Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ» ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ,... ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ και ΣΥΝΤΡΙΒΉ...!!!



«ΜΑΠΑΣ» ΒΓΗΚΕ   ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ... ΝΤΕΝΕΚΕ»...!!!
Όταν έχεις στο DNA σου, το «βίωμα» του κλόουν δεν μπορείς να το αποχωρισθείς...!!!
*-- Λές και ξεχάσαμε ότι  έκλεισε στις 18-1-2006 συμφωνία με τον Μπόμπολα να τον στηρίξει στις εκλογές του 2007 γιά να χάσει ή να μην έχει κοινοβουλευτική δύναμη άνω των 152 εδρών ο Καραμανλής, προκειμένου να τον εκδικηθεί για το νόμο περί «βασικού μετόχου»...

*-- Λές και ξεχάσαμε ότι, το 2007, τη πανάκριβη και πολυτελή προεκλογική του εκστρατεία  την ανέλαβε ο Εμφιετζόγλου πλήρώνοντας τον διαφημιστή Φιλ. Βρυώνη ιδιοκτήτη του ΕΧΤΡΑ (εκεί πού λέει ειδήσεις ο «όψιμος» αντιμνημονιακός Άκης Παυλόπουλος και οι λοιπές συμπαθητικές φιγούρες πού αποτελούν «κλινική περίπτωση»), ακόμη και... κοινής λογικής...!!!
-- *********--  
*-- Λές και ξεχάσαμε ότι, το Υποβρύχιο Παπανικολής παρελήφθη με υπογραφή Βενιζέλου και δική του...
-- *********--  
*-- Λες και ξεχάσαμε ότι μαζί με τον Βενιζέλο απενοχοποίησαν και δη... αναδρομικά τον υπόδικο Λαυρεντιάδη ή Λούα-Λούα, όταν μάλιστα στη Βουλή για να ανταποδώσει προφανώς ο Καρατζαφέρης την «ευγνωμοσύνη» του, στον διωκόμενο γι έξη κακουργηματικές πράξεις πρώην μεγαλοτρπεζίτη είπε το αμίμητο και γλοιώδες:
«Η Proton δεν είναι το πρώτον», πρέπει να διαφυλάξουμε την Proton, γιά να μη πέσει το Τραπεζικό σύστημα...!!!
-- *********--  
*-- Λές και ξεχάσαμε τί έλεγε ο «συναυτουργός τού μνημομίου και βαποράκι του Πασοκ»
-- *********--  
ΕΔΩ:

Ο άνθρωπος πού ταυτίστηκε με την κωλοτούμπα και αποτελεί σήμερα-- αλλά και στους αιώνες των αιώνων-- την πλέον αυθεντική της ερμηνεία, σε όλα τα λεξικά της Ελληνικής γλώσσας:
 Καρατζαφέρης=Κωλοτούμπα και τα' ανάπαλιν...
-- *********--  
Έ, αυτός για να επιβεβαιώσει το DNA του ως κλόουν, και διασκεδαστής της πολιτικής ζωής, είπε και δικαιολογήθηκε για τι τον έστειλε ο λαός στα... αζήτητα....!!!
-- *********--  
Θυμήθηκε το 1961 και απέδωσε την εκλογική του συντριβή σε... καλπονοθεία...!!!
-- *********--  
Πήρε 3,3%, αλλά του το έκαναν 2,9% στις εκλογές του Μαίου.
-- *********--  
Για το 1,5% που πήρε στις εκλογές του Ιουνίου απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί 
Κωμικοτραγωδία ο άνθρωπος...
-- *********--  
Πορεία και τέλος...Δελαπατρίδη...!!!
politikosafari.blogspot.com

ΜΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ…


distruction…μπορούμε και μόνοι μας να καταστρέψουμε τον κόσμο. Όχι ολόκληρο, αλλά τους μικρούς μας κόσμους. Αν καταστραφεί ο κόσμος του καθένα, τι απομένει άραγε; Πόσο να τρομάξει κάποιος που χάνει τον κόσμο του για το αν θα καταστραφεί ο κόσμος ολάκερος;
Οι θρήνοι αξιολογούνται σε προσωπικό επίπεδο. Όταν θρηνείς τα δικά σου, δύσκολα στέκεσαι στων άλλων, των άγνωστων. Το 2013 θα είναι μια χρονιά καταστροφής πολλών προσωπικών κόσμων. Δε μπορούμε να το δούμε. Ούτε καν να το φανταστούμε. Ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι όμως θα τα βρουν σκούρα.
Ναι, σαφώς και θα βρούμε περιθώρια για να χωρέσουμε το χιούμορ μας. Είμαστε πλακατζήδες, είναι γνωστό. Βέβαια θα αποκτήσουμε ένα λίγο πιο μαύρο και μακάβριο χιούμορ. Ε, τι να γίνει, τα αστεία είναι φτιαγμένα από υλικά της πραγματικότητας.
Ναι, οι τράπεζες πιθανόν να δώσουν κάποια δάνεια το 2013 σε όσους μικρομεσαίους δεν είναι ακόμη στον Τειρεσία. Δάνεια που θα πάνε στα χρέηγια τις ασφαλιστικές εισφορές τους και τους προμηθευτές. Οι οποίοι προμηθευτές θα τα δώσουν για να ξεχρεώσουν τις πρώτες ύλες που είχαν εισάγει, οπότε φεύγουν εν ριπή οφθαλμού τα χρήματα από την αγορά.
Ναι, το Κράτος μάλλον θα δώσει και κάποια χρήματα στον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι θα τα δώσουν στις φαρμακαποθήκες, οι οποίες θα τα δώσουν στις φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού καθώς μόνο το 2% των γενόσημων φαρμάκων παράγονται στην Ελλάδα, ενώ για τα γνήσια ας μην το συζητήσουμε.
Κι έτσι, θα κυλήσει η οικονομία. Δηλαδή ο μικρομεσαίος που θα έχει δανειστεί από την τράπεζα για να ξεπληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, θα χρωστάει πλέον και στην τράπεζα αλλά και στο ταμείο του τις επόμενες εισφορές. Σήμερα, έξυπνη επιχειρηματική κίνηση θεωρείται το να κλείσεις το μαγαζί σου πριν αποκτήσεις χρέη.
Αυτή είναι μια λογική που ήδη διευρύνεται. Φέτος είναι η τελευταία φορά που δίνονται δώρα σε συνταξιούχους και μισθωτούς του Δημοσίου. Αυτό, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία πολλών καταστηματαρχών να ξεστοκάρουν όσο μπορέσουν για να βάλουν λουκέτο στην αρχή του νέου χρόνου.
Δεν πρέπει να αντέξει ο μικρός επιχειρηματίας. Είναι κι αυτό προαπαιτούμενο της επόμενης δόσης. Πρέπει κι αυτός να ενταχθεί στη στρατιά των ανέργων. Να φτάσει αυτή η στρατιά τα δύο ή ακόμη καλύτερα τα τρία εκατομμύρια ώστε ακόμη και το ξεροκόμματο να θεωρείται αμοιβή. Αυτός είναι ο πραγματικός ανταγωνισμός που ονειρεύεται το λεφούσι των τροϊκανών και των αρχόντων μας. Να ανταγωνίζονται οι εξαθλιωμένοι για το ποιος θα προσφέρει φθηνότερα το τομάρι του.
Αν γλιτώσει από τα χαράτσια, τους φόρους, τα χρέη στην τράπεζα και τα χρέη στο ασφαλιστικό του ταμείο, ο μικρέμπορος θα πρέπει να παλέψει τις νέες τιμές της ΔΕΗ. Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ δε θα γίνει φυσικά σε μία φάση, αλλά σε τρεις. Διότι το Κράτος είναι πονηρό. Δε θα σου φορέσει ένα 15 – 20 – 30% με τη μία στο τιμολόγιο, αλλά ένα 10% στην αρχή, ένα δεύτερο 10% στο ήδη προσαυξημένο τιμολόγιο με το προηγούμενο 10% και ένα τρίτο 10% στο ήδη προσαυξημένο κατά ήδη δύο φορές προσαυξημένο τιμολόγιο, έτσι ώστε η τελικά αύξηση να είναι κατά άλλο ένα 30 – 40 – 50% μεγαλύτερη από την «ονομαστική». Και αυτό το κόλπο, το Κράτος το βαφτίζει διευκόλυνση.
Η αύξηση της τιμής του ρεύματος, όπως ομολογεί η κυβέρνηση, είναι μνημονιακή επιταγή. Και πράγματι είναι. Με την απελευθέρωση της ενέργειας, οι «επενδυτές» που ίσως έρθουν να επενδύσουν στο χώρο θα πρέπει να βρουν ένα έτοιμο υπερκερδοφόρο έδαφος. Να ξεκινήσουν, δηλαδή, τη δική τους τιμολόγηση με βάση μια αρκετά αυξημένη τιμή ώστε όταν δημιουργήσουν το νέο καρτέλ τους να κάνουν έφοδο από πλεονεκτικότερη θέση και να πετύχει το πλιάτσικο.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης το είπε ξεκάθαρα μιλώντας για τις μελλοντικές επενδύσεις των πολυεθνικών στην Ελλάδα: «Δίνουμε το δικαίωμα στον επενδυτή να αυτοαδειοδοτηθεί και να μη χάνει χρόνο με τις αρμόδιες υπηρεσίες»!!! Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι θα αυτοαδειοδοτείται ο «επενδυτής» σε θέματα που δεν άπτονται της αρχαιολογίας και του περιβάλλοντος. Αηδίες! Ποιος θα το κρίνει αυτό; Απλώς ο επενδυτής θα κρίνει ότι δεν άπτονται και θα στήσει την βιομηχανία του όπου γουστάρει. Όταν ίσως κάποια στιγμή, κάποια επιτροπή κρίνει ότι ο επενδυτής γάμησε και αρχαία και περιβάλλοντα, σιγά να μην τον ενοχλήσουν.
Αν το τολμήσουν, ο «επενδυτής» θα χρησιμοποιήσει τη γνωστή ασπίδα του ότι δηλαδή απασχολεί 300 σκλάβους κι αν τον κλείσουν, αυτοί οι σκλάβοι θα μείνουν στο δρόμο. Οπότε τι θα γίνει; Θα τη γλιτώσει με ένα πρόστιμο που θα ανέρχεται στο 1 εκατομμυριοστό των κερδών του κι εκείνος αν είναι καλόψυχος θα το πληρώσει, αν δεν είναι θα πάει στη δικαιοσύνη και ζήσε Μάη μου να πάρεις το πρόστιμο.
Με αυτόν τον τρόπο, λέει ο κ. Χατζηδάκης, ότι θα παταχθεί η γραφειοκρατία! Δηλαδή δίνοντας το δικαίωμα στον καθένα να μολύνει και να καταστρέφει ό,τι γουστάρει. Το υπαρκτό τέρας της γραφειοκρατίας που οι ίδιοι οι Χατζηδάκηδες δημιούργησαν γίνεται άλλοθι για ρυπογόνες και ανεξέλεγκτες «γαλέρες» του χάρου.
Γι’ αυτό, λοιπόν, η κυβέρνηση επιλέγει να καταργήσει το Δημόσιο παρά να το βελτιώσει. Καταργώντας άτσαλα το Δημόσιο καταργεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως υπάρχουν, λειτουργούν και παρεμβαίνουν με ιδιαίτερη αυστηρότητα στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Εδώ όμως ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθούν. Το γιατί, είναι προφανές.
Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Καταστροφή των μικρομεσαίων, πολλαπλασιασμός της ανεργίας, κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, ανεξέλεγκτες ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες, κατασχέσεις, ανασφάλιστοι πολίτες, αστυνομική και παρακρατική βία, «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» που καταργούν εντελώς και στην κυριολεξία το Σύνταγμα, ευτυχισμένο το 2013.
Τι κι αν η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει μετά τις 21 Δεκεμβρίου του 2012; Ο δικός μας κόσμος θα καταστραφεί. Εκτός…. εκτός κι αν αποφασίσουμε να καταστρέψουμε εμείς τον δικό τους κόσμο. Πάντως το να συνυπάρξουν αρμονικά ο κόσμος μας κι ο κόσμος τους είναι ανέκδοτο ακόμη και για τον Κοέλιο. Ένας από τους δυο κόσμους θα τελειώσει και οι προβλέψεις μέχρι στιγμής είναι εναντίον μας. 

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ευρασιατικη Ένωση: 1η Μαΐου 2013 ο γίγαντας παίρνει «σάρκα και μορφή»


Η 1η Μαΐου 2013 ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ως η ημερομηνία της υπογραφής της τελικής συμφωνίας για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης.
Η δημιουργία του νέου αυτού συνασπισμού που παραπέμπει στην ανασύσταση της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς όμως να εμπεριέχει τα απολυταρχικά εκείνα δεδομένα στην εσωτερική διακυβέρνησή της τα οποία ουσιαστικά την οδήγησαν και στην κατάρρευσή της.
Την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση την οποία σε πρώτη φάση θα απαρτίζουν η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία ενώ έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους να πλαισιώσουν τη νέα Ένωση η Κιρκιζία, το Τατζικιστάν αλλά και η Ουκρανία φέρνοντάς την ουσιαστικά στα όρια της ΕΣΣΔ.
Μετά από τη συνάντηση των αρχηγών των κρατών της Τελωνειακής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε πως «η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία θα αποτελέσουν την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2013 θα έχουν προετοιμάσει το σχέδιο κειμένου για τη συμφωνία, με την προοπτική» συμπλήρωσε «αυτό να υπογραφεί την 1η Μαΐου».
Βέβαια η επιλογή της 1ης Μαΐου μόνο τυχαία δεν έγινε από το Ρώσο πρόεδρο καθώς είναι η ημέρα κατά την οποία η Ρωσία εορτάζει την ημέρα της νίκης κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ πραγματοποιώντας και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.
Στόχος η δημιουργία μιας τελωνειακής ένωσης με τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την ταχεία ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο Putin πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μέλη της Τελωνειακής Ένωσης τόσο η Κιργιζία όσο και το Τατζικιστάν.
Ιδιαίτερη σημασία όμως έχουν και οι δηλώσεις του Λευκορώσου προέδρου Alexander Lukashenko και ο οποίος ανέφερε ότι «και η Ουκρανία ενδιαφέρεται να μπει στην Ευρασιατική Ένωση».
Η δήλωση αυτή του Λευκορώσουν προέδρου χρίζει ιδιαίτερης σημασίας καθώς λίγα χρόνια πριν το Κίεβο «φλέρταρε» με την ιδέα εισόδου της στο ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα ο Lukashenko με το πέρας της σύσκεψης της Ευρασιατικής Ένωσης δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η πόρτα για αυτούς που θέλουν να μπουν στην κοινή οικονομική ζώνη είναι ανοικτή.
"Αυτά είναι τα δεδομένα, θα τους δεχτούμε και θα συνεργαστούμε. Δεν είναι μόνο το Κιργιστάν, και το Τατζικιστάν, και η Ουκρανία ενδιαφέρεται επίσης" για να συμπληρώσει επικαλούμενος και τα όσα ελέχθησαν μεταξύ του ίδιου και του Ουκρανού προέδρου Viktor Yanukovych σε πρόσφατή συνάντησή τους: «Το ενδιαφέρον είναι υψηλό. Όμως η επιλογή μιας χώρας θα γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, που θα είναι ίδιες για όλους».
Η δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης ουσιαστικά «γεννά» ένα γεωπολιτικό γίγαντα όπου με εξαίρεση την Ουκρανία – και αυτό τουλάχιστον προς το παρόν- αλλά και των τριών «μικροσκοπικών» δημοκρατιών της Βαλτικής τη φέρνει στα όρια της πρώην ΕΣΣΔ.
Θωρείται σίγουρο ότι μετά την ολοκλήρωση της Τελωνειακής Ένωσης το επόμενο βήμα θα είναι αυτό της αμυντικής συνεργασίας των κρατών που θα μετέχουν της Ένωσης αναδεικνύοντας την Ευρασιατική Ένωση και σε ένα γεωστρατηγικό παράγοντα με παγκόσμια επιρροή.
Το παραπάνω σε συνδυασμό και με την οικονομική Ένωση των BRICS δηλαδή Της Ρωσία, Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας και Νότιας Αφρικής ανατρέπει παγιωμένες καταστάσεις δεκαετιών καθώς ο συνασπισμός των χωρών αυτών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς ένα κράτος από τους BRICS θα ηγείται ουσιαστικά ενός άλλου μεγάλου συνασπισμού, τόσο οικονομικού όσο στρατιωτικού στην περαιτέρω εξέλιξή του.

"ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"! "Ψαλίδισμα" της Χρυσής Αυγής και επιστροφή του Κώστα Καραμανλή το "δεξιό" στοίχημα


Νέα κίνηση στο χώρο της "καθαρής" δεξιάς, εν αναμονή - αν και εφ'όσον - της ... ολικής επαναφοράς του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της παράταξης. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που κινείται η ομάδα των βουλευτών και στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και άλλων όπως οι Ν. Νικολόπουλος, Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης οι οποίοι απέχουν από την συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν απέχουν από την ιδέα της επαναφοράς Καραμανλή.
Η ομάδα των πρώην "Ανεξάρτητων", Κ.Μαρκόπουλου (ο συγκεκριμένος εντυπωσιάζει με την ιδεολογική του συνέπεια και τις πατριωτικές του θέσεις αφού θα μπορούσε τώρα να ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης αν δεν διαφωνούσε κάθετα με την πολιτική του Μνημονίου)) Χρ. Ζώης, Κ. Μαρκόπουλος, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης και άλλα στελέχη όπως οι Χρ. ΛύτραςΧαρ. Αποσκίτης, Ν. Δρίτσας, Θ. Μοσχοβίτης του στενού κλίματος Μαρκόπουλου), Ν. Μπάλτας, αντίθετα με ότι αναμένεται δεν πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία κόμματος.
Θα αναμένουν τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουν. Η βιωσιμότητα ενός νέου σχήματος, κατ'αρχήν θα κριθεί δημοσκοπικά. Αν δηλαδή διαφανεί ότι καταφέρνουν να "ψαλιδίσουν" της Χρυσή Αυγή.
Χωρίς υπερβολές, αυτή την στιγμή το στοίχημα όλων είναι να "κοπούν" τα φτερά της Χρυσής Αυγής. Για πολλούς και διάφορυς λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν. Τόσο η ΝΔ, όσο και ο Π.Καμμένος, βλέπουν το ποσοστό των "σκληρών" της δεξιάς και ζαλίζονται.
Ο ίδιος ο Α.Σαμαράς, όπως μας μεταφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή του Μαξίμου, στις ιδιαίτερες συνομιλίες του με την Α.Μέρκελ, την έχει "απειλήσει" με ... προέλαση της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που δεν επαυξηθεί "το πνεύμα αλληλεγγύης" διάβαζε να εγκριθούν τα δανειακά πακέτα - προς την Ελλάδα!
Ήδη εκτιμούν ότι έχουν "φρενάρει" την ΧΑ δημοσκοπικά στο 12% ή και πιο κάτω, σε σχέση με το 14% που κατέγραφε πριν δυο μήνες.
Και το "ψαλίδισμα" της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο στοίχημα εντός Ελλάδος. Είναι και στοίχημα εκτός Ελλάδας...
Εν πάση περιπτώσει ο χώρος της κεντροδεξιάς μέχρι και της καθαρόαιμης δεξιάς που αυτή την στιγμή έχει "μετακομίσει" στην Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν ξεκαθαριστεί τι σκοπεύει να πράξει ο Κ.Καραμανλής.
Ο οποίος το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι υπάρχοντος του Α.Σαμαρά δεν το συζητά καν για επάνοδο. Άρα η επιστροφή του Κ.Καραμανλή συνδέεται με την αποχώρηση του Α.Σαμαρά, κάτι που δεν διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Β. ΠΟΥΤΙΝ > "Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι απεριόριστη. Ότι ποσότητες χρειαστούν θα τις δώσουμε"



"Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι απεριόριστη. Ότι ποσότητες χρειαστούν θα τις δώσουμε". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντόλη στην Gazprom να ανοίξει τις "κάνουλες" και να ρεύσει άφθονο φυσικό αέριο στην χώρα, παρά τις δυσκολίες αποπληρωμής του από ελληνικής πλευράς και με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην αγορά πετρελαίου, λόγω των εξωφρενικά υψηλών τιμών, κάτι που έχει αυξήσει κάθετα την ζήτηση φυσικού αερίου. 

Η κυβέρνηση, πριν είκοσι ημέρες αιτήθηκε επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, αλλά μόλις πριν μία εβδομάδα η Ρωσία απάντησε καταφατικά με προσωπική παρέμβαση του Β.Πούτιν.
Ο εκπρόσωπος της Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ, ανακοίνωσε ότι η χορήγηση φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρία προς την Ελλάδα αυξήθηκε από τις 12 Δεκεμβρίου, "πάνω από το καθορισμένο ημερήσιο όριο". 
Διευκρίνιζοντας ότι αυτό έγινε ύστερα από παράκληση της ελληνικής πλευράς, λόγω του κρύου που επικρατεί στη χώρα και τις αυξημένης κατανάλωσης φυσικού αερίου.
Ο Σ.Κουπριάνοφ επεσήμανε ότι κατόπιν συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, οι επιπρόσθετες ποσότητες αερίου θα φτάσουν τα 2 εκατ. κυβικά μέτρα το 24ωρο, και θα συνεχίσουν να χορηγούνται εφόσον το χρειαστεί η χώρα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας υπενθύμισε ότι η Ρωσία και ειδικά η Gazprom "πάντοτε είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τους Έλληνες πελάτες της και στο παρελθόν είχε επανειλημμένα αυξήσει τις χορηγούμενες ποσότητες αερίου πάνω από τα όρια που προβλέπονται στα συμβόλαια, όταν είχαν την σχετική ανάγκη".
greeknation.blogspot.com

Γιατί η Deutsche Bank ψάχνει για ελληνικό πετρέλαιο και αέριο


Γιατί η Deutsche Bank «ψάχνει» για ελληνικό πετρέλαιο και αέριο
Eπανέρχεται με νέα έκθεση η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank για την ανακάλυψη φυσικού…
αερίου στην Ελλάδα αξίας άνω των 600 δισ. δολαρίων, όπως υπογραμμίζει, ενώ παράλληλα αναφέρει 13 ακραία γεγονότα που μπορούν να εκπλήξουν τις αγορές το 2013.
Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που η γερμανική τράπεζα εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα και μάλιστα πααρουσιάζει εκθέσεις οι οποίες εκτινάσσουν την αξία αυτών των κοιτασμάτων σε αστρονομικά ύψη και καλλιεργούν εντυπώσεις αλλά και προσδοκίες στη χώρα μας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε αμφισβητηθεί αυτά τα συμπεράσματα ενώ ο Πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί σε υποθαλάσσιο πλούτο στις δημόσιες παρεμβάσεις του.
Ελλάδα, μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο!
Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank προ ημερών είχε παρουσιάσει μία μελέτη σύμφωνα με την οποία εκτιμούσε πως τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια στην Κρήτη έφθασαν το ποσό των 427 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έκανε λόγο για καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 214 δισ. δολαρίων που ουσιαστικά είναι το 107% του ΑΕΠ.
Στη νέα λοιπόν χθεσινή έκθεση οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας επανέρχονται και αναφέρουν πως η Ελλάδα διαθέτει τη μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και μερικές χώρες έχουν ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται τους υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με κυριότερο το πεδίο φυσικού αερίου Levantine μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική τράπεζα:
«Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και μερικές χώρες της Μεσογείου έχουν ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται τους υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με κυριότερο το πεδίο φυσικού αερίου Levantine μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Ένας αριθμός μελετών οι οποίες έχουν εξετάσει ανάλογα κοιτάσματα στη Μεσόγειο ως βάση σύγκρισης τοποθετούν το πιθανό ύψος της αξίας του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης έως τα 600 δισ. δολάρια.»
Η εγκυρότητα της γερμανικής τράπεζας είναι αναμφισβήτητη αν και δεν γίνεται αναφορά σε ποιές εκθέσεις και μελέτες βασίζει τα συμπεράσματά της τα οποία φέρουν την Ελλάδα να διαθέτει τη μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα της Μεσογείου!
600 δισ. δολάρια ο πλούτος
Όπως αναφέρει η έκθεση, ανάλογα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί και στη νότια Κρήτη και αυτή τη φορά αυξάνουν την αξία του φυσικού αερίου και κάνει λόγο για συνολικό ύψος έως και 600 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ελλάδα θα αναδειχθεί στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αέριου στον κόσμο. Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται ένα καθαρό φορολογικό πλαίσιο αλλά και νομοθετική ρύθμιση για τους υδρογονάνθρακες. Η τελευταία έγινε το 2011. Η γερμανική τράπεζα κάνει και ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι γεωλόγοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν την ύπαρξη και σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα επιπροσθέτως αυτών του φυσικού αέριου. Οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.
Και ακραία σενάρια
Επιπροσθέτως η Deutsche Bank αναφέρεται σε 13 πιθανά ακραία γεγονότα που μπορεί να συμβούν μέσα στο 2013 και ένα από αυτά είναι η ανακάλυψη φυσικού αερίου και πετρελαίου Νοτίως της Κρήτης.
Επίσης στα 13 ακραία σενάρια συγκαταλέγει και την έναρξη αγοράς μετοχών από την Federal Reserve ως ένα αντισυμβατικό μέτρο νομισματικής πολιτικής, την επίλυση του μεσανατολικού από την Σουηδία, την Τουρκία και τη Βραζιλία, την κατάρρευση της βρετανικής κυβέρνησης, την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων από τις κεντρικές τράπεζες και την ενίσχυση των μετοχών, το πολιτικό άνοιγμα της Βορείου Κορέας και την ηπιότερη εξωτερική πολιτική από το Ιράν.
Παράλληλα, αναφέρει πως είναι πιθανή η επιδείνωση της γεωπολιτικής κατάστασης στη νότια θάλασσα της Κίνας, την εισαγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη από τη Σαχάρα, το πλήγμα στις αγορές από τη κλιματική αλλαγή, το σκάσιμο της «φούσκας» των ομολόγων αναδυόμενων αγορών και την αλλαγή εξουσίας στη Μαλαισία έπειτα από 40 χρόνια.
Γίνονται έρευνες στην Κρήτη
Μετά τη μελέτη της γερμανικής τράπεζας, έρχεται στο φως και νέα αποκάλυψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί, ο νορβηγικός κολοσσός PGS ύστερα από μυστικές σεισμικές μελέτες που διενήργησε ερήμην του ελληνικού κράτους, διαθέτει σοβαρές ενδείξεις αλλά και τεκμήρια για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. Το αποκαλυπτικό έγγραφο με τη μελέτη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος έχει ενημερωθεί και προσωπικά.
Ενήμερος ο Πρωθυπουργός
Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί οι επιστήμονες κ.κ Λυγερός, Κονοφάγος και Φώσκολος αποτιμούν το όφελος της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ίσως πετρελαίου από 270 δισ. έως και 1,3 τρισ. δολάρια.
Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 ενώ σημειώνεται πως απαιτείται χάραξη ΑΟΖ.
Γιατί κάνει την έκθεση η Deutsche Bank
«Όταν σκεφτόμαστε για το επόμενο έτος, είναι δελεαστικό να εξετάζουμε το πρόσφατο παρελθόν είτε κοιτάζουμε τους κινδύνους είτε το βασικό σενάριο. Επιπλέον, υπάρχει μία τάση να μην παρεκκλίνουμε πολύ από το consensus, ίσως λόγω της ασφάλειας του να ανήκεις στην αγέλη. Από στατιστική σκοπιά, αυτό είναι παρόμοιο του να υποθέτεις πως οι αγορές ακολουθούν μία κανονική κατανομή ή κατανομή Gauss. Με άλλα λόγια, οι αγορές συμπεριφέρονται σωστά και τα ακραία αποτελέσματα είναι σπάνια. Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 μας δίδαξε διαφορετικά, αν και είναι πολύ δύσκολο να μην υποθέσουμε την κανονικότητα στις αγορές» αναφέρουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί
«Υπάρχουν ήδη εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες» αναγνωρίζει o υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΚΑ, στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι σεισμικές έρευνες των Νορβηγών της PGS για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης, ενώ αμέσως μετά το ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει σε νέο γύρο αδειοδοτήσεων.
«Τον Νοέμβριο του 2013 θα τελειώσουν η επεξεργασία και η ερμηνεία των δεδομένων και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία της εμπορίας και της προώθησης των δεδομένων στην πετρελαϊκή αγορά. Το αισιόδοξο μήνυμα είναι να ξέρει ο κόσμος ότι η προκήρυξη του γύρου των παραχωρήσεων, που είναι και η ουσία, προγραμματίζεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Επομένως, έχουμε πρόγραμμα και πάμε καλά» διαβεβαιώνει ο κ. Λιβιεράτος.
iefimerida.gr

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο κοπρίτης της εθνοκτόνου πέμπτης φάλαγγας, τολμάει ακόμη και τώρα...!



Δεν είμαστε όλοι μετανάστες. Εμείς - σε αντίθεση με σένα - ξέρουμε καλά από που κρατάει η σκούφια μας. Κι όσοι από μας γίναμε μετανάστες, ξέραμε τι σημαίνει σεβασμός απέναντι στους άλλους λαούς και αξιοπρέπεια απέναντι στον εαυτό μας...

Γράφει ο REPORTO

Όχι ρε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Δεν εμπορευτήκαμε όλοι εμείς την εθνική ταυτότητα και δεν μετατρέψαμε όλοι μαζί τη σημαία του τόπου μας σε σημαία ευκαιρίας, για να εξασφαλίσουμε την ασύδοτη δράση των κατευθυνόμενων εισβολέων στη χώρα μας. Αυτό το άθλιο έργο, μόνο άθλιοι με μηδενική εθνική συνείδηση θα μπορούσαν να το επιτελέσουν...

Όχι ρε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Εμείς δεν παζαρέψαμε ποτέ τον ανθρωπισμό μας απέναντι σε όποιον τον έχει ανάγκη πραγματικά. Αλλά ανθρωπισμός δε σημαίνει να βγάζεις στο σφυρί πολιτικά κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας που αγαπάς. Κάτι τέτοιο μονάχα μια πολιτική συμμορία... 


Που αντιμετωπίζει εχθρικά και με μίσος, μια πατρίδα που ουδέποτε αγάπησε, θα μπορούσε να το κάνει...

Όχι ρε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Ο ανθρωπισμός δεν ταυτίζεται με τη συμμοριακή διαχείριση των εθνικών και των πολιτισμικών αξιών ενός λαού. Επιβάλλει αντίθετα τη διακριτό και προσεκτικό διαχωρισμό τους από την αυτονόητη αλληλεγγύη την ανθρώπινη, κι αυτή την αυτονόητη αλήθεια, μόνο ορκισμένοι δωσίλογοι αρνούνται συνειδητά να την κατανοήσουν.

Όντως ρε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Δε φταίνε οι ξένοι για τα πάντα σ αυτόν τον τόπο. Φταίνε οι Εφιάλτες που άνοιξαν διάπλατα την κερκόπορτα, τόσο στις λεγεώνες των κατευθυνόμενων εισβολέων, όσο και στην μπότα της ξένης κατοχής. Και σ αυτό το θλιβερό ρόλο, εσύ και το κόμμα σου, υπήρξατε οι κατάπτυστοι πρωταγωνιστές...

Η χώρα μας ρε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Δεν έγινε προορισμός πολιτισμών αλλά στόχος φονταμενταιστών εισβολέων. Και συνεργός σ αυτή την επιχείρηση ντροπής υπήρξαν ντόπια νεοταξίτικα φερέφωνα, που η κοινωνία έκανε το λάθος να τους εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση του τόπου...

Όχι ρε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Σύμμαχοί μας στον αγώνα ενάντι στην αδικία και την ανομία, δεν μπορούν να είναι οι δολοφόνοι με τα τσεκούρια που κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στις γειτονιές της Αθήνας, ούτε οι πεινασμένοι βιαστές της κάθε αμέριμνης γερόντισσας...

Πως τολμάς βρε άθλιε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη... 
Να βάζεις στο στόμα σου τον Όμηρο για να δικαιολογήσεις μέσα από αυτό τα σύγχρονα εθνοκτόνα αίσχη σε βάρος του Ελληνισμού και της πατρίδας??? Εκεί που έχεσε ο Όμηρος φύτρωσαν οι σύγχρονοι Παπανδρέλληνες με τα πράσινα σημαιάκια και τα πλαστικα ιδανικά που πλαισίωναν τις πράσινες συγκεντρώσεις ντροπής...

Όχι βρε άθλιε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Αυτές οι ορδές δεν είναι μια επένδυση στο μέλλον της πατρίδας μας. Είναι ο Δούρειος ίππος του αφανισμού της. Είναι η πέμπτη φάλαγγα των κατοχικών ΕΟΖ που απειλεί να εξωβελίσει και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη από τον τόπο του και τη γη του...

Όχι βρε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη...
Δεν ήταν δική μας επιλογή η προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, με τη μετατροπή της χώρας μας σε χωνευτήρι του πολυπολιτισμού. Αυτή ήταν μια ολέθρια επιλογή με ανθελληνική ταυτότητα, που μόνο πεμπτοφαλαγγίτες και εφιάλτες θα τολμούσαν ποτέ να δρομολογήσουν...

Και τέλος πριν τολμήσεις άθλιε (κατά Πάγκαλον) κοπρίτη να μιλήσεις για ρατσισμό και κυρίως για φόβο, τόλμα να περπατήσεις τις γειτονιές της χώρας που κυβέρνησες προκειμένου να δεις ποιός ποιόν φοβάται πραγματικά.
Φοβούνται οι ορδές των δολοφόνων που κυκλοφορούν και πλιατσικολογούν ανενόχλητοι ή ο απλός Έλληνας πολίτης που ελέω της πολιτικής που εφάρμοσες δεν τολμά πλέον να κοιμηθεί ήσυχος ούτε στο ίδιο του το σπίτι...

Τόλμα βρε άθλιε πολιτικέ αγύρτη να καταμετρήσεις τους δολοφονημένους Έλληνες πολίτες από τα δολοφονικά χέρια των Παπανδρελλήνων και βάλε στην άλλη μεριά της ζυγαριάς τα "θύματα" της ρατσιστικής βίας την οποία επικαλείσαι, και τότε θα δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος...

Μάθε λοιπόν ότι αυτή η κοινωνία που τόσο εύκολα λοιδωρείς, γνώρισε τις ορδές του πολυπολισμού σου, να γδέρνουν το πετσί της, την ώρα που για σένα η μοναδική επαφή με τον όλεθρο, είναι οι φιλιππινέζεςοικιακοί βοηθοί και οι κηπουροί που χρησιμοποιείς στο "φτωχικό" σου...

Και για όσους αναγνώστες διατηρούν ακόμη αντοχές στο ψέμμα, την υποκρισία και τον πολιτικό θεατρινισμό, παραθέτουμε το άρθρο του πεμπτοφαλαγγίτη πρωθυπουργού, που αφού παρέδωσε αδίστακτα την ίδια του τη χώρα, δε διστάζει να φορέσει το φερετζέ του ανθρωπισμού, και να διδάξει καρτερικότητα την εξαθλιωμένη πλέον Ελληνική κοινωνία...

Διαβάστε και αηδιάστε ελεύθερα... Κάνει καλό στην οργή... Θα τη χρειαστούμε!!!
Με άρθρο που δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης και τίτλο: «Απέναντι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό» ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίζεται τους μετανάστες.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «πρόσφατα γίναμε εμείς, η δικιά μας πατρίδα, η Ελλάδα, προορισμός επιλογής πολλών και διαφορετικών πολιτισμών. Όσοι, για αυτά τα φαινόμενα, χτίζουν πάνω στον θυμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απλά καλλιεργούν μίση. Και το μίσος δεν αποτελεί λύση» και επισημαίνει:

«Πόσο αστείο ακούγεται αλήθεια, ότι "για όλα φταίνε οι ξένοι". Δηλαδή, ο Έλληνας μετανάστης στην Αμερική, τον Καναδά, την Βραζιλία, την Ρωσία, όσοι ζουν στην Γερμανία, στην Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, αυτοί αποτελούν κατά τους ρατσιστές τους φταίχτες, είναι και αυτοί υπαίτιοι οποιασδήποτε οικονομικής δυσπραγίας ή δυσκολίας στις χώρες αυτές. Αυτό υποστηρίζουν ουσιαστικά οι σημερινοί νεοναζί στη χώρας μας».
Κατά τον πρώην πρωθυπουργό «Αντί να μας φταίνε οι μετανάστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ας σκεφτούμε ότι μπορεί να είναι καθημερινοί μας σύμμαχοι, αλληλέγγυοι απέναντι στην αδικία και την ανομία, την ανισότητα και την εκμετάλλευση».

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου:
«Η μετανάστευση και η προσφυγιά, είναι μέρος της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού.
Μετανάστες είμαστε όλοι. Ο καθένας μας.
Εδώ και χιλιετίες το ταξίδι, η μετανάστευση, η ξενιτιά, είναι μέρος της κοινής μας πορείας, της ιστορίας και της μυθολογίας μας.
Ο Όμηρος με την Οδύσσεια -και την Ιλιάδα- αποτέλεσε τη βάση της παιδείας μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Οι ελληνικές αποικίες παλαιότερα, οι παροικίες αργότερα, άνθισαν ακόμη και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κρατώντας ζωντανή την γλώσσα, την ιστορία και την παράδοσή μας.
Τα τελευταία 100 χρόνια ζήσαμε αλλεπάλληλα κύματα μετανάστευσης και προσφυγιάς του Ελληνισμού, ενώ πρόσφατα γίναμε εμείς, η δικιά μας πατρίδα, η Ελλάδα, προορισμός επιλογής πολλών και διαφορετικών πολιτισμών.
Όσοι, για αυτά τα φαινόμενα, χτίζουν πάνω στον θυμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απλά καλλιεργούν μίση. Και το μίσος δεν αποτελεί λύση.
Αντίθετα δημιουργεί χάσματα, ρήξεις, βία και αδικία. Βία που θα αγγίξει εμάς και τα παιδιά όλων μας, σήμερα και αύριο.

Είναι μια κακή επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας.
Δημιουργεί αδιέξοδα, αποδυναμώνει τις κοινωνίες μας αντί να παρέχει λύσεις.
Πόσο αστείο ακούγεται αλήθεια, ότι "για όλα φταίνε οι ξένοι".
Δηλαδή, ο Έλληνας μετανάστης στην Αμερική, τον Καναδά, την Βραζιλία, την Ρωσία, όσοι ζουν στην Γερμανία, στην Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, αυτοί αποτελούν κατά τους ρατσιστές τους φταίχτες, είναι και αυτοί υπαίτιοι οποιασδήποτε οικονομικής δυσπραγίας ή δυσκολίας στις χώρες αυτές.
Αυτό υποστηρίζουν ουσιαστικά οι σημερινοί νεοναζί στη χώρας μας.
Μετατρέπουν έτσι την πραγματική αντίθεση μεταξύ δικαίου και αδίκου, ανομίας και ευνομίας, διαφάνειας και αδιαφάνειας, ιδιοτελούς συμφέροντος και κράτους δικαίου, ανισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, σε μια διαδικασία γκρίζα, χωρίς ιδεολογία και πολιτική ταυτότητα, που οδηγούν στη βία.
Τη βία, που με τη σειρά της, ενισχύει ακόμη περισσότερο τους ισχυρούς και τα κατεστημένα συμφέροντα.
Και έτσι, πίσω από το γκρίζο, σιγά σιγά, όλοι βρίσκονται σε θέση διωκόμενου, μετατρέπονται σε "ξένους" στα μάτια των υπερασπιστών μιας δήθεν και σίγουρα κτηνώδους καθαρότητας.
Βέβαια δεν εθελοτυφλούμε. Έχουμε πολλά να αλλάξουμε στην Ευρώπη.
Δεν παραβλέπουμε τις ευθύνες της ΕΕ να διαμορφώσει μια σοβαρή πολιτική που θα κατανέμει τα βάρη της μετανάστευσης (παράνομης και μη) καθώς και της προσφυγιάς, μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρώπης.
Δεν παραβλέπουμε την ευθύνη τους να προστατέψουν τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, που αρχίζουν από τα νησιά μας και φτάνουν μέχρι τον Έβρο - μια ευθύνη που τα τελευταία χρόνια με σκληρές διαπραγματεύσεις καταφέραμε να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν σε κάποιο βαθμό με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες.
Δεν παραβλέπουμε τις ευθύνες της διεθνούς κοινότητας, που είτε με την αβλεψία είτε με σκόπιμες πολιτικές επιλογές, ανέχεται τις εθνοτικές συγκρούσεις, την καταπίεση, την αδικία, την φτώχεια, αλλά και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής.
Όλα αυτά είναι που εντείνουν την ανάγκη του κατατρεγμένου ανθρώπου για φυγή και διεκδίκηση μιας καλύτερης μοίρας σε μια άλλη γωνιά του κόσμου.
Ξέρουμε ότι η χώρα μας, όπως και κάθε χώρα, έχει πεπερασμένα περιθώρια υποδοχής μεταναστών.
Ξέρουμε όμως, ότι πολλές φορές όσοι φθάνουν στα παράλια και τα σύνορά μας βρίσκονται στην Ελλάδα από ανάγκη.
 
Τους "κυνηγούν" οι συνθήκες που βιώνουν. Και εδώ -παρά τις δυσκολίες- βρίσκουν καλύτερες συνθήκες.
Όπως έσπρωξαν και εμάς πολλές φορές να αναζητήσουμε θαλπωρή σε έναν ξένο τόπο.
Η μετανάστευση είναι και θα είναι μέρος της καθημερινής μας ιστορίας.
Δεν πρόκειται να κοπάσει ποτέ αυτή η ιστορία.
Όμως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, δεν αντιμετωπίζουν αυτά τα φαινόμενα.
Αντί λοιπόν να τα ξορκίζουμε, ας τα αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά και ανθρώπινα.
Η μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί με συγκροτημένο σχεδιασμό σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αν δεν θέλουμε όσοι ξένοι για λόγους πολιτικούς ή οικονομικούς μπαίνουν στη χώρα μας να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων. Γιατί τα κυκλώματα αυτά, που φέρνουν στην Ελλάδα μετανάστες με την απατηλή υπόσχεση ότι θα τους οδηγήσουν στη συνέχεια σε κάποια άλλη χώρα της Δύσης, τους κατευθύνουν σε δραστηριότητες παράνομες και τους κακομεταχειρίζονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ιδιαίτερα σοβαρά φαινόμενα κοινωνικής έντασης, όπως αυτά που βιώνουμε σήμερα σε πολλές συνοικίες της Αθήνας, της Πάτρας και άλλων πόλεων.

Η πηγή του προβλήματος, δεν είναι οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, του πόνου, που ξενιτεύονται.
Μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε όσους θα παραμείνουν στην πατρίδα μας να γίνουν μέρος της λύσης. Μέρος της ανάπτυξης, μέρος της καινοτομίας, να εμπλουτίσουν με τις δικές τους εμπειρίες τον τόπο μας, να αισθανθούν την ανθρωπιά του Έλληνα και όχι το βάρβαρο μίσος, που ούτε με την παράδοση ούτε με τις ελληνικές αξίες έχει σχέση.
Έχουμε πολλά να αλλάξουμε στην πατρίδα μας.
Πολλά που θεωρούμε και είναι άδικα, αναποτελεσματικά, απρόσφορα, άνισα, πελατειακά. Πολλά που προκαλούν εξαρτήσεις αντί να μας απελευθερώνουν.
Οι απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν εμάς αλλά και την ανθρωπότητα, δεν μπορεί παρά να είναι και υπερεθνικές, να γεφυρώνουν αντί να χωρίζουν, και στη δική μας περίπτωση οι λύσεις δεν μπορεί παρά να είναι και Ευρωπαϊκές.
Και πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτόν τον αγώνα συντεταγμένα, με πίστη στις δυνάμεις μας, υπερασπιζόμενοι όσα συνιστούν ένα κράτος δικαίου, την ισότητα και την ευνομία - αξίες συνδεδεμένες με την πορεία της Ευρώπης.
Παράλληλα να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα αυτοδύναμη, με δυνατότητες για όλους.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε.
Όπως και την κρίση.

Για να γίνουμε πιο δημιουργικοί, πιο αποφασιστικοί, περισσότερο εξωστρεφείς, με δυνατή φωνή παντού.
Είναι στο χέρι μας.
Και θα το καταφέρουμε.
Αρκεί να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια: να αλλάζουμε.
Και θα αλλάξουμε οριστικά την πορεία της χώρας προς το καλύτερο και το δικαιότερο, αν μαζί με τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, επιδείξουμε ακόμη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική τόλμη.
Μεταρρυθμιστική τόλμη που έχει έναν μεγάλο εχθρό: την πολιτική του φόβου.
Τον φόβο που καλλιεργούν μέσω της μυθοπλασίας, της αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων και της άκρατης συνωμοσιολογίας, οι θιασώτες του σκότους. Είναι εκείνοι που απλά θέλουν να εκμεταλλευτούν τον θυμό, την αγανάκτηση, την οργή των ανθρώπων που δικαιολογημένα μπορεί πολλοί να αισθάνονται, αντί να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ελληνικής κοινωνίας, στην αίσθηση της κοινότητας και στη λύση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
Τα φαινόμενα του ρατσισμού, του φασισμού και του ναζισμού, η βία που ασκείται, είναι δείγμα φόβου. Δεν είναι δείγμα τόλμης.
Η ξενοφοβία, καθιστά τον κάθε αδύναμο συνάνθρωπό μας εξιλαστήριο θύμα και τον θύτη αιχμάλωτο του μίσους του.
 
Ο ρατσισμός καλλιεργεί το φόβο, για κάθε τι διαφορετικό, για κάθε νέα σκέψη και ιδέα, για κάθε προσπάθεια για πρόοδο.
Η αλληλεγγύη γεννά την ελπίδα.
Οι Έλληνες, εδώ και περίπου τρία χρόνια δίνουμε, με μεγάλες θυσίες, μια δύσκολη μάχη.
Όμως, αντί να μας φταίνε οι μετανάστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ας σκεφτούμε ότι μπορεί να είναι καθημερινοί μας σύμμαχοι, αλληλέγγυοι απέναντι στην αδικία και την ανομία, την ανισότητα και την εκμετάλλευση.
Αυτός ο αγώνας, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αλλαγές στην ίδια την κοινωνία μας υπέρ των πιο αδύναμων, όπως και σε αλλαγή των συσχετισμών πανευρωπαϊκά. Να σπάσει η συντηρητική "πολιτική του φόβου" που και μέσα στην Ευρώπη διαιρεί λαούς και καλλιεργεί την βία, ώστε να καταστούν δυνατές μεγάλες δημοκρατικές συμμαχίες και θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Αλλαγές που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα των προβλημάτων που ευθύνονται για την κρίση και τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Να φτιάξουμε -και μαζί με τους μετανάστες- μια κοινωνία δημοκρατίας, δικαίου και ανθρωπιάς: τα διαχρονικά γνωρίσματα του Ελληνισμού».

Κεντροδεξιά, Τσε Γκόρτσος κα τα ημέτερα «κοστούμια»


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Ποιος φοβάται την ενότητα της Κεντροδεξιάς; Ποιος επιθυμεί την πολυδιάσπαση της βάσης της; Σίγουρα οι τυχοδιώκτες τιμαριούχοι εκ των ένδον, αλλά πρώτη-πρώτη η ανακυκλωμένη αριστεράντζα, που οι διάφορες παρακμιακές εκφάνσεις της συνωστίζονται στην Κουμουνδούρου εν αναμονή του μπεζαχτά, του λουφέ. Οι σπουδαγμένοι «προοδευτικοί» το λένε δημόσιο ταμείο, αριστερή διαχείριση κ.λπ. Η πράσινη συνιστώσα, η μαυροκόκκινη, οι αγαπητικιές των Σκοπιανών, διάφοροι, οραματίζονται την ώρα που θα κρεμάσουν τα παλαιστινιακά μαντίλια και τα στρατιωτικά τζάκετ και θα βάλουν τα κοστουμάκια. Ο Τσε Γκόρτσος θα γίνει σκέτος Γκόρτσος.

Το ’χουμε δει το έργο και σε ημέτερους, «αστούς», χαλιαμάγκουρες, οι οποίοι, άμα τη αναλήψει, ψηλώνουν νοερώς καμιά δεκαριά πόντους και εσπευσμένως ενδύονται κάτι μαύρα κοστουμάκια, ενίοτε του «μακαρίτη», ήτοι μακριά ή σαν να τα ’κοψε το τρένο, τουτέστιν κοντά. Το εν λόγω ενδυματολογικόν στιλ στα μέρη μου καλείται «γύφτος αρραβωνιασμένος».

Τούτοι λοιπόν οι επίδοξοι αρραβωνιάρηδες της εξουσίας, που δεν πουλάνε καρπούζια, όπως οι τίμιοι γύφτοι συμπολίτες μας, αλλά φύκια για αριστερές μεταξωτές κορδέλες, με τα εύσημα που απονέμονται από τις αλλεπάλληλες πορείες τους στη Σταδίου, αραία αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα», τρόφιμοι του δημόσιου πρυτανείου και αναγνώστες κολοσσών, όπως π.χ. ο… Ρήγος, ο Πολυμίλης και λοιποί τιτάνες της σκέψης, που έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στην πνευματική άμμο, παθαίνουν ντελίριο στη σκέψη μιας πιθανής ενότητας της Κεντροδεξιάς και μάλιστα πάνω σε μια βάση ιδεολογικής ριζοσπαστικοποίησης.

Θέλουν την Κεντροδεξιά που τους βολεύει. Πλαδαρή, φοβική, γεμάτη ενοχές. Θέλουν να σηκώνουν αυτοί το δάχτυλο, ωρυόμενοι και αποκαλώντας «χρυσαυγίτικη» κάθε θέση που κατεδαφίζει τις γελοίες ιδεοληψίες τους και συγκινεί τη λαϊκή ψυχή, να καθυβρίζουν ως «φασίστα», «νεοναζί», «ρατσιστή» κάθε μαχόμενο πατριώτη, κάθε νουνεχή Ελληνα, που ξεβρακώνει τη λαθρολαγνεία τους, τις σοβιετικές αντιλήψεις τους για την οικονομία και που αποκαλύπτει ότι όλος αυτός ο βρόμικος ροζ πολτός δεν είναι παρά οι χρήσιμοι ηλίθιοι, στην καλύτερη περίπτωση, των σοβινισμών των ξένων.

Θέλουν να τα κάνουν όλα αυτά και η Κεντροδεξιά να ψελλίζει δικαιολογίες, να αισθάνεται μονίμως την ανάγκη να απολογηθεί στους γελοίους, στους αληθινούς φασίστες. Θέλουν μια Κεντροδεξιά που μονίμως να αναζητά «δικαίωση» στα μάτια μιας ξέμπαρκης κι ανυπόληπτης ψευτοδιανόησης, ανάξιας της Ιστορίας και του πολιτισμού του έθνους μας. Ποτέ άλλοτε σε τόσο δύσκολους καιρούς δεν είχαμε πιο μπατιρημένη πνευματικά τάξη «διανοουμένων» και διαμορφωτών του δημόσιου λόγου, μέσα από τα ΜΜΕ, την τέχνη, τα πανεπιστήμια. Η μικρή ρωμαλέα τάξη των πνευματικών ανθρώπων, που οδήγησε το έθνος μας στην αναγέννησή του, που καθοδήγησε πνευματικά τους αγώνες μας, από την Εθνεγερσία ως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, σχεδόν δεν υπάρχει πια. Ο Κοραής κι ο Παλαμάς, αν έβλεπαν τα χάλια της ξεπλυμένης αριστεράντζας, ανθρώπων που υποδύονται σήμερα τους «πνευματικούς ταγούς» και αφοδεύουν την παραγωγή της διανοίας τους από ΜΜΕ, βιβλία, πανεπιστήμια και συνωστίζονται στην ανακυκλωμένη Αριστερά του τάλαρου, θα έκοβαν ευχαρίστως τις φλέβες τους.

Αυτοί όλοι λοιπόν θέλουν διακαώς μια Κεντροδεξιά απονευρωμένη, ένα παραλυτικό ψοφίμι, που θα τρομοκρατείται από χαρακτηρισμούς περί «Ακροδεξιάς» και θα αρνείται τις ίδιες της τις ιδέες, τον ίδιο της τον εαυτό, τους ήρωες και τα σύμβολά της.

Θέλουν μια ψευτοδεξιά που ντρέπεται να σηκώσει ψηλά τις σημαίες της για να κυματίσουν στον άνεμο, που θα διστάζει, θα αναλώνεται σε διαβουλεύσεις, μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς, μακριά, πολύ μακριά από την εθνική λαϊκή ιδεολογία. Θέλουν οπωσδήποτε μια Κεντροδεξιά που θα ετεροκαθορίζεται, κοιτώντας το παραμορφωμένο είδωλό της στον βρόμικο και ελαττωματικό καθρέφτη των αριστερών μέσων, των αριστερών αναλυτών, των αριστερών σκυφτών κι ανάξιων «διανοουμένων».

Είναι λοιπόν χρέος μας να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα. Είναι επιτακτικό καθήκον προς την πατρίδα να υλοποιήσουμε έναν προς έναν τους εφιάλτες τους στον δημόσιο λόγο, στην παιδεία, στη δημόσια τάξη, στην καταστολή της λαθρομετανάστευσης, στην εθνική άμυνα και στην κοινωνική δικαιοσύνη, ακρογωνιαίο λίθο της αντίληψής μας για εθνική και κοινωνική ενότητα. Μόνο με μια τέτοια σαρωτική πολιτική, που θα εθνικοποιήσει όλες τις πολιτικές, μπορεί να επιτευχθεί η αληθινή ενότητα της βάσης της παράταξης. Κι η αυτή πολιτική δεν μπορεί να είναι μη μου άπτου, με χαμηλά λιπαρά, άχρωμη και άνευρη. Δεν μπορεί να νομιμοποιείται παρά μόνο στα μάτια των Ελλήνων, στο αγέρωχο παράδειγμα της Ιστορίας τους και των εθνικών τους συμφερόντων…


Σ.Παπασταθόπουλος: Καταγγέλλει τον Γερμανό τερματοφύλακα της Νυρεμβέργης για ρατσισμό


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι έξαλλος με την συμπεριφορά του τερματοφύλακα της Νυρεμβέργης, Ράφαελ Σάφερ, τον οποίο καταγγέλλει για ρατσισμό
Οι δύο παίκτες παραλίγο να έρθουν στα χέρια μετά την ισοπαλία 1-1 της Βέρντερ Βρέμης με τη Νυρεμβέργη και χρειάστηκε να επέμβουν οι βοηθοί προπονητή της ομάδας του Έλληνα άσου για να τον συγκρατήσουν.
Ο Παπασταθόπουλος ήταν εκνευρισμένος από τον τρόπο που παίξαμε και είπε ότι δεν μας άξιζε η νίκη. Εγώ του είπα, όμως, ότι δεν μπορώ να ακούω κάτι τέτοιο από έναν Έλληνα. Έγιναν πρωταθλητές με μόλις 4 σουτ στο EURO”, ισχυρίστηκε ο Γερμανός πορτιέρε.
Τότε, ο “Socratis” έγινε έξαλλος και απάντησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα της Νυρεμβέργης, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, “Αυτό που είπε ο τερματοφύλακας της Νυρεμβέργης ήταν ρατσιστικό. Τώρα όλοι γνωρίζουν πλέον το επίπεδό του. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο με ρατσιστές και παίκτες κατώτερου επιπέδου από εμένα”.
O Σέφερ το συνέχισε και δήλωσε ξανά πως “ Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Θα έπρεπε κάποιος να τον ενημερώσει τι πραγματικά σημαίνει ρατσισμός. Ειδικά στις μέρες μας και στην ηλικία του θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς. Το ξαναλέω: Πρώτος αυτός προσέβαλε εμένα και τον τρόπο παιχνιδιού μας”.
Ο Παπασταθόπουλος, θέλοντας να τελειώσει το σκηνικό που είχε δημιουργηθεί, τόνισε, “Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Πολλοί από εσάς θα θέλατε να έχετε την ιστορία μας”.