Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΒΑΪΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν...

Έρχονται ο Στρος Καν και ο Όλι Ρεν να μας συμμορφώσουν! 
Θα υποκύψουν λαός, βουλευτές και συνδικάτα στις εντολές τους;

Οι κλειδοκράτορες της -επί της ουσίας- κατοχής της χώρας μας, οι εκπρόσωποι του περιβόητου ΔΝΤ και της ΕΕ, ο -και... υποψήφιος υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας- Ντομινίκ Στρος Καν κι ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Όλι Ρεν έρχονται στις αρχές της εβδομάδας στη χώρα μας, για να μας... συνετίσουν!

Μάλιστα στον επικεφαλής του ΔΝΤ και στον ευρωπαίο Επίτροπο παραχωρήθηκε και η τιμή να μιλήσουν και στην ελληνική Βουλή (!), γεγονός πρωτόγνωρο όσο και ενδεικτικό της δουλοπρέπειας με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους δανειστές μας και -εν δυνάμει- κρατούντες τα κλειδιά της Ελλάδας, αφού τους τα έχει παραχωρήσει!
Συνήθως στην ελληνική Βουλή απευθύνουν ομιλίες αρχηγοί κρατών ή πρωθυπουργοί. Τώρα η κυβέρνηση παραχώρησε αυτό το προνόμιο σε έναν επικεφαλής ενός διεθνούς οργανισμού και σε έναν Επίτροπο, γεγονός, επαναλαμβάνουμε, πρωτόγνωρο. Όσο και χαρακτηριστικό της νοοτροπίας με την οποία αντιμετωπίζει τους «σωτήρες» μας!
Βέβαια είναι η ίδια ελληνική κυβέρνηση, η οποία ουδόλως διαπραγματεύτηκε τους επαχθέστατους όρους του δανείου που πήρε, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται εκ των υστέρων σε ποια τρομακτική κατάσταση έφερε την Ελλάδα και να τρέχει να καλυφτεί πίσω απ' τη διαπραγμάτευση που έκαναν οι Ιρλανδοί, μιλώντας μάλιστα για... επιτυχία της, επειδή και για λόγους ίσης μεταχείρισης είναι πιθανό να επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής του ελληνικού δανείου!
Και είναι εκπληκτικό, ότι μέχρι στιγμής ουδεμία φωνή αντίστασης, αντίδρασης, αξιοπρέπειας έχει ακουστεί ενάντια σε αυτήν την πρωτοφανή δουλοπρέπεια. Ίσως, όπως πληροφορηθήκαμε, το ΚΚΕ, ενδεχομένως κι ο ΣΥΡΙΖΑ, να αντιδράσουν. Είναι πιθανό, όπως μας είπε στέλεχος του ΚΚΕ, «ο Στρος Καν κι ο Όλι Ρεν να είναι στη Βουλή και το ΚΚΕ έξω απ' τη Βουλή», αφού άλλωστε συνδικάτα προσκείμενα στο ΚΚΕ έχουν προγραμματίσει διαδήλωση την ώρα της ομιλίας του Στρος Καν και του Ρεν.
Οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έχουν προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Και πώς να το κάνουν, εδώ που τα λέμε, αφού εμφανίζονται σαν δεκανίκια μιας απερίγραπτα αντιλαϊκής πολιτικής και μάλιστα μετά τα αποκαλυπτήρια και του προέδρου της ΓΣΣΕ Γ. Παναγόπουλου;
Άλλωστε -και ενδεικτικό του πώς μας αντιμετωπίζουν- και οι δυο... κλειδοκράτορες έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με συνδικαλιστές και με βουλευτές και φυσικά και με πολιτικούς αρχηγούς...
Προφανώς προκειμένου να πείσουν για την... αναγκαιότητα του Μνημονίου, της λαίλαπας ενάντια σε δικαιώματα και εισοδήματα, της κατεδάφισης των πάντων.
Έρχονται για να μας «συνετίσουν»!
Άλλωστε ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης των κλειδοκρατόρων είναι να μας... συνετίσουν, να μας «νουθετήσουν», να μας πείσουν να δεχτούμε ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες κατεδαφίσεις!
Και φυσικά προκειμένου να στηρίξουν τον Γ. Παπανδρέου και την κατοχική του κυβέρνηση!
Αντιλαμβάνονται όλοι αυτής της... κομπανίας ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό, κρίσιμο για τις περαιτέρω εξελίξεις, πολιτικές, οικονομικές, εν γένει εξελίξεις.
Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απορρυθμίσεις: στην αγορά εργασίας, στα εισοδηματικά, στα εργατικά και συνολικότερα δικαιώματα, οι κατεδαφίσεις, η διάλυση, η παντελής διάλυση του κοινωνικού ιστού, η τοποθέτηση του λαού μας στα «αζήτητα», ο πλήρης πολιτικός του ευνουχισμός.
Αυτό έχει διατάξει η «τρόικα», αυτό έχει αποδεχτεί η περιδεής κυβέρνηση του Γιώργου. Μα απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει ως το τέλος αυτός ο πολιτικός και εργασιακός μεσαίωνας, είναι η περιβόητη συναίνεση.
Χωρίς αυτήν υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν αντιδράσεις, ίσως και ανεξέλεγκτες. Και τότε να μην ολοκληρωθεί η δήωση των πάντων. Κάτι να περισωθεί εν πάση περιπτώσει.
Και αυτήν ακριβώς τη συναίνεση έρχονται να βοηθήσουν οι εκπρόσωποι της «τρόικας». Να δώσουν δηλαδή και με λίγα λόγια χείρα βοηθείας στον Γιώργο, για να ολοκληρώσει την πλήρη κατεδάφιση και να εισπράξει την 4η δόση του κατοχικού δανείου. Ακριβώς γι' αυτό και ο επικεφαλής του περιβόητου ΔΝΤ, που σε άλλες εποχές θα αποτελούσε το κόκκινο πανί ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ (για να μην πούμε ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, στις καλές εποχές...) φτάνει στο σημείο να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, για να πετάξει σανίδα σωτηρίας στον δεινά δοκιμαζόμενο κ. Παπανδρέου.
Εν κατακλείδι, περνάμε εποχές δεινές. Τα πάντα είναι δεμένα στις χειροπέδες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Και τα όσα θα συμβούν από δω και πέρα θα είναι καθοριστικά. Θα καταντήσει η Ελλάδα μια «μπανανία» χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της;
Ή θα υπάρξουν αντιστάσεις; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου