Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

H κρίση οδηγεί τους ανθρώπους στο δρόμο..


Τι θα μπορούσε να πει κανείς για τις συγκλονιστικές εικόνες του βίντεο του CNN για τους άστεγους στης Αθήνας… ανθρώπους που τους βλέπουμε καθημερινά και περπατάμε ανάμεσά τους.
Πριν την κρίση ήταν οι καθωσπρέπει άγνωστοι στο μετρό, στην ουρά για την τράπεζα και το σούπερ-μάρκετ και πλέον βρίσκονται χωρίς δουλειά, σπίτι και φαγητό…
Το αμερικανικό δίκτυο δείχνοντας συγκλονιστικές εικόνες παρουσιάζει μια νέα κατηγορία Ελλήνων που δημιουργήθηκε «εκβιαστικά» από την οικονομική κρίση, τους νεόπτωχους, άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας της Ελλάδας.
«Όποια γωνία και να κοιτάξει κάποιος θα δει ανθρώπους αδύναμους, ταλαιπωρημένους, με “σκαμμένα” πρόσωπα από την πείνα να εκλιπαρούν για ελεημοσύνη” αναφέρει το ρεπορτάζ τονίζοντας ότι οι εικόνες που διακρίνονται στο βίντεο θα ήταν σπάνιες πριν από μερικά χρόνια.
Φιλοξενώντας μαρτυρίες ανθρώπων και ανθρωπίνων δραμάτων, το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι μόνο μέσα σε έναν χρόνο οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε κέντρα υποδοχής αστέγων της Αθήνας έχουν αυξηθεί κατά 20%, ενώ παραθέτει μαρτυρία ΜΚΟ για τους άστεγους που τονίζει ότι είναι πλέον περισσότεροι από 20.000.
Μία μικρή πόλη μέσα στην μεγαλούπολη δηλαδή. Πόλη δυστυχίας, ανθρωπίνου πόνου και εξαθλίωσης…
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου