Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Ομπάμα και οι γυμνοσάλιαγκες…

Γράφει ο Θυμιος Παπανικολάου
Ο Μίμης Ανδρουλάλης, ο διαβόητος αυτός γυμνοσάλιαγκας που δεν έχει αφήσει κατουρημένη ποδιά που να μην την έχει γλείψει, «κτύπησε» ξανά:
«Μερικοί κορυφαίοι το έχουν πιστέψει: οι μεγάλες καριέρες στην Ελλάδα απαιτούν να είσαι πιο Αμερικανός από τους Αμερικανούς».
Ο θορυβώδης υμνητής της αμερικανικής αυτοκρατορίας και των λακέδων της, αφού έγλειψε στην αρχή τον ΓΑΠ (τον υπάλληλο της ΗΠΑ) και κατόπιν φιλοτέχνησε, πάλι υμνολογικά, το πορτρέτο του Βενιζέλου, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στο δωσιλογισμό του Βενιζέλου.
Δεν υπάρχει πιο γλοιώδες παράδειγμα καθεστωτικής μαϊμούς, στην ελληνική ιστορία, από τον Ανδρουλάκη: Εμπορεύεται τα πάντα και τον ίδιο του το εαυτό, κερδοσκοπεί αγρίως πάνω στο δωσιλογισμό των άλλων, αλλά και στο δικό του, αρκεί να βγει από την αφάνεια και να πουλήσει στην αγορά όλα τα «σχοινιά και τους σπάγκους του παζαριού του»…
Για τον αδίστακτο αυτό χαμαιλέοντα διαβάστε ΕΔΩ:
Ξεκινήσαμε με τον Ανδρουλάκη διότι αυτός αποτελεί την πλέον μακάβρια και θορυβώδη γκριμάτσα του ΣΥΝΟΛΟΥ της καθεστωτικής πολιτικής και των πολύχρωμων εμπόρων της: Τη ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ του καθεστωτικού δωσιλογισμού και του «αριστερού» (κυρίως αυτού).
Ο Ανδρουλάκης αποτελεί το καθεστωτικό «κατακάθι» της δουλοπρέπειας, της εμπορίας, της συναλλαγής και του δωσιλογισμού: Ο Ανδρουλάκης διαλαλεί χωρίς όρια και συστολές ΑΥΤΟ που πράττει ΟΛΟΣ ο πολιτικός κόσμος και η καθεστωτική «αριστερά» με ποικίλα προσωπεία και σχετική «διακριτικότητα»…
Η περίπτωση του πλανητάρχη Ομπάμα είναι αποκαλυπτικότατη. Δεν παραληρούσε στην εκλογή του ΜΟΝΟ ο Ανδρουλάκης, αλλά και όλος ο «προοδευτικός» κόσμος και η ροζ «αριστερά».
Η «Αυγή», π.χ., σε πρωτοσέλιδά της, συμμετείχε στο χορό των «μεγάλων προσδοκιών», των «αλλαγών» και υμνολογιών.
«Ανέτειλε η εποχή Κλίντον» βροντοφωνούσε: Ξέπλυνε και τον Κλίντον!!!
Σε άλλο κραυγαλέο πρωτοσέλιδό της σημείωνε:
«Προσδοκίες από τη νίκη του Μπάρακ Ομπάμα για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να μην πληρώνουν οι φτωχοί για την οικονομική κρίση»!!!
Για να φρεσκάρουμε, λοιπόν, τη μνήμη μας θα αναδημοσιεύουμε κάποια επιλεγμένα σχόλιά μας της εποχής εκείνης των παραληρημάτων ΥΠΕΡ του Ομπάμα.
Η προκλητικότητα του Ανδρουλάκη μας έδωσε απλώς την αφορμή: «κερδοσκοπούμε» και εμείς πάνω στο ΟΝΕΙΔΟΣ ενός γυμνοσάλιαγκα…
4 Νοεμβρίου 2008, στο άρθρο: «Οι πολυεθνικές ψηφίζουν Ομπάμπα».
Σχολιάζαμε:
Υστερία έχει πιάσει του πάντες για τον Ομπάμπα. Θυμάμαι μια ανάλογη υστερία παλιότερα για τον Κλίντον. Όλοι γνωρίζουμε το τι έγινε…
Αυτό που αποκρύβουν οι πάντες είναι τούτο το σημαντικό: Ότι στις ΗΠΑ αποφασίζουν για τα πάντα και ψηφίσουν οι πολυεθνικές!!!
Οι πλειονότητα, σήμερα των πολυεθνικών έχει αποφασίσει και ψηφίζει Ομπάμπα. Γι’ αυτό και έχει πιάσει υστερία τα εγχώρια «παπαγαλάκια» των μεγάλων χορηγών και σπονσόρων των «προοδευτικών» ιδεολογημάτων.
Πάνε να μας πείσουν ότι θα «αλλάξουν» τα πράγματα, αν στη θέση της μίας συμμορίας έρθει η άλλη!!!
Διαβάστε μια «ακτινογραφία της Αμερικανικής πολιτικής από τον Ένγκελς, πριν από 130 χρόνια!!!
Από το πρόλογο στο βιβλίο του Μαρξ: «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία»:
«Εδώ το καθένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, που διαδέχονται το ένα το άλλο στην εξουσία, διευθύνεται με τη σειρά του από ανθρώπους που κάνουν την πολιτική προσοδοφόρα υπόθεση, που κερδοσκοπούν πάνω στις έδρες της νομοθετικής συνέλευσης (…) και που όταν το κόμμα τους νικήσει ανταμείβονται με θέσεις (…). Εχουμε δυο μεγάλες συμμορίες από πολιτικούς κερδοσκόπους, που παίρνουν διαδοχικά στα χέρια τους την κρατική εξουσία και την εκμεταλλεύονται με τα πιο διεφθαρμένα μέσα και για τους πιο διεφθαρμένους σκοπούς, ενώ το έθνος είναι ανίσχυρο μπροστά στους δυο μεγάλους αυτούς συνασπισμούς των πολιτικών που βρίσκονται δήθεν στην υπηρεσία του, μα που στην πραγματικότητα το εξουσιάζουν και το καταληστεύουν».
ΣΧΟΛΙΟ 2ο
Παραληρηματικές υμνολογίες για τον νέο αυτοκράτορα της υφηλίου.
Αν διαβάσει κανείς τα πρωτοσέλιδα του Τύπου, ιδιαίτερα αυτά των «νταβάδων» και ακούσει όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά φερέφωνα του ιμπεριαλισμού, θα νομίσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια …επαναστατική ανατροπή (!!!) με την εκλογή του νέου έγχρωμου αυτοκράτορα…
Τέτοιες υμνολογίες μόνο οι ιπποκόμοι είναι ικανοί να κάνουν.
Και όταν βλέπεις τέτοιες προπαγανδιστικές «μπόμπες» πλύσης του εγκεφάλου και αυταπατών που εκτοξεύονται από τους αμερικανοτσολιάδες κάθε χρώματος, σκέφτεσαι ότι νέες συμφορές έρχονται για τον πλανήτη.
Άκου η εκλογή Ομπάμα «ιστορική τομή»!!!
Αυτά λέγανε και για τον Κλίντον…
Τόσο ξετσίπωτοι έχουν πλέον γίνει; Να μας εμφανίζουν τον ιμπεριαλιστικό εφιάλτη υμνολογικά εξωραϊσμένο με την εκλογή μιας έγχρωμης μαριονέτας των πολυεθνικών;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ και δείτε τα «επαναστατικά» πρωτοσέλιδα των μεγάλων λαρυγγιών, ΕΔΩ:
ΣΧΟΛΙΟ 3ο
Διαβάστε και θαυμάστε το παραλήρημα του Γιανναρά για τον Ομπάμα!!!
Όταν γράφαμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει αντιληφθεί τίποτα για την αυτοκρατορική Νέα Τάξη, κάποιοι ξένισαν…
ΣΗΜΕΡΑ παραληρεί για το νέο …έγχρωμο αυτοκράτορα, το ίδιο με όλους τους προοδευτικάριους εθνομηδενιστές.
Φιλοτεχνεί ακόμα πιο υστερικά το πορτρέτο του νέου δυνάστη της ανθρωπότητας…
Τα σχόλια μαζί με άλλα αποκαλυπτικά κείμενα βρίσκονται ΕΔΩ:
20 Ιανουαρίου 2009: «Ομπάμα:Ο νέος αυτοκράτορας της υφηλίου».
ΣΧΟΛΙΟ:
Τέτοιο τελετουργικό ορκωμοσίας για πρόεδρο των ΗΠΑ δεν έχει ξαναγίνει.
Ένα αυτοκρατορικό τελετουργικό σκηνικό. Ο νέος αυτοκράτορας και οι υπήκοοι να παρακολουθούν με κατάνυξη!!!
Οι Αμερικανοί υπήκοοι, αλλά και οι υπήκοοι όλου του κόσμου…
Τα δικά μας ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, πρόβαλαν το αυτοκρατορικό τελετουργικό, με τις θριαμβολογικές υμνολογίες των σχολιαστών.
Όλα τα ασπόνδυλα όντα από το Ανδρουλάκη μέχρι τα ποικίλα παπαγαλάκια «συνωστίζονταν» σε δουλικότητα και ύμνους στο νέο αυτοκράτορα.
Δήλωναν υποταγή με πομπώδη παραμιλητά, τεμαχίζοντας υμνολογικά όλες τις τρίχες που έβγαιναν από το στόμα του αυτοκράτορα της υφηλίου.
Οι ραγιάδες ανακάλυπταν βαρυσήμαντα μηνύματα στις κούφιες αερολογίες του αυτοκράτορα και κατάπιναν τα μακάβρια μηνύματά του…
Ακόμα και την αυτοκρατορική σιωπή της συνενοχής για το έγκλημα που διαπράττεται εναντίον του Παλαιστινιακού λαού κατάπιαν…
Εδώ ζούμε την πλέον μακάβρια γενοκτονία ενός λαού και οι ραγιάδες δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για την ένοχη σιωπή του αυτοκράτορα.
Ούτε λέξη, επίσης, δεν ψέλλισαν για την «ομάδα» του αυτοκράτορα που την αποτελούν οι δολοφόνοι της Σερβίας.
Μόνο θυμιατά για τον νέο αυτοκράτορα…
Μόνο τελετουργικά υποταγής στο νέο ιμπεριαλιστικό «κτήνος».
Μοχθούν να εμφανίσουν το «κτήνος» σαν άγγελο, τον εφιάλτη σαν όνειρο…
Σκόπιμα θέλουν να αγνοούν ότι τα «γελαστά» πρόσωπα της αυτοκρατορίας είναι ο μεταμφιεσμένος εφιάλτης της ανθρωπότητας…
Στην Ελλάδα δεν κατοικούν, όμως, μόνο ραγιάδες.
Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τις αυτοκρατορικές φιέστες και μισεί θανάσιμα τις αυτοκρατορίες και τους ηγέτες τους…
Τέλος να μην παραλείψουμε και τα πρόσφατα εγκώμια του Τσίπρα προς τον Ομπάμα.
Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ:
Αυτά αρκούν για να μην ΞΕΧΝΟΥΜΕ…
ΠΗΓΗ:

Βόμβα Σταϊκούρα για το χρέος! Δεν είναι βιώσιμο..

20130831-135500.jpgΤι; Δεν βγαίνει ο λογαριασμός τελικα; Έκανε λάθος ο Στουρναρας προχθές;
«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνσή του» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας σε δηλώσεις του στη εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως ανέφερε το δημόσιο χρέος είχε αποκτήσει ισχυρή αυξητική δυναμική και τόσο ως απόλυτο, όσο και ως σχετικό ως προς το ΑΕΠ μέγεθος, είναι υψηλό.

Παγκόσμιοι απατεώνες! Η Τέλεγκραφ αποκαλύπτει ότι ο Κέρι χρησιμοποίησε φωτογραφία από το Ιράκ για να συκοφαντήσει την Συρία!!

Το ίδιο έκανε και το BBC!
Συγκεκριμένα ο Κέρι στην “πύρινη” ομιλία του όπου προανήγγειλε επίθεση στην Δαμασκό, ξεκίνησε χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη φωτογραφία για να δείξει το “μέγεθος της σφαγής” στην πρόσφατη επίθεση με χημικά από το καθεστώς”!
Για κακή τους τύχη όμως, ο φωτογράφος που είχε τραβήξει την φωτογραφία …ζούσε και οργισμένος εξέδωσε ανακοίνωση που τους κατακεραυνώνει για την απάτη.

20130831-120552.jpg
Συγκεκριμένα ο Ιταλός Marco di Lauro εκτός εαυτού αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε
στο Ιράκ το 2003!

Ποσά μέσα άραγε θα μεταδώσουν την απάτη;
The BBC is facing criticism after it accidentally used a picture taken in Iraq in 2003 to illustrate the senseless massacre of children in Syria.
Photographer Marco di Lauro said he nearly “fell off his chair” when he saw the image being used, and said he was “astonished” at the failure of the corporation to check their sources.
The picture, which was actually taken on March 27, 2003, shows a young Iraqi child jumping over dozens of white body bags containing skeletons found in a desert south of Baghdad.

Βολές Μέρκελ κατά Ρωσίας και Κίνας



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξιφούλκησε στη διάρκεια συνέντευξής της, που δημοσιεύεται σήμερα, κατά της Ρωσίας και της Κίνας αναφορικά με τη στάση που τηρούν στη συριακή κρίση, προσάπτοντάς τους ότι αποδυναμώνουν την εξουσία του ΟΗΕ.

«Είναι πολύ λυπηρό που η Ρωσία κι η Κίνα αρνούνται από καιρού να υπάρξει μία κοινή στάση απέναντι στη συριακή σύρραξη. Αυτό αποδυναμώνει σημαντικά τον ρόλο που έχει ο ΟΗΕ σήμερα», δήλωσε η καγκελάριος στη συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Άουγκσμπουργκερ Αλγκεμάινε.

Η Μέρκελ επανέλαβε από τις ίδιες στήλες πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία «έχει σπάσει ένα ταμπού» και πως «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», αποκλείοντας παράλληλα και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία στρατιωτική επέμβαση παρά μόνον εάν υπάρχει εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Κατά συνέπειαν, το θέμα μίας συμμετοχής του Μπούντεσβερ (ΣΣ στρατού) δεν τίθεται επί του παρόντος», επεσήμανε η καγκελάριος, η οποία στις 22 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων, οι οποίοι θα κρίνουν στις κάλπες εάν θα ανανενώσει την τρίτη της συνεχόμενη κυβερνητική θητεία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr



 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Σώζοντας τον πραγματικό ηγεμόνα της Ευρώπης

Τον περασμένο Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την μεταστροφή της αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών τώρα θα προέρχονται κυρίως από τους πιστωτές και όχι από τους ευρωπαίους φορολογούμενους, με μια ιεραρχία προκειμένου να προσδιοριστεί ποιοι δανειστές θα πρέπει να αποζημιωθούν πρώτα. Όλα αυτά είναι ευπρόσδεκτα, τουλάχιστον κατ’ αρχήν. Στην πράξη, ωστόσο, το σύστημα αφήνει πολλά κενά, σχολιάζει ο Hans- Werner Sinn, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo.
Το πρόβλημα είναι ότι ένας πολύς μακρύ κατάλογος εξαιρέσεων μειώνει τα ανακτήσιμα περιουσιακά στοιχεία σε τέτοιο βαθμό που σε πολλές περιπτώσεις θα εξακολουθεί να είναι αδύνατο να συμβεί χωρίς δημόσιο χρήμα. Το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι ότι αυτά τα χρήματα θα προέλθουν από ένα ταμείο που δημιουργήθηκε από τις ίδιες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αλλά το Eurogroup (μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών που παρακολούθησαν ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) υποδηλώνει ότι, μέχρι τότε, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) – και ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι – θα αναπληρώσουν το κενό.
Δεδομένου ότι οι φορολογούμενοι έτσι έπρεπε να χρηματοδοτήσουν τις εγγυήσεις για τις καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ – το μέσο επίπεδο πλούτου των ολλανδικών νοικοκυριών και διπλάσιο από το γερμανικό μέσο όρο- η πρόταση του Eurogroup οφείλεται σε μια μαζική αναδιανομή του πλούτου στην Ευρώπη, του οποίου οι διαστάσεις δεν είναι κατανοητές από το λαό .
Η ιδέα της απαλλαγής του εξασφαλισμένου χρέους των τραπεζών από την ιεραρχία για την επιστροφή είναι εξαιρετικά προβληματική επίσης. Αν και αυτή η πρόταση μπορεί να ακούγεται ακίνδυνη και σχεδόν αυτονόητη, δεν είναι. Το εξασφαλισμένο χρέος δεν χρειάζεται περαιτέρω προστασία, γιατί είναι ήδη ασφαλισμένο. Από αυτή την οπτική , η πρόσθετη προστασία που παρέχεται από την απαλλαγή είναι πολύ περίεργη.
Η εξαίρεση για το εξασφαλισμένο χρέος αναμφίβολα αφορά κυρίως την αναχρηματοδότηση των δανείων που η ΕΚΤ έχει επεκτείνει σε εμπορικές τράπεζες, βάσει των όλο και πιο αδύναμων εξασφαλίσεων. Για τις οικονομίες της ευρωζώνης που μαστίζονται από την κρίση (Κύπρος, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία), το άθροισμα είναι 732 δις ευρώ. Τα δάνεια αυτά εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την παροχή ρευστότητας που οι χώρες αυτές χρειάζονται για την εσωτερική κυκλοφορία, για την οποία το ανώτατο όριο των 335 δις ευρώ – το διαθέσιμο απόθεμά τους από χρήμα της κεντρικής τράπεζας – θα αρκούσε. Αντ’ αυτού, με την αποδυνάμωση των προτύπων ασφαλείας, την εγγύηση των ξένων επενδυτών και τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών, η ΕΚΤ έχει μειώσει και αντικατέστησε την ιδιωτική ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά.
Με αρκετές τράπεζες στις χώρες της κρίσης να είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, πολλά από αυτά τα δάνεια έχουν τώρα μετατραπεί σε τοξικά. Τελικά, αν κάποιος πάρει το μέσο όρο των εκτιμήσεων που αναφέρθηκαν από αξιόπιστες πηγές, οι απώλειες από τις διαγραφές στις τράπεζες των έξι χωρών που είναι σε κρίση ανέρχονται περίπου σε 670 δις ευρώ. Η συμμετοχή σε αυτές τις διαγραφές θα ασκήσει τεράστια πίεση στο Ευρωσύστημα (την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ζώνης του ευρώ), το οποίο έχει μόνο περίπου 500 δις ευρώ μετοχικό κεφάλαιο. Η επικινδυνότητα της στρατηγικής της ΕΚΤ για τη χρήση των συναλλαγών στη διάσωση τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων και των ιδιωτικών τους πελατών, θα γίνει φανερή σε όλους.
Όμως , είναι σαφές το πως οι απώλειες που υπέστη από την de facto περιφερειακή δημοσιονομική πολιτική της ΕΚΤ θα αποφευχθούν: τα διαγραφέντα κόστη θα μεταφερθούν από την ΕΚΤ στον ΕΜΣ . Αυτό δεν έχει καμία διαφορά για τους φορολογούμενους , οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν για τις απώλειες των δύο θεσμών με τον ίδιο τρόπο. Αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει στην ΕΚΤ να παρουσιαστεί σα να έχει έναν καθαρό ισολογισμό , επιτρέποντας έτσι να διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της.
Τελικά, αυτός είναι απλά ένας  νέος γύρος στο παλιό οικονομικό κρυφτό που παίζει η ευρωζώνη, στο οποίο οι ζημίες επισκιάζονται από τη διανομή τους μεταξύ των διαφόρων θεσμικών οργάνων και των χρονικών οριζόντων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με το ταμείο διάσωσης για την Ελλάδα, και ακολούθησαν η Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα οποία με τη σειρά τους απαλλάχθηκαν από τον ΕΜΣ. Σε κάθε περίπτωση, ένας βασικός στόχος ήταν να μειωθεί η επιβάρυνση στην ΕΚΤ, που είχε προκαταβάλει τα χρήματα τυπώνοντάς τα και θα είχε αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες χωρίς βοήθεια .
Η όλη διάταξη είναι ιδιαίτερα προβληματική από την άποψη της δημοκρατίας , γιατί οι αρχικές αποφάσεις για μείωση στις αγορές κεφαλαίων μέσω δημόσιων πιστώσεων ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, στο οποίο μεγάλες χώρες όπως η Γαλλία ή η Γερμανία έχουν την ίδια δύναμη ψήφου με την Κύπρο και τη Μάλτα. Πράγματι , η κατανομή των εθνικών κεντρικών τραπεζών  της έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα απαιτεί έγκριση από μόνο το ένα τρίτο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, και οι έξι χώρες σε κρίση είχαν αυτές τις ψήφους. Σύμφωνα με την πρόταση του Eurogroup , αυτά τα αυτο – χορηγούμενα δάνεια, επίσης, θα ασφαλίζονται πέον από τα κεφάλαια του ΕΜΣ .
Ενώ τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αποφασίσουν σχετικά με το πρόγραμμα, δεν έχουν ουσιαστικά καμία επιλογή από το να συμφωνήσουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά την ΕΚΤ. Όταν επιτέλους ψηφίσουν επί του θέματος – χρόνια μετά τους επικίνδυνους ελιγμούς της πιστοληπτικής ικανότητας της ΕΚΤ – δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να διασώσουν την ΕΚΤ, τον αληθινό ηγεμόνα της ευρωζώνης.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι (γνωστοί) χρήσιμοι ηλίθιοι!



Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1989, εν μέσω πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα και ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να παίξει με το θυμικό των οπαδών της Αριστεράς και της… Προόδου ώστε να τον στηρίξουν εκλογικά, τον είχε αποκαθηλώσει από τον «θρόνο» του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε κάνει την εξής δήλωση, που πραγματικά έχει μείνει στην Ιστορία: «Η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο».

Πριν επανέλθουμε στα περί φρενοκομείου, για να μην παρεξηγηθούμε, να αναφερθούμε και στον ορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου», όπως τον δίνει η ιστοσελίδα slang.gr: «Με τον όρο αυτό χαρακτήριζε ο Βλαντίμιρ Λένιν τους διανοουμένους και άλλους ανένταχτους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που συνεπικουρούσαν το μπολσεβικικό κίνημα, χωρίς να αποτελούν μέλη του. Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος; Οτι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου, ενώ όταν πάψουν να σε χρειάζονται παίρνεις πόδι».

Να διευκρινήσουμε τώρα προς τι η αναφορά μας σε φρενοκομείο και χρήσιμους ηλιθίους.

Στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία-επιχειρηματολογία γύρω από το ζήτημα του Αιγαίου, που μόνο με τους δύο προαναφερθέντες όρους μπορεί να εξηγηθεί!

Να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα.

Πολιτικοί και διανοούμενοι αναφέρονται συχνά πυκνά στις «δύο πλευρές του Αιγαίου», εξομοιώνοντας έτσι τα δικαιώματα της Ελλάδας με αυτά της Τουρκίας στο Αιγαίο, λες και έχουν πάθει ολική τύφλωση και δεν βλέπουν ότι εκεί υπάρχουν η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κως, η Ρόδος και πολλά άλλα κατοικημένα νησιά! Αρα, ποιες δυο πλευρές του Αιγαίου; Υπάρχει η Ελλάδα, που είναι Αιγαίο, και η Τουρκία, με τις ακτές της που κοιτούν στην Ελλάδα, δηλαδή στο Αιγαίο.

Επίσης, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί, διανοούμενοι και καλλιτέχνες που, για να ξεπεράσουν ακόπως τη σκόπελο των προβλημάτων που δημιουργεί η Τουρκία στο Αιγαίο με την επιθετική-επεκτατική της πολιτική, χαρίζουν το Αιγαίο στα ψάρια του με τη δήλωση: «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»!

Ενα άλλο επιχείρημα για το Αιγαίο, πιο… κυριλέ και σοφιστικέ, είναι αυτό που επικαλούνται οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που μπορεί στην περίπτωση του Λένιν να ήταν χρήσιμοι στην επανάσταση των μπολσεβίκων, στην περίπτωσή μας όμως, αν και ορφανά του Λένιν, είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στην επιθετική-επεκτατική πολιτική του Ερντογάν στο Αιγαίο (ο οποίος μάλλον δεν συμφωνεί με τη δήλωση «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», αφού θεωρεί ότι ανήκει στην Αγκυρα). Πρόκειται για τη χιλιοειπωμένη άποψη που χρεώνει την ένταση που προκαλείται στο Αιγαίο από ασκήσεις και παραβιάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στους στρατοκράτες της Αγκυρας και της Αθήνας. Για να κάνουν, μάλιστα, πιο… προοδευτικό το επιχείρημά τους, οι «ειρηνόφιλοι» νεροκουβαλητές της Αγκυρας συμπληρώνουν ότι οι στρατοκράτες υπηρετούν, εκτός των άλλων, και τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων.

Επειδή, όμως, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη -στην περίπτωσή μας ο Αλλάχ τον βάρβαρο Τούρκο σφετεριστή-, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, η σύλληψη του Γερμανού υπηκόου στη Χίο, με πολλά καυτά ντοκουμέντα στοχοποίησης ολόκληρης της Χίου, απόδειξη επιθετικής κατασκοπίας εις βάρος της Ελλάδος, μας δείχνει ορισμένα πράγματα, στα οποία πρέπει να κάνουμε μια σχετικά εξειδικευμένη αναφορά.

Να υπογραμμίσουμε, λοιπόν, ότι ο Γερμανός είχε στρατολογηθεί από τη μονάδα της ΜΙΤ που έχει έδρα τη Μαρμαρίδα, η οποία έχει τομέα ευθύνης τη Ρόδο. Παρ' όλα αυτά, του ανατέθηκε αποστολή να εγκατασταθεί στη Χίο.

Ομως εδώ τα ενδιαφέροντα είναι δύο.

Πρώτον, ότι η Χίος είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας και, δεύτερον, την εντολή να εγκατασταθεί στη Χίο και να ασκεί επιθετική κατασκοπία δεν μπορεί να την έδωσε ο προϊστάμενος της ΜΙΤ στη Μαρμαρίδα, και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι την έδωσε ο ίδιος ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο οποίος δεν είναι ενεργούμενο των στρατοκρατών, αφού είναι το alter ego, άρα απολύτως ελεγχόμενος από τον Ερντογάν.

Αρα, το επιχείρημα των εθελοτυφλούντων εθνομηδενιστών της Αριστεράς και της... Προόδου, ότι αυτά που γίνονται στο Αιγαίο είναι παιχνίδια των ακραίων και των στρατοκρατών της Ελλάδας και της Τουρκίας, πάει περίπατο. Τα επιθετικά σχέδια των Τούρκων για κατάληψη νησιών στο Αιγαίο είναι ζωντανά και είναι αποτέλεσμα πολιτικής των τουρκικών κυβερνήσεων και εν προκειμένω του Ερντογάν!

Οπότε, αφήνουμε τους αναγνώστες μας να κρίνουν μόνοι τους τις αναφορές μας για τους χρήσιμους ηλιθίους και για το φρενοκομείο της Αριστεράς και της… Προόδου!

Σάββας Καλεντερίδης

Πώς το ΠΑΣΟΚ «εξαφάνισε» 92.000.000€ για την Ηλεία





Κόλαφο για το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αποτελεί το πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, καθώς αποκαλύπτει πώς το σύστημα ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε από τις πυρόπληκτες περιοχές και ειδικότερα από την Ηλεία τα δεκάδες εκατομμύρια που έδωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός για να αντιμετωπιστεί η τραγωδία.

Ταυτόχρονα το πόρισμα αποδίδει δικαίωση στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη διοίκηση του Πέτρου Μολυβιάτη ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο τα δύο πρώτα χρόνια 2007-2009 δόθηκαν χρήματα με διαφανείς διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Το πόρισμα, που υπογράφεται από βουλευτές όλων των κομμάτων, παραδόθηκε πρόσφατα στον πρόεδρο της Βουλής από την πρόεδρο της Επιτροπής Διονυσία Αυγερινοπούλου και μεταξύ άλλων γίνεται εκτενής αναφορά σε αστοχίες, καθυστερήσεις και αδυναμία διοχέτευσης κονδυλίων στις πραγματικά πυρόπληκτες περιοχές από τις φωτιές του 2007.

Κόλαφος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχει ότι η επιτροπή επικεντρώνεται σε όσα έγιναν την περίοδο 2009-2011 υποστηρίζοντας ότι ήταν η περίοδος που η χρηματοδότηση των έργων πάγωσε από το ΠΑΣΟΚ και τα χρήματα του Ταμείου μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν ούτε καν οι πρώτες κατοικίες πυρόπληκτων οικογενειών.

Ειδικά για την τύχη του Ταμείου Μολυβιάτη το πόρισμα της επιτροπής «καίει» τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις η κυβέρνηση προχώρησε το 2010 στην κατάργησή του και τη θέση του σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. «Μετά από εκείνο το χρονικό σημείο υπήρξε παύση χρηματοδότησης έργων, χωρίς μάλιστα να ολοκληρωθούν ούτε και κατοικίες πυροπλήκτων! Τα χρήματα αυτά (σ.σ.: περίπου 92.000.000 ευρώ) μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ετέθησαν υπό τους περιορισμούς των δημοσίων δαπανών που έθεσε η τρόικα, το καλοκαίρι του 2011, κατ' εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου Συνεργασίας» αναφέρει η επιτροπή.

Κυβέρνηση Καραμανλή
Στο πόρισμα γίνεται εκτενής αναφορά και στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη διοίκηση του Ταμείου από τον Πέτρο Μολυβιάτη, με τους βουλευτές να υποστηρίζουν ότι μόνο τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ταμείου (ώσπου δηλαδή να αναλάβει την εξουσία το ΠΑΣΟΚ) παρέχονταν με διαφανείς διαδικασίες και άνευ γραφειοκρατικών περιορισμών και καθυστερήσεων τα χρήματα για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Στο πόρισμα γίνεται ωστόσο ειδική αναφορά στη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «τα χρήματα που υπολείπονται θα διατεθούν αποκλειστικά σε έργα αποκατάστασης».

Εκτενής αναφορά γίνεται και στις δωρεές ιδιωτών, ενώ μόνο θλίψη προκαλεί το συμπέρασμα της επιτροπής ότι το πάγωμα της αποκατάστασης προκάλεσε τεράστια μείωση πληθυσμού στις πυρόπληκτες περιοχές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, με βάση την απογραφή του 2011, στον πυρόπληκτο Δήμο Ζαχάρως - Φιγαλείας ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 41,9%, ενώ στη Μάκιστο έφυγαν οι επτά από τους 10 (μείωση 70%).

Γιώργος Λυκουρέντζος

INDEPENDENT. Έχει καταλάβει ο Ομπάμα ότι συμμαχεί με την Αλ Κάιντα? Τι έγινε στην τελευταία επίθεση ΗΠΑ στην περιοχή.

20130829-083825.jpg
Ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος Robert Fisk γράφει ένα άρθρο “έξω απ τα δόντια” σχετικά με την επικείμενη εμπλοκή των Αμερικανών και των λοιπών Προθύμων στην Συρία.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος, που διαμένει μόνιμα στην Μέση Ανατολή, τονίζει τον ρόλο της Αλ Κάιντα στην περιοχή και αναφέρει ότι επίθεση με αέριο δέχθηκαν και μέλη της Χεσμπολά, σύμμαχοι της Δαμασκού, στην Βηρυττό την ίδια ημέρα με τα θϋματα στην Συρία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί, ποιός τα έριξε.
Επίσης μας θυμίζει τι έγινε τον Δεκέμβριο του 1983, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες τελευταία φορά, Αμερικάνικες με Συριακές δυνάμεις.
Πραγματικά το κουβάρι στην Συρια είναι τόσο μπερδεμένο που αν δεν διαταχθεί κατάπαυση πυρός και δεν διεξαχθεί 
διεθνής ανεξάρτητη έρευνα, ποτε δεν θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη.
Ή θα μάθουμε μετά από χρόνια, όπως μάθαμε τώρα ότι οι ΗΠΑ βοηθούσαν τον Σαντάμ να επιτίθεται με χημικά αέρια, κάτι για το οποίο τον κατηγόρησαν αργότερα για να επέμβουν.
Does Obama know he’s fighting on al-Qa’ida’s side?
‘All for one and one for all’ should be the battle cry if the West goes to war against Assad’s Syrian regime
Tuesday 27 August 2013
Robert Fisk
If Barack Obama decides to attack the Syrian regime, he has ensured – for the very first time in history – that the United States will be on the same side as al-Qa’ida.
Quite an alliance! Was it not the Three Musketeers who shouted “All for one and one for all” each time they sought combat? This really should be the new battle cry if – or when – the statesmen of the Western world go to war against Bashar al-Assad.
Γνωρίζει ο Ομπάμα ότι μάχεται στο πλευρό της Αλ Κάιντα;
Το «Όλοι για έναν και ένας για όλους» έπρεπε να είναι η κραυγή μάχης της Δύσης, αν τελικά πάει σε πόλεμο εναντίον του Συριακού καθεστώτος του Άσαντ
Τρίτη 27 Αύγ, 2013
Του Robert Fisk
Αν ο Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει να επιτεθεί στο Συριακό καθεστώς, έχει εξασφαλίσει – για πρώτη φορά στην ιστορία – ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στην ίδια πλευρά με την Αλ Κάιντα.
Φοβερή συμμαχία! Δεν ήταν οι Τρεις Σωματοφύλακες που φώναζαν “Όλοι για έναν και ένας για όλους” κάθε φορά που έβλεπαν μάχη; Αυτή πραγματικά θα πρέπει να είναι η νέα κραυγή μάχης, αν – ή όταν – οι πολιτικοί του δυτικού κόσμου πάνε σε πόλεμο εναντίον του Bashar al-Assad.
Αυτοί που κατέστρεψαν τόσες χιλιάδες στις 11/9 στη συνέχεια θα πολεμήσουν δίπλα με το ίδιο το έθνος του οποίου τους αθώους πολίτες τόσο βάναυσα δολοφόνησαν, σχεδόν ακριβώς πριν από 12 χρόνια. Σίγουρα πρόκειται για ένα επίτευγμα του Ομπάμα, του Κάμερον, του Ολάντ και των υπολοίπων πολέμαρχων τσέπης..
Αυτό, βέβαια, δεν θα εξαγγελθεί από το Πεντάγωνο ή τον Λευκό Οίκο – ούτε, υποθέτω, από την Αλ Κάιντα – αν και οι δύο προσπαθούν να καταστρέψουν Μπασάρ. ¨Όπως θέλει και το Μέτωπο Nusra, μία από τις θυγατρικές της Αλ Κάιντα. Αλλά αυτό εγείρει κάποιες ενδιαφέρουσες προοπτικές.
Ίσως οι Αμερικανοί θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αλ Κάιντα – εξάλλου, αυτή είναι η οργάνωση που έχει «πατήσει πόδι» εκει, κάτι που οι Αμερικανοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να κάνουν. Και ίσως η Αλ Κάιντα θα μπορούσε να προσφέρει στις ΗΠΑ κάποιες δυνατότητες ενημέρωσης στόχων, οι οποίες συνήθως ισχυρίζονται ότι οι υποστηρικτές της Αλ-Κάιντα, και όχι οι Σύριοι, είναι οι πιο καταζητούμενοι ανθρώπους στον κόσμο.
Θα υπάρξουν κάποιες ειρωνείες, φυσικά. Ενώ οι Αμερικάνοι εκτοξεύουν drones για να σκοτώσουν την Αλ Κάιντα – μαζί, φυσικά, με το σύνηθες σμήνος αμάχων – στην Υεμένη και το Πακιστάν τώρα θα πρέπει, στην Συρία να τους δίνουν υλική βοήθεια, χτυπώντας τους εχθρούς της Αλ Κάιντα, με την βοήθεια των κ.κ. Κάμερον, Ολάντ και των άλλων μικρών Στρατηγών-πολιτικών. Πράγματι, μπορείτε να στοιχηματίσετε και το τελευταίο σας δολάριο ότι ένας στόχος που οι Αμερικανοί δεν θα χτυπήσουν στη Συρία θα είναι η Αλ Κάιντα ή το Μέτωπο Nusra.
Και ο δικός μας πρωθυπουργός θα χειροκροτήσει ό, τι και να κάνουν οι Αμερικανοί, συμμαχόντας έτσι και αυτός με την Αλ Κάιντα, της οποίας τις βομβιστικές επιθέσεις του Λονδίνου μπορεί να έχει ξεχάσει. Ίσως – δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική μνήμη απομείνει μεταξύ των σύγχρονων κυβερνήσεων – ο Cameron έχει ξεχάσει πόσο παρόμοια είναι η αίσθηση από αυτά που ειπώθηκαν από τον Ομπάμα και τον εαυτό του, με εκείνα που έλεγε ο Μπους και ο Μπλερ πριν από μια δεκαετία, με τις ίδια μειλίχιες διαβεβαιώσεις, ειπωμένες με τέτοια αυτοπεποίθηση, αλλά χωρίς αρκετά στοιχεία από δίπλα.
Στο Ιράκ, πήγαμε στον πόλεμο με βάση τα ψέματα που εκφράζονταν αρχικά από ψεύτες και απατεώνες. Τώρα είναι ένας πόλεμος από το YouTube. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι φοβερές εικόνες των δηλητηριασμένων από αέριο, Σύριων αμάχων να πεθαίνουν είναι ψεύτικες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε απόδειξη περί του αντιθέτου θα πρέπει να κατασταλεί.
Για παράδειγμα, κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για τις επίμονες αναφορές στη Βηρυτό ότι τρία μέλη της Χεζμπολάχ – οι οποίες πολεμούσαν στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων της Δαμασκού – δέχτηκαν το ίδιο αέριο, την ίδια ημέρα, υποτίθεται μέσα απο σήραγγες. Τώρα λέγεται οτι υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομείο της Βηρυτού. Έτσι, αν οι Συριακές δυνάμεις της κυβέρνησης χρησιμοποίησαν αέρια, πώς γίνεται οι άνδρες της Χεζμπολάχ πιθανώς να έχουν πληγεί επίσης; Παραπληροφόρηση;
Και ενώ μιλάμε για θεσμική μνήμη, να σηκώσουν τα χέρια τους όσοι από τους χαρωπούς πολιτικούς μας γνωρίζουν τι συνέβη την τελευταία φορά που οι Αμερικανοί τα έβαλαν με τον Συριακό στρατό; Πάω στοίχημα ότι δεν μπορούν να θυμηθούν. Λοιπόν, αυτό συνέβη στο Λίβανο, όταν η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να βομβαρδίσει πυραύλους της Συρίας στην κοιλάδα Μπεκάα, στις 4 Δεκεμβρίου 1983. Θυμάμαι πολύ καλά, γιατί ήμουν εδώ στο Λίβανο.
Ένας Αμερικάνικο μαχητικό βομβαρδιστικό A-6 χτυπήθηκε από έναν Συριακό πύραυλο Strela Συρίας – Ρωσικής κατασκευής, φυσικά – και κατέπεσε στην Μπεκάα. Ο πιλότος του, Mark Lange, σκοτώθηκε, ο συγκυβερνήτης, Robert Goodman, αιχμαλωτίστηκε και κλείστηκε σε φυλακή στη Δαμασκό. Χρειάστηκε ο Τζέσε Τζάκσον να ταξιδέψει στη Συρία για να τον πάρει πίσω μετά από σχεδόν ένα μήνα, εν μέσω πολλών κλισέ για “τερματισμό του κύκλου της βίας”.
Ένα άλλο Αμερικανικό αεροπλάνο – αυτή τη φορά ένα Α-7 – χτυπήθηκε επίσης από Συριακά πυρά, αλλά ο πιλότος κατάφερε να πεταχτεί έξω, στην Μεσόγειο, όπου τον μάζεψε από την θάλασσα ένα Λιβανέζικο αλιευτικό σκάφος. Το αεροπλάνο του καταστράφηκε.
Σίγουρα, μας λένε ότι θα είναι ένα σύντομο χτύπημα στη Συρία, μπές-βγες, μια-δυο μέρες. Αυτό είναι που θέλει να σκέφτεται ο Ομπάμα. Αλλά σκεφτείτε το Ιράν. Σκεφτείτε την Χεζμπολάχ. Πιθανώς υποψιάζομαι – αν ο Ομπάμα τελικά προχωρήσει – ότι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.
Μετάφραση: LEFTeria-news
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΕΓΓΡΑΦΟ. Foreign Policy (USA) Αρχεία αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ βοηθούσαν Σαντάμ στον χημικό πόλεμο, για τον οποίο έπειτα τον κατηγόρησαν.
If Barack Obama decides to attack the Syrian regime, he has ensured – for the very first time in history – that the United States will be on the same side as al-Qa’ida.
Quite an alliance! Was it not the Three Musketeers who shouted “All for one and one for all” each time they sought combat? This really should be the new battle cry if – or when – the statesmen of the Western world go to war against Bashar al-Assad.
The men who destroyed so many thousands on 9/11 will then be fighting alongside the very nation whose innocents they so cruelly murdered almost exactly 12 years ago. Quite an achievement for Obama, Cameron, Hollande and the rest of the miniature warlords.
This, of course, will not be trumpeted by the Pentagon or the White House – nor, I suppose, by al-Qa’ida – though they are both trying to destroy Bashar. So are the Nusra front, one of al-Qa’ida’s affiliates. But it does raise some interesting possibilities.
Maybe the Americans should ask al-Qa’ida for intelligence help – after all, this is the group with “boots on the ground”, something the Americans have no interest in doing. And maybe al-Qa’ida could offer some target information facilities to the country which usually claims that the supporters of al-Qa’ida, rather than the Syrians, are the most wanted men in the world.
There will be some ironies, of course. While the Americans drone al-Qa’ida to death in Yemen and Pakistan – along, of course, with the usual flock of civilians – they will be giving them, with the help of Messrs Cameron, Hollande and the other Little General-politicians, material assistance in Syria by hitting al-Qa’ida’s enemies. Indeed, you can bet your bottom dollar that the one target the Americans will not strike in Syria will be al-Qa’ida or the Nusra front.
And our own Prime Minister will applaud whatever the Americans do, thus allying himself with al-Qa’ida, whose London bombings may have slipped his mind. Perhaps – since there is no institutional memory left among modern governments – Cameron has forgotten how similar are the sentiments being uttered by Obama and himself to those uttered by Bush and Blair a decade ago, the same bland assurances, uttered with such self-confidence but without quite enough evidence to make it stick.
In Iraq, we went to war on the basis of lies originally uttered by fakers and conmen. Now it’s war by YouTube. This doesn’t mean that the terrible images of the gassed and dying Syrian civilians are false. It does mean that any evidence to the contrary is going to have to be suppressed.
For example, no-one is going to be interested in persistent reports in Beirut that three Hezbollah members – fighting alongside government troops in Damascus – were apparently struck down by the same gas on the same day, supposedly in tunnels. They are now said to be undergoing treatment in a Beirut hospital. So if Syrian government forces used gas, how come Hezbollah men might have been stricken too? Blowback?
And while we’re talking about institutional memory, hands up which of our jolly statesmen know what happened last time the Americans took on the Syrian government army? I bet they can’t remember. Well it happened in Lebanon when the US Air Force decided to bomb Syrian missiles in the Bekaa Valley on 4 December 1983. I recall this very well because I was here in Lebanon.
An American A-6 fighter bomber was hit by a Syrian Strela missile – Russian made, naturally – and crash-landed in the Bekaa; its pilot, Mark Lange, was killed, its co-pilot, Robert Goodman, taken prisoner and freighted off to jail in Damascus. Jesse Jackson had to travel to Syria to get him back after almost a month amid many clichés about “ending the cycle of violence”.
Another American plane – this time an A-7 – was also hit by Syrian fire but the pilot managed to eject over the Mediterranean where he was plucked from the water by a Lebanese fishing boat. His plane was also destroyed.

Sure, we are told that it will be a short strike on Syria, in and out, a couple of days. That’s what Obama likes to think. But think Iran. Think Hezbollah. I rather suspect – if Obama does go ahead – that this one will run and run.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στα μουλωχτά προωθούν «ντροπολογία» υπέρ του Γεωργίου!

Στα μουλωχτά προωθούν «ντροπολογία» υπέρ του Γεωργίου!
Σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προστέθηκε τροπολογία με την οποία παραχωρούνται υπερεξουσίες στον υπόδικο πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Την τελευταία στιγμή προστέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή, τροπολογία με την οποία ο υπόδικος πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου παίρνει υπερεξουσίες! Αυτά συμβαίνουν νύχτα Αυγούστου, με υπόγειες μεθοδεύσεις και κινήσεις που δείχνουν ότι το «σύστημα Σημίτη» ζει και βασιλεύει.
Όποτε ήθελε να περάσει δύσκολα σχέδια νόμου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης επέλεγε την εποχή που βρίσκονταν σε εξέλιξη «τα μπάνια του λαού» και σε λειτουργία του Β’ θερινό τμήμα της Βουλής. Κάπως έτσι σκέφτηκαν κυβερνητικοί παράγοντες να προωθήσουν την τροπολογία – σκούπα 736/167 η οποία προστέθηκε στο σχέδιο νόμου για τις σχολάζουσες κληρονομιές αλλά ρυθμίζει διάφορα ευαίσθητα θέματα του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία σε άλλες περιπτώσεις θα προκαλούσαν εντονότατες αντιδράσεις.
Στην τροπολογία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, πρόνοια για τη δημοσίευση στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ παρέχοντας με ιδιαιτέρως προκλητικό τρόπο την απόλυτη εξουσία στον πρόεδρο της Αρχής, τον υπόδικο κ. Ανδρέα Γεωργίου! Εκτός από μείζον πολιτικό, το ζήτημα είναι πλέον και ηθικό. Λίγες ημέρες μετά την επιστολή – βόμβα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησε στη χώρα στη μέγγενη του Μνημονίου, την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου επί του θέματος, την απαίτηση της κοινής γνώμης για απόδοση δικαιοσύνης και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις κάποιοι εξακολουθούν να παριστάνουν τις μαριονέτες στους Γερμανούς εντολείς τους.
Ας δούμε πώς προσπάθησαν νύχτα Αυγούστου, στα κρυφά, να προβούν σε μια ακόμα ατίμωση των θεσμών. Κατά την ανάγνωση, προσέξτε τα υπογραμμισμένα σημεία της «ντροπολογίας», όπως την αποκάλεσαν οι πηγές μας.
Τη χαρακτηρίζουν «ντροπολογία»
Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται:
 «Με την παράγραφο 1 του προτεινόμενου άρθρου τροποποιείται το άρθρο 2 του νόμου 3832/2010, προκειμένου να εκδοθεί ένας Ειδικός Κανονισμός που θα διέπει τη διαδικασία διαβίβασης μεμονωμένων στοιχείων, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των στατιστικών στοιχείων, που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο και αφορούν στοιχεία των φυσικών ή νομικών προσώπων ή των νομικών οντοτήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013) και Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν.4174/2013) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης προς την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο Ειδικός αυτός Κανονισμός θα περιέχει το σύνολο των κανόνων και διαδικασιών για την ασφάλεια των στοιχείων αυτών καθώς και τις κατάλληλες μορφές κρυπτογράφησης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Επίσης, θα περιλαμβάνει και τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία αυτή τόσο από την πλευρά της Φορολογικής Διοίκησης όσο και από την πλευρά της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
 Με την παράγραφο 2 του προτεινόμενου άρθρου καθορίζεται ότι στην περίπτωση της διαβίβασης στοιχείων που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο δεν υπάρχει η ευχέρεια της πρόσβασης σε απόρρητα στοιχεία και σε άλλα πρόσωπα, εκτός από το οριζόμενο με πράξη του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προσωπικό αυτής. (!!!)
 Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 ορίζεται ότι, από 01.01.2013, οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε.) είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται κάθε φορά για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (Α.Δ.Α.). Η εξίσωση αυτή κρίνεται σκόπιμη αφού οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες κατέχουν θέσεις που απαιτούν αυξημένα τυπικά προσόντα βάσει του ιδρυτικού νόμου του Σ.Ο.Ε., τα οποία είναι αντίστοιχα των ειδικών επιστημόνων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. Επιπλέον, τα καθήκοντα που ασκούν, συμπεριλαμβανομένων, της εκπροσώπησης της Ελλάδος σε επιτροπές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, της επεξεργασίας και μελέτης θεμάτων οικονομικής πολιτικής βάση των ακαδημαϊκών τους εξειδικεύσεων, όπως αυτά ζητούνται από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ ή τον Υπουργό Οικονομικών, της αποκλειστική ευθύνης προετοιμασίας των θεμάτων της Ευρωομάδας (Eurogroup) και άλλων επιτροπών σε διεθνείς οργανισμούς και της αρωγής της πολιτειακής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής ηγεσίας σε διάφορες περιπτώσεις σχετικές με οικονομικά ζητήματα της χώρας, κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά».
Συμπληρωματικά, ο νομοθέτης έρχεται να καλύψει ακόμα περισσότερο τη μεθόδευση προσθέτοντας τα ακόλουθα:
 «Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 3832/2010 (Α' 38) προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
 “Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θεσπίζεται, μετά από γνώμη του Συμβουλίου του ΕΛ.Σ.Σ. και σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών της Φορολογικής Διοίκησης «Ειδικός Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων», ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Με τον Ειδικό Κανονισμό καθορίζονται μεταξύ άλλων η διαδικασία διαβίβασης στοιχείων που αφορούν μεμονωμένες στατιστικές μονάδες και εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο με την τήρηση κανόνων και διαδικασιών ασφάλειας και κρυπτογράφησης των στοιχείων αυτών, καθώς και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τις αρμόδιες αρχές διαβίβασης και υποδοχής των στοιχείων αυτών”.
Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 8 του ν. 3832/2010 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
 “Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται όταν πρόκειται για στοιχεία που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο”.
α. Στην αρχή της παραγράφου 3 του άρθρου 76 του ν. 4170/2013 (Α' 163), και πριν το υφιστάμενο εδάφιο, τίθεται πρώτο εδάφιο ως εξής: “Οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε.) είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (Α.Δ.Α.)”.
 β. Η διάταξη της παραγράφου αυτής ισχύει από 1-1-2013».
Τι σημαίνει
Πολιτικοί παράγοντες στους οποίους απευθυνθήκαμε, μετά τη δυσφορία που δεν έκρυψαν στο άκουσμα της είδησης, μας είπαν ότι με υπόγειο τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το νόμο 3832/10 ώστε να εκδώσουν νέο κανονισμό που θα διέπει το χειρισμό των στοιχείων φορολογικού απορρήτου. Βεβαίως, τα στοιχεία αυτά δεν θα αφορούν στον απλό και δοκιμαζόμενο πολίτη αλλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα που κέρδιζαν, κερδίζουν και θα κερδίζουν όσο θα διαρκεί η κρίση εις βάρος των πολλών, αλλά και με την ανοχή όσων θα περάσουν αυτήν την τροπολογία.
Τώρα αρχίζουν τα ωραία.
Οι βουλευτές του Β’ θερινού τμήματος της Βουλής καλούνται να δώσουν την ευχέρεια σε ένα πρόσωπο που διώκεται για κακούργημα, τον ακλόνητο, αμετακίνητο και προφανώς αναντικατάστατο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, να επιλέγει υπαλλήλους της επιλογής του που θα έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα στοιχεία!
Με ακόμα πιο απλά λόγια, ο κ. Γεωργίου βρίσκεται υπεράνω διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικού συμβουλίου, ιεραρχίας και καθηκοντολογίου στην ΕΛΣΤΑΤ με μια υπόγεια μεθόδευση ορισμένων, αλλά και με την ανοχή βουλευτών όλων των κομμάτων που καλούνται να συναινέσουν σε ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα.
Το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό αν υπολογίσει κανείς ότι οι συντάκτες της τροπολογίας και των επιπροσθέτων προτεινομένων άρθρων:
  • Δεν εξηγούν γιατί επιδεικνύεται τώρα τόση βιασύνη για την τροποποίηση που έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013.
  • Δεν αναλύουν προς τους βουλευτές που υποτίθεται πως πρέπει να ψηφίσουν την τροπολογία από πού, πώς και γιατί προέκυψε αυτή η απαίτηση ώστε να λάβει υπερεξουσίες ο κ. Γεωργίου.
  • Δεν δικαιολογούν πώς γινόταν ο χειρισμός των στοιχείων φορολογικού απορρήτου ως σήμερα και με ποια διαδικασία.
Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν με απλή γλώσσα ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι εκείνοι που αυξάνουν ανεύθυνα κάθε μονάδα του χρέους, που ισοδυναμεί με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία πληρώνουν οι πολίτες με την μορφή «πρόσθετων μέτρων».
Μήπως είναι τα ίδια πρόσωπα, από το «σύστημα Σημίτη», που επιδόθηκαν σε όργια «δημιουργικής λογιστικής» από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο του 2010 αυξάνοντας το έλλειμμα κατά τρεις μονάδες, άρα 7,5 δισ. ευρώ, στηρίζοντας τον κ. Γεωργίου με τακτικές «πολιτικής παρθενορραφής»;

 http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/340110/sta-moylohta-proothoyn-ntropologia-yper-toy-georgioy#ixzz2dEulzCyI

''Η Δύση συμπεριφέρεται στους μουσουλμάνους όπως ένας πίθηκος σε μία χειροβομβίδα''


Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι συμπεριφέρεται στον μουσουλμανικό κόσμο «όπως ένας πίθηκος σε μια χειροβομβίδα», την ώρα που οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
 
«Η Δύση συμπεριφέρεται στον μουσουλμανικό κόσμο όπως ένας πίθηκος σε μια χειροβομβίδα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρογκόζιν, που είναι αρμόδιος για την αμυντική βιομηχανία.
 
Η Ρωσία, ισχυρή σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
 
Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε χθες Δευτέρα τις «σοβαρές επιπτώσεις των προηγούμενων επεμβάσεων» της Δύσης στην περιοχή, αναφέροντας ως παράδειγμα την κυβέρνηση της Λιβύης «που δεν ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας», καθώς και το Ιράκ, «όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά σε αιματηρές επιθέσεις».
 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

BOMBA! Δικαίωση για Καραμανλή-Μολυβιάτη! - Τι έχει εξοργίσει τον Καραμανλή;

 Η Βουλή αποκαλύπτει:  Μόνο επί Καραμανλή δόθηκαν χρήματα με διαφανείς διαδικασίες
Καταπέλτης για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του Γιωργου Παπανδρέου είναι το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων περιοχών από τις πυρκαγιές του 2007. Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο πόρισμά της η Επιτροπή επιρρίπτει ευθύνες για το πάγωμα της χρηματοδότησης της αποκατάστασης κυρίως της Ηλείας στην διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι οδήγησε το Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο μέχρι τότε έδινε λεφτά στις πυρόπληκτες περιοχές σε ειδική εκκαθάριση κατ' απαίτηση της τρόικας.
«Μετά από εκείνο το χρονικό σημείο (σ.σ 2010), υπήρξε παύση χρηματοδότησης έργων», χωρίς μάλιστα να ολοκληρωθούν ούτε και κατοικίες πυρόπληκτων. Τα χρήματα (σ.σ χθες ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το υπόλοιπο είναι 92 εκατομμύρια ευρώ) μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ετέθησαν υπό τους περιορισμούς των δημοσίων δαπανών που έθεσε η τρόικα, το καλοκαίρι του 2011, κατ΄ εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου Συνεργασίας.
Η εξέλιξη αυτή δεν είχε ανακοινωθεί αλλά έγινε γνωστή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Έκτοτετόσο μέσα από κοινοβουλευτικές πιέσεις όσο και από εξωκοινοβουλευτικές διαμαρτυρίες που έφτασαν ως την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ασκήθηκε επαρκής πίεση από βουλευτές όλων των κομμάτων και, εν τέλει, διασφαλίστηκε ότι αυτά τα χρήματα θα κατετίθεντο σε έναν Ειδικό Λογαριασμό και παραμένουν, ως και σήμερα, διαθέσιμα, για τους πυρόπληκτους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής στην οποία προεδρεύει η βουλευτής της Ν.Δ Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Παράλληλα στο πόρισμά της η Επιτροπή, δικαιώνοντας Κώστα Καραμανλή και Πέτρο Μολυβιάτη ξεκαθαρίζει ότι μόνο στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργία του Ταμείου, δηλαδή μέχρι το 2009 δόθηκαν λεφτά για την αποκατάσταση της Ηλείας "με διαφανείς διαδικασίες άνευ γραφειοκρατικών περιορισμών και καθυστερήσεων. "Είναι ενδεικτικό ότι τα μισά χρήματα του Ταμείου δόθηκαν κατά τα δύο πρώτα χρόνια από την ίδρυσή του, η πορεία χρηματοδότησης, όμως, των έργων μέσα από το Ταμείο αυτό δεν ήταν στη συνέχεια απρόσκοπτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τους τελευταίους μήνες, το θέμα άνοιξε ξανά και έγινε δυνατή και πάλι η χρηματοδότηση των πυρόπληκτων περιοχών από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη με τα υπόλοιπα κονδύλια, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «τα χρήματα που υπολείπονται θα διατεθούν αποκλειστικά σε έργα αποκατάστασης, ανοίγοντας παράλληλα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν και νέα έργα».


Τι έχει εξοργίσει τον Καραμανλή;


Δεν το περίμενε από τη σημερινή κυβέρνηση...
Ο Καραμανλής εκλαμβάνει το ζήτημα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία ως επίθεση στην πολιτική του. Λίγοι θυμούνται ότι τον Αύγουστο του 2007 -λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών- είχε εξαγγείλει την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τη φορολόγηση, δίνοντας μεγάλη ανάσα στα νέα νοικοκυριά και στην κτηματαγορά. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο βασικός λόγος που κέρδισε τις εκλογές.

Τα χρόνια πέρασαν, η «στέγη» απαξιώθηκε, όμως ο Καραμανλής δεν περίμενε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα έφτανε μέχρι του σημείου να αποδομήσει πλήρως το πρόγραμμά του. Ας μην ξεχνάμε, δε, ότι ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, επανέφερε τη φορολογία στην πρώτη κατοικία, ενώ ο Στουρνάρας ήγειρε το θέμα των πλειστηριασμών. Κάτι τέτοια βλέπουν στην Παναγή Κυριακού και βγάζουν... αφρούς.

parapolitika.gr