Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Παυλόπουλος: "To ΠΑΣΟΚ μαγείρεψε το έλλειμμα" "Ποτέ δεν μπήκαν στο έλλειμμα οι δαπάνες της ΔΕΗ και των νοσοκομείων"

Νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η απόφαση να βγει από το αρχείο η «καυτή» υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε την υπόθεση «τεράστια ιστορία» και κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να «σκεπάσει» την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι».
Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως «το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο», ωστόσο, όπως ανέφερε, «με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες, το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».
Στην ερώτηση αν υπήρξε «μαγείρεμα» των στοιχείων προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν είχαν μπει στο έλλειμμα δαπάνες όπως αυτές της ΔΕΗ και των νοσοκομείων, αν και μας είχαν ζητηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν».
Καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «το γεγονός πως προστέθηκαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο έλλειμμα σήμαινε πρακτικά τη λήψη μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού».

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ κάνει επίθεση στον Καραμανλή για το έλλειμμα και ο Σαμαράς κάνει την πάπια!

wpid-img_1069.jpg
Απίστευτο το ΠΑΣΟΚ. Αντί να απαντήσει στα όσα αποκαλύπτει το βούλευμα επιτίθεται πάλι στον Καραμανλή και στη ΝΔ! Διαβάστε την ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Χαριλάου Τρικούπη για να καταλάβετε με ποιους κυβερνά ο Σαμαράς τον τόπο.
Στην  ανακοίνωση-απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο ότι: “Το κρίσιμο ιστορικά ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός σε ποια κατάσταση έφτασε η ελληνική οικονομία από το 2004 έως το 2009, κατάσταση που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της ασύντακτης χρεοκοπίας, με δημόσια ελλείμματα «ρεκόρ» ύψους 15,7 %. “.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ η πιο ακριβοπληρωμένη σε όλο τον κόσμο

Το κακό δεν είναι που μεσουρανούν στα πολιτικά πράγματα του σήμερα πρόσωπα όπως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, το κακό είναι πως τα πληρώνουμε εμείς.
Το θέμα δεν είναι πως καταφέρνουν και ζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά πως ζει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Διότι, όπως είπε η ίδια σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία, προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κόμμα, αμισθί. «Και πως τη βγάζετε» τη ρώτησε ο δημοσιογράφος
(Απόστολος Διαμαντής), «από την αρθρογραφία μου στην Athens Voice και το Action 24» απάντησε το πουλέν του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτά να τα βλέπουν οι άλλοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι επιμένουν να ζητούν τα δεδουλευμένα τους και να κάνουν απεργίες.
Ωστόσο, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ πρέπει να είναι η πιο ακριβοπληρωμένη… αρθρογράφος σε όλο τον κόσμο. Να μας πει τον τρόπο και σε μας. Στην «Athens Voice» λοιπόν βρήκαμε τρία άρθρα της το τελευταίο διάστημα. Ένα στις 24 Δεκεμβρίου 2013 για τον Εκτσογλανισμό, ένα υπέρ… Πέτρου Τατσόπουλου στις 18 Νοεμβρίου 2013 κι ένα τρίτο, ακαταλαβίστικο, στις 6 Νοεμβρίου 2013. Το αμέσως προηγούμενο (ο Θεός να το κάνει) άρθρο της χάνεται στα βάθη του χρόνου, τον Οκτώβριο του 2011. Όσο για το «Action 24» κι εκεί η παραγωγή της είναι εξίσου… εκπληκτική. Τρία μόνο άρθρα της υπάρχουν, εκ των οποίων τα… δύο είναι αυτά που δημοσιεύτηκαν και στην «Athens Voice». Με απλή αριθμητική η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έχει γράψει το τελευταίο εξάμηνο 4 άρθρα. Ένα κάθε 45 μέρες. Και ζει από αυτά όπως ισχυρίζεται. Λέτε αλήθεια κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ; Πληρώνεστε από την «Athens Voice»; Μισθολόγιο ή μπλοκάκι;
Την ίδια ώρα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την μαύρη τρύπα 100 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, παραμένει κλειδωμένο στο συρτάρι του κ.Βενιζέλου εδώ και μήνες. Μαύρη τρύπα με τα δικά μας χρήματα. Το κακό δεν είναι που μεσουρανούν στα πολιτικά πράγματα του σήμερα πρόσωπα όπως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, το ακόμα χειρότερο είναι πως τα πληρώνουμε εμείς.
Πηγή:www.thepressproject.gr

Πατριώτης ο αληθινός Βενιζέλος! Ο άλλος;



Ο άλλος Βενιζέλος, ο κανονικός, όχι ο ντεμέκ, όχι η παρούσα υποσημείωση της Ιστορίας, είχε δύο περιόδους. Η ενδοτική φάλαγγα, πολιτευόμενη και κακοποιούσα την Ιστορία, εκστασιάζεται με την περίοδο της παρακμής του, μετά το 1922. Προτιμά τον Ελευθέριο Βενιζέλο της «ελληνοτουρκικής φιλίας», τη συντετριμμένη προσωπικότητα, σκιά του εαυτού του, που κατάντησε να προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης (!) τον πολιτικό δάσκαλο του Χίτλερ, τον γενοκτόνο γυναικοπαίδων, αμάχων κι αιχμαλώτων, τον οργανωτή του μεγαλύτερου πλιάτσικου της Ιστορίας, τον Κεμάλ Ατατούρκ. Κάτι σαν να πρότεινε ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν τον Αδόλφο για Νόμπελ Ειρήνης. Νομίζω, έγινα κατανοητός. Απλά εδώ ο Κεμάλ είχε νικήσει κι ο ηττημένος Βενιζέλος, με τα συντρίμμια του οράματός του γύρω του, θέλησε να βάλει με τα χέρια του την ταφόπλακα, αναζητώντας συμμαχία με τον πιο ύπουλο εχθρό.

Κάθε σκυφτή ψυχή αυτής της ιδιόρρυθμης σέχτας, που θεωρεί τον ραγιαδισμό σωφροσύνη και τον ψοφοδεϊσμό υψηλή πολιτική, πού και πού κάνει αναφορά στις «σοφές» επιλογές του ηττημένου και γονατισμένου Βενιζέλου, όταν η χώρα στον Μεσοπόλεμο ήταν καταχρεωμένη, χωρίς συμμάχους, με την αδηφάγα φασιστική Ιταλία να αποθρασύνεται και πλήθη προσφύγων στο εσωτερικό να ψάχνουν πού την κεφαλήν κλίναι.

Αποφεύγουν να τον διαβάσουν ολόκληρο, να εμπνευσθούν από τις νίκες του κι όχι από την ήττα του. Αντί να δουν πώς κατρακύλησε στην παρακμή του, θα 'πρεπε να δουν πώς οργάνωσε την ακμή της χώρας, ποιους πολλαπλασιαστές ισχύος έχτισε και πώς έπεισε ισχυρά συμφέροντα ότι είναι ομόρροπα με τα ελληνικά.
Ο Βενιζέλος, καταρχήν, δεν ήταν δειλός, δεν πουλούσε τους φίλους του, δεν ήταν κάνας μπιζιμπόντης κολωνακιώτης πολιτευάμενος. Ηταν φυσική ηγεσία. Ολοι ξεχνούν πως ξεκίνησε επαναστάτης στο Θέρισο. Δεν ήταν καλαμαράς αλλά ζορμπάς κι άνθρωπος της δράσης. Σπούδασε νομική, είχε εξαίρετες φιλολογικές και ιστορικές γνώσεις, δεινός ρήτορας, είναι ο άνθρωπος που στην αυτοεξορία του δεν άραξε στα θέρετρα. Εκανε την καλύτερη μετάφραση του Θουκυδίδη, κτήμα εσαεί του όλου Ελληνισμού. Ομως, πάνω απ’ όλα ήταν ένας θυελλώδης άνθρωπος της δράσης, ένας πολιτειακός άνδρας με όραμα, που ξεπερνούσε κατά πολύ τα στενά σύνορα της μικρής χώρας την οποία κλήθηκε να κυβερνήσει από τον ανθό του έθνους, τις Ενοπλες Δυνάμεις, λίγα χρόνια έπειτα από μια συντριπτική εθνική ήττα.

Δεν ξεκίνησε ως ψοφίμι, ψάχνοντας την πιο βολική στάση γονυπετώς. Οταν μιλούσε στους συνομιλητές του, όσο ισχυροί κι αν ήταν, το έκανε πάντα όρθιος και κοιτώντας κατάματα. Δεν ήταν φλύαρος επιδειξίας, ένας ασκός δύσοσμου αέρα ηττοπάθειας κι ενδοτισμού. Είχε βαθιά καλλιέργεια και την αυτοπεποίθηση ενός άνδρα με λόγο, όραμα και μπέσα. Εβαζε πάντα στόχο τους μακρινούς ορίζοντες και τις απάτητες κορυφές. Ο αληθινός Βενιζέλος της ακμής ήταν ένας μαχόμενος πατριώτης, ένας στρατευμένος εθνικιστής, με την έννοια που έδινε στον όρο ο πατέρας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Η Μεγάλη Ιδέα για τον Βενιζέλο δεν ήταν ένα εκστατικό νεφέλωμα, μια ανύπαρκτη νοσταλγική Βαλχάλα, αλλά μια σειρά από πρακτικά ζητήματα και συμμαχίες, που θα οδηγούσαν στον υπαρκτότατο πολιτικό και χειροπιαστό Ολυμπο της Μεγάλης Ελλάδας.

Το έχω ξαναγράψει: ήταν ό,τι εγγύτερο στον Περικλή ανέδειξε η νεότερη Ιστορία μας. Αντιλαμβανόταν τους ανέμους των καιρών, τις ροπές ή και τις πιο ανεπαίσθητες διαφορές των γύρωθεν συμφερόντων κι αναζητούσε συμμαχίες για την εθνική μας ολοκλήρωση, όχι αφεντικό για να σκύψει ή δικαιολογίες για να αδρανήσει ή πολύ περισσότερο να ενδώσει. Απλά δεν πίστεψε ότι ο λαός που οδήγησε στην Πόλη και την Ιωνία θα τον έστελνε σπίτι του, κουρασμένος και εξαπατημένος από τους ντιντήδες της εποχής.
Η οικονομική κρίση δεν είναι άλλοθι. Αγώνες λοιπόν δίνουν μόνο οι πλούσιοι και χορτάτοι;
Ποιος ο λόγος να σπεύδουμε για υποχωρήσεις στο κτήνος του ισλαμοφασισμού; Το Κουρδιστάν οδεύει ολοταχώς στην ανεξαρτησία κι ολοκλήρωσή του. Στην ίδια την Τουρκία μιλούν ανοιχτά για επικείμενο διαμελισμό της. Τα σύνορά της φλέγονται. Η τυχοδιωκτική πολιτική εναγκαλισμού του Ερντογάν με τα πιο ακραία στοιχεία των σαλαφιστών τζιχαντιστών στη Συρία, με φονιάδες κι αποκεφαλιστές αμάχων, του έχει σωρεύσει τεράστια προβλήματα. Εκατοντάδες χιλιόμετρα της τουρκικής μεθορίου είναι χώρος χωρίς νόμο, χωρίς έλεγχο. Είναι μια πολιτική πανωλεθρία του επίδοξου σουλτάνου, που προσπαθεί να ξεδιπλώσει την πιο σκληρή ισλαμική του ατζέντα, τρώγοντας τις σάρκες της ίδιας της χώρας του.

Η κρίση είναι ευκαιρία για να γκρεμίσουμε την παρακμή και να χτίσουμε αληθινή ισχύ, δεν είναι δικαιολογία για να επιτρέψουμε στον τουρκισμό να νομιμοποιήσει την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, να υποστείλουμε τη σημαία του Ελληνισμού, επιτρέποντας στους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές της Αγκυρας να κάνουν το πλιάτσικο χρησικτησία. Μετά θα έρθει η Θράκη, το Αιγαίο.

Ας μελετήσουμε τον πρώτο Βενιζέλο, στην αλκή της νεότητας και της δράσης του, όταν έλυνε ένα προς ένα τα πρακτικά ζητήματα που θα οδηγούσαν στη Μεγάλη Ελλάδα. Ας πούμε ότι σήμερα η Ελλάδα αυτή πρέπει να είναι η αποφασισμένη Ελλάδα, που δεν υποχωρεί. Σκάβει με το πέλματά της αντιστεκόμενη τη γη και σιγά σιγά, με πεισματικό βήμα, θα προχωρήσει. Και η νέα Μεγάλη Ιδέα πρέπει να είναι κάτι μεγαλύτερο από τις γκαζόλαμπες του Ταμήλου και τις αδρανείς θρασείες απεραντολογίες του γιαλαντζί Βενιζέλου, που μας εκθέτουν στ’ αδέρφια μας. Δεν νομίζετε;

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Δικηγόρος
http://www.dimokratianews.gr/

ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΘΝΩΝ H Σερβία μεταξύ Δύσης και Ρωσίας επέλεξε "Ρωσία": Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις ΗΠΑ και ΕΕ υπέγραψε τον South Stream!


Η σερβική εταιρεία «South Stream Serbia AG» και η ρωσική «Centar Gas» υπέγραψαν την Τρίτη στο Βελιγράδι συμφωνία για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» που θα διέρχεται από τη Σερβία, ύψους 2,1 δισ. ευρώ.
Η σύμβαση υπεγράφη από τους διευθυντές της «South Stream Serbia AG» Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς και Αλεξάνταρ Σιρομιάτιν και τον γενικό διευθυντή της Centar Gas, Στάνισλαβ Ανικιέγιεβ, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται για ιστορική μέρα για τον τομέα ενέργειας στη Σερβία και ότι έως το τέλος του 2016, όπως είχε προγραμματιστεί, θα αρχίσει η ροή φυσικού αερίου στη Σερβία μέσω του «South Stream».
Oυσιαστικά η Σερβία επέλεξε μετά από 15 χρόνια "φλερτ" με την Δύση και την ΕΕ, επάνω στα αποκαΐδια των βομβαρδισμών του 1999 και παρά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές, ειδικά από την πλευρά της ΕΕ για "τερματισμό των διαπραγματεύσεων εισόδου της χώρας στην ΕΕ", ότι είναι συμφερότερο για το έθνος της το μέλλον των σχέσεων της με την ιστορική σύμμαχό της, Ρωσία, παρά με τους Δυτικούς.
«Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο» ανέφερε ο κ. Μπαγιάτοβιτς υπογραμμίζοντας ότι με τη συμφωνία αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του «South Stream» στη Σερβία.
Ο κ. Μπαγιάτοβιτς μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, οι οποίοι, όπως είπε, βοήθησαν στην επίλυση ορισμένων ζητημάτων που εκκρεμούσαν.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, στο πλαίσιο της οποίας είχε τη Δευτέρα συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και την Τρίτη με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με κεντρικό θέμα την υλοποίηση του έργου του «South Stream».
Ο κ. Μπαγιάτοβιτς ανήγγειλε ότι σύντομα θα υπογραφεί και η σύμβαση πίστωσης για το σερβικό τμήμα του αγωγού σημειώνοντας ότι έχουν διασφαλιστεί οι πόροι. Πρόσθεσε, δε,ότι η εταιρεία «South Stream Serbia» θα λάβει πίστωση ύψους 700 εκατ. ευρώ από την «Gazprom».
Τόνισε, ακόμη, ότι οι οικονομικοί όροι για την πίστωση είναι οι ευνοϊκότεροι και ότι το επιτόκιο θα είναι της τάξεως του 4,25% ετησίως με προθεσμία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σερβικής πλευράς.
Το τμήμα του αγωγού «South Stream» στη σερβική επικράτεια θα έχει μήκος 422 χιλιόμετρα. Στην κατασκευή του έργου αναμένεται να απασχοληθούν αρκετές χιλιάδες εργάτες από τη Σερβία.
Διακλαδώσεις του θα κατασκευαστούν στην Κροατία και στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, η πλήρης δυναμικότητα του αγωγού θα είναι 41 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Ο αγωγός «South Stream», ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας σε χώρες της νότιας και κεντρικής Ευρώπης, έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση των διαδρομών εξαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ Έγινε και αυτό: Για πρώτη φορά μετά το 1830 ισλαμιστές κατέλαβαν ελληνικό έδαφος: Aπέκλεισαν οδούς κατέλαβαν το δημαρχείο Σκάλας Λακωνίας! (vid)


Αυτό που δεν συνέβη ούτε επί τουρκοκρατίας, ούτε ακόμα και όταν ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ σάρωνε με τα τουρκοαιγυπτιακά του στρατεύματα τον Μοριά, συνέβη χθες στην Λακωνία: Ισλαμιστές κατέλαβαν ελληνικό δημόσιο κτίριο στην Σκάλα Λακωνίας ζητώντας "νομιμοποίηση" ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους "ελληνοποίηση" αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσοι νομιμοποιούνται εν συνεχεία ελληνοποιούνται (και τα παιδιά τους εισάφονται στις πραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων!).
Επίσης την Κυριακή, εκατοντάδες Πακιστανοί απέκλεισαν κεντρική οδό πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας, ενώ διαδήλωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Έτσι, μετά το σάλο που προκλήθηκε με την αποκάλυψη από το defencenet.gr της ανάρτησης ισλαμικής σημαία του ISIL στη Θήβα κάτι που υποδηλώνει ύπαρξη πυρήνων τζιχαντιστών μεταξύ των λάθρο, έρχεται μια πρωτοφανής κίνηση διατάραξης της εσωτερικής ασφάλειας και μάλιστα μέσα σε μια ιδιαίτερα συντηρητική τοπική κοινωνία με ισχυρά εθνικά αισθήματα, όπως είναι πληθυσμός του νομού Λακωνίας.
Περίπου 800 Πακιστανοί εργάτες, στα χωράφια και στα συσκευαστήρια, ξεσηκώθηκαν επειδή "δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις" και πρέπει να ελληνοποιηθούν!
Την Μάνη και την ευρύτερη περιοχή ουδέποτε την πάτησαν ακόμα και οι Τούρκοι, αλλά φαίνεται ότι οι λάθρο που εισέρχονται κατά κύματα είναι πιο ισχυροί ακόμα και από αυτούς.
Το ενυτπωσιακό είναι ότι οι ισλαμιστές λάθρο έχουν επιβάλλει το νόμο της Σαρίας μεταξύ της κοινότητας των λάθρο, σε περιοχές-γκέτο της νότιας Λακωνίας, όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων και αστυνομικέε πηγές της περιοχής.
 
Τώα με άλλοθι τις…συνθήκες "ρατσιστικής βίας" και "αστυνομικής αυθαιρεσίας" οι εργάτες γης κατέλαβαν χθες το δημαρχείο της Σκάλας Λακωνίας.
Τους προσέτρεξαν βέβαια και οι γνωστοί-αγνωστοι "προοδευτικοί" που τους "δασκαλεύουν" να καταγγέλουν συνθήκες "ρατσιστικής βίας", και "αστυνομικής αυθαιρεσίας", προκειμένου σε συνδυασμό με τις υποστηριζόμενες από τον  Τ.Σόρος ΜΚΟ, να επιτύχουν την μόνιμη παραμονή τους στη χώρα, και σε συνδυασμό με την μετανάστευη στο εξωτερικό των νέων Ελλήνων, να επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον η "αντικατάσταση" του πληθυσμού.
Σε συνέντευξη Τύπου οι λάθρο με παρόντα τον επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ κατήγγειλαν "αστυνομικές επιδρομές στα σπίτια τους και άθλιες συνθήκες διαβίωσης".!
“Οι μετανάστες εργάτες γης της Λακωνίας έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας από τις 3 Ιούλη ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας που γίνονται συστηματικά κάθε Παρασκευή συλλαμβάνοντας κόσμο που τον στέλνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου και αφού οι εργάτες έχουν δουλέψει ολόκληρη την εβδομάδα. 
 
Ζητάνε νομιμοποίηση και χαρτιά για όλους, να σταματήσει η αυθαιρεσία της ΕΛ.ΑΣ, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία του ρατσιστή δημάρχου και των αστυνομικών που επιτίθενται σε μετανάστες, και να πληρωθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ όλα τα δεδουλευμένα. 
 
Οι εργάτες γης που δουλεύουν χωρίς ωράρια από το πρωί στις 6 μέχρι το βράδυ στις 9, για 26 λεπτά την κάθε κλούβα των 20-25 κιλών, μη ξεπερνώντας τα 18 με 20 ευρώ τη μέρα συνεχίζουν για 5η μέρα την απεργία τους. Με καθημερινές συνελεύσεις αποφασίζουν για την συνέχεια, ενώ μετά και την επίσκεψη του επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Τζαβέντ Ασλάμ την Κυριακή 6/7 έκαναν εκλογές φτιάχνοντας Εργασιακή Επιτροπή. Η απεργία τους έχει μπλοκάρει το 100% της συγκομιδής, της διαλογής, της συσκευασίας καθώς και της διανομής των πορτοκαλιών. 
 
Τους απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, τους απαγορεύουν να πάνε στην παραλία για μπάνιο, να πάνε σε ένα κουρείο ή να νοικιάσουν σπίτια. Οι ίδιοι που τους βρίζουν βρωμιάρηδες τους αναγκάζουν να ζουν κατά δεκάδες σε κοτέτσια, σε αποθήκες και ερείπια ενώ ταυτόχρονα τους ζητάνε να πληρώνουν 50 ευρώ το μήνα νοίκι για αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής”, ανέφερε ο Ετζάζ Άχμεντ που είναι διερμηνέας στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και έχει συνολική εικόνα για τη ζωή των 1.000 και πάνω μεταναστών που ζουν στην περιοχή και προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, αλλά και από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και τις αραβικές χώρες. 
 
Όπως κατήγγειλε ο Μοχάμεντ Ασίφ ο ίδιος ο Δήμαρχος τον χτύπησε πριν από 18 μήνες και μετά έβαλε και τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο. “Αφού βγήκα μετά από 18 μήνες γύρισα στην Σκάλα ο δήμαρχος με είδε ξανά και έτρεξε να με ξαναχτυπήσει και άρχισε να με απειλεί. Τώρα με την απεργία πήραμε θάρρος και θέλω να κάνω μήνυση στον Δήμαρχο για να ζητήσω το δίκιο μου”. 
 
Θύμα ρατσιστικής αστυνομικής βίας έπεσε τρεις βδομάδες πριν και ο Ναντίμ Ασίφ ο οποίος είχε ξεχάσει τα χαρτιά και τα κλειδιά του στο σπίτι του όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί με στολή. “Οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε και μου έσπασαν το χέρι”, τόνισε ο Ναντίμ που ακόμα είναι με επιδέσμους και δυσκολεύεται να δουλέψει. 
 
Τον αστυνομικό Φώτη Μανωλάκο κατήγγειλε ονομαστικά ο Ιμπράρ Χουσεΐν που είναι παντρεμένος και έχει και παιδί. “Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να κάνω το γνήσιο της υπογραφής. Εκεί ήταν ο Φώτης Μανωλάκος ή Μπάμπης και άρχισε να με βρίζει, μου είπε να φύγω από εκεί και με κλώτσησε. Κανένας δεν τολμάει να πάει στο τμήμα είτε έχει χαρτιά είτε δεν έχει γιατί ξέρει πως ο Μπάμπης θα τον χτυπήσει, θα τον βρίσει και μπορεί να τον στείλει και σε στρατόπεδο”. 
 
Τον αστυνομικό με το ψευδώνυμο “Μήτσος” από το ΑΤ Βλαχιώτη κατήγγειλε ο Ροζουάν Άχμεντ. “Μου έβαλε χειροπέδες και με πήγε στο τμήμα παρά του ότι έχω νόμιμα χαρτιά πάρα πολλά χρόνια. Μετά από ώρα με άφησε αφού με κλώτσησε και μου είπε να μην με ξαναδεί ποτέ μπροστά του. Μόνο στο χωράφι θα είσαι εσύ, μου λέει. Αυτό το κάνει ένα χρόνο τώρα σε πάρα πολλά παιδιά”. 
 
Δεκάδες είναι και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας. Οι εταιρίες Αντώνης Κυριακάκος και ΣΙΑ Ο.Ε. και του Γιώργου Μπυράκου χρωστάνε για πάνω από 3 χρόνια μεροκάματα που ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές, όπως κατήγγειλε ο Ζετ Άουλα που μένει από το 1998 στη Σκάλα Λακωνίας”. 
 
Τι να πρωτοπεί κανείς. Για την απαίτηση των λαθρομεταναστών να νομιμοποιηθούν με το "έτσι θέλω";
 
Για τους Έλληνες εργοδότες που παρανόμως τους απσχολούν καθημερινά στα χωράφια τους, αντί να δώσουν δουλειές σε άνεργους λιμοκτονούντες Έλληνες;
 
Τι να πούμε και για το παραμύθι των Κέντρων Κράτησης λαθρομεταναστών.
 
Ο Πακιστανός το είπε ξεκάθαρα έμεινε 18 μήνες εκεί και αφέθηκε ελευθερος, επιστρέφοντας στην Σκάλα. Δηλαδή κρατήθηκε για να κάνει διακοπές δωρεάν; Υποτίθεται ότι κρατούνται με σκοπό την απέλαση και επιστροφή τους στις πατρίδες τους.
 
Έχουμε την αίσθηση ότι η κατάσταση στην επαρχία και στη ύπαιθρο είναι χειρότερη από ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και αυτό προδίδει η ισλαμική σημαία που πρώτο το defencenet.gr σας την έδειξε αναρτημένη έξω από υποσταθμό της ΔΕΗ δύο χιλιόμετρα μακριά από το σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εσένα ο Κύκλωπας θα σε φάει τελευταίο. Και με “ομαλότητα”…

Εσένα ο Κύκλωπας θα σε φάει τελευταίο. Και με “ομαλότητα”…

   Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με το δίλημμα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε ευρώ». Και έκτοτε ο ένας στους δυο Έλληνες ψάχνει στην τσέπη του και δεν βρίσκει ούτε φραγκοδίφραγκο. Εξελέγη με δίλημμα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε καύσιμα». Και έκτοτε σε ημερήσια βάση σε 1.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβεται το ρεύμα και 9 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης. Εξελέγη με δίλημμα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε φάρμακα». Και έκτοτε ένας στους τρεις παππούδες στερείται τα φάρμακά του γιατί δεν μπορεί να τα πληρώσει…. 
   Τώρα,  λοιπόν, που η Δημοκρατία των επιστρατεύσεων επανέφερε την… ομαλότητα, ας έχουμε το θάρρος να το ομολογήσουμε. Ναι, κύριοι της κυβέρνησης: Ο στόχος κάθε λαϊκής κινητοποίησης, ο στόχος κάθε απεργίας, είναι να αμφισβητήσει την «ομαλότητά σας».
   Που σημαίνει ότι επιδιώκει  - πράγματι - να προκαλέσει πρόβλημα. Αλλά σε ποιους; Στην «κοινωνία», απαντά η κυρία Βούλτεψη ομού μετά του «κοινωνικά ευαίσθητου» Γεωργιάδη. Όποιος διαμαρτύρεται, όποιος απεργεί, τότε επιτίθεται στην «κοινωνία». Έτσι έλεγε πριν από τον Γεωργιάδη και ο Κεδίκογλου. Όποιος αρνείται την εξόντωσή του είναι «αντικοινωνικός». Έτσι έλεγε πριν από τον Κεδίκογλου και ο Πεταλωτής και πριν από τον Πεταλωτή ο Πρωτόπαππας…
   Όμως, ποιος, τελικά, είναι η κοινωνία; Κοινωνία είναι αυτοί που την απαρτίζουν, δηλαδή ο λαός, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι βιοπαλαιστές, οι άνεργοι, η νεολαία, ή μήπως είναι οι «Κεδίκογλου», οι «Πρωτόπαππες», οι «Γεωργιάδηδες» και όλοι οι κυβερνητικοί προύχοντες εκείνων των κυβερνήσεων που μας κατάντησαν εδώ που μας κατάντησαν;
   Κοινωνία είναι αυτοί που έκοψαν τους μισθούς, που διέλυσαν τα Ταμεία και τα νοσοκομεία, που ξεπούλησαν τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, την Ολυμπιακή, τις εθνικές οδούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τώρα θέλουν να ξεπουλήσουν από την ΔΕΗ και τους αιγιαλούς μέχρι τις Θερμοπύλες; Η’ μήπως κοινωνία είναι αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες του ξεπουλήματος και της διάλυσης;
   Δείτε ποιοι και με πόσο θράσος, αλήθεια, μιλούν για λογαριασμό της «κοινωνίας»: Αυτοί που μετέτρεψαν το λαό σε πένητα. Τον εργάτη σε άνεργο. Τον νεολαίο σε μετανάστη. Την Ελλάδα σε ένα απέραντο «πωλητήριο». Και την κοινωνία σε ερείπια!
   Στόχος της κάθε κοινωνικής ομάδας που κινητοποιείται (και κινητοποιείται επειδή βάλλεται, επειδή αδικείται, επειδή καταπιέζεται) δεν είναι να προκαλέσει πρόβλημα στην κοινωνία. Κάθε καταπιεζόμενο κοινωνικό στρώμα αποτελεί κομμάτι και τμήμα όλης της βαλλόμενης κοινωνίας. Επομένως, ποτέ κανένα κοινωνικό στρώμα που κινητοποιείται δεν το κάνει για να προκαλέσει πρόβλημα στον ίδιο τον εαυτό του.
   Στόχος, αντίθετα, είναι να προκαλέσει πρόβλημα σε σας, κύριοι της κυβέρνησης. Και θέτει αυτόν τον υπέροχο, τον δίκαιο, τον νόμιμο καιδημοκρατικό στόχο, παλεύει και αγωνίζεται να σας προκαλέσει πρόβλημα, επειδή εσείς, οι καταπιεστές της κοινωνίας, του πίνετε το αίμα και του καταρρακώνεται την πατρίδα.
   Θέλει να προκαλέσει πρόβλημα σε όλους εσάς που ενώ του πίνετε το αίμα, την ίδια ώρα έχετε το θράσος να πιάνετε στο στόμα σας την «κοινωνία» - μια κοινωνία που τη φτάσατε στα όρια του εξανδραποδισμού - παριστάνοντας τους «σωματοφύλακές της»!
   Κινητοποιείται, διαμαρτύρεται και απεργεί, διότι απέναντι στο φίμωτρο και στην αφωνία του κοινωνικού νεκροταφείου της «ομαλότητάς σας», υπάρχει η υπέροχη αρμονία της σύγκρουσης με την «ομαλότητα σας»! 
   Μια απεργία, μια διαδήλωση, μια διαμαρτυρία, στοχεύει να προκαλέσει πρόβλημα στους εκπροσώπους της πολιτικής που συκοφαντεί τους αγρότες σαν«μπαταξήδες». Που συκοφαντεί τους δασκάλους σαν «κοπρίτες». Που συκοφαντεί τους λιμενεργάτες σαν «αριστοκράτες». Που έφτασε να  συκοφαντεί και να αποκαλεί τους συνταξιούχους «τραμπούκους»! Που συκοφαντεί τους μαθητές σαν «ταραξίες». Που συκοφαντεί τους μικροεπαγγελματίες σαν «φοροκλέφτες». Που συκοφαντεί τους υπερασπιστές του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ σαν «σαμποτέρ»! Που συκοφαντεί τους βιομηχανικούς εργάτες σαν «ανεύθυνους». Που συκοφαντεί τους άνεργους σαν«τεμπελχανάδες». Και που συκοφαντεί, τελικά, όλο το λαό, με το ιταμό «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Μια κινητοποίηση, μια διαμαρτυρία, μια απεργία, μια οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης αιτημάτων, με τρόπο οργανωμένο και μαζικό, έχει ακριβώς αυτή τη σημασία: Ότι προκαλεί αναστάτωση (πώς αλλιώς θα γινόταν;) στην «ομαλή» λειτουργία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, όπως εσείς - οι κυβερνώντες - θέλετε να την επιβάλλετε.
   Όμως, προσοχή: Τι είναι εκείνο που ορίζεται ως «ομαλότητα» από τους κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους; «Ομαλότητα» γι' αυτούς είναι ότι όσοι διαμαρτύρονται, ακόμα κι αν έχουν δίκιο, θα πρέπει να μη διαμαρτύρονται, αλλά να συνεχίσουν να «πεθαίνουν στα μουγκά»... «Ομαλότητα» γι' αυτούς είναι ότι όσοι εξαθλιώνονται θα πρέπει να συνεχίσουν να εξαθλιώνονται αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα την εξαθλίωσή τους... «Ομαλότητα» γι’ αυτούς είναι η επιβολή κοινωνικού σιγαστήρα όπου τίποτα δεν θα διαταράσσει το «απαρχάιντ» της τρόικας και το μεσιτικό ντελίριο των εκποιητών…
   Για τη διασφάλιση αυτής της «ομαλότητας» είναι που οι κυβερνώντες επιστρατεύουν κάθε φορά την ιδεολογική τρομοκρατία και τα «πιτ μπουλ» της ενσωματωμένης «δημοσιογραφίας». Για τη διασφάλιση αυτής της «ομαλότητας» επιστρατεύουν το ασύστολο ψεύδος παρουσιάζοντας την καθαρίστρια με τα 500 ευρώ καθαρά το μήνα, να αμείβεται τάχα με το μισθό των τεχνοκρατών του... ΔΝΤ! Για την διασφάλιση αυτής της «ομαλότητας» είναι που βαφτίζουν «απελευθέρωση» την εκποίηση της ΔΕΗ, όταν πρόκειται για επιστροφή στην «αποικιοκρατία του ρεύματος» - η ρήση ανήκει στον γεννήτορά τους, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!
   Αυτή την «ομαλότητα», την «ομαλότητα» της φτωχοποίησης και της καταστροφής, που περνάει μέσα από το ψεύδος, τη συκοφαντία και την καταστολή, είναι που θέλουν να διαιωνίσουν, εφαρμόζοντας κάθε τρεις και λίγο τη συνταγή της επιστράτευσης και την επιβολή «του νόμου και της τάξης».
   Ναι, λοιπόν: Αυτή ακριβώς η «ομαλότητα» πρέπει να διασαλευτεί. Και να σπάσει. Γιατί όταν σπάει η «ομαλότητά τους», τότε μόνο - και μόνο δι' αυτού του τρόπου - ασκείται πίεση στην εξουσία, η οποία εξαναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με το κόστος της αναλγησίας της. Πρόκειται, συνεπώς, για μια πίεση θεμιτή και αναγκαία, για δύο λόγους:
   Πρώτον, γιατί η «διατάραξη της ομαλότητας» στρέφεται ενάντια στην εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και όχι ενάντια «στην κοινωνία που ταλαιπωρείται», όπως λένε, ποιοι; Αυτοί που κατέστησαν «ταλαίπωρη» την κοινωνία και μετά παριστάνουν κι από πάνω τους «κοινωνικά ευαισθητοποιημένους» με την «ταλαιπωρία της κοινωνίας»!
   Δεύτερον, γιατί ο αγώνας, η αντίσταση, η διεκδίκηση του κάθε λαϊκού στρώματος ξεχωριστά, είναι, ταυτόχρονα, ένα καμπανάκι αλληλεγγύης. Μια πίεση αφύπνισης προς τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Που η συμπαράστασή τους στον απεργό συνιστά ταυτόχρονα και ακύρωση του δικού τους κατατεμαχισμού. Του δικού τους κατακερματισμού. Της δικής τους διαρκούς συκοφάντησης από την κυβέρνηση, που είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι θα την υποστούν, όταν θα έρθει η ώρα των δικών τους διεκδικήσεων, των δικών τους αγώνων, του δικού τους «ως εδώ».
   Όσο περισσότερο διαταραχτεί αυτός ο «ομαλός» τρόπος με τον οποίο οι κυβερνώντες, η τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ, λεηλατούν τον λαό και τον τόπο, τόσο πιο ευάλωτη θα γίνεται η πολιτική του κανιβαλισμού που έχουν επιβάλει στην κοινωνία. Κι ο πιο ομαλός, τελικά, τρόπος για την αποτίναξη αυτής της κοινωνικής ανωμαλίας, που στηρίζεται στην πολιτική των επιστρατεύσεων, είναι:  
   Τα 9/10 της κοινωνίας, που τα δικαιώματά τους στο μισθό, στη σύνταξη, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην εργασία, έχουν μπει - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – στον «γύψο», να αρνηθούν την «ομαλότητα» του αφανισμού τους. Να σκίσουν τα «φύλλα πορείας» προς τη χαμοζωή. Να προσπεράσουν τη συνδικαλιστική «πέμπτη φάλαγγα». Και να πάρουν θέση σε έναν αγώνα που, εφόσον επιστρατεύσουν και τα τελευταία αποθέματα της μεταξύ τους αλληλεγγύης, θα είναι νικηφόρος. Ειδάλλως, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, το μόνο που έχουμε να ελπίζουμε είναι ότι εμάς ο Κύκλωπας θα μας φάει… τελευταίους. Και με ομαλότητα… 
enikos.gr

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών: Έστησαν μνημείο με τη «μεγάλη Μακεδονία»!

μνημειοΕνώ ο Μπένι ασχολείται με την Κεντροαριστερά και οτιδήποτε άλλο εκτός από τα εθνικά συμφέροντα, οι Σκοπιανοί, όπως άλλωστε και οι Τούρκοι αλωνίζουν…

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενός νέου προκλητικού μνημείου σε κεντρικό πάρκο του περιφερειακού δήμου Γκάζι Μπάμπα της πρωτεύουσας Σκόπια.

Το γρανιτένιο μνημείο αφιερώνεται σύμφωνα με τη σχετική επιγραφή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία του «μακεδονικού» κράτους από το 1994 έως το 1999.

Πάνω του φέρει προκλητικά χαραγμένα το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», στην οποία περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.

“Το μνημείο αυτό είναι αφιερωμένο σ’ ένα μέρος της ιστορίας της «Μακεδονίας» και σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για μία ανεξάρτητη «Μακεδονία». Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε αυτή την ιστορία και να την αφήσουμε κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές”, δήλωσε προκλητικά ο δήμαρχος Γκάζι Μπάμπα, σύμφωνα με το protothema.gr

Ο ίδιος δήλωσε ότι παρόμοια μνημεία, θα τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΓΟΥΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ - ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Γαλλικά αντίποινα στις ΗΠΑ για το πρόστιμο 10 δισ.$ στην ΒΝΡ: "Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το δολάριο"

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Michel Sapin, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer και ο διευθύνων σύμβουλος της TOTAL, της μεγαλής πετρελαϊκής εταιρείας της Γαλλίας Christophe de Margerie ζήτησαν την αποδολαριοποίηση στις συναλλαγές της χώρας και την χρήση πλέον του ευρώ ως εναλλακτικού αποθεματικού νομίσματος σε μία εξέλιξη που συμβαίνει για πρώτη φορά.
 
Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της TOTAL, Christophe de Margerie μάλιστα είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να πληρώνει η Γαλλία σε δολάρια το πετρέλαιο που αγοράζει και ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ.
 
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ συμφώνησε με την παραπάνω θέση προτείνοντας "ενεργή χρήση" του ευρώ στις διεθνείς συναλλαγές της Γαλλίας αντί του δολαρίου.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για την έναρξη των γαλλικών "αντιποίνων" για το οικονομικό πρόστιμο ύψους 10 δισ.δολαρίων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην μεγάλη γαλλκή τράπεζα  BNP Paribas για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε ορισμένες χώρες από την Ουάσιγκτον.
 
Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer τόνισε μάλιστα ότι πλέον η Γαλλία μπορεί αν δέχεται και γουάν από την Κίνα και όιχι δολάρια στο και αυτό μπορεί να συμβεί με όλα τα κράτη της ΕΕ: "Δεν χρειάζεται η χρήση του δολαρίου, μπορείς να πληρώσεις με ευρώ ή γουάν. Η Τράπεζα της Γαλλίας και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ήδη εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, και υπέγραψαν και σχετικό μνημόνιο".
 
Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που θέλει να τελειώσει την ηγεμονία του δολαρίου. Η Κίνα ήδη πολλές συναλλαγές της τις κάνει σε γουάν, η δε ουκρανική κρίση οδηγεί τάχιστα προς την αποδολαριοποίηση.Ήδη από το 2013 η Αυστραλία αν και σύμμαχος των ΗΠΑ στις συναλλαγές της με Κίνα χρησιμοποιεί το γουάν που κοστίζει φθηνότερα από το δολάριο.
 
Πάντως ακόμα οι Αμερικανοί αναλυτές αρνούνται να πιστέψουν ότι το εθνικό τους νομισμα θα χάσει "βάρος" , αν και καταλαβαίνουν το προφανές.
 
Ο Ian Stannard, στρατηγικός αναλυτής στη Morgan Stanley στις συναλλαγματικές ισοτιμίες στην Ευρώπη είπε: "Η Ασία και η Κίνα συναλλάσσονται με τοπικά νομίσματα, νόμιζω ότι θα συνεχιστεί αυτό αλλά δεν θα αποτελέσει απειλή στην κυριαρχία του δολαρίου"!
 
Αυτό, πριν μάθει την θέση των Γάλλων...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Πωλ Γκράιγκ Ρόμπερτς προς Βλαντιμίρ Πούτιν: "Κάνε εισβολή στην Α.Ουκρανία όπως έκανες στη Γεωργία - Σώσε τα ανθρώπινα δικαιώματα"


Τις σκοπιμότητες των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία, σε βάρος των ρωσόφωνων, με ευθύνη αποκλειστικά της Ουάσιγκτον αποκαλύπτει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ρέιγκαν Πωλ Γκράιγκ Ρόμπερτς και καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, όπως έκανε στη Γεωργία και στην Κριμαία για να σώσει τους ρωσόφωνους και να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με ένα άρθρο-φωτιά κατά των ΗΠΑ, με στόχευση ειδικά στην Ουάσιγκτον όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα «εγκλήματα πολέμου που απλώνονται από την Αφρική και την Μέση Ανατολή στην Ουκρανία» (έτσι τιτλοφορείται ο άρθρο) ο Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς κάνει λόγο για μια στρατιωτική εκστρατεία του Κιέβου, κατ’ εντολή της Ουάσιγκτον, κατά των ρωσικών πληθυσμών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Αυτή η επιχείρηση έχει απροκάλυπτα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης και καμένης γης και για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει ο Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς «θα έπρεπε η κυβέρνηση Ομπάμα να δικασθεί για εγκλήματα πολέμου, όπως άλλωστε και αυτές του Μπους και του Κλίντον.
Στόχος της Ουάσιγκτον, κατά τον Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς είναι με τις σφαγές των αμάχων οι οποίες θα ενταθούν, να προκαλέσει μία στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και να πείσει τους υποτακτικούς της Ευρώπης να προβούν σε κυρώσεις κατά της Μόσχας. Και ποιος είναι ο απώτερος στόχος; Να πληγούν οι εμπορικές συναλλαγές και η επιχειρηματική σύνδεση που αναπτύσσεται μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Ουάσιγκτον δεν διστάζει να προβαίνει σε εγκλήματα πολέμου, τα οποία φέρουν σε δύσκολη θέση τη Μόσχα. «Όσο όμως ο Πρόεδρος Πούτιν ακολουθεί μία διαλλακτική στάση σε αυτή την εξόντωση των ρωσόφωνων θα γίνεται συνένοχος στα εγκλήματα πολέμου και θα εκτίθεται».
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, όπως έκανε στη Γεωργία, ή την Κριμαία, «για να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δύση».
Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς και βγάλτε τα συμπεράσματα σας: 
"Θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί πως η αποστροφή της «διεθνούς κοινότητος» κατά της ακόλαστης σφαγής πολιτών σε οκτώ χώρες από την Ουάσιγκτον θα είχε επισύρει την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως από το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου σε βάρος των προέδρων Κλίντον, Μπους και Ομπάμα και πολλών αξιωματούχων των καθεστώτων τους.
Αλλά το ομιλητικό τμήμα της «διεθνούς κοινότητας» -η Δύση- έχει πια εθισθεί στα εγκλήματα της Ουάσιγκτον κατά της ανθρωπότητας και δεν μπαίνει στον κόπο να διαμαρτυρηθεί. Πράγματι πολλές από αυτές τις κυβερνήσεις είναι συνένοχες στα εγκλήματα και θα μπορούσε κάλλιστα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και γι’ αυτές.
Μόνη εξαίρεση είναι η Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε μια Λευκή Βίβλο των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων Δικαίου στην Ουκρανία. Οι προπαγανδόπληκτοι Αμερικανοί πιστεύουν ότι όλες οι παραβιάσεις στην Ουκρανία διαπράχθηκαν από Ρώσους. Η Λευκή Βίβλος τεκμηριώνει προσεκτικά και σωστά τις παραβιάσεις που σημειώθηκαν στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο 2013 έως τα τέλη Μαρτίου 2014.
Η Λευκή Βίβλος είναι διαθέσιμη, αλλά δεν θα ακούσετε τίποτα από τα συστημικά ΜΜΕ και είναι απίθανο να έχει μεγάλη δημοσιότητα στην Ευρώπη. Τα γεγονότα βρίσκονται σε τέτοια σύγκρουση με τη θέση της Δύσης ώστε η Λευκή Βίβλος να είναι γι’ αυτήν πηγή πολύ μεγάλης αμηχανίας.
Η σφαγή Ουκρανών με διαταγές της Ουάσιγκτον από την κυβέρνηση ανδρεικέλων στο Κίεβο έχει σημαντικά επιδεινωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, δημιουργώντας περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες που προστρέχουν στη Ρωσία για προστασία από βομβαρδισμούς από αεροπλάνα, πυροβολικό και τάνκς, εναντίον κατοικιών αμάχων.
Κάθε προσπάθεια της Ρωσίας να φέρει την Ουάσιγκτον, την Ε.Ε. και το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική λύση απέτυχε.
Η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για διευθέτηση. Αναστατωμένη από την εξάρτηση των υποτακτικών της στο ΝΑΤΟ από την ρωσική προμήθεια ενέργειας και τις αυξανόμενες οικονομικές σχέσεις Ρωσίας και Ευρώπης, η Ουάσιγκτον επιδίδεται, μέσω των εντολοδόχων της στο Κίεβο, στη σφαγή πολιτών του ανατολικού και νοτίου τμημάτων της σημερινής Ουκρανίας, που άλλοτε αποτελούσαν τμήμα της Ρωσίας.
Η Ουάσιγκτον διακήρυξε ότι αυτοί οι πολίτες είναι «τρομοκράτες» και προσπαθεί να αναγκάσει τη Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά για να τους προστατέψει. Η προστατευτική επέμβαση της Ρωσίας θα καταγγελλόταν τότε από την Ουάσιγκτον ως «εισβολή» και «προσάρτηση». Η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιούσε αυτή την προπαγάνδα, που θα «παίζονταν» από τα δυτικά ΜΜΕ, για να πιέσει την Ευρώπη να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι κυρώσεις θα πετύχαιναν να καταστρέψουν τις υπάρχουσες οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.
Η Ουάσιγκτον δεν σημείωσε επιτυχία με την επιβολή κυρώσεων, επειδή, παρά την προθυμία των συνεργατών της, όπως η Μέρκελ, τα επιχειρηματικά συμφέροντα στη Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία είναι εναντίον των κυρώσεων. Η Ουάσιγκτον ελπίζει πως αναγκάζοντας την Ρωσία να επέμβει, θα μπορέσει να την δαιμονοποιήσει αρκετά και να φιμώσει τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά συμφέροντα με την προπαγάνδα.
Για να εξουδετερώσει το παιχνίδι της Ουάσιγκτον, ο Πούτιν ζήτησε από την ρωσική Βουλή να άρει την εξουσιοδότησή της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς προέδρους Κλίντον, Μπους και Ομπάμα, ο Πούτιν δεν διεκδικεί το εξουσιαστικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί στρατιωτικές δυνάμεις χωρίς την εξουσιοδότηση της νομοθετικής εξουσίας.
Η απάντηση της Ουάσιγκτον στην διαλλακτικότητα του Πούτιν είναι να αυξήσει την σφαγή των αμάχων πολιτών, ενώ παράλληλα να διαψεύδει ότι συμβαίνει τέτοια σφαγή. Η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να αρνείται την ύπαρξη της σφαγής για την οποία ευθύνεται, μολονότι όλοι γνωρίζουν ότι το Κίεβο δεν θα τολμούσε να τα βάλει με τη Μόσχα χωρίς την στήριξη της Ουάσιγκτον.
Ο Πούτιν υπολογίζει ότι τα ευρωπαϊκά οικονομικά συμφέροντα θα επιβληθούν στα σκυλάκια του καναπέ της Ουάσιγκτον (σ.σ. εννοεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς). Αυτός είναι ένας φέρελπις και αισιόδοξος υπολογισμός, αλλά η Ουάσιγκτον δουλεύει ήδη για να υπονομεύσει την αντίσταση των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών συμφερόντων. Χρησιμοποιώντας μαγειρευμένες κατηγορίες έκλεψε 9 δισεκατομμύρια δολάρια από την μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας επειδή είχε δοσοληψίες με χώρες που δεν εγκρίνει (την Κούβα και το Σουδάν).
Αυτό ήταν η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις της. Είπε μάλιστα στη Γαλλία ότι το πρόστιμο θα μπορούσε να μειωθεί ή και να ακυρωθεί αν η Γαλλία έσπαγε το συμβόλαιό της με τη Ρωσία για την τη προμήθεια των δυο ελικοπτεροφόρων Mistral. Ετοιμάζονται και άλλες τέτοιες ενέργειες κατά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, με σκοπό να τις εκφοβίσουν ώστε να πάψουν να αντιτίθενται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η αλαζονεία της Ουάσιγκτον ότι μπορεί να αποφασίζει με ποιόν μια γαλλική τράπεζα μπορεί να συναλλάσσεται είναι εκπληκτική. Περισσότερο εκπληκτικό όμως είναι ότι η Γαλλία και η τράπεζα αποδέχονται τέτοια αλαζονεία και καταπάτηση της γαλλικής κυριαρχίας. Η γαλλική αποδοχή της ηγεμονίας της Ουάσιγκτον δείχνει ότι ένας κίνδυνος του υπολογισμού του Πούτιν είναι πως ποντάρει στο ότι τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα υπερισχύσουν του στρατηγικού συμφέροντος της Ουάσιγκτον.
Ο άλλος κίνδυνος στους υπολογισμούς του Πούτιν είναι ότι υποχωρώντας και ανεχόμενος την σφαγή των αμάχων από την Ουάσιγκτον καθίσταται συνένοχος των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος που η Ουάσιγκτον διαπράττει. Όσο περισσότερο συνεχίζεται η σφαγή τόσο περισσότερο συνένοχη γίνεται η ρωσική κυβέρνηση.
Επιπλέον η πάροδος του χρόνου επιτρέπει στο Κίεβο να ενισχύει τις δυνάμεις του και στο ΝΑΤΟ να εφοδιάζει αυτές τις δυνάμεις με φονικότερα όπλα. Μια ρωσική επέμβαση, πολύ προηγουμένως θα είχε μιαν εύκολη επιτυχία, γίνεται πιο απαιτητική και χρονοβόρα όσο αυξάνουν οι δυνάμεις του Κιέβου.
Η μαριονέτα της Ουάσιγκτον στο Κίεβο κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να συμβιβασθεί με οποιαδήποτε συμφέροντα της Μόσχας ή με οποιαδήποτε αντίθεση των ουκρανικών επαρχιών στις ακραίες αντιρωσικές πολιτικές της κυβέρνησης ανθρωποειδών της Ουάσιγκτον, καθώς δεν παραδέχεται καμιάν ευθύνη για την κατάσταση, μέχρι πότε μπορεί ο Πούτιν να περιμένει την Μέρκελ ή τον Ολάντ να διαχωρίσουν τη θέση τους από της Ουάσιγκτον;
Η άλλη οδός για τον Πούτιν είναι να έρθει σε βοήθεια των Ουκρανών που υφίστανται την επίθεση. Ο Πούτιν θα μπορούσε να αποδεχθεί το αίτημα των επαναστατημένων επαρχιών να επανενωθούν με την Ρωσία, όπως έγινε με την Κριμαία, να διακηρύξει ότι το ανδρείκελο της Ουάσιγκτον, ο Ποροσένκο, είναι εγκληματίας πολέμου και να εκδώσει ένταλμα συλλήψεώς του και να στείλει τα ρωσικά στρατεύματα να αναμετρηθούν με τον στρατό του Κιέβου.
Εκτός της Δύσης αυτό θα καθιερώσει τον Πούτιν ως υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εντός της Δύσης θα ξεκαθαρίσει στους Ευρωπαίους υποτελείς της Ουάσιγκτον ότι οι συνέπειες της ευθυγράμμισής τους μαζί τους θα είναι να συρθούν σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία και, πιθανότατα, επίσης με την Κίνα. Και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτούς τους πολέμους.
Το συντομότερο ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί πως η λογικότητά του δεν βρίσκει ανταπόκριση στην Ουάσιγκτον. Η Ουάσιγκτον εκμεταλλεύεται την διαλλακτικότητα του Πούτιν για να εκθέτει τη Ρωσία.
Ο Πούτιν έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει τη σύγκρουση. Τώρα επιβάλλεται να κάνει το σωστό, όπως έκανε στη Γεωργία και στην Κριμαία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Οι ισλαμιστές είναι ήδη εδώ - Σήκωσαν σημαία των τρομοκρατών του ISIL στη Θήβα!

Φωτογραφία με αναρτημένη σημαία ισλαμιστών τζιχαντιστών δύο χιλιόμετρα έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας, σε υποσταθμό της ΔΕΗ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το defencenet.gr.
 
Μια φωτό που καταδεικνύει τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι χιλιάδες των λάθρο που αποβιβάζονται καθημερινά στα ελληνικά εδάφη κατευθυνόμενοι από τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα.
 
Η σημαία βρίσκεται σε περίοπτη θέση, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στην Θήβα, ώστε όλοι οι επιβάτες των τρένων να την αντικρύζουν, ενώ ο υποσταθμός της ΔΕΗ αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο.
 
Στην σημαία των ισλαμιστών υπάρχει η επιγραφή με λευκά γράμματα που αναγράφει : «Ένας είναι ο Θεός και ο Άγιος Μωάμεθ ο προφήτης του. Ορκιστείτε σε αυτόν».
 
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στην Τουρκία αφού οι φανατικοί ισλαμιστες της περιοχής σήκωσαν ισλαμική σημαία στο γνωστό τουρκικό θέρετρο της Αλικαρνασσού απέναντι από την Κω.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του αποκαλυπτικού άρθρου της τουρκικής εφημερίδας, Cumhurriyet, «Bodrum da IŞİD paniği», δηλαδή, «Πανικός Τζιχαντιστών στο Μπόντρουμ».
 
 
Αποδεικτικό στοιχείο, της τουρκικής στήριξης στους τζιχαντιστές είναι και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού FOCUS, (τουρκική εφημερίδα Taraf 7/7/2014), όπου αποκαλύπτεται ότι οι Τζιχαντιστές που τραυματίστηκαν στην διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων στην Συρία και στο Ιράκ, μεταφέρονται στην Τουρκία και νοσηλεύονται σε τουρκικά νοσοκομεία στις περιοχές του Kilis και του Hatay που βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας Συρίας και πολύ κοντά στα σύνορα Τουρκίας Ιράκ. Μετά δε την αποθεραπεία τους στέλνονται ξανά στα μέτωπα του πολέμου.
 
Η σημαία στην Θήβα είναι δήλωση, και μάλιστα βροντερή του τι έρχεται, αλλά κυρίως του τι βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δείτε ποιος απειλεί τον Καραμανλή, ΑΝ συσταθεί "Εξεταστική για τα 'Μνημόνια' "

Ο κύριος Παπανδρέου λένε τα ενημερωτικά sites απειλεί πως αν ο Σαμαράς υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση τότε αυτομάτως θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο 2006-2009 όταν υπήρξε αναθεώρηση του ελλείμματος. 
Και ρωτάμε εμείς τα στοιχεία του Σημίτη για το πώς μας έβαλαν στο Ευρώ θα τα δώσει; 
Τα στοιχεία για το πώς πρόδωσε την πατρίδα μας θα τα δώσει; 
Θα μας πει πώς χρήματα επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου γίνανε βίλες, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα κότερα; 
Για αυτά θα μιλήσει; 
Για τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. που τα μοιράζανε σε ΜΚΟ για προεκλογικές εκστρατείες θα μας πει για αυτά κάτι; ή 
Μήπως καλύτερα να μας αποκαλύψει για τα...
μαύρα ταμία του ΠΑΣΟΚ. Ή ακόμα καλύτερα να μας εξηγήσει τι έγινε με το χρηματιστήριο και τα χρήματα των ταμείων. 
Για τα δάνεια που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ από τα ταμεία για να πληρώνει υποχρεώσεις...
Τελικά, κύριε Παπανδρέου, αντί να απειλείτε κοιτάξτε να επιλέξετε κελί γιατί αυτό σίγουρα δεν θα το γλιτώσετε!!!

http://emprosdrama.blogspot.com

Θα δούμε Ελληνα πρωθυπουργό στη φυλακή;


Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η δικαστική έρευνα εναντίον του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προκάλεσε εντύπωση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πανίσχυρος την εποχή της προεδρίας του πρώην πρόεδρος, έφυγε από τα δικαστικά γραφεία ταπεινωμένος, ενώ ήδη οι αναλυτές των γαλλικών εκλογικών πραγμάτων συμφωνούν ότι
ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του για πανηγυρική επάνοδο στην πολιτική.

Η υπόθεση μου θύμισε τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν και τη δική του ταπείνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση της Νέας Υόρκης, που τον έσυρε με χειροπέδες ενώπιον των δημοσιογράφων. Αρκετοί τότε ισχυρίστηκαν ότι η υπόθεση στήθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί, επειδή ο Στρος Καν βρισκόταν στο τελικό στάδιο λήψης της απόφασης για να αντιμετωπίσει τον τότε πρόεδρο στις εκλογές. Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ εγκατέλειψε την πολιτική και ο Σαρκοζί έχασε από έναν άχρωμο και, όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα, κακό πρόεδρο. Ο Φρανσουά Ολάντ ασχολείται περισσότερο με τους περιστασιακούς έρωτές του και έχει αφήσει στον αυτόματο πιλότο τη Γαλλία και την οικονομία της.

Ενας βρώμικος κόσμος είναι ο πολιτικός και ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό, δεδομένης της στάσης της πλειονότητας των πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας δεν νομίζω ποτέ ότι θα νιώσουμε την ευχαρίστηση και τη μεγάλη ικανοποίηση να γίνουμε μάρτυρες της σύλληψης και καταδίκης όσων ευθύνονται γι’ αυτήν την άνευ προηγουμένου τραγωδία του ελληνικού λαού. Το αυτί των πολιτικών δεν… ιδρώνει, διότι η αλληλοκάλυψη είναι μία τέχνη που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Θεωρούν ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για όλους, και η αλήθεια είναι ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας, ακόμα και τώρα που βρίσκεται ταπεινωμένος στη φυλακή, δεν κάρφωσε κανέναν από το παλιό ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας προφανώς ότι οι άγραφοι νόμοι της πολιτικής είναι χειρότεροι από αυτούς της ιταλικής μαφίας.

Ο κ. Πάγκαλος, που είχε εκστομίσει τη φράση ότι «την (ελληνική) σημαία θα την πάρουν οι άνεμοι», προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες σ’ όλους μας με τον αστήρικτο ισχυρισμό ότι «μαζί τα φάγαμε». Οι πολιτικοί είναι αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και εύχομαι να έχουμε και εμείς την τύχη να δούμε πρωθυπουργό στο γραφείο του ανακριτή και στη συνέχεια στη φυλακή. Θα είναι για όλους μας μία ευτυχισμένη ημέρα…

Πηγή: mignatiou.com

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολόκληρη η έκθεση που στέλνει στο σκαμνι την συμμορία του μνημονίου!

παπανδρεου τεραςΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Ολόκληρη η έκθεση, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στην RealNews. Τεράστιες οι ευθύνες πλέον όσων καλύπτουν την συμμορία Παπανδρέου.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η «ΠΟΡΤΑ» ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Η ιστορία δεν πρέπει να παραχαράζεται, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Αυτό που έγινε με το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 αποτελεί μια ωμή παραχάραξη της αλήθειας και αποτέλεσε το πρελούδιο για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης και η δομή της Ελληνικής κοινωνίας. Η τρόικα μαζί με το ΔΝΤ δεν ήταν απαραίτητο να έλθουν και να διαφεντεύουν για χρόνια την οικονομική ζωή της Ελλάδας. Το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα Δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό τα επέτειναν, αλλά διαχειρίσιμα στο πλαίσιο μια αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό και την παραγωγική βάση της χώρας.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1
ΕΛΣΤΑΤ ΠΙΝΑΚΑΣ 1
Στον πίνακα 1 βλέπουμε τρεις διαφορετικές μετρήσεις του ελλείμματα για το 2009 και πως αυτό αυξήθηκε μέσω διαδοχικών αναθεωρήσεων. Επίσης αναφέρονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού του έτους εκείνου τα οποία υπέστησαν παραποίηση. Η πρώτη στήλη έχει τα νούμερα που προϋπολογισμού του 2009, όπως είχαν προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Σταθεροποίηση και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2009, δηλαδή πέντε μήνες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στην Βουλή. Στη δεύτερη στήλη αναφέρονται τα κονδύλια όπως τα αναθεώρηση το ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2009 στην έκθεση του προϋπολογισμού για το 2010. Η τρίτη στήλη περιέχει τα τελικά πραγματοποιηθέντα νούμερα του προϋπολογισμού του 2009, όπως τα είχε εκ νέου αναθεωρήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2010 με την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2011. Στην 4η στήλη καταγράφονται οι διαφορές μεταξύ του ΠΣΑ και της εκτίμησης για τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2009, ενώ στην 5η και τελευταία στήλη έχουμε πλέον τα τελικά νούμερα του προϋπολογισμού του 2009 με πραγματοποιηθέντα στοιχεία.
Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται λόγω:
  1. Της μείωσης των εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 10 δις € μεταξύ ΠΣΑ και εκτιμήσεων και επί πλέον άλλων 712 εκ. € μεταξύ εκτίμησης και πραγματοποίησης. Συνολικά δηλαδή τα καθαρά έσοδα του 2009 μειώθηκαν κατά 10,7 δις €.
  2. Υπέρμετρη επίσης είναι και η αύξηση στις δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού. Μεταξύ ΠΣΑ και εκτιμήσεων ανέβηκαν κατά 4,6 δις €, ενώ μεταξύ εκτιμήσεων και πραγματοποιήσεων ανέβηκαν κατά 1 δις € επί πλέον. Συνολικά δηλαδή αυξήθηκαν κατά 5,6 δις €.
  3. Το ίδιο συμβαίνει και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Μεταξύ ΠΣΑ και πραγματοποιήσεων η συνολική πτώση στα έσοδα είναι 1,7 δις €, ενώ οι δαπάνες διογκώνονται κατά 788 εκ. €.
  4. Στα εξοπλιστικά προγράμματα οι δαπάνες αυξάνονται κατά 657 εκ. €, μεταξύ ΠΣΑ και εκτιμήσεων, αλλά μετριάζεται η αύξηση κατά 230 εκ. € στο στάδιο πραγματοποιήσεων.
  5. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πτώση του περισσεύματος στο οικονομικό αποτέλεσμα των ΟΤΑ, Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπών Νομικών Προσώπων, που παραδοσιακά βελτίωνε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Το περίσσευμα από πρόβλεψη 6,6 δις € στο ΠΣΑ αναθεωρήθηκε ως εκτίμηση επί ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2009 σε κάτω από 2 δις €. Στο τέλος του 2010, όταν κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2011 το ήδη μικρότερο περίσσευμα μετατρέπεται σε έλλειμμα της τάξης των 2,4 δις €! Για πρώτη φορά στους προϋπολογισμούς του κράτους γίνεται τέτοιου μεγέθους αναθεώρηση.
Το αποτέλεσμα των επανειλημμένων αναθεωρήσεων στα σημαντικότερα κονδύλια του προϋπολογισμού (μαζί με άλλα μικρότερα) δημιούργησαν μια εκρηκτική αύξηση του ελλείμματος του 2009 που από μονοψήφιο νούμερο ως ποσοστό του ΑΕΠ επί ΝΔ, έγινε διψήφιο και το μεγαλύτερο της ΕΕ την εποχή εκείνη. Δηλαδή, από 3,7% επί του ΑΕΠ όταν δημοσιοποιήθηκε το ΠΣΑ και 6% όταν αναγγέλθηκε στην Eurostat την 1 Οκτωβρίου 2009 ως τελική πρόβλεψη προτού αποχωρήσει η ΝΔ από την εξουσία, το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ αρχικά σε 12,7% και τελικά σε 15,4% επί του ΑΕΠ. Όπως θα δούμε μάλιστα στη συνέχεια της ανάλυσης το τελευταίο αυτό νούμερο με συνεχείς αλχημείες επί κάθε μεγέθους που θα μπορούσε να το διογκώσει έφτασε σχεδόν το 16%!
Α. Η είσοδος του ΔΝΤ στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας ήταν προσυμφωνημένη
Όταν ήλθε στην εξουσία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου στις αρχές Οκτωβρίου του 2009, ο στόχος της οικονομικής πολιτικής της ήταν να δραματοποιηθεί η κατάσταση των Δημόσιων οικονομικών σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνουν αποδεκτά από την Ελληνική κοινωνία νέα σκληρά μέτρα. Η οποιαδήποτε δηλαδή εφαρμογή ήπιας προσαρμογής της οικονομίας σε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στην σταδιακή μείωση των Δημόσιων ελλειμμάτων και του χρέους, απορρίφτηκε από την τότε κυβέρνηση. Αντίθετα επιλέχθηκε η άμεση και βίαιη προσαρμογή της οικονομίας και της κοινωνίας. Στόχος ήταν η μείωση των εισοδημάτων και γενικότερα του κόστους παραγωγής στον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κατάσταση εσωτερικής υποτίμησης και άνοδο της ανταγωνιστικότητας, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είχε αυτόνομη νομισματική πολιτική και δεν μπορούσε να επηρεάσει την ισοτιμία του ευρώ. Την εμπειρία για εφαρμογή μιας τέτοιας συνταγής βέβαια, την είχε το ΔΝΤ.
Στην αντίληψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, λόγω της Αμερικανικής του κουλτούρας, δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός ότι η λύση του ΔΝΤ ήταν επιβεβλημένη. Πρόβλημα ήταν το κατά πόσον η ΕΕ θα δεχόταν μια τέτοια επιλογή, εφόσον ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκχωρηθεί εξουσίας στο ΔΝΤ προκειμένου να αναμειχθεί στα οικονομικά της Ευρωζώνης. Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης επί χρόνια δυσφορούσαν στην πιθανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα Ευρωπαϊκά οικονομικά ζητήματα εφόσον θεωρείτο ότι οι συνταγές του δεν ήταν συμβατές σε μια Ευρώπη ώριμων κοινωνών, κοινό νόμισμα και υψηλό βιοτικό επίπεδο.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε αρχικά μια βολιδοσκόπηση των διαθέσεων του κ. Ντομινίκ Στρος Σκαν που ηγείτο του ΔΝΤ. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τέθηκε εκ μέρους του ΔΝΤ ως προαπαιτούμενο να εμπλακεί στο σχέδιο και η ΕΕ, εφόσον ήταν γνωστές οι αντιρρήσεις των ηγετών της. Η μυστική επικοινωνία Παπανδρέου με το ΔΝΤ, ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστή αργότερα και καυτηριάστηκε από όλη την τότε αντιπολίτευση, ενώ διατυμπανήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 ο Παπανδρέου είχε αρχίσει να προσχεδιάζει την ένταξη της χώρας στην «μέγγενη» του ΔΝΤ, ενώ για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης εμφατικά το απέρριπτε[1].

[1]SKAIΔημοσίευση: 20/02/2011 ( http://www.skai.gr/news/politics/article/163396/o-g-papandreou-eihe-zitisei-apo-to-2009-paremvasi-tou-dd-/). Τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μόλις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αν και δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», την αποκάλυψη έκανε ο Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ του ιδιωτικού γαλλικού καναλιού Canal+.  Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης.
ΤΑ ΝΕΑ:Δημοσίευση16/05/2014 (http://www.tanea.gr/news/politics/article/5121313/nt-stros-kan-epibalame-sthn-ellada-mia-apolytws-anypoforh-politikh/ ). Για την «επιβολή μιας ανυπόφορης πολιτικής» στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, σε εκπομπή που μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης η γαλλική δημόσια τηλεόραση εν όψει των ευρωεκλογών. Θυμάται ο Στρος-Καν ότι ο Παπανδρέου του τηλεφώνησε και του είπε πως η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα σχέδιο βοήθειας από το ΔΝΤ. Ο Στρος-Καν του ζήτησε να επικοινωνήσει πρώτα με του ευρωπαίους ομολόγους του «ώστε να είσαι σίγουρος ότι συμφωνούν να ασχοληθεί το ΔΝΤ με την Ελλάδα».

Β. Πως φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 από πλευράς δαπανών και εσόδων
Η προτροπή του Στρος Σκαν ότι δεν θα ήταν δυνατή η εμπλοκή του ΔΝΤ στα Δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, αν δεν πειθόταν η ΕΕ να το επιτρέψει και παράλληλα να συμμετάσχει, έγινε ο νέος στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Έτσι, από το τελευταίο τρίμηνο του 2009, η νέα κυβέρνηση επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου παραποίηση των στοιχείων του τρέχοντος ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης, αποβλέποντας να το αυξήσει αμφίπλευρα μέσω της μείωσης των εσόδων και αύξησης των δαπανών. Η μεθόδευση παραποίησης των Δημόσιων οικονομικών έγινε κυρίως μέσω της αύξησης των δαπανών του τελευταίου τριμήνου του 2009, της μετακύλισης εσόδων από το 2009 στο 2010, της μεταφοράς δαπανών που έπρεπε να γίνουν το 2010 στο 2009, και πάνω απ’ όλα με την αλλαγή των κανόνων της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με το οικονομικό αποτέλεσμα των ΟΤΑ, ΟΚΑ, ΝΠΔΔ και ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ τα οποία προστέθηκαν στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Β 1. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΧΡΕΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ
Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 πληρώθηκαν χρέη προς τα νοσοκομεία ύψους 1.502 εκ. €, ενώ στον προϋπολογισμό του 2009 δεν είχε προβλεφθεί η σχετικά δαπάνη. Μάλιστα, εξ αυτού του ποσού, κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες προτού κλείσει το ημερολογιακό έτος, αποφάσισε ο υπουργός των Οικονομικών να εκταμιεύσει 1.198 εκ. €[1] προς τα νοσοκομεία. Η πράξη εκταμίευσης του ποσού αυτού έγινε χωρίς την αναγκαία διαπραγμάτευση, που σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν είχε οδηγήσει σε έκπτωση και περιορισμό των οφειλών. Το 2005, για παράδειγμα, η έκπτωση που είχε επιτύχει το Δημόσιο από οφειλές προς τα νοσοκομεία ύψους 2,5 δις €, ήταν 5%. Επομένως, πάνω στην πρεμούρα να αυξηθούν οι δαπάνες και το έλλειμμα του 2009 προτού κλείσει η οικονομική χρήση, η κυβέρνηση άφησε τότε να χαθούν κάποια 75 εκ. € από έκπτωση που δικαιούτο.
Από λογιστικής πλευράς η εξόφληση μέρους των χρεών προς τα νοσοκομεία αφορούσε τα 5 προηγούμενα έτη, 2005-2009, και όχι ΜΟΝΟ το 2009. Δεν υπήρχε επομένως δημοσιονομικός λόγος να φορτωθούν όλες οι δαπάνες σε ένα έτος, το 2009. Η «μαγειρική» των αριθμών βέβαια δεν σταματά εδώ. Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2010, καταγράφεται ότι η εκτιμώμενη δαπάνη προς εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων το 2009 ήταν ακόμα μεγαλύτερη, 2200 εκ. €. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο στον προϋπολογισμό του 2011 και όταν τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 ήταν πλέον απολογιστικά, η δαπάνη που καταχωρήθηκε για την εξόφληση χρεών προς τα νοσοκομεία αλλάζει ξανά και γίνεται 611 εκ. €, ενώ 815 εκ. € καταχωρούνται στο 2010, και αναφέρεται επίσης ένα ανεξόφλητο ποσό 450 εκ. €.
Τι σημαίνουν όλες αυτές οι λογιστικές αλχημείες και το πήγαινε-έλα με τα χρέη προς τα νοσοκομεία;
  1. Ότι μια βεβιασμένη εκταμίευση 1.502 εκ. € έγινε στο τέλος του 2009 καθαρά για λόγους να αυξηθεί το έλλειμμα του έτους.
  2. Στη συνέχεια φαίνεται ότι το έλλειμμα του 2009 δεν έφτασε στο μέγεθος που ήθελε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το κονδύλι να αυξηθεί περεταίρω στα 2.200 εκ. €.
  3. Μετά βέβαια από 12 μήνες «περίσκεψης», στο τέλος του 2010 όταν κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2011, η κυβέρνηση Παπανδρέου αναμόρφωσε εκ νέου τα νούμερα και αποφάσισε να βάλει 611 εκ. € στο έλλειμμα του 2009 και 815 εκ. € στο έλλειμμα του 2010, αφήνοντας και ένα «φέσι» για τις επόμενες γενεές, ύψους 450 εκ. €.
Β 2. ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Οι προϋπολογισμένες δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπ. Εθνικής Άμυνας το 2009 ήταν 2.200 εκ. €. Το κονδύλι αυτό αναθεωρήθηκε τον Απρίλιο του 2009 στο ΠΣΑ και έγινε 2500 εκ. €. Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό ότι οι εξοφλήσεις προς τις πολεμικές βιομηχανίες των χωρών της Δύσης ήταν ελαστικές ως προς τον χρόνο πληρωμής, αντί η δαπάνη να παραμείνει στο αναθεωρημένο ποσό των 2.500 εκ. €, η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να το ανεβάσει στα 3.157 εκ. €[2]. Συνεπώς η κατά 657 εκ. € υπέρβαση της δαπάνης ήταν αδικαιολόγητη και δείχνει ότι μοναδικός σκοπός ήταν να αυξηθεί το έλλειμμα του 2009.

[1] Βλέπε στοιχεία ΓΛΚ κρατικός προϋπολογισμός 2009, πορεία εκτέλεσης, αριθμός δελτίου 12
[2]Εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού 2010, σελίδα 52
Β 3. ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ 2009
Με την ψήφιση του νόμου 3808/10.12.2009 στο τέλος του έτους «έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις», ο δημόσιος προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 1 δις €.
Αν το υπ. Οικονομικών ακολουθούσε την νομιμότητα του ψηφισμένου προϋπολογισμού για το 2009 και δεν στόχευε στην παραπέρα επιβάρυνση του ελλείμματος για το συγκεκριμένο έτος, δεν θα προχωρούσε σε επιμερισμό του ποσού αυτού σε δύο έτη (το 2009 και το 2010), εφόσον η εκταμίευση του επιδόματος άρχιζε το 2010. Έτσι, το έλλειμμα του 2009 φούσκωσε για μια ακόμα φορά κατά 500 εκ. €.
Β 4. ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Σε μια πλειάδα από δαπάνες η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε τα «ρέστα» της και τις αύξησε όσο μπορούσε το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Οι δαπάνες αυτές αναφέρονται σε μεταβιβαστικές πληρωμές, επιχορηγήσεις, λειτουργικά έξοδα, προμήθειες, σύνθετες δαπάνες, παροχές και οδοιπορικά. Η ηθελημένη υπέρβαση τους είχε σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 κατά 822 εκ. €.
ΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΕΛΣΤΑΤ ΠΙΝΑΚΑΣ 2
Στον πίνακα 2 αναλύεται η πορεία έξι συγκεκριμένων δαπανών που είναι συνήθεις και επαναλαμβανόμενες σε όλους τους προϋπολογισμούς του κράτους. Στον πίνακα αναφέρονται οι πραγματοποιήσεις δαπανών στο 9μηνο του 2009, επίσης για το τελευταίο 3μηνο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, όπως και για το σύνολο του έτους. Από την σύγκριση του μηνιαίου ρυθμού δαπανών μεταξύ 9μήνου και 3μήνου βλέπουμε για παράδειγμα ότι οι δαπάνες σε επιχορηγήσεις και μεταβιβαστικές πληρωμές, που την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος έτρεχαν με ένα ρυθμό 1.531 εκ. € ανά μήνα, επιταχύνονται το τελευταίο 3μηνο και φτάνουν τα 1.918 εκ. € ανά μήνα. Επομένως, λόγω αυτής της αύξησης δαπανώνται 386 εκ. € περισσότερα από ότι έδειχνε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο 9μηνο. Η ίδια τακτική ακολουθείται στις λειτουργικές δαπάνες, με 109 εκ. € πέραν του κανονικού, 99 εκ. € για τις προμήθειες και το ίδιο ποσό για τις σύνθετες δαπάνες. Η τακτική αυτή ακολουθείται επίσης στην περίπτωση των πρόσθετων παροχών και τα οδοιπορικά. Με την μέθοδο της υπέρμετρης αύξησης των συγκεκριμένων δαπανών τους τελευταίους μήνες του έτους, τελικά πέτυχε το υπ. Οικονομικών να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 με ένα πρόσθετο ποσό 822 εκ. €.
Β 5. ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΔΥΣΕΩΝ
Τα χρήματα που διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών του Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) προέρχονται κυρίως από εισροές εσόδων από την ΕΕ στα οποία προστίθενται και άλλα εγχώρια ίδια έσοδα, και από τα ταμεία του κρατικού προϋπολογισμού (δηλαδή χρήματα των φορολογουμένων). Το άθροισμα των πηγών αυτών αποτελούν το σύνολο της δαπάνης η οποία διατίθεται προκειμένου να γίνουν οι Δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές του κράτους.
ΠΙΝΑΚΑΣ 3
ΕΛΣΤΑΤ ΠΙΝΑΚΑΣ 3
Στον πίνακα 3 αναφέρονται οι εισροές χρημάτων από το 2007 έως και το 2010, που προέρχονται από τα διάφορα Κοινοτικά ταμεία (έσοδα από ΕΕ) και άλλα εγχώρια έσοδα. Επίσης αναφέρεται το σύνολο της δαπάνης που πραγματοποιήθηκε προς κάλυψη ΠΔΕ για την ίδια περίοδο και το έλλειμμα μεταξύ εσόδων και δαπανών. Στην τελευταία γραμμή του πίνακα έχει υπολογιστεί το ποσοστό του συνόλου των δαπανών για Δημόσιες επενδύσεις που καλύπτεται από τις εισροές χρημάτων από τα ταμεία της ΕΕ και τα ίδια έσοδα. Όλα τα στοιχεία είναι απολογιστικά (δηλαδή αποτελούν πραγματοποιήσεις), ενώ για το 2009 αναφέρονται επίσης οι προϋπολογισμένοι στόχοι του ΠΔΕ. Στις τρεις στήλες στο τέλος του πίνακα υπολογίζονται οι διαφορές μεταξύ στόχων και πραγματοποιήσεων από το 2008 έως το 2010. Αυτές φανερώνουν τον στόχο, με αλχημείες στην υστέρηση εσόδων και αύξηση των δαπανών να επιβαρυνθεί το έλλειμμα του 2009 ώστε να εμφανιστεί αντίστοιχα βελτίωση στο έλλειμμα του 2010.
Ιστορικά, οι εισροές χρημάτων από την ΕΕ μαζί με τα ίδια έσοδα, αποτελούσαν πάνω από το μισό χρηματικό ποσό που διατίθετο για τις δαπάνες του ΠΔΕ. Το 2007 τα έσοδα αυτά αντιστοιχούσαν στο 55,3% των δαπανών και το 2008 στο 52,1%. Λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική συγκυρία μεταξύ 2007 και 2008, για το 2009 είχε προϋπολογιστεί τα έσοδα να πέσουν στο 42% του συνόλου των χρήματα που θα δαπανώντο στο ΠΔΕ. Απολογιστικά όμως βλέπουμε ότι η σχέση εσόδων προς σύνολο δαπανών, από στόχο 42% έπεσε στο 21,3%. Δηλαδή τα χρήματα που τελικά απορροφήθηκαν κυρίως από τα Κοινοτικά ταμεία το 2009 και εποχικά αυτό συμβαίνει το τελευταίο 3μηνο κάθε έτους, ήταν κάτω από τα μισά από ότι το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, το σύνολο των δαπάνες για το ΠΔΕ παρέμεινε σε παρόμοιο υψηλό επίπεδο όπως το προηγούμενο έτος (9.588 εκ. € το 2009 σε σχέση με 9.624 εκ. € το 2008). Επομένως, το έλλειμμα του ΠΔΕ ανέβηκε στο πρωτοφανές ποσό των 7,5 δις €.
Η τεράστια πτώση των εσόδων μέσα στο 2009 (ίση με 2.830 εκ. € από ΕΕ και 146 εκ. € από ίδια έσοδα) δεν αντισταθμίστηκε από κάποια μείωση των δαπανών ενώ η πρόβλεψη του προϋπολογισμού έθετε ένα πλαφόν 8,8 δις €. Αντίθετα οι δαπάνες επιταχύνθηκαν το τελευταίο τρίμηνο και από 7,8 δις € πού ήταν στο 7μηνο, έφτασαν στο τέλος του έτους τα 9,6 δις €, δηλαδή στην διάρκεια του τελευταίου 3μήνου αυξήθηκαν κατά 1,8 δις €. Η υπέρβαση του προϋπολογισμού του 2009, παρά το γεγονός ότι στις δαπάνες είχε τεθεί ο στόχος των 8,8 δις, δεν έπρεπε να γίνει. Με άλλα λόγια ηθελημένα προστέθηκε στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ένα ποσό της τάξης τουλάχιστον των 800 εκ. €.
Όπως και να αξιολογήσει κανείς τις κινήσεις εσόδων και δαπανών στο ΠΔΕ, οι μεταθέσεις εσόδων και δαπανών που έγιναν στα έτη 2009 και 2010 «βγάζει μάτι» και αποτελεί απόδειξη ενός κεντρικού σχεδιασμού να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 με κάθε τρόπο.

Β 6. ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ
Ουδέποτε στο παρελθόν το υπουργείο Οικονομικών ήταν τόσο «γαλαντόμο» στις επιστροφές φόρων, όσο στο τέλος του 2009. Ενώ είχε προϋπολογιστεί μέσα στο 2009 να επιστραφούν φόροι της τάξης των 3.300 εκ €, το τελικό ποσό των επιστροφών έφτασε τα 4.952 εκ. €, δηλαδή 1,6 δις € περισσότερο. Οι επιστροφές όμως φόρων αδειάζουν τα ταμεία του κράτους και αυξάνουν το έλλειμμα. Στο παρελθόν οι κυβερνήσεις είχαν σαν κανόνα να επιστρέφουν φόρους σε αναλογία με τα έσοδα. Το ποσοστό των επιστροφών ήταν γύρο στο 5% επί των εσόδων (βλέπε σχήμα 1). Ο κανόνας αυτός δεν ήταν θεσμοθετημένος και ο εκάστοτε υπουργός των Οικονομικών μπορούσε να βοηθά τον ιδιωτικό τομέα με περισσότερες επιστροφές φόρων, εφόσον υπήρχε στενότητα ρευστότητας στην οικονομία.

ΕΛΣΤΑΤ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΩΝ 2009Μόλις φάνηκαν τα πρώτα σημάδια ύφεσης το 2008, η κυβέρνηση της ΝΔ χαλάρωσε τον κανόνα και επέστρεψε μέσα στο έτος φόρους ίσους με το 6,6% των εσόδων, ή 3.654 εκ. €. Η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και το 2009 όπου μέχρι τον Σεπτέμβριο οι επιστροφές φόρων είχαν ξεπεράσει τους ετήσιους στόχους και έφτασαν τα 3.462 εκ. €[1], ή το 6,5% των εσόδων (όπως διαμορφώθηκαν στο τέλος του έτους). Σε μια εποχή που τα Δημόσια οικονομικά δεν είχαν αντοχές και το έλλειμμα διευρυνόταν, η χρηστή διαχείριση των Δημόσιων οικονομικών υπαγορεύει ότι οι εκροές εσόδων υπό την μορφή επιστροφών φόρων δεν έπρεπε να ξεπεράσουν έστω το 7% των συνολικών εσόδων, ή τα 3.750 εκ. € μέχρι το τέλος του έτους.

[1] Βλέπε μηνιαίες εκδόσεις ΓΛΚ, πορεία εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού 2009, αριθμός δελτίου 9
Αντίθετα, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 οι επιστροφές φόρων επιταχύνθηκαν πέρα από κάθε λογική, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν το διάστημα αυτό πρόσθετες εκροές από τα ταμεία του κράτους της τάξης του 1,5 δις €. Το τελικό λοιπόν ποσό που επεστράφη μέσα στο έτος στους δικαιούχους με τις «συνοπτικές» διαδικασίες του τελευταίου τριμήνου ήταν 4.952 εκ. €, ενώ το συνολικό ποσό δεν θα έπρεπε να είχε υπερβεί τα 3.750 εκ. €. Επομένως, λόγω της υπέρμετρης αύξησης στις επιστροφές φόρων το έλλειμμα του 2009 επιβαρύνθηκε κατά 1,2 δις € πέραν από ότι η σωστή δημοσιονομική διαχείριση επιβάλει. Παράλληλα, ο κανόνας επιστροφών φόρων, από το 5% έως 6,6% που είχε παγιοποιηθεί στο παρελθόν, εκτινάχτηκε στο 9,3% των εσόδων.
Β 7. ΗΘΕΛΗΜΕΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Σημαντική μείωση στα έσοδα του 2009 αποτέλεσε η απόφαση της νέας κυβέρνηση να αλλάξει την οικονομική πολιτική από περιοριστική που επιβάλλετο και είχε προαναγγελθεί προεκλογικά από την ΝΔ, σε «λεφτά υπάρχουν». Πάγωσε την νομοθεσία περί τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων -εσκεμμένα την μετέθεσε για αργότερα- με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια απώλεια εσόδων της τάξης των 800 εκ. € τουλάχιστον[1]. Επίσης στα λαχεία είχε προωθηθεί υπουργική απόφαση να μπει ένα 10% φόρος από το πρώτο ευρώ και να επεκταθεί αυτό σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ενώ ταυτόχρονα μπήκε στο ψυγείο η ενεργοποίηση του Ξυστού λαχείου (εκτιμώμενη συνολική απώλεια εσόδων τουλάχιστον 500 εκ. €). Παράλληλα, η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 μεταφέρθηκε στο 2010 με απώλεια εσόδων τουλάχιστον 350 εκ. €, ενώ η μη-εφαρμογή του μέτρου της φορολόγησης των σκαφών αναψυχής και η εφάπαξ εισφορά στα σκάφη υπολογίζεται σε απώλεια τουλάχιστον 50 εκ. €. Συνολικά, επομένως, από τις πηγές αυτές ηθελημένα χάθηκαν έσοδα της τάξης των 1700 εκ. €, με ανάλογη διεύρυνση του ελλείμματος του 2009.
Γ. Πρόσθεσαν ανύπαρκτα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΟΚΑ & ΝΠΔΔ στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Τον Απρίλιο του 2010 δημοσιεύτηκε από την Eurostatη εκτίμηση του ελλείμματος του 2009, η οποία ουσιαστικά έβαλε την «σφραγίδα» της ότι μετά την τελική επεξεργασία των στοιχείων το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης δεν θα υφίστατο αλλαγές μεγαλύτερες του 0,5% του ΑΕΠ. Έξι μήνες αργότερα όμως, η Eurostat πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το 0,5%. Δέχτηκε την νέα αύξηση του ελλείμματος του 2009, που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και ήταν κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ πάνω από ότι είχε εκτιμηθεί τον Απρίλιο του 2009, παρά του ότι μεγάλες αναθεωρήσεις σαν αυτή είναι αντίθετες με τον γενικά αποδεκτό Κώδικα Στατιστικών Πρακτικών. Έτσι, από 12,7% που είχε αρχικά επισημοποιηθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το έτος 2009 (στην έκθεση του προϋπολογισμού για το 2010), αυξήθηκε στη συνέχεια στο 15,4% του ΑΕΠ στην έκθεση του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011.
Η μεγαλύτερη παραποίηση του αληθινού ελλείμματος του έτους 2009 έγινε μέσω του ισοζύγιο των ΟΤΑ, ΟΚΑ και λοιπών ΝΠΔΔ. Το ισοζύγιο αυτό, δηλαδή η διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων τους, ήταν θετικό και επί χρόνια συνέτεινε στο να βελτιώνεται η συνολική εικόνα του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης. Όμως, σε μια εμφανή προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας, το περίσσευμα των οργανισμών αυτών μετατράπηκε σε έλλειμμα και έτσι επιβαρύνθηκε το έλλειμμα του 2009 κατά 9 δις €! Στην παραποίησης της αλήθειας συμμετείχε και ένα αμφισβητούμενοέλλειμμα 17 ΔΕΚΟ, γεγονός που ουδέποτε είχε γίνει στο παρελθόν και δημιούργησε μια νέα τάξη στατιστικής απεικόνισης του Ελληνικού προϋπολογισμού, η οποία μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με την πρακτική άλλων χωρών της ΕΕ όπου οι επιδοτήσεις των ΔΕΚΟ θεωρούνται κανονικό έσοδο των επιχειρήσεων και δεν υπολογίζονται ως αύξηση του ελλείμματος.
ΠΙΝΑΚΑΣ 4
ΕΛΣΤΑΤ ΠΙΝΑΚΑΣ 4
Στον πίνακα 4 παρουσιάζονται τα στοιχεία του οικονομικού αποτελέσματος (ισοζύγιο) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικής Ασφάλισης και των νομικών προσώπων που απαρτίζουν μέρος της Γενικής Κυβέρνησης. Στο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2009 η κυβέρνηση της ΝΔ εκτιμούσε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ότι στο σύνολο τους οι συγκεκριμένοι οργανισμοί και νομικά πρόσωπα θα είχαν μέχρι το τέλος του 2009 ένα περίσσευμα της τάξης των 6,6 δις €. Το συγκεκριμένο νούμερο αμφισβητήθηκε από την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έγιναν νέες στατιστικές εκτιμήσεις και στο τέλος του 2010, όταν πλέον τα στοιχεία για το 2009 είχαν πραγματοποιηθεί και κατασταλάξει οι αλλαγές, το παραδοσιακά με έρευνες πιστοποιημένο περίσσευμα των ΟΤΑ και ΟΚΑ επανεκτιμήθηκε και αποφασίστηκε ότι ήταν έλλειμμα -2,4 δις €. Παράλληλα, στην ομάδα των συγκεκριμένων οργανισμών προστέθηκε για πρώτη φορά το έλλειμμα μίας πλειάδας ΔΕΚΟ που ουδέποτε είχαν ενσωματωθεί στην Γενική Κυβέρνηση στο παρελθόν. Έτσι, η δραστική αλλοίωση των αριθμών, από θετικό σε αρνητικό, του ισοζυγίων των ΟΤΑ, ΟΚΑ, ΝΠΔΔ και η προσθήκη των ΔΕΚΟ, έδωσε μια επί πλέον πυροδότηση στην αύξηση του ελλείμματος του 2009 που ήταν της τάξης των 9 δις €.
Το παράδοξο με την ένταξη ελλειμματικών ΔΕΚΟ στον προϋπολογισμό είναι ότι στις περισσότερες από τις χώρες της ΕΕ οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ δεν ενσωματώνονται στους λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης. Αυτή η ευελιξία του ποια ΔΕΚΟ μπαίνει στο γενικό ισοζύγιο της κυβέρνησης και ποια όχι, είναι δυστυχώς μια αποδεκτή πρακτική από την Eurostat(με βάση ένα πλήθος κριτηρίων που είναι δύσκολο να ελεγχθούν). Το αποτέλεσμα είναι ότι τα κράτη μέλη την ακολουθούν κατά το δοκούν. Με την επαναταξινόμηση του τι αποτελεί Δημόσιο προϊόν μιας ΔΕΚΟ και τι ιδιωτικό, η μεν Ελληνική κυβέρνηση πρότεινε και η δε Eurostat αποδέχτηκε ότι μια πλειάδα από ΔΕΚΟ δεν παράγουν υπηρεσίες με κριτήρια ιδιωτικού τομέα αλλά βάσει των «ελαστικών» κριτηρίων που ισχύουν οι υπηρεσίες τους μπορεί να χαρακτηριστούν ως Δημοσίως προσφερόμενα αγαθά.
Επομένως, με αλλαγή των στατιστικών κανόνων και σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, πρώτα «βαφτίστηκε» η επιδότηση του Δημοσίου προς ορισμένες ΔΕΚΟ ότι αποτελεί δαπάνη που επιβαρύνει το έλλειμμα και όχι έσοδο που μειώνει το έλλειμμα τους. Στη συνέχεια οι ΔΕΚΟ που επί χρόνια μέχρι το 2009 λειτουργούσαν σαν Α.Ε. και σε μεγάλο βαθμό υπόκεινται στο ελεύθερο ανταγωνισμό της αγοράς, με την συναίνεση της Eurostatγια το έτος 2009 άρχισαν να αποτελούν πλέον μέρος του Δημοσίου και άρα έπρεπε το έλλειμμα που δημιουργήθηκε με την αλλαγή των στατιστικών εννοιών να προστεθεί σε αυτό της Γενικής Κυβέρνησης.
Ωστόσο, ενώ η βεβιασμένη απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ ότι ορισμένες ΔΕΚΟ αποτελούν Δημόσιο βάσει ενός ελαστικού κανονισμού της Eurostatκαι επομένως αυτό οδηγεί τα Δημόσια οικονομικά σε μεγαλύτερο επίπεδο ελλειμμάτων, δεν φρόντισε η ΕΛΣΤΑΤ παράλληλα να αναθεωρήσει το ΑΕΠ του οποίου το μέγεθος αυξάνει με την επαναταξινόμηση των ΔΕΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι πρόδηλος στόχος ήταν να αυξηθεί το έλλειμμα του 2009 και όχι το ΑΕΠ, γιατί η αύξηση του δεύτερου μειώνει το έλλειμμα ως ποσοστό. Ταυτόχρονα η μεταβολή, από περίσσευμα σε έλλειμμα του οικονομικού αποτελέσματος ενός υποσυνόλου της Γενικής Κυβέρνησης (δηλαδή του ισοζυγίων των ΟΤΑ, ΟΚΑ, ΝΠΔΔ και ΔΕΚΟ), δεν άλλαξε μόνο άρδην την εικόνα των Δημόσιων οικονομικών, αλλά τίναζε την αξιοπιστία και την οικονομική σχέση της χώρας μας με την ΕΕ στον αέρα.
Πέραν όλων αυτών των απαράδεκτων αλχημειών με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, ακόμα πιο παράδοξο είναι και πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι, ενώ το υποσύνολο που αποκαλούμε ισοζύγιο ΟΤΑ, ΟΚΑ και λοιπών ΝΠΔΔ, από περίσσευμα έγινε έλλειμμα, στην συνέχεια το επόμενο έτος 2010 επανέρχεται δριμύτερη η πιστοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ ότι δημιουργήθηκε ξανά περίσσευμα! Για το έτος 2010, η κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό, τον ίδιο υπουργό Οικονομικών και τα ίδια στελέχη στο υπουργείο, υπολογίζει απολογιστικά και με πραγματοποιηθέντα στοιχεία ότι το ισοζύγιο ΟΤΑ, ΟΚΑ και λοιπών ΝΠΔΔ είναι περισσευματικό και ίσο με 7,6 δις €. Το αποτέλεσμα των ΔΕΚΟ γίνεται από έλλειμμα -1,7 δις €, περίσσευμα 3,1 δις €!! Το ίδιο εκπληκτικό αποτέλεσμα ισχύει για τους ΟΚΑ που από έλλειμμα -71 εκ. € γίνεται περίσσευμα 3 δις €, ενώ στα νομικά πρόσωπα το περίσσευμα των 125 εκ. εκτοξεύεται στα 2,3 δις € (βλέπε τρίτη στήλη του πίνακα 4 και σελίδα 49 στην έκθεση προϋπολογισμού του 2012).
Η κυβέρνηση Παπανδρέου προφανώς μπορεί να επαίρεται ότι από το πουθενά έβγαλε από το «καπέλο λαγό». Και ο καλύτερος ταχυδακτυλουργός θα ζήλευε την ικανότητα Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και ΣΙΑ να μπορούν να εξαφανίζουν από τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 ένα περίσσευμα Οργανισμών της Γενικής Κυβέρνησης τόσο μεγάλο όσο 6,6 δις €. Να το αντιστρέφουν στη συνέχεια και να το κάνουν έλλειμμα -2,4 δις €. Και το επόμενο δωδεκάμηνο να εμφανίζουν ξανά στη θέση του ένα τεράστιο περίσσευμα 7,6 δις €.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Από το τέλος του 2008 που κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους έως το τέλος του 2010 που είχαν συγκεντρωθεί τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί της Ελλάδας για το έτος 2009 υπέστησαν μεγάλες αλλοιώσεις. Η βαθιά διεθνής ύφεση αναπόφευκτα παρέσυρε προς το χειρότερο την οικονομία της Ελλάδας και τα ελλείμματα του Δημοσίου το 2009. Στο βαθμό που η αύξηση του ελλείμματος ήταν το αποτέλεσμα της ύφεσης της οικονομίας και της μείωσης της βάσης εσόδων του κράτους, η αύξηση του ελλείμματος ήταν αναμενόμενη.
Οι στόχοι των ελλειμμάτων που τίθενται από τις κυβερνήσεις ένα χρόνο πριν, δικαιολογείται να πέφτουν έξω σε δύο περιπτώσεις: (α) Εφόσον κατά την διάρκεια του έτους υπεισέρχονται πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες που ανατρέπουν τις προβλέψεις εσόδων και δαπανών, και (β) όταν οι πολιτικές βάσει των οποίων επιχειρείται η επίτευξη συγκεκριμένων στόχων αλλάξουν, ή ακυρωθούν. Δεν δικαιολογείται όμως το έλλειμμα ενός κομβικού έτους όπως το 2009, στην διάρκεια του οποίου υπήρξε αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία, να είναι το αποτέλεσμα μεθοδευμένης παραποίησης των στοιχείων με κύρια επιδίωξη να πληγεί ο πολιτικός αντίπαλος και ταυτόχρονα να προετοιμαστεί η κοινωνία να δεχτεί σκληρά μέτρα.
ΠΙΝΑΚΑΣ 5
ΕΛΣΤΑΤ ΠΙΝΑΚΑΣ 5
Το ιστορικό της συνεχούς αλλαγής του ελλείμματος του 2009, αναφέρεται σε ποσοστά στον πίνακα 5. Όμως το έλλειμμα του 2009 αυξανόταν όχι μόνο γιατί μεγάλωσε ως ποσό από προβλεπόμενο 14,4 δις € επί ΝΔ σε 36,2 δις € πραγματοποίηση επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και λόγω αναμόρφωσης του ΑΕΠ από συνεχείς αναθεωρήσεις που το μείωσαν κατά 23 δις €. Η αρχική πρόβλεψη για έλλειμμα 3,7% του ΑΕΠ και τελική 6% επί κυβερνήσεως ΝΔ, αυξήθηκε στη συνέχεια απολογιστικά έξι φορές επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη φορά βάσει εκτιμήσεων με τα στοιχεία του προϋπολογισμού στις 21 Οκτωβρίου του 2009 τα οποία στάλισαν στην ΕΕ και στη συνέχεια άλλες 5 φορές απολογιστικά μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 2011. Στον πίνακα 5, εκτός από το ανά περίοδο έλλειμμα που δημοσιοποιήθηκε, για λόγους σύγκρισης έχει επίσης υπολογιστεί το έλλειμμα με σταθερό παρονομαστή, δηλαδή το ΑΕΠ του 2009 όπως διαμορφώθηκε απολογιστικά στο τέλος του 2011 και ήταν 231,6 δις ευρώ.
Αν παραβλέψει κανείς την παραποίηση των αριθμών, βγαίνει ένα συμπέρασμα όπως ακριβώς επεδίωξε να το εμφανίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, ότι δηλαδή το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 36,2 δις €, ή 15,8% του ΑΕΠ. Επομένως η ΝΔ έλεγε ψέματα όταν προέβλεπε ότι μέχρι το τέλος του έτους το έλλειμμα θα είναι ίσο με 14,4 δις € ή 6,2% του αναθεωρημένου ΑΕΠ. Η δυσθεώρητη αυτή αύξηση, λόγω του «πραγματικού» ελλείμματος που «φιλοτέχνησε» το ΠΑΣΟΚ, ισούται με 21,8 δις € ή 9,6% ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.
ΠΙΝΑΚΑΣ 6
ΕΛΣΤΑΤ ΠΙΝΑΚΑΣ 6
Εξηγήθηκε νωρίτερα ότι η μεγάλη παραποίηση των αριθμών έγινε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Τα στοιχεία του πίνακα 6 μιλούν από μόνα τους. Εάν σήμερα (Ιούλιος του 2014) αναζητήσει κανείς τα στοιχεία του προϋπολογισμού στον δικτυακό τόπο της ΕΛΣΤΑΤ, όπου το μεγάλο και φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 έχει επισημοποιηθεί και περιέχει όλες τις παραποιήσεις των αριθμών όπως προαναφέρθηκε, θα δει το ανεξήγητο άλμα του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2009 έχουν ήδη ένα διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα του 2008. Κατ’ αυτή την περίοδο με αλχημείες το έλλειμμα του 2009 να τρέχει με ένα ρυθμό πάνω από 8 δις € το τρίμηνο, ενώ ήταν μόνο 4 δις € τα προηγούμενα 3μηνα το 2008. Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 όμως το έλλειμμα εκτινάσσεται σχεδόν στα 10,5 δις € (2 δις € επί πλέον από ότι ήταν κατά τα ¾ του έτους). Όλως παραδόξως τους αμέσως επόμενους μήνες, κατά την διάρκεια του 2010, το έλλειμμα «τιθασεύεται» και πέφτει ξανά σε χαμηλά επίπεδα κάτω από την πολιτική του ιδιαίτερα ικανού οικονομικού επιτελείου, το οποίο ήταν το ίδιο που το είχε εκτοξεύσει σε διψήφια νούμερα!
Από την ανάλυση που παρατέθηκε, την ποσοτικοποίηση των υπερβάσεων στις δαπάνες και την μείωση των εσόδων, πράξεις που με μεγάλη επιμέλεια έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, καταρτίστηκε ο πίνακας 7. Εκεί βλέπουμε από ποιες πλευρές φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
ΠΙΝΑΚΑΣ 7
ΕΛΣΤΑΤ ΠΙΝΑΚΑΣ 7Το συνολικό ποσό της παραποίησης των πραγματικών στοιχείων, μέσω των οποίων φούσκωσε το έλλειμμα του 2009, είναι 14,7 δις €. Χωρίς αυτή την παραποίηση το έλλειμμα περιορίζεται από 36,2 δις στα 21,5 δις €, ή στο 9,3% του ΑΕΠ και όχι στο 15,8% που ήθελε με το ζόρι η κυβέρνηση Παπανδρέου να το ανεβάσει. Επομένως η τελευταία πρόβλεψη που κοινοποίησε η ΝΔ στην ΕΕ προτού φύγει από την κυβέρνηση και ήταν 6,2% με το αναθεωρημένο ΑΕΠ, έπεσε απολογιστικά έξω κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Μια τέτοια αστοχία, μεταξύ πρόβλεψης και πραγματοποίησης, θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει σε ένα έτος όπου κυριαρχούσε βαθιά ύφεση σε όλα τα κράτη της ευρωζώνης.

ΠΙΝΑΚΑΣ 8
ΕΛΣΤΑΤ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠΤο μεγάλο ερωτηματικό είναι πλέον το εξής: Αν παρέμενε το Δημόσιο    έλλειμμα της Ελλάδας στο αληθινό νούμερο του 9,3% επί του ΑΕΠ, ποια θα ήταν η εξέλιξη αναφορικά με την φερόμενη χρεοκοπία της οικονομίας μας τότε; Θα μπορούσε κάποια τρόικα με το ζόρι να μας ωθήσει σε μνημόνιο όταν όλες οι χώρες της ΕΕ βρίσκονταν σε ύφεση έως και 17,7% (βλέπε πίνακα 8), και όταν είχαν μεγάλα έως και πολύ μεγαλύτερα ελλείμματα από ότι η χώρα μας;
Είναι εμφανές ότι κάποιο «μαγικό χέρι» ήθελε να φουσκώσει το Δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας και να το πάει πάνω από το τότε υψηλότερο που υπήρχε, της Ιρλανδίας. Σε μια τέτοια έκρυθμη κατάσταση οι κίνδυνοι για την σταθερότητα του ευρώ από την μετάδοση της χρεοκοπίας στα άλλα κράτη της ευρωζώνης ήταν εμφανείς. Η Ελλάδα ήταν μια «ειδική περίπτωση» όπως έλεγαν οι οικονομικοί υπουργοί των κρατών μελών, με κινδύνους έκρηξης πέραν των όσων προβλημάτων είχαν συσσωρευτεί στις άλλες ελλειμματικές και υψηλού χρέους μεσογειακές χώρες.
Άρα, η Ελλάδα σαν «ειδική περίπτωση» έπρεπε να μπει και σε ένα «ειδικό νάρθηκα». Έτσι και έγινε. Η αλήθεια όμως, όπως στην συνέχεια αποδεικνύεται, είναι ότι η χρεοκοπία της χώρας μας ήταν φτιαχτή και η ανίκανη να περάσει τις ενδεικνυόμενες πολιτικές κυβέρνηση Παπανδρέου απέβλεπε στην πιο ανώδυνη για αυτήν λύση. Με την προμετωπίδα ΔΝΤ & τρόικα στόχευε να πείσει ότι η μεν ΝΔ ήταν η αιτία που τα Δημόσια οικονομικά εκτροχιάστηκαν, οι δε δανειστές μπορούσαν να μας δανείσουν χρήματα μόνο με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν σκληρά μέτρα. Οι ίδιοι δεν έφταιγαν για τίποτα.
[1] Η έκθεση του ΓΛΚ στις 2-7-2009, σχετικά με τα αναμενόμενα έσοδα από την τροπολογία για τους ημιυπαίθριους που κατατέθηκε, αναφέρει: «Η εν λόγω αύξηση δημόσιων πόρων που εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (εμβαδόν τακτοποιούμενων χώρων, αριθμός υποβαλλόμενων αιτήσεων, ύψος αντικειμενικών αξιών κλπ.), εκτιμάται στο συνολικό ποσό των 4.500 εκατ. €, περίπου και θα εισπραχθεί σταδιακά κατά τα οικονομικά έτη 2009 και 2010».