Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ; Τι σημαίνει για την Ελλάδα η "προσέγγιση" του Ισραήλ στη Τουρκία; Ανησυχίες και ερωτήματα



Με ψυχραιμία και ως αναμενόμενη εξέλιξη αντιμετωπίζουν οι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ,αλλά και οι επιτελείς του ΥΕΘΑ, την διαφαινόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να ανοίξει διάλογο με την Τουρκία με προοπτική αναθέρμανσης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων. Επισημαίνουν ότι η προσπάθεια του Ισραήλ θα συνεχιστεί και είναι πολύ πιθανό σύντομα να “τα ξαναβρεί” με τη Τουρκία. Αυτό όμως επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται ως αποδυνάμωση του ελληνοϊσραηλινού άξονα ,ο οποίος μετά από τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2009 ,πατά σε γερές βάσεις,όπως υποστηρίζουν.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΕΘΑ ,έλεγε στο Onalert ότι “δεν μας προκαλεί τη παραμικρή έκπληξη η στάση των Ισραηλινών και ήταν κάτι που το είχαμε προβλέψει από την αρχή της συνεργασίας και συμμαχίας μας με το Ισραήλ.Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι στην διπλωματία και στις στρατιωτικές συνεργασίες ,όλοι κοιτούν να εξασφαλίσουν το μέγιστο για τα συμφέροντά τους. Αυτό επιδιώκουν οι Ισραηλινοί που έχουν πολλά και μεγάλα θέματα να αντιμετωπίσουν ,όπως η Συρία και το Ιράν, αυτό επιδιώκουμε κι εμείς που έχουμε τα δικά μας ζητήματα. Κερδίζουν πολλά από εμάς οι Ισραηλινοί μ΄ όλες αυτές τις εκπαιδεύσεις που κάνουν στη περιοχή μας,μπορούμε κι εμείς να κερδίσουμε αν ξεφύγουμε από τις λογικές του “μετώπου” εναντίον της Τουρκίας και επιδιώξουμε να στοχεύσουμε στο μέγιστο κέρδος από τη συνεργασία με το Ισραήλ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όχι τώρα αλλά από την εποχή που ήταν ΥΕΘΑ. Ο Αβραμόπουλος μιλώντας σε ανύποπτο χρόνο με στρατιωτικούς συντάκτες είχε εκφράσει την άποψη ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθεί και να πιστέψει ότι η συνεργασία με το Ισραήλ θα πρέπει να παρουσιαστεί ως “αντι-τουρκικό μέτωπο”. “Τι θα γίνει αν ξαφνικά οι δυο τους τα βρουν”,είχε πει και η πραγματικότητα φαίενται ότι τον δικαιώνει.

Χθες ο Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα ο οποίος σήμερα θα δει τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ισραήλ αποτελεί τη σημαντικότερη δύναμη της περιοχής μας και η στρατιωτική του ισχύς είναι αξιοζήλευτη. Όλα αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας ,ότι στην διπλωματία τίποτα δεν σου χαρίζεται. Όλα πρέπει να τα κερδίσεις κι εμείς προς το παρόν δεν έχουμε καν ζητήσει κάτι. Κι έχουμε δώσει πολλά στους Ισραηλινούς που έχουν πλέον ανοιχτό πεδίο ασκήσεων στο Αιγαίο,αλλά και σ΄ όλη την ελληνική επικράτεια.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να εξασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα με την δική μας στρατηγική,η οποία και επιβάλει να μείνει ζωντανή η στρατηγική συνεργασία μας με το Ισραήλ. Το οποίο την επιθυμεί διακαώς όχι από φιλελληνισμό,αλλά επειδή έχει να κερδίσει από μας στο μέλλον. Οι αγωγοί που θα μεταφέρουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί στη νοτιοανατολική Μεσόγειο,περνούν υποχρεωτικά από την Ελλάδα.

Η επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στις 6-8 Αυγούστου, η οποία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία, ίσως να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αρχίσει μια νέα φάση στηις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις. Από την οποία θα βγούμε κερδισμένοι κι εμείς.

onalert

Ακόμα πάνω έχει η ιστοσελίδα του Ευαγγελάτου το κατάπτυστο, σεξιστικό άρθρο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Υπάρχει καμμία γυναίκα στην βουλή με αξιοπρέπεια;



Που είναι όλες αυτές οι “επιτροπές” για τα δικαιώματα των γυναικών; Που είστε ωρέ μουλάδες της “δημοκρατίας”; Εάν αυτό γίνεται ανεκτό, τότε η απόσταση μας από τις κοινωνίες των ονειρώξεων σας είναι ελάχιστη. Ας την δώσουμε λοιπόν στους “αφρικανούς” και μετά να την λιθοβολήσουμε για μοιχεία. Υποκριτικά κτήνη.


olympia

Μετωπική επίθεση Φαήλου: Το “σκυλολόι” κατασπάραξε την Παπαχρήστου. Σαμαρά πάρε θέση



Την στήριξη του στην αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, η οποία μετά το ρατσιστικό σχόλιο που ανάρτησε στο twitter προκάλεσε τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έδωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Μάλιστα αφού επιτέθηκε σε πράσινους και γαλάζιους υπουργούς που όπως λέει εκάναν την πατρίδα «απόπατο της Ασίας και της Αφρικής», κάλεσε και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση.

«Αν πρέπει να αποκλειστεί μια καλή αθλήτρια από την ολυμπιακή αποστολή, επειδή έκανε μαύρο χιούμορ για …μαύρους, τότε οι υπουργάρες, πράσινες και γαλάζιες, που έκαναν την Πατρίδα τον απόπατο της Ασίας και της Αφρικής, που πρέπει να εξοβελιστούν; 

Ακόμη μερικοί παίρνουν την βουλευτική αποζημίωση και κυκλοφορούν ελεύθεροι, αφού άφησαν αφύλαχτα τα σύνορα, αφού ξέσκισαν το κέντρο, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια, την Φωκίωνος Νέγρη κι έκαναν λαϊκές συνοικίες και την Πάτρα προάστια της Καμπούλ και του Μογκαντίσου. Εξευτελίζοντας τις περιουσίες και την ζωή των απλών ανθρώπων, ενώ χρηματοδότησαν όλο το σκυλολόϊ (σκύλοι συγγνώμη) των αριστερών ΜΚΟ και των “ανεξάρτητων” Αρχών. Βούλα Παπαχρήστου, μαζί σου… Κύριε Πρωθυπουργέ»;

olympia

Ντοκουμέντο: Ιδού γιατί έκοψαν την Β.Παπαχρήστου...


"Στοχοποιημένη" την είχαν την πρωταθλήτρια του τριπλούν και βασική μας ελπίδα για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλα Παπαχρήστου οι γνωστοί κύκλοι της παγκοσμιοποίησης (και κατά τύχη υπερασπιστές του Μνημονίου στην Ελλάδα).
Γιατί αποδεικνύεται ότι η Β.Παπαχρήστου, εκτός από εξαιρετική αθλήτρια και πειθαρχημένος χαρακτήρας είναι και ΕΛΛΗΝΙΔΑ μέχρι μυελού των οστών. Γιατί εν τέλει αποδεικνύεται ότι την κυνήγησαν οι ξεφτιλισμένοι, γιατί απλά ένιωθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
Ιδού ποιο βίντεο είχε ανεβασμένο στο twitter η Παπαχρήστου: 

Tιμή και δόξα της ανήκει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δοκιμάζονται Μαδρίτη και Ρώμη, έξι κρατίδια υποβάθμισε ο Moody’s


Aλλεπάλληλα χτυπήματα δέχονται η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς το κλίμα στην ευρωζώνη επιδεινώνεται συνεχώς από την υποβάθμιση της προοπτικής των κρατών του «σκληρού πυρήνα» (Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), αλλά και της προοπτικής του προσωρινού Μηχανισμού Διάσωσης της ευρωζώνης (EFSF).
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την προοπτική έξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, λόγω των συνεχιζόμενης έντασης και αβεβαιότητας στην ευρωζώνη. Ο οίκος ανέφερε ότι μείωσε την εκτίμησή του για την προοπτική των έξι ομόσπονδων κρατιδίων (μεταξύ των οποίων το Βερολίνο, η Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Βαυαρία και η Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία) από «σταθερή» σε «αρνητική». Το χρηματιστήριο της  Φρανκφούρτης δεν ενοχλήθηκε από τις αξιολογήσεις αυτές, αντίθετα από εκείνα της Μαδρίτης και της Ιταλίας, που συνεχίζουν να νιώθουν ισχυρές πιέσεις.
Χθες, οι αποδόσεις των ομολόγων  κατέγραψαν νέο ρεκόρ 7,6%, την ώρα που ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, είχε συναντήσεις σε Βερολίνο και Παρίσι αναζητώντας ισχυρή στήριξη για παρέμβαση της ΕΚΤ, ώστε να μετριασθούν οι επιθέσεις των αγορών στη Μαδρίτη. «Το ισπανικό κόστος δανεισμού δεν δικαιολογείται» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, αλλά αυτό δεν διόρθωσε την κατάσταση. Στο Παρίσι, ο Ντε Γκίντος συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί. Στη Μαδρίτη, ο Ισπανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μανουέλ Γκαρσία, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αγοράσει ισπανικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά.
Στη Ιταλία, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πτώχευση της Σικελίας, ο (πιο επιθετικός από όλους) οίκος Egan-Jones ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας σε CCC+ από B+. Ο οίκος σημειώνει ότι οι ανάγκες αναχρηματοδότησης για την Ιταλία και τις περιφερειακές κυβερνήσεις φτάνουν τα 183 δισ. ευρώ το 2012 και ότι το χρέος της χώρας θα ξεπεράσει το 125% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους. 
 Παράλληλα, τα ιταλικά συνδικάτα βρίσκονται στο πόδι και πάλι ύστερα από την πρόταση εργοστασίου στην Περούτζια που ανήκει στην πολυεθνική Νεστλέ να… μοιραστούν οι θέσεις εργασίας στην οικογένεια: να μειωθεί το ωράριο εργασίας των εργατών και σε αντάλλαγμα να προσληφθούν τα παιδιά τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Αλίκη Κοτζιά, στον Ελεύθερο Τύπο

Μήνυμα του "αιώνιου εβραίου" Νεντανιάχου προς όλα τα ελλαδικά γιουσουφάκια της ελληνοισραηλινής "φιλίας"


undefined
Προσέξτε τα λόγια του εβραίου πρωθυπουργού που τα αφιερώνουμε σε όλους τους όψιμους πατριώτες που βρήκαν στο πρόσωπο των εβραίων έναν "σύμμαχο" και "φίλο", "εχθρό" της Τουρκίας...

Αλλά φυσικά τα εγχώρια και ξένα "παπαγαλάκια" που βάλθηκαν τους τελευταίους μήνες να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι οι....."εβραίοι είναι φίλοι μας και μισούν τους τούρκους"

"Με την Ελλάδα και την Κύπρο δεν έχουμε ιδιαίτερη συμμαχία... Καλύτερα να έχουμε συμμάχους τους Τούρκους!!!"  

"Με την Ελλάδα είχαμε μόνο.....
απλές διπλωματικές σχέσεις και με την Κύπρο σε επίπεδο προξενείων. Η βελτίωση των σχέσεων μας με την Ελλάδα είναι "συμπτωματική". 

ΛΑΟΣ χωρίς μνήμη, ΛΑΟΣ χωρίς μέλλον
undefined
 

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής


undefined
«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια “αστεία” θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Ρωσία προς Τουρκία: "Θα καταρρίψουμε τα μαχητικά σας στην Συρία σαν παπάκια"!


Image
Έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο σχέδιο αεροπορικής προσβολής θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία γιατί τα μαχητικά της "θα καταρριφθουν σαν παπάκια στο λούνα-παρκ" (!), έστειλε η Ρωσία μέσω της εφημερίδας "Ισβέστια" η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.
Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις διαρροή σε τουρκικές εφημερίδες των σχεδίων εκτέλεσης αποστολών SEAD (καταστολής αεράμυνας) από την τουρκική Αεροπορία ως "εκδίίκηση" για την κατάρριψη του αναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E (διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ την πρωτογενή πληροφόρηση και σειρά με άγνωστες λεπτομέρειες της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού) η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι  "Η Τουρκία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία, αλλά ακύρωσε τα σχέδιά της όταν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατάλαβε ότι οι πληροφορίες του για την συριακή αεράμυνα ήταν περιορισμένες. Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν "τα παπάκια στο λούνα παρκ".
Η εφημερίδα επίσης τονίζει ότι οποιαδήποτε τουρκική επιθετική κίνηση θα πυροδοτούσε γενική πολεμική σύρραξη.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι Ρώσοι "σύμβουλοι" έχουν στήσει ένα αντιαεροπορικό δίκτυ, βασισμένο στα διδάγματα των τελευταίων συγρκούσεων απο την εποχή της επιχείρησης "Ναζαρέτ" το 1982,όταν η προωθημένη συριακή αεράμυνα στην κοιλάδα Μπεκάα πρακτικά καταστράφηκε μέσα σε 48 ώρες μαζί με 98 συριακά μαχητικά, από την ισραηλινή Αεροπορία, αλλά και την επιχείρηση "Οπωρόνας" του 2007 όταν καταστράφηκε ένας συριακό εργαστήριο πυρηνικών ερευνών από ισραηινή αεροπρική επίθεση, καθώς βέβαια και τους δύο πολέμους στο Ιράκ το 1991 και το 2003.
Κατ'αρχήν έχουν εγκαταστήσει τρεις ζώνες που η μία προστατεύει τις άλλες: Σε επίπεδο SHORADS τα Pantsir S1, σε μεσαίες αποστάσεις τα BUK-M2 και τα Pechora και στις μεγάλες αποστάσεις τα S-300PMU2 (αν και οι παραδόσεις δεν ολοκληρώθηκαν), είναι μόνο μερικά από τα Α/Α όπλα που είναι ανεπτυγμέν στο συριακό έδαφος, αλλά πάνω απ'όλα περιμετρικά των συστοιχιών έχουν εγκατασταθεί ισχυρότατες μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πλέον οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι μόνο αν επιβιώσουν από τα ισχυρότατα δυτικά ECM οι πύραυλοι θα μπορέσουν να εκτοξευθούν και να βρουν το στόχο τους.
Η σιγουριά για την τύχη που θα είχε μια τουρκική αεροπορική προσβολή εδράζεται στο γεγονός ότι η συριακή αεράμυνα στήθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή και τον τελευταίο χρόνο την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική δύναμη. Άρα η τουρκική Αεροπορία, όντως φαντάζει στους Ρώσους χειριστές των Α/Α συστημάτων περισσόερο σαν "παπάκι του λούνα παρκ"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μπήκε στην Μεσόγειο ο βόρειος ρωσικός Στόλος - Ζήτημα χρόνου η απόβαση στη Συρία

Image



Τα στενά του Γιβραλτάρ πέρασε σήμερα ο δεύτερος ρωσικός στολίσκος και πλέον πλέει στην δυτική Μεσόγειο με προορισμό την Συρία.  Ο στολίσκος αποτελείται από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του στόλου του Βορείου Ατλαντικού καθώς και την φρεγάτα  Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy του στόλου της Βαλτικής και δύο ρυμουλκά πλοία.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι ότι η είδηση πως ο ρωσικός στολίσκος του βορείου Ατλαντικού, εισήλθε στην Μεσόγειο ήρθε από το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που δεν είναι συνηθισμένα για τα ρωσικά δεδομένα.
Τα πλοία του ρωσικού στολίσκου του βορείου Ατλαντικού θα συναντήσουν τα πλοία του στόλου της Μαύρης θάλασσας που από την 21η Ιουλίου βρίσκονται μερικά μίλια ανοικτά των συριακών ακτών.  Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος στολίσκος αυτός αποτελείται από το αντιτορπιλικό Smetlivi, κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν. Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar.
Σύμφωνα με αναλυτές το γεγονός ότι η Ρωσία συγκεντρώνει μία τόσο μεγάλη αρμάδα από αποβατικά πλοία αποδεικνύει ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποβιβάσει στρατεύματα στις συριακές ακτές.
Οι δυνάμεις αυτές θα μπορούσαν είτε να συμβάλλουν στην διατήρηση της κυβέρνησης Assad ή να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό χαρτί για μία λύση της τελευταίας στιγμής μεταξύ της Ρωσίας και
των ΗΠΑ για την λήξη της εξέγερσης με την εγκαθίδρυση μίας μεταβατικής στρατιωτικής κυβέρνηση στην Δαμασκό της οποίας η σύνθεση θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ αυτών και του Assad.
Στην εφαρμογή του δεύτερου σεναρίου κινείται και η αμερικανική διπλωματία με την Hilary Clinton να δηλώνει ότι είναι πολύ αργά για τον Assad να ξεκινήσει την διαδικασία της μετάβασης της εξουσίας σε ένα άλλο πολιτικό σχήμα. 
Επιπλέον η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε και το ενδεχόμενο δημιουργίας ζωνών ασφαλείας για τους εξεγερμένους μέσα στην Συρία διαμορφώνοντας σταδιακά ζώνες απόλυτα ελεγχόμενες από τους εξεγερμένους οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την αντιπολίτευση για περεταίρω
ενέργειες. Για την προστασία αυτών των περιοχών θα μπορούσαν να εμπλακούν σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικές δυνάμεις από την Βρετανία την Τουρκία και άλλες αραβικές χώρες.
Φυσικά όλη αυτή η κινητικότητα δεν αφήνει αδιάφορη την Τεχεράνη η οποία έχει επενδύσει πολλά στην κυβέρνηση Assad και η οποία δεν επιθυμεί την αλλαγή του status quo.
Πιο ευθύς στις απειλές του προς την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ήταν ο υπαρχηγός της ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης στρατηγός Masoud Jazayeri ο οποίος απείλησε τις χώρες αυτές το Ισραήλ και την ΗΠΑ ότι θα το πληρώσουν ακριβά αν προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον Assad. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση αποτελεί την πρώτη φορά που το Ιράν απειλεί με άμεση στρατιωτική εμπλοκή στην συριακή κρίση. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Αν η Βούλα Παπαχρήστου…


undefined
Αν η Βούλα Παπαχρήστου.….
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έλεγε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ότι οι Ελληνες είναι Τεμπέλιδες και Διεφθαρμένοι θα είχε κερδίσει επάξια μια θέση στους Μεγάλους Στοχαστές.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε ότι ο Κολωκοτρώνης είχε γκόμενο φυσικά και θα είχε χιούμορ και θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.
undefined
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε για συνωστισμούς και ότι «Οι κλέφτες (σ.σ.n.με μικρό “Κ”!) συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις σε εμπορικές αποστολές, σε κρατικούς (σ.σ.n.οχι Τούρκους) αξιωματούχους” θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ γιατί όχι και Αρχηγός.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έπλεκε το εγκώμιο του ακροδεξιου Βορίδη, εξυβριζε τον Χριστόδουλο και οδηγούσε Φεράρι θα ήταν σίγουρα ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ήξερε τι εκπροσωπει το αρχαίο πνεύμα αθάνατο και τα ολυμπιακα ιδεώδη θα έβγαζε κι αυτή 1.000.000,00εκ € στο εξωτερικό και θα ήταν φίλη και με τον Χριστοφοράκο…. (εδω)
αλλά δυστυχώς η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι μια κοπέλα σαν εμάς, του κοινούς Ελληνες (γι αυτούς) που αφιέρωσε την ζωή της τα τελευταία 10 χρόνια για να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες……
Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι για όλους του Ελληνες ήδη Ολυμπιονίκης γιατί, εμείς που “δεν ξέρουμε” από Ολυμπιακά Ιδεώδη, αρκούμαστε σε ένα κλάδο ελαίας και δεν θαμπωνόμαστε από το χρώμα του χρυσού….
ΥΓ-Τελικά όμως, τους πείραξε το tweet με το ανέκδοτο που “προσεβαλε” την χώρα ή το άλλο tweet της ιδίας για τον Ακη; Τον Ακη που τιμά την χώρα και το πολιτικό σύστημα;

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο!



Σχόλιο: Πότε θα έρθει η ωρα και για τους δικούς μας ; -Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο. Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!


Οι δεκαέξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φιτζπάτρικ αφορούν σε συνομωσία με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοποίηση της το 2009.
Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στα πέντε παιδιά του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Σον Κουίν και την γυναίκα του Πατρίτσια, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.
Με αυτόν τον τρόπο η Anglo Irish ενίσχυε την αξία της μετοχής της και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη προς την ίδια την τράπεζα, με στόχο πάντα την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων που γονάτισαν τελικά την τράπεζα και οδήγησαν στην εθνικοποίηση της.
Τα 30 δις με τα οποία ο Φιτζπάτρικ και η παρέα του φέσωσαν το ιρλανδικό δημόσιο είναι τα μισά σχεδόν από ολόκληρο το πακέτο στήριξης που έλαβε τελικά η Ιρλανδία που οδηγήθηκε εξαιτίας των τραπεζών της στην αγκαλιά της Τρόικας Εάν ο Φιτζπάτρικ καταδικαστεί για την απάτη αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης για κάθε μια από τις δεκαέξι κατηγορίες… Άλλα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας εμφανίστηκαν χτες ενώπιων του δικαστηρίου και αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες για απάτηΚαι τα τρία μεγαλοστελέχη της Anglo Irish αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση και περιοριστικούς όρους για να ξαναεμφανιστούν ενώπιων του δικαστηρίου στις 8 Οκτώβρη.

Κλιμακώνει ο Μ.Ομπάμα - Ευθείες απειλές κατά Άσαντ - Το "Αϊζενχάουερ" στα ανοικτά της Συρίας

Image



Σαφώς θορυβημένες οι ΗΠΑ από την προειδοποίηση της Συρίας ότι θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα αν της επιτεθούν με αποτέλεσμα ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να προχωρήσει σε απειλητική δήλωση που επιβεβαιώνει απόλυτα τις πληροφορίες που μετέδωσε το defencenet.gr περί προετοιμασίας προσβολής των τοποθεσιών της Συρίας που είναι αποθηκευμένα τα χημικά της όπλα. Συγκεκριμένα δηλώθηκε ότι "Θα ήταν τραγικό λάθος εκ μέρους του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα που διαθέτει".
Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της συριακής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι αν δεχθεί εξωτερική επίθεση η Συρία θα κάνει χρήση των χημικών όπλων που διαθέτει. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων του Μπάρακ Ομπάμα, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη προερχόμενα από το αεροπλανοδόρο "Αϊζενχάουερ" (CVΝ69) ξεκίνησαν πτήσεις κοντά στις  συριακές ακτές, αλλά μακριά από τα χωρικά ύδατα της Συρίας. Σην νία περιοχή κινούνται και τα ρωσικά πλοία.
"Σήμερα εργαζόμαστε ώστε ο συριακός λαός να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ελεύθερος από το καθεστώς του Άσαντ", είπε ο Ομπάμα σε ομιλία του για την εξωτερική πολιτική ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελείτο κυρίως από βετεράνους, στο Ρίνο της Νεβάδας, κάνοντας σαφές ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να χρησιμοποιήσουν βία για την εκδίωξη της συριακής κυβέρνησης. 
"Θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφές στον Άσαντ και σε όσους τον περιβάλλουν ότι ο κόσμος τους παρακολουθεί και ότι θα είναι υπόλογοι στη διεθνή κοινότητα και τις ΗΠΑ αν κάνουν το τραγικό λάθος να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 
Τα χημικά όπλα της Συρίας βρίσκονται al-Safira και η φρουρά που τα προστατεύει ελέγχεται αποκλειστικά από τον Assad. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ο Assad δεν έχει αποφασίσει να παραδώσει τα χημικά όπλα του στην Hezballah ούτε ο ηγέτης της lιβανικής οργάνωσης επιθυμεί να τα αποδεχτεί.
Αυτό όμως που φοβούνται οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί είναι το μέλλον των χημικών όπλων σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Assad καταρρεύσει όπως αναμενόταν ότι θα συμβεί την περασμένη Τετάρτη μετά τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε την ηγεσία του μηχανισμού Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας.
Εκτός από τα χημικά όπλα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ανησυχούν για την τύχη των βαλλιστικών πυραύλωνScud C και Scud D οι οποίοι μπορούν να φέρουν χημικές πολεμικές κεφαλες καθώς και των αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1 τα οποία προστατεύουν τις εγκαταστάσεις που φυλάσσονται τα χημικά όπλα της Συρίας.
Πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο οι Rώσοι να επιτρέψουν την παράδοση Pantsir-S1 στην Hezballah. Οι Ρώσοι τα λειτουργούν και οι Ρώσοι θα ελέγξουν την κίνησή τους. Και μόνο τυχαία δεν είναι η προσέγγιση Μόσχας-Τελ Αβίβ που καταγράφεται εσχάτως...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

8,3 τρις το χρέος της Ευρωζώνης – 21 τρις τα «μαύρα» στις offshore!


undefinedΑυτή η σύγκριση για να καταλάβετε που πάνε τα λεφτά!

Στα 8,328 τρισ. ευρώ διαμορφώθηκε πλέον της χρέος της Ευρωζώνης, από 8,217 τρισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2011 και 7,973 τρισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2011.

Την ίδια ώρα, με βάση μεγάλη έρευνα, τα «μαύρα λεφτά» που έχει η παγκόσμια οικονομική ελίτ σε offshore εταιρίες είναι 21 τρις δολάρια (με συντηρητικούς υπολογισμούς).
H είδηση εδώ.

Για να χρωστά κανείς και να συνεχίζει να παίρνει δάνεια γιατί τα λεφτά .. «χάθηκαν», σημαίνει ότι κάπου έχουν πάει…

Βαράει διάλυση η Ευρωζώνη


Ακριβώς όπως και πέρυσι, η Ευρωζώνη ζει ημέρες δράματος, μόνο που αυτή τη φορά το δράμα δεν οδηγεί σε κάθαρση και δεν είναι μονο η Ελλάδα που ευθύνεται γι’ αυτό.
Οι φήμες ότι η Ισπανία θα χρειαστεί συνολικό πακέτο διάσωσης, η μία μετά την άλλη οι χρεοκοπίες σε ισπανικές επαρχίες (μετά τη Βαλένθια και η Μούρθια), οι φόβοι για κραχ στο ιταλικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, η εντεινόμενη φημολογία για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από το ευρώ, έχουν φέρει τις διεθνείς αγορές στα… Τάρταρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό χρηματιστήριο χάνει πάνω από 6%, σε αρνητικό πεδίο βρίσκονται ευρωπαϊκές και ασιατικές χρηματαγορές ενώ το ευρώ είναι κάτω από το 1,21 δολάρια, το χαμηλότερο δύο ετών αλλά και ρεκόρ 12ετίας σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα.
Στο χρηματιστήριο του Μιλάνο, σταμάτησε η διαπραγμάτευση επτά τραπεζών εξαιτίας της μεγάλης πτώσης. Σε UniCredit και της Intesa μπήκε «κόκκινο» καθώς οι τιμές τους μειώθηκαν περίπου 5%, ξεπερνώντας την πτώση των τιμών των μετοχών του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας –της Monte dei Paschi di Siena– καθώς και των Banco Popolare και Mediobanca ανεστάλη επίσης.
Παράλληλα το spread των 10ετών ιταλικών τίτλων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών να φθάνει στις 528 μονάδες βάσης (5,28 εκατοστιαίες μονάδες), νέο υψηλό από τις αρχές Ιανουαρίου.
Το σκηνικό κατάρρευσης επέτεινε και η άνοδος των spreads των ισπανικών ομολόγων που έφτασε στο 7,5% την ίδια ώρα που οι Γερμανοί πανηγυρίζουν αφού η απόδοση των γερμανικών ομολόγων έπεσε 3 μονάδες βάσης, στο 1,13%.
Κάποιοι μάλιστα επενδυτές πληρώνουν για να αγοράσουν γερμανικά ομόλογα!
Δημιουργείται, λοιπόν, ένα νέο σκηνικό διάλυσης της Ευρωζώνης το οποίο ενισχύουν φυσικά και οι δηλώσεις των Γερμανών, όπως του Βιτεναμέζου υπουργού, Φ. Ρέσλερ, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δε θα τα καταφέρει κι ότι έξοδος από το ευρώ αυτή τη στιγμή είναι διαχειρήσιμη.
Γενικώς, βαράει διάλυση η Ευρώπη και οι συνήθεις ύποπτοι, Γερμανοί, Κομισιόν, ΕΚΤ, αγρόν αγοράζουν.
Καταρρέει το Χρηματιστήριο με απώλειες 7,07%
Σκηνικό… κατάρρευσης διαμορφώνεται στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «βυθίζεται» κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες.
Το Χ.Α επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών εν μέσω ανησυχιών ότι η Ισπανία θα τεθεί εκτός αγορών και θα ζητήσει πλήρες πακέτο διάσωσης, καθώς η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου έφθασε στο 7,5%.
Την ίδια ώρα επανέρχονται στο διεθνή τύπο και τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα οι οποίες ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξει αρνητική έκθεση της Τρόικας για την αξιολόγηση της υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:40, υποχωρεί, μετά από 16 συνεδριάσεις κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων και διαμορφώνεται στις 586,26 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 7,07%.
Μεγάλες απώλειες καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κα τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές του ΟΤΕ (-12,60%), της ΔΕΗ(-11,48%), της Eurobank(-10,91%), της Βιοχάλκο(-10,00%), της Alpha Bank(-8,90%), της Εθνικής (-8,87%)και της Πειραιώς (-8,22%).
Αρνητικό, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι και το γεγονός ότι η πτώση των τιμών των μετοχών συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση του τζίρου, σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,455 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 7,76%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 5,93 %.
Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-12,60%), των Τραπεζών (-8,96%), των Πρώτων Υλών (-8,78%) και του Εμπορίου (-7,81%).
Βουτιά στα χρηματιστήρια, λόγω Ισπανίας
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υφίστανται μεγάλες απώλειες, ενώ το ευρώ κινείται σε χαμηλό σχεδόν 12 ετών έναντι του ιαπωνικού γεν και άνω των 2 ετών έναντι του δολαρίου, καθώς ενισχύονται οι φόβοι των επενδυτών ότι η Ισπανία θα γίνει η τέταρτη χώρα της Ευρωζώνης που θα χρειασθεί ένα πλήρες πακέτο διάσωσης.
Πτώση μεγαλύτερη του 5% καταγράφει ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 600 μονάδων.
Στις 11:30 υποχωρούσε  κατά 5,7%, στις 594,87 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.
Oι τιμές 77 μετοχών σημειώνουν πτώση, 18 κινούνται ανοδικά και 10 παραμένουν αμετάβλητες.

Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε σε νέο επίπεδο – ρεκόρ την εποχή του ευρώ, φθάνοντας στο 7,55%, αφού έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο ότι και μία δεύτερη περιφέρεια της Ισπανίας θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της χώρας για να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει ζημιές πάνω από 1,3%, επεκτείνοντας τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε την Παρασκευή. Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κάτω από το επίπεδο του 1,21 δολαρίου, στο 1,2095 δολάριο, ενώ έναντι του γεν έχασε 1%.
Ο φόβος για τα ισπανικά ομόλογα προκάλεσε μία μεγάλης κλίμακας στροφή των επενδυτών προς τις επενδύσεις που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 1,4246% στην αγορά της Ασίας, ενώ η απόδοση των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003 και οι τιμές των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν. «Οι ευρωπαϊκές αρχές εξακολουθούν να αποτυγχάνουν στο να σταθεροποιήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο κρατικό χρέος χωρών της Ευρωζώνης, με την απόδοση των ισπανικών ομολόγων να αυξάνεται σε νέα υψηλά επίπεδα την εποχή του ευρώ», σχολίασε αναλυτής της ιαπωνικής τράπεζας Mitsubishi. Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ισπανίας προκάλεσαν επίσης πωλήσεις του πετρελαίου, σπρώχνοντας την τιμή του μπρεντ περισσότερο από 1 δολάριο προς τα κάτω, στα 105,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του καλαμποκιού και της σόγιας μειώθηκαν από τα επίπεδα – ρεκόρ που έφθασαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.
Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές πέντε ιταλικών τραπεζών
Στην αναστολή των διαπραγματεύσεων των μεγαλύτερων ιταλικών τραπεζών προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές στην Ιταλία, μετά τις απώλειες της τάξεως του 5% που κατέγραφε η μετοχή τους.
Ο τραπεζικός κλάδος στην Ιταλία σφυροκοπείται έντονα σήμερα από τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, της UniCredit και της Intesa.
Η απόφαση ελήφθη όταν η τιμή της μετοχής τους υποχώρησε πέραν του 5%, ξεπερνώντας την πτώση των τιμών των μετοχών του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.
Επίσης, ανεστάλη και η διαπραγμάτευση των μετοχών της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, Monte dei Paschi di Siena, καθώς και των ιδρυμάτων Banco Popolare και Mediobanca.

Η αντεπίθεση του Assad: Ανακατέλαβε περιοχές, συμμάχησε με Κούρδους

Image



Αξιοσημείωτη αντοχή έδειξε η κυβέρνηση Assad μετά την βομβιστική επίθεση που αποκεφάλισε την ηγεσία του μηχανισμού Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας, ενώ άμεση ήταν και η στροφή της Συρίας υπέρ των Κούρδων της χώρας στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των δεδομένων μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε η Δαμασκός.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση είχαν αναλάβει τα καθήκοντα τους οι νέες ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας με τον διορισμό του στρατηγού Fahad Jassim al-Freij, τον διορισμό του στρατηγού Ali Mamloukh στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών,  τον διορισμό του στρατηγού Hafez Makhlouf ως νέου στρατιωτικού διοικητή της Δαμασκού και τον διορισμό του στρατηγού Ali Hassan της παραστρατιωτικής δύναμης των Αλαουιτών Shabiha.
Σημειώνεται ότι ο Assad διόρισε τον αδελφό του στρατηγό Maher Assad ως το νέο διοικητή των επιχειρήσεων κατά της εξέγερσης. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Στρατός της Συρίας ανασυγκροτήθηκε μετά το πλήγμα που δέχτηκε η ηγεσία του ελέγχεται απολύτως από τον Assad και κατάφερε να ανακαταλάβει περιοχές στην Δαμασκό και στα σύνορα με το Ιράκ που είχαν υπό τον έλεγχο τους για λίγες ώρες οι εξεγερμένοι.
Από την άλλη πλευρά ο Assad θέλοντας να αξιοποιήσει την στρατιωτική ισχύ των Κούρδων επέτρεψε την είσοδο μαχητών του PKK στην Συρία και την χρήση του συριακού εδάφους ως βάση εξόρμησης των Κούρδων κατά της Τουρκίας.
Με την κίνηση αυτή ο Assad εξασφάλισε την στήριξη των Κούρδων της Συρίας επιτρέποντας αριθμό του έτσι να αποδεσμεύσει σημαντικό στρατευμάτων από τις κουρδικές περιοχές της Συρίας στέλνοντας μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους Κούρδους. Επιπλέον αποσύροντας το Στρατό από τις κουρδικές περιοχές ο Assad απέκτησε νέα ξεκούραστα στρατεύματα τα οποία έριξε στην μάχη κατά των εξεγερμένων.
Πριν από μερικές ημέρες άνδρες των παραστρατιωτικών οργανώσεων των Κούρδων της Συρίας μαζί με μαχητές του PKK έθεσαν υπό τον έλεγχο τους δύο συνοριακές πόλεις. Πρόκειται για τις πόλεις  Afrin Dêrik , Amude, Kobanê και Ayn-al Arab στα τουρκοσυριακά σύνορα. Η εξέλιξη αυτή ανησύχησε την Τουρκία η οποία μετά από 12 χρόνια βλέπει τους Κούρδους να δρούν για μία ακόμη φορά στα νότια σύνορα της.
Οι φόβοι της έγιναν αληθινοί όταν ομάδα Κούρδων μαχητών με βάσεις στην Συρία εξαπέλυσαν επίθεση κατά του αγωγού πετρελαίου Κιρκούκ-Τσειχάν τον οποίο και ανατίναξαν. Την ίδια ώρα δυνάμεις του συριακού Στρατού εκκαθάριζαν και τους τελευταίους θύλακες αντίστασης στην Δαμασκό και καταλάμβαναν το συνοριακό φυλάκιο Yarabiya.
Όπως φαίνεται ακόμα και μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε ο Assad η κρατική μηχανή της χώρας συνεχίζει να λειτουργεί και να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η συμμαχία Assad Κούρδων δείχνει να αποδίδει για την Δαμασκό δεδομένου ότι οι Κούρδοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού, οι δυνάμεις που μετακινήθηκαν από τις κουρδικές περιοχές είναι υπερπολύτιμες για την αντιμετώπιση της εξέγερσης και τέλος το πιο σημαντικό οι καταδρομικές επιχειρήσεις των Κούρδων από την Συρία και το Ιράκ στο έδαφος της Τουρκίας θα αποτελούν τον μοχλό πίεσης του Assad έναντι της Άγκυρας η οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει στραφεί κατά του Assad.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr      

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να μπει στο "φρενοκομείο" - Και στο τέλος πυρηνικά;

Image



Σε πρωτοφανή κίνδυνο, τουλάχιστον από την εποχή που τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος έχει τεθεί η παγκόσμια ασφάλεια, καθώς μέρα με την ημέρα κλιμακώνονται και πολλαπλασιάζονται οι πιθανές εστίες παγκόσμιας ανάφλεξης σε ένα καλοκαίρι αναμφίβολα "καυτό" σε ότι αφορα τις προκλήσεις ασφαλείας για την πλανήτη.
Πριν λίγες ώρες σε μία πρωτοφανή κινηση το Ισραήλ έδωσε την δική του νότα στην ορχήστρα τρόμου που έχει στηθεί. Περίπου κήρυξε παγκόσμια αντιτρομοκρατική εκστρατεία στοχεύοντας Ιράν και Χεζμπολάχ. Και η Χεζμπολάχ δεν είναι μια απλή οργάνωση: Είναι κυβέρνηση στον ΛίβανοΑλλά και οι απειλές κατα του Ιράν είναι σαφείς: Σκοπεύουν να επιτεθούν και θέλουν να το κάνουν άμεσα...
Οι επικεφαλής της Μοσάντ, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, κατηγόρησαν σήμερα το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι προετοίμασαν επιθέσεις σε«περισσότερες από 20 χώρες», ανέφερε το πρωτοφανές επίσημο ανακοινωθέν.
"Το Ιράν και η Χεζμπολάχ ενήργησαν με σκοπό τη διάπραξη επιθέσεων σε περισσότερες από 20 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών", ανέφερε ένα ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψαν ο επικεφαλής της Μοσάντ Ταμίρ Πάρντο και ο διευθυντής της Σιν Μπετ Γιόραμ Κόεν, οι οποίοι παρουσίασαν «τη δραστηριότητα των (ισραηλινών) υπηρεσιών πληροφοριών κατά της τρομοκρατίας στη διάρκεια του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου», έπειτα από την επίθεση της 18ης Ιουλίου στη Βουλγαρία, που κόστισε τη ζωή σε πέντε ισραηλινούς τουρίστες, προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επαίνεσε τη δράση των δύο υπηρεσιών οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από τον ίδιο. «Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αποδείξουμε στον κόσμο πως το Ιράν και η Χεζμπολάχ είναι υπεύθυνοι για το κύμα των επιθέσεων σε όλες τις ηπείρους»,προστίθεται στο ανακοινωθέν.

"Αυτό το κύμα των ιρανικών επιθέσεων που διενεργήθηκαν μέσω της Χεζμπολάχ προσκρούει και θα προσκρούσει σε μία αποφασιστική αντίδραση» εκ μέρους του Ισραήλ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Οι ισραηλινοί ηγέτες κατηγόρησαν κυρίως το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις που είχαν ισραηλινούς στόχους το Φεβρουάριο του 2012 στη Γεωργία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Το Μάρτιο, το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως απέτρεψε επιθέσεις που ετοίμαζε η Τεχεράνη εναντίον των πρεσβειών του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Μπακού και συνέλαβε 22 ανθρώπους που φέρεται να είχαν στρατολογηθεί και εκπαιδευθεί από το Ιράν.

Στις 2 Ιουλίου, δύο Ιρανοί συνελήφθησαν στην Κένυα για κατοχή εκρηκτικών προτού αφεθούν ελεύθεροι. Δώδεκα ημέρες αργότερα, ένας νεαρός Λιβανέζος συνελήφθη στην Κύπρο. Φέρεται να προετοίμαζε μία επίθεση εναντίον ισραηλινών συμφερόντων. Δεν αποκλείεται, όμως να βρικσόταν στην Κυπρο για ναπαρακολουθήσει την μετεπιβίβαση των Ισραηλινών τουριστών και να μεταφέρει την πληροφορία ή απλώς να είχε σταλεί για αντιπερισπασμόν της ενέργειας στην Βουλγαρία.

Το Ισραήλ κατηγόρησε επίσης την Τεχεράνη ότι χρηματοδότησε την επίθεση της 18ης Ιουλίου στη Βουλγαρία, η οποία εκτελέστηκε από τη Χεζμπολάχ. 
Το Ιράν και η Χεζμπολάχ απέρριψαν όλες αυτές τις κατηγορίες, αλλά η ουσία ειναι ότι εισερχόμαστε σε ατραπούς που πολύ εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε καταστάσεις εκτός ελέγχου: Ποιος αποκλείει χρήση πυρηνικών σε μία κλιμάκωση με παράγοντες απόλυτα ενεργούς όπως πτώση Συρίας, επίθεση σε Ιράν, παγκόσμιες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων απειλή για τον ρωσικό Καύκασο; 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κανό στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Παπανδρέου! (pics)

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις σπατάλης με πλέον κραυγαλέα περίπτωση αυτή του περίφημου γυμναστηρίου με τις σάουνες κατέγραψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που μπήκε στα γραφεία της Ιπποκράτους.
 
Για την ακρίβεια, τα γυμναστήρια στην Ιπποκράτους είναι δύο: ένα πριβέ για τον γυμναστή και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.
 
Το γραφείο του γυμναστή, διέθετε υπολογιστή Apple τελευταίας τεχνολογίας και ένα κορυφαίο ηχοσύστημα για να δίνει τον ρυθμό στη γυμναστική του κ. Παπανδρέου.
 
Στην ίδια αίθουσα, στην οποία κυριαρχεί ο καθρέφτης στον δεξιό τοίχο, υπάρχει ακόμη ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα για βάση. Βάρη, βέβαια, δεν υπάρχουν, καθότι τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά με το πάτημα εντός κουμπιού.
 
Και το απαραίτητο μηχάνημα προθέρμανσης με τηλεόραση για να ξεφεύγει ο νους και να νομίζει ο ασκούμενος πως βρίσκεται στην εξοχή. Ακριβώς απέναντι είναι το κυρίως γυμναστήριο με τις δύο σάουνες. Σε αυτό υπάρχουν τρεις διάδρομοι με τηλεοράσεις, δύο cross trainer με τηλεοράσεις και ένα κωπηλατικό με... νερό για ακόμη πιο ρεαλιστική άσκηση!

Πρόκειται για το καμάρι του γυμναστηρίου, καθώς αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας στη γυμναστική. Στα αξεσουάρ του συγκεκριμένου μηχανήματος άσκηση είναι ένα μπλε δοχείο νερού, για να νομίζει ο ασκούμενος πως βρίσκεται στη θάλασσα, ένα χαλάκι και ένα μπουκαλάκι για να δροσίζεται.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει ακόμη μια πλήρης σειρά εκγύμνασης όλων των σημείων του σώματος. Μηχάνημα για τους γλουτούς, μηχάνημα για τις γάμπες, μηχάνημα για τα χέρι, τα μπράτσα, τους καρπούς κ.ο.κ.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, ένα ποδήλατο με πλάτη, αλλά χωρίς εκτεθειμένες καδένες, ώστε να μην επιχειρήσει κάποιος εργαζόμενος να μιμηθεί τον κ. Παπανδρέου. Στην κυριολεξία πρόκειται για ένα γυμναστήριο ικανό να υποστηρίξει Ολυμπιονίκες ή ανθρώπους που ασχολούνται με αθλήματα όπως η ορειβασία. Όχι όμως για βουναλάκια, αλλά για το Κιλιμάντζαρο, Έβερεστ και βάλε. Με αυτά κι αυτά οι απλήρωτοι επί επτά μήνες εργαζόμενοι μιλούν για... ΠΑΣΟΚ travel.

Πηγή: newsbeast.gr