Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

H ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ TOY 2011


ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!



Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά, όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του ότι είναι καιρός να κάνει το επόμενο βήμα στην πολιτική του καριέρα. Μέχρι να στηθούν οι κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου ο Κώστας Καραμανλής θα οργανώνει την επιστροφή του.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Κώστας Καραμανλής τις τελευταίες ημέρες προγραμματίζει και επιδιώκει συναντήσεις και επαφές με στελέχη της Συγγρού, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να προγραμματίζει συνάντηση και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο θέμα της επιστροφής Καραμανλή αναφέρεται και το ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου με πρωτοσέλιδο θέμα κάνοντας λόγο μάλιστα και για δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο ίδιος ο Καραμανλής προκειμένου να διαπιστώσει πού βρίσκεται η δημοφιλία του, τώρα που το πολιτικό σκηνικό τρίζει για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Στ.Νοβ.

http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/71021/Default.aspx

Ο Βενιζέλος δεν άκουσε τίποτα για τον “φόνο ” των CDS…




Από την Δημοκρατία

Απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ρωτήσαμε τον Φαήλο για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μας είπε: “Το ποια είναι η πλειοψηφία της λαϊκής πατριωτικής μας βάσης το απέδειξε η 29 Νοεμβρίου 2009 και η συντριπτική νίκη τουν Αντώνη Σαμαρά. Τους βουλευτές έχει δικαίωμα να τους κρίνει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Πρωτίστως δε οι απλοί πολίτες που τους εκλέγουν ,όπως εγώ, ο τελευταίος από τους 800.000. Όποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική. Ήταν και είναι για την εθνική πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, την Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος.Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του. Εγώ πάντως στις 4 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, το οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποιοι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται“.

Μπαχρέιν: Εκτεταμένα επεισόδια, σε όλο το βασίλειο, ένας νεκρός.

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του χθες όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας τον χτύπησε και πέρασε από πάνω του, είπαν ακτιβιστές, ενώ ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας σε πολλές περιοχές του βασιλείου του Κόλπου.

    Ο διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στην περιοχή Τζουφάιρ, ανατολικά της πρωτεύουσας Μανάμα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

    Νωρίτερα χθες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν πολλούς διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πληροφορίες που δημοσιοποίησε η αστυνομία.

    Η μεγαλύτερη πορεία, την οποία οργάνωσε η αντιπολίτευση στο χωριό Αάλι, νότια της Μανάμας, ολοκληρώθηκε ειρηνικά, με τους συμμετέχοντες να ανεμίζουν σημαίες της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Υεμένης, της Συρίας και της Ιορδανίας μαζί με αυτή της χώρας σε μια ένδειξη "αραβικής αλληλεγγύης".

    Σε άλλες κινητοποιήσεις, σε διάφορα χωριά, κατά κύριο λόγο σιιτικά, μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας χρησιμοποίησαν χημικά και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, είπαν διαδηλωτές.

    Οι νέες ταραχές σημειώθηκαν ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδιδε ταξιδιωτική οδηγία για το Μπαχρέιν, καλώντας το προσωπικό της πρεσβείας της στην Μανάμα να περιορίσει τις μετακινήσεις του για λόγους ασφαλείας και τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο βασίλειο να το μιμηθεί.

    Οι κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα την προώθηση πολιτικών μεταρρυθμίσεων και περισσότερες ελευθερίες στο βασίλειο, όπου πλειοψηφούν οι σιίτες αλλά κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία, άρχισαν την 14η Φεβρουαρίου. Οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια εκστρατεία καταστολής εναντίον των κινητοποιήσεων στην διάρκεια της οποίας βρήκαν το θάνατο περίπου 40 άνθρωποι.

    Η ανεξάρτητη επιτροπή την οποία συνέστησε ο μονάρχης Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα για να ερευνήσει τα γεγονότα αναμένεται να παρουσιάσει το πόρισμά της την Τετάρτη 23η Νοεμβρίου.



http://www.e-typos.com/

Β. Πούτιν: Η Σοβιετική Ένωση ήταν “η μεγάλη Ρωσία”


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος βετεράνους και συνταξιούχους στο Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ΕΣΣΔ υπήρξε η “Μεγάλη Ρωσία”, κατηγορώντας συγχρόνως τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της, ότι “παραιτήθηκε από την εξουσία” το 1991 χωρίς να πετύχει την Ένωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις έγιναν πολύ κοντά στην 20ή επέτειο από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
“Καθώς πήγαινα να επισκευάσω ένα λάστιχο για το αυτοκίνητό μου με ρώτησαν: εσύ είσαι υπέρ της ΕΣΣΔ ή της Ρωσίας;”, θυμήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. “Έχοντας ψευδαισθήσεις τούς απάντησα: έχει καμία διαφορά; Την ονομάζουμε αλλιώς, στην πραγματικότητα είναι η Μεγάλη Ρωσία”.
“Οι άνθρωποι έπαψαν να συναισθάνονται τι συνέβαινε στ’ αλήθεια, καθώς τούς διαβεβαίωναν ότι μετά από πολύ λίγο καιρό ο λαός θα ζούσε όπως οι Παριζιάνοι και οι Λονδρέζοι”, δήλωσε ο Πούτιν.
“Έτσι φθάσαμε στην 21η Δεκεμβρίου του 1991, την ημέρα που ο Γκορμπατσόφ παραιτήθηκε της εξουσίας. Δύο φορές συνέβησαν τόσο δραματικές εξελίξεις στην ιστορική διαδρομή μας και μιλώ για την παραίτηση απο την ανώτατη ηγεσία μας στις ευθύνες της, στα προνόμια της εκτελεστικής εξουσίας. . . Πρώτη φορά έγινε την εποχή του τελευταίου Τσάρου, στις 2 Μαρτίου 1917, με επακόλουθο τρομακτικά, αιματηρά γεγονότα, δεύτερη φορά επαναλήφθηκε επί Μιχαήλ Γκορμπατσόφ”, είπε ο Πούτιν.
Ο Γκορμπατσόφ συνιδιοκτήτης της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Novaia Gazeta, τηρεί επικριτική στάση απέναντι στον πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον Πούτιν, ιδίως αφότου ο τελευταίος ανήγγειλε ότι μετά μια οκταετή προεδρία, την περασμένη 10ετία, θέλει να επανέλθει την ερχόμενη άνοιξη στο ύπατο αξίωμα.
Όμως ο Γκορμπατσόφ χρεώνεται από μια πλειοψηφία Ρώσων για τα δεινά στη ρωσική οικονομία που κληροδότησε, με χαρακτηριστικό τις χρόνιες ελλείψεις αγαθών και την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης….Versus Φαήλου Κρανιδιώτη


Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε ο Φαήλος Κρανιδιώτης  μέσω ερτζιανών από τον βουλευτή Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς δεν εκπλαγήκαμε καθόλου.
Κύριε Μητσοτάκη που πάτε ξυπόλητος στα αγκάθια; Έχετε την εντύπωση ότι ο κόσμος της Ν.Δημοκρατίας μπορεί να σας ανέχεται επ’ αόριστο;
Τι αριστοκρατική άποψη είναι αυτή που εκφράσατε, ότι δεν θα πρέπει (αυτό εννοούσατε) οι βουλευτές να υφίστανται κριτική από οποιονδήποτε; Δηλαδή τι είναι οι βουλευτές…..Μπορούν τάχα να είναι στο απυρόβλητο; Μάλλον είστε εκτός χρόνου και τόπου. Η πολιτική κε Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι οικογενειακή υπόθεση, καταλάβετέ το. Επίσης η πολιτική δεν είναι υπόθεση κινητής τηλεφωνίας με τα χιλιάδες SMS που διακινείτε, ούτε δημόσιες σχέσεις, αλλά ούτε τηλεφωνικά κέντρα  SIEMENS.
Κοπιάστε λοιπόν στην Β’ Αθηνών μια φορά ακόμη, να δούμε τι θα γίνει με σας και κάποιους άλλους. Σχετικά σύντομα θα πιείτε το πικρό ποτήρι. Να είστε βέβαιος γι’αυτό και για το ότι ο κόσμος άλλαξε.
Κάτω λοιπόν τα χέρια απ’ τον Φαήλο ή οποιονδήποτε Φαήλο. Και κάτι ακόμη μη μας ξαναστείλετε SMS, μας ενοχλείτε, θα σας μηνύσουμε για παρενόχληση, το λέμε και το εννούμε.!!! 

Amphiaraos

Σχεδιάζουν το τέλος των εθνικών κυβερνήσεων



Το τέλος του συμφώνου σταθερότητας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε. 'Εκανε λόγο για δημιουργία "νέας μορφής διακυβέρνησης" για να σωθεί η ευρωζώνη. Η Ευρώπη μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της "σε 24 μήνες" ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

"Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες δομές για μια νέα μορφή διακυβέρνησης", διότι "όσο έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, έχουμε προβλήματα", σημείωσε ο Σόιμπλε στην διάρκεια μιας συνόδου στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας ότι κρίνει πως το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Ο Σόιμπλε εκτίμησε ακόμα ότι δεν πρέπει να "χαλαρώσουν οι προσπάθειες να εφαρμοστούν πλήρως οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης διότι "η κρίση δεν έχει τερματιστεί, συνεχίζουμε να την αντιμετωπίζουμε και αυτή εντείνεται".
Δεν πρέπει στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης χρέους να επαναληφθούν τα σφάλματα του παρελθόντος, πρόσθεσε.
Εξ άλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αντίθεσή του στο να γίνει μια βεβιασμένη προσπάθεια από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για να περιοριστεί η εξάπλωση της κρίσης χρέους αφού η αποτελεσματικότητά της θα είναι περιορισμένη σε διάρκεια, κατά τον ίδιο.
Εάν η ΕΚΤ αποδυόταν σε μια προσπάθεια χρηματοδότησης του κρατικού χρέους των κρατών-μελών της, αυτό θα έδινε στην ευρωζώνη "μερικούς μήνες ανάπαυλας", αλλά τελικά "οι αγορές θα έπαυαν πλέον να θεωρούν το ευρώ σταθερό νόμισμα", σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε.

news247

ΤΟ ΔΝΤ επεκτείνει τις δουλειές – Κοντά σε σύναψη δανείου με την Αίγυπτο!



Η πλατεία Ταχρίρ είχε καεί, κόσμος βρισκόταν εκεί για να διαδηλώσει για ένα καλύτερο αύριο, το χρηματιστήριο έκλεινε για μέρες ολόκληρες κτλ. Όλα αυτά δεν ήταν τόσο τυχαία, όπως φάνηκε στη συνέχεια, αφού το ΔΝΤ ζήτησε από την μετέπειτα κυβέρνηση της Αιγύπτου να της δώσει δάνειο, κάτι που είχε αρνηθεί το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, το οποίο διοικεί την Αίγυπτο.Πλέον όμως, η Αίγυπτος φαίνεται να κάνει και δεύτερες σκέψεις. . .



Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Hazem El Beblawi, δήλωσε ότι ενδεχομένως να ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το δάνειο των 3 δισ. δολ. που απέρριψε νωρίτερα φέτος μετά την εκτόξευση του κόστους δανεισμού.
Όσο για το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που είχε απορρίψει την πρώτη πρόταση για δανειακή σύμβαση; Μάλλον θα κάνει κυβιστήσεις . . .

olympia

Προπηλακισμοί και ξύλο στην Κέρκυρα, φυγαδεύτηκε ο Στέφανος Τζουμάκας

Ο κύριος Τζουμάκας αναγκάστηκε να φύγειΤα ρίχνει στον …ΣΥΡΙΖΑ! Κοίτα που θα βγει ο Τσίπρας αυτοδύναμος!!
Κακήν κακώς αποχώρησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, από διαμαρτυρόμενους φοιτητές και συγκεντρωμένους που φώναζαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του.


Σύμφωνα με το corfupress.com, το επεισόδιο έγινε στις 20.00 το βράδυ, στο χώρο του τμήματος Ιστορίας όταν συναντήθηκε το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τους συγκεντρωμένους που εκείνη την ώρα κατέφταναν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.


Η ατυχής «έμπνευση» των στελεχών της ΠΑΣΠ να διοργανώσουν εκδήλωση για το Πολυτεχνείο την ίδια ώρα με τη συγκέντρωση των υπολοίπων φοιτητών στον ίδιο χώρο, προκάλεσε την αναμενόμενη, την εποχή αυτή, αντίδραση η οποία, από μερίδα παρευρισκομένων, ξέφυγε από τα όρια και ο κ. Τζουμάκας δέχθηκε βροχή από αποδοκιμασίες και σκληρά συνθήματα.

Συγκεντρωμένοι φοιτητές απαίτησαν από τον πρώην υπουργό να προχωρήσει σε αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του μνημονίου με τον κ. Τζουμάκα να δηλώνει ενώπιον των συγκεντρωμένων –σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- ότι είναι κατά του νόμου – πλαισίου για τα ΑΕΙ
Εικόνα από το επεισόδιο που δημιουργήθηκε
Εικόνα από το επεισόδιο που δημιουργήθηκε
Ο κύριος Τζουμάκας αναγκάστηκε να φύγει
Ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν εκ νέου και τελικά, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει η γραμματέας της Ν.Ε. του κόμματος Α. Δαγκλή και ο πρώην γραμματέας Μ. Μπούκας.

Όταν αποχώρησαν τα πολιτικά στελέχη, οξύνθηκαν τα πνεύματα μεταξύ μικρής μερίδας φοιτητών της ΠΑΣΠ και διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία και επακολούθησαν μικροσυμπλοκές από τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστησαν ελαφρές αμυχές τρεις φοιτήτριες οι οποίες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Αργά σήμερα το βράδυ, ο . Τζουμάκας ερωτηθείς από δημοσιογράφους αρνήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο αρκούμενος να υποδείξει τους πολιτικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τη δεξαμενή των φοιτητών που εξαπέλυσαν τα συνθήματα εναντίον του, ενώ ο πρώην υπουργός μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ συνέφαγαν αργότερα σε ταβέρνα στην περιοχή του Μαντουκιού.

Από το Corfupress.com

Επικοινωνία “μυστήριο” Κρεμλίνου με Πάνο Καμμένο > Ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ Μόσχας – Αθήνας είναι οι συχνές επαφές Πούτιν – Καραμανλή




Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε για τις χθεσινές εξελίξεις στην Μόσχα. Μετά από πολλές προσπάθειες, γεγονός πρωτοφανές για την θέση (;) του κορυφαίου διπλωμάτη, υπήρξε επικοινωνία με τον βουλευτή που είχε κλειστά τα τηλέφωνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.Εντύπωση προκαλεί πως ο διπλωμάτης γνωρίζει πολύ...
καλά τα Ελληνικά πράγματα και πρόσφατα πήρε εντολή για αλλαγή θέσης, χωρίς όμως να ανακοινωθούν επίσημα τα νέα του καθήκοντα.

Στην Ελλάδα πάντως υπάρχει έντονη η απαξίωση της Ρώσικης διπλωματίας αφού οι σχέσεις του νυν πρέσβη με την κυβέρνηση και τα ΜΜ”Ε” είναι απολύτως τυπικές. Ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ Μόσχας – Αθήνας είναι οι συχνές επαφές Πούτιν – Καραμανλή που όμως και οι δύο επιμένουν πως στοχεύουν στην διατήρηση των καλών προσωπικών σχέσεων που απέκτησαν όταν ο ΚΚ ήταν πρωθυπουργός. Μυστήρια πράγματα…

olympia

ΕΙΠΕ ΩΣ «ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ» Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΟΤΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΠΕΣΑ (BESE) ΕΙΝΑΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ...!!!



«ΑΡΛΟΥΜΠΑ-ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ-ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ--ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ.. ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗ»...!!!
Για τον Επικεφαλής του Διασκεδαστικού Προγράμματος και «κονφερανσιέ» της Βουλής …απόφοιτο του LONDON SCHOOL OF…TRIXES, πρόεδρο του κόμματος ΛΑΟΣ, ο λόγος.
Τώρα όλοι ομολογούν και γράφουν για την περιώνυμη αγραμματοσύνη του, αλλά και το γεγονός της ασύμμετρης και αφηνιασμένης προβολής πού απολαμβάνει από τα Μ.Μ.Ε…!!!
Ακόμη και για τον ρόλο πού τού έχουν αναθέσει (στο όνομα του «Πατριδεμπορικού Ελ-λαδεμπορισμού») να παίξει στο πολιτικό σύστημα ως διασπαστής της Κεντροδεξιάς και υπερασπιστής των Βαρώνων-Εργολάβων των Μ.Μ.Ε…!!!
Άλλωστε δεν είναι «τυχαία» η ανάληψη του Υπουργείου… Μπόμπολα (Υποδομών)από τον Βορίδη…!!!
Όλοι το ξέρουν και όλοι τον έχουν πάρει τώρα «χαμπάρι»…
Σήμερα ο Στάθης στην «ελευθεροτυπια»τον χαρακτηρίζει ως:
«Το αγλάισμα της αρλούμπας, της αμορφωσιάς και της αμετροέπειας.»…!!!
Και αυτό με αφορμή ότι ο «αμαθέστατος» πολιτικός, όπως γράφει, ομιλώντας στην Βουλή και νομίζοντας ότι λέει εξυπνάδες,-- όπως η Δέσποινα Στυλιανοπούλου όταν έπαιζε στις Ελληνικές ταινίες την αμόρφωτη υπηρέτρια--, είπε με στόμφο ότι η «μπέσα» είναι Ελληνική λέξη ενώ είναι…Αλβανική «bese» και σημαίνει «λόγω τιμής»…!!!
Αν είναι δυνατόν την σημερινή εποχή του 21ου αιώνα πού χωρίς Πτυχίο Πανεπιστημίου δεν μπορείς να διορισθείς ούτε εισπράκτορας σε φορτηγό εμείς στην βουλή να έχουμε αμόρφωτο πολιτικό αρχηγό να μας εκπροσωπεί στην Βουλή με ότι ακόμη συνοδεύει και την αισθητική πλευρά του πολιτισμού μας και της Κοινοβουλευτικής ευπρέπειας….
Μαθαίνουμε ότι κάποιος ετοιμάζει βιβλίο με τους.. «σολοικισμούς» του Καρατζαφέρη…
Μάλιστα ότι κάνει προσπάθειες να εκδοθεί πριν τις γιορτές και σίγουρα πρίν τις εκλογές…!!!
Του ευχόμαστε καλά κέρδη…
Κάντε κλικ επάνω στην φωτο
http://politikosafari.blogspot.com/2011/11/bese.html

ΑΠΟΛΛΥΩΝ


“Τα Ιταλικά, τα Ισπανικά και τα Γαλλικά CDS είναι σαν μία τεράστια πυριτιδαποθήκη που εάν εκραγεί θα προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο… δεν βλέπουμε όμως με ποιόν τρόπο αυτή η εκρηκτική ποσότητα θα μπορούσε να εκραγεί” – Bloomber 2008
(-το 2008 Ελληνικά CDS δεν υπήρχαν.)
Για να προκαλέσεις μία μεγάλη έκρηξη, χρειάζεται πυροκροτητής.
“Για να κάνεις τα CDS ρυθμιστή της αγοράς, πρέπει να αποκλείσεις την έξοδο σου από τις αγορές και να καταστρέψεις την πραγματικη οικονομία” – Telegraph 3/2010
-Το Ελληνικό CDS υπήρχε και είχε πουληθεί από το ΤΤ στα τέλη του 2009 σε “άγνωστο αποδέκτη”. Ο πυροκροτητής υπήρχε.
-Είμαστε Τιτανικός, έχουμε συστημική διαφθορά από την βάση μέχρι την κορυφή (Παπακωνσταντίνου – Παπανδρέου, μετά την πώληση του CDS). Οι αγορές κλείνουν για μία χώρα που είναι διεφθαρμένη και οδεύει στην καταστροφή.
-Είχαμε ήδη συμφωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ από το φθινόπωρο του 2009 (Στρως Καν). Όταν το ΔΝΤ έρχεται, οι αγορές κλείνουν. Το ΔΝΤ φέρνει μαζί του “μνημόνιο”.
-Μνημόνιο: Αύξηση φορολογίας, απώλεια ρευστότητας, διπλασιασμός τιμής καυσίμων κλπ. Η πραγματική αγορά κλονίζεται. Οι τράπεζες δεν δανείζονται, οι καταθέσεις κάνουν φτερά στο εξωτερικό.
-Η Μαρία Δαμανάκη “πετά” το σενάριο της δραχμής. Ο κερδοσκόπος Ρουμπινί, μιλά για δραχμή την ώρα που τα Ελληνικά ΜΜ”Ε” τον παρουσιάζουν ψευδώς ως “Νομπελίστα”. Η πραγματική οικονομία καταρρέει, ακόμα και τα μικροβαλάντια αποσύρουν τα λεφτά τους.
Guardian: Η Ελλάδα μπορεί να είναι η νέα Lehman Brothers. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…
Αυτό που δεν έγραψαν οι γραφές είναι πως θα ήταν τόσο Στόκος, αφού δεν υπάρχει τόσο κακός άνθρωπος για να κάνει την βρωμοδουλειά.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία...Σαν να μην πέρασε μια μέρα !!!


Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά τις περί αντιθέτου προσπάθειες πολλών πολιτικών σε όλο το διάβα της. Αυτό που επαναλαμβάνεται...
 
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία: ένα σύνθημα «επίκαιρο»
όμως είναι η αναλογία των συνεπειών των εκάστοτε πολιτικών αποφάσεων για τις κοινωνίες και τους λαούς.


Κάθε χρόνο στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου πέρα από την ανησυχία για τα ενδεχόμενα επεισόδια που θα σημειωθούν μεταξύ των γνωστών-αγνώστων και της αστυνομίας, η κοινωνία ξυπνάει για λίγες ώρες από το λήθαργό της για να θυμηθεί ότι τα κοινωνικά και δημοκρατικά κεκτημένα δεν αποτελούν μόνο το θέμα ενός επετειακού λόγου. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που θυμούνται και αυτοί που μιλούν, νοσταλγούν τα εξεγερμένα νιάτα τους αλλά και εκφράζουν την λανθάνουσα ενοχή τους μέσα από μια αυτοκριτική για την πορεία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας.


Όνειρα που άλλαξαν κατεύθυνση, σειρήνες της εξουσίας, κατανάλωση και ιδεολογικός εκφυλισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που «αφορούν» τη γενιά του Πολυτεχνείου. Οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αλλάζουν και δεν περιμένει κανείς να μείνουν αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου. Η αλλαγή είναι μια διαδικασία δημιουργική και συνθετική που σκοπό έχει τη βελτίωση τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας. Γι’ αυτό και αυτοί που επαγγέλλονται την αλλαγή οφείλουν να την υπηρετούν.


Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τον τίτλο του αφιερώματός μας. Δυστυχώς, πολύ μεγάλη. Το σύνθημα των φοιτητών που ξεκίνησαν την εξέγερσή τους ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών και της ακροδεξιάς στις 14 Νοεμβρίου 1973, παραμένει επίκαιρο. Για την ιστορία θα πούμε ότι οι έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στη στυγνή δικτατορία της 21ης Απριλίου, καθ’ όλη τη διάρκειά της και πολλοί εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και πέθαναν από τα «όργανα» της χούντας.


Οι φοιτητές και οι εργάτες που συγκεντρώθηκαν τον Φεβρουάριο στη Νομική και το Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο ζητούσαν τα αυτονόητα για τα όνειρά τους από ένα καθεστώς που τα είχε απαγορεύσει. Σήμερα οι νέοι και οι εργαζόμενοι της χώρας μας ζητούν ψωμί-παιδεία-ελευθερία από ένα πολιτικό σύστημα που δημιούργησαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου και που στις παρούσες συνθήκες γίνεται όλο και περισσότερο κατ’ επίφαση δημοκρατικό.


Το Μνημόνιο που έχει επιβληθεί στη χώρα μας είναι ο δούρειος ίππος μιας οικονομικής δικτατορίας που επιβάλλεται ερήμην του λαού και της βούλησής του. Φτωχαίνει τόσο τους πολίτες, που το ψωμί με την έννοια της καθημερινής επιβίωσης χρειάζεται μεγαλύτερο κόπο για την απόκτησή του, πάντα γι’ αυτούς που έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας.


Η παιδεία που, όπως πάνε τα πράγματα, ιδιωτικοποιείται όλο και περισσότερο και θα οδηγήσει σε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων, θα αποτελεί προνόμιο των ελίτ γυρνώντας τη χώρα πριν από τη δεκαετία του 1980 και όχι μόνο.


Τέλος, η ελευθερία, όπως και τότε, παραμένει συνώνυμο της δημοκρατίας και των θεσμών της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνουμε τη μεταπολιτευτική δημοκρατία με τη χούντα αλλά το κοινοβουλευτικό και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πάσχουν από έλλειμμα δημοκρατίας και πιο άμεσης λαϊκής νομιμοποίησης, σε μια περίοδο που η κοινωνική κινητικότητα είναι μεγαλύτερη και οι πολίτες έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να ελέγχουν καλύτερα την εξουσία.


Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται άνθρωποι που μονοπωλούνε το γεγονός οτι αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα, όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Χρήστος Παπουτσής και άλλοι, πάντως εμείς αναρωτιόμαστε γι’ αυτούς πώς μπορεί να συγκυβερνούν με τον γραμματέα της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε από τη φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και με έναν αρχηγό κόμματος που έχει δηλώσει ότι συμφωνούσε με την 21η Απριλίου και όχι με την 22α! Επίσης πώς μπορούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν πρωθυπουργό, που τα δημοκρατικά αισθήματά του δεν αμφισβητούνται ούτε κατά το ελάχιστο, αλλά αποτελεί τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των αγορών, σε μια συγκυρία που οι αγορές χτυπούν τα έθνη και τις κοινωνίες.

Nigel Farage-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ



Στην Ευρώπη σας και τον Κομμουνισμό κ. Καρατζαφέρη εμείς επιλέγουμε ΕΛΛΑΔΑ.


Και μόνο στο άκουσμα της δήλωσης Καρατζαφέρη στον Αλέξη Παπαχελά ότι πλέον υπάρχουν δύο κόσμοι, οι ευρωπαϊστές και οι Κομμουνιστές και πρέπει να επιλέξουμε έναν από τους δύο πραγματικά με τρόμαξε. Με τρόμαξε περισσότερο από τα καπνογόνα και τους κουκουλοφόρους στις απεργίες. Περισσότερο από την...
πιθανότητα ενός πραξικοπήματος που εννόησε ο πρώην υπουργός Αμύνης. Περισσότερο από μια ανεξέλεγκτη χρεωκοπία. Με τρομοκράτησε περισσότερο γιατί μου αφαιρεί την εθνική ταυτότητα. Με ξεριζώνει από τη γλάστρα μου για να με φυτέψει σε ένα θερμόκηπιο με ελεγχόμενο αέρα, με ελεγχόμενη ζέστη και υγρασία. Στην Ελλάδα κύριε Καρατζαφέρη ανατριχιάζουμε με τη γαλανόλευκη και τον Εθνικό Ύμνο. Τραγουδάμε τον πόνο μας και μας ανακουφίζει. Κοιτάμε τον ήλιο και αναπνέουμε θαλασσινό αέρα. Ανάβουμε κερί για να ελπίζουμε. Αντικρίζουμε το μάρμαρο των τάφων και δακρύζουμε! Αυτή η Ευρώπη και ο Κομμουνισμός για τους οποίους μιλάτε κύριε Καρατζαφέρη δεν μπορούν να τα χωρέσουν όλα αυτά μέσα τους. Η Ευρώπη σας δεν έχει ψυχή. Η Ευρώπη σας δεν κατοικείται από ελεύθερους ανθρώπους, αλλά από σκλάβους. Η Ευρώπη σας δεν έχει ήθη και έθιμα λαών, μόνο αγορές, μετοχές και ομόλογα. Και ο Κομμουνισμός κύριε Καρατζαφέρη, αυτόν που εσείς εννοείτε, που αμφιβάλω αν υπάρχει σήμερα, μιας και ούτε πατερούλης υπάρχει, ούτε και μεγάλη πατρίδα. Και αυτός άδειος είναι. Δεν έχει αγάπη, σπίτι, οικογένεια. Δεν γνωρίζει ατομικές ελευθερίες, αισθήματα και ανάγκες. Πρόκειται για μια ξύλινη ιδεολογία, με περιορισμένη σπουδή και γνώση. Χωρίς ιδιαίτερη και βαθιά φιλοσοφία. Όχι κύριε Καρατζαφέρη δεν θα ψωνίσουμε από το δικό σας μυαλό. Δεν θα φτιάξουμε τον κόσμο, όπως εσάς σας βολεύει γιατί μέχρι εκεί μπορείτε. Στο δικό μας κόσμο θα υπάρχει και Ευρώπη και Κομμουνισμός και Ελλάδα. Γιατί και τα τρία είναι διαφορετικά πράγματα. Γιατί είναι διαφορετικές έννοιες. Και τέλος πάντων γιατί στη ελληνική καρδιά και ψυχή όλοι οι καλοί χωράνε!

svou69ra
filologos10.wordpress.com

Μείζον θέμα με Παπαδήμο


Καλές οι κυβερνήσεις συνεργασίας, καλοί και οι περιβόητοι τεχνοκράτες, αλλά αν ο άνθρωπος δε σκαμπάζει από πολιτική, δύσκολα στέκεται στα ‘’μεγάλα σαλόνια’’.  Δυστυχώς το χθεσινό ατόπημα του εντολοδόχου πρωθυπουργού μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό για τα συμφέροντα της χώρας μας.
Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας (διαβάζοντας μάλλον) αργά και σταθερά, στη δευτερολογία του, θέλησε ατυχώς να απαντήσει σε αυτούς που δεν θεωρούν κακή μια λύση που περιλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ. Γενικότερα βέβαια η δευτερολογία του πρωθυπουργού, αλλά και όλη η (φτωχή) επιχειρηματολογία του, ουσιαστικά εστιάστηκε στην αποδοχή του γνωστού εκβιασμού, περί αποδοχής του τελεσιγράφου ή εξόδου από το ευρώ.
Για να ωραιοποιήσει λοιπόν την προαποφασισθείσα αποδοχή του τελεσιγράφου, ο πρωθυπουργός θέλησε να περιγράψει με μελανά χρώματα τις ενδεχόμενες εξελίξεις έπειτα από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ.  Αφού πρώτα μίλησε για υποτίμηση και πληθωρισμό που υποτίθεται ότι θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος το οποίο ‘’θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’, όπως είπε επί λέξει.
υγκεκριμένα είπε ότι η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός υποτιμημένου εθνικού νομίσματος θα οδηγούσε στην αύξηση πληθωρισμού που θα έπληττε τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Παράλληλα, πρόσθεσε, θα καθιστούσε δυσχερέστερη την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους που είναι εκπεφρασμένο με ευρώ, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία τόσου του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να αποκτηθούν σε πολύ χαμηλές τιμές από όσους διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια σε ευρώ ή άλλα ισχυρά νομίσματα)
Είναι όμως γνωστό σε όλους τους σοβαρούς νομικούς οίκους του πλανήτη ότι το ελληνικό χρέος είναι εκπεφρασμένο σε εθνικό νόμισμα και διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Συνεπώς οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή θα μετατρέψει τις αξίες των ομολόγων στο νέο εθνικό νόμισμα, όποιο και αν είναι αυτό.  Εκτός αν μια “ελληνική” κυβέρνηση σπεύσει να ανταλλάξει τα παλαιά ομόλογα με νέα, για τα οποία όχι μόνο θα υπάρχουν εγγυήσεις δημόσιας περιουσίας, αλλά και όρος με τον οποίο οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή δεν θα αγγίξει τα συγκεκριμένα ομόλογα.
Αυτή η αποστροφή του κ. Παπαδήμου αποτελεί την πρώτη μεγαλειώδη γκάφα της νέας κυβέρνησης πριν καλά – καλά αναλάβει καθήκοντα.  Γιατί δύναται μελλοντικά οι πιστωτές σε κάποιο αγγλικό δικαστήριο να προβάλλουν το σχετικό βίντεο και να ισχυριστούν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεσμεύτηκε επίσημα να μην χρησιμοποιήσει την κρατική ασυλία που δικαιούται ή το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να ορίζει με νόμο τη νομισματική των αξιογράφων που εκδίδονται στην επικράτειά της και υπ’ ευθύνη της.
Αυτή η σούπερ γκάφα έρχεται να συνδυαστεί με το δημοσίευμα των FT σύμφωνα με το οποίο ο κ. Νταλλάρα έρχεται να διαπραγματευθεί με αποικιοκρατικές προτάσεις που περιγράφονται λεπτομερώς σε προηγούμενη ανάρτηση του antinews (βλ “Μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου για το κούρεμα”).  Ο επίσημος διαπραγματευτής της τοκογλυφικής διεθνούς προτείνει τρόπους ανταλλαγής με καταστροφικά επιτόκια και εμπράγματες εξασφαλίσεις, που αν γίνουν τελικά δεκτοί από την ελληνική πλευρά, η άτακτη χρεοκοπία θα επέλθει μαθηματικά εντός ολίγων μηνών, παρά την όποια ευρωπαϊκή στήριξη.
Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις πρωτοφανείς εξελίξεις καθώς είναι φυσικό η κοινή γνώμη να μη γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες και να αδυνατεί να παρακολουθήσει την τεχνοκρατική φρασεολογία του τραπεζίτη – πρωθυπουργού.
Αν όμως, έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε μια δανειακή σύμβαση και σε ένα κούρεμα ομολόγων τα οποία θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, να μας το πουν. Διότι να το συγκεκριμένο δίκαιο προβλέπει ότι ακόμη και αν η Ελλάδα πάει σε άλλο νόμισμα οι δανειστές μας θα τα πάρουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω, ίσως και με δημόσια περιουσία, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Κακοφωνίξ