Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Τι μέλλει γενέσθαι από τους προδότες;



Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών σε σχέση με την ευρωζώνη και την κρίση χρέους που χτυπάει τις χώρες του Νότου. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, είναι μία άμεση αντίδραση από την ελληνική πλευρά, καθώς και μία κατεπείγουσα επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Βρυξέλλες που είναι και το κέντρο αποφάσεων για την ευρωζώνη.
Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τον εντολέα υπουργό Οικονομικών, ανθελληνικών κέντρων Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι το ενδεχόμενο η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα να τιναχτεί εκ των πραγμάτων στον αέρα.
Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Ελλάδα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με «ξαφνικό θάνατο», που ασφαλώς δεν θα τον υποστούν τα ρεμάλια που μας κυβερνούν .
Οι αγορές δεν αντέδρασαν όσο καλά αναμενόταν στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου παραδέχθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι παρότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελεί σταθμό για τη διαχείριση της κρίσης χρέους, «έχουμε κάποιες δυσκολίες στο να επικοινωνήσουμε τη συμφωνία στις αγορές».
«Δεν πείστηκαν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»
«Οι επενδυτές δείχνουν να μην έχουν πεισθεί ότι το χρέος της Ελλάδας θα μπει σε βιώσιμη τροχιά. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι το σωστό συμπέρασμα», ανέφερε για τη χώρα μας ο Όλι Ρεν.

Έρχεται καταιγίδα στην Αν.Μεσόγειο με “πειρατεία” της Άγκυρας


 Image

Τελικά, η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ότι την περίμεναν (;) οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες που από το 2005 έχουν κηρύξει αυτοεμπάργκο στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων (όταν δεν αερολογούν με συνεχή λαϊκίστικα τσιτάτα περί «μείωσης των εξοπλισμών» και «μερίσματος ειρήνης»).

Στα τέλη Σεπτεμβρίου (την 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Κύπρος ως ημέρα έναρξης των γεωτρήσεων) όταν ο τουρκικός Στόλος θα έχει βγει στην Ανατολική Μεσόγειο για να πολιορκήσει την εξέδρα της Noble Energy που για λογαριασμό της Κύπρου θα διεξάγει τις γεωτρήσεις, η Ελλάδα μπορεί να στείλει μαζί με τα κουρασμένα σκαριά των “S” και των ΜΕΚΟ-200HN και λίγο «μέρισμα ειρήνης»!

Αντί π.χ. για FREMM με SCALP Naval (τώρα θα αποκτούσε επιχειρησιακή ετοιμότητα το πρώτο σκάφος αν είχε παραγγελθεί το 2005) ή μαχητικά αεροσκάφη ανώτερα των τουρκικών, ενός διαγωνισμού που αν είχε γίνει στην ώρα του το 2008 και είχε γίνει επιλογή του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους, τώρα η Ελλάδα θα μιλούσε διαφορετικά.

 Και δεν θα δικαιούντο να πεί το φυγόμαχο «Δεν είμασταν έτοιμοι» των Ιμίων, όπως έχουν αρχίσει να το ψιθυρίζουν στους διαδρόμους τους υπουργείο Άμυνας.

Η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, λοιπόν, «είναι εδώ» και η Τουρκία επίσημα, αργά το βράδυ, δια χειλέων Αχμέτ Νταβούτογλου, σφύριξε την έναρξη σε γεωπολιτικό power game που πλέον μοιάζει περισσότερο με «chicken game»: Όποιος δειλιάσει να φτάσει μέχρι το τέρμα, έχασε!

Με την πιο απειλητική δήλωση από την εποχή των Ιμίων ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πήρε την σκυτάλη από το «κοκοράκι» της Άγκυρας, τον Ν.Έρογλου, και εντελώς πειρατικά, με ασιατική φιλοσοφία νομάδα της στέππας («Ότι θέλω το παίρνω δια των όπλων») απείλησε ότι «Η Τουρκία θα αντιδράσει με τον ενδεικνυόμενο τρόπο αν η Κύπρος προχωρήσει σε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.  Αν τεθεί θέμα περισσότερων προωθημένων βημάτων, θα επιδείξουμε την απαιτούμενη αντίδραση».

Το εντυπωσιακό δεν είναι αυτά τόσο αυτά που λέει ο Α.Νταβούτογλου, όσο ότι έχει εξασφαλίσει από την ημέρα που έγινε υπουργός Εξωτερικών την ιδιότητα του προνομιακού συνομιλητή των εκάστοτε Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών (Ν.Μπακογιάννη, Δ.Δρούτσα και σίγουρα και του Σ.Λαμπρινίδη, αφού δε νομίζουμε ότι ο Δ.Δρούτσας ενεργούσε από μόνος του και χάραζε την πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών από μόνος του. Ο προϊστάμενος είναι κοινός και οι θέσεις του γνωστές: Γ.Α.Παπανδρέου).

 Μάλιστα, συνέδεσε το θέμα των γεωλογικών ερευνών με την πορεία των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο: Στην Κύπρο το πρόβλημα ή θα λυθεί με ουσιαστικές υποχωρήσεις από τις εξωφρενικές θέσεις της Άγκυρας ή διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η κυπριακός Ελληνισμός λύση τύπου σχεδίου Ανάν. Ο χρόνος για τον Δ.Χριστόφια τελείωσε… 

Βέβαια και στο παρελθόν, οι Τούρκοι δεν είχαν διστάσει να στείλουν ακόμη και πολεμικά πλοία στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας για να παρενοχλήσουν ερευνητικά σκάφη και να εμποδίσουν τη διενέργεια ερευνών, αλλά τώρα είναι διαφορετικά. Απειλούν ευθέως με προσβολή (διότι περί αυτού πρόκειται) των σκαφών που θα κάνουν τις έρευνες.

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου ακολούθησαν αυτές του τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. 

Ο πρώτος έσπευσε πρώτος να δηλώσεις ότι «αποφάσεις σχετικές με Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) μπορούν να ληφθούν μόνο με συναίνεση μεταξύ όλων των γειτονικών χωρών» (!!!) και ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Από την πλευρά του, ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι οι φυσικοί πόροι στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου δεν ανήκουν μόνο στους Ελληνοκυπρίους και ότι το ψευδοκράτος αλλά και η Τουρκία έχουν επίσης λόγο.

Και ισχυρίστηκε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει να προχωρήσει με αυτή την κίνηση» διότι θα αποκτήσει άλλον έναν πονοκέφαλο στους πολλούς τους οποίους ήδη έχει.

Το πειρατικό της όλης υπόθεσης είναι πασιφανές, αφού αρνούνται σε μία χώρα να κάνει έρευνες σε 100% δικές της περιοχές (ούτε καν αμφισβητούμενες, όπως π.χ. αμφισβητούν την ΑΟΖ στο Καστελόριζο ή σε περιοχές του Βορείου Αιγαίου), διότι είναι … γειτονική.

Το ότι κρύβεται … θησαυρός στις περιοχές αυτές το γνωρίζουν και θέλουν μερτικό, αλλά με ανύπαρκτη πολιτική νομιμοποίηση, παρά μόνο ως … εισβολείς δηλώνουν ότι έχουν δικαίωμα επί των ελευθέρων περιοχών! Και με αυτούς συνομιλούσαν οι φοβικές ελληνικές κυβερνήσεις.

Γιατί προβαίνει σε τόσο ακραίες ενέργειες τώρα η Τουρκία; Εκ του ασφαλούς. Θεωρεί ότι η νυν πολιτική ηγεσία δεν υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει και λόγω των εσωτερικών οικονομικών προβλημάτων και λόγω «ειρηνόφιλης» φιλοσοφίας. Με την Ελλάδα θεωρεί ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο και δεν την απασχολεί η αντίίδρασή της.

Η Κύπρος, φυσικά, είναι αμελητέα ποσότητα επί διακυβέρνησης Χριστόφια, το Ισραήλ πιστεύουν ότι δεν θα τολμήσει ανοικτή αντιπαράθεση με την Άγκυρα, τι μένει;

Οι ΗΠΑ κατά πρώτον και η Γαλλία κατά δεύτερον και στο βάθος η … Ρωσία. Η εταιρεία είναι αμερικανική, άρα υπό την προστασία του 6ου Στόλου. Βασικά στην κρίση η Άγκυρα θα έχει να κάνει με τις ΗΠΑ που σιγοντάρουν εδώ και τρία χρόναι την τριγωνική σχέση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να παίξει ρόλο στη Κύπρο, ως διάδοχος της Βρετανίας και με πολύ χαρά στα Ιλίσια Πεδία θα έβλεπαν την Άγκυρα να «τραβάει το σχοινί» και μια Μοίρα του γαλλικού στόλου να σπεύδει στην περιοχή για υποστήριξη του Κύπριου «εταίρου». Τα αντιτουρκικά αισθήματα του γαλλικού λαού θα επικροτούσαν μια τέτοια κόντραπολύ περισσότερο από τους βομβαρδισμούς των φυλάρχων της Λιβύης.

Η Ρωσία έχει στείλει την πριο πρόσφατη σαφή προειδοποίηση για το Κυπριακό στην Άγκυρα με επίσημη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα, αλλά προβολή ισχύος με την κλασική έννοια του όρου δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να πραγματοποιήσει. Έχει πυρηνικά υποβρύχια στην περιοχή, αλλά όχι τα σκάφη επιφανείας που θα φοβίσουν την Άγκυρα. Θέλει όμως και αυτή μερίδιο από τα κοιτάσματα της Α.Μεσογείου: Η Gazprom επίσημα ζήτησε την συνεργασία του κυπριακού κράτους και την άδεια να εκτελέσει έρευνες.

Και όλη αυτή η καταιγίδα που ήδη φαίνεται στον ορίζοντα  βρίσκει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, επαρκείς μόνο ως προς την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εδώδιμα και γαλακτοκομικά και για τον Γιάννη Πρετεντέρη


undefined
Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια (και τα γιαούρτια). Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουBriefingNews στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…
Ο Γ. Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό
«εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ». Τι να έλεγε δηλαδή;Ότι είναι άδικο που έχουν βάλει στο μάτι τους αδέκαστους δημοσιογράφους που μέλημα τους είναι η μετάδοση της αλήθειας; Άντε και στη Μύκονο παιδιά

Πηγη 

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα...


Από τα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”
Της Ζέτας Ζήκου

Ξεκινώ αυτή την ανάλυση, υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες, από την επαύριον της εθνικής ανεξαρτησίας και της συγκροτήσεως του κράτους, συνέστησαν τρία κόμματα με τις επωνυμίες αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό. Ο γραικυλισμός, λοιπόν, είναι ενδημικό φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής! Ωστόσο, ο γραικυλισμός αυτού του πρωθυπουργού –στους γνωστούς κύκλους υπερεθνικής εξουσίας που δυναστεύουν την πολιτική και την οικονομία της χώρας μας- παίρνει διαστάσεις τραγωδίας…
Αν κάτι μπορεί να εξευτελίζει την Ελλάδα είναι η ανεπάρκεια που εξακολουθεί να καταλογίζει όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησής του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ειδικά ο Τζεφ Στίγκλιτς, φίλος και σύμβουλος του πρωθυπουργού, βρίσκεται πίσω από τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις της χώρας. Στις διαπραγματεύσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, εκτός του Στίγκλιτς, παρείχαν συμβουλές οι οικονομολόγοι Τζέφρι Σακς, Ρίτσαρντ Πάρκερ και ο Τούρκος Κεμάλ Ντεβρίς. Όμως ο Στίγκλιτς ήταν αυτός που καθοδήγησε τον πρωθυπουργό για το πώς θα διαπραγματευτεί. Και αναρωτιέται, δικαίως, ο λαός: “Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;”
            Ο Τζόζεφ Τσίγκιτς είναι ένας από τους πλέον διάσημους, κυρίως όμως από τους πλέον αμφιλεγόμενους Αμερικανούς οικονομολόγους. Λοιπόν, αυτός ο νομπελίστας(!) έπεισε τον Παπανδρέου να σύρει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το επιχείρημα πως “θα μπορούσε το Ταμείο να μας παράσχει προστασία έναντι των κερδοσκοπικών πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα ”. Αντίθετα, τα ελληνικά ομόλογα μπήκαν στο στόμα του διαβόλου… ανοίγοντας την όρεξη για βίαιες επιθέσεις κατά των  ομολόγων και των λοιπών ευάλωτων οικονομιών της Ευρωζώνης. Ύστερα από 18 μήνες, η χώρα ξέπεσε σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με καλυμμένη πτώχευση. Ο Παπανδρέου, υπό τις “σοφές” και πάλι συμβουλές Στίγκλιτς, διαπραγματεύτηκε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους στις Βρυξέλλες. Δεν έγινε ούτε μαζική διαγραφή χρέους, ούτε δανεικά χωρίς επιστροφή, ούτε προνομιακό επιτόκιο, ούτε ανάληψη του εθνικού μας χρέους από την Ευρωζώνη.
            Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει υπηρετήσει τους σύγχρονούς δεσμοφύλακες του χρέους, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όταν έλαβε το βραβείο Νόμπελ ΓΙΑ ΤΗΝ Οικονομία, πριν από δέκα χρόνια, είχε αποκαλύψει στο δημοσιογράφο Γκρέγκ Πάλαστ της εφημερίδας “Observer” πώς γεμίζουν σήμερα οι σύγχρονες φυλακές του χρέους με ολόκληρους λαούς. “Αναλύουμε ξεχωριστά την οικονομία κάθε χώρας  και παραδίδουμε σε κάθε υπουργό ένα πανομοιότυπο πρόγραμμα που αποτελείται από τέσσερα στάδια”. Πρώτα στάδιο: οι ιδιωτικοποιήσεις. Ή ακριβέστερα, το “λάδωμα”. Γιατί οι ηγέτες αυτών των χωρών ξεπουλούσαν πρόθυμα τις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών τους.
            “Βλέπαμε τα μάτια τους να ανοίγουν διάπλατα”, εξηγούσε ο Στίγκλιτς, μπροστά στην προοπτική να τσεπώσουν 10% προμήθεια πληρωτέα σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, μόνο και μόνο για να κάνουν σκόντο μερικά δισεκατομμύρια στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας των χωρών τους.
Δεύτερο στάδιο: η απελευθέρωση στην κυκλοφορία του κεφαλαίου. Θεωρητικά, η απελευθέρωση επιτρέπει την εισροή και την εκροή κεφαλαίων. Στην πράξη, όμως, τα κεφάλαια έφευγαν μόνο έξω. Έμπαιναν για κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων και έφευγαν στον πρώτο κίνδυνο. Ύστερα οι χώρες τα “καλόπιαναν” για να  επιστρέψουν με αστρονομικά επιτόκια, που συνέτριβαν τις οικονομίες τους και τα δημόσια ταμεία τους.
            Τρίτο στάδιο: η προσαρμογή στις αγοραίες τιμές. Ένας ευφημισμός για αυξήσεις  στις τιμές των τροφίμων, του νερού και του φυσικού αερίου.  “Οι ταραχές που ακολουθούσαν ήταν μια επώδυνη φυσική  συνέπεια”, συνεχίζει ο Στίγκλιτς, όπως συνέβη στην Ινδονησία, όταν διακόπηκαν οι επιδοτήσεις στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων, στη Βολιβία όταν ακρίβυνε το νερό, στον Ισημερινό όταν “πήρε φωτιά” το φυσικό αέριο.
            Τέταρτο στάδιο: το “άνοιγμα ” της οικονομίας. Ο Στίγκλιτς  το παραλληλίζει με τους πολέμους του οπίου. Οι ισχυρές χώρες υποχρέωναν τις ασθενέστερες να ανοίξουν τα σύνορά τους στα προϊόντα τους, ενώ, ταυτόχρονα, προστάτευαν τις δικές τους αγορές από τα δικά τους.
            Το “σενάριο Αργεντινής” ήταν πάντα προσφιλές στον Στίγκλιτς. Ήδη από τις αρχές του 2010 έλεγε τα εξής σπουδαία: “Η Αργεντινή αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Αφού υποτίμησε το νόμισμά της και αναδιάρθρωσε το χρέος της, πλήρωσε  ένα υψηλό τίμημα. Γνώρισε όμως στη συνέχεια έξι χρόνια ανάπτυξης, που της επέτρεψαν να μειώσει το ποσοστό φτώχειας από 40% σε 13%. Η ανεργία είναι σήμερα μικρότερη από εκείνη που γνωρίζουν οι ΗΠΑ. Μπορεί να μη λύθηκαν όλα τα προβλήματά της, αλλά η κατάσταση είναι σήμερα αντικειμενικά καλύτερη από ό,τι πριν. Βγαίνοντας από το ευρώ  και αναδιαρθρώνοντας το χρέος τους, η Ελλάδα  και η Ισπανία θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους. Δε θα είχαν, βέβαια, πλέον πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, αλλά αυτό συμβαίνει ήδη με την Ελλάδα. Αυτό που τους συμβαίνει σήμερα είναι η χειρότερη δυνατή τιμωρία… ”

ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Κεφαλογιάννης: Φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Με βολές κατά της επίσημης εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τις διευκρινίσεις του για την χθεσινή προσθήκη στο πολυνομοσχέδιό του, ρύθμισης για την τοποθέτηση των διαθεσίμων του Δημοσίου σε τράπεζες, με αναδρομική, από το 1997, ισχύ.
Η ρύθμιση, που δίνει στον υπουργό Οικονομικών την δυνατότητα να τοποθετεί κρατικά διαθέσιμα σε μία τράπεζα «για λόγους σχετικούς με την συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος», καλύπτει με την αναδρομική της ισχύ και την τοποθέτηση διαθεσίμων στην Proton Bank τράπεζα που, όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, «δεν πέρασε καθόλου τα στρες τεστ και της οποίας οι ίδιοι οι μέτοχοι ζήτησαν αύξηση κεφαλαίου».
Ο κ. Βενιζέλος, ενέταξε την ρύθμιση στην ανάγκη διατράνωσης της φερεγγυότητας και ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο και της επίθεσης που δέχεται συνολικότερα η ευρωζώνη. «Είναι δυνατόν το ελληνικό Δημόσιο να θεωρήσει, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ότι υπάρχει νομίμως λειτουργούσα τράπεζα που δεν είναι φερέγγυα και πως γι' αυτό το λόγο δεν επιλέγει να καταθέσει τα διαθέσιμά του σ' αυτήν; Όλες είναι φερέγγυες γιατί στηρίζονται από το ελληνικό δημόσιο και την ΕΚΤ. Η συγκεκριμένη, έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια απ' το 2008 με 300 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, με προνομιακές μετοχές, ομόλογα και εγγυήσεις που διατίθενται στην ΕΚΤ. Το ελληνικό δημόσιο είναι προνομιούχος μέτοχος της τράπεζας αυτής. Από το 2008, επί κυβέρνησης Καραμανλή, έχει ορίσει επίτροπό του στην τράπεζα αυτή, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες και παραμένει έκτοτε ο ίδιος. Το δημόσιο έχει στρατηγικά συμφέροντα, γιατί έχει επενδύσει χρήματα και έχει θεσμικά συμφέροντα στο όνομα της ευστάθειας του συστήματος, όπως επίσης υπάρχουν και καταθέτες τους οποίους κοιτάζουμε στα μάτια και ξέρουν ότι είναι ασφαλείς, το νοιώθουν, το βλέπουν μέσα απ' τις πρακτικές μας», ανέφερε ο υπουργός.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Κεφαλογιάννης είπε απευθυνόμενος στον κ Βενιζέλο: «Έρχεστε να καλύψετε εκ των υστέρων μια αταξία» και ο κ. Βενιζέλος απάντησε: « Να είστε ευγενής αρκετά»
Ο κ. Κεφαλογιάννης αντέδρασε λέγοντας: «Μην μου δείχνετε εμένα το χέρι ...προχειρολόγος είστε... Φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος", προκαλώντας την έκρηξη Βενιζέλου ο οποίος φώναξε :«Είστε κατώτερος... ντροπή σας!» και πρόσθεσε: «Ο Κεφαλογιάννης παίρνει λόγο αναπληρώνοντας τον σαμαρά και χυδαιολογεί, ψεύδεται και υποβαθμίζει το επίπεδο. Ζητώ να έρθει ο Σαμαράς για να κάνουμε τον διάλογο όπως επιβάλουν οι περιστάσεις»

Μόσιαλος στο MEGA…..ώρα 09.41’ Να σταματήσουν τα κληρονομικά δικαιώματα στα πρώην κλειστά επαγγέλματα (πχ ταξί)


Αλλοίμονο κε Μόσιαλε, οι αντιλήψεις σας είναι εξαιρετικής ευρηματικότητας. Να ισχύουν δηλαδή τα κληρονομικά δικαιώματα στην πολιτική και την πρωθυπουργία, αλλά να μην ισχύουν σε ένα φτωχό βιοπαλαιστή. Αριστοκρατική και γι’αυτό αντιδημοκρατρική αντίληψη. Σιγά κε Μόσιαλε, σιγά γιατρέ μου, πολύ φόρα πήρες και ατελείωτη αλαζονεία αποπνέεις. Πολύ ζόρικος μας προέκυψες. Μάλλον ξεχνάς ότι είσαι αναλώσιμος του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι τη δουλειά θα κάνεις, όταν, οσονούπω, το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι στην εξουσία. Αλήθεια τι ειδικότητα έχεις ασκήσει κε Μόσιαλε; Καλημέρα σας.
Amphiaraos

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είδατε την δίκη του Μουμπάρακ; Αυτό περιμένει τον κύριο Παπανδρέου και τ’ αδέλφια του.


Άμεση η αντίδραση του Πάνου Καμμένου μετά το φιάσκο για τα υποβρύχια. Μετά την βόμβα που εξαπέλυσε το πρωί στο Άλτερ, παραλληλίζοντας τον σοσιαλιστή Μουμπάρακ με την οικογένεια Παπανδρέου, συνέχισε στο ραδιόφωνο του Real.
Ήμουν ο πρώτος που έφερα στην επιφάνεια το σκάνδαλο από το 1998. Αυτό που έγινε σήμερα στην βουλή, μετά από 13 χρόνια που χρειάστηκαν για να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες μου, ήταν μία κωμωδία, την ίδια στιγμή που κάθε Ελληνική οικογένεια ζει μία τραγωδία στην καθημερινότητα της.
Μου απαγόρευσαν να μιλήσω για το μεσοπρόθεσμο φοβούμενοι τις αποκαλύψεις μου για τα CDS.
Δεν είμαι σε θέση πλέον να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που με έστειλαν στη βουλή. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να προστατεύσει πλέον την τήρηση του Συντάγματος… Το Σύνταγμα καταργήθηκε από μία νέα Γερμανική κατοχή.
Ακούστε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κάνοντας κλικ εδω

Πηγη

Έφοδος των ιταλικών αρχών σε Moody’s και S&P!!!


Έρευνα κατά των οίκων αξιολόγησης Moody’s και S&P πραγματοποιούν οι ιταλικές δικαστικές αρχές, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν στην οικονομία της Ιταλίας, οι αναφορές τους.
 Επιθεωρητές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία των δύο οίκων αξιολόγησης και κατάσχεσαν έγγραφα. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, τρεις αναλυτές των δύο οίκων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.
Σε ανακοίνωσή της η Moody’s ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ από την πλευρά της η Standard & Poors απέρριψε τις κατηγορίες.
Το τελευταίο διάστημα και οι δύο οίκοι αξιολόγησης εξέδωσαν προειδοποιήσεις για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, εντάσσοντας την Ιταλία στις χώρες που έχουν προσβληθεί από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Αντιθέτως, η Fitch, σε ανακοίνωσή της, τον περασμένο μήνα, είχε τονίσει ότι τα μέτρα που ενέκρινε η ιταλική βουλή, αποτελούν ένδειξη σταθερότητας.

Μόνο ο Καρατζαφέρης στήριξε τον Βενιζέλο για την Proton Bank


Proton κόντρες είχαμε στη Βουλή με τον Ευ. Βενιζέλο να τα βάζει με την Ελευθεροτυπία λέγοντας ότι είναι μία επίθεση συστηματική, όχι μόνον εναντίον μιας μικρής τράπεζας, αλλά του τραπεζικού συστήματος συνολικά… Η ΝΔ δια του Μανώλη Κεφαλογιάννη διερωτήθηκε πως ζητείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όταν η Τράπεζα δεν έχει περάσει τα «στρες τεστ», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η αξία της ανέρχεται σε ένα ευρώ» και ο Βενιζέλος να περιμένει πως: «το δημόσιο, σε συνδυασμό με την διατραπεζική αγορά, τοποθετεί τα διαθέσιμά του, με τρόπο που να διευκολύνεται η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών» και επιτέθηκε σε εφημερίδα που έχει αναδείξει με πρωτοσέλιδό της το θέμα, λέγοντας ότι είναι μία επίθεση συστηματική, όχι μόνον εναντίον μιας μικρής τράπεζας, αλλά του τραπεζικού συστήματος συνολικά».
Αυτά για αρχή.
2ο ημίχρονο:
Ο Ευ. Βενιζέλος είχε για λίγο αποχωρήσει, αλλά πληροφορήθηκε ότι πίσω του τον…»έθαβαν» και επέστρεψε λέγοντας: «Δώστε τους ξανά το λόγο, να πουν τον πυρήνα έστω της επιχειρηματολογίας τους, εδώ ενώπιων μου για να λάβουν απάντηση αυτοί και κυρίως να δώσω απάντηση στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει μεγαλύτερη ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από ορισμένους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων» είπε με το γνωστό ύφος Βενιζέλου. Για να του απαντήσει ο Μ. Κεφαλογιάννης  «συνέλθετε, κατεβάστε τους τόνους, προσγειωθείτε και να μιλάτε με σεβασμό στα κόμματα και τους εκπροσώπους».
Ο Βενιζέλος ιδιαίτερα εκνευρισμένος κάλεσε τον Προεδρεύοντα Βαγγέλη Αργύρη να τον ανακαλέσει στην τάξη και εκείνος πιάστηκε να λέει στον υπάλληλο δίπλα του: «κλείστε του τα μικρόφωνα»…!
«Δεν σας μιλάμε για σκάνδαλο, όμως επειδή είσθε πληθωρικός και κάνετε πολλά λάθη, προσπαθούμε να σας προστατεύσουμε πό λάθη που κάνατε στο παρελθόν…» σχολίασε ο Μ. Κεφαλιγιάννης για να τον διακόψει και πάλι ο Υπουργός Οικονομικών ζητώντας του να είναι «ευγενής». Έ, ο Μ. Κεφαλογιάννης του θύμιζε την προχειρότητα με την οποία είχε φέρει το νόμο της ονομαστικοποίησης των μετόχων μέχρι φυσικού προσώπου ως υπουργός τότε Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η διαπραγμάτευση 60 μετοχών τεχνικών εταιρειών στο ΧΑΑ αλλά και την συγνώμη που είχε αναγκαστεί να ζητήσει και πάλι στο παρελθόν από την Βουλή για την παραποίηση νόμου του στην «διαδρομή» από το Κοινοβούλιο έως την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως…
Ο εκνευρισμός του κ. Βενιζέλου ήταν τέτοιος που κάλεσε τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης να «διακόψετε αυτό τον χυδαίο ομιλητή».
«Αφήστε την αλαζονεία, φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακούστε τη φωνή της Αντιπολίτευσης»…ανταπάντησε ο ασυγκράτητος Μ. Κεφαλογιάννης…
«Η πραγματική αξία της Proton Bank είναι ένα ευρώ. Δώστε ένα ευρώ και εξαγοράστε αυτήν την φαλιρισμένη τράπεζα – γιατί 280 εκ. ευρώ δόθηκαν ως ένεση στο μετοχικό κεφάλαιο (είναι προνομιακές μετοχές – μετατρέψτε τες σε κοινές!) και 220 εκ. ευρώ ως εγγυήσεις» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως «η κυβερνητική θριαμβολογία μετά την 21η Ιουλίου, φθάρηκε σαν τα τρόπαια μέσα σε τρεις μέρες, ύστερα από την κερδοσκοπική επίθεση στην Ιταλία και την Ισπανία»
«Φαίνεται πως βρισκόμαστε στην εξέλιξη ενός σκανδάλου» παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Νίκος Τσούκαλης.

3ο Ημίχρονο και…πέναλτι  
Στη συνέχεια ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θύμισε ότι «οι διατάξεις που παραβίασε, ήταν εκείνες του σκανδάλου Κοσκωτά»… ο Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τη χαρακτήρισε «φωτογραφική ρύθμιση» και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Η διάταξη μπορεί να έχει και οσμή σκανδάλου. Μήπως πρόεδρος της Proton Bank είναι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο κ. Σπέκχαρντ; Υπήρξαν πρόσωπα στο ΔΣ της με σημαίνοντα ρόλο στις αμυντικές προμήθειες;»…
«Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν καταγγελιών για τέλεση αδικημάτων από τον βασικό μέτοχο της Proton Bank» απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος και δήλωσε: «Βρίσκομαι σε αυτή την θέση χωρίς να το έχω επιδιώξει και θελήσει. Σε εκτέλεση καθήκοντος. Διαχειρίζομαι ευθύνη. Δεν με συγκίνησε ποτέ η εξουσία…»!
«Μπράτσο» για να στηριχτεί βρήκε (που αλλού) στον Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος είπε:
«Μου κάνει εντύπωση, γιατί κάποιοι επιμένουν να βλέπουν το δένδρο που μάλλον είναι θάμνος, πάρα το δάσος που απειλείται. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα πράγματα, ότι στο μαγειρείο γίνονται πολλά για συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τραπεζών, έχουν βγει τεράστια μαχαίρια, που με γραφίδες και μικρόφωνα προσπαθούν να προσδιορίσουν τα συνοικέσια;»
Το λόγο πήρε και ο Αλ. Τσίπρας για να ξεκινήσει νέος γύρος αντιπαράθεσης…«Σας μέμφομαι ότι η λογική σας της διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, περνά μέσα από τη λογική της διαιώνισης του «βαρελιού χωρίς πάτο», που είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Θα δίνουμε τα χρήματα για να σώζουμε ενδεχομένως απατεώνες και θα θέτουμε σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών»,
«Μην ακούσετε τίποτα απ’ όσα είπε ο κ. Τσίπρας. Μην ακούσετε αυτόν τον κινδυνολογικό, προβοκατόρικο, ανεύθυνο λόγο» απάντησε ο Βενιζέλος…
Antiκοινοβουλευτικός

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Βγήκε ο σκελετός από τη ντουλάπα της Λαγκάρντ


Πολλοί είχαν προειδοποιήσει ότι η επιλογή της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έφερνε το Ταμείο αντιμέτωπο με ένα «μίνι σκάνδαλο τύπου Στρος Καν». Και αποδεικνύονται σωστοί, καθώς γαλλικό ειδικό δικαστήριο διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για το ρόλο Λαγκάρντ στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον (γνωστό και μη εξαιρετέο) Μπερνάρ Ταπί όταν ήταν υπουργός Οικονομίας.
Το ειδικό δικαστήριο, που είναι σε θέση να δικάζει υπουργούς, ανακοίνωσε την απόφασή του μετά από πολύωρη συνεδρίαση, στην διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από μια δικαστική επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι ο Ταπί εκτός από επιχειρηματίας και πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας είναι και προσωπικός φίλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί…
Βέβαια η απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου δεν επηρεάζει την Λαγκάρντ στην άσκηση των καθηκόντων της στο ΔΝΤ, αποτελεί όμως ένα αγκάθι και για την ίδια και για το Ταμείο. Βέβαια το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι κράτη που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο έχουν εμπιστοσύνη στην Κριστίν Λαγκάρντ, παρά την έναρξη έρευνας κατόπιν δικαστικής εντολής και υπενθύμισε ότι η «εκκρεμότητα» της Λαγκάρντ ήταν γνωστή και είχε συζητηθεί πριν επιλεγεί για την θέση της γενικής διευθύντριας.

Ουγγαρία: ποινικές διώξεις σοσιαλιστών πρωθυπουργών για την αύξηση του κρατικού χρέους


Για την αύξηση του κρατικού χρέους της Ουγγαρίας, θεωρεί υπεύθυνες τις προηγούμενες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, της δεξιοεθνικιστικής κυβέρνησης. Για αυτό το λόγο δρομολογεί την ποινική δίωξη των προκατόχων του, με την συνταγματική της πλειοψηφία δύο τρίτων γεγονός που επισείει εκ νέου διεθνείς αντιδράσεις και κριτική για εγκαθίδρυση απολυταρχικού συστήματος, όπως συνέβη με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Συντάγματος της χώρας και του νέου νόμου περί Τύπου.

Το γεγονός αυτό έφερε την ελληνικής καταγωγής πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βουδαπέστη, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, σε σημερινό άρθρο της στην φιλοκυβερνητική ουγγρική εφημερίδα “Μάγκιαρ Νέμζετ”, στο οποίο, αφενός προειδοποιεί πως η κυβερνητική πλειοψηφία των δύο τρίτων μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση της διάκρισης εξουσιών στην Ουγγαρία και αφετέρου επισημαίνει πως θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν εγγυήσεις στη χώρα για την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και για ελεύθερες και τίμιες εκλογές.

Ήδη, κατά την επίσκεψή της στη Βουδαπέστη, τέλη Ιουνίου, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, είχε τονίσει ως καθοριστικά, τη διάκριση εξουσιών, τη διαφάνεια στην πολιτική και την ελευθερία του Τύπου. Μόλις πρόσφατα ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Τόμας Μέλια επέκρινε την ουγγρική κυβέρνηση ότι φοβάται το διάλογο με την αντιπολίτευση, κάτι που προκάλεσε δριμύτατες αντιδράσεις ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και τη δήλωση του Ούγγρου κυβερνητικού εκπροσώπου ότι “ουδείς στην Ουγγαρία ή στο εξωτερικό μπορεί να αμφισβητήσει τη βούληση του ουγγρικού λαού”.

Στο στόχαστρο του Βίκτορ Ορμπάν βρίσκονται τώρα οι Σοσιαλιστές προκάτοχοί του στην πρωθυπουργία κατά το διάστημα 2002 μέχρι 2010, τους οποίους κατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ, κάτι, που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Πέτερ Σιγιάρτο, συνιστά ένα “πολιτικό έγκλημα”. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική πλειοψηφία αναθέτει τώρα στην Επιτροπή Συντάγματος της Βουλής την εξέταση των νομικών δυνατοτήτων για την παραπομπή σε δίκη των επικεφαλής των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα των πρώην πρωθυπουργών Πέτερ Μέντγκιεσι (2002-2004), Φέρεντς Τζιούρτσιανι (2004-2009) και Γκόρντον Μπαινάι (2009-2010), του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που, μετά τις εκλογές του Απριλίου 2010, βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Ορμπάν, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, θα υπάρξει και αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε, με αναδρομική ισχύ, να εξασφαλιστεί η σίγουρη παραπομπή σε δίκη των τριών πρώην πρωθυπουργών, κάτι που σήμερα καταγγέλλεται από σύσσωμη την ουγγρική αντιπολίτευση ως παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου. Αναλυτές στη Βουδαπέστη επισημαίνουν πως είναι η πρώτη φορά στην Ουγγαρία, μετά τις καθεστωτικές αλλαγές του 1989, που δρομολογούνται, και μάλιστα αναδρομικά, ποινικές διώξεις για πολιτικές αποφάσεις, κάτι που υπήρχε μόνον στα τελευταία χρόνια της κομμουνιστικής διακυβέρνησης, ενώ υπενθυμίζουν συγχρόνως πως αύξηση του κρατικού χρέους σε αυτά τα επίπεδα σε μία οκταετία, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Εξάλλου, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, μεγάλη ευθύνη για τη μη επιτυχία των μεταρρυθμίσεων του τότε πρωθυπουργού Φέρεντς Τζιούρτσιανι φέρει η πολιτική μπλοκαρίσματος που ακολουθούσε τότε ως αντιπολίτευση το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, το οποίο, για παράδειγμα, είχε ματαιώσει το 2009 τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας, μέσω δημοψηφίσματος το οποίο το ίδιο είχε προκαλέσει. Αναλυτές επισημαίνουν επιπλέον πως οι τωρινοί χειρισμοί του Ορμπάν κατά των προκατόχων του πρέπει να οφείλονται σε μέγα μέρος στη διάθεση πολιτικής εκδίκησης εναντίον του Φέρεντς Τζιούρτσιανι, που τότε θεωρείτο ιδιαίτερα χαρισματικός και από τον οποίο ο ίδιος είχε υποστεί μεγάλη ήττα στις βουλευτικές εκλογές του 2006, κινδυνεύοντας μάλιστα να βιώσει σχεδόν το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ!


Η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, η και μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, με το προσφιλές πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς!!!
Όταν η Ελλάδα προ ημερών δαπανούσε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για τους Special Olympics αγώνες, την ίδια ώρα που η κα
Διαμαντοπούλου χρηματοδοτεί την διδασκαλία του Κορανίου στους μουσουλμάνους της Θράκης, επικαλείται το πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων για να κλείσει το ελληνικό σχολείο στην Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου!
Υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί ...
δεν έχουν πληρωθεί στο σχολείο της Κορυτσάς και αυτό αποτελεί την προσφορότερη δικαιολογία για την Κυβέρνηση ώστε να διακόψει την λειτουργία του μειονοτικού σχολείου!
Οι κραυγές αγωνίας και οι παρακλήσεις της ελληνικής μειονοτικής κοινότητας προς την Πολιτεία είναι έντονες και συνεχείς, όμως όπως φαίνεται η απόφαση είναι ειλημμένη!

Να σκεφθεί κανείς ότι λίγο πιο πέρα από το σχολείο της Κορυτσάς που προβλέπεται να κατεβάσει ρολά, χτίζεται σχολείο από τους Τούρκους το οποίο χρηματοδοτούν Άραβες!
Αφημένη στην μοίρα της η μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο! Εγκαταλειμμένη από την Κυβέρνηση του Παπανδρέου και τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. !
Γι' αυτούς προέχουν τα δανεικά της Μέρκελ και όχι τα ιδανικά της Ελλάδος!
Όλα τα ξεπουλάει ο Παπανδρέου!

Πηγη

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ποινικοποιούνται τα blogs, απελευθερώνονται τα “ελαφρά” ναρκωτικά…


Image

Καπνίστε ότι θέλετε αρκεί να μην σκέφτεστε!!!

Προφανώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κρίνει ότι η ελεύθερη ενημέρωση και η διακίνηση ιδεών στα blogs είναι πιο επικίνδυνα από το χασίς…
Αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών! Διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη, λόγω της έστω και μικρής επικινδυνότητας που ενέχουν για τρίτους, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεγκτική δραστηριότητα των αρχών για τη διερεύνηση σοβαρότερων εγκλημάτων.
Δηλαδή όποιος θα καλλιεργεί χασίς για προσωπική του χρήση θα κινδυνεύει με “φυλάκιση” μερικών ημερών ή λίγων (μέχρι 3) μηνών!
Αυτά προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τουλάχιστον μας επιτρέπουν να το … ρίξουμε στα ναρκωτικά!