Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η παταγώδης αποτυχία της Ευρωζώνης-video

Η αποκάλυψη της απάτης. Γί αυτό δεν δίνουν τα στοιχεία στην ΕΕ!


Ο Παπακωνσταντίνου σύμβουλος του Σημίτη κατά τη σύναψη των συμφωνιών με την Goldman SACHS.
Ο Παπακωνσταντίνου υπουργός οικονομικών όταν έπρεπε να πληρωθεί η προμήθεια.
1,5 δις Ευρώ η επιβάρυνση από μία συμφωνία που ήξερε μόνο ο Παπακωνσταντίνου, και τίναξε το έλειμμα του 2009!!
Η Ελλάδα εννοείται ότι θα μπορούσε να μην πληρώσει και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ουδείς εκτός από τον Παπακωνσταντίνου αφού αυτές οι συμφωνίες όχι μόνο ήταν κρυφές και δεν υπήρχαν σε προυπολογισμό αλλά είχαν ήδη κριθεί παράνομες.
Το είχαμε αποκαλύψει από τον Δεκέμβρη του 2008: Αυτός ήταν ο λόγος των πρόωρων εκλογών.

Ελπίζουμε να το καταλάβατε και εσείς κύριε Σουφλιά. Σε περίπτωση που ο κύριος Μπόμπολας δεν σας είχε ενημερώσει βεβαίως…







Νέο σοκ περικοπών για τους ένστολους!


 Οι εν ενεργεία αξιωματικοί θα πληρώνουν τα έξοδα της μετάθεσης τους, ενώ οι απόστρατοι θα χάσουν ακόμη 10% από το εισόδημά τους
 Πλήγμα: Το κλείσιμο 250 μονάδων, από τις 800 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, εισηγούνται στον υπουργό Άμυνας, ο οποίος προβληματίζεται για το οικονομικό πλήγμα που θα δεχθούν οι τοπικές κοινωνίες
 Μείωση: Στο υπουργείο Άμυνας υποστηρίζουν ότι από την προσπάθεια περικοπής των δαπανών δεν μπορεί να εξαιρεθούν οι απόστρατοι κάτω των 60 ετών, που αποχώρησαν οικειοθελώς από την υπηρεσία με καθαρό ποσό κύριας σύνταξης άνω των 1.700 ευρώ και επικουρικής ασφάλισης άνω των 300 ευρώ μηνιαίως


 ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ κατά ριπάς! Οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι δεν... λένε να βγουν από το στόχαστρο της κυβέρνησης. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο της Εθνικής Άμυνας γενικότερα, αφού αυτή τη στιγμή το επιτελείο του Πάνου Μπεγλίτη επεξεργάζεται συνεχώς σενάρια περικοπών σε οπλικά συστήματα και μονάδες.

Το πρώτο σοκ και δέος αφορά τους απόστρατους αξιωματικούς οι οποίοι θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται από 6% έως και 10%!

Σύμφωνα με το άρθρο 42, παράγραφος 11 του εφαρμοστικού νόμου, όσοι έκαναν το «έγκλημα» να παραιτηθούν από τις Ε.Δ. «τιμωρούνται» με αυτή τη... γενναία μείωση.

 Από 1/8/2011, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας παρακρατείται επιπλέον μηνιαία εισφορά ως εξής:

1. Για συντάξεις από 1.700,01 ευρώ έως 2.300,00 ευρώ, ποσοστό 6%.
2. Για συντάξεις από 2.300,01 ευρώ έως 2.900,00 ευρώ, ποσοστό 8%.
3. Για συντάξεις από 2.900,01 ευρώ και άνω, ποσοστό 10%.

Αυτό το όρθρο παίρνει «μπάλα» και τους στρατιωτικούς. Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι όσοι αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας...

«Ψαλίδι» στις συντάξεις

Ο υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης υποστηρίζει ότι από την κοινή προσπάθεια δεν δύναται να εξαιρεθούν οι απόστρατοι κάτω των 60 ετών, που αποχώρησαν οικειοθελώς από την υπηρεσία με καθαρά ποσά κύριας σύνταξης άνω των 1.700 ευρώ και επικουρικής ασφάλισης άνω των 300 ευρώ μηνιαίως. Ως χαμηλότερο όριο καθαρών μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών καθορίζεται το ποσό των 2.000 ευρώ και αντιστοιχεί συνολική εισφορά 110 ευρώ. Από την άλλη, ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας υπενθύμισε στον υπουργό Άμυνας ότι πριν από λίγο καιρό -και συγκεκριμένα τον Μάρτιο- έλεγε ότι «το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχουν δηλώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συναρμόδιοι υπουργοί με τον πιο απόλυτο τρόπο, δεν πρόκειται να θιγεί».

Και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, όμως βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες διόλου ευχάριστες. Φέτος για πρώτη φορά παρατηρήθηκε το αδιανόητο φαινόμενο στελέχη των Ε.Δ. να επιβαρύνονται με τα έξοδα μεταθέσεως και μετακίνησής τους! Αυτό έγινε με τρόπο μάλλον εκβιαστικό. Οι ένστολοι στους οποίους προτάθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι τα έξοδα μετακόμισης ήταν αξιωματικοί που, μετά από υπηρεσία πολλών χρόνων σε μονάδες της μεθορίου, κατόρθωσαν να πάρουν μετάθεση σε μονάδα κοντά στον τόπο συμφερόντων τους. Προκειμένου να μη ρισκάρουν να χάσουν την ευκαιρία που τους είχε παρουσιαστεί, δέχτηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης που δεν είναι και λίγα!

Και έπεται συνέχεια...

Μείον 30% σε όπλα και μονάδες

Η είδηση ότι ο Στόλος κινδυνεύει να «στεγνώσει» από καύσιμα προκάλεσε πραγματικά σοκ. Το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείτο να δεχτεί το επείγον αίτημα του Π.Ν. και χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να βρεθεί λύση και τα πλοία του Στόλου μας να μην έχουν πρόβλημα! Στο επιτελείο του Μπεγλίτη έχουν την άποψη ότι πρέπει να γίνει ένα γενικό συμμάζεμα και υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να έχουμε λιγότερα σε αριθμό όπλα, αλλά να είναι όλα αξιόμαχα, παρά να έχουμε μεγάλους αριθμούς και να μη λειτουργεί τίποτα. Έτσι, έχει προταθεί:

 Μείωση των πλοίων του Στόλου. Οι φρεγάτες για παράδειγμα, θα είναι 12 και όχι 14, όπως προέβλεπε η μέχρι τώρα δομή δυνάμεων του Π.Ν. Ανάλογες μειώσεις θα γίνουν στα υποβρύχια.

 Στον Στρατό Ξηράς προβλέπεται η μείωση των αρμάτων μάχης από 1.700 σε 1.100. Για να γίνει αυτό, πρέπει να λυθεί το θέμα των πυρομαχικών των Λέοπαρντ, ώστε να είναι δυνατή η απόσυρση τουλάχιστον 500 παλαιών αρμάτων μάχης!

 Στην Π.Α. τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Προοπτική για αγορές νέων αεροσκαφών δεν υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, έχει προταθεί η απόσυρση των «αρχαίων» πια βόμβαρδιστικών Α-7. Ο αριθμός των αεροσκαφών της Π.Α. θα κατέβει στα 250, ωστόσο έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν κονδύλια για αγορές ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης ώστε όλα να είναι ετοιμοπόλεμα. Δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά, αφού η ψαλίδα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου ενδέχεται να ανοίξει επικίνδυνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», η Τουρκία είναι ήδη έτοιμη να υπογράψει την παραγγελία των νέων μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ. Περίπου 100 θέλει να αγοράσει, με κόστος 12 δισ. ευρώ! Βέβαια, η γείτονα παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2011 ανάπτυξη 11%! Έχει την πολυτέλεια να σπαταλά λεφτά σε όπλα.

Στον Π. Μπεγλίτη έχουν δοθεί και προτάσεις για κλείσιμο τουλάχιστον 250 μονάδων σε όλη τη χώρα, από τις περίπου 800 που λειτουργούν. Το πολιτικό κόστος για τις τοπικές κοινωνίες που θα πληγούν προβληματίζει και γι' αυτό εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια όπως η αδρανοποίηση μονάδων! Δηλαδή, θα παραμείνουν εν λειτουργία με υποβαθμισμένο ρόλο, ελάχιστο προσωπικό και καμία συμμετοχή σε επιχειρησιακές δραστηριότητες. Αυτή η λύση, όμως δεν είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα.


(REALNEWS 02/07/2011 – ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Να εύχεστε κ. Παπουτσή, να μην κατέβει στο Σύνταγμα η Κερατέα!!


Μόλις πριν από δύο μήνες ο Παπουτσής και η ηγεσία της αστυνομίας, αναζητούσαν αγωνιωδώς και την παραμικρή δικαιολογία για να.....
απεμπλακούν από την Κερατέα και να περισώσουν τα όποια ψήγματα επαγγελματικής και προσωπικής αξιοπρέπειας τους είχαν απομείνει.
Επί 128 μερόνυχτα τα καμάρια τους, ένας ολόκληρος στρατός σιδερόφρακτων πραιτοριανών, τα ΜΑΤ, είχαν κυριολεκτικά ξεβρακωθεί από μια χούφτα υπερήφανους Αρβανίτες που αγωνίστηκαν για ότι πολυτιμότερο είχαν. Την αξιοπρέπεια τους, την ζωή τους, τα παιδιά τους, τον τόπο τους.
Μια άκρως συντηρητική κοινωνία μόλις δέκα χιλιάδων κατοίκων, δέχθηκε ξαφνικά την απρόκλητη και ωμή βία μιας υπεροπτικής εξουσίας που είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να επιβάλει με τρόπο φασιστικό, τον όποιο άδικο νόμο εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο τα δικά της οικονομικά συμφέροντα διαπλεκόμενων πολιτικών και επιχειρηματιών.
Ήρθαν αρχές Δεκέμβρη εκατοντάδες κρανοφόροι με αύρες μέσα στη νύχτα σαν τους κλέφτες πιστεύοντας ότι θα είχαν καθαρίσει το τοπίο για να στήσουν τη χωματερή μέσα σε δύο το πολύ τρεις ημέρες, όπως άλλωστε το είχαν σχεδιάσει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν είχαν υπολογίσει κάτι απλό. Την ψυχή και το πείσμα του απλού Έλληνα πολίτη. Ήρθαν με τρόπο βάρβαρο σαν γερμανοί κατακτητές και ήταν επόμενο να αντιμετωπίσουν σθεναρή παλλαϊκή αντίσταση με δολιοφθορές και σκληρό αντάρτικο όπως στην κατοχή.
Η υπεροψία του εισβολέα πολύ γρήγορα έγινε αμηχανία και μετά τρόμος και πανικός. Οι αλαζόνες με τις κλάρες στη στολή και τις αστραφτερές λιμουζίνες έψαχναν πλέον να βρουν τρόπο άμεσης απεμπλοκής γιατί στην Κερατέα, το Βατερλό θα ήταν με μαθηματική ακρίβεια καταλυτικό, όχι μόνο για την στραπατσαρισμένη εικόνα της έτσι κι αλλιώς διαλυμένης αστυνομίας, αλλά και για το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Η ανικανότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώθηκε αρχικά σε αστείες απόρρητες εκθέσεις για δήθεν αναρχικούς και μπαχαλάκηδες από τα Εξάρχεια, που έκαναν το …αγροτικό τους στους αμπελώνες της Κερατέας. Όταν πλέον δεν μπορούσαν άλλο να πουλήσουν αυτό το παραμύθι, έκαναν λόγο για κομάντος, βατράχια και καταδρομείς και …φαντάσματα, που είχαν την απίστευτη ικανότητα να διεισδύουν σαν ξωτικά μέσα από τις γραμμές του εχθρού και να σκορπίζουν τον τρόμο και τον πύρινο όλεθρο. Η βλακεία πλέον δεν είχε ούτε όριο, ούτε άντεχε στην οποιαδήποτε σοβαρή προσέγγιση.
Ό πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και δυστυχώς αυτός καθοδηγούσε πλέον τους επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. που αγωνιούσαν για να μην χάσουν την καρέκλα. Όλεθρος στο πεδίο των μαχών και ταυτόχρονα ανοιχτός πόλεμος από τα παλικάρια των ΜΑΤ που ζητούσαν με τρόμο την άμεση αποχώρηση τους από το κρεματόριο της Κερατέας. Είναι άλλο να πουλάς τσαμπουκά στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα αντιμέτωπος με αμούστακους φοιτητές και άλλο να σε ξεβρακώνουν, να σου καίνε την κλούβα και να σε στέλνουν πίσω με …ταξί μερικές δεκάδες νταβραντισμένοι οικοδόμοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Είναι άλλο να καταδιώκεις με καρκινογόνα χημικά γυναικόπαιδα στην Πανεπιστημίου και άλλο να τρέχεις να ξεφύγεις στα χωράφια χωρίς κράνος και ασπίδα.
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν, για να μαθαίνουμε και κάποιες ιστορικές λεπτομέρειες, βρήκε την παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ως θεόσταλτο δώρο για να βγει από το τελειωτικό στραπάτσο. Πήγε στην έδρα της Μητρόπολης στα Σπάτα και ζήτησε εν λευκώ την μεσολάβησή του για πλήρη αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Έβλεπαν όλοι τους με μαθηματική ακρίβεια ότι η υπόθεση της Κερατέας, διογκώνονταν επικίνδυνα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας. Έβαλαν λοιπόν την ουρά στα σκέλια και εξαφανίστηκαν από μπροστά μας το ίδιο ξαφνικά όπως είχαν εμφανιστεί.
Οι κάτοικοι της Κερατέας παρ’ όλα αυτά παρίσταναν τους χαζούς γιατί πρώτον, δεν ήθελαν να απαξιώσουν και να εξευτελίσουν εντελώς την Ελληνική πολιτεία και δεύτερον είχαν καταφέρει με αιματηρό αγώνα να κερδίσουν κατά κράτος μια φασιστική πολιτική απόφαση και έτσι επέλεξαν ενσυνείδητα να σταθούν μεγαλόψυχα απέναντι τους χωρίς το παραμικρό σχόλιο. Τώρα όμως αυτοί, αγνώμονες όπως πάντα έβγαλαν γλώσσα και εμπλέκουν την Κερατέα σε νέα ευφάνταστα σενάρια και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Εκ του ασφαλούς πλέον, ο υπουργός Κακοποίησης του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, υποστήριξε με άκρως προσβλητικό τρόπο ότι «Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα». Θέλοντας να δικαιολογήσει την αποκρουστική δολοφονική βία ένστολων που δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα ακόμη και μέσα στο ΜΕΤΡΟ αφού πρώτα έστειλαν στο νοσοκομείο με σπασμένα κεφάλια περισσότερους από 650 διαδηλωτές. Με λίγα λόγια λοιπόν, κατά τον υπουργό Κακοποίησης του Πολίτη, οι μπαχαλάκηδες – παρακρατικοί που διέλυσαν τα πάντα στο Σύνταγμα, ήταν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια στην Κερατέα!!!
Αγαπητέ κ. Παπουτσή, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας, κάποιοι σας βάζουν να λέτε κουταμάρες δημόσια, γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά τα ενστερνίζεστε κιόλας. Να ξέρεται ωστόσο ότι τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που υπερψήφισε η κυβέρνησή σας, αγγίζουν και όλους εμάς εδώ στην Κερατέα, όπως αγγίζουν όλους τους Έλληνες πολίτες. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη και σχεδόν το σύνολο από τους οικοδόμους, κτηνοτρόφους και γεωργούς, στους οποίους έγινε ήδη αναφορά, ως άνεργοι πλέον σκέφτονται πολύ σοβαρά να κατέβουν κι αυτοί στην πλατεία Συντάγματος. Ίσως θα είναι μια καλή ευκαιρία να λυθεί η παρεξήγηση για τους δήθεν μπαχαλάκηδες αλλά και μια ιδανική ευκαιρία να επανέλθει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ο συμβολισμός του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Τι λέτε, δεν είναι καλή ιδέα κ. Υπουργέ; Άλλωστε κύριε υπουργέ είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά πολλούς από τους κατοίκους της Κερατέας, και ως γνωστόν δεν φοράνε κουκούλες, όπως εσείς είπατε στη Βουλή
.



http://lavreotiki.com/

Τη Γερμανία «χτυπά» η Moody's


EF49068E7B3B382353D67008770BC0E0
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει πάνω από δέκα γερμανικές τράπεζες του δημόσιου τομέα, γνωστές ως Landesbanken, καθώς εξασθενεί η πολιτική βούληση για την παροχή βοήθειας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Οι υποθέσεις ότι υπήρχε σχετικά υψηλή συστημική υποστήριξη της αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου χρέους των τραπεζών του δημοσίου τομέα της Γερμανίας αμφισβητείται όλο και περισσότερο, από την υποχώρηση της πολιτικής βούλησης όσον αφορά την υποστήριξη της διάσωσης των τραπεζών», ανέφερε η Καταρίνα Μπάρτεν, υψηλόβαθμο στέλεχος του Μούντις, σε ανακοινωθέν της.
Η Μπάρτεν είπε ότι επανεξετάζεται η αξιολόγηση 12 τραπεζών και είναι πιθανή η υποβάθμισή τους.

Οι Landesbanken είναι πιστωτικά ιδρύματα δημοσίου δικαίου που λειτουργούν ως κεντρικές τράπεζες για τα τοπικά ταμιευτήρια των ομόσπονδων κρατιδίων, κρατικών και κοινοτικών τραπεζών, και διεκπεραιώνουν κυρίως τραπεζικές εργασίες για λογαριασμό των μετόχων τους, ενώ διεξάγουν επίσης γενικές τραπεζικές εργασίες για λογαριασμό επιχειρήσεων και δημόσιων εταιριών και συμμετέχουν σε διεθνείς κεφαλαιαγορές. Το είδος των τραπεζών αυτών υπάρχει μόνο στη Γερμανία.

Ο Moody's ανέφερε πως ανησυχεί για το γεγονός ότι οι συνεχιζόμενες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν αρκετές Landesbanken, που καταβάλουν προσπάθεια να πάρουν άδεια από την ΕΕ ώστε να δεχθούν κρατική βοήθεια, εγείρουν ερωτήματα για την βιωσιμότητα της υποστήριξής τους στο μέλλον.

Ακόμα, σημείωσε ότι ίσως πρέπει να επανεξετάσει τις υποθέσεις του για τη στήριξη των Landesbanken από τα ίδια τα ταμιευτήρια, που μοιάζουν να διστάζουν να τις στηρίξουν παρότι είναι μέτοχοι σε αυτές.

Οι τέσσερις τράπεζες που χρειάστηκαν κρατική υποστήριξη στην διάρκεια της κρίσης -- οι BayernLB, HSH , LBBW και WestLB - ίσως υποβαθμιστούν πάνω από μια βαθμίδα από τον Μούντις. Οι τράπεζες που δε χρειάστηκαν κρατική βοήθεια - οι DekaBank, Helaba , LBB και NordLB -- αντιμετωπίζουν πιθανώς υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας κατά μία βαθμίδα, σύμφωνα με τον Moody's.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α. Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου Αθήνα ΠΡΟΣ Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α.
Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου
Αθήνα
ΠΡΟΣ
Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ
Καισαριανή

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.
Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.
Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.
Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως «δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».
Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες. 

Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.
Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις στου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.
Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.

Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.

Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.
Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.
Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.
Σταύρος Βιτάλης
Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.
Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου

Το δημοκρατικό κόμμα ταξιδεύει παντού


Δειτε ενα βολεμενο κομματοσκυλο που τραβηξε ενας φιλος στην Τσεχια πριν μερικες ημερες.

Μια ΕΙΚΟΝΑ = ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!

Αναγνώστης

Nα μας απαντήσει ο κύριος?? Παπουτσής



(Ντοκουμέντο από την Κερατέα από παλιότερα επεισόδια)
Θα μας απαντήσει ο κύριος??? Παπουτσής ποιοι είναι όλοι αυτοί με τα πολιτικά πίσω απο τους αλήτες του και τι δουλειά έχουν εκεί
 και τι οδηγίες τους δίνει ο χοντρός με την καράφλα με τα πολιτικά




έχουν την ατυχία οτι πλέον όλοι έχουμε κινητά με κάμερες

Κόβονται 4500 κρεβάτια στο ΕΣΥ






  ΙΔΟΥ ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με ενδιαφερoν για τον πολιτη



Μειωμένο κατά 4500 κλίνες, 330 κλινικές και 50 διοικητές θα είναι στο εξής το ΕΣΥ, ενώ 600 γιατροί θα μετακινηθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στο νομό όπου υπηρετούν. 

Τα νοσοκομεία είτε παραμένουν ως μονάδες (π.χ. ΚΑΤ, Ιπποκράτειο) είτε διασυνδέονται με άλλα της περιοχής τους (π.χ. Ευαγγελισμός, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική, 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ). Αυτά προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές που προγραμματίζει για Σεπτέμβριο. 

Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα της η «Ελευθεροτυπία», για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, η νέα πρόταση νόμου σημαίνει μείωση των εφημεριών των γιατρών, ενιαία νοσηλευτικά τμήματα και ανακατανομή των νοσηλευτών, μείωση των διοικητικών υπαλλήλων στη διαχείριση προμηθειών, φαρμακεία, συντονισμό και τροφοδοσία κλινικών.

Όπως αναφέρει η πρόταση νόμου, η εξοικονόμηση δημόσιων δαπανών θα είναι της τάξης των 75 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, ποσό που θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2015. 

Πηγή: newsbeast.gr

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ;;;;;

MAX KEIZER Μοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας!

1 εικόνα 1000 λέξεις



ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ: «Το τέλος του φόβου», ο λαός απέναντι στα ΜΑΤ



Ένα από τα καλύτερα βίντεο, εμπνευσμένο από τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων. Τιτλοφορείται «Το τέλος του φόβου» και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα…

Συνελήφθη γιατί έβρισε τον Παπανδρέου στο Internet!


Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Συνελήφθη γιατί έβρισε τον Παπανδρέου στο Internet!
Στην σύλληψη ενός 32χρονου στην Θεσσαλονίκη προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ανέβασε στο ίντερνετ μήνυμα υβριστικό και απειλητικό για τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς είναι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το «έγκλημα» του 32χρονου ήταν ότι «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Ήθελα μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργηματικής πράξης».

Ο ίδιος παραδέχθηκε κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο του σχολίου ήταν «υπερβολικό». Και αυτή η ειλικρίνεια φαίνεται ότι τον έσωσε. Αν και η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, συμβουλεύοντάς τον να έβγαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα, το δικαστήριο τελικά τον έκρινε αθώο...

Star.gr

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

-Επίθεση στο Ν. Τσώνη

Λαμία:Αγανακτισμένοι έχουν εγκλωβίσει βουλευτή και στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Αγανακτισμένοι πολίτες έχουν εγκλωβίσει σε γραφεία κεντρικού κτιρίου στη Λαμία τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη και άλλα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Το επεισόδιο:
Λίγο μετά τις 8.00΄το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: "Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά?... και τον έφτυσε...
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε, φωνάζοντας "θα σε γα.... ρε κωλόπαιδο" Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτίριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά.
lamia_2
Ο Νίκος Τσώνης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε στη Βουλή την ιστορία με τον "ψηφοφόρο Δημητράκη".
Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Μέχρι και αυτή την ώρα ο βουλευτής και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένα στον 4ο όροφο και απέξω οι αγανακτισμένοι πολίτες φωνάζουν συνθήματα κατά του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ.

AΚΗΣ : "ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ"...

AΚΗΣ : "ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ"...

Αθώος δήλωσε για άλλη μία φορά από το βήμα της Βουλής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σχετικά με τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που αντιμετωπίζει, επικρίνοντας όχι μόνο την Προανακριτική Επιτροπή αλλά και το γερμανικό πόρισμα, στο οποίο...

θεωρεί ότι δεν τεκμηριώνεται η ενοχή του αφού δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας. Ο πρώην υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές και για άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ πρώην και νυν, κατονομάζοντας τους, οι οποίοι ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ και δεν εκλύθηκαν να καταθέσουν. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι η αλήθεια είναι η ασπίδα του και θα αποκαλυφθούν τα στοιχεία της "σκευωρίας" που έχει στηθεί εναντίον του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε απόλυτη συνεργασία, όπως τόνισε, με τη Νέα Δημοκρατία. "Οι συντάκτες του πορίσματος ήταν εκτός Επιτροπής, όταν σύνέταξαν από πριν το "κατασκευασμένο" κείμενο και επειχειρούν αγωνιωδώς να αποδείξουν ότι δωροδοκήθηκα, αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν, γιατί είναι ένα τεράστιο ψέυδος." Ο πρώην υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε πρωτοφανές το συμπέρασμα του πορίσματος, ότι "η σύμβαση ήταν η μεγαλύτερη ένδειξη της ενοχής μου επειδή μόνο και μόνο είχε την υπογραφή μου, χωρίς να αναφέρεται κανένα αποδεικτικό υλικό που να συνδέει την ομάδα που χρηματίστηκε με τον υπουργό". "Χρειάζεται προσοχή στην αβασάνιστη μεταφορά του πορίσματος της γερμανικής δικαιοσύνης το οποίο μου απευθύνει την βαύτατη κατηγορία της δωροδοκίας αλλά δεν επιχειρεί να τεκμηριώσει αν επηρέασα τα θεσμικά όργανα, είτε να εισηγηθούν, είτε να αποφασίσουν, όπως το ΚΥΣΕΑ. Γιατί η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μια απόφαση ΚΥΣΕΑ και όχι υπουργού", τόνισε ο Α. Τσοχατζόπουλος.

πηγη

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τη βρωμοδουλειά του Ισραήλ ανέλαβε ο ΓΑΠ και κανένας δεν το λέει: Έλληνες κομμάντο κατέλαβαν το πλοίο για τη Γάζα!!!


http://i.cdn.turner.com/cnn/2011/WORLD/meast/07/01/israel.gaza.flotilla/t1larg.flotilla.gaza.jpg
ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
Δείτε τι γράφει το in.gr :
Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Αμερικανοί. Η εκπρόσωπος των ακτιβιστών στο πλοίο Τζέιν Χίρσμαν ανέφερε στο Associated Press πως φουσκωτά του Λιμενικού μπήκαν μπροστά από το πλοίο και το σταμάτησαν περίπου 2 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.
Ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο πλοίο, ο Τζόζεφ Ντέινα, ανέφερε στο Al Jazeera πως το πλοίο γύρισε όταν «πλήρως οπλισμένοι κομάντο ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Λιμενικού και στόχευαν με τα όπλα τους ακτιβιστές πάνω στο πλοίο».
Aκούστε και το ηχητικό με την έκκληση της Αν Ράιτ, ακτιβίστριας στο πλοίο, προς τα μέλη του Λιμενικού όπου αναφέρει ότι έιναι οπλισμένοι. Έλληνες κομμάντο του Λιμενικού κατέλαβαν πριν λίγο, μετά από προσπάθειες ωρών, το αμερικάνικο πλοίο 
“The Audacity of Hope” που σκόπευε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης!!!
Οι κομμάντο του Λιμενικού ανέβηκαν στο πλοίο οπλισμένοι …
σαν αστακοί και με τη χρήση δακρυγόνων προσπαθούν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους!!! Η απόλυτη ξεφτίλα για τον ΓΑΠ που έχει ρίξει τη μάσκα και δρα σαν μαριονέτα του διεθνούς κεφαλαίου-σιωνισμού ενώ δεν διαστάζει να δηλώνει ότι θα σταματήσει όλα τα πλοία που σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!!!

Περισσότερα στο cnn.com

Απαγόρευση του απόπλου προς τη Γάζα εξέδωσε η κυβέρνηση...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΗ...!



Τον απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι προς τη Γάζα απαγόρευσε, με απόφασή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.  Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με διαταγή του προς τις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. Θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.


Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα. «Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως ‘πρόκληση’ και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.
Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό.

TA NEA

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ

Γ.Α.Π : κ. Μπαρόζο κάναμε το μάθημά μας, είμαστε καλά παιδιά..


Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε ο πρωθυπουργός, ζητώντας την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ.
Στην εισαγωγή της επιστολής του ο Γ.Α.Π λέει στην ουσία στον Μπαρόζο:
κ. Μπαρόζο κάναμε το μάθημά μας, είμαστε καλά παιδιά..δώστε μας τώρα τα λεφτά..”
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον Πρόεδρο της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Πρόεδρε
Πριν από λίγες ώρες εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τόσο η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική όσο και ο νόμος εφαρμογής της. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα έχει εκπληρώσει, σε αυτή τη φάση, τις υποχρεώσεις της, που είναι και προϋποθέσεις τόσο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης όσο και για την έγκριση του νέου προγράμματος. Προσδοκώ ότι, στις επόμενες ημέρες, όταν θα
συγκληθούν τα αρμόδια όργανα τόσο της Ένωσης όσο και του ΔΝΤ, θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Σε συνέχεια, όμως, τόσο της αναμενόμενης έγκρισης του προγράμματος όσο και των συμπερασμάτων του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, σχετικά με την πραγματοποίηση της πρόθεσης της Επιτροπής να
υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες που θα ενισχύσουν την οικονομική αποτελεσματικότητα και τις συνέργειες μεταξύ του προγράμματος δανεισμού και των ταμείων της ΕΕ. Επίσης, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας μια δέσμη προτάσεων για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, στο
πλαίσιο του οποίου σημαντικός θα είναι ο ρόλος της οικονομικής συνεργασίας και της τεχνικής βοήθειας των Κρατών – Μελών.
Κατ’ αρχήν, αφού σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά προσωπικά για την υποστήριξή σας, θα ήθελα να σας επισημάνω την διαθεσιμότητα των αρμόδιων Υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης και των στελεχών της Ελληνικής Διοίκησης να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό με τα αρμόδια μέλη της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Διοίκησης, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η επιτάχυνση της απορρόφησης πόρων από τα ταμεία της ΕΕ.
Οι αρμόδιοι Υπουργοί της Ελληνικής Κυβέρνησης θα θέσουν υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο άμεσης επιτάχυνσης της απορρόφησης των πόρων. Η πρόταση αυτή θα συνδυαστεί με την έναρξη της διαδικασίας συντεταγμένης αναθεώρησης και αναπροσανατολισμού των προγραμμάτων και των έργων, η οποία θα ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό
διάστημα. Η επιτάχυνση της απορρόφησης και οι συνέργιες με το πρόγραμμα δανεισμού θα μπορούσαν επίσης να διευκολυνθούν, εάν κριθεί αναγκαίο, με την αύξηση της συμμετοχής της Ένωσης στην χρηματοδότηση και ασφαλώς με τη διεύρυνση των κανόνων επιλεξιμότητας. Η εθνική συμμετοχή στη χρηματοδότηση
θα μπορούσε, εάν υπάρξει γενναία πολιτική βούληση, ακόμα και να ανασταλεί προσωρινά ή και οριστικά για την περίοδο 2011-2013. Αυτές οι ιδέες επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη αυτό που και εσείς ο ίδιος είχατε προτείνει στο σχέδιο ανάκαμψης του Δεκεμβρίου του 2008, το οποίο συνίστατο στην εμπροσθοβαρή
καταβολή της συμμετοχής της Ένωσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα κράτος -μέλος να καταβάλει την εθνική συμμετοχή στα επόμενα έτη. Επαναφέρει, όμως, και την πρόσφατη πρόταση του συναδέλφου Πρωθυπουργού Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για οριστική αναστολή της εθνικής συμμετοχής για χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ελλάδα.
Αντιλαμβάνομαι ότι, οι προτεινόμενες ιδέες απαιτούν και κάποιες νομοθετικές τροποποιήσεις στους ισχύοντες κανονισμούς. Εκτιμώ, όμως, ότι στο βαθμό που οι προτάσεις μας δεν συνεπάγονται αύξηση της συνολικής χρηματοδότησης προς μία χώρα και απολαμβάνουν της ομόφωνης πολιτικής υποστήριξης των Κρατών -
Μελών θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή σχετικά σύντομα.
Με αυτό τον τρόπο η επιτάχυνση της απορρόφησης Κοινοτικών πόρων μπορεί να συμβάλει στην έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από την ύφεση. Αυτό απαιτεί τον συνδυασμό του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος με μια δέσμη προτάσεων για ένα σχέδιο ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Το σχέδιο αυτό θα
πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει πέντε άξονες.
• Ο πρώτος άξονας θα πρέπει να αφορά επείγουσες δράσεις για την
προσαρμογή των επιχειρήσεων και των διοικητικών μηχανισμών στις
ανάγκες διαχείρισης της κρίσης, σύμφωνα με δράσεις που έχουν
προσδιοριστεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και προϋποθέτουν
στοχευμένη τεχνική βοήθεια.
• Ο δεύτερος άξονας θα πρέπει να αξιοποιήσει τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και περιλαμβάνει την αξιοποίηση εργαλείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και της εθνικής συμμετοχής και μελέτες σκοπιμότητας για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας σε έργα υποδομής (λιμάνια, μεταφορές και επικοινωνίες).
• Ο τρίτος άξονας θα πρέπει να επιτύχει τη συμμετοχή των ιδιωτών στην πραγματική οικονομία. Μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις Κρατών – Μελών συμμετέχουν σε εταιρικά σχήματα που συμβάλουν με τουλάχιστον 60 δις στο ΑΕΠ της χώρας μας. Στο αμέσως προσεχές μέλλον θα θέσουμε υπόψη σας προτάσεις για από κοινού προσπάθειες, ώστε να κινητοποιήσουμε τον Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό τομέα στην προσπάθεια ανάκαμψης της
Ελληνικής οικονομίας.
• Ο τέταρτος άξονας θα πρέπει να αφορά μία επανασχεδίαση των
προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας, με παράλληλη επέκταση των προγραμμάτων κατάρτισης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης. Σε αυτό τον άξονα θα μπορούσε να διερευνηθεί και η αξιοποίηση των πόρων του ταμείου παγκοσμιοποίησης.
• Τέλος, ο πέμπτος άξονας θα πρέπει να αφορά μια πρωτοβουλία των αρμοδίων Υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση Συμφώνων Μεταφοράς Τεχνογνωσίας με Κράτη – Μέλη και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προετοιμασία των συμφώνων αυτών βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας και φιλοδοξούμε να αποτελέσει βασικό τμήμα του προγράμματος τεχνικής βοήθειας, το οποίο πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, ώστε να έχουμε απτά αποτελέσματα στην εμβάθυνση των διακρατικών οικονομικών σχέσεων και άμεσα πρακτικά αποτελέσματα για την Ελληνική οικονομία.
Κύριε Πρόεδρε,
Με βάση τις παραπάνω ιδέες, καθώς και αυτές που θα προτείνουν οι συνάδελφοι σας Επίτροποι και οι υπηρεσίες τους, εκτιμώ ότι οι συνέργειες που θα εντοπιστούν μεταξύ του προγράμματος δανεισμού, της πολιτικής της οικονομικής και κοινωνικής
συνοχής της Ένωσης και των ευρύτερων αναγκών στήριξης της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας θα συμβάλλουν αποφασιστικά όχι μόνο στην υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής αλλά και στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής για τον δοκιμαζόμενο αυτή την περίοδο Ελληνικό λαό.
Με τιμή
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ποινική δίωξη κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου


Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση των υποβρυχίων και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς μετά από μυστική ψηφοφορία αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Συνολικά ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, έξι άκυρα και τέσσερα λευκά. Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, εννέα ψήφισαν κατά, ενώ επτά δήλωσαν «παρών». Για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέρ ψήφισαν 215, κατά εννέα, ενώ οκτώ δήλωσαν «παρών».

Ετσι, κινούνται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

naftemporiki

Tο απύθμενο θράσος του... o δωσίλογος Αθανασιάδης....Λέει οτι 17.000 ευρό δεν του φτάνουν ούτε για ψάρια...


Ακούστε το απύθμενο θράσος του δωσίλογου Αθανασιάδη.Λέει οτι 17.000 ευρό δεν του φτάνουν ούτε για ψάρια...




Δείτε το βίντεο... 

Χρησιμοποιούν χημικά που έχουν απαγορευτεί από τη Συνθήκη της Γενεύης


Χρησιμοποιούν χημικά που έχουν απαγορευτεί από τη Συνθήκη της ΓενεύηςΑλγεινή εντύπωση προκαλεί η αυθαίρετη και εκτεταμένη χρήση χημικών αερίων καταστολής από τους αστυνομικούς σε περιβάλλον πυκνής αστικής δόμησης και μάλιστα δίπλα σε νοσοκομεία, σταθμούς του μετρό και κλειστούς μαζικούς χώρους, επισημαίνει σε ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών στο Σύνταγμα. 

«Χημικών που έχουν απαγορευθεί από τη Συνθήκη της Γενεύης γιατί περιέχουν τα αέρια CS και CN, που προκαλούν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και διαταραχές. Πολλά δε από τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι απλώς δακρυγόνα αλλά πρόκειται για ισχυρά χημικά ασφυξιογόνα ενώ πολλά από αυτά έχουν καρκινογόνα δράση», προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας. 

Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την απαγόρευση της χρήσης επικίνδυνων χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ποιος είναι ο ακριβής τύπος και η χημική σύνθεση αυτών των ουσιών και ποια είναι η ακριβής ποσότητα χημικών που χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική αστυνομία από έως και σήμερα; 

Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά επίσης ποια είναι η επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό και ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε αυτές τις ουσίες, όταν μάλιστα αυτή είναι εκτεταμένη και ειδικά σε παιδιά και νέους, εάν θα δημοσιοποιηθούν όλοι οι τύποι των σκευασμάτων δακρυγόνων που χρησιμοποιήθηκαν στις αστυνομικές επιχειρήσεις της 29/6/2011 και εάν τελικά θα απαγορευτεί η χρήση χημικών στις διαδηλώσεις. 


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr