Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ... ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

1591085Την αναγκαιότητα στήριξης της κυβέρνησης -την οποία χαρακτήρισε "γενναία"- από την κοινωνία και ει δυνατόν την πολιτική στήριξη από τα κόμματα τα οποία πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι διακυβεύεται η σωτηρία της χώρας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στη διάρκεια των δηλώσεων στις οποίες προέβη μαζί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, δεν πάμε κάπου απρόσκλητοι, ξέρουμε τους χαρακτηρισμούς για το ΔΝΤ, ξέρουμε ότι γίνονται διαδηλώσεις που μας λένε να φύγουμε, λέμε, όμως, ότι είναι καλύτερα να είμαστε εδώ, παρά να είμαστε έξω, και όσο το ταχύτερο μπορέσετε να πετάξετε με τα δικά σας φτερά τόσο το καλύτερο", είπε ο κ. Στρος Καν, προσθέτοντας "μην μάχεστε τον γιατρό που καμιά φορά δίνει φάρμακα που δεν σας αρέσουν".

"Από την πλευρά μας (σ.σ. το ΔΝΤ) είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε", είπε χαρακτηριστικά για την επιμήκυνση, ο κ. Στρος Καν, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα "τεχνικό" και προσθέτοντας ότι όλο και περισσότερο στην ΕΕ κατανοούν ότι υπάρχει ανάγκη η επιμήκυνση της αποπληρωμής να γίνει ταυτόχρονα από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ερωτηθείς αν η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα επιφέρει και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Στρος Καν είπε ότι "είπα μεν ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, αλλά δεν είπα ότι τα χειρότερα θα έλθουν, τίποτα το καινούριο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα που συνεχίζεται κανονικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου