Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Να εύχεστε κ. Παπουτσή, να μην κατέβει στο Σύνταγμα η Κερατέα!!


Μόλις πριν από δύο μήνες ο Παπουτσής και η ηγεσία της αστυνομίας, αναζητούσαν αγωνιωδώς και την παραμικρή δικαιολογία για να.....
απεμπλακούν από την Κερατέα και να περισώσουν τα όποια ψήγματα επαγγελματικής και προσωπικής αξιοπρέπειας τους είχαν απομείνει.
Επί 128 μερόνυχτα τα καμάρια τους, ένας ολόκληρος στρατός σιδερόφρακτων πραιτοριανών, τα ΜΑΤ, είχαν κυριολεκτικά ξεβρακωθεί από μια χούφτα υπερήφανους Αρβανίτες που αγωνίστηκαν για ότι πολυτιμότερο είχαν. Την αξιοπρέπεια τους, την ζωή τους, τα παιδιά τους, τον τόπο τους.
Μια άκρως συντηρητική κοινωνία μόλις δέκα χιλιάδων κατοίκων, δέχθηκε ξαφνικά την απρόκλητη και ωμή βία μιας υπεροπτικής εξουσίας που είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να επιβάλει με τρόπο φασιστικό, τον όποιο άδικο νόμο εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο τα δικά της οικονομικά συμφέροντα διαπλεκόμενων πολιτικών και επιχειρηματιών.
Ήρθαν αρχές Δεκέμβρη εκατοντάδες κρανοφόροι με αύρες μέσα στη νύχτα σαν τους κλέφτες πιστεύοντας ότι θα είχαν καθαρίσει το τοπίο για να στήσουν τη χωματερή μέσα σε δύο το πολύ τρεις ημέρες, όπως άλλωστε το είχαν σχεδιάσει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν είχαν υπολογίσει κάτι απλό. Την ψυχή και το πείσμα του απλού Έλληνα πολίτη. Ήρθαν με τρόπο βάρβαρο σαν γερμανοί κατακτητές και ήταν επόμενο να αντιμετωπίσουν σθεναρή παλλαϊκή αντίσταση με δολιοφθορές και σκληρό αντάρτικο όπως στην κατοχή.
Η υπεροψία του εισβολέα πολύ γρήγορα έγινε αμηχανία και μετά τρόμος και πανικός. Οι αλαζόνες με τις κλάρες στη στολή και τις αστραφτερές λιμουζίνες έψαχναν πλέον να βρουν τρόπο άμεσης απεμπλοκής γιατί στην Κερατέα, το Βατερλό θα ήταν με μαθηματική ακρίβεια καταλυτικό, όχι μόνο για την στραπατσαρισμένη εικόνα της έτσι κι αλλιώς διαλυμένης αστυνομίας, αλλά και για το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Η ανικανότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώθηκε αρχικά σε αστείες απόρρητες εκθέσεις για δήθεν αναρχικούς και μπαχαλάκηδες από τα Εξάρχεια, που έκαναν το …αγροτικό τους στους αμπελώνες της Κερατέας. Όταν πλέον δεν μπορούσαν άλλο να πουλήσουν αυτό το παραμύθι, έκαναν λόγο για κομάντος, βατράχια και καταδρομείς και …φαντάσματα, που είχαν την απίστευτη ικανότητα να διεισδύουν σαν ξωτικά μέσα από τις γραμμές του εχθρού και να σκορπίζουν τον τρόμο και τον πύρινο όλεθρο. Η βλακεία πλέον δεν είχε ούτε όριο, ούτε άντεχε στην οποιαδήποτε σοβαρή προσέγγιση.
Ό πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και δυστυχώς αυτός καθοδηγούσε πλέον τους επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. που αγωνιούσαν για να μην χάσουν την καρέκλα. Όλεθρος στο πεδίο των μαχών και ταυτόχρονα ανοιχτός πόλεμος από τα παλικάρια των ΜΑΤ που ζητούσαν με τρόμο την άμεση αποχώρηση τους από το κρεματόριο της Κερατέας. Είναι άλλο να πουλάς τσαμπουκά στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα αντιμέτωπος με αμούστακους φοιτητές και άλλο να σε ξεβρακώνουν, να σου καίνε την κλούβα και να σε στέλνουν πίσω με …ταξί μερικές δεκάδες νταβραντισμένοι οικοδόμοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Είναι άλλο να καταδιώκεις με καρκινογόνα χημικά γυναικόπαιδα στην Πανεπιστημίου και άλλο να τρέχεις να ξεφύγεις στα χωράφια χωρίς κράνος και ασπίδα.
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν, για να μαθαίνουμε και κάποιες ιστορικές λεπτομέρειες, βρήκε την παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ως θεόσταλτο δώρο για να βγει από το τελειωτικό στραπάτσο. Πήγε στην έδρα της Μητρόπολης στα Σπάτα και ζήτησε εν λευκώ την μεσολάβησή του για πλήρη αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Έβλεπαν όλοι τους με μαθηματική ακρίβεια ότι η υπόθεση της Κερατέας, διογκώνονταν επικίνδυνα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας. Έβαλαν λοιπόν την ουρά στα σκέλια και εξαφανίστηκαν από μπροστά μας το ίδιο ξαφνικά όπως είχαν εμφανιστεί.
Οι κάτοικοι της Κερατέας παρ’ όλα αυτά παρίσταναν τους χαζούς γιατί πρώτον, δεν ήθελαν να απαξιώσουν και να εξευτελίσουν εντελώς την Ελληνική πολιτεία και δεύτερον είχαν καταφέρει με αιματηρό αγώνα να κερδίσουν κατά κράτος μια φασιστική πολιτική απόφαση και έτσι επέλεξαν ενσυνείδητα να σταθούν μεγαλόψυχα απέναντι τους χωρίς το παραμικρό σχόλιο. Τώρα όμως αυτοί, αγνώμονες όπως πάντα έβγαλαν γλώσσα και εμπλέκουν την Κερατέα σε νέα ευφάνταστα σενάρια και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Εκ του ασφαλούς πλέον, ο υπουργός Κακοποίησης του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, υποστήριξε με άκρως προσβλητικό τρόπο ότι «Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα». Θέλοντας να δικαιολογήσει την αποκρουστική δολοφονική βία ένστολων που δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα ακόμη και μέσα στο ΜΕΤΡΟ αφού πρώτα έστειλαν στο νοσοκομείο με σπασμένα κεφάλια περισσότερους από 650 διαδηλωτές. Με λίγα λόγια λοιπόν, κατά τον υπουργό Κακοποίησης του Πολίτη, οι μπαχαλάκηδες – παρακρατικοί που διέλυσαν τα πάντα στο Σύνταγμα, ήταν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια στην Κερατέα!!!
Αγαπητέ κ. Παπουτσή, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας, κάποιοι σας βάζουν να λέτε κουταμάρες δημόσια, γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά τα ενστερνίζεστε κιόλας. Να ξέρεται ωστόσο ότι τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που υπερψήφισε η κυβέρνησή σας, αγγίζουν και όλους εμάς εδώ στην Κερατέα, όπως αγγίζουν όλους τους Έλληνες πολίτες. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη και σχεδόν το σύνολο από τους οικοδόμους, κτηνοτρόφους και γεωργούς, στους οποίους έγινε ήδη αναφορά, ως άνεργοι πλέον σκέφτονται πολύ σοβαρά να κατέβουν κι αυτοί στην πλατεία Συντάγματος. Ίσως θα είναι μια καλή ευκαιρία να λυθεί η παρεξήγηση για τους δήθεν μπαχαλάκηδες αλλά και μια ιδανική ευκαιρία να επανέλθει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ο συμβολισμός του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Τι λέτε, δεν είναι καλή ιδέα κ. Υπουργέ; Άλλωστε κύριε υπουργέ είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά πολλούς από τους κατοίκους της Κερατέας, και ως γνωστόν δεν φοράνε κουκούλες, όπως εσείς είπατε στη Βουλή
.



http://lavreotiki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου