Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΧΛΙΔΗ ΤΟΥ Mr.ΚΟΠΡΙΤΗ


ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ "ΜΑΖΙ" ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ "KING GEORGE" κ. ΠΑΓΚΑΛΕ.


"Στον αγώνα ενωμένοι και στή μάσα χωριστά", λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Έτσι συμβαίνει και αυτή είναι η αλήθεια που διέπει τις πραγματικές σχέσεις των επαγγελματιών πολιτικών με τους "κατ' επάγγελμα"ανίσχυρους πολίτες κ.Αντιπρόεδρε της... "ενάρετης" Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.!!!
Και όχι οι..."τρίχες" πού τόσο διεστραμένα εκστομίσατε εσείς...
Ιδού δέ καί η απόδειξη...
Σεις κάνατε Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν σε σουίτα στο "KING GEORGE", αξίας 5.400 Ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"...
Εμείς με τόσα λεφτά, ούτε απ' έξω δεν τολμάμε να περάσουμε...
Τό δέ δυστύχημα και εξωφρενικό με εσάς είναι, ότι και τα 5.400 ευρώ δεν τα...πληρώσατε.!
"Δωρεά" του Ξενοδοχείου στην αφεντιά σας,-- που ειρήσθω εν παρόδω-- χρωστάει στο ΙΚΑ 1,6 εκατ ευρώ ..
Κατά το κοινώς λεγόμενο τήν "βγάλατε" στην..τράκα.!!!
Τούτο δε λόγω του τίτλου σας ως Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πού απολαμβάνουμε και εμείς την ευτυχία, να σας χαιρόμαστε...
Διότι άν δεν είχατε τον τίτλο του Αντιπροέδρου, ο Δασκαλαντωνάκης δεν θα σας προσλάμβανε ούτε γιά θυρωρό στο "KING GEORGE"...
Ξέρετε, αυτοί οι... "τύποι" δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη δημόσια αισθητική.!
Άντε, και Του Χρόνου...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ-ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ

Ή ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ένα από τα πολύ περίεργα γεγονότα της εποχής μας, στο οποίο δεν δόθηκε ποτέ καμία δημοσιότητα από τα διεθνή ΜΜΕ, είναι το ότι πάνω από 100 κορυφαίοι επιδημιολόγοι δολοφονήθηκαν ή πέθαναν με θάνατο ανεξήγητο ή σκοτώθηκαν σε "ύποπτα" ατυχήματα.
Οι περισσότεροι από αυτούς εργαζότανε πάνω στην....
έρευνα αντιμετώπισης των πολλών ιώσεων που εμφανίζονται στην εποχή μας από το πουθενά και όλοι θεωρούν ότι αυτό είναι κλασικό και φυσιολογικό και όλοι μας έχουμε κατά καιρούς χρησιμοποιήσει τη φράση "θα είναι από τις ιώσεις που κυκλοφορούν".
Ποιοι ρίχνουν όμως τις ιώσεις αυτές ανάμεσά μας; Πόσο πιο απροστάτευτοι είμαστε χωρίς τους εκατό και πλέον εκλιπόντες επιδημιολόγους; Γιατί μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες "ειδήσεις" που ακούμε, δεν ακούσαμε ποτέ για αυτούς τους θανάτους;

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΕΚΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ-ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

1600763Περισσότερα από εκατό χιλιάδες ψάρια βρέθηκαν να επιπλέουν άψυχα στα νερά του ποταμού Άρκανσο στις Ηνωμένες Πολιτείες. . Αρκετά από αυτά δόθηκαν για ανάλυση αλλά οι ειδικοί δεν μπόρεσαν  να εντοπίσουν από τι πέθαναν.
Εκατόν εξήντα χιλιόμετρα μακρύτερα  οι κάτοικοι το πρωί της πρωτοχρονιάς διαπίστωσαν με φρίκη ότι χιλιάδες πουλιά έπεσαν από τον ουρανό νεκρά, ενώ ακόμη χίλια πέθαναν στο έδαφος.  Κανείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση και ακούστηκαν και πάλι οι βλακείες περί ακραίων καιρικών φαινομένων .Δεν μας εξηγεί κανείς όμως πως πέθαναν τα πουλιά στο έδαφος και πως πέθαναν τα ψάρια.


Το θέμα δεν σταματά όμως εκεί. Στην Αϊτή στη λίμνη Αζουέϊ χιλιάδες ψάρια βρέθηκαν επίσης νεκρά, όπως και στη Φλώριντα στο Spurce Creek. Σαν να μην έφτανε αυτό στον κόλπο Chesapeak μεταξύ της Virginia και της  Maryland, βρέθηκαν περίπου δύο εκατομμύρια νεκρά ψάρια. Επίσης στην Manitoba του Καναδά βρέθηκαν χθες χιλιάδες νεκρά πουλιά και οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή μέχρι να τα μαζέψουν.
Το ίδιο έγινε και στο New Jersey όπου χιλιάδες πουλιά έπεφταν νεκρά συνέχεια από τον ουρανό και κάλυπταν την περιοχή μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι.

Το γεγονός επαναλήφθηκε στη Σουηδία. Οι κάθε άλλο παρά ειδικοί, λένε ΄τι τα γεγονότα δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Προφανώς κάτι συμβαίνει και αυτό που συμβαίνει δεν οφείλεται στις βλακείες και τα ψέματα των μεγαλοοικολόγων αλλά έχει να κάνει με κάποιες από τις δραστηριότητες των "αφεντικών" τους.
Το όλο θέμα δεν είναι άσχετο ούτε με το ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός των μελισσών μειώνεται και σχεδόν έχουν αφανιστεί στις ΗΠΑ.
Θα επανέλθουμε με νεότερα, αφού τα ίδια έγιναν και σε πολλά μέρη της Νότιας  Αμερικής





http://www.youtube.com/watch?v=mDcVZ59m8II&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=gdKUcF5RPoA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mk5S9tWnRC8&feature=related

Tα Καρντάσια... Τι σόι Καρντάσι είναι αυτό ;;

Θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, περιλαμβανομένων και των προβλημάτων που δημιουργεί η πτήση αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τέθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις υπερπτήσεις και στην άρση του casius belli, μετά από λίγο προσφώνησε τον Ερντογάν, Καρντάσι, ντόμπρο, καλό άνθρωπο με καλές προθέσεις... (Δείτε το videο).....
Μα πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι "Καρντάσι" και παράλληλα καλός άνθρωπος, με καλές προθέσεις και τα μαχητικά αεροπλάνα της χώρας του να αλωνίζουν στο Αιγαίο;;
Tι σόι καλές προθέσεις έχει αυτός ο καλός και ντόμπρος άνθρωπος;
Τι "Καρντάσι" είναι αυτό, όταν μας απειλεί με casius belli;
Kαι μην μου πείτε το γνωστό παραμύθι των κακών στρατιωτικών και καλών πολιτικών στην Τουρκία...
Πως αποκαλείς λοιπόν κάποιον αδερφό (Καρντάσι), ενώ καθημερινά δέχεσαι συνεχείς και άμεσες ή έμμεσες απειλές και αμφισβητήσεις στο Αιγαίο, με την μορφή μαζικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων...
Είναι ένα θέμα αυτό.

Συνελήφθη Γερμανός πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στον Έβρο

Γερμανός δημοσιογράφος συνελήφθη το πρωί στον Έβρο γιατί φωτογράφιζε οχυρωματικές θέσεις του στρατού στη περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών Ορεστιάδας “Συνελήφθη στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων – Ν. Βύσσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 46χρονος Γερμανικής καταγωγής δημοσιογράφος, ο οποίος εισήλθε σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.

Ειδικότερα, ο 46χρονος δημοσιογράφος εντοπίσθηκε από περιπολούντες Έλληνες Συνοριοφύλακες, που επιχειρούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης ( RABITs ), να κινείται με ιδιωτικό επιβατικό αυτοκίνητο επί της οριογραμμής των χερσαίων συνόρων, σε χώρους που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης. Στην κατοχή του βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή, με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις Ελληνικές Αρχές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 149 Π.Κ. καθώς και Α.Ν. 376/18-12-1936 «περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων».

Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση την ημέρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στην Τουρκία. Οι τουρκικές υπηρεσίες συχνότατα χρησιμοποιούν ξένους, κυρίως Ολλανδούς και Γερμανούς για τέτοιες αποστολές.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Στην Τσεχία παραιτούνται γιατροί ...




Δεκάδες νοσοκομεία στην Τσεχία δεν θα μπορούσε να παράσχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες από την 1η Μαρτίου, καθώς σχεδόν 4.000 γιατροί -το ένα τέταρτο του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας- υπέβαλαν παραίτηση διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς που λαμβάνουν από το κράτος...

Το μαζικό κίνημα των παραιτήσεων συντόνισε ο τσεχικός ιατρικός σύλλογος (Lok), ο οποίος καταγγέλλει ότι διαδοχικές κυβερνήσεις δεν έπραξαν τίποτα για να βελτιώσουν τη μισθολογική κατάσταση των γιατρών μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Ο 31χρονος Πίτερ Παπ είναι ογκολόγος εργαζόμενος σε νοσοκομείο κοντά στο Λάμπεμ, μία βιομηχανική πόλη σε απόσταση μίας ώρας από την Πράγα. Με το ανώτατο όριο υπερωριών αμείβεται μηνιαίως με 898.850 ευρώ, πολύ κάτω από το μέσο μισθό.

Με τη φορολογία και τις πληρωμές για υγεία και κοινωνική ασφάλιση γυρίζει στο σπίτι του με 694 ευρώ. Το ενοίκιό του είναι 270 ευρώ, συνεπώς μένει με 385 ευρώ για να περάσει το μήνα.

Από την 1η Μαρτίου ο Πίτερ Παπ θα είναι άνεργος μαζί με άλλους 3.837 Τσέχους γιατρούς που έχουν υποβάλει την παραίτησή τους στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Αποστέλλω ήδη αιτήσεις σε πολλές εταιρείες που στέλνουν γιατρούς στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σκέφτομαι επίσης την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες» λέει στο BBC.

Οι παραιτήσεις των Τσέχων γιατρών ήλθαν με το σύνθημα «Ευχαριστούμε, Φεύγουμε». Ένα τρακαρισμένο ασθενοφόρο περιόδευε στα τσεχικά νοσοκομεία το Δεκέμβριο, συμβουλεύοντας τους γιατρούς πώς να εγκαταλείψουν τις εργασία τους.
Στην πλαϊνή πόρτα του ασθενοφόρου ήταν γραμμένο ένα μάλλον δυσοίωνο μήνυμα για τους Τσέχους πολίτες: «Η έξοδός μας, ο θάνατός σας»...

Σεραφείμ «ο νόμος για δημιουργία Τεμένους στην Αθήνα είναι αντισυνταγματικός»


ΑΞΙΟΣ.....ΑΞΙΟΣ....ΑΞΙΟΣ....!
Η επανάληψις από τους Ισλαμιστάς του αποτροπαίου εγκλήματος δολοφονίας ανυπόπτων και αθώων μελών της Κοπτικής Χριστιανικής Κοινότητος της Αιγύπτου αναδεικνύει εκτύπως μίαν αλήθειαν που δολίως κρύπτεται υπό την επίδραση των ειρηνοποιών κηρυγμάτων των δήθεν διαθρησκειακών διαλόγων και της καλλιεργείας φιλικής ατμοσφαίρας μεταξύ των λαών.

Αποσιωπάται εντέχνως ο χαρακτηριστικός ........

πυλώνας του ανθρωποπαθούς Ισλαμισμού, που δημιουργήθηκε από την «ευφυεστάτην» προσπάθειαν του Άραβος εμπόρου Μωάμεθ ο οποίος εγεννήθη το έτος 570 μΧ στη Μέκκα της Αραβικής χερσονήσου, υιός του Αμπνταλάχ και της Άμινα Μπιντ Ουαχάμπ από την φυλή των Κουραϊσιτών που ανήκε στην οικογένεια των Χασιμιτών και που ορφανός ανετράφη από τον πάππον του Αμπντούλμουτταλίμπ και τον θείον του Αμπού Ταλίμπ και 25ετης ων συνεζεύχθη την 40χρονη χήρα Χαντίτζα και άλλας οκτώ (8) επισήμους γυναίκας, μετά τον θάνατόν της και που άρχισε να κηρύττει το 610 μ.Χ. σε ηλικία 40 ετών έχων πολλάς αμφιβολίας δια το έργον αυτό, ενώ κατ’ ουσίαν εις αυτόν οφείλει την επικράτησίν του και αναφερόμεθα στον «ιερό πόλεμο»(Τζιχάντ). Και αν ακόμη παραθεωρήσωμε τα συγκεκριμένα γεγονότα παραμένουν τα κείμενα.

Αι παροτρύνσεις του Κορανίου προς δυναμικήν, μαχητικήν αντιμετώπισιν των απίστων είναι πολλαί και άμεσοι. Με την σούρα του Κορανίου (Η μετάνοια 9:5) «Όταν παρέλθωσι οι ιεροί μήνες τότε φονεύετε τους πολυθεϊστάς όπου αν συναντήσητε, ζωγρείτε πολιορκούντες και ενεδρεύοντες αυτούς», καθώς και με τη σούρα (Ο Μωάμεθ 47:4-10) «Οπόταν συναντάτε τους απίστους φονεύετε και κατασφάζετε, συγκρατούντες στερρώς τα δεσμά του αιχμαλώτου.

Μετά δε την κατάπαυση της μάχης άφετε εαυτόν ελεύθερον η ανταλλάξατε αντί λύτρων. Πράττετε ούτως εάν εβούλετο ο Θεός θα εθριάμβευε ο ίδιος επ’ αυτών αλλά υποβάλλει υμάς εις τον πόλεμον δια να δοκιμάσει τους μεν δια των δε. Ο Θεός δεν θα απωλέση τα έργα των πεσόντων εν τη μάχη υπέρ πίστεως.

Θα εισαγάγη αυτούς εις τον Παράδεισον ον ήδη υπέδειξεν αυτοίς. Όσοι πιστοί εάν συνδράμετε τον Θεόν εις την μάχην Αυτού κατά των απίστων και ο Θεός θα συνδράμει υμάς κατευθύνων τα υμέτερα διαβήματα» (Πρβλ. σούρες Τα Λάφυρα 8:73,76. Ο Σίδηρος 57:10), ως και με τη σούρα (Η Βους, 2:189) «Μάχεσθε μέχρις ότου αποσοβηθή αφ’ υμών ο κίνδυνος του πειρασμού, και όταν δεν υπάρχη άλλη λατρεία ειμή η του μόνου Θεού.

Αν οι εχθροί θέσωσι τέρμα εις τας πράξεις αυτών, τότε ας παύσωσι αι εχθροπραξίαι, εκτός αν πρόκειται περί ασεβών», κυρίαρχο στοιχείο στην ζωή των πιστών του Ισλάμ είναι η σφαγή και ο θάνατος όσων δεν αποδέχονται την δήθεν αποκάλυψι του δήθεν προφήτου. Η εντολή του Ιερού πολέμου παραμένει για το Ισλάμ αναμφισβήτητος.

Αι εκτός της κυριαρχίας του Ισλάμ χώραι ως η ημετέρα ονομάζονται «Οίκος Πολέμου» και αντιδιαστέλλονται του «Οίκου του Ισλάμ». Είναι περιοχαί πολέμου έως ότου τεθούν δια της Τζιχάντ υπό το κράτος της δήθεν αληθούς πίστεως. Ο χαρακτήρ του Ισλάμ υπήρξε επιθετικός και αποδεικνύεται με τις εγκληματικές πράξεις των Ισλαμιστών ότι και σήμερα παραμένει.

Το ξίφος και η μάχαιρα θεωρούνται πειστικότερα του κηρύγματος και της πειθούς. Άλλωστε η μέσω του Ιερού Πολέμου διάδοσις του Μουσουλμανισμού ήταν η αιτία της επικρατήσεώς του από των στηλών του Ηρακλέους μέχρι του Ινδού ποταμού. Το Ισλάμ δια να επικρατήση δεν εχρειάσθη όπως η Αγία ημών Εκκλησία εκατομμύρια μαρτύρων εκ των πιστών της, αλλά προετίμησε να τους αναζητήση μεταξύ των οπαδών των άλλων θρησκειών σφάζοντας και κατακρεουργώντας αυτούς.

Ο δήθεν προφήτης Μωάμεθ δεν ίδρυσε απλώς μια θρησκευτική κοινότητα αλλά και ένα κράτος των οποίων κυρίαρχο στοιχείο είναι ο ιερός πόλεμος.

Κατόπιν των ανωτέρω δεδομένων και εκ της θρησκευτικής παραδοχής του Ισλάμ προβλεπομένων, ο Μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία, μη συμβατή με τας προβλέψεις του ισχύντος εν Ελλάδι Συντάγματος όπου εν άρθρω 13 καθιερούται η ελευθερία θρησκευτικής συνειδήσεως αλλά σε θρησκευτικές παραδοχές, που δεν αντίκεινται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Ο Ισλαμισμός a priori προωθεί ως μέσον εξαπλώσεώς του όπως τα ανωτέρω χωρία του Κορανίου αναφέρουν, το έγκλημα, τη βία, την τρομοκρατία και τον θάνατο.

Συνεπώς ο Νόμος που εψηφίσθη δια την δημιουργία Ισλαμικού τεμένους στην Πρωτεύουσα της Χώρας τυγχάνει οπωσδήποτε αντισυνταγματικός διότι αναγνωρίζει ως γνωστή θρησκεία δυναμένη να επιτελεί ακωλύτως τη λατρεία της, μία θρησκευτική παραδοχή που ευθέως αντίκειται στην δημοσία τάξη, τα χρηστά ήθη και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Και ναι μεν δι’ ιστορικούς λόγους και συμβατικούς λόγους εις την Ελληνικήν Θράκην η συγκεκριμένη θρησκευτική παραδοχή επιτρέπεται κατά παρέκκλισιν των αρχών της νομιμότητος αλλά εις την λοιπήν χώραν η ανοχή μιας τοιαύτης θρησκευτικής εκτροπής θα καταστή δυναμίτης δια τον κοινωνικόν ιστόν και την κοινωνικήν ειρήνην, εφ’ όσον κυρίαρχον αίτημα της συγκεκριμένης ψευδούς θρησκείας είναι η δια της βίας επιβολή και επικρατησίς της.

Άλλωστε το Μαρτυρολόγιον της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας και το Πάνθεον του Έθνους μυρώνονται από το αίμα εκατομμυρίων μαρτύρων και ηρώων που ειρηνικώς αντέστησαν και εθυσιάσθησαν στην βάναυσον και δολοφονικήν επιθετικότητα του Ισλάμ.

Καλούμεν όθεν την Κυβέρνησιν να αποσύρη το αντισυνταγματικόν Νομοθέτημά της διότι άλλως θα είναι υπεύθυνη παρομοίων εγκληματικών ενεργειών στην χώρα μας των φονταμενταλιστών Ισλαμιστών.
Συντάχθηκε απο τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ 14:04

Το απόσπασμα από την ομιλία του Παγκάλου για το 1821 που -κατα τύχη- δεν έδειξε το Mega post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Το απόσπασμα από την ομιλία του Παγκάλου για το 1821 που -κατα τύχη- δεν έδειξε το Mega http


Μπορεί να τους διέφυγε γι' αυτό το προσφέρουμε με χαρά. Πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε φιλότιμους συναδέλφους. Η αποκάλυψη του θέματος ανήκει στον Ελεύθερο Τύπο.


ΑΙΓΑΙΟ: "Κάτι σοβαρό και επικίνδυνο ετοιμάζεται"


Του Αντώνη Κακαρά* - Είναι καθαρό πλέον πως κάτι ετοιμάζεται στο Αιγαίο. Κάτι σοβαρό, επικίνδυνο και ασύμφορο βέβαια για τη χώρα μας. Και τούτο από τις επαναλαμβανόμενες «εξόδους» ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας, παρά τις μέχρι σήμερα συμφωνίες για μη πρόκληση έντασης στο Αιγαίο και αφ’ ετέρου από την κινητικότητα του ΝΑΤΟ πάλι σε θέματα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επηρεάζουν τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του αμαρτωλού Συμφώνου. Εδώ θα προσεγγίσουμε το ζήτημα του Αιγαίου. Η θάλασσα, ο βυθός της και το υπέδαφός του είναι η σημερινή αλλά βασικά η αυριανή πηγή πλούτου, με τον οποίο θα επιβιώσει ο άνθρωπος. Και αυτός ο πλούτος δεν είναι μόνον τα ψάρια και τα ορυκτά. Το Αιγαίο λοιπόν είναι ο πνεύμονας ζωής για την Ελλάδα.

Συνηθίζεται να αποκαλούμε ΄΄ορατή απειλή εξ ανατολών΄΄ όλες τις διεκδικήσεις των Τούρκων που στρέφονται κατά κυριαρχικών μας δικαιωμάτων (δηλαδή αυτών που με τίποτα δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε). 
Εάν συγκρίνει κανείς την απειλή αυτή με τις καινοφανείς «ασύμμετρες» στις οποίες κατ’ απαίτηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν ήδη στραφεί τα πάντα, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο λάθος τακτική ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις όπως και παλιότερα με τον κομμουνιστικό «κίνδυνο». 
Κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας κινδυνεύουν επομένως:
·Κατ’ αρχήν από την Τουρκία και το ΄΄στρατιωτικό-οικονομικό κατεστημένο΄΄ που την ελέγχει,
·Από τρίτες χώρες και οργανισμούς (κύρια τις ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ) που δε σέβονται ούτε υπολογίζουν τις διεθνείς Συνθήκες- Συμβάσεις που έχουν κατοχυρώσει αυτά μας τα δικαιώματα,
·Από την έλλειψη σταθερής και αμετακίνητης, πατριωτικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων στα ζητήματα τα αποκαλούμενα ως ΄΄ελληνοτουρκικές διαφορές΄΄ και
· Από την πεποίθηση των κυβερνώντων κομμάτων που μεταφράζεται και ως εξωτερική πολιτική ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ παρέχουν εγγυήσεις και ασφάλεια στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. 



Έτσι αποδυναμώνεται η άμυνά μας
Όλες οι ελληνοτουρκικές διαφορές περιέχουν διεκδικήσεις της Τουρκίας ενώ απολύτως καμία εκ μέρους της Ελλάδας. 
Επομένως η οποιαδήποτε συζήτηση και ρύθμιση, θα σημαίνει εκ προοιμίου από την πλευρά της Ελλάδας υποχώρηση σε κάποια σημεία.
Οι Τούρκοι θέλουν δικά τους όλα από τη μέση γραμμή (25ο μεσημβρινό περίπου) και ανατολικά.Εκτός από τα νησιά εκείνα που «αναφέρονται με το όνομά τους στις Συνθήκες και τις Διεθνείς Συμφωνίες με τις οποίες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα». Από την πλευρά της δικής μας κυβέρνησης διατυμπανίζεται η θέση πως, συζητήσιμο είναι μόνον το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Χωρίς να εξηγεί το αυτονόητο πως πλήθος άλλων θεμάτων επηρεάζονται ή προκύπτουν από την όποια ρύθμιση της υφαλοκρηπίδας. 
Τονίζουμε το πολύ σοβαρό θέμα πως γραμμές βάσης, χωρική θάλασσα, αποκλειστική οικονομική ζώνη, εναέριος χώρος και γκρίζες ζώνες θα καθοριστούν οπωσδήποτε μαζί με την υφαλοκρηπίδα αφού η νομική τους σχέση είναι αδιάρρηκτη.
Οι Τούρκοι από το 1974 και μετά κατάφεραν με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τηνυποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων στόχους που διαφορετικά θα κατακτούσαν μόνο με πόλεμο. Μια ματιά σ’ αυτούς είναι χρήσιμη.
·Επίσημη παραδοχή και αναγνώριση από Πρωθυπουργούς μας (Σημίτη και Μητσοτάκη ενώ για το νυν Πρωθυπουργό δεν μπαίνει καν ζήτημα μη παραδοχής) πως έχουν δικαιώματα στο Αιγαίο. Τούτο σημαίνει πως δέχτηκαν ότι πρέπει να προσδιοριστούν και κατοχυρωθούν αυτά στους Τούρκους. Έτσι προχώρησε και συνεχίζεται η ΄΄διερευνητική συζήτηση΄΄ μεταξύ εκπροσώπων των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών.
·Την άποψη (που την προβάλλουν υπερασπίζοντάς τους και οι Αμερικανοί) πως οι Έλληνες έχουν όλα τα νησιά στο Αιγαίο και αυτοί τίποτα (αρχή του ΄΄ζωτικού χώρου΄΄ που πρόβαλλε και ο Χίτλερ). Έτσι προκύψανε οι «γκρίζες ζώνες» και έτσι καταγράφονται και στους επίσημους αμερικανικούς χάρτες, που χρησιμοποιούνται στο ΝΑΤΟ κλπ
·Εξαφάνιση από τους ίδιους χάρτες των συνόρων στη θάλασσα στο Ανατολικό Αιγαίο, καίτοι από αρχές του ’50 τα είχαν αποδεχτεί.
·Αμφισβήτηση με παραβιάσεις εθνικής εναέριας περιοχής στη ζώνη από 6 μέχρι 10 μίλια και πάνω από τις «γκρίζες ζώνες».
·Να μην επεκτείνουμε μέχρι 12 μίλια που δικαιούμαστε την Αιγιαλίτιδα ζώνη από 6 που έχουμε σήμερα. Η χώρα μας δεν το έχει κάνει αυτό ούτε καν στην ηπειρωτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη, όπως αυτοί στη Μεσόγειο και το Βορρά. Τέτοια λεβεντιά δηλαδή.
·Να τροποποιήσουμε (υπερυψώσουμε) αεροδιαδρόμους για τα πολιτικά αεροπλάνα κατ’ απαίτησή τους με αποτέλεσμα να μπορούν ελεύθερα να διέρχονται τα πολεμικά τους από κάτω. Μέχρι τότε οι αεροδιάδρομοι ήταν νοητός φραγμός από Τουρκία προς Ελλάδα. Επίσης να καταργήσουμε άλλους αεροδιαδρόμους με τα αντίστοιχα ισχυρά οικονομικά οφέλη που πέρασαν βέβαια στην πλευρά της Τουρκίας.
·Να παραδοθεί η ΄΄ευθύνη΄΄ άμυνας του Αιγαίου (αλήθεια, προστασίας του από ποιους;) στην αρμοδιότητα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, ήτοι σε Αμερικανό ο οποίος κατά περίπτωση εκχωρεί το δικαίωμα αυτό και σε Τούρκο διοικητή. Λύκοι δηλαδή φιλάνε το μαντρί ενώ οι δικοί μας φύλακες τρέχουν σε πολέμους ενάντια άλλων λαών για ξένα συμφέροντα. Τις μέρες αυτές παρουσιάζεται και σ’ αυτό το θέμα κινητικότητα με επισκέψεις νατοϊκών παραγόντων.
·Να αρνούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συμμετοχή σε ασκήσεις σε περιοχές, ό,που περιλαμβάνονται νησιά των οποίων αμφισβητούν το δικαίωμά μας για εξοπλισμό και άμυνα (Λήμνος, Άη Στράτης κ.λ.π.). Έτσι γίνονται ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και εμείς τις αποφεύγουμε «διαμαρτυρόμενοι» με τον τρόπο αυτό. Τους τιμωρούμε δηλαδή με αποχή από ΄΄φαγοπότι΄΄ με δικά μας εδέσματα. Εάν θεωρήσουμε ως εκπαίδευση και φαγοπότι τις Νατοϊκές ασκήσεις. Εκεί καταντήσαμε δηλαδή. Αντί να τους σιχτιρίσουμε.
Η παρατηρούμενη κινητικότητα για τις αποκαλούμενες ΄΄ελληνοτουρκικές διαφορές΄΄ εκτιμάται πως οφείλεται:
·Στις πιέσεις όσων ενδιαφέρονται να κλείσουν τα θέματα αυτά, για να μπορέσουν να ασχοληθούν με επενδύσεις και εκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου.
·Στην όρεξή τους για επενδύσεις στην Τουρκία, που είναι μια εκτεταμένη αγορά υπό ένταξη μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το τελευταίο σημαίνει για μερικούς πλούσια κοινοτικά προγράμματα, ήτοι εκμετάλλευση πόρων και απομύζηση από την εργασία δεκάδων εκατομμυρίων υπάκουων «πάμφθηνων» Τούρκων. Ο Άγγλος Πρωθυπουργός μάλιστα δεν κρύβει την ανυπομονησία του όπως και οι Αμερικανοί για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
·Στον απρόσκοπτο έλεγχο του ίδιου χώρου ως κρίσιμου στρατηγικά για τη διέλευση αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από Ανατολή προς Ευρώπη. Ο χώρος Ελλάδα- Τουρκία- Κύπρος είναι πολύ σοβαρός για τις ανάγκες των ομάδων ισχύος των ΗΠΑ- Αγγλίας κ.λ.π. (δηλαδή των ιμπεριαλιστών του Δυτικού κόσμου και της Νέας Τάξης πραγμάτων για να χρησιμοποιήσουμε την μοντέρνα ορολογία) προς περικύκλωση της Ρωσίας και έλεγχο περιοχών ενέργειας και δρόμων ροής φυσικών πόρων.
·Στην αξιοποίηση του Αιγαίου ως βασικού άξονα προς το Βορρά (μέσω Θεσσαλονίκης, Καβάλας κ.λ.π.) όπου εγκαθίστανται οι νέες Αμερικανικές βάσεις και οπλικά συστήματα σε χώρες του τέως Συμφώνου της Βαρσοβίας.
·Στο ότι οι συνομιλίες των εκπροσώπων των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών, που διεξάγονται με ελάχιστους γνώστες του περιεχομένου τους (μέγας ο κίνδυνος από τη μυστική διπλωματία), έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και μάλλον είναι έτοιμοι για ΄΄συνυποσχετικό΄΄ και προσφυγή στη Χάγη.
Οι Τούρκοι οφείλουν να σταματήσουν τις απειλές για πόλεμο (το περίφημο casus belli), ενώ ο λαός μας πρέπει να τις μετράει, αλλά να τις γράφει και εκεί που πρέπει. 
Και αυτό γίνεται καλύτερα όταν, οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται εδώ έτοιμες και εμψυχωμένες να υπερασπιστούν την πατρίδα μας, ενώ οι δικοί μας κυβερνήτες να ενημερώσουν τη Βουλή και το λαό για τις συζητήσεις και τη μυστική διπλωματία. Είναι δικαιώματά μας αυτά που συζητούν και δεν έχει καμία κυβέρνηση και ποτέ ανοιχτή επιταγή για τη διαπραγμάτευσή τους.
Κάτι ακόμα σε σχέση και με το Κυπριακό. Διαφαίνεται πως η ενδοτικότητα των κυβερνήσεων της Ελλάδας στην Κύπρο, είναι αποτέλεσμα όχι μόνον της πάγιας πολιτικής των κυβερνητικών κομμάτων ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά και υπόσχεσης (ίσως και μυστικής συμφωνίας) των Αμερικανών και Τούρκων. Έτσι εξηγούνται και οι δηλώσεις Τούρκου προηγούμενου αρχηγού ΓΕΕΘΑ (του ισχυρότερου προσώπου στην Τουρκία) πως, σε μία εβδομάδα μετά την λύση του Κυπριακού, όλα τα θέματα Αιγαίου θα έχουν λυθεί. Αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις αρχές του 2003 πως, εάν το Κυπριακό λυνόταν με βάση το σχέδιο Ανάν, «…τότε επίκειται εντός του 2003 συμφωνία των δύο πλευρών επί του θέματος της υφαλοκρηπίδας». Ήταν προφανώς μια συγκαλυμμένη προσπάθεια επηρεασμού υπέρ του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν, έδειχνε όμως και πόσο είχαν εν κρυπτώ προχωρήσει οι συνομιλίες των δύο χωρών χωρίς καμία ενημέρωση Βουλής και ελληνικού λαού. Τέλος είναι πολύ εμφανές πως ανεξάρτητα της τελικής λύσης προωθείται η ιδέα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με γενναίο μερίδιο αμερικανικών εταιριών.
Η επαγρύπνηση είναι απαραίτητη και για ένα ακόμα λόγο. Οι λύσεις που απεργάζονται, δεν έχουν πισωγύρισμα. Θα είναι ουσιαστικά απώλεια και των υπολοίπων κεκτημένων στην Κύπρο και επαναχάραξη των συνόρων της Ελλάδας.

*Ο Αντώνης Κακαράς, είναι απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ,συγγραφέας έξι βιβλίων με τελαυταίο τη "Λίστα του Τσαγκάρη". Είναι Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και μέλος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

Απειλές από πρωτοεμφανιζόμενη αλβανική οργάνωση κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή“, αναφέρει ανακοίνωση της νεοεμφανιζόμενης αλβανικής οργάνωσης ACTOSH (Armata për Çlirimin e Trojeve të Okupuara Shqiptare/Στρατός για την Απελευθέρωση των Κατεχόμενων Εδαφών της Αλβανίας). Τα εδάφη που βρίσκονται υπό κατοχή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στη σχετική ανακοίνωση, είναι το Βόρειο και Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο (αναφέρονται: Presevo, Medvegje και Bojanovac), η Κοιλάδα του Βαρδάρη, εδάφη του Μαυροβουνίου (αναφέρονται: Ulcin, Tivat, Plava, Guci) και τα ελληνικά εδάφη “Τσαμουριά”, Καστοριά, Κόνιτσα και Φλώρινα.
Κατά την ανακοίνωση που υπογράφεται από τον επικεφαλής του αρχηγείου της ACTOSH Kushtrim Mtirovica, το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή σχηματισμού μιας νέας σερβικής δημοκρατίας μέσω των διαδικασιών αποκέντρωσης. “Το Κόσοβο δεν είναι ούτε ανεξάρτητο ούτε αυτόνομο. Με την έγκριση της Eulex, η ηγεσία της Πρίστινα δεν ενδιαφέρεται για τα όσα συμβαίνουν στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και ενθαρρύνει τη διαίρεσή του. Θα πάρουμε το Βόρειο Κόσοβο υπό την προστασία μας και θα εμποδίσουμε τη δραστηριοποίηση σέρβικων παραστρατιωτικών ομάδων, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλαβο-Έλληνες (sic) και την παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

"ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ" ΕΡΙΞΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΠΙΣΩ ΤΟΥ.!!!


ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ...ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ...!
Διαβάζουμε σήμερα ότι ο Πρωθυπουργός αναχώρησε γιά πολυήμερο ταξίδι σε Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Σκανδιναβικές Χώρες, Πορτογαλία, Τουρκία, αλλά και Χώρες της Πρώην Ανατολικής Ευρώπης...
Μάλιστα δε, υπό πλήρη μυστικότητα αναχώρησε γιά το Παρίσι και δή...δύο μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον Γάλλο Πρωθυπουργό.!!!
Τώρα, πηγαίνει γιά την "αντιμετώπιση" της ενδεχόμενης χρεοκοπίας, για μυστική διπλωματία ή για ψυχαγωγία, κανείς δεν ξέρει...
Όπως "Κύριος", ξέρει πότε θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα...

50,000 ΕΥΡΩ VIP ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ LSE!

AKOYΤΕ ΡΕ  ΚΟΠΡΙΤΕΣ;;    

Παρά τον καταιγισμό των επικριτικών δημοσιευμάτων για τις VIP πτήσεις, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν δείχνει να πτοείται και συνεχίζει να προτιμά τις ανέσεις του κυβερνητικού αεροσκάφους από την ταλαιπωρία των κοινών αερογραμμών.

Τελευταία VIP πτήση για τον τσάρο της οικονομίας η επίσκεψη στο Λονδίνο στις 8 Νοεμβρίου του 2010. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες και να δώσει και μία διάλεξη στο London School of Economics προτίμησε να μεταβεί στην βρετανική πρωτεύουσα με το κυβερνητικό αεροσκάφος και όχι με μία από τις πολλές πτήσεις που συνδέουν καθημερινά την Αθήνα με το Λονδίνο. Στο συγκεκριμένο ταξίδι της ανέσεις του κυβερνητικού τζετ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα μέλη της συνοδείας του, με το κόστος της ειδικής αυτής πτήσης να βαραίνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος στοιχίζει σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στρη Βουλή, κάτι περισσότερο από 6.600 ευρώ την ώρα, συν τα έξοδα των αεροδρομίων. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι για τη διάλεξη, κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο περισσότερο από 50.000 ευρώ (!) ενώ αν επέλεγε να ταξιδεύσει στην πρώτη θέση της Ολυμπιακής, δεν ξεπερνούσε- μαζί με δύο συνοδούς τις 3.000 ευρώ !

Το ταξίδι στο Λονδίνο ήταν η τέταρτη φορά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες που ο υπουργός οικονομικών πετάει με το κυβερνητικό αεροσκάφος ξεπερνώντας σε συχνότητα ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτό βέβαια που έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών σχολίων εις βάρος του ισχυρού άνδρα της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας είναι ότι και στις 4 περιπτώσεις οι πτήσεις αφορούσαν προορισμούς που η χρήση των κοινών αερογραμμών είναι κατά πολύ φθηνότερη από το πολυέξοδο τζετ που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση.


E.Βενιζέλος: "Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας"!


Το Μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς, σε άρθρο του στο διαδίκτυο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος! Επίσης τάσσεται υπερ της διατήρησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές, προτείνει την "κομματική αναστύλωση", τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού των 180 ψήφων στην Βουλή.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού ως "αντισυνταγματικής" από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ολόκληρης της πολιτικής μεθόδευσης και τους αποτελέσματος (Μνημόνιο) που εχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο. Το άρθρο αυτό, κινείται προς την κατεύθυνση της "προκρούστειας" λογικής των συνταγματικών δικαιωμάτων που υπερβαίνουν το Μνημόνιο. Όποιο δικαίωμα και όποια πρόβλεψη εθνικής κυριαρχίας υπερβαίνει αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο, απλά κόβεται. Πρακτικά πρόκειται για μία άποψη "δημοκρατικής" κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Με απλά λόγια προτείνεται ένα "δημοκρατικό πραξικόπημα" για την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας.


Ας δούμε ολόκληρο το άρθρο: 

"Ι. Το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά και ελπιδοφόρο, να συζητάς για αναθεώρηση του Συντάγματος υπό συνθήκες βαθιάς και γενικευμένης κρίσης. Κρίσης δημοσιονομικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής. Το βασικό ερώτημα είναι: αντέχει το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης; Η αλήθεια είναι ότι υφιστάμεθα σημαντικούς περιορισμούς σε όλες τις όψεις της εθνικής κυριαρχίας -άρα και στη συνταγματική μας κυριαρχία. Αλλάζει η αντίληψη περί γενικού συμφέροντος, περί της εθνικής οικονομίας και των αναγκών της.
Ο νομοθέτης, ο δικαστής, η κοινωνία, ο επιστήμονας, βρίσκονται όλοι αντιμέτωποι με μια νέα αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων. Πράγματα τα οποία θεωρούντο αδιανόητα, τώρα λόγω κρίσης θεωρούνται επιβεβλημένα και αυτονόητα. Το Σύνταγμα πρέπει, συνεπώς, να «υποδεχθεί» ένα νέο φαινόμενο.



Σύνταγμα και μνημόνιο
Η συζήτηση για το μνημόνιο και τη συνταγματικότητά του, στην πραγματικότητα είναι συζήτηση για το πώς η έννοια του γενικού συμφέροντος, δηλαδή η έννοια του συμφέροντος της εθνικής οικονομίας, διαχέεται μέσα στο Σύνταγμα και επηρεάζει όλες τις σχετικές διατάξεις: τη συλλογική αυτονομία, τη νομοθετική διαδικασία, τις διατάξεις για την άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων, την έννοια του κοινωνικού κεκτημένου.
Ενα βασικό θέμα που αντιμετώπισε η αναθεώρηση του 2001 είναι πως πρόβλεψε ρητά ότι το άρθρο 28 είναι το συνταγματικό θεμέλιο για την ακώλυτη συμμετοχή της Ελλάδας στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Ποιάς ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όμως; Μιας Ευρώπης που παραπαίει, αμήχανης, χωρίς επαρκή ηγεσία, χωρίς το αναγκαίο πολιτικό προσωπικό, που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις απολύτως αναγκαίες για θέματα νομισματικής πολιτικής, ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους και ανάπτυξης;
Αυτά είναι μερικά από τα θεμελιώδη προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την περίοδο από τώρα έως το 2013, οπότε και επιτρέπεται να κινηθεί και πάλι η διαδικασία αναθεώρησης.



ΙΙ. Τρεις μείζονες προτεραιότητες

Πρώτον, είναι απολύτως κρίσιμο και αναγκαίο να μη θίξουμε το δικαιοκρατικό, κοινωνικό, συμμετοχικό, οικολογικό κεκτημένο του 2001. Το άρθρο 25, όπως έχει, είναι κορυφαία διάταξη στην ευρωπαϊκή συνταγματική τάξη: Η αρχή της αναλογικότητας, η τριτενέργεια, η ρητή κατοχύρωση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτος, η υποχρέωση όλων των οργάνων της Πολιτείας να συμβάλουν στην πραγμάτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Τα κοιτάσματα του άρθρου 25 είναι τεράστια και αναξιοποίητα. Τα αξιοποιεί σταδιακά η νομολογία, αλλά πρόκειται για «στάγδην» αξιοποίηση.
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε:
- θέματα ασφάλειας χωρίς να θίξουμε το κράτος δικαίου
- θέματα ανάπτυξης χωρίς να θίξουμε το οικολογικό κεκτημένο
- τη δημοσιονομική κρίση χωρίς να θίξουμε την συνταγματική κατοχύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.


Η «αναθεώρηση» των κομμάτων προηγείται
Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι να βάλουμε το δάχτυλό μας εις τον τύπον των ήλων του προβλήματος διακυβέρνησης: δεν φταίει το Σύνταγμα, φταίνε τα κόμματα. Πιο κρίσιμο ζήτημα είναι η αναθεώρηση των κομμάτων από την αναθεώρηση του Συντάγματος για την ποιότητα του δημοσίου βίου.
Το ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, το συλλογικό, το αποκεντρωμένο, το κόμμα που έχει θεσμική λειτουργία και συνείδηση των θεσμικών πολιτειακών υποχρεώσεών του, είναι η Λυδία Λίθος για τα πάντα: για τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη λειτουργία της Βουλής και των επιτροπών της, για τη σχέση Βουλής και Κοινωνίας των Πολιτών, για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την αποκέντρωση –δεν μπορείς να έχεις αποκέντρωση του κράτους αν δεν έχεις αποκέντρωση του κόμματος.
Και βέβαια, μέσα σ΄ αυτό το σύστημα σκέψης, θα δούμε και το θέμα του εκλογικού συστήματος στη Βουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν δεν έχεις λειτουργία του κόμματος, οργανωμένη, ελεγχόμενη, θεσμική, μπορείς να πας στην κατάργηση του σταυρού προτίμησης ή σε μονοεδρικές περιφέρειες; Και μπορείς να έχεις μονοεδρική περιφέρεια για τον βουλευτή με 45.000 εκλογείς, αλλά να εκλέγεται ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, στην περιφέρεια του νομαρχιακού διαμερίσματος, ή να παίρνει έναν σταυρό ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων από όλο τον Δήμο Αθηναίων, δηλαδή από μία εκλογική περιφέρεια παλαιού τύπου;
Αυτά όλα έχουν απόλυτη συνάφεια, χρειάζεται αρμονία και πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται το κόμμα. Πίσω από το μοντέλο διακυβέρνησης, από τη λειτουργία της κυβέρνησης, από τον τρόπο διαχείρισης του δημοσιονομικού προβλήματος, από τις μεγάλες αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης για τη δημοσιονομική πολιτική, για το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα, υπάρχει το πρόβλημα του κόμματος. Ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος αντανακλά στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.
Και έτσι θα μιλήσουμε και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν χρειαζόμαστε κάτι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το κύρος του, όχι τις αρμοδιότητές του. Χρειαζόμαστε το λόγο του, το συμβολισμό του. Εμείς προτείναμε από το 1996 να αποσυνδεθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου από την απειλή διάλυσης της Βουλής. Και υπάρχουν τρόποι. Τους είχαμε προτείνει και ευχαρίστως να επανέλθουμε.



Η ηθική αναστύλωση της πολιτικής
Τρίτο ζήτημα είναι η ηθική αναστύλωση της πολιτικής. Αλλά ηθική αναστύλωση της πολιτικής, επίσης σημαίνει ηθική αναστύλωση των κομμάτων, τα οποία είναι στο τελευταίο επίπεδο αξιολόγησης από την κοινή γνώμη. Ο στόχος αυτός συνδέεται με τις οικονομικές λειτουργίες του κράτους, τις δημόσιες συμβάσεις, το πόθεν έσχες, το λεγόμενο πολιτικό χρήμα. Όλα αυτά πρέπει να τα πούμε με ειλικρίνεια. Εγώ πιστεύω ότι αν δεν καθιερωθεί η αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων -με μικρές ονομαστικές εισφορές μελών και φίλων μόνο και μέχρι ενός πολύ μικρού επιπέδου, ας πούμε της τάξεως των 100 ευρώ το χρόνο μέσω τραπεζών- δεν μπορεί να εξυγιανθεί το σύστημα. Και επειδή πρόκειται για δημόσιο χρήμα πρέπει να υπάρχει και απόλυτος δημόσιος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως συμβαίνει με όλες τις διαχειρίσεις του δημοσίου χρήματος".

Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα, κλείνω τον λογαριασμό μου!


Σας αποστέλω το κάτωθι κείμενο, το οποίο θα κοινοποιηθεί στην Εμπορική Τράπεζα ταυτόχρονα με το κλείσιμο του λογαριασμού μου σε αυτήν, για δημοσίευση κατά την κρίση σας.
Τσομπανούδης Σωτήρης
Δικηγόρος
05 Ιανουαρίου 2010
Προς Εμπορική Τράπεζα
Όπως σας είναι πιθανότατα γνωστό και σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού, συντόμως πρόκειται να επιχειρηθεί η καθιέρωση της λεγόμενης «Κάρτας του Πολίτη», η οποία σταδιακά θα μετεξελιχθεί σε πολυεργαλείο ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενσωματώνοντας και άλλες κάρτες όπως η φοροκάρτα, ή άλλες διαδικασίες.
Για λόγους που άπτονται της ασφάλειας των προσωπικών μου δεδομένων αλλά και θρησκευτικών μου πεποιθήσεων, μού καθίσταται αδύνατο να παραλάβω την εν λόγω κάρτα. Η άρνηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει δραματικές συνέπειες καθώς πρακτικά θα με θέσει εκτός ενεργού κοινωνικού και επαγγελματικού βίου.
Στα πλαίσια αυτά προβαίνω στο κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρώ στην Τράπεζά σας καθώς ενδεχομένως σύντομα δεν θα είμαι σε θέση να συναλλαχθώ μαζί σας.
Εκφράζω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και τις υπηρεσίες που μου παρείχατε και λυπούμαι διότι αναγκάζομαι για λόγους αλλότριους της μεταξύ μας σχέσης να διακόψω τη συνεργασία μας.

Με εκτίμηση
Τσομπανούδης Σωτήρης
Δικηγόρος 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, εξαιτίας της αντίδρασής της να εισάγει γενετικά τροποποιημένα προϊόντα


Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, εξαιτίας της αντίδρασής της να εισάγει γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου της «Greenpeace» στην Ελλάδα, Νίκο Χαραλαμπίδη ο οποίος αποκάλυψε πως «υπήρχε μία παράδοση στη χώρα μας από το 1998 και για αρκετά χρόνια μετά, που ήθελε τον πρέσβη των ΗΠΑ να συναντάται με τον εκάστοτε υπουργό Γεωργίας κι αυτό γινόταν για να προωθηθούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και στην Ελλάδα. Ευτυχώς, όμως, οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούν σταθερή στάση κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών». 
Ο κ. Χαραλαμπίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως από το 1999 και μετά, στην Ελλάδα σταμάτησε η καλλιέργεια μεταλλαγμένου βαμβακιού -που είχε ξεκινήσει κάποτε- ενώ δεν γίνονται ούτε πειραματικές καλλιέργειες και δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να καυχηθεί για τα «καθαρά» της προϊόντα, καθώς ακόμη και στην εκτροφή των ζώων αφού οι τροφές που χρησιμοποιούνται δεν είναι μεταλλαγμένες, με εξαίρεση τη σόγια, η οποία κατά περίπου 60% παραμένει γενετικά τροποποιημένο προϊόν.
Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, η Ελλάδα είναι στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, για έναν ακόμη λόγο. Για το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των μεταλλαγμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την Αυστρία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. «Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι συνέστησε στην Ουάσιγκτον να ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο εναντίον οποιασδήποτε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντιωνόταν στα γενετικώς τροποποιημένα δημητριακά, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το WikiLeaks» ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης.
Στον αγώνα υπέρ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών οι ΗΠΑ βρήκαν, ως σύμμαχο, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισπανία, ενώ στην Ιταλία, αν και σε εθνικό επίπεδο υπάρχει μία ελαστικότητα για τα μεταλλαγμένα προϊόντα, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Οι Ιταλοί παραγωγοί με τίποτα δεν δέχονται να καλλιεργήσουν μεταλλαγμένα, καθώς δίνουν μεγάλη σημασία στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της Ελλάδας ο κ. Χαραλαμπίδης σημειώνει πως το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε τη νομοθεσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναδείξουν την καθαρότητα των προϊόντων τους, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι η σημαία μας, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει, ως «καθαρά», στη διεθνή αγορά.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ..."ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ" ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.!


ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ "ΚΟΠΡΙΤΙΣΤΙΚΑ" ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ..."ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ"... 
Συνεχίζονται γιά δεύτερη μέρα οι αποκαλύψεις στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ με τις αηδιαστικές και αήθεις απόψεις που εξέθεσε ο κ....Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.!
-- Μετά το οι Δημόσιοι Υπάλληλοι «είναι κοπρίτες», οι Στρατιωτικοί «μη παραγωγικοί», η Ελληνική Σημαία «κουρελόπανο».
-- Μετά το αμίμητο "Μαζί τα φάγαμε"Τώρα:
* -- Αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την Επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν... Ελληνικά».!!!* -- Δήλωσε ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους.
Κάθεται στο γραφείο του και... διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν» .!!!
Ο "Δακτυλοδεικτούμενος" πολιτικός για την υπόθεση Οτσαλάν και την ντροπή της νύχτας των Ιμίων, έχει υπερβεί κάθε όριο γραφικότητος και σαχλαμάρας...
Μπορεί να προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όμως ο Πρωθυπουργός... αδυνατεί να τον συνετίσει.!Γιατί άραγε τον φοβάται;;;Μπορεί όπως λένε μερικοί να είναι "έξυπνος" ο Πάγκαλος, όμως είναι γεμάτο το διεθνές ποινολόγιο από "έξυπνους", που διέπραξαν ποινικά τερατώδεις αντικοινωνικές πράξεις.Η "εξυπνάδα" όταν δεν συνοδεύεται από ψυχική υγεία, είναι επικίνδυνα καταστροφική....

Το…«κόμμα της μακεδονικής μειονότητας» συνομιλεί με το Ελληνικό κράτος;


Θα μπορούσε η Κυβέρνηση να μας ενημερώσει ποιοί από την Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση συνομίλησαν επίσημα και νομιμοποιούν τους εκπροσώπους της δήθεν Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα; Θα μπορούσαμε να έχουμε ονόματα; Οφείλει η Κυβέρνηση εξηγήσεις; Σας παραθέτω την ανάρτηση από το www.florina org , προκειμένου να δείτε ειδήσεις που θα σας ξαφνιάσουν δυσάρεστα αλλά ίσως σας ανησυχήσουν πραγματικά για το που οδηγούν τα εθνικά μας ζητήματα !!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Συνάντηση εκπροσώπων Ε.Ε.Σ-ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ με την Ολομέλεια της Ε.Ε.Δ.Α (Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) στην Αθήνα.

Φλώρινα, Lerin – 14 Οκτωβρίου 2010
Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο και τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του κόμματος της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με θεσμικό όργανο του ελληνικού κράτους , καθώς η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση, καταγράφει και επισημαίνει ζητήματα μειονοτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένων Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κύριος σκοπός της είναι η ενίσχυση – διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας ενώ στην Ολομέλεια της συμμετέχουν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, των αρμοδίων Υπουργείων της κυβέρνησης καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες.
Παρουσιάσθηκε από πλευράς κόμματος, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της διάκρισης των “Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων” του εμφυλίου όπου εφαρμόζεται νομοθετική διάταξη ρατσιστικού χαρακτήρα και ουσιαστικά απαγορεύεται η αποκατάσταση-επιστροφή στην Ελλάδα χιλιάδων Μακεδόνων που βιώνουν την πολιτική προσφυγιά δεκαετίες. Επίσης έγινε αναφορά στις αφαιρέσεις ιθαγενείας των Μακεδόνων οικονομικών μεταναστών κυρίως στις υπερ-ωκεάνιες χώρες τα τελευταία χρόνια. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη απογραφής γλωσσικής-εθνοτικής διάστασης στη χώρα που για δεκαετίες ουδέποτε εφαρμόσθηκε ολοκληρωμένα, η ανάγκη εισαγωγής της σύγχρονης Μακεδονικής γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στις περιοχές που ομιλείται αλλά και οι πολιτικές αποτροπής ισότιμης συμμετοχής στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ένα νόμιμο κόμμα όπως η ΕΕΣ- Ουράνιο, στην πράξη αντιμετωπίζεται ως παράνομο από τις αρχές ακόμη και σε εκλογικές διαδικασίες διαχρονικά, με την καταστροφή-κατάσχεση προεκλογικού υλικού-ψηφοδελτίων και την άρνηση των ΜΜΕ να προβάλλουν όπως θα όφειλαν, σύμφωνα με τους νόμους, τις θέσεις του κόμματος.
Η παρουσίαση και η συζήτηση που επακολούθησε ήταν εποικοδομητική. Θεωρούμε την συνάντηση ιστορική, ως την απαρχή ενός διαλόγου ανάμεσα σε μέλη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και σε έναν αρμόδιο θεσμικό φορέα. Ελπίζουμε ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί με στόχο να σταματήσει επιτέλους η χώρα μας να παρουσιάζει έλλειμμα δημοκρατίας, όσον αφορά την ύπαρξη και τον σεβασμό στοιχειωδών δικαιωμάτων της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Tο Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Ο Γιώργος επιμένει εβραϊκά...Goldman Sachs ή Citigroup; Ιδού η απορία...

Tο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η χώρα, επιτάσσει γενναίες αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα και δη εθνοπρεπείς. Όμως, στα υψίπεδα του Μεγάρου Μαξίμου, άλλοι είναι οι πονοκέφαλοί τους. Άλλωστε εκεί, στην Ηρώδου Αττικού, όπου κατοικοεδρεύει η «ρευστή εθνική συνείδηση», ο πατριωτισμός είχε την τύχη του πίνακα «η Ελλάς ευγνωμονούσα»... Κοινώς, τον έφαγε η μαρμάγκα. Η δε επίκλησή του, όταν πρόκειται μέσω αντιλαϊκών μέτρων να ανευρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι τόκοι των τοκογλύφων, μόνο το γέλωτα προκαλεί πλέον.

Τα θέλουν όλα...
Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, με τον Vikram S. Pandit της Citigroup Inc. (την έσωσαν στο τσακ τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, είναι και αυτή βλέπετε, «πυλώνας»), αναδεικνύει και τις προθέσεις του συστήματος, στο οποίο ο GAP θέλει να προσδέσει τη χώρα. Τα θέλουν όλα οι «κοσμοπολίτες» κερδοσκόποι: ακίνητα με θέα, αδιάθετα και διαθέσιμα, ΟΛΕΣ τις ΔΕΚΟ και τον συνολικό έλεγχο των υποδομών. Εθνική κυριαρχία, αντίο... Άλλωστε, το μνημόνιο προνοεί: άρθρο 14, παράγραφος 5... Η Ελλάδα παραιτείται από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας! Εξωφρενικό, δε βρίσκετε; Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, «τέτοιος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις». Από εκεί και πέρα, ο δρόμος για τους κερδοσκόπους είναι ανοικτός. Και αρχίζει η μάχη για το ποιος...


Ποιος έχει τι και ποιος «μιλάει» μαζί του
Στο εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ, πελαγοδρομούν ανάμεσα στις Συμπληγάδες του συστήματος, αδυνατώντας όμως να βρουν ένα συμφέροντα για την πατρίδα τρόπο για να τη βγάλουν από την κρίση. Άλλωστε, δεν στοχεύουν σε κάτι τέτοιο... Αλλού βρίσκεται γι' αυτούς το διακύβευμα. Στην εποχή του οικονομισμού, σημασία έχει ποιος έχει τον έλεγχο της αγοράς και για τους τοποτηρητές ή επιστάτες του προτεκτοράτου, πόσο καλή είναι η σχέση με τον «μεγάλο». Εδώ, το ΠΑΣΟΚ έθεσε το γενικότερο πλαίσιο εξ αρχής, αρνούμενο τη γενναιόδωρη βοήθεια από τη Μόσχα και το Πεκίνο, που έχουν του κόσμου τα αδιάθετα, λόγω πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου και προτίμησε την ανατολική όχθη του Ατλαντικού. Με λίγα λόγια, τα μεγάλα (σιωνιστικά) κερδοσκοπικά funds, που δραστηριοποιούνται διεθνώς, με έδρα τη Μέκκα του καπιταλισμού, τη Wall Street. Η καθόλα στοχευόμενη ρητορεία για την εκτίναξη των spreads, για να βγάλουν οι άνθρωποι το παντεσπάνι τους, απέδειξε ότι αρχικά στόχος ήταν να γίνει η Ελλάδα ελκυστική στα funds για το πλιάτσικο. Φυσικά, όλο αυτό συνοδεύτηκε από μια εξόφθαλμη φιλοϊσραηλινή στροφή στην ελληνική εξωτερική πολιτική, από μια κυβέρνηση μάλιστα που τα κορυφαία στελέχη της, είτε είναι βουλευτές Επικρατείας, είτε εξωκοινοβουλευτικοί. Με λίγα λόγια, πολιτικό κόστος μηδέν για τα πρόσωπα. Γιατί ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει πια... Το πάτησε το τρένο, εδώ και πολύ καιρό. Τα δε συνθήματα του τύπου «η Ελλάδα στους Έλληνες», ακούγονται πια μόνο ως ανέκδοτα...


Όλοι θα πάρουν από τον τρύγο
Στην ευάλωτη και θεσμικά αθωράκιστη Ελλάδα της εξάρτησης και του διαχρονικού «ανήκομεν εις την Δύσιν», όπου οι ξένες πρεσβείες παραδοσιακά αποτελούσαν τους ρυθμιστές και τους νταβατζήδες του συστήματος, αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια (εικονική στην ουσία της) «μάχη» μεταξύ εβραϊκών στην προέλευσή τους συμφερόντων. Η Goldman Sachs, ήδη απέσπασε, μέσω της τοκογλυφικής εμπλοκής του ΔΝΤ (του Γαλλοεβραίου σοσιαλιστή και με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, Στρος Καν), μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Πρέπει τώρα να βρεθεί τρόπος να ικανοποιηθούν και οι άλλοι, οι «ανταγωνιστές», βλέπετε Citigroup Inc. Εξ ου και η συνάντηση του έμπιστου απεσταλμένου του GAP στη Νέα Υόρκη, με τον Vikram S. Pandit. Απλά, ελπίζουμε ο κ. Παμπούκης να ενημερώθηκε και για τον απατεώνα υπουργό Οικονομικών του Μπιλ Κλίντον και fundraiser, κοινώς «ταμία», του Μπαράκ Ομπάμα, Robert Rubin, ο οποίος ανήλθε στα κλιμάκια της Citibank ως διευθυντής και με τις πρακτικές του, «ξαλάφρωσε» τους μετόχους της τράπεζας κατά 122 δις δολάρια, οδηγώντας την στο γκρεμό. Την πλήρωσαν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι. Αυτοί λοιπόν, έρχονται να μας σώσουν, αφού οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, φύσει εχθρικοί στο ΠΑΣΟΚ, δε φάγανε τη φόλα για το «ομόλογο της διασποράς». Άλλη μια εβραϊκή επινόηση που η Αθήνα προσπαθεί (κατόπιν σχετικών «οδηγιών») να αντιγράψει και αυτό, εις μάτην.

Το πωλητήριο και οι... προσφορές!
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βάλει πωλητήριο πριν ανέλθει στην εξουσία. Με διαβεβαιώσεις για τη διαιώνιση της πρωθυπουργίας του (αυτές θα αποδειχθούν ανεδαφικές) και όντας Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και υπέρμαχος της (εκσυγχρονισμένης) διεθνιστικής (και συνάμα συγκεντρωτικής και ολοκληρωτικής) παγκόσμιας διακυβέρνησης, η οποία επιθυμεί τη συγκέντρωση των κεφαλαίων σε πολύ λίγα χέρια για να επιτευχθεί ο έλεγχος από ένα μικρό διευθυντήριο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «προχώρησε». Και τα δίνει όλα, στο πλαίσιο του global project. Έτσι, για να δείτε ποιοι και πως παίζουν μπάλα στην πλάτη μας, εκποιώντας παράλληλα τον εθνικό μας πλούτο.

e-mail FRAUD national bank of Greece

 National Bank of Greece
To noreply@portal.nbg.gr
From:National Bank of Greece (noreply@portal.nbg.gu)
Sent:Wednesday, January 05, 2011 4:50:04 AM
To: noreply@portal.nbg.gr
Έχετε ένα νέο μήνυμα ασφαλείας σχετικά με την ΕΘΝΟcash κάρτα σας.
Για να διαβάσετε το μήνυμα που χρειάζεστε ΕΘΝΟcash τα στοιχεία της κάρτας σας.
Κάντε κλικ στον σύνδεσμο παρακάτω για να διαβάσετε το μήνυμα.
Internet κέντρου μηνυμάτων την ΕΘΝΟcash

PROSOXI´.... Avto einai to mail pou mou irthe kai kala apo tin ethniki trapeza tis ellados. Na doso ta stoixeia mou gia tin ethnokarta ktl. H plaka einai oti den exo kan pistotiki karta sti katoxi mou. Se kamia periptosi min tolmisete na apantisete sto mail avto ean sas erthei, ta lefta sas tha kanoun ftera kai h karta sas tha yperxreothei.