Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Οι κυβερνήτες μας αύριο στην Αθήνα για νέα μέτρα! - Τι θα κάνουν Ν.Δ. & ΛΑΟΣ;

Τεράστιο θέμα που αφορά πλέον ευθέως την στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου από τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ: Μέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε απόλυτα το δημοσίευμα του defencenet.gr για την επιβολή νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων από τους ξένους: Αύριο τα στελέχη οι εκπρόσωποι της ξένης - πραγματικής - κυβερνήσης που έχει αναλάβει την διαχείριση της χώρας θα αφιχθούν στην Ελλάδα για μελετήσουν την έκταση των...
νέων φορολογικών μέτρων και περικοπών που θα επιβληθούν εντός του Ιανουαρίου του 2012! 

Εδώ λοιπόν προκύπτει άμεσο θέμα για τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Παπαδήμου: Θα συναινέσουν στην επιβολή νέων μέτρων; Ο Α.Σαμαράς το έχει ξεκαθαρίσει με σαφήνεια: Όχι! Θα κάνει πάλι πίσω και μετά θα ισχυριστεί ότι "πολιτική είναι η τέχνη των ελιγμών"; Για τον Γ.Καρατζαφέρη δεν υπάρχει θέμα απ'ότι έχει διαφανεί. Πρώτη φορά ένα κόμμα εμφανίζει τέτοια απόσταση λόγων και έργων.

Θα συνεχίσουν λοιπόν αυτά τα δύο κόμματα που υποτίθεται είναι "λαϊκά" να στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και να υπερψηφίζουν νέα φορολογικά μέτρα ή μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων;

Από αύριο οι επικεφαλής της τρόικας, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ κ. Γιοχάνες Χαν (αρμόδιος το ΕΣΠΑ) και ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» κ. Χορστ Ράιχενμπαχ θα βρίσκονται στην Ελλάδα σε μία χαρακτηριστική μάζωξη από αυτές που συμβαίνουν συνήθως σε κράτη επιπέδου Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ.. 

Ο σκοπός αυτής της «διερευνητικής αποστολής», όπως χαρακτηρίζεται, είναι η εξέταση της προόδου στην εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος και η «πρώτη ανταλλαγή απόψεων για θέματα που σχετίζονται με ένα πιθανό δεύτερο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», αφού το πρώτο έχει καταρρέυσει. Αυτό το λένε οι ίδιοι ή τουλάχιστον οι "κύκλοι" τους, όχι εμείς.

Πιο απλά έρχονται για να επιβάλουν νέα μέτρα με δεδομένο τον εκτροχιασμό που φέρνει η υστέρηση των εσόδων και τις (ανεπίσημες) προβλέψεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών για έλλειμμα άνω του 9,5% του ΑΕΠ εφέτος, κάτι που θα σημάνει σοβαρή απόκλιση από το στόχο του 9% που υπάρχει στον Προϋπολογισμό του 2012.

Ο Επίτροπος Χαν θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και με τους περισσότερους υπουργούς κυβένρησης με θέμα την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Σε ορισμένες από τις συναντήσεις θα συνοδεύεται από τον πραγματιικό ηγέτη της χώρας Γερμανό Χορτ Ράιχενμπαχ.

"Σκοπός της επίσκεψης του επιτρόπου είναι η ενημέρωση και η αξιολόγηση των ενεργειών της ελληνικής πλευράς στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη επίσκεψή τους τον Σεπτέμβριο" λένε οι ίδιοι. Το ότι το ένα πρόγραμμα μετά το άλλο αποτυγχάνει αυτό δεν τους απασχολεί. Θέλουν απλά να αρπάξουν από τον Έλληνα πολίτη αυτό που τους λείπει για τις τράπεζες τους oi oποίες δάνειζαν αφειδώς την πολιτική ελίτ για να μείνει στην εξουσία και την οικονομική ελίτ για να αλλοτριώνει με "δώρα" τους πρώτους...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου