Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

''Η Δύση συμπεριφέρεται στους μουσουλμάνους όπως ένας πίθηκος σε μία χειροβομβίδα''


Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι συμπεριφέρεται στον μουσουλμανικό κόσμο «όπως ένας πίθηκος σε μια χειροβομβίδα», την ώρα που οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
 
«Η Δύση συμπεριφέρεται στον μουσουλμανικό κόσμο όπως ένας πίθηκος σε μια χειροβομβίδα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρογκόζιν, που είναι αρμόδιος για την αμυντική βιομηχανία.
 
Η Ρωσία, ισχυρή σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
 
Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε χθες Δευτέρα τις «σοβαρές επιπτώσεις των προηγούμενων επεμβάσεων» της Δύσης στην περιοχή, αναφέροντας ως παράδειγμα την κυβέρνηση της Λιβύης «που δεν ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας», καθώς και το Ιράκ, «όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά σε αιματηρές επιθέσεις».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου