Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Με απειλή "αποκεφαλισμού" περνάνε με άνεση το Μεσοπρόθεσμο



 Βέβαια θεωρείται η υπερψήφιση σήμερα του Μεσοπρόθεσμου και αύριο του Εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή, υπό την σαφή απειλή "αποκεφαλισμού" των μελών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που θα αρνηθούν να το υπερψηφίσουν, όπως έχει σημειώσει εδώ και πολλές ημέρες το defencenet.gr. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι διαφωνούντες ή "διαφωνούντες", όπως γράψαμε από χθες, έχουν "μαντρωθεί". Το μοναδικό ερώτημα είναι ο αριθμός των ψήφων που θα συγκεντρώσει. Αυτό βέβαια, όπως τόνισε και η Β.Παπανδρέου χθες στον επικήδειο της ελληνικής οικονομίας στη Βουλή, δεν σώζει με τίποτα την βύθιση της χώρα λόγω υπερχρέωσης...

Από τους 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στην χειρότερη περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξουν περισσότερες από 1-3 απώλειες,χωρίς να αποκλείεται να ψηφιστεί και από τους 155. από εκεί και πέρα υπάρχει και η "χρυσή εφεδρεία" το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και η Έλσα Παπαδημητρίου της Ν.Δ., η οποία ... "ψυχικά" βρίσκεται ήδη στην Δημοκρατική Συμμαχία. 
Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος, μιλώντας με δημοσιογράφους "ξέχασε" όλες τις διαφωνίες του (!) είπε ότι "καλύφθηκε από τις αναπτυξιακές προσπάθειες που καταβάλλει ο νέος υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος (ΕΣΠΑ κλπ), οπότε, αν και όχι χαρούμενος, θα δώσει θετική ψήφο". 
Ανάλογα σχόλια έκανε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος πάντα διαφωνεί, αλλά στο τέλος πάντα ψηφίζει. Μόνο ο Αλέκος Αθανασιάδης φαίνεται να επιμένι ακόμα στο "Παρών". 
Η Χρύσα Αράπογλου εμφανίζεται παραμένει προβληματισμένη και όσοι συνομιλούν μαζί της συμπεραίνουν ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη, αλλά εμείς στοιχιματίζουμε 100% ότι θα υπερψηφίσει. 
Επίσης μπορεί η Ν.Μπακογιάνη να κάλεσε τους βουλευτές της ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά είναι πιθανό ότι 1-2 ψηφοι θα πέσουν "υπέρ" Μεσοπρόθεσμου. 
Η ελβετική τράπεζα UBS, που έχει δανείσει αρκετά λεφτά στη χώρα μας, αλλά έχει δεχθεί και καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από τα λεφτά που έχουν βγάλει έξω χιλιάδες Έλληνες, μας "τιμά" ως κορυφαίο θέμα στην σημερινή ανάλυσή της. 
Σύμφωνα με τη UBS, το Μεσοπρόθεσμο θα υπερψηφιστεί με βάση τον αριθμό των βουλευτών που έχει η κυβέρνηση στη Βουλή. Αναδεικνύει ακόμη το πολιτικό ρίσκο, δεδομένου ότι η ένταση είναι υψηλή και ότι οι διαμαρτυρίες μπορεί να κλιμακωθούν εν όψει της ψηφοφορίας.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου έχει θεωρηθεί ως προϋπόθεση από το ΔΝΤ και την ΕΕ για την καταβολή της δόσης των 12 δισ. ευρώ από το ισχύον πακέτο, και για τη διεύρυνση της επιπλέον βοήθειας χρηματοδότησης της Ελλάδας και μετά από το 2012.
Και τα δύο μέτρα θεωρούνται πολύ σημαντικά, αλλά έχουν και μια αίσθηση επείγοντος, καθώς εάν η Ελλάδα δεν λάβει τουλάχιστον μέρος της δόσης, υπάρχει ανησυχία ότι θα χρεοκοπήσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου