Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί δεν έδειξαν την ομιλία Στρος-Καν

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εξέδωσε η Βουλή, για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε απευθείας η «ομιλία» του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων από το κανάλι της Βουλής .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ομιλία  και οι τοποθετήσεις των Βουλεύτων , δεν μεταδόθηκαν απευθείας επειδή ….βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Εξορθολογισμός διαδικασιών και επιτάχυνση της διοικητικής δίκης».
Όπως τονίζεται από το γραφείο τύπου, «ουδέποτε στο παρελθόν έχει διακοπεί η τηλεοπτική μετάδοση του νομοθετικού έργου από την Ολομέλεια για την μετάδοση ακρόασης σε Επιτροπή».
Βέβαια αυτό που αποκρύπτει ο κ. Πετσάλνικος είναι το γεγονός ότι ουδέποτε στο παρελθόν ΜΗ επίσημος εκπρόσωπος κράτους έχει ανέβει στα έδρανα της Βουλής και απευθύνεται προς τους Βουλευτές.
Άρα δεν επρόκειτο για κάποιο ασήμαντο γεγονός που θα μπορούσε να … «επισκιαστεί» από την ταυτόχρονη διεξαγωγή του νομοθετικού έργου από την Ολομέλεια.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «με πρωτοβουλία του Καναλιού της Βουλής και σε συνεργασία με την ΕΡΤ εστάλη, την ώρα του γεγονότος, από τις κάμερες της Βουλής, σε εικόνα και ήχο η ομιλία του κ. Στρος Καν και οι τοποθετήσεις-ερωτήσεις των βουλευτών προς όλα τα ιδιωτικά κανάλια, όπως και προς όλα τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, που ενδιαφέρθηκαν, ώστε να έχουν μία άμεση και ανεμπόδιστη ενημέρωση.
Η μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής, μέσω της ΕΡΤ, της εικόνας και του ήχου «ζωντανά¨ έδινε τη δυνατότητα στα ιδιωτικά κανάλια και στα ξένα πρακτορεία ειδήσεων να μεταδώσουν απευθείας τη συνεδρίαση της Επιτροπής, εφόσον το επιθυμούσαν» .
Όπως αποδεικνύεται,  παραδόξως ( αφού η ακροαματικότητα τους θα εκτοξευόταν στα ύψη) τα ιδιωτικά κανάλια δεν μετέδωσαν «ζωντανά»¨ το γεγονός, παρόλα τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που εδέχθησαν από πολίτες που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν ΟΛΟ το γεγονός και όχι αποσπασματικό και …κατά το δοκούν !
Παραδόξως το ίδιο συνέβη και με την ΕΡΤ (αυτή τη ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση που πληρώνουμε ΟΛΟΙ)!
Θέλει το …. «σινάφι» να κρυφτεί και δεν μπορεί !

1 σχόλιο: