που βουνά και σπίτια και λαγκάδια
και στο χορό τις λυγερές καμιά φορά τα βράδια
καθρέφτιζε μεσ’ τα νερά.
Ερμιά παντού. Μα κοίταξε κι απάνου εκεί στο βράχο,
στου κάστρου τα χαλάσματα κάποιο παιδί μονάχο
κάθεται, σκύβει θλιβερά
το κεφαλάκι, στήριγμα και σκέπη του απομένει
μόνο μιαν άσπρη αγράμπελη σαν αυτό ξεχασμένη
μεσ’την αφάνταστη φθορά.
Φτωχό παιδί, που κάθεσαι ξυπόλυτο στις ράχες
για να μην κλαις λυπητερά, τι ΄θελες τάχα να ‘χες
για να τα ιδώ τα θαλασσά
ματάκια σου ν’αστράψουνε, να ξαστερώσουν πάλι
και να σηκώσεις χαρωπά σαν πρώτα το κεφάλι
με τα μαλλάκια τα χρυσά;
Τι θέλεις άτυχο παιδί, τι θέλεις να σου δώσω
για να τα πλέξεις ξέγνοιαστα, για να τα καμαρώσω
ριχτά στους ώμους σου πλατιά
μαλλάκια που του ψαλιδιού δεν τάχει αγγίξει η κόψη
και σκόρπια στη δροσάτη σου τριγύρω γέρνουν όψη
και σαν την κλαίουσα την ιτιά;
Σαν τι μπορούσε να σου διώξει τάχα το μαράζι;
Μήπως το κρίνο απ’ το Ιράν που του ματιού σου μοιάζει;
Μην ο καρπός απ’το δεντρί
που μεσ’ στη μουσουλμανική παράδεισο φυτρώνει,
κι έν’ άλογο χρόνια εκατό κι αν πιλαλάει, δε σώνει
μεσ’απ’ τον ίσκιο του να βγει;
Μην το πουλί που κελαηδάει στο δάσος νύχτα μέρα
και με τη γλύκα του περνάει και ντέφι και φλογέρα;
Τι θες κι απ΄όλα τούτα τ’ αγαθά;
Πες. Τ’ άνθος, τον καρπό; Θες το πουλί;
Διαβάτη,
μου κράζει το Ελληνόπουλο με το γαλάζιο μάτι:
Βόλια, μπαρούτι θέλω. Να.

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ Η Μέρκελ καλεί τον Πούτιν να... επιστρέψει τα λάφυρα πολέμου!


Κι ενώ η Γερμανία έχει ένα τόσο σοβαρό ανοιχτό μέτωπο με την Ελλάδα τόσο για τις πολεμικές αποζημιώσεις όσο και τις αρχαιότητες που άρπαξαν οι κατακτητές από τη χώρα μας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιστρέψει τα λάφυρα πολέμου που παρουσιάστηκαν σε μια μεγάλη εικαστική-πολιτιστική έκθεση στην Αγία Πετρούπολη!
«Πιστεύουμε ότι αυτά τα εκθέματα θα πρέπει να επιστρέψουν στη Γερμανία», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής επίσκεψης με τον Πούτιν και των εγκαινίων της έκθεσης που παρουσιάζεται στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.
Η έκθεση, που ονομάζεται «Εποχή του Χαλκού - Ευρώπη χωρίς σύνορα», περιλαμβάνει θησαυρούς από χρυσό που ουσιαστικά αρπάχτηκαν ως λάφυρα από τους Σοβιετικούς μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μέρκελ είπε ότι 600 αντικείμενα που εκτίθενται εκεί ήταν από τη Γερμανία.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η έκθεση έδειξε ότι η Γερμανία και η Ρωσία έχουν κοινές ρίζες που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού. «Ο μέσος πολίτης δεν ενδιαφέρεται που εκτίθενται αυτά τα αντικείμενα, στο Βερολίνο, στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα, ή στην Τουρκία», τόνισε.
Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε δηλώσει ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης δεν θα λάμβανε μέρος στην τελετή των εγκαινίων λόγω μιας διαφωνίας που αφορούσε «το πρωτόκολλο». Όμως μετά από μια κοινή συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ και ο Πούτιν ανακοίνωσαν ότι οι διαφωνίες που είχαν ανακύψει προηγουμένως διευθετήθηκαν. «Έπειτα από μια συζήτηση μεταξύ του προέδρου και εμού, θα εγκαινιάσουμε την έκθεση», δήλωσε η Μέρκελ.
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου οι Σοβιετικοί είχαν λεηλατήσει πάνω από 1 εκατ. βιβλία και χιλιάδες αντικείμενα τέχνης. Πολλά από αυτά δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκτίθενται στο Ερμιτάζ είναι και πολλά από τα «τρόπαια» της νίκης του σοβιετικού στρατού, που το Βερολίνο ζητεί να επιστραφούν.
Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό σήμερα Σάββατο, στην επέτειο της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση.


Εμείς κ. Σαμαρά..γιατί δεν ζητάμε πίσω τα κλεμμένα ;;;

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!


ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΟΜΟΛΟΓΟ1, DEUTCHE BANK: ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΡΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ KAI TA ΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ;

ΟΜΟΛΟΓΟ 2: ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ” ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Έτσι, για να βοηθήσουμε τον Στουρνάρα και την Τρόικα που δεν ήξερε πως προέκυψε η μαύρη τρύπα των 2 ΔΙΣ: Νέα «τρύπα» 2 δις από το «πουθενά»;! Ποιος θα την πληρώσει;

ΕΑΝ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ VULTURE FUNDS ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Τα ακούτε υπερασπιστές – συνέταιροι (;) του Παπανδρέου;

Γι’ αυτό η Τρόικα δεν έφερε αντιδράσεις στην μη επίτευξη στόχων και εκταμιεύει την δόση κανονικά… τα χρήματα τα παίρνουν οι “συνεργάτες” της!

Την ώρα που οι μικρομολογιούχοι, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα ΝΠΔΔ καταστράφηκαν από το PSI, τα Vulture Funds του ΔΝΤ έρχονται και εισπράτουν στο ακέραιο!

Τα συγκεκριμένα ομόλογα διακρατούνται σχεδόν στο σύνολό τους από τα hedge funds, τα οποία τα απέκτησαν όταν κατέρρεαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Οι τιμές κτήσης τους κυμάνθηκαν μεταξύ 25 και 40, ενώ επέλεξαν να μείνουν εκτός PSI, που προέβλεπε «εθελοντικό» κούρεμα κατά 53,5%, οχυρωμένοι πίσω από το αλλοδαπό δίκαιο, και τώρα αποπληρώνονται στο 100, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Τα αγόρασαν ακόμα και στο 25% της αξίας τους και εισπράτουν το 100%

Ήταν ομόλογα – ζόμπι “Βρετανικού δικαίου” που αντικατέστησαν τον ΝΟΜΙΜΟ Ομολογιακό δανεισμό του Ελληνικού κράτους.

Ο Έλληνας ακόμα πληρώνει όσους είχαν “εσωτερική πληροφόρηση” από το καθεστώς Παπανδρέου, που φτάνουν στο σημείο να ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ τα κέρδη τους εις βάρος της ίδιας της χώρας. Και όμως, το Ελληνικό κράτος του Στουρνάρα τους πληρώνει αντί να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΝΑ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΟΥ “ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.)

Η Αργεντινή ήδη έχει πετύχει δεδικασμένο αρνούμενη την πληρωμή των Vulture Funds παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς. Εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε, αυτός είναι και ο λόγος που η Τρόικα κάνει τα στραβά μάτια στη μη επίτευξη στόχων.

Στην αποπληρωμή ομολόγων που κατέχουν hedge funds που έμειναν εκτός PSI θα διατεθεί μεγάλο μέρος από τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ από τον EFSF. Συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Ιουλίου το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να εξοφλήσει «ακούρευτα» ομόλογα, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία έμειναν αλώβητα από το PSI, καθότι είναι αλλοδαπού δικαίου, και οι κάτοχοί τους αρνήθηκαν το «hair cut» τον Μάρτιο του 2012 και συνεπώς αποπληρώνονται στο ακέραιο.

Παρατηρείται ότι το Ελληνικό Δημόσιο αποπληρώνει στο ακέραιο τίτλους που κατέχουν τα hedge funds και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δανειζόμενο από το μηχανισμό στήριξης, όταν έχουν υποστεί τις δραματικές συνέπειες του PSI τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ιδιώτες ομολογιούχοι και οι ελληνικές τράπεζες.

olympia.gr

“Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν πράκτορας”!

“Ο Ρεπούσης, μπαινοβγαίνει στην κυβέρνηση ακολουθώντας εντολές”!

“Ο Σαμαράς έκανε τη ΝΔ, ΠΟΛΑΝ και βρίσκεται πάλι αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ”

Ποιός τα είπε;

Ο Γιώργος Τράγκας, στην σημερινή του εκπομπή του Real που ήταν η τελευταία του Ιουνίου.

Α, είχε και εκτενή αναφορά στην αποκάλυψη του Ολυμπία για τα “ακούρευτα” ομόλογα. Αυτοί στην ΕΡΤ αλήθεια, γιατί δεν είπαν κουβέντα; Απολύονται για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Δεν τους έκανε σαν είδηση; Είναι συνωμοσιολογία; Τα γραφήματα των χρηματιστηρίων δεν τα είδαν; Από Λουξεμβούργο και Βερολίνο ήταν, όχι από τον Σείριο. Ντροπή ρε παιδιά.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ισχύει, κύριοι της Δικαιοσύνης, η είδηση αυτή ;;;



ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ; 
ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ;;;;;;;


Γράφει η Πόπη Σουφλή

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του attikanea λένε, πως ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, βρίσκεται ΕΚΤΟΣ Ελλάδος!
Εάν η είδηση ισχύει, η "ελληνική", "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη, ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ!

Αν ενθυμούμαι καλά, ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ, έχει ασκήσει ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κατόπιν καταγγελιών της κ. ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, του κ. ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ και του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΟΜΠΛΟΥ, για το σκάνδαλο της αύξησης του χρέους, βάσει της οποίας και μπήκαμε στο ΔΝΤ.
Με την άσκηση της ποινικής δίωξης, έχει απαγορευθεί στον κ. Γεωργίου, η έξοδος από την χώρα, ενώ ακόμα βρίσκεται στην ανακρίτρια η κύρια ανάκριση.....

Παράλληλα, με νέα τους μήνυση, η κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ο κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ και ο κ. ΣΤΡΟΜΠΛΟΣ, καταγγέλουν τον Ανδρέα Γεωργίου, για
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ προς τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, με τις οποιες τους ζητεί στην ουσία, να μην καταθέσουν ες βάρος του σε οποιοδήποτε δικαστήριο κι αν κληθούν, και μάλιστα, με την ποινή της απόλυσης και της καταβολής 200.000 ευρώ ως ποινή, εάν το πράξουν.
Άνοιξε έτσι στην Δικαιοσύνη, νέος ποινικός φάκελλος εις βάρος του Ανδρέα Γεωργίου. Έγκυροι νομικοί κύκλοι, δήλωσαν στα attikanea, ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι ποινές μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε φυλάκιση 10 ετών...
Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα υπόθεση ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ; 
ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, να φύγει από την χώρα;
ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;
ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ;;;;;
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ;;;; 


attikanea

Να γιατί δεν έχουν απολυθεί ακόμα οι επίορκοι

Καραμπινάτο σκάνδαλο με τακτική… Μαυρογυαλούρου (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) αποκαλύπτει σήμερα το antinews. Αφορά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος, σεμνά και ταπεινά, έβαζε την υπογραφή του για να απαλλάσσονται από τις καταδίκες τους δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να μπορούν να προσληφθούν αργότερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Και καλά στον ιδιωτικό τομέα δεν έγινε και τίποτε. Άλλος πληρώνει και στο κάτω – κάτω ο ιδιώτης θα κρίνει αν ένας καταδικασμένος για σοβαρές υποθέσεις, του κάνει για τη δουλειά του.
Ωστόσο, πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να υπογράφει άρση των καταδικών προκειμένου να διεκδικήσουν θέσεις στο δημόσιο τομέα;
Την ίδια στιγμή που μιλάμε για απολύσεις στο Δημόσιο, που κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση λόγω των απολύσεων στην ΕΡΤ και που ο κ. Μανιτάκης επί ένα χρόνο δε μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του, ένας άλλος υπουργός προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ σαμποτάρει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση. Για λόγους ψηφοθηρίας; Κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή την υπόθεση;
Πάντως, τα ΦΕΚ που έχει στη διάθεσή του το antinews δείχνουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραφε για να σβηστούν οι ποινές επίορκων υπαλλήλων ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν σε άλλες θέσεις. Τα παραδείγματα που αναφέρουμε είναι χαρακτηριστικά:
  • Ο Κ.Γ. που είχε καταδικαστεί ερήμην στη Θεσσαλονίκη με φυλάκιση 30 ημερών μετατραπείσα σε χρηματική για υπεξαίρεση. Ο κ. Ρουπακιώτης υπέγραψε προκειμένου να αρθεί η ποινή του «προκειμένου να εργασθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) καθώς και στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», όπως λέει το ΦΕΚ.
  • Ο Ν.Χ. που καταδικάστηκε από Στρατοδικείο σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για λιποταξία. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα, για την πρόσληψή του στη ΔΕΗ σε θέση κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης… καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα».
  • Εντυπωσιακή η περίπτωση του Δ.Σ. για τον οποίο υπάρχουν όχι μία ή δύο αλλά 9 καταδίκες που αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Οι καταδίκες του αίρονται «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Σε άλλη περίπτωση ο Δ.Χ. είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία με ελαφρυντικά της μετ’ εφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και για το διορισμό του στο Δημόσιο.
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με ποιο τρόπο ο κ. Ρουπακιώτης έβαζε την υπογραφή του σε άρση καταδικών προκειμένου κάποιοι να διορίζονται στο δημόσιο; Μήπως ήταν «δικά του παιδιά» ή…παίζεται κάτι άλλο;
Αλλά το θέμα είναι πώς περιμένουμε να γίνει αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα όταν οι ίδιοι οι υπουργοί δεν συμμορφώνονται και δεν ακολουθούν μια υποχρεωτική κατεύθυνση προς την εξυγίανση;

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: “ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!!”

ΜΑΛΛΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ.

ΙΔΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011!

ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

…ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΠΩΣ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΟ ΘΡΟΪΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΑ; ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ.

Οι πρόσφατες αποφάσεις σε σχέση με την ΕΡΤ ήταν της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κι αν η απόφαση ήταν της τρόικας «προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο μνημονιακός στόχος των 2000 απολύσεων». Είπε χαρακτηριστικά: «Οι προτάσεις διατυπώνονται από την κυβέρνηση και οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην κυβέρνηση. Δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο για το θέμα».

  Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μεταξύ άλλων στην καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφωνούν στους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά το ΔΝΤ δεν προσδιορίζει το πως θα υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα, σημείωσε.

Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συμπεριλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά το ΔΝΤ δεν κάνει “συγκεκριμένες εισηγήσεις” σε σχέση με αποφάσεις που έχουν να κάνουν με κρατικούς οργανισμούς.

Ο Ράις απαντώντας και σε άλλες ερωτήσεις επέμενε ότι για τις “λεπτομέρειες” της πολιτικής (εφαρμογής του προγράμματος) αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, σε άλλα ερωτήματα, επανέλαβε ότι επιτεύχθηκε “σημαντική πρόοδος” στις συνομιλίες της τρόικας με τις ελληνικές αρχές και ότι για “για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών”, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός, προσθέτοντας ότι “δεν σχολιάζουμε την πρόοδο του προγράμματος όσο η αποστολή είναι σε εξέλιξη” και ότι “ακόμη υπάρχουν αρκετά τεχνικά ζητήματα που εξετάζονται”.

Απόκλιση

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ρωτήθηκε και για την περίπτωση “αποκλίσεων” στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο μπορούν να εμποδίσουν την επόμενη δόση προς την Ελλάδα. Ο Ράις απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν πρέπει να προεξοφλούνται καταστάσεις. «Ας μη βιαζόμαστε. Ας ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και τότε θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα» είπε.

Για το χρέος, ο Ράις τόνισε ότι “αυτή την στιγμή” δεν υπάρχει θέμα συζητήσεων για νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Τέλος, όσον αφορά τη θέση Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ότι η Ευρώπη να μην χρειάζεται τη συμβολή του ΔΝΤ, ο κ. Ράις ανέφερε ότι οι χώρες ζητούν τη βοήθεια του ΔΝΤ για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους για μια βραχυπρόθεσμη περίοδο, συνήθως για τρία χρόνια και ό,τι στην περίπτωση της Ευρωζώνης είναι η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε η τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι υπάρχει “στενή συνεργασία” του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους. “Δουλέψαμε καλά και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε καλά με την ΕΕ και την ΕΚΤ”, όπως δήλωσε.

Σε ερωτήσεις για την Κύπρο, ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ παρέλαβε την επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι θα υπάρξει απάντηση, αλλά δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, ούτε και για τον χρόνο που θα επιδοθεί, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα “συμφωνημένο μνημόνιο”.

με πληροφορίες ΑΠΕ

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ Οι φόροι "γονάτισαν" τους πολίτες - Έλλειμμα εσόδων


Εξαντλείται, όπως όλα δείχνουν, η «δεξαμενή» των φορολογουμένων που πλήρωναν ως τώρα τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το δημόσιο, αφήνοντας όμως απλήρωτα και νέα χρέη από Φόρους και ΦΠΑ του 2013. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει την κάμψη των εισπράξεων από παλαιά χρέη (προ του 2013) με τη νέα ρύθμιση χρεών που εγκαινιάζει σήμερα αλλά, με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το α΄πεντάμηνο της χρονιάς, φαίνεται πως οι αντοχές των φορολογουμένων αγγίζουν τα όριά τους, όσο τουλάχιστον δεν μειώνονται οι παράλογα υψηλοί έμμεσοι φόροι που πλήττουν την αγορά και κατ’επέκτασιν τα δημοσια έσοδα.
Μέχρι το Μάιο φέτος εισπράχθηκαν 1,7 δισ. ευρώ από χρέη περασμένων ετών, όσα σχεδόν είχαν προϋπολογιστεί για φέτος, αλλά 600 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα 2,3 δισ. που είχαν πληρώσει οι οφειλέτες του δημοσίου πέρυσι την ίδια περίοδο.
Την ίδια ώρα, τεράστια υστέρηση καταγράφεται στις εισπράξεις από άλλους φόρους και χαράτσια του 2013, για τα οποία οι προβλέψεις εισπράξεων έπεσαν έξω παταγωδώς. Είναι προφανές ότι οι πολίτες, πληρώνουν όσο αντέχουν περισσότερα από τα παλαιά χρέη, αλλά πλέον δεν καταναλώνουν και δεν αποδίδουν άλλους φόρους φέτος.
Είναι ενδεικτικό ότι οι εισπράξεις από μισή ντουζίνα έμμεσους φόρους που αυξήθηκαν υπέρογκα, έπεσαν έξω πάνω τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ από όσο υπολόγιζαν κυβέρνηση και Τρόικα.
Συγκεκριμένα στο α΄πεντάμηνο το δημόσιο εισέπραξε, σε σχέση με τους στόχους που είχε θέσει:
105 εκατ. ευρώ λιγότερα από έμμεσους φόρους συναλλαγών
- 202 εκατ. ευρώ από Φ.Π.Α
- 187 εκατ. ευρώ από φόρους στο πετρέλαιο
- 86 εκατ. ευρώ από ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο
- 30 εκατ. από Ε.Φ.Κ. σε τσιγάρα και ποτά
- 133 εκατ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και από χαρτόσημο στις συναλλαγές (που δεν γίνονται) το δημόσιο εισέπραξε 9 εκατ. ευρώ λιγότερα και θα πρέπει να βρει πώς αλλιώς θα καλύψει τις απώλειες των εσόδων του.
«Τρύπα» στα έσοδα λόγω κάμψης των εισοδημάτων άνοιξε και στις εισπράξεις άμεσων φόρων. Συγκεκριμένα εισπράχθηκαν
- 261 εκατ. ευρώ λιγότερα έναντι των στόχων από άμεσους φόρους κερδών επιχειρήσεων
- 81 εκατ. ευρώ λιγότερα από άμεσους φόρους εισοδήματος στα νοικοκυριά.
[Πηγή newmoney.gr]

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η υπεράσπιση ενός βροντόσαυρου και ο πολιτισμός!

Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης



Ο Αλέξης προχθές στο Σύνταγμα έκανε πρωτότυπα πράγματα. Είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που γιόρτασε την ήττα του, την επέτειο ότι έναν χρόνο πριν ήρθε… δεύτερος. Κατήγγειλε δε τη «φίμωση» της ΕΡΤ, την οποία ως πριν από λίγες μέρες ξεφώνιζε ως «φερέφωνο της κυβέρνησης»! Και, φυσικά, μήνες μετά το Τριώδιο, ντύθηκε πολύ ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν είχε ζέστη, θα 'χε βγει με ζιβάγκο στους 40 νοματαίους που εκινούντο ακροβολισμένοι ανάμεσα στους πάγκους με τα βρόμικα, με ενθουσιώδες πνεύμα Ιταλών μετά τη μάχη του Καπορέτο. Τα συντρόφια του Ακη, του αδίκως διασυρόμενου στα Εφετεία αγωνιστή του σοσιαλισμού, που ξημεροβραδιάζονται στην Κουμουνδούρου, του πρότειναν με την ψιλή ν’ αφήσει και καράφλα, αλλά ο Παππάς, ως νουνεχής σκιά, το θεώρησε too much, απέκλεισε δε και τις αεροσυνοδούς, όπως και τις φωτογραφίες με αεροπλανικές ζεϊμπεκιές στο άκουσμα του «Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, ήταν ο άλλος μου εαυτός» της θρυλικής Ρίτας Σακελαρίου.

Εριξε δυο τάλαρα κορόνες, σε παλαιές δραχμές, κούνησε και το δάχτυλο στη Μέρκελ, αλλά ο θυελλώδης επαναστατικός άνεμος δεν τάραξε ούτε φύλλο στη «Λεωφόρον υπό τα φιλύρας» του Βερολίνου. Ανεκόπη από μια ανεμική νεραντζιά ψηλά στη Σταδίου, εκεί που λιαζόταν στα νιάτα του ο Κανέλλος και άλλοι τετράποδοι αντεξουσιαστές, παρδαλοί τε και κοψονούρηδες.

Ενα πλάνο δεν έδειξε ο σύντροφος σκηνοθέτης. Τα πλεγμένα δάχτυλα - ξόρκι του Αλέξη πίσω από την πλάτη του. Είχε πάει πριν και στον Λουμπαρδιάρη κι είχε ανάψει κεράκι, μην κάνει κάνα αστείο ο Σαμαράς και τον πάρει στα σοβαρά στα περί εκλογών. Το ξέρετε το ανέκδοτο με το λιοντάρι και τον λαγό, που έλεγε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα; Ε, κάπως έτσι.

Το Athens Pride πιο πολύ κόσμο είχε, με συνεπέστερες θέσεις και περισσότερο μπρίο. Το σοβαρό όμως είναι το παπατζιλίκι που πούλησαν στο πόπολο αυτές τις μέρες, με προεξάρχουσα την πασοκική συνιστώσα μέσα από τη «Βίλα ΕΡΤ». Μέχρι ότι δεν θα 'ρθουν τουρίστες ακούσαμε, λόγω του προσωρινού κλεισίματος. Διότι, ως γνωστόν, τα καλά τουριστικά πακέτα περιλαμβάνουν πρωινό, Ακρόπολη, κρουαζιέρα στον Σαρωνικό και Μπήλιω Τσουκαλά. Τι ότι εκτεθήκαμε στην Ευρώπη ακούσαμε, τι πως έχουμε χούντα κ.λπ. Διότι επίσης γνωστόν ότι από τη Μαδρίτη και το Λονδίνο ως τη Λαπωνία έπεσε ζόφος στην ιδέα πως δεν θα βλέπανε πια Γότθοι, Κέλτες, Σάξονες, Γαλάτες και Ινουίτ «Στην υγειά μας». Κινδύνεψε η ευρωπαϊκή συνοχή.

Αν με ρωτήσετε, θα προτιμούσα να ξεκινούσαμε ανάποδα. Να κλείναμε πρώτα τα ιδιωτικά με τους «Σουλεϊμάν» τους «Καρανταγί» κ.λπ., να παίρναμε τα χρωστούμενα από το νταβατζιλίκι τους και να τους τραβάγαμε ένα περιποιημένο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις συχνότητες, με νέο αυστηρό πλαίσιο σεβασμού της νοημοσύνης του λαού μας, του πολιτισμού, της γλώσσας και της Ιστορίας μας. Κι ύστερα να εξυγιαίναμε και την ΕΡΤ. Επειδή όμως αυτό δεν ήταν εφικτό, ξεκίνησε το πράγμα από την ΕΡΤ, η οποία, θα ξαναθυμίσω, δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Σκέφτηκα δε κι αυτό.

Αν ορθώς αντελήφθην, η ΕΡΤ κοστίζει γύρω στα 300.000.000 τον χρόνο, που τα παίρνει από την ανταποδοτική εισφορά. Αν λοιπόν περιοριστεί το προσωπικό της και τα λειτουργικά έξοδα στο 1/3, στα 100.000.000 ευρώ, και μειώσουμε και κατά 1/3 την εισφορά υπέρ του νέου φορέα, θα είχαμε όφελος του πολίτη και επιπλέον 100.000.000 πολύτιμα και δυσεύρετα ευρώ να διατεθούν στην αληθινή αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης: χρηματοδότηση παραγωγών με ελληνική θεματολογία, όπου θα εργαστεί ο ρημαγμένος καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας. Εν ολίγοις, αν πέρναγε από το χέρι μου, τα χρήματα αυτά, που πριν τα ρίχναμε σαν νερό στην άμμο, θα τα διέθετα π.χ. στον Φέρρη, στον Βούλγαρη, στον Κούνδουρο και στη νέα γενιά συναδέλφων τους για την αναγέννηση ενός αληθινά ελληνικού κινηματογράφου. Με θέματα μακριά από παρακμιακές μπούρδες. Για την αληθινή Ιστορία του έθνους μας, τις αληθινές αγωνίες και τον πολιτιστικό πλούτο μας.

Ο αριστερός φασισμός στην τέχνη επιδοτούσε τύπους που φωτογραφίζονταν να πηδάνε ένα… καρπούζι, θυμάστε; Ή σενάρια με «προοδευτικούς» που κλαψουρίζουν το μετατραυματικό τους στρες για την ήττα του ’49. Δεν αξιωθήκαμε όμως να κάνουμε ταινίες της προκοπής, π.χ. για τον Πλαστήρα, τον Δημήτριο Ιντζο, τον ήρωα Λοχία, τον πρώτο εκτελεσμένο από τους Γερμανούς, διότι τους μακέλεψε στα οχυρά, υπερασπιζόμενος λίγα χιλιόμετρα πίσω του το χωριό του, τη γυναίκα και τα παιδιά του. Δεν κάναμε μια ταινία ή σειρά της προκοπής για τον Μάρκο Βαμβακάρη, τη ζωή του Τσιτσάνη. Κι εκεί θα δουλέψουν χιλιάδες από τους σήμερα πενόμενους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, οπερατέρ, μοντέρ, ηχολήπτες, διευθυντές φωτογραφίας κ.ά. Αυτό θα πρέπει να επιδιώξει όποιος είναι πατριώτης κι αληθινά προοδευτικός κι όχι την υπεράσπιση ενός βροντόσαυρου…

Αποκεφαλισμός Αγοριού και εκτέλεση γυναίκας απο Σύριους Αντάρτες




Αυτούς θέλει να βοηθήσει η Αμερική και να τους προμηθεύσει με όπλα για μία δημοκρατική Συρία ..
 και φυσικά τους ίδιους έχει αναγνωρήσει η Ελληνική κυβέρνηση ως Συριακή αντιπολίτευση.

Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες.





Pentapostagma.gr

Έτσι απλά!


Όσο συνειδητοποιώ πως οι «αδίκως» απολυμένοι της δημόσιας ΕΡΤ, έπαιρναν μισθούς  κατά πολύ μεγαλύτερους  από εκείνους  που παίρνουν, επί παραδείγματι,  οι  πιλότοι  της πολεμικής μας Αεροπορίας, δεν σας κρύβω πως τρελαίνομαι!
Οι πρώτοι ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης, πολλάκις όμως και παραμορφωτές της, καθώς και οι επαΐοντες τεχνικοί  και οι δεύτεροι ως  μαχόμενοι φρουροί  της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της  εδαφικής μας ακεραιότητας! Αυτοί  που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα πάνω από το Αιγαίο μας! Με το χέρι στην καρδιά, συγκρίνονται αυτές οι δύο υπηρεσίες; Και δεν θα ασχοληθώ καθόλου, παρότι θα έπρεπε, με τα τυπικά προσόντα ενός απόφοιτου της Σχολής Ικάρων και μιας δακτυλογράφου ή και δημοσιογράφου του «ευαγούς» ιδρύματος.
Βέβαια αποτόλμησε κάποιος  γνωστός και μη εξαιρετέος, που μας έκανε και συνδαιτυμόνες στο πλούσιο τραπέζι τους, να  χαρακτηρίσει τους πιλότους μας ως αντιπαραγωγικούς! Ενώ είχε πιει το αμίλητο νερό για την παραγωγικότητα κάποιων  διαμορφωτών της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένο πρωινάδικο, που τα νούμερά τους μετριούνταν  μεν στα δάκτυλα του ενός χεριού αλλά η «αξιοπρεπής»  ζωή τους ήθελε  324000 ευρώ ετησίως! Τόσα όσα κάποιοι άλλοι τα έπαιρναν δουλεύοντας μια 20ετία τουλάχιστον.
Σα δεν ντρεπόμαστε εν τέλει λέω εγώ, που κόντεψαν να γκρεμίσουν τη χώρα και που συνεχίζουν το βιολί τους μέχρι «οριστικής δικαίωσης»,  όντας  υπάλληλοι  δημοσίου φορέα. Αφού είναι πασίγνωστο  πως στη συντριπτική τους πλειονότητα χώθηκαν στο παλάτι του, καταστρατηγώντας κάθε νομιμότητα στη διαδικασία  πρόσληψης, χωρίς   αξιοκρατικά κριτήρια και  ίσες  ευκαιρίες!
Οφείλω να  ζητήσω μια συγνώμη από εκείνους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που πράγματι άξιζαν και δούλευαν τιμώντας το ψωμί τους, αλλά η εξαίρεση δεν μπορεί να φτιάχνει τον κανόνα. Γιατί και αυτοί ήξεραν – ήταν κοινό και ένοχο μυστικό –  πως δούλευαν σε ένα οικοδόμημα, του οποίου  οι σκοτεινές του υπόγειες διαδρομές ήταν κατά πολύ περισσότερες από τους φωτεινούς του χώρους. Και όταν η Πατρίδα μας έχει ενάμισι εκατομμύριο ανέργους και 4000 νεκρούς από αυτοχειρία,  δεν επιτρέπεται να διαμαρτύρονται τόσο δυναμικά γιατί έχασαν τη δουλειά τους.  Προκαλούν  βάναυσα με τη στάση τους το κοινό περί δικαίου αίσθημα!
Και ούτε μπορεί να χρησιμοποιούν τα ονόματα αξιόλογων ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της δημοσιογραφίας, επειδή κάποτε πέρασαν από εκεί και κόσμησαν το πρόγραμμά της. Ευτυχώς που υπήρξε και αυτό, για να έχουμε να θυμόμαστε τις καλές  στιγμές  της. Αλλά δεν μπορεί να καπηλεύονται σήμερα την τότε παρουσία τους και να προσπαθούν να πάρουν φως από το φως τους! Και ούτε μπορεί να επικαλούνται πως αν αυτοί φύγουν από την ΕΡΤ, θα χαθεί  το πράγματι πολύτιμο αρχείο της, λες και το έφεραν προίκα τους από το σπίτι του πατέρα τους! Δηλαδή ποιοί θα το πάρουν, εκτός κι αν εννοούν πως μόνον αυτοί ξέρουν να το αξιοποιήσουν. Τί να εννοούν όμως οι ποιητές;
Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, που η χώρα μου συνεχίζει να είναι με το πιστόλι στον κρόταφο και που τα παιδιά μου με  ρωτάνε όλο και πιο τακτικά για  το τί έκανε η γενιά μου, δεν  περιμένω παρά μόνον  την εξυγίανση όλου πια του Δημόσιου τομέα. Από τη διαφάνεια στα εξοπλιστικά προγράμματα και στα μεγάλα και μικρά έργα, μέχρι εκείνην στην πιο απλή δημόσια υπηρεσία, που πέρναγε όμως το γρηγορόσημο. Περιμένω την πάταξη της γραφειοκρατίας που πολλάκις λειτουργεί σαν το άλλοθι της διαφθοράς. Άραγε περιμένω τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λειτουργήσουν επιτέλους, τόσο για τη σκοπιμότητα όσο και για τη νομιμότητα, ώστε να γίνει πραγματικότητα η πολυπόθητη κάθαρση και να μπορώ με ντοκουμέντα να πω στα παιδιά μου, πως «όχι δεν τα φάγαμε ούτε μαζί, ούτε όλοι».
Αν υπάρξει η πολιτική βούληση και γίνει αυτός ο έλεγχος  και στην ΕΡΤ, με τα έξι ασύνδετα λογιστήρια μεταξύ τους – γιατί άραγε; -,  που έτσι κι αλλιώς όλοι αμαρτωλή την ανέβαζαν και  αμαρτωλή την κατέβαζαν, κάτι πιστεύω πως θα βγει. Και ψυχανεμίζομαι πως μπορεί να έρθει κάποια μέρα, που πολλοί από αυτούς που σήμερα είναι κρεμασμένοι στα κάγκελα αποκλειστικά για το «μέγιστο δίκιο» των εργαζομένων της, να ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες για την τωρινή τους στάση!  Ίδωμεν λοιπόν!
Αφροδίτη

antinews.gr