Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Εθνική προδοσία» - Θα διατίθενται τα απόρρητα στοιχεία των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ στους επενδυτές


Για «εθνική προδοσία» κάνουν λόγο ακόμη και βουλευτές της κυβέρνησης μετά την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, σύμφωνα με την οποία απόρρητα στοιχεία των αμυντικών βιομηχανιών θα επιτρέπεται να δίδονται στους υποψήφιους αγοραστές.
Σημειώνεται πώς μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προωθείται η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. Οι δύο αυτές εταιρείες διαθέτουν άκρως απόρρητα στοιχεία για τα πυρομαχικά, τον οπλισμό, τα συστήματα αεράμυνας και τα οχήματα των Ένοπλων Δυνάμεων, αφού ως κρατικές εταιρείες έχουν εμπλακεί σε πολλά προγράμματα.
Διαθέτουν επίσης ακόμη και στοιχεία για τη διάταξη μάχης του Στρατού, αφού είναι αναγκαία προκειμένου να κατασκευάσουν ή να εκτελέσουν ένα έργο που τους ανατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε περίπτωση δε που ακολουθήσει και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία το δρόμο της ιδιωτικοποίησης τότε οι «επενδυτές» θα έχουν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια των Ένοπλων Δυνάμεων στο χέρι.
Πρόκειται για μια απίστευτη τροπολογία, που σερβίρει στους Τούρκους και σε όλους όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μας απόρρητα στοιχεία για τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας. Στην τροπολογία αυτή με αριθμό 214/20, αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν την άμεση απόσυρση τους. Πληροφορίες αναφέρουν πώς παρασκηνιακά στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και βουλευτές της κυβέρνησης.
Ενδεικτικό της εθνικής καταστροφής που μπορεί να επιφέρει η ψήφιση μίας τέτοιας τροπολογίας είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν την έχει υπογράψει. Θα πρέπει και εκείνος όμως με τη σειρά του να πάρει άμεσα θέση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και να κινηθεί στην κατεύθυνση απόσυρσης της.   
Φαίνεται πώς όταν κάποιοι μιλούσαν για παραχώρηση «εθνικής κυριαρχίας» δεν είχαν μόνο στο μυαλό τους την οικονομική εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές, οι οποίοι φρόντισαν με το μνημόνιο να υποθηκεύσουν την Ελλάδα, αλλά και να παραδώσουν τα αμυντικά σχέδια της χώρας στους καλοθελητές ξένους κατακτητές.
Πολλοί ονειρεύονται ότι το μνημόνιο μετά από 20-30 χρόνια θα τελειώσει, και θα είμαστε ελεύθεροι ξανά. Αυτοί όμως που έστησαν το μνημόνιο θέλουν να είναι σίγουροι και ότι δεν θα βγούμε ούτε σε έναν αιώνα, αλλά και όταν τελειώσει η ύπαρξή μας να έχει ήδη λάβει τέλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου