Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ME NON-PAPER Καραμανλικό μανιφέστο με ρουκέτες κατά τρόϊκας και Γ.Στουρνάρα για οικονομία - εθνικά


Ρουκέτες εξαπολύει κατά του Γ.Στουρνάρα η πλευρά των καραμανλικών της ΝΔ, (η πλέον ευάριθμη ομάδα μέσα στην ΚΟ της ΝΔ, περισσότεροι και από τους "σαμαρικούς") με non-paper που κυκλοφόρησαν το οποίο απαντά στις συκοφαντίες του υπουργού Οικονομικών και ανθρώπου της τρόϊκα κατά του Κ. Καραμανλή για τον "δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας 2007-2009".
Η παρέμβαση των καραμανλικών, σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, γίνεται με την έγκριση του Κ. Καραμανλή και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί είναι η πρώτη φορά που δίνει έγκριση σε μία ομαδική οργανωμένη πολιτική κίνηση από το 2009. 
Στο non paper αναφέρεται ότι η Αντιπολίτευση δεν άφησε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει, ούτε να περιορίσει το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντας τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για να την οικονομική διαχείριση,το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος τού τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση και τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, για«μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει».
Παράλληλα, επιρρίπτουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι « η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του την επόμενη χρονιά», που κατά τους «καραμανλικούς» αποδεικνύεται «από το γεγονός ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ», ενώ ίδιου τύπου κατηγορίες γίνονται και για την διαχείριση των αμυντικών δαπανών.
Για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 όταν κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα και σημειώθηκε μεθοδευμένη έκρηξη του ελλείμματος, τονίζουν ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της τρόϊκας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!», όπως καταλήγει το non-paper.
Με βάση την παραπάνω συλλογιστική, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «φούσκωσε» το έλλειμμα το 2009 και χρησιμοποιούν τα εξής επιχειρήματα:
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο.
*Στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο τους επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009, και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές για να περιορίσει  αισθητά την οφειλή.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας.
*Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα) χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου.
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδα. Η υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ.
 «Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, για να φθάσει στο σύνολο του έτους περίπου στα 3 δισ. ευρώ ! Δηλαδή , στο τελευταίο τρίμηνο οι απώλειες εσόδων ήταν διπλάσιες από ό,τι στο 9μηνο που κυβερνούσε τη χώρα η ΝΔ» σημειώνουν οι «καραμανλικοί» και συνεχίζουν: «Αν η κυβέρνηση κατάφερνε να διατηρήσει τις, έστω και μη ικανοποιητικές κατά το ΠΑΣΟΚ, επιδόσεις της ΝΔ στο διάστημα που είχε την ευθύνη, (αν για παράδειγμα δεν καθυστερούσε τρεις μήνες να τοποθετήσει γενικό γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών) τότε ο προϋπολογισμός θα είχε επιπλέον έσοδα 1,7 δισ. ευρώ».
Στη συνέχεια, αναφέρουν ότι το άθροισμα όλων των παραπάνω ισούται με 9,3 δισ. ευρώ και πως η διαφορά ως τα 10 δισ. οφείλεται σε επιμέρους κονδύλια, όπως αυξημένες δαπάνες για τόκους, λιγότερα έσοδα από το φόρο κινητής τηλεφωνίας, κ.α.
«Αυτό είναι το δήθεν κρυφό έλλειμμα και είναι πλέον φανερό σε ποιόν οφείλεται. Αντίθετα, το 2010 η κυβέρνηση έκοψε τις δαπάνες για το ΠΔΕ, περιόρισε τις επιστροφές φόρων κλπ, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να εμφανίζεται μειωμένο» υπογραμμίζουν.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.
Η απάντηση είναι 100% σε πολιτικό και όχι προσωπικό επίπεδο και δεν έχει ως στόχο μόνο να διώξει την λάσπη που έριξε ο Γ.Στουρνάρας επάνω στον Κ.Καραμανλή, αλλά και να προβληθεί μια νέα πλατφόρμα, μια νέα πολιτική πρόταση που αναμένεται από πολλούς Έλληνες από την πλευρά του Κ.Καραμανλή, αν και όποτε αποφασίσει να επανέλθει στα κοινά...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου