Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι 15 λόγοι που θα συμβεί το ευρωπαϊκό κραχ



Μπορεί οι Ευρωπαίοι να εμφανίζονται αποφασισμένοι να λύσουν το πρόβλημα της κρίσης χρέους, ωστόσο δεν είναι πλέον κρυφό στους αναλυτές και τους επενδυτές ότι με τις λύσεις που προτείνονται οδεύουμε ολοταχώς σε μία παταγώδη κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς προηγούμενο...



Σύμφωνα με τους αναλυτές οι Ευρωπαίοι πήραν μία απόφαση που δεν έχει ξαναληφθεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τόσο πολύ τα δημοσιονομικά κριτήρια, υπό το φόβο των σοβαρών κυρώσεων για τα απείθαρχα μέλη της ευρωζώνης, ενώ την ίδια ώρα απαγόρευσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στο τύπωμα χρήματος ώστε να μην χρηματοδοτηθούν τα χρέη των κυβερνήσεων.

Χωρίς αμφιβολία τέτοιες λύσεις είναι γερμανικής εμπνεύσεως. Προτάσσουν τη σκληρή λιτότητα με κάθε κόστος, και με το ρίσκο το χρέος να φτάσει σε επίπεδα ρεκορ την ώρα που η οικονομία συρρικνώνεται.
Οι αναλυτές επισημαίνουν 17 σημάδια κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς ένα χρηματοπιστωτικό κραχ.

1.Η μείωση των κρατικών δαπανών προκαλεί ταυτόχρονα επιβράδυνση της ανάπτυξης. Ήδη το είδαμε να συμβαίνει στην Ελλάδα, ενώ τώρα την ίδια πολιτική ετοιμάζονται να επιβάλλουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη

2.Αφού οι ρυθμοί της οικονομίας κινδυνεύουν να πέσουν ανησυχητικά, η ανεργία θα κλιμακωθεί. Ήδη τα ποσοστά σε δέκα περίπου μέλη της ευρωζώνης έχουν ξεπεράσει το 10%, με απρόβλεπτες συνέπειες σε περίπτωση που επιστρέψουν σε υφεσιακό περιβάλλον.

3.Την ώρα που πολλές κυβερνήσεις δεν μπορούν να αποκαστήσουν το φθηνό δανεισμό τους, οι Γερμανοί, και άλλα ισχυρά κράτη, δείχνουν ότι «αρρωσταίνουν» σε οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης.

4.Ενώ θεωρητικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει στο τύπωμα χρήματος αγοράζοντας παράλληλα και κρατικό χρέος, οι Ευρωπαίο δεν θέλουν ούτε να το ακούν, με τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης να είναι ολοένα και πιο κοντά.

5.Δεν είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής συνθήκης. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, όπως άλλωστε την αποτύπωσε πριν από λίγες μέρες και η Αγκέλα Μέρκελ, αναφέροντας ότι η επίλυση της κρίσης χρέους θα πάρει πολλά χρόνια. Και οι αναλυτές απορούν... γιατί ο χρόνος τελειώνει.

6.Η Ευρώπη δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό κοινής έκδοσης ομολόγων, μεταφοράς κεφαλαίων και Υπουργείου Οικονομικών, ενώ και οι μηχανισμοί ESM και EFSF δεν διαθέτουν κάποιο σαφές θεσμικό πλαίσιο.

7.Κανένας δεν θέλει πια να δανείζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Δεκάδες ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ την ίδια ώρα μόνο οι Κεντρικές Τράπεζες μπορούν να τους παράσχουν κάποια εργαλεία ρευστότητας.

8.Η πιστωτική επέκταση των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει μειωθεί δραματικά, την ώρα που οι ίδιες προσπαθούν να ενισχύσουν σε ένα «εχθρικό περιβάλλον» τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας τους.

9.Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κυριολεκτικά φορτωμένες με κρατικά ομόλογα, τα οποία έχουν μετατραπεί σε τοξικά, εντείνοντας τον πανικό στην προσπάθεια τους να τα ξεφορτωθούν.

10.Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων παραμένουν σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, ενώ η ΕΚΤ έχει ξοδέψει περί τα 274 δις. δολάρια για να αποσυμπιέσει την αγορά

11. Οι αποδόσεις των ομολόγων γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2012 οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν σημαντικό μέρος των ομολόγων που λήγουν.

12.Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προβεί σε αυστηρές προειδοποιήσεις για τις επικείμενες υποβαθμίσεις που αναμένεται να υπάρξουν στην Ευρώπη

13.Οι μετοχές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών σχεδόν έχουν καταρρεύσει

14.Ήδη έχουν φύγει σημαντικά κεφάλαια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με πολλούς αναλυτές να έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για bank run

15. Την ώρα που η ύφεση είναι προ των πυλών, το νέο σύμφωνο που προτείνεται δένει τα χέρια των κυβερνήσεων αναφορικά με την αύξηση των κρατικών δαπανών ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη

Η εξίσωση σύμφωνα με τους αναλυτές οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ότι η Ευρώπη έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και η κατάληξη μόνο αισιόδοξη δεν θα είναι. Κι αυτό γιατί η εξίσωση έχει ως εξής:

Σκληρή λιτότητα + τοξικά επίπεδα κυβερνητικού χρέους + αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων + έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα + υπερμόχλευση των τραπεζικών ισολογισμών = Χρηματοπιστωτικό κραχ
Πηγή

Απίστευτο: Ζητάει ασυλία και για την οικογένεια αλλά του τα χαλάει ο “γουαναμπης”!


“Αφού θες να φύγεις, άντε στο διάολο” ήταν η κατάληξη του οικογενειακού συμβουλίου που (για πολλοστή φορά) προσπαθούσε να μεταπείσει το “πολιτικό ερείπιο”, (τον ψυχοπαθή κλπ κλπ σύμφωνα με τον Σαρκοζί) να παραμείνει στις επάλξεις. Κατά το “Βάστα Ρόμμελ” που ούρλιαζαν οι δοσίλογοι ενώ κατασπάραζαν την κατεχόμενη Ελλάδα!
“Βρες τα όμως και πάρε εγγυήσεις και για εμάς γιατί θα μας σταυρώσουνε!”
Ο Νίκος ήταν πάντα μπρουτάλ στις οικογενειακές συζητήσεις. Ίσως αυτή η αιμάτωση του εγκεφάλου από την ζοχάδα (ή το κοπάνημα στον τοίχο που ο ίδιος είχε αποκαλύψει) να τον βοήθησε να διατηρήσει την αφάνα του σε αντίθεση με τα αδέρφια του που μοιάζουν να βρίσκονται σε μόνιμη καταστολή – νιρβάνα.
Σε λίγο, η εκπληκτική συνέχεια.
Olympia.gr

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι: ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Συνημμένα το άρθρο για να καταλάβετε κατά τα άλλα ΜΟΥΓΚΑ όλοι στα ΜΜΕΤώρα έχουν βάλει πλάτη και τα Γερμανικά !!!!
Αλλά τα ΙΣΠΑΝΙΚΑ δεν μασάνε
Smith

Το “νέο ΠΑΣΟΚ” είναι εδώ, διαπλεκόμενο, ρεβανσιστικό


Δεν είναι καιρός για αξιόπιστες δημοσκοπήσεις.  Δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.  Άλλωστε ποτέ οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβείς ή αξιόπιστες πόσο μάλλον τώρα που η κοινωνία είναι άνω κάτω και προσπαθεί να συνέλθει από το χαστούκι της πτώχευσης.  Ως γνωστόν η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα όμως είναι ορφανή.
Πολλοί στη Ν.Δ. φαίνεται να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής και να επαναπαύονται. Θεωρούν ότι με κάποιον μαγικό τρόπο, όταν γίνουν οι εκλογές, θα συσπειρωθεί η μεγάλη λαϊκή παράταξη και θα δώσει στον Σαμαρά την αυτοδυναμία.  Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα, γιατί:
  • Τα ποσοστά οροφής είναι επικίνδυνα κολλημένα για κόμμα που αντιπολιτεύεται μια τόσο αποτυχημένη κυβέρνηση.
  • Οι παγίδες που στήνει καθημερινά το κατεστημένο στον Σαμαρά είναι συνεχείς και είναι θαύμα το ότι ο ίδιος κατόρθωσε να τις αποφύγει, με παροιμιώδη ευελιξία, χωρίς δημοσκοπική κάμψη.
  • Τα ποσοστά δημοφιλίας είναι ανησυχητικά. Αν και καλύτερα από των αντιπάλων, δεν αναδύουν ‘’δυναμική’’ και αυτό είναι αγκάθι και χρήζει επίλυσης.
  • Φαίνεται ότι η πλειονότητα δεν έχει διαγράψει τις μνήμες της πενταετίας και η εμφάνιση των πρώην βαρόνων με ρυθμό μαϊντανού, δημιουργεί συνθήκες ‘’συμψηφισμού’’.
Ένα ακόμα σημείο που δε φαίνεται να έχει αναλυθεί σε βάθος, ώστε να αντιμετωπιστεί αναλόγως από το επικοινωνιακό επιτελείο, είναι η δυναμική του ΠΑΣΟΚ.  Οι περισσότεροι, και δε βγάζω την ουρά μου απέξω, θεωρούμε το ΠΑΣΟΚ τελειωμένο, πανέτοιμο να αντιμετωπίσει μια πελώρια συντριβή, τέτοια που δε γνώρισε ποτέ σοσιαλδημοκρατικό (λέμε τώρα) κόμμα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Πόσο αληθές είναι αυτό;
Το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται, αλλά δεν κλονίζεται.  Οι βάσεις του στον κρατικό μηχανισμό είναι μυθικές.  Η δύναμή του μέσω των εξυπηρετήσεων είναι τερατώδης.  Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ, πριν κινδυνεύσει να αποτελέσει ιστορία, πρόλαβε να πάρει τα μέτρα του:
  • Παρέδωσε τη διακυβέρνηση σε μια άχρωμη κυβέρνηση ‘’συνεργασίας’’ την οποία τα στελέχη του στηρίζουν στη βουλή, αλλά αντιπολιτεύονται από τις εφημερίδες
  • Επιστράτευσε στελέχη πρώτης γραμμής της εποχής Σημίτη (μόνο ο Σημίτης λείπει, αλλά είμαι βέβαιος ότι καθοδηγεί από το παρασκήνιο)
  • Ελέγχει σε συντριπτικό ποσοστό τα ΜΜΕ
  • Οδεύει προς εκλογή νέου αρχηγού, μια κίνηση που πάντα δίνει προοπτική στα κόμματα εξουσίας, αφού φορτώνει όλα τα κακώς κείμενα στον αποχωρούντα
Αλλά το μεγάλο κόλπο του καθεστώτος δεν εκτελείται στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ, αλλά στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ.  Και το μεγάλο κόλπο λέγεται ΔΗΜΑΡ και συντελείται μέσω του πιο αμφιλεγόμενου πολιτικού της μεταπολίτευσης του δημοφιλούς κ. Κουβέλη.  Η ΔΗΜΑΡ έχει κατσικώσει ως ανάχωμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα και ψαρεύει όποιον επιχειρεί να λιποτακτήσει.  Το σύστημα πριμοδοτεί το ανύπαρκτο κόμμα με τις γραφικές φιγούρες, που όταν τους βλέπεις νομίζεις ότι παρακολουθείς το Ράδιο Αρβύλα (Μαργαρίτης, Ψαριανός), ένα κόμμα στο οποίο συνωστίζεται ότι πιο αντιδραστικό έχει να επιδείξει η εγχώρια αριστερά, από τον official τουρίστα της μεταπολίτευσης κ. Μπίστη έως την αλησμόνητη κ. Ρεπούση με τις ‘’προοδευτικές’’ της ιδέες, πριμοδοτεί λοιπόν το κόμμα αυτό με ανύπαρκτα δημοσκοπικά ποσοστά, για να δώσει μια προοπτική στους λιποτάκτες του ΠΑΣΟΚ που δε θέλουν, ούτε Παπανδρέου ζωγραφιστό, ούτε τους μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και τα ορφανά Καραμανλή.
Το γεγονός ότι τα συντρίμμια του ΠΑΣΟΚ και η ανερχόμενη ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστούν μετεκλογικά είναι αδιαμφισβήτητο.  Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος ύπαρξης αυτού του μορφώματος,  που απολαμβάνει την καθολική στήριξη της εγχώριας διαπλοκής.  Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ αν φύγει ποτέ από την εξουσία, θα φύγει μόνο όπως ο εγκάρδιος φίλος της οικογένειας, ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι.  Ίσως τελικά ο αντίπαλος του κ. Σαμαρά να μην είναι μόνο η αυτοδυναμία, όπως πιστεύουμε οι περισσότεροι, αλλά ένας αναγεννημένος κεντροαριστερός πόλος  με διαπλεκόμενα δεκανίκια, ένας πόλος που αρχίζει να δείχνει τη δυναμική του, έστω και μέσα από αυτές τις περίεργες δημοσκοπήσεις.
Ο κ. Σαμαράς έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά του.  Έχει να πολεμήσει με την ανυπαρξία της Ελλάδας στο εξωτερικό, με το πανίσχυρο μέτωπο των δανειστών – τοκογλύφων, με την εσωτερική αιμορραγία του τραπεζικού συστήματος και τους φαύλους εκβιαστές τραπεζίτες, με τα πράσινα ΜΜΕ της διαπλοκής, με κάθε λογής νταβατζήδες παλαιάς και νέας κοπής  εσωτερικού – εξωτερικού και επιπλέον να βρει τρόπο να αντιπαρέλθει των πονηρών μεθόδων της ελίτ και ενός ΠΑΣΟΚ που αποδεικνύεται Λερναία Ύδρα.  Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι, πολύ προσεκτικοί, να αφουγκραζόμαστε τις επιλογές του Αρχηγού και να μην αναλωνόμαστε σε εύκολη κριτική εξ αποστάσεως.
Η ιστορία μας τιμώρησε (ή μας ευεργέτησε;) να ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς…
Δρ. Πασοκολόγος – Παπανδρεολόγος

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι ΠΑΣΟΚοι μας κοροϊδεύουν αδιάντροπα


από το κράξιμο στον Πεταλωτή
Από τη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να μας αδειάσει τη γωνία, παρατηρείται ένα φαινόμενο εντυπωσιακής κωλοτούμπας στις απόψεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι μνηστήρες για την προεδρία ξαφνικά θυμήθηκαν τους πολίτες, την κοινωνία, πόσο δύσκολα περνά ο κόσμος, τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και άλλα τέτοια. Αυτονόητα για τον κόσμο, αδιανόητα τα τελευταία δύο χρόνια για το ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι υπουργοί που ήταν ακραιφνείς Μνημονιακοί, που έκαναν το σταυρό τους από ευλάβεια μπροστά στους τροικάνους, που ψήφιζαν απίστευτα μέτρα που καταρράκωσαν την ελληνική κοινωνία, τώρα ξαφνικά άλλαξαν προσωπείο.
Έβαλαν τη μάσκα του φιλολαϊκού, του προστάτη των φτωχών και των αδικημένων, έγιναν ξαφνικά Ρομπέν των φτωχών. Των ίδιων φτωχών που οι ίδιοι έφεραν στην κατάσταση αυτή.
Τρία παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά του πώς σκέφτονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ.
Βγήκε σε κάποιο ραδιόφωνο η κ. Αννα Νταλάρα, μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας, και άρχισε να μιλά για νέο κοινωνικό συμβόλαιο που πρέπει να υπογραφεί με το ΠΑΣΟΚ. Μα καλά τώρα το θυμήθηκε; Που ήταν τα προηγούμενα χρόνια όταν τα ταμεία κατέρρεαν και ο κόσμος έχανε μισθούς και συντάξεις.
Βγαίνει ο κ. Λοβέρδος, βασικός διεκδικητής της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ γνωστός και ως ο… Βασιλάκης Καϊλας της πολιτικής από τη Βουλή και τι λέει. Ότι αν δεν αναστραφεί το κλίμα στην οικονομία μέχρι το τέλος του 2012 τότε την επόμενη χρονιά θα καταρρεύσει πλήρως το κοινωνικό κράτος. Μα ο ίδιος ως υπουργός Εργασίας και μετά Υγείας συνέβαλε τα μέγιστα στη διάλυση της κοινωνίας. Δε χρειάζεται να περιμένουμε το 2013, ήδη η κοινωνία έχει καταρρεύσει. Ας πάει ο κ. Λοβέρδος στα συσσίτια, στα σχολεία που πεινάνε παιδιά, στα νοσοκομεία που γέμισαν από ασθενείς και άπορους, στους δρόμους που γέμισαν από άστεγους. Μήπως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κατά κύριο λόγο αυτή η δραματική κατάσταση;
Βγαίνει ο κ. Χρυσοχοϊδης και λέει τα εξής απίστευτα: «Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα. Δε μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα”, είπε επίσης σημειώνοντας ότι “το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος – εχθρό του πολίτη να απορροφά ό,τι βρίσκει μπροστά του.
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο βασικός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που έβλεπε το ΕΣΠΑ να περνά, αυτός που ήταν βασικός υποστηρικτής της πολιτικής του Μνημονίου. Τι άλλαξε, τον τσίμπησε καμιά μύγα;
Φυσικά, η μύγα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
Για να μη μιλήσουμε φυσικά για τον Ευ. Βενιζέλο που σε λίγο θα βγει και θα φορά φανέλα του Τσε Γκεβάρα και θα μιλά για επανάσταση κατά του Μημονίου.
Τι δείχνουν όλα αυτά τα φαινόμενα; Επιβεβαιώνουν την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Στην κυβέρνηση είναι όλοι θεσμικοί και όταν γίνονται αντιπολίτευση κατεβαίνουν στο λαό. Οταν έχουν την εξουσία οι πολιτικοί ξεχνούν την κοινωνία κι όταν χάνουν τη θεσούλα τους, γίνονται ξανά ένα με τον κόσμο.
Είναι ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή και για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα κληθεί να κυβερνήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Ας προσέξει λοιπόν αυτούς που θα επιλέξει να κυβερνήσουν γιατί πλέον ο κόσμος δεν ξεχνά εύκολα και τα γιαούρτια είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση.
Αριστερός Ψάλτης

Απίστευτη δήλωση Βενιζέλου: "Άλλοι αποφασίζουν για την τύχη μας…"



Μία τέτοια ομολογία από τν Ευάγγελο Βενιζέλο δεν μπορούσαμε να την φανταστούμε! Στην ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο 22ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας – Ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης», έριξε… βόμβα μεγατόνων. 

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «όταν είπα ότι είμαι εξουθενωμένος, εννοούσα ότι ειλικρινά με βασανίζει πάρα πολύ το να βλέπω την ελληνική κοινωνία να πενθεί το χαμένο παράδεισό της και να βλέπω τον επιπόλαιο και ελαφρό τρόπο, με τον οποίο πολιτικοί, αναλυτές, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, παράγοντες του οικονομικού και πολιτιστικού βίου αντιμετωπίζουν το φαινόμενο αυτό, που στην πραγματικότητα είναι μια άσκηση εθνικής αυτογνωσίας».
Έως εδώ, καλά… το καλύτερο το άφησε για αργότερα: «ελπίζω να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ασκήσω ως Υπουργός Οικονομικών την οικονομική πολιτική που πιστεύω ως ωφέλιμη για τη χώρα. Αλλά όταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ανάγκης, όταν δεν μπορούμε να αναπτύξουμε τον πλούτο των ιδεών μας και να αναπτύξουμε σε ένα δεοντολογικό επίπεδο την άποψή μας και τις προτάσεις μας, αλλά πρέπει να διαχειριστούμε μετά λόγου γνώσεως και με αίσθηση ιστορικής ευθύνης μία κατάσταση εθνικής κρίσης, εκεί δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για θεωρητικές συζητήσεις».
Όταν ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι «ελπίζει» να έρθει η στιγμή που θα έχει την ευκαιρία να ασκήσει ωφέλιμη πολιτική για τη χώρα, ομολογεί ότι η συγκεκριμένη που ακολουθεί εδώ και μήνες, μόνο ωφέλιμη δεν είναι για την πατρίδα και τους Έλληνες!
Ομολογεί ο υπουργός ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου και η κυβέρνηση Παπαδήμου «αναγκάζονται» να εφαρμόσουν, προφανώς κατόπιν «εντολών» ή «πιέσεων» πολιτικές που είναι καταστροφικές για τη χώρα…
Μοιραίοι πολιτικοί, την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού Έθνους, έτυχε να κρατούν τις τύχες της πατρίδας στα χέρια τους…

olympia

Πούτιν: "Δεν δεχόμαστε διαταγές από τις ΗΠΑ!"

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΔεν λέει να κάνει πίσω στις βολές που εξαπολύει εναντίον των ΗΠΑ, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, που σήμερα ...έξυσε και άλλο τις πληγές με την απέναντι όχθη του Ατλαντικού!

«Κάποιες φορές μου φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται συμμάχους, αλλά υποτελείς» για να συνεχίσει λέγοντας πως...
«οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να δέχονται διαταγές» συμπληρώνοντας πως θα ήθελε να είναι σύμμαχος με τις ΗΠΑ, αλλά αυτοί δεν βλέπουν έτσι τις σχέσεις των λαών.

Μάλιστα δεν δίστασε να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, λέγοντας πως η Ρωσία, έχει πολύ περισσότερους φίλους στην Δύση, από όσους νομίζουν μερικοί και απλά δεν φαίνονται!

Κάτι θα ξέρει ο Ρώσος για να το λέει...
πηγη

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αφορμή για την παρέμβαση μου αυτή, η κατά τη γνώμη μου είδηση της ημέρας, η καταδίκη του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Jacques Chirac. Ο Chirac κρίθηκε ένοχος σήμερα και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, για...
διασπάθιση δημοσίου χρήματος και για κατάχρηση της λαϊκής εμπιστοσύνης. Οι κατηγορίες αφορούν παρατυπίες, κατά την περίοδο που ο Chirac ήταν δήμαρχος του...
Παρισιού και συγκεκριμένα τη χρονική περίοδο 1990-1995. Βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κατά τη επίμαχη περίοδο ο Chirac πλήρωνε μέλη του κόμματος του του RPR ως υπαλλήλους του δήμου, για θέσεις-φαντάσματα, χρησιμοποιώντας τα δημοτικά κονδύλια για την ικανοποίηση των πολιτικών του φιλοδοξιών, καθώς προετοιμαζόταν την περίοδο εκείνη για τις προεδρικές εκλογές του 1995. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος της μεταπολεμικής Γαλλίας που καταδικάζεται.
Η σύγκριση της γαλλικής με την ελληνική πραγματικότητα αναπόφευκτη. Στη χώρα μας η παρανομία και η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, όχι απλά δεν τιμωρούνται, αλλά με έναν ιδιότυπο τρόπο, θεωρούνται καπατσοσύνη και μαγκιά. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ποτέ κανείς δεν τιμωρείται και δεν λογοδοτεί για τις παράνομες πράξεις του.Τα παραδείγματα άπειρα, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι, ακόμα και μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες- βλέπε Τσουκάτος, ή και μέσα ακόμα στη Βουλή- βλέπε Μαντέλης, ομολογούν την είσπραξη ποσών από μίζες που φυσικά και στις δύο περιπτώσεις βαπτίστηκαν προεκλογικές χορηγίες. Τα παραδείγματα άπειρα και γνωστά σε όλους. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι πριν μερικά χρόνια, την πρωτομαγιά του 1993, στη Γαλλία πάλι, αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στο κεφάλι, με τη μία σφαίρα εξ αντανακλάσεως, ο Pierre Bérégovoy, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο είχε πέσει, σύμφωνα με δηλώσεις του στενού του περιβάλλοντος, σε κατάθλιψη, μετά την δεινή ήττα των Σοσιαλιστών στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη: την ίδια περίοδο, ο Bérégovoy ήταν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, για δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου γαλλικών φράγκων, το οποίο εφέρετο ότι είχε λάβει από τον επιχειρηματία Roger-Patrice Prelat, στενότατο φίλο του Γάλλου προέδρου François Mitterand. Όταν δε αυτοκτόνησε η έρευνα δεν είχε ολοκληρωθεί, ούτε είχε επισήμως αποδειχθεί κάτι εις βάρος του.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω το δεύτερο σκέλος της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του Jacques Chirac. Καταδικάστηκε όχι μόνο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος,αλλά και για κατάχρηση της λαϊκής εμπιστοσύνης. Είναι σαφής βεβαίως μετά από αυτό η ποιοτική διαφορά και κυρίως η έκφραση της έννοιας της Δημοκρατίας στην Γαλλία σε σχέση με τον τρόπο που αυτή ασκείται στον τόπο μας. Ίσως εδώ ακριβώς να βρίσκεται και η πηγή των τόσων δεινών μας.
πηγη

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Έθαψαν» τη μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου!

«Έθαψαν» τη μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου!του Παναγιώτη Σουρέλη

Την ώρα που η προσφυγή των κ.κ. Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξετάζεται στη Χάγη και τον ΟΗΕ, η ελληνική δικαιοσύνη την έβαλε στο αρχείο!
Πρόκειται για την υπόθεση με τις δύο θαρραλέες Ελληνίδες, μητέρα και κόρη, οι οποίες κατήγγειλαν τον πρώην πρωθυπουργό για εσχάτη προδοσία.


Συγκεκριμένα, στις 11 Οκτωβρίου του 2011 ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης επέστρεψε τη συνημμένη δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε την αρχειοθέτησή της, διότι «α) είναι πολιτική κριτική του Πρωθυπουργού τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά την ανακάλυψη της εξουσίας από αυτόν

β) είναι γνωστά στη Βουλή των Ελλήνων που είναι αρμόδια για τον έλεγχό του

γ) είναι πολιτική κριτική των υπολοίπων μελών της Κυβερνήσεως

και δ) είναι γνωστά στην ίδια Βουλή».

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δηλώνει ευθαρσώς και μάλιστα δύο φορές, ότι τα όσα καταγγέλλουν οι κ.κ. Γεριτσίδου, δηλαδή το σύνολο των εγκληματικών ενεργειών και πράξεων της κυβέρνησης του Παπανδρέου, είναι γνωστά στη Βουλή, ενώ πρόκειται απλώς για πολιτική κριτική. Μάλιστα, στο κείμενο της παραγγελίας δεν αναφέρεται ούτε ένας νόμος, στοιχείο που είναι απαραίτητο για να είναι νόμιμη η όποια πράξη αρχειοθέτησης.

Οι Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου δηλώνουν, ότι «παρ' όλη την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης / θαψίματος της μηνύσεως, η μήνυση αυτή δεν πρόκειται να παραμείνει στο αρχείο, διότι θα προβούμε στα ανάλογα βήματα για να προκαλέσουμε ανάσυρσή της από εκεί. Αλλά η όλη απόπειρα του αρεοπαγίτη, στην οποία ομολογουμένως είχαμε ποντάρει, μας έδωσε ανέλπιστα δυνατά όπλα για τις διαδικασίες που έχουμε ήδη κινήσει στην Χάγη και στον ΟΗΕ».



arxeio-minisi

2 ΣΤΟΥΣ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ!!!

MONO 53 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Η NEA Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ MRB
Αυτή είναι η εκτίμηση εδρών της δημοσκόπησης "Εξαμηνιαίες Τάσεις" της MRB βάση της πρόθεσης ψήφου που δημοσιεύεται στην συγκεκριμένη έρευνα. Προσέξτε ότι το ΠΑΣΟΚ εάν τελικά τα πσοοστά αυτά αποτυπωθούν στις κάλπες, θα κρατήσει μόνο το 1/3 της...

Ανώνυμη διαρροή σοκ για την πραγματική οικονομία και το έλλειμμα από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Dow Jones Newswires



- ''Το 2012, θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο έτος αρνητικής ανάπτυξης. Δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου''
- ''Ολοταχώς στο 10% του ΑΕΠ το έλλειμμα για εφέτος – Πάει ο αναθεωρημένος στόχος του 9%''
- ''Η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί περισσότερο από -6% φέτος, έναντι εκτιμήσεων της κυβέρνησης για 5,5%''
- ''Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο για τρόφιμα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς''
Στο 10% του ΑΕΠ θα φτάσει φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού λέει ανώνυμα στο πρακτορείο Dow Jones Newswires υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Ο ίδιος πολιτικός επέλεξε κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του να μας ''ενημερώσει'' πως πολύ γρήγορα ''κάηκε'' ο αναθεωρημένος στόχος για έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ.
Προσέξτε τις δηλώσεις του, που τις μεταφέρουμε αυτούσιες από το διεθνές πρακτορείο, για να ανιχνεύσετε τις αιτίες που επέλεξε να ακολουθήσει την ανεύθυνη στάση της ανωνυμίας:
- ''Η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί περισσότερο από 6% φέτος, έναντι εκτιμήσεων της κυβέρνησης για 5,5%''
- ''Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τη συγκέντρωση φόρων καθώς πολύ άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υψηλότερους φόρους''
- ''Το 2012 θα εισέλθουμε στο πέμπτο διαδοχικό έτος ύφεσης και υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν θα επιστρέψουμε σε ανάπτυξη το 2013''
- ''Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο για τρόφιμα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς''
- ''Αναμένουμε έλλειμμα 10% φέτος, ενώ η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει ελαφρώς το 6%''.

Παγκόσμιο αρνητικό ελληνικό ρεκόρ
Ο άνθρωπος αυτός, που κατά το Dow Jones Newswires φωτογραφίζεται ως ''αξιωματούχος με άμεση γνώση του οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης'' καταλήγει με μία εφιαλτική πρόβλεψη.''Για το ΑΕΠ του 2012 θα υπάρξει συρρίκνωση 2,8%, για πέμπτο συνεχόμενο έτος αρνητικής ανάπτυξης. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου''.
newsit

Βάζουν χέρι τώρα και στις καταθέσεις..


Εξετάζεται η αύξηση φορολόγησης των τόκων που μπορεί να φτάνει από το 15% έως και το 45%!
Μετά τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ακίνητα και οτιδήποτε κινείται, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να βάλει χέρι και στις καταθέσεις που αποτελούν το τελευταίο αποκούμπι των χειμαζόμενων από την οικονομική κρίση φορολογουμένων. Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται σενάρια που προβλέπουν την αύξηση της φορολόγησης των καταθέσεων,
είτε με αύξηση του σχετικού συντελεστή αυτοτελούς φορολόγησης είτε με προσθήκη του εισοδήματος από τόκους στη φορολογική κλίμακα.
Η αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος από «κεφάλαιο» (ακίνητα, καταθέσεις, κινητές επενδύσεις κ.λπ.) αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της εισπρακτικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που συνοδεύει την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ως πηγή πρόσθετων εσόδων για τη διετία 2013-2014 την εξίσωση της φορολόγησης του εισοδήματος από «κεφάλαιο».
Πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι εξετάζονται δύο σενάρια αναφορικά με τη φορολόγηση των καταθέσεων.
Το πρώτο σενάριο προβλέπει την αύξηση του υφιστάμενου συντελεστή φορολόγησης των τόκων από τις καταθέσεις. Ο συντελεστής σήμερα είναι 10% και εξετάζεται η αύξησή του στο 15%. Μάλιστα, η αύξηση αυτή εξετάζεται να συνοδευτεί και από θέσπιση αυτοτελούς φορολόγησης με τον ίδιο συντελεστή και στα εισοδήματα από την άλλη μεγάλη μορφή «κεφαλαίου», τα ακίνητα.
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει τη φορολόγηση των τόκων από τις καταθέσεις με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Εφόσον επιλεγεί τελικά αυτός ο τρόπος φορολόγησης, οι τόκοι των καταθέσεων θα φορολογούνται με συντελεστή που θα φτάνει ακόμη και το 45% (για όσους έχουν εισόδημα ύψους άνω των 100.000 ευρώ). Εφόσον επιλεγεί αυτή η λύση, όπως είναι και το πιθανότερο, τότε θα συνεχίσει να γίνεται η παρακράτηση του φόρου των τόκων από τις τράπεζες και στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα λαμβάνει μια βεβαίωση από την τράπεζα την οποία θα υποβάλει στην Εφορία μαζί με τη φορολογική του δήλωση. Επίσης, θα δηλώνει κανονικά το ποσό των τόκων που εισπράττει και αυτό θα προστίθεται στο συνολικό του εισόδημα. Εφόσον έχει εισόδημα χαμηλότερο των 5.000 ευρώ ετησίως (όσο είναι δηλαδή το αφορολόγητο όριο), ο φόρος των τόκων που του έχει παρακρατηθεί θα επιστρέφεται. Αν έχει εισόδημα έως 12.000 ευρώ, τότε δεν θα έχει καμία διαφορά, αφού ο συντελεστής φορολόγησης στο τμήμα του εισοδήματος από τα 5.000 έως τα 12.000 ευρώ είναι 10%. Αν έχει υψηλότερο εισόδημα, τότε θα πληρώνει επιπλέον φόρο για τους τόκους των καταθέσεών του.
Σπύρος Δημητρέλης, Eφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

ΟΙ ΚΟΜΣΟΜΟΛΟΙ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ!


Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε βαρόνος. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστικές εταιρείες, τα πάντα όλα. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ.
Σταύρος Ψυχάρης: Κληρονόμος-Πρόεδρος του ΔΟΛ (Λαμπράκη), Πρόεδρος του Δ.Σ. του mega κ.τ.λ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΚΚΕ.
Μάνια Τεγοπούλου: Εκδότρια Ελευθεροτυπίας, MEGA κ.τ.λ. Κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Κίτσου Τεγόπουλου, θεωρείται ακροαριστερή.
Κώστας Γιαννίκος: Γνωστός κομμουνιστής, προερχόμενος από την πρώην ΕΣΣΔ.
Για ένα φεγγάρι είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα».
Είναι βασικός μέτοχος (και διευθύνων σύμβουλος) του καναλιού Alter, ιδιοκτήτης των ραδιοφωνικών σταθμών John Greek, Oasis, Captain Jack, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times, των τηλεοπτικών περιοδικών Tivo και Avanti, των δισκογραφικών εταιρειών Legend, MBI, Eros, Κίνησις, ΛΥΡΑ κ.λπ.
Αναστασιάδης Θέμος: ΑΝΤ 1, ΚΝΕ.
Στρατής Λιαρέλης: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1. ΚΝΕ.
Νίκος Ευαγγελάτος (ή Εισαγγελάτος): ΚΝΕ.
Όλγα Τρέμη

MEGA, ΚΝΕ.
Παύλος Τσίμας: MEGA, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, ΚΚΕ.
Μανώλης Αναγνωστάκης: MEGA Σαββατοκύριακο, ΚΝΕ.   
Οι του Ιού της Ελευθεροτυπίας: ΚΚΕ εσωτερικού και εν συνεχεία Β’ Πανελλαδική (ακροαριστερή διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτ., το 1978, εξέδωσαν το περιοδικό «Σχολιαστής»).
Στην Β’ Πανελλαδική συμμετείχαν επίσης και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, (της λεγόμενης «γενιάς του πολυτεχνείου»), σήμερα πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.
Παναγιώτης Παναγιώτου, (ή Παν. Παν.): στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού του Μπόμπολα (Έθνος κ.α.)
Αλέξης Παπαχελάς: Καθημερινή, ΣΚΑΪ κ.λπ., ο οποίος μάλιστα ήταν Γραμματέας της Β’ Πανελλαδικής στο. Κολέγιο Αθηνών.
Σταύρος Λυγερός: Καθημερινή, της «γενιάς του πολυτεχνείου», ήταν και στην «συντονιστική επιτροπή» του πολυτεχνείου, ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»).
Τάσος Τέλλογλου: ΣΚΑΪ, ΚΝΕ.
Βασίλης Λυριτζής: (ο επονομαζόμενος «Τρότσκι», λόγω καταπληκτικής ομοιότητος): στην πρωινή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
Δήμος Βερύκκιος: Alpha, ΚΝΕ.
Λάκης Λαζόπουλος: Alpha, Κνίτης, ….το πουλάκι μας.
Γιώργος Κύρτσος: Ο. «φιλελεύθερος» εκδότης και τηλεσχολιαστής, κι αυτός στην ΚΝΕ ήτανε.
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (κοινώς. «Ταρζάν», «Ζούγκλας», ή «Κατακίτρινος»):
Αριστεριστής γενικώς, φίλος των Ξηρών και μόνιμος απολογητής της κόκκινης τρομοκρατίας, «αδέσποτος» σήμερα, άγνωστο αν ήταν κάπου οργανωμένος παλαιότερα.
Γιώργος Βαρεμένος: τηλεσχολιαστής, τελευταίως έχει χαθεί, ΚΚΕ, σπουδές Μόσχα.
Αλέξης Οικονόμου: Ο σημερινός. «αριστερός πατριώτης» του Καρατζαφέρη, προηγουμένως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ.
Παντελής Καψής: γιός του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αδερφός του Μανώλη, του
φανατικού. εκσυγχρονιστή του MEGA, Διευθυντής στα ΝΕΑ, νυν εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Παπαδήμου, ΚΚΕ εσωτ.
Χρήστος Μαχαίρας: Διευθυντής στο Έθνος του Μπόμπολα, ΚΚΕ εσωτ.
Θανάσης Τσεκούρας: ΝΕΤ, ΚΚΕ εσωτ.
Νίκος Μεγγρέλης: έχει περάσει από πολλά κανάλια (MEGA, ΑΝΤ1), τώρα είναι Διευθυντής Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών της ΕΡΤ Α.Ε., ΚΚΕ εσωτ.
Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: ΝΕΤ τώρα ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
Σεμίνα Διγενή: Έχει χαθεί τελευταία, ΚΝΕ και αυτή.
Γιάννης Λάτσιος: O κύριος, life style του ΑΝT1, ΚΚΕ εσωτ.
Σταμάτης Μαλέλης: Γενικός Δερβέναγας του. κουτσομπολίστικου καναλιού STAR και αναμφισβήτητος. άρχοντας του life style. Ακροαριστερός (τροτσκιστής) στα νιάτα του.
Γιάννης Βλαστάρης: Διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
Δημήτρης Τσιόδρας: Πρώην διευθυντής του Flash (Κόκκαλης) και νυν υπεύθυνος πολιτικού της Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
Ηλίας Θεοφύλακτος: Διευθυντής στην εφημερίδα Ισοτιμία, ΚΝΕ.
Στέλιος Κούλογλου: «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» στην ΝΕΤ (συμμετέχει και στο Δ.Σ. της κρατικής αυτής εταιρείας), TVXS κ.τ.λ. Στο. υπερεπαναστατικό ΕΚΚΕ ήταν ο κύριος (σύντροφος).
Μπήλιω Τσουκαλά: ΝΕΤ, στο ΕΚΚΕ κι αυτή.
Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο ακριβοπληρωμένος της ΝΕΤ «στην υγεία μας βρε παιδιά» ή «στην υγεία σας κορόϊδα»), ΕΚΚΕ.
Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο big brother. Έχει χαθεί τελευταία, αλλά δεν αποκλείεται να επανεμφανιστεί. Επαναστάταρος του ΕΚΚΕ κι αυτός.
Δημήτρης Ψυχογιός: Βήμα, οργανωτής της αριστερίστικης «20ης του Οκτώβρη».
Επειδή και οι δημοσκόποι έχουν άμεση σχέση με τα ΜΜΕ, ας μπούμε για λίγο στον θαυμαστό κόσμο τους:
Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο. πατέρας όλων των δημοσκόπων. Παλιό δραστήριο μέλος αριστερίστικων οργανώσεων σε Ελλάδα και Γαλλία (29η Μάη, Curiel Apparat). Παλιά έγγραφα της ΚΥΠ τον ενέπλεκαν και με την τρομοκρατία. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε τίποτα.
Γιάννης Μαυρής: Γενικός Διευθυντής της Public Issue, ΚΚΕ εσωτ.
Χριστόφορος Βερναρδάκης: Γενικός Διευθυντής της VPRC, ΚΚΕ εσωτ.
Στράτος Φανάρας: Γενικός της Metron Analysis, ΚΚΕ εσωτ.
Τάκης Ρουτζούνης: Γενικός της Κάπα Research, τ. Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.
Τάκης Θεοδωρικάκος: Γενικός της GPO, τ. Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ.
Να πως διαμορφώνονται οι συνειδήσεις στην Ελλάδα.
Αυτά τα ολίγα.