Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Χρησιμοποιούν χημικά που έχουν απαγορευτεί από τη Συνθήκη της Γενεύης


Χρησιμοποιούν χημικά που έχουν απαγορευτεί από τη Συνθήκη της ΓενεύηςΑλγεινή εντύπωση προκαλεί η αυθαίρετη και εκτεταμένη χρήση χημικών αερίων καταστολής από τους αστυνομικούς σε περιβάλλον πυκνής αστικής δόμησης και μάλιστα δίπλα σε νοσοκομεία, σταθμούς του μετρό και κλειστούς μαζικούς χώρους, επισημαίνει σε ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών στο Σύνταγμα. 

«Χημικών που έχουν απαγορευθεί από τη Συνθήκη της Γενεύης γιατί περιέχουν τα αέρια CS και CN, που προκαλούν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και διαταραχές. Πολλά δε από τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι απλώς δακρυγόνα αλλά πρόκειται για ισχυρά χημικά ασφυξιογόνα ενώ πολλά από αυτά έχουν καρκινογόνα δράση», προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας. 

Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την απαγόρευση της χρήσης επικίνδυνων χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ποιος είναι ο ακριβής τύπος και η χημική σύνθεση αυτών των ουσιών και ποια είναι η ακριβής ποσότητα χημικών που χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική αστυνομία από έως και σήμερα; 

Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά επίσης ποια είναι η επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό και ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε αυτές τις ουσίες, όταν μάλιστα αυτή είναι εκτεταμένη και ειδικά σε παιδιά και νέους, εάν θα δημοσιοποιηθούν όλοι οι τύποι των σκευασμάτων δακρυγόνων που χρησιμοποιήθηκαν στις αστυνομικές επιχειρήσεις της 29/6/2011 και εάν τελικά θα απαγορευτεί η χρήση χημικών στις διαδηλώσεις. 


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου