Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο «ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ και ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ» Μ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...!!!




Μόνοι και δη με τις πράξεις τους αποκαλύπτονται οι «κατσαπλιάδες» και Τσιπροαριστερόφρονες --Ανθέλληνες του Συριζα...
Μόλις χθές εν χορδαίς και οργάνοις, ανεκοίνωσαν την συνεργασία τους με τους Οικολόγους Πράσινους τού Μιχ. Τρεμόπουλου ό οποίος με Ανθελληνικό μένος πρωτοστατησε υπέρ των Σκοπιανών και υποστήριζε  ότι «τα Σκόπια πρέπει αν αναγνωριστούν ως "Μακεδονία" χωρίς... κανέναν προσδιορισμό»...!!!
Ο ίδιος ήταν ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων, τον Απρίλιο του 2011, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση....
******** 
Ο  Τρεμόπουλος  έχει υποστηρίξει και το εξής ανέκδοτο:
«Υπάρχει "Μακεδονική μειονότητα" στην... Ελλάδα»...!!!

 ********
Ο Τρεμόπουλος επίσης  ως Νομαρχιακός Σύμβουλος έχει δηλώσει ότι:
«Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης»...

********
Και σε όλα τα παραπάνω και η δήλωση του Μπαλάφα σε συνέντευξή του πρό δύο μόλις ημερών στον Realfm:
********
Οι Αστυνομικοί δεν πρέπει να οπλοφορούν κατά τη διάρκεια... «ειρηνικών» διαδηλώσεων, (παραπέμποντας στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.;;;) αλλά εκεί όπου οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτάσσουν. 
*********
Τώρα, ποιός δολοφόνος αναρχοαριστερός πού οπλοφορεί ---και έρχεται αντιμέτωπος με τους Αστυνομικούς--, θα... τους προειδοποιεί γιά το τι θά κάνει ούτως ώστε να πηγαίνουν οι Αστυνομικοί στο τμήμα να παίρνουν όπλα για να τους αντιμετωπίσουν (κατόπιν εορτής βέβαια) αυτό μόνο  τα τυχάρπαστα υποκείμενα των Τσιπροκατσαπλιάδων θα μας εξηγήσουν σε επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής τους Γραμματείας πού θα συμμετέχει και... ο Βούτσης (ο πατέρας του ληστή των Τραπεζών)...!!!

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η μεγάλη εκδίκηση του Σαμαρά.

Σιγά σιγά αρχίζει το λεξιλόγιό μας να στερεύει σε χαρακτηρισμούς για τον ολέθριο Αντώνη Σαμαρά.
Διαπλεκόμενος, αμοραλιστής, πατριδοκάπηλος, θρησκειοκάπηλος, αχάριστος, καιροσκόπος…
Κάθε ένας από τους παραπάνω επιθετικούς προσδιορισμούς μπορείι άνετα και με στοιχεία να τεκμηριωθεί!
Και είναι αλήθεια ότι η μεγάλη πατριωτική παράταξη βρίσκεται πλέον ένα βήμα πίσω από την οριστική διάλυσή της.
Αποσυσπειρωμένος ο κόσμος της Ν.Δ., παρακολουθεί τρελαμένος τη σοκαριστική μετάλλαξη του κόμματος σε νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, απόκομμα της ΠΟΛΑΝ, του ΛΑΟΣ, της ΔΗΣΥ και του ενός σκέλους από τα τρία ΠΑΣΟΚ που κατεβαίνουν στις εκλογές
Συγκέντρωσε αποστάτες, τυχάρπαστους, τυχοδιώκτες, απολίτικους και χωρίς κανένα ιδεολογικό στίγμα, πέρα από την αλληλοκάλυψη των εγκλημάτων όλων τους, κατεβαίνει στις εκλογές
Τελικά αυτός ο άνθρωπος φεύγοντας από την εξουσία, θέλει να καταστρέψει τελείως, ό,τι του προσφέρθηκε με τη μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009.
Την αποστασία την έχει άλλωστε στο αίμα του!
Ναι, ο Σαμαράς παίρνει την εκδίκηση του. Από τη Νέα Δημοκρατία! 
 Εσβησε τον πυρσό  ο Σαμαράς

Πάρτε σκούπα κ. Κ. Καραμανλή, αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός θα είναι μαζί σας.

Κ. τ. Πρωθυπουργέ των Ελλήνων, Κ. Καραμανλή
Πέντε χρόνια και τρεις μήνες μετά την πτώση της κυβέρνησής σας οι Έλληνες καλούμαστε για μια ακόμη φορά να εκλέξουμε τη νέα κυβέρνηση.
Ο ελληνικός λαός εξαθλιωμένος από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα, θυμωμένος από την παταγώδη αποτυχία των μνημονιακών κυβερνήσεων, την απεριόριστη αλληλοκάλυψή τους στα εγκλήματα της προμελετημένης υπαγωγής της χώρας σε καθεστώς οικονομικής κατοχής είναι έτοιμος να δώσει εντολή διακυβέρνησης της χώρας είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται έστω και με τις νεφελώδεις θέσεις του να υποσχεθεί ανακούφιση στο δοκιμαζόμενο λαό!
Στην ψυχή του Έλληνα φωλιάζει απεριόριστο μίσος και θυμός για τη συκυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων που ανάστησε το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και επέτρεψε στον Παπανδρέου με θρασύτητα να διεκδικεί εκ νέου την ψήφο του, επειδή ακριβώς είναι ασφαλής και σίγουρος ότι δε θα πληρώσει για την προδοσία του.
Συγχρόνως ο κ. Τσίπρας υπόσχται την τιμωρία των ενόχων που μσς οδήγησαν στη μέγγενη του Δ.Ν.Τ. με εξεταστική επιτροπή και αυτό επίσης δίνει κάποια ελπίδα κάθαρσης και δικαιοσύνης.
Βλέπετε, κ. πρόεδρε, όλοι λίγο πολύ πλέον αντιλαμβάνονται τους λόγους της πτώσης της κυβέρνησής σας το 2009, αλλά και το τι προηγήθηκε αυτής.
Εκείνο που μέσα στο κλίμα απελπισίας, στην κατατρομοκράτηση που έρπει διαρκώς, δεν είναι αντιληπτό είναι το τι μπορεί να επακολουθήσει με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη το κόμμα που φέρεται να είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τους Οικολόγους Πράσινους και κατεβάζει υποψήφιο τον κ. Τρεμόπουλο στη Θεσσαλονίκη..
Δε θα πω πολλά περισσότερα.
Θα επικαλεσθώ μόνο την καταγωγή σας και τον αγώνα που κάνατε ενάντια σε όλους για να ασκήσετε το ΒΕΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ξέρω πολύ καλά, κ. πρόεδρε, ότι ποτέ δε σας ένοιαξε οποιοδήποτε αξίωμα πέραν από την ανάγκη σας να υπηρετήσετε το εθνικό συμφέρον.
Νομίζω, όμως ότι θα πρέπει να βγάλετε τους Έλληνες από το επικίνδυνο από κάθε άποψη αδιέξοδο που έχουν βρεθεί, υπερασπιζόμενος αυτά που εσείς με την πολιτική σας και με προσωπικό κόστος προσφέρατε παρακαταθήκη στον ελληνικό λαό!
κ. Κ. Καραμανλή, αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός θα είναι μαζί σας
Φ. Ασημακόπουλος

Δές το μαλάκα, εσύ ο αναποφάσιστος που ξαφνικά αποφασίζεις τη Κυριακή 25 του μήνα να το ρίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ…

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαψεύδει τον εαυτό του. Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τον Αλέξη Τσίπρα. Οι παλινωδίες, τα μπρος-πίσω, τα αριστερά-πιο αριστερά-κέντρο-και λίγο δεξιά αν χρειάζεται, του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ψέματα για το χαράτσι, για τις διαφορές του με το ΠΑΣΟΚ, οι ομοιότητες με όσα και όσους έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Θα τους αφήσεις;

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ «ΠΟΛΕΜΟ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

πουτινΗ γνωστή αντιπαράθεσης του προέδρου της Ρωσικής Κοινοπολιτείας, Βλαδιμήρ Πούτιν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας παίρνει όπως φαίνεται μια καινούργια ενδιαφέρουσα διάσταση που δείχνει πως κάποιοι στις Βρυξέλες θέλουν με κάθε μέσο να προχωρήσει η εκστρατεία υπονόμευσης του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam, η οποία επικαλείται πολωνικά και γερμανικά δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει να θέσει σε λειτουργία ένα καινούργιο τηλεοπτικό κανάλι στην ρωσική γλώσσα. Ο νέος αυτός τηλεοπτικός δίαυλος θα επιδιώξει να αντιπαραταχτεί στο γνωστό ρωσικό κανάλι, Russian TV, το οποίο όπως ισχυρίζονται οι Ευρωπαίοι κάνει μεροληπτική προπαγάνδα υπέρ του ρωσικού καθεστώτος. Για την λειτουργία αυτού του καναλιού έχουν συμφωνήσει 15 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία, δυο χώρες που πρωτοστατούν στην δημιουργία αυτού του καναλιού. Το κανάλι θα εκπέμπει έκτος από την ρωσική και στην εσθονική και λετονική γλώσσα και θα επιδιώξει να αποτελέσει τον αντίπαλο πόλο ενημέρωσης στο ρωσικό κανάλι, Russian TV, το οποίο κατηγορείται για μονόπλευρη προπαγάνδα και πληροφόρηση υπέρ του ρωσικού καθεστώτος.

Η ιδέα για την δημιουργία και εκπομπή ρωσόφωνου καναλιού ελεγχόμενο από την Δύση, είχε άρχισε να ωριμάζει από το 2009. Την περίοδο εκείνη η ρωσική τηλεόραση παρουσίαζε μεγάλη άνοδο και τότε είχαν εμφανιστεί πολλά ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια που πρόβαλλαν τις επιτυχίες του ρωσικού καθεστώτος. Στη συνέχεια η κρίση της Ουκρανίας που είχε παράλληλα με τις πολεμικές συγκρούσεις και τηλεοπτικές «συγκρούσεις» μεταξύ των δυτικόφρονων καναλιών του Κιέβου και των ρωσόφωνων, καταστάλαξε η τελική απόφαση για την άμεση δημιουργία ενός τέτοιου καναλιού.

Η δημιουργία και λειτουργία αυτού του καναλιού, όπως ισχυρίζονται Ευρωπαίοι παράγοντες, θα συμβάλει στην σωστή ενημέρωση των ρωσόφωνων της ανατολικής Ευρώπης, που μέχρι σήμερα ενημερώνονταν μονομερώς από την ρωσική τηλεόραση και έτσι δεν έχουν την σωστή, κατά την Ευρωπαϊκή Ένωση, πληροφόρηση. Στο στόχαστρο βέβαια θα είναι το γνωστό διεθνώς δορυφορικό κανάλι, Russian TV, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη δραστηριότητα και έχει διακριθεί στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης, στην κρίση και στον εμφύλιο της Συρίας και τελευταία στην μεγάλη κρίση της Ουκρανίας. Το Russian TV κατάφερνε συχνά να διαψεύδει σμε ντοκουμέντα και ρεπορτάζ τα ψευδή των δυτικών καναλιών, όπως στην περίπτωση της Συρίας όπου τις σφαγές των Ισλαμιστών τις παρουσίαζαν σαν σφαγές του συριακού καθεστώτος.

Όπως φαίνετε ο πόλεμος κατά της Μόσχας και κατά του Πούτιν λαμβάνει καινούργιες διαστάσεις και σύντομα θα έχουμε και τηλεοπτικό πόλεμο με την φιλοδοξία εκ μέρους των Δυτικών να επηρεάσουν την ίδια την ρωσική κοινή γνώμη και να υπονομευόσουν με άλλο ένα μέσο τον Ρώσο πρόεδρο. Εκείνο όμως που δεν αντιλαμβάνονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην Ουάσιγκτον, είναι πως όλες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και όλες οι επιθέσεις κατά του ίδιου του προέδρου της, Βλαδιμήρ Πούτιν, αντί να τον υπονομευόσουν, έχουν αυξήσει την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της χώρας του.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://www.nikosxeiladakis.gr

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας με... φερετζέ!

Κόβονται τα στελέχη με πατριωτική φωνή στη Θράκη για να ικανοποιηθεί το DEB
Την ώρα που χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά μιλούσε (με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες) περί «σημαντικής ημέρας για την Ορθοδοξία και λαμπρής γιορτής για τον ελληνικό λαό», η Θράκη έβραζε -σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «δημοκρατίας»- από τις πληροφορίες για περίεργα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με κύκλους της μειονότητας που συνδέονται με το τουρκόφιλο κόμμα DEB!

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στην Αθήνα, προκαλώντας σοβαρούς προβληματισμούς για το «τι παίζεται» στην περιοχή, σε μια περίοδο πολύ ευαίσθητη για τα εθνικά ζητήματά μας. Οι διαστάσεις του θέματος θα περιορίζονταν σε τοπικό επίπεδο αν δεν υπήρχε το προηγούμενο των ευρωεκλογών, όταν με εντολή της Κουμουνδούρου αντικαταστάθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο η Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, επειδή με τις πατριωτικές απόψεις της ενοχλούσε, μεταξύ άλλων, και το τουρκικό προξενείο. Επίσης, την ίδια περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσύρει, για ανάλογους λόγους, την υποστήριξή του από τον Θεόδωρο Καρυπίδη, που διεκδίκησε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τελικά την κέρδισε ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Σε αυτές τις εκλογές σχεδιάζεται καταρχάς ανατροπή της πάγιας τακτικής όλων των κομμάτων να συμπεριλαμβάνουν το πολύ έναν μουσουλμάνο υποψήφιο στους νομούς με ισχυρό μειονοτικό στοιχείο. Ετσι, στη Ροδόπη, εκτός από τον νυν βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ, προωθείται η συμμετοχή ενός ακόμη, του πρώην βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, για τον οποίο στο παρασκήνιο λέγεται ότι δεν μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο τον περασμένο Μάιο επειδή συμμετείχε σε εκείνες τις εκλογές το εθνικιστικό μειονοτικό DEB, γνωστό και ως Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Η Ροδόπη είναι τριεδρική και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, θεωρείται πολύ πιθανό να έχει τις δύο έδρες, ανάλογα με το ποσοστό που θα κερδίσει. Εχει ενδιαφέρον, μάλιστα, το γεγονός ότι ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, συνιδρυτής του DEB, αρνήθηκε να είναι εκ νέου υποψήφιος προκειμένου να κατευθύνει, όπως εκτιμάται, τις ψήφους προς την πλευρά που επιθυμεί το τουρκόφιλο κόμμα. Στις ευρωεκλογές το DEB ξεπέρασε στον νομό Ροδόπης το 42% και στον νομό Ξάνθης το 22%, κάτι που δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στη Θράκη.
Αποκλεισμός
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι την ίδια ώρα επιχειρείται ο αποκλεισμός από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που διακρίνονται για τις πατριωτικές απόψεις τους σχετικά με τα εθνικά θέματα και τους οποίους οι εσωκομματικοί πολέμιοί τους επιχειρούν να εξουδετερώσουν, χαρακτηρίζοντάς τους «εθνικιστές».
Πέραν του κομματικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα ανησυχίας είναι διάχυτο και στην ευρύτερη κοινωνία της Ροδόπης κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Πολλές είναι και οι απορίες που διατυπώνονται για το αν έχουν γίνει συμφωνίες, σε ποιο επίπεδο -τοπικό ή κεντρικό- και ποιες παρενέργειες μπορεί να εκδηλωθούν. Οπως λέγεται ενδεικτικά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, δεν αποκλείεται η πλειοψηφία του στη Βουλή να εξαρτάται από τρεις μουσουλμάνους βουλευτές που θα επηρεάζονται από άλλα κέντρα. Για ορισμένους ο εφιάλτης γίνεται μεγαλύτερος στη σκέψη ότι στη γειτονική Βουλγαρία το αντίστοιχο τουρκόφιλο κόμμα έφτασε να γίνει ρυθμιστής για τον σχηματισμό κυβέρνησης!
Ανδρέας Καψαμπέλης
Προπαγάνδα εν όψει εκλογών σε μουσουλμάνους
Σκληρή προεκλογική προπαγάνδα, με έντονο θρησκευτικό χρώμα, ασκούν οι «πράκτορες» της Τουρκίας στη Θράκη, εν όψει των επερχόμενων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Βασικός σκοπός είναι φυσικά η εκλογή των δικών τους εκλεκτών υποψηφίων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ η τακτική που ακολουθείται είναι η «βροχή» επισκέψεων και ομιλιών σε χωριά με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, όπως και τα... δωράκια.

Στις 3 Ιανουαρίου ήταν η επέτειος εορτασμού της γέννησης του Μωάμεθ, το «Μεβλί Καντιλί» όπως ονομάζεται. Με αφορμή λοιπόν τη μουσουλμανική γιορτή, ο Τούρκος πρόξενος Αλί Ριζά Ακιντζί και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ πραγματοποίησαν μπαράζ επισκέψεων σε πολλά χωριά της περιοχής και ομιλίες με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, ενώ μοιράστηκαν ακόμη και δωράκια σε παιδιά (!) στα τζαμιά που επισκέφθηκαν οι δύο τουρκόφιλοι άνδρες.

Οπως αναφέρει πηγή της «δημοκρατίας», παρότι από πέρυσι τον Μάιο έτρεχε σχέδιο ενδυνάμωσης του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, του γνωστού DEB, ώστε να είναι υποψήφιο στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι πολιτικές εξελίξεις και το βραχύ διάστημα προετοιμασίας πάγωσαν προς το παρόν τις βλέψεις των ανθελληνικών μηχανισμών. Πλέον, οι Τούρκοι «πράκτορες» ασκούν προπαγάνδα υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που θα είναι υποψήφιοι με τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να έχουν φωνή και δύναμη στη Βουλή, έχοντας βρει γόνιμο έδαφος κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Ποτάμι και στο ΠΑΣΟΚ.
Αρ. Μάτιος
 dimokratianews.gr

ΚΛΑΙΩ! Η ΦΩΤΙΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Τα μαλλιοτραβήγματα με τη Ρεπούση και η Ραχήλ...

Η ​​κυρία Θεανώ Φωτίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει πολύ καλά, εκ πείρας και από πρώτο χέρι, τα πανεπιστημιακά πράγματα της χώρας.

Ως γνωστόν, πρωτοδιορίστηκε στο Πολυτεχνείο το 1972, επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπαδοπούλου, όταν...
άλλοι συνάδελφοί της που ασκούν επιτυχώς το επάγγελμα του αριστερού επαναστάτη ασχολούνταν με αλλότρια και ως εκ τούτου διώκονταν, παραιτούνταν κτλ. Υποθέτω επίσης ότι τις ημέρες εκείνες του Νοεμβρίου 1973, τις οποίες η κυρία Φωτίου οφείλει να θεωρεί ως εκ της θέσεώς της κορυφαία στιγμή της νεοελληνικής ιστορίας, θα συμμετείχε στην εξέγερση των φοιτητών κτλ.

Επειδή δε η ίδια μονιμοποιήθηκε αφού πρωταγωνίστησε στους συνδικαλιστικούς αγώνες της δεκαετίας του ενενήντα για τη μονιμοποίηση στρατιάς διδασκόντων κτλ., είναι απολύτως φυσιολογικό να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της όταν έχει να αντιμετωπίσει τη συντηρητική νοοτροπία ορισμένων συναδέλφων της.

Οπως η κυρία Ρεπούση, για παράδειγμα, η οποία υποστήριξε την τροπολογία που θεωρεί την κατοχή διδακτορικού από διδάσκοντες ως μπόνους στην εξέλιξή τους. Αν είναι ποτέ δυνατόν να θεωρείται μπόνους ένα διδακτορικό για τη σταδιοδρομία στον κατεξοχήν χώρο των κοινωνικών αγώνων, κατά την κυρία Φωτίου πάντα.

Και «αγράμματη» την είπε τη Ρεπούση η Φωτίου, και να γίνει πρώτα καθηγήτρια και μετά να μιλάει στους διαδρόμους της Βουλής τη συμβούλεψε. Και το επεισόδιο δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία εάν δεν αποκάλυπτε τους πραγματικούς όρους με τους οποίους διεξάγεται ο ιδεολογικός αγώνας στους κόλπους της Αριστεράς.

Διότι, ως γνωστόν, η κυρία Ρεπούση βρίσκεται κατά την παρούσα περίοδο σε μια μεταβατική, ούτως ειπείν, φάση.

Ετοιμάζεται, προτίθεται, επιθυμεί, πέστε το όπως θέλετε, να μετακομίσει από ένα κόμμα το οποίο ήδη πέρασε στην Ιστορία, την ιστορική ΔΗΜΑΡ, σε ένα άλλο κόμμα το οποίο προετοιμάζεται για να γράψει ιστορία πριν περάσει στην Ιστορία, τον ΣΥΡΙΖΑ, κοινώς να συγκατοικήσει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την κυρία Φωτίου.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικόν η κυρία Φωτίου να απαιτεί από τη νεοφώτιστη συνάδελφό της προσαρμογή στην εκπαιδευτική φιλοσοφία της νέας της στέγης. Η μοίρα έχει χιούμορ; Η μοίρα ξέρει να κάνει πλάκα με την ανθρώπινη συνθήκη; Κοινότοπον, αλλά φοβούμαι πολύ άκρως επίκαιρον και ταιριαστόν.

Διότι η μοίρα, ω μοίρα!, το έφερε έτσι ώστε η κ. Ρεπούση να διεκδικεί μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που διεκδικεί μια άλλη θέση στα ίδια ψηφοδέλτια και η κυρία Μακρή Ραχήλ, η οποία διεγράφη από τας τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Δεν ξέρω τι σκέφτεται η μία για την άλλη, η κοπέλα από την Κοζάνη με τον ελληνισμό βαθιά μέσα της για την κυρία από τον Πειραιά την οποία μάθαμε εξαιτίας της λέξης «συνωστισμός» στην προκυμαία της Σμύρνης.

Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη διαδρομή και να κάνουν μεγάλα άλματα, ψυχολογικά, ιδεολογικά και πολιτικά, ώς την ημέρα που θα έχουμε την ευχαρίστηση να τις δούμε αγκαλιασμένες, σαν τρεις αγαπημένες αδελφές, να επιχαίρουν για τον θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πείτε είναι θέμα διαλεκτικής: η μεγάλη παράταξη της επανάστασης παράγει τη σύνθεση από τις αντιθέσεις. Είναι θέμα φιλοσοφίας.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα, να υπενθυμίσω στις τρεις αδελφές πως η Μορφωτική Επανάσταση που είχε κηρύξει ο πρόεδρος Μάο κατά του κομφουκιανισμού τέλειωσε και στη χώρα μας μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κομφουκίου σε πλατεία της ιστορικής Ζακύνθου.

Δικαιολόγησα δε την οργή του πρώην μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου όταν είδα φωτογραφίες της προτομής, όπου ο Κομφούκιος είναι φτυστός ο μητροπολίτης χωρίς γυαλιά. Υποθέτω ότι η ομοιότης οφείλεται στο γεγονός ότι ο γλύπτης τον μόνο ζωντανό φιλόσοφο που έχει γνωρίσει στη ζωή του είναι ο μητροπολίτης. Πάντως, είναι μεγάλος ο ελληνικός πολιτισμός, ώς και Κομφούκιο στη Ζάκυνθο έχει.

Tου Τάκη Θεοδωρόπουλου
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παρα-Πολιτικές... κακίες




-Στον αγιασμό των υδάτων ο Αλέξης, απελευθέρωσε ..περιστέρι! Αν συνεχίσει έτσι, τον βλέπω τη Μεγάλη Παρασκευή να σηκώνει τον Επιτάφιο!-Τι κάνει η προοπτική της εξουσίας; Οδηγεί έναν, κατά δήλωσή του, άθεο να πετάει περιστέρια στα…Θεοφάνεια!