Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σωστός ο Σούρλας: Τέλος στο ξέπλυμα χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών


Στο πρόβλημα που απασχόλησε τη Γραμματεία Διαφάνειας για την πάταξη κυκλωμάτων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών, έδωσε λύση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλα, με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π., πρόεδρος της οποίας είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, κανένας δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του, αφού η είσπραξη θα γίνεται μέσω τράπεζας, ενώ παράλληλα θα παταχθεί το φαινόμενο του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος με τα «ανώνυμα» δελτία χαμηλού κέρδους, κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, αφού γι” αυτά δεν θα χορηγείται πλέον βεβαίωση κερδών.

Έτσι, δεν θα έχει νόημα για τους επιτήδειους να εμφανίζονται ως νικητές εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων δελτίων χαμηλού κέρδους ετησίως, όπως γινόταν μέχρι τώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο κ. Σούρλας σε δήλωσή του τόνισε ότι «με τον κανονισμό αυτό της Ε.Ε.Ε.Π. τίθεται πλέον τέρμα στο ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών».

Πρέπει να περάσουμε απ’ τις αρνήσεις στις καταφάσεις

Δεν είμαστε νέοι στη χώρα αυτή, ούτε καινούργιοι. Δεν ήμασταν στα σπίτια μας τα προηγούμενα χρόνια, ούτε κοιτάγαμε μόνον τις δουλειές μας, σε συνταγές επιτυχίας πειθόμενοι. Είμαστε παλιοί και βεβαρυμένοι/ες με όλα όσα σημάδεψαν τη διαδρομή του τόπου αυτού σε εθνικό και τοπικά επίπεδα. Με καταγωγή και εφόδιο την ιστορία, αλλά, κυρίως, την κουλτούρα της ανανεωτικής αριστεράς στη χώρα μας, έχοντας όμως ταυτόχρονα την πλήρη επίγνωση, ότι αυτή, σαν ιστορικό πολιτικό ρεύμα έχει προ πολλού ξεπεραστεί, μαζί με τον κομμουνισμό, εντός του οποίου γεννήθηκε.
Υπήρξαμε παρόντες και παρεμβαίνοντες σε όλη τη διάρκεια των ζωών μας. Παρόντες και ηττημένοι. Ευρωπαϊστές, όταν κυρίαρχος και ισοπεδωτικός σάρωνε ο εθνολαϊκισμός. Κοσμοπολίτες και εξωστρεφείς, όταν προοπτική θεωρείτο ο επαρχιωτισμός. Κινηματικοί, όταν το μόνο που υπήρχε ήταν το «λαϊκό» κίνημα. Φιλελεύθεροι κοινωνικά, πριν αυτό γίνει lifestyle. Ανοιχτοί σε πολιτικές συνεργασίες και συνύπαρξη, όταν αυτό θεωρείτο προδοσία.
Επιζητώντας τα ανοιχτά πεδία και τον ταχύ βηματισμό, βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι σε κλειστοφοβικές γωνίες λαβυρίνθου. Επιζητώντας τις ευρύτατες συνθέσεις, καταδικαστήκαμε στη μειοψηφία, αφού η κυρίαρχη επιλογή ήταν οι διαιρέσεις.
Διαδρομή γεμάτη πάθος, αγάπη και λάθη. Διαδρομή, που μας υποχρεώνει σε αναστοχασμό και υπευθυνότητα. Η κρίση, καταλύτης στην πορεία αυτή, μας δικαίωσε σε πολλά, κακοποιώντας μας. Το ίδιο είχε κάνει και η περίοδος της ομαλότητας. Μας διέψευσε σε άλλα, χλευάζοντάς μας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πιστεύουμε ότι η υπέρβασή της απαιτεί συνθέσεις σε συγκεκριμένο σχέδιο. Αν και μικροί το δέμας, με την πολιτική πρωτοβουλία των ΜΕΤΑρρυθμιστών επαναφέρουμε το αίτημα για την υπέρβαση των διαφορών και τη συνάντηση σε έναν νέο, κοινό τόπο όλων των δυνάμεων εκείνων, που συμφωνούν στην ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων και επίτευξης της ευρωπαϊκής κανονικότητας. Είναι κοινή παραδοχή πια, ότι πέντε χρόνια μνημονιακής προσπάθειας και παρατεταμένης λιτότητας απέδωσαν λιγότερα από τα ελάχιστα. Η επίλυση των δομικών- συστημικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, παραπέμπεται από την κυβέρνηση σε ένα μέλλον διαρκώς αναβαλλόμενο. Έτσι λοιπόν, πέντε χρόνια προσπαθειών και σκληρής λιτότητας για ορισμένους από εμάς, πέρασαν με αγώνες και αγωνία, να μην αλλάξει τίποτα, επ’ ωφελεία κάποιων άλλων. Οικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι όχι μόνον αλληλοσυντηρούνται, αλλά και μεγιστοποιούν αλλήλους. Το χειρότερο όμως είναι, ότι όλα αυτά διαδραματίζονται, ενώ απειλείται πια και η ίδια η «ευρωπαϊκή κανονικότητα», με την κρίση να ανηφορίζει από τη Μεσόγειο στο Βερολίνο.
Στο περιβάλλον αυτό, όλα, όσα μας ορίζουν πολιτικά απειλούνται ακόμη περισσότερο. Θα μπορούσαμε να κουνάμε το δάχτυλο και να ζητάμε ευθύνες. Δεν το κάνουμε. Απ' τις αρνήσεις πρέπει να περάσουμε στις καταφάσεις. Στο περιβάλλον αυτό, επιβάλλονται συναντήσεις και συνθέσεις∙ πολυπρισματική όραση και κοφτερή ματιά. Γνώση και πρωτοτυπία. Υπερβάσεις. Καινούργιοι τόποι συναντήσεων. Άλλοι απ’ τους παλιούς.
Το επιχείρημα της πολυδιάσπασης εναντίον μας. Αυτό του «ναρκισσισμού των μικρών διαφορών», που με τη διττή λειτουργία του εξασφαλίζει αφ’ ενός την εξιδανίκευση του εαυτού, αφ’ ετέρου την υποτίμηση του άλλου. Όμως, πρόκειται για επιχείρημα σε απόλυτη αντίθεση με διακηρυγμένες θέσεις και κατακτημένα χαρακτηριστικά. Που μας αδικεί κατάφωρα. Κάθε άλλο παρά εξιδανικεύουμε εαυτούς, ενώ επιζητούμε ακριβώς τη συνύπαρξη με τους «άλλους». 
Μπορεί οι ΜΕΤΑρρυθμιστές να μην πετύχουμε αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε. Πρόκειται για ένα εγχείρημα όμως που δεν εξαρτάται μόνον από εμάς. Τόσο η επιτυχία, όσο και η αποτυχία του θα έχουν πολλές μητέρες και πατέρες.
*Η Ντόρα Τσικαρδάνη είναι δικηγόρος και στέλεχος των ΜΕΤΑρρυθμιστών
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΩΣ «ΜΕΓΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗ» ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΣΥΛΙΑ.

Θα διαβάσετε σημερα στα πρωτοσελιδα για την …καθυστερημένη απαντηση του Παπανδρεου στον Βενιζέλο μέσω επιστολής. Λες και εχει αυτόβουλη παρουσία ο αχυράνθρωπος για να μπορει να εκφραστεί χωρις να συμβουλευτεί όλη την σεχτα που τον χρησιμοποιεί ως βιτρίνα. Η αλήθεια όμως βρίσκεται στην δημοσκοπηση που πηρε στα χερια του ο Παπανδρεου και ειναι άκρως ενδεικτική για το τι θα επακολουθήσει:…το ΠΑΣΟΚ καταρρέει πανελλαδικά και η μόνη περίπτωση να εκλεγεί βουλευτής ο Γ. Παπανδρεου ειναι αυτη της Β´ Αθηνας. Ουτε καν της Α.
Ο κρύος ιδρώτας είχε αρχίσει να τον λούζει απο όταν έμαθε για την πρόταση Βενιζέλου στον Ηλία Λιβάνη για να ειναι υποψηφιος στην Αχαΐα. Πρόταση που φυσικά αρνήθηκε ο γνωστός εκδότης, ηταν όμως ξεκάθαρο σημάδι για τις προθέσεις Βενιζέλου. Θέλει πασει θυσία τον Παπανδρεου εκτος βουλής, γεγονός που προκαλεί τρόμο στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Πισω λοιπον απο τις περικοκλάδες που παρακολουθούν σαν χαχολοι οι «έγκριτοι» αναλυτές, μοναδική στόχευση του Γιώργου για την συνάντηση ηταν η εξασφάλιση της επανεκλογής του. Δεν πηρε την δέσμευση για την Β´ Αθηνας και άρχισε τα… εξώδικα!
Όσο για το υποτιθέμενο «αντάρτικο» και «νεο κομμα» με Ραγκουσηδες, εκει το χαστούκι ηταν ακομα ισχυρότερο: Με το ζόρι θα φτάσει το 1%. Γι” αυτο και το σενάριο έπαψε να ακούγεται ακόμη και ως μπλόφα από τα χείλη των Παπανδρεϊκων.
Κατά τα άλλα, ακόμη περιμένουμε το πόρισμα για το μεγα πλιάτσικο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Πραγματικά, περιμένουμε την στιγμή που ο Μπόμπολας θα κυκλοφορήσει με πρωτοσελιδο τυπου «Πλιατσικολόγος ο μέγας στοχαστής»…

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το Ποταμι θέλει κατάργηση του «Βασικού Μετόχου»! Θα νόμιζε κανείς οτι ειναι του Μπομπολα το κομμα…

Ο Ποταμης καταργει τον βασικο μετοχο στα ΜΜΕ…
Κλαιω….

Δημητρης Καμμενος
ΠΠ
σσΟ: Βρείτε μου εναν ψηφοφόρο. ΕΝΑΝ! Να του κουνήσω το κρανίο για να δω αν εχει περιεχόμενο.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ, του ΣΤΡΑΤΟΥ και των Χρηστων Ηθων.
Δε γουσταρουν την Ορθοδοξια….!
Η Οθροδοξια ειναι ο μοναδικος εχθρος της ΝΤΠ.
μπαχαλο ολα….
Αυτο ειναι το Ποταμι….
Το εργαλειο της Νεας Ταξης Πραγματων σε αποστολη διαλυσης της Ελλαδας.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ! Θέλουν να κρατήσουν τον υποδικο Γεωργίου από την πίσω πόρτα!

ελστατ2Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Η ΕΛΣΤΑΤ για μια ακόμα φορά βορά στους όρους των δανειστών για την επιτυχή αξιολόγηση και χρηματοδότηση της χώρας!
Σήμερα που οι δανειστές αναμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα παραμείνει θύλακάς τους με τον κ. Γεωργίου στην ηγεσία της την επόμενη μέρα. Έτσι ζητούν ως προαπαιτούμενο μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο του ’15 που λήγει η θητεία του κ. Γεωργίου, ο νέος Πρόεδρος να μην προταθεί από τον τότε Υπουργό Οικονομικών και να εγκριθεί από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά να προτείνεται από μια «ανεξάρτητη»…επιτροπή που θα συσταθεί και θα απαρτίζεται από έλληνες και ξένους αγνώστου ταυτότητας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ προβλέπει, ότι οι «ανεξαρτησίες», της επιτροπής που θα δημιουργηθεί, καθώς και της υφιστάμενης ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής της ΕΛΣΤΑΤ για την οποία προαπαιτείται η επέκταση της θητείας της, αλλά και η ανεξαρτησία της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, «είναι ένας ψευδόκοσμος, όπου η ονομασία τους εξαπατά την έννοια τους», όπως θα έλεγε και ο Γκυ Ντεμπόρ στην κοινωνία του θεάματος.
Η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα είναι η μόνη Υπηρεσία του Ελληνικού κράτους που όχι μόνο ελέγχεται (αυτό γίνεται παντού), αλλά διοικείται απευθείας από τους δανειστές.
Για την Κυβέρνηση μαθαίνουμε ότι αυτοί οι προαπαιτούμενοι όροι έγιναν με ευκολία δεκτοί, διαιωνίζοντας έτσι την κρίση ανεξαρτησίας που βρίσκεται η ΕΛΣΤΑΤ από τότε που ο πρωθυπουργός και «καπετάνιος του Τιτανικού» αλλά και ο υπόδικος Υπουργός με το στικάκι της Λα Γκαρντ, τοποθέτησαν εν ενεργεία υπάλληλο του ΔΝΤ στη θέση του Προέδρου της, υπονομεύοντας τον ιδρυτικό της νόμο.
Ο κ. Γεωργίου ως «μισθοφόρος» της τρόικα, έχοντας την πλήρη στήριξή της και λειτουργώντας «υπεράνω» της Κυβέρνησης, δεν υποβάλει τα αιτήματά του ως θα όφειλε στο Κοινοβούλιο, αλλά τα επιβάλει δια μέσου των «αφεντικών» του.
Η ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να κατευθύνεται από πολιτικά φρονήματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει εξωτερικές παρεμβάσεις στο έργο της, όπως προβλέπει και ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής στην αρχή 1.1. Ποιος όμως αφελής σήμερα πιστεύει ότι δεν υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις;
Ζητάμε από την Κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τουλάχιστον, να μην υποθηκεύσει το μέλλον της.
Ζητάμε από όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τροποποιεί επ’ άπειρον το νομικό πλαίσιο της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τις εκάστοτε επιδιώξεις των δανειστών και του εκπροσώπου της στην υπηρεσία μας.
Ζητάμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης έτσι ώστε η υπόθεση του ελλείμματος 2009 να φτάσει επιτέλους στο ακροατήριο.
Ζητάμε η κυβέρνηση να πάψει να στηρίζει έναν υπόδικο και να τον απομακρύνει από την θέση του, όπως ομόφωνα η ολομέλεια της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, ζήτησε.

Έως τότε η ξεφτίλα συνεχίζεται…

Καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ.

Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Γ. Καρατζαφέρης

Την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής καθώς το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής ειναι επιβαρυντικό.
Οπως αναφέρεται στο πόρισμα ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης δύο υπεράκτιων εταιριών, καθώς και ακίνητης περιουσίας ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, και συγκεκριμένα αυτά της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από συμμετοχή σε εγκληματική δράση και της ίδρυσης/ συμμετοχής σε offshore.
Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών παραπέμπει τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ στον εισαγγελέα και το Ελεγκτικό Συνέδριο, μαζί με τον συνοδευτικό φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα. Επίσης Θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα.
Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, βουλευτής που δεν κατονομάζεται αποκάλυψε πως υπήρξε και τρίτη off shore που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Όπως αναφέρει «την 5-8-2008 πραγματοποιήθηκε έμβασμα ύψους 150.000 ευρώ από λογαριασμό που διατηρούσε η εταιρία MALWERN στην τράπεζα ABJ προς λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα Julius Baer and Co Ltd στη νήσο GUERNSEY, η εταιρία με την επωνυμία «CATALINA INTERNATIONAL». Σύμφωνα με την έρευνα «πραγματικοί και ισότιμοι δικαιούχοι της εν λόγω εταιρίας είναι ο κ. Καρατζαφέρης και ο υιός του, Ιωάννης Καρατζαφέρης».
Προκύπτει ακόμη ότι «η συγκεκριμένη συναλλαγή αφορούσε στην τελική αποπληρωμή προσωπικού δανείου ύψους 1.650.000 ευρώ που είχε λάβει τον Οκτώβριο του 2007 ο Αλέξανδρος Τσάτσος από την εταιρία CATALINA, το οποίο φέρεται να επεστράφη μόλις έναν μήνα μετά, τον Νοέμβριο του 2007, μέσω τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε στο Λονδίνο».
Στη συνέχεια αναφέρεται: «Η εταιρία CATALINA με έδρα τα νησιά Τερκς και Κέικος ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 για να μετονομαστεί τον Ιανουάριο του 2009 σε SUNLIGHT DELIGHT LTD, στην οποία ορίστηκε ως εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ Παναγιώτα Βασιλάκη». Αυτό σημαίνει ότι η κα Βασιλάκη κατείχε τις μετοχές για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου, δηλαδή του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σε άλλο σημείο του πορίσματος οι ελεγκτές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «η αποτίμηση του portofolio ης εταιρίας στην τράπεζα JULIUS BAER ανέρχονταν σε 6.400.000 δολάρια (μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις= 3,2 εκατ. δολάρια και ομόλογα= 3,2 εκατ. δολάρια»).
Παράλληλα, αναφέρεται ότι «στο φάκελο ΔΕΟΥΣΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ που διατηρούσε η τράπεζα JULIUS BAER για τον Γεώργιο Καρατζαφέρη, βρέθηκαν έγγραφα της υπεράκτιας εταιρίας (offshore) με την επωνυμία HOMERIC με έδρα τα νησιά Τερκς και Κέικος που ιδρύθηκε στις 28-10-1983, καθώς επίσης και ότι εκτός από τις δύο υπεράκτιες εταιρίες, εμφανίζεται ως κάτοχος ακίνητης περιουσίας ύψους 20 εκατ. Ευρώ».
Στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Γ. Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλιο του 2010 οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.
Το πόρισμα καταλήγει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης «είναι υπόχρεος να υποβάλλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και ότι απαγορεύεται να διαθέτει, ο ίδιος ή μέσω παρένθετου προσώπου, υπεράκτια/ες εταιρία/ες».

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ "ΜΑΓΟΣ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Henry Kissinger: «Η Ουκρανία να ξεχάσει την Κριμαία και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ»


Για τα θέματα παγκόσμιας ασφάλειας και των απειλών αλλά και ειδικότερα για το θέμα της ένταξη της δημοκρατίας της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία(το αναφέρει ως "προσάρτηση") και για την Ουκρανία μίλησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Henry Kissinger και τα λεγόμενά του, όσο συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, πάντα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Μιλώντας για την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία, είπε αυτή αποτελεί μια ειδική περίπτωση καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν κάποτε μια χώρα για ένα μεγάλο διάστημα. Σύμφωνα με την άποψη του Kissinger η Δύση  πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη της.
Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως η Ουκρανία δεν πρέπει να ελπίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ στο προσεχές μέλλον καθώς στη  συμμαχία δεν πρόκειται να υπάρξει ομοφωνία για την εισδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Ευρώπη και ΗΠΑ δεν κατάλαβαν ποτέ τον αντίκτυπο αυτών των γεγονότων, γεγονότων όπως η έναρξη των διαπραγματεύσεων των οικονομικών σχέσεων της Ουκρανίας με την Ε.Ε. αλλά και την κορύφωσή τους με τις διαδηλώσεις στο Κίεβο», είπε ο μέντορας της εξωτερικής πολιτικής για να συνεχίσει: «Όλα αυτά τα θέματα αλλά και οι επιπτώσεις τους θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διαλόγου με τη Ρωσία και όχι ρήξης».
Ο Kissinger σημείωσε ότι η Ουκρανία είχε πάντα μια ιδιαίτερη σημασία για τη Ρωσία.
Η αποτυχία του να αντιληφθεί κάποιος αυτό είναι θανάσιμο σφάλμα και καλό θα ήταν για τις ουκρανικές αρχές να ξεχάσουν την Κριμαία:
«Κανένας στη Δύση δεν έχει προσφέρει μια αξιόπιστη λύση για την επαναφορά της Κριμαίας, κανείς στη Δύση δεν θέλει να πολεμήσει για την Α. Ουκρανία» είπε ο Kissinger ενώ επανέλαβε ότι η επιλογή των κυρώσεων στη Ρωσία ήταν και είναι λάθος.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ρωσία είναι ένα σημαντικό μέρος για το διεθνές  σύστημα και επομένως σημαντικό εργαλείο για τη λύση άλλων παγκόσμιων περιφερειακών προβλημάτων όπως για παράδειγμα αη κρίση με το Ιράν για τα πυρηνικά του ή του πολέμου στη Συρία» και συμπλήρωσε:
«Αυτό (σ.σ. η λύση προβλημάτων από τη Ρωσία) πρέπει να έχει απόλυτη προτεραιότητα από την τακτική κλιμάκωση σε μια και μόνο υπόθεση (σ.σ. Ουκρανία)».
Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν ξέχασε βέβαια να αναφερθεί πρώτα και κύρια στον διακαή πόθο του για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, η έλευση όμως της οποία είπε πως θα πάρει χρόνο και θα είναι πολύπλοκη.
«Δεν υπάρχουν σήμερα παγκόσμια αποδεκτοί κανόνες», είπε ο Kissinger μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel: «Υπάρχει η κινεζική άποψη, η ισλαμική άποψη, η δυτική άποψη και έως σε κάποιο σημείο η ρωσική άποψη. Και αυτές δεν είναι πάντα συμβατές μεταξύ τους» σημείωσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μηδενισμού τερατογενέσεις / του Χρήστου Γιανναρά.


Η εξάπλωση του Ισλάμ στον σημερινό κόσμο είναι έκπληξη, μαζί και αίνιγμα. Εκπληξη, για τη δυναμική της εξάπλωσης, την ταχύτητα και τις γεωγραφικές της διαστάσεις, την ικμάδα που εμφανίζει αυτή η θρησκεία στα πλαίσια ενός παγκοσμιοποιημένου πολιτισμού ριζικά αντιμεταφυσικού.

Αίνιγμα, γιατί η θρησκεία η ισλαμική, χωρίς να το επιδιώξει, έχει φτάσει να λειτουργεί σαν πόλος συσπείρωσης σε μια διεθνή στράτευση ενάντια στη Δύση χρησιμοποιώντας τους τρόπους και τις πρακτικές της Δύσης.

Το σκάνδαλο οξύνεται από τον αριθμό των θαυμαστών που αποκτά το Ισλάμ στους κόλπους των ίδιων των κοινωνιών της Δύσης: Γηγενείς Δυτικοί γοητεύονται από την ισλαμική θρησκεία, σπεύδουν να προσχωρήσουν σε αυτήν, να παραδοθούν με ολοκληρωτική αφοσίωση στον φανατισμένο αντίπαλο. Ο Βρετανός μασκοφόρος, που αποκεφαλίζει μπροστά στην κάμερα «απίστους» με την άνεση που θα έλιωνε πατώντας την μια κατσαρίδα, είναι φανερό ότι μισεί με πάθος τον πολιτισμό των πατέρων του, την πίστη της μάνας του. Παιδιά, αγόρια - κορίτσια από τις πιο αναπτυγμένες κοινωνίες της Δύσης, μηχανεύονται χίλια-δυο τεχνάσματα για να δραπετεύσουν από τους καταναλωτικούς «παραδείσους» και να φτάσουν στο κράτος των Τζιχαντιστών στο Ιράκ: να θυσιαστούν στον «ιερό πόλεμο» ενάντια στη Δύση. Ποια κίνητρα έχουν, τι τα συνεπαίρνει σε αυτή τη μέθη;

Δεν πρόκειται για μια μεταφυσική πίστη που μάχεται ένα αντιμεταφυσικό «παράδειγμα», όχι. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία χωρίς μεταφυσική, δεν φιλοδόξησε ποτέ να κομίσει απαντήσεις σε ερωτήματα υπαρξιακά: ερωτήματα για την αιτία και τον σκοπό (το «νόημα») της ζωής, του κόσμου, της Ιστορίας, να μας πει: γιατί το κάλλος, γιατί η ετερότητα, γιατί ο έρωτας, να δώσει μια εξήγηση στο σκάνδαλο της φθοράς και του θανάτου, του «κακού» που κυριαρχεί στον κόσμο. Το ιερό βιβλίο του Ισλάμ είναι ένα εγχείριδιο κανόνων συμπεριφοράς για την πρακτική της καθημερινότητας, μαζί και μια ψυχολογική εμμονή σε «αυτονόητα» στερεότυπα για αμοιβή των πιστών και εξολοθρεμό των απίστων. Η προσδοκία των ευσεβών μουσουλμάνων είναι μια ατέρμονη παράταση της ύπαρξης μετά τον θάνατο, με απολαύσεις υλικές, σαν αυτές που ονειρεύεται επί γης κάθε στερημένος.

Το κίνητρο που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι ωθεί νέους ανθρώπους σήμερα να αποδράσουν από τους καταναλωτικούς παραδείσους της Δύσης και να στρατευθούν στο μαχόμενο τη Δύση Ισλάμ, είναι ίσως ο τρόμος του κενού, παράγωγο του θεωρητικού και έμπρακτου μηδενισμού, κυρίαρχου στις δυτικές κοινωνίες. Το παγκοσμιοποιημένο δυτικό «παράδειγμα» έχει μεταβάλει τον πλανήτη σε πεδίο, όπου κυρίαρχος είναι ο νόμος της ζούγκλας: Ενας ολοκληρωτικά επιβαλλόμενος αμοραλισμός, η ηθική της δύναμης του ισχυροτέρου, η αδυσώπητη, στυγνή απολυταρχία των «αγορών». Τηρούνται όλα τα προσχήματα των «φιλελεύθερων», δημοκρατικών ιδεωδών της Δύσης: Γίνονται εκλογές, λειτουργούν κοινοβούλια, θεσμοί Δικαιοσύνης, αυτονομημένα από το κράτος ΜΜΕ. Και πίσω από την παντομίμα, η αόρατη αλλά παντοδύναμη εξουσία των οικονομικών συμφερόντων καθορίζει τα πάντα: Σε ποιον θα δοθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια προεκλογικών δαπανών, ώστε να είναι νομοτελειακά δεδομένη η εκλογή του (στην προεδρία των ΗΠΑ ή... στην Β΄ Αθηνών!) – αφού το χρήμα εξασφαλίζει τη διαφημιστική πλύση εγκεφάλου των μαζών, δηλαδή τη νομιμοποίηση της απόλυτης εξουσιαστικής αυθαιρεσίας.

Το 4% του γήινου πληθυσμού απολαμβάνει, χάρη στην εξαπάτηση ή στον εξανδραποδισμό του υπόλοιπου 96%, παραδείσους χλιδής, ηδονής και δύναμης, που καμιά αφελής θρησκευτική επαγγελία δεν θα μπορούσε ποτέ να φαντασιωθεί. Ιδιωτικοί «οίκοι» αξιολογούν κρατικές οικονομίες, αποφασίζουν (πέρα από κάθε πολιτικό έλεγχο) ποια κοινωνία θα λιμοκτονήσει και ποια θα δανειοδοτηθεί. Πολεμικές βιομηχανίες και ο υπόκοσμος της λαθρεμπορίας των όπλων επιλέγουν ποια χώρα θα μακελευτεί και με ποιο πρόσχημα. Και πάει λέγοντας.

Απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη του κυρίαρχου στο δυτικό «παράδειγμα» μηδενισμού (μηδενισμού κάθε «νοήματος» της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης – του κάλλους, της ετερότητας και μοναδικότητας, των σχέσεων κοινωνίας), κάποιοι Δυτικοί ζητάνε να αρπαχτούν από μια συνεπέστερη «πίστη». Και όσο μεγαλύτερος ο πανικός από τον εφιάλτη, τόσο πιο τυφλή η πίστη που τους ντοπάρει. Ο Βρετανός που αποκεφαλίζει ανθρώπους επιδεικτικά μπροστά στην κάμερα, «πιστεύει», ίσως, ότι έτσι αντιστέκεται στις πετρελαϊκές εταιρείες που βάσισαν στην παραπληροφόρηση την εισβολή στο Ιράκ (πιθανόν και τον αφανισμό τριών χιλιάδων ανθρώπων στους Δίδυμους Πύργους). Ο μηδενισμός γεννάει τόσο το τυφλό συμφέρον όσο και την τυφλή «πίστη».

Το 1887 ο Νίτσε έγραφε για τον ευρωπαϊκό μηδενισμό: «Αυτό που σας αφηγούμαι, είναι η ιστορία των επόμενων δύο αιώνων. Περιγράφω αυτό που έρχεται, αυτό που δεν μπορεί πια να μη συμβεί: την ανάδυση του μηδενισμού». Απίστευτα ευθύβολη πρόβλεψη. Που τη συνόδευε και η απερίφραστη αιτιολόγησή της: «Ο μηδενισμός, ο πιο ανησυχητικός από τους επισκέπτες, στέκεται στο κατώφλι της πόρτας», επειδή «ο Θεός πέθανε και τον σκοτώσαμε εμείς – εσείς και εγώ! Εμείς όλοι είμαστε οι φονιάδες του!.. Τι άλλο είναι πια αυτές οι εκκλησίες, παρά οι τάφοι και τα μνήματα του Θεού;».

Η νοησιαρχία, που μεταβάλλει το άθλημα της πίστης - εμπιστοσύνης σε πακέτο ιδεολογικών «πεποιθήσεων», ο νομικισμός και ο ηθικισμός, που έχουν αλλοτριώσει το εκκλησιαστικό γεγονός σε ιδρυματική κατοχύρωση της «ενάρετης» εγωπάθειας και της ναρκισσιστικής αυτασφάλισης, η ασφυκτικά ατομοκεντρική «σωτηρία», εξαγορασμένη δικαιωματικά με αξιόμισθες πράξεις για την αιώνια επιβίωση του εγώ – αυτά όλα είναι ο «θάνατος του Θεού», η αποθέωση του μηδενισμού. Και δεν συμβαίνουν κάπου στην «παραστρατημένη» Δύση όλα αυτά, Δύση είμαστε πια όλοι μας. Ακούστε τα κηρύγματα των ελλαδιτών επισκόπων, αναζητήστε εξήγηση: γιατί χειροτονούνται επίσκοποι, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, μόνο όσοι εκφέρουν πεθαμένο λόγο για μια ιδεοληψία Θεού, γιατί η ανθρώπινη ποιότητα, μέσα στην Εκκλησία, είναι εν διωγμώ. Παρακολουθήστε στο διαδίκτυο να ενθρονίζονται σε μητροπολιτικούς θρόνους παιδάρια τέτοιων δεξιοτήτων «διαπλοκής», ώστε να έχουν θεατές του «θριάμβου» τους τον πρωθυπουργό με το μισό υπουργικό του συμβούλιο και περίπου όλους τους ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους.

Οταν πεθαμένοι άνθρωποι διαχειρίζονται τη μαρτυρία για τη ζωή που νικάει τον θάνατο, το επόμενο (λογικά) πλάνο είναι ο τζιχαντιστής Βρετανός, που κηρύττει κόβοντας κεφάλια.

Τα πανεπιστήμια ανήκουν στον λαό



Τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στους φοιτητές. Δεν ανήκουν στους διδάσκοντες. Δεν ανήκουν ούτε στους διοικητικούς υπαλλήλους. Και σίγουρα δεν ανήκουν στα εξωπανεπιστημιακά φρικιά, στους αλλοδαπούς λιανοπωλητές των λαθραίων της Καμόρα ή στους πρεζέμπορους. Τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στα κόμματα, ούτε καν σε αυτό που ανήκω εγώ, ακόμη και αν έπαιρνε στις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ ποσοστό 99,9%, άρα πολύ περισσότερο δεν ανήκουν σε 1.000 μειοψηφικούς νοματαίους σε μια κοινότητα δεκάδων χιλιάδων, επειδή αυτοί γκαρίζουν περισσότερο και δεν διστάζουν να παραβιάσουν τον νόμο.


Τα πανεπιστήμια ανήκουν στον ελληνικό λαό στο σύνολό του και ιδίως στους φορολογούμενους πολίτες. Μέσα στην Παιδεία, όπως σε όλη την κοινωνία, υπάρχουν μειοψηφικές απόψεις, οι οποίες ακούγονται και πρέπει να ακούγονται. Δόξα τω Γιαραμπή, στη σημερινή εποχή της υπερπληροφόρησης, του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της πληθώρας έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, μπορείς να ξεκουφαίνεις τον κόσμο ανεμπόδιστα, προπαγανδίζοντας την πιο ακραία θέση, ακόμη και αν είναι η πιο εξωφρενική μπούρδα που κάνει και τους γάτους στα κεραμίδια να κυλιούνται ανάσκελα από τα γέλια. Μπορείς να βγεις στον δρόμο με το πανό σου και την ντουντούκα, να γράφεις «φιλιππικούς» σε blogs, facebook και twitter, να τυπώνεις και μοιράζεις προκηρύξεις. Δεν χρειάζεσαι πολύγραφο και τσιλιαδόρους. Κανείς δεν θα σε συλλάβει, δεν πρόκειται να σου κάνουν φάλαγγα, ούτε να πας εξορία. Ο καθένας μπορεί να διαδίδει το κοντό του ή το μακρύ του, να πείθει, να προκαλεί υπνηλία ή να αυτογελοιοποιείται. Αυτό δεν είναι «χούντα», αριστερά αστροπελέκια μου. Είπαμε, σήμερα δεν έχουμε έλλειμμα ελευθερίας αλλά περίσσευμα ασυδοσίας.


Οι αγωνισταί του φοιτητικού κουνήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, είχαν -προσέξτε- «προγραμματισμένη κατάληψη». Σωστά διαβάσατε. Αυτό εμπόδισε η Αστυνομία της Ελληνικής Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του πρύτανη, ο οποίος, κατά την άποψη μου, αν το αμελούσε, θα διέπραττε καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος.


Τα πανεπιστήμια, λοιπόν, δεν ανήκουν στους φοιτητές και σίγουρα η κατάληψη, πράξη παράνομη αφού καταλύει την ομαλή λειτουργία και βλάπτει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των μη «επαναστατών του κώλου» φοιτητών, δεν είναι δικαίωμα καμίας μειοψηφίας. Για να σας το κάνω λιανά: Ακόμη και αν ένας (1) και μοναδικός φοιτητής ή φοιτήτρια επιθυμεί να κάνει μάθημα, να κάνει μια δουλειά του στη γραμματεία, τότε το πανεπιστήμιο οφείλει να είναι ανοιχτό σε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες που προβλέπεται. Ακόμη και αν όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές, πλην του ενός, θέλουν να καταλάβουν τη σχολή τους γιατί έχουμε «χούντα», γιατί πεθαίνουν οι κορμοράνοι, γιατί στην Τσιάπας ξεράθηκε το καλαμπόκι ή γιατί ξέβαψε η κοτσίδα του Κουράκη, αυτό -ω, ναι- λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ είναι δικαίωμα. Ο ένας έχει το δίκιο και τη νομιμότητα και σε αυτόν πρέπει να υποταχθούν όλοι οι υπόλοιποι, όσο νταβραντισμένοι επαναστάτες και αν είναι. Η ανομία δεν νομιμοποιείται από πλειοψηφίες και δεν είναι κεκτημένο των συριζαίικων μειοψηφιών. Ποτέ. Ούτε για επετειακούς λόγους στο όνομα του Νοέμβρη του ’73 ή του ανύποπτου δεκαεξάχρονου Αλέξη και ερήμην αυτού. Νόμος και τάξη, λοιπόν; Φυσικά.


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
*δικηγόρος

Θύελλα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα



Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τον ίδιο προς στιγμήν να τηρεί σιγή ιχθύος ως προς την ουσία της υπόθεσης.
Η προμήθεια των Super Puma, με την οποία εμπλέκεται ο κ. Καρατζαφέρης, συνδέεται με το θέμα των αμαρτωλών υποβρυχίων, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι ενδείξεις για συμμετοχή του προέδρου του ΛΑΟΣ στην υπεράκτια εταιρία Catalina Ltd, προς την οποία διακινήθηκαν τα εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ από τον Στ. Κομνόπουλο. Από το «πόθεν έσχες» του, που είδε το φως της δημοσιότητας, προκύπτει πάντως ότι το 1994 δήλωνε μέτοχος της εν λόγω offshore εταιρίας. Στις μεταγενέστερες του 2007 δηλώσεις που υπέβαλε ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd χάνονται...


Το «πόθεν έσχες»

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής για το «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη, στο οποίο θα καταγράφονται τα επίσημα συμπεράσματα, προκειμένου να διαβιβαστεί στη συνέχεια ο φάκελος στον εισαγγελέα.

Ηδη σε λογαριασμούς του κ. Καρατζαφέρη στο εξωτερικό φέρεται ότι έχουν βρεθεί, χωρίς να έχουν δηλωθεί, περίπου 6.000.000 ευρώ και μένει να ελεγχθεί αν αυτά έχουν ή όχι σχέση με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα. Παράλληλα γίνεται έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του και συγκεκριμένα για ακίνητα των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 20.000.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», θα αποτελέσει τον καταλύτη για να αρχίζει να ξετυλίγεται πάλι το κουβάρι με τις προμήθειες των εξοπλιστικών αλλά και να εξηγηθεί πληρέστερα η μεταστροφή του άλλοτε «ακραίου» κόμματος υπέρ του Μνημονίου, με αποκορύφωμα τη στήριξη και συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.



Οι διαδρομές

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι καθώς η εισαγγελική έρευνα προσπαθούσε να εντοπίσει τις διαδρομές του χρήματος για τις διάφορες υποθέσεις της περιόδου Τσοχατζόπουλου, μια ανώνυμη επιστολή (για την ταυτότητα της οποίας διατυπώνονται ποικίλες εικασίες) έκανε τους εισαγγελείς να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον κ. Καρατζαφέρη. Η συγκεκριμένη επιστολή φέρεται ότι έδινε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδείχτηκαν πολύτιμα. Επί της ουσίας, επέτρεψαν στην έρευνα να φτάσει κατευθείαν στον στόχο και να εντοπιστούν οι offshore και τα εμβάσματα. Θεωρείται δε πολύ πιθανό έως βέβαιο ότι οι κινήσεις των λογαριασμών θα οδηγήσουν σε νέες εντυπωσιακές αποκαλύψεις.

Ιδιαίτερο, βέβαια, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υπόγειες διαδρομές αλλά και οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Για παράδειγμα, για την υπόθεση των υποβρυχίων ήταν προφυλακισμένος μέχρι τώρα ο Αντώνης Κάντας. Ο κ. Κάντας ήταν αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο 1996-2002, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, και σε λογαριασμό του στη Σιγκαπούρη εντοπίστηκαν 14.000.000 δολάρια. Στην απολογία του ο αναπληρωτής του Γ. Σμπώκου είχε κατονομάσει τον Σταύρο Κομνόπουλο, συνιδιοκτήτη της εταιρίας Kestrel, ως έναν από εκείνους που τον είχαν δωροδοκήσει. Ο κ. Κομνόπουλος, όμως, εμπλέκεται και στην περίπτωση Καρατζαφέρη, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι η Catalina Ltd έχει λάβει εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ από την Kestrel.
Πέραν τούτου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνώριζε και τον ίδιο τον Αντώνη Κάντα, και μάλιστα, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», είχαν συχνές κοινωνικές επαφές με τη συμμετοχή δημάρχου των νότιων προαστίων...