Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το…«κόμμα της μακεδονικής μειονότητας» συνομιλεί με το Ελληνικό κράτος;


Θα μπορούσε η Κυβέρνηση να μας ενημερώσει ποιοί από την Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση συνομίλησαν επίσημα και νομιμοποιούν τους εκπροσώπους της δήθεν Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα; Θα μπορούσαμε να έχουμε ονόματα; Οφείλει η Κυβέρνηση εξηγήσεις; Σας παραθέτω την ανάρτηση από το www.florina org , προκειμένου να δείτε ειδήσεις που θα σας ξαφνιάσουν δυσάρεστα αλλά ίσως σας ανησυχήσουν πραγματικά για το που οδηγούν τα εθνικά μας ζητήματα !!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Συνάντηση εκπροσώπων Ε.Ε.Σ-ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ με την Ολομέλεια της Ε.Ε.Δ.Α (Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) στην Αθήνα.

Φλώρινα, Lerin – 14 Οκτωβρίου 2010
Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο και τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του κόμματος της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με θεσμικό όργανο του ελληνικού κράτους , καθώς η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση, καταγράφει και επισημαίνει ζητήματα μειονοτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένων Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κύριος σκοπός της είναι η ενίσχυση – διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας ενώ στην Ολομέλεια της συμμετέχουν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, των αρμοδίων Υπουργείων της κυβέρνησης καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες.
Παρουσιάσθηκε από πλευράς κόμματος, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της διάκρισης των “Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων” του εμφυλίου όπου εφαρμόζεται νομοθετική διάταξη ρατσιστικού χαρακτήρα και ουσιαστικά απαγορεύεται η αποκατάσταση-επιστροφή στην Ελλάδα χιλιάδων Μακεδόνων που βιώνουν την πολιτική προσφυγιά δεκαετίες. Επίσης έγινε αναφορά στις αφαιρέσεις ιθαγενείας των Μακεδόνων οικονομικών μεταναστών κυρίως στις υπερ-ωκεάνιες χώρες τα τελευταία χρόνια. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη απογραφής γλωσσικής-εθνοτικής διάστασης στη χώρα που για δεκαετίες ουδέποτε εφαρμόσθηκε ολοκληρωμένα, η ανάγκη εισαγωγής της σύγχρονης Μακεδονικής γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στις περιοχές που ομιλείται αλλά και οι πολιτικές αποτροπής ισότιμης συμμετοχής στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ένα νόμιμο κόμμα όπως η ΕΕΣ- Ουράνιο, στην πράξη αντιμετωπίζεται ως παράνομο από τις αρχές ακόμη και σε εκλογικές διαδικασίες διαχρονικά, με την καταστροφή-κατάσχεση προεκλογικού υλικού-ψηφοδελτίων και την άρνηση των ΜΜΕ να προβάλλουν όπως θα όφειλαν, σύμφωνα με τους νόμους, τις θέσεις του κόμματος.
Η παρουσίαση και η συζήτηση που επακολούθησε ήταν εποικοδομητική. Θεωρούμε την συνάντηση ιστορική, ως την απαρχή ενός διαλόγου ανάμεσα σε μέλη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και σε έναν αρμόδιο θεσμικό φορέα. Ελπίζουμε ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί με στόχο να σταματήσει επιτέλους η χώρα μας να παρουσιάζει έλλειμμα δημοκρατίας, όσον αφορά την ύπαρξη και τον σεβασμό στοιχειωδών δικαιωμάτων της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Tο Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου