Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ. ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΡΩΠΗ

«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»!...



Αυτός είναι ο Πούτιν


Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τον Πούτιν, μόνο όταν το θέμα αφορά το τρίγωνο διεθνών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας – Τουρκίας ή ενεργειακά θέματα. Πολύ λίγοι γνωρίζουν όμως, τι έκανε για τη χώρα του ο Βλαδίμηρος. Αντιγράφουμε από άρθρο του taxalia, ορισμένα από τα επιτεύγματα του:
Ανεργία: την πήρε στο 12,4% – την κατέβασε στο 7,2%
Σύνταξη: πήρε τη μέση σύνταξη στα 449 ρούβλια. Σήμερα είναι  8.265 !
Εξωτερικό χρέος: Το πήρε στο 78% του ΑΕΠ, το κατέβασε στο …. 2,75%  (!!!!)
Το άρθρο είναι πολύ μεγάλο και αναλυτικό, αν θέλετε τις λεπτομέρειες διαβάστε το στο taxalia, αλλά συγκρατήστε την εξέλιξη του χρέους!

Νύχτα βίας στον Αγ. Παντελεήμονα μετά την σφαγή του μεροκαματιάρη…

20121103-010431.jpg
Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει. Ένας άνθρωπος χαροπαλεύει, τον έσφαξαν με τρεις μαχαιριές στο μαγαζί του εν ώρα εργασίας γιατί είχε μόνο 20 Ευρώ.
Προφανώς το ορκ που το έκανε δεν έχει αντιληφθεί ότι τα 20 Ευρώ σήμερα είναι ικανοποιητικότατος τζίρος στη νεκρή αγορά.
Και ενώ το κράτος επιδίδεται σε νέα οικονομική καρατόμηση των πολιτών, δεν μπορεί να 
τους εξασφαλίσει ούτε καν το δικαίωμα στην ζωή.
Μην απορεί κανείς για το ξέσπασμα της βίας με μύδρους κατά των κατοίκων και τις γνωστές ηλίθιες αποποιήσεις ευθυνών τύπου “δεν είμαστε εμείς ανίκανοι, αυτοί είναι ρατσιστές!!” που δυστυχώς αβαντάρει και μέρος της αριστεράς.
Και ναι, στα πογκρόμ πάντα την πληρώνουν αθώοι. Εάν η “λαϊκή δικαιοσύνη” ήταν αλάνθαστη, δεν θα υπήρχε ανάγκη για κρατική δικαιοσύνη. Όταν το κράτος δικαίου καταρρέει, έρχεται ο νόμος του Λυντς και όλοι είναι χαμένοι (εκτός από την ελίτ βεβαίως που τρέφεται από την κοινωνική θηριωδία).
Ξυπνήστε, αλλιώς θα δείτε την Ελλάδα αρένα.

Δεκατισμός


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ποιο είναι το βαθύτερο πρόβλημα της μεταπολιτευτικής «παράγκας», η πηγή της παρακμής μας, που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού; Είναι η μετάθεση του κέντρου της πραγματικής εξουσίας, από την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία στα χέρια των διαπλεκόμενων «νταβατζήδων», αυτή την περίεργη συνομοταξία μπετατζήδων, καναλαρχών, προέδρων ομάδων, τραπεζιτών, ημιλαθρέμπορων και προμηθευτών του Δημοσίου.
Με ένα πελάτη, κυρίως, το κράτος, ήτοι ένα έκαστο εξ ημών, στήσανε φάμπρικα και αρμέξανε μέχρι αίματος κρατικούς προϋπολογισμούς, δάνεια, ευρωπαϊκά προγράμματα κι επιδοτήσεις.
Τα ‘φαγαν όλα μέχρι φόδρα, εμείς μείναμε ρέστοι, κι αυτοί πάλι συνωστίζονται στην αφετηρία για να φάνε κι ότι θα ‘ρθει με το σταγονόμετρο από τα νέα δάνεια του προγράμματος διάσωσης.
Παράλληλα, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι στελέχωσαν τους μηχανισμούς της λεηλασίας και τον κλάδο προπαγάνδας τους, ήτοι τα φεσωμένα ΜΜΕ, που λειτουργούν παραπλεύρως της συνολικής μπίζνας τους, με ένα παρακμιακό ψευτοπροοδευτικό σκυλολόϊ.
Με το ‘να χέρι κλέβανε και με το άλλο αποδομούσανε την εθνική ταυτότητα, τα σύμβολα και τους ήρωες του Έθνους μας, τα ηθικά πρότυπα του λαού μας και τον πατριωτισμό του. Στόχος να γίνει η κοινωνία ένα βρόμικο ζυμάρι.
Από πάνω τρώγανε κι από πίσω αφοδεύανε, διά των υπαλλήλων τους, τον τάχα μου «προοδευτικό», αριστερό τους κόπρο πάνω στην λαϊκή συνείδηση, κυρίως των νέων. Σε αυτές τις μηδενιστικές κοπριές φυτρώσανε οι ρεπούσειες και βερέμιες απόψεις κι οι φορείς τους.
Καβαλικέψανε στο σβέρκο της θεσμικής, συνταγματικής εξουσίας, στο σβέρκο όλου του Έθνους και παχαίνανε – παχαίνανε, ώσπου λυγίσανε τα γόνατα της Πατρίδας από το βάρος τους.
Όπως στην οικονομία, έτσι και στην Παιδεία, στον δημόσιο λόγο, στις τέχνες, αυτοί οι κλεπτοκράτες αποδομητές, μετέτρεψαν τα πάντα σε ερειπιώνα. Γίναμε, από την παραγωγική μας βάση ως την κουλτούρα μας, σαν την μπαταρισμένη καλύβα του Καραγκιόζη. Αυτοί βέβαια, όπως πάντα, απέναντι, στο σεράϊ.
Ακόμη κι αν μας κουρέψουν γενναία το χρέος και μας στείλουν πακτωλούς για την περιβόητη ανάπτυξη, μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση αφήνοντας αλώβητη την μισελληνική κλεπτοκρατία; Ποτέ, αδέρφια. Πάλι στον άσο θα βρεθούμε κι αυτοί θα ξαναγίνουν σαν παλαιστές του σούμο πάνω στο σβέρκο μας.
Υπάρχει η άποψη πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους ξηλώσει, γιατί απλούστατα σχεδόν όλη η πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού κόσμου, είναι έτσι. Διεφθαρμένοι, χωμένοι στα σκατά ως τα ρουθούνια. Πως αν βάλουμε χέρι, τότε αυτό δεν θα έχει τελειωμό και θα ξεχαρβαλωθεί ο τραπεζικός και κατασκευαστικός τομέας, η ενέργεια, ο εκδοτικός και ραδιοτηλεοπτικός χώρος κι επειδή οι πολιτικοί υπάλληλοι τους είναι πλήθος, το ντόμινο θα πάρει σβάρνα κι όλα σχεδόν τα αστικά κόμματα αλλά και κάτι μιξοπαρθένες της καθεστωτικής αριστεράς.
Έχω λοιπόν και γι’ αυτό μια ταπεινή πρόταση. Βγαλμένη από τα βάθη της Ιστορίας. Λέγεται δεκατισμός. Την αναφέρει ο Τάκιτος. Την εφάρμοσαν οι Ιταλοί στο Καπορέτο κι οι Γάλλοι στο μέτωπο, κατά τον Α’ ΠΠ.
Όταν μια στρατιωτική μονάδα στασίαζε συνολικά εν πολέμω, αφού δεν μπορούσαν να τους εκτελέσουν όλους, τότε τους έβαζαν στη γραμμή και μετρούσαν ανά δέκα. Τον δέκατο κάθε δεκάδας τον έβγαζαν μπροστά οι Ρωμαίοι και τον μαστίγωναν μέχρι θανάτου. Στην νεότερη εποχή τους ντουφέκιζαν. Κι έτσι στάνιαραν οι υπόλοιποι.
Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η διαφθορά, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πολιτικών, είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να τους μπαγλαρώσουμε όλους και να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, γιατί τάχα θα γίνει χάος, τότε οφείλουμε, τουλάχιστον, να κάνουμε έναν ανελέητο δεκατισμό.
Να σύρουμε μπροστά τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις κλεπτοκρατών – μπετατζήδες, καναλάρχες, μερικούς τραπεζίτες και τους κυριότερους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς υπαλλήλους τους – και να τους «εκτελέσουμε» με τα μέσα που προβλέπουν οι νόμοι μας.
Οι υπόλοιποι με αυτό το σοκ και δέος θα μάθουν πως το παραμύθι τέλειωσε, πως θα υποταχτούν πλέον στους κανόνες της νομιμότητας και πως κουμάντο κάνουν πάλι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού.
Παράλληλα να ξηλώσει η Πολιτεία τους βραχίονες προπαγάνδας, εκβιασμών και παραπληροφόρησης που αυτοί έστησαν πάνω στην εθνική περιουσία των συχνοτήτων, με προκήρυξη ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για όλες τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και πλέον αυστηρή εποπτεία των όρων λειτουργίας των νέων «μαγαζιών» που θα προκύψουν.
Φαντασιώσεις; Όχι. Είναι η μόνη ρεαλιστική περίπτωση να έχουν ηθική νομιμοποίηση στις συνειδήσεις των πολιτών οι πολιτικές θυσιών και η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.
Με τους κλεπτοκράτες αποδομητές αλώβητους, να περιφέρουν τα κοχίμπα τους υπομειδιώντας, η Πτώση του παρόντος πολιτικού συστήματος θα είναι απλά ζήτημα χρόνου.
Θα πουν κάποιοι, «μα πως θα γίνει με τρικομματική κυβέρνηση»; Πρώτον, εάν ο Πρωθυπουργός το ξεκινήσει, κανείς δεν θα τολμήσει να τον σταματήσει συντασσόμενος ευθέως με τους κλεπτοκράτες. Δεύτερον, η επάνοδος της αληθινής εξουσίας στα χέρια της εκλεγμένης πολιτικής τάξης, είναι προς το συμφέρον όλων.. Κυρίως όμως ωφελεί το Έθνος, υπέρ του οποίου πρέπει να υπάρχουν όλοι και όλα. Έτσι δεν είναι;

Φερνάντεζ: Η Αργεντινή δεν θα ταϊσει τα κοράκια


Η προχθεσινή απόφαση ομοσπονδιακού Εφετείου των ΗΠΑ η οποία δικαίωσε τα funds-”κοράκια”, που απαιτούν από την Αργεντινή, να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των ομολόγων που κατέχουν, προκάλεσε σήμερα την αντίδραση της προέδρου της χώρας.
Η Κριστίνα Φερνάντεζ τόνισε ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο το “διαφορετικό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης” που ακολουθεί η χώρα, σε αντίθεση με τα μοντέλα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
«Λοιπόν, έχω άσχημα νέα για αυτούς. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του 93% των ομολογιούχων που πίστεψαν ότι η Αργεντινή θα τους πληρώσει. Αυτούς θα πληρώσει η Αργεντινή», τόνισε η Φερνάντεζ σε τηλεοπτική της ομιλία. Τα vulture funds είχαν αγοράσει ομόλογα της Αργεντινής πριν τις αναδιαρθρώσεις του 2002 και του 2010, με τιμή ως και 14 σεντς ανά δολάριο και δεν αποδέχτηκαν ποτέ το “κούρεμα” με απώτερο στόχο να πληρωθούν στο ακέραιο της ονομαστικής τους αξίας. Πρόκειται για μια πάγια τακτική, που ακολουθούν αυτά τα funds, για αυτό και έχουν αποκτήσει το παρατσούκλι “τα κοράκια”.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Αλβανίδα: "Έλληνες πάρτε τα παιδιά σας και φύγετε"


Όταν πριν από λίγο καιρό κάποιοι έλεγαν ότι αυτό που βιώνουμε είναι ο ρατσισμός των αλλοδαπών έναντι των Ελλήνων, τα «προοδευτικά» μυαλά της χώρας χαρακτήριζαν τις τοποθετήσεις αυτές, τουλάχιστον ως γραφικές.
Σήμερα στον 21ο αιώνα στο κέντρο της Αθήνας ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων από τους αλλοδαπούς είναι πια γεγονός και μάλιστα επίσημα καταγεγραμμένος.  
Αλβανίδα μητέρα σε συνέλευση σχολείο του Αγ. Παντελεήμονα ζήτησε σε κατάσταση αμόκ την εκδίωξη των Ελλήνων μαθητών από το σχολείο, διότι όπως ανέφερε οι αλλοδαποί είναι πλειοψηφία.
Πιο συγκεκριμένα η Αλβανίδα ζήτησε από τις μητέρες των Ελλήνων μαθητών να πάρουν τα παιδιά τους και  να φύγουν από το σχολείο αφού από τους 140 μαθητές οι 120 είναι αλλοδαποί !
Η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε από τους δικηγόρους Σταυρουλάκη Περικλή και Γεωργίου Σταύρο στην εκπομπή του Δημήτρη Κωνσταντάρα στο κανάλι ART -TV και στην εκπομπή του «Τα πάντα ρει»  και αποδεικνύει ότι ο φυλετικός ρατσισμός είναι εδώ, αλλά όχι όπως τον φαντάζονταν τα μεγάλα «προοδευτικά» και «αλληλέγγυα» μυαλά της Ελλάδας. 
Ο ρατσισμός δεν προέρχεται από τους Έλληνες όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας προκαλέσουν ενοχικό σύνδρομο για κάτι που δεν έχει πράξει ο ελληνικός λαός. Ο ρατσισμός έρχεται από την πλευρά των ευνοημένων της νέας Τάξης Πραγμάτων, των μεγάλων φίλων του G. Soros.
Έρχεται από τους μετανάστες που όταν μετατραπούν σε πλειονότητα τότε δρουν  σαν κατακτητές  τότε αρχίζουν να εκβιάζουν το διωγμό των γηγενών από τις εστίες τους, όπως συνέβη στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα όπου οι διωγμοί των Ελλήνων επιχειρηματιών έχουν φτάσει πια σε απίστευτο επίπεδο βιαιότητας με πιο πρόσφατο θύμα τον νεαρό κουρέα που δίνει μάχη με την ζωή μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από Αφρικανούς. 
Αυτό που έγινε με τους γηγενείς Αμερικανούς από τους Ευρωπαίους στην βόρεια και νότια Αμερική, συμβαίνει σε μικρότερη κλίμακα σε περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας. Οι Έλληνες φτωχοί μεροκαματιάρηδες ως επί το πλείστον άνθρωποι, αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους τα καταστήματα τους τις γειτονιές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν κάτω από την πίεση της τρομοκρατίας των αλλοδαπών.
Με την σειρά τους οι λαθροεισβολείς καταλαμβάνουν τον χώρο των εκδιωγμένων Ελλήνων πολιτών, εδραιώνοντας την παρουσία τους, στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.
Ο διωγμός των Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε επίσημα με την απίστευτη ρατσιστική και φασιστική φράση της Αλβανίδας μητέρας προς τις Ελληνίδες,  «Πάρτε τα παιδιά σας και φύγετε»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ Ο Γ. ΠΕΠΟΝΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ



Το Ολυμπία στις 15 Οκτωβρίου έγραφε και σήμερα δικαιώνεται: Αποκάλυψη: Ο ηρωϊκός εισαγγελέας Πεπόνης ετοιμάζει νέο φάκελλο για Παπακωνσταντίνου, για την λaίστα Λανγκάρντ. Σήμερα ο εισαγγελέας ενεργοποιώντας το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, έστειλε τον φάκελλο με την ξεκάθαρη τοποθέτηση της διερεύνησης ποινικών ευθυνών υπουργών για τον χειρισμό της λίστας. Αυτό αναφέρει το διαβιβαστικό, όσο και αν τα διαπλεκόμενα ΜΜ”Ε” προσπαθούν να το τεντώσουν με περικοκλάδες και επικοινωνιακές αοριστίες. 
Το περιεχόμενο είναι πραγματικός καταπέλτης και κάθε προσπάθεια “αναβολής” της συζήτησης όπως γίνεται και με την υπόθεση του μνημονίου, γκρεμίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αντί να συγκαλύπτει πολιτικούς εγκληματίες.

Η δικαιοσύνη στο πρόσωπο του άξιου λειτουργού της κάνει το καθήκον της. Είναι τώρα στα χέρια του πολιτικού συστήματος να αποδείξει εάν το σάπιο άκρο της θα δηλητηριάσει ολόκληρο τον οργανισμό ή θα το αποκόψει με όποιες απώλειες,

Το ξερίζωμα αυτού του αποστήματος, θα επιφέρει καίριο χτύπημα σε όλον τον κύκλο της διαπλοκής, αφού θα συμπαρασύρει εκδοτική διαπλοκή και οικονομικά συμφέροντα που στήριζαν αλλά και υπαγόρευαν την άνομη δράση του.

Όταν η Le Monde αποκάλυπτε τους Ελληναράδες που πούλησαν τα γυμνά CDS…


20121101-230333.jpgΑυτοί που πήραν τα περισσότερα ρίσκα με αυτή την τακτική καταγόντουσαν από τις χώρες των οποίων τα χρέη θεωρούνται πως έχουν ρίσκο. Αυτοί πουλούσαν “γυμνά” CDS της ίδιας της χώρας τους”
Στην Ελλάδα αυτοί που πούλησαν τα γυμνά CDS και θησαύρισαν, είναι ακόμα ελεύθεροι και ωραίοι με προστασία και στοργή. Όπως και αυτοί που πίεζαν τον Πεπόνη να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Εκτός εάν και η Le Monde είναι “συνωμοσιολόγοι”…
Αρθρο στην Le Monde ανακοινώνει πως μετά από ρύθμιση που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπαίνει φρένο στην κερδοσκοπία με τα CDS. Πλέον κανείς δεν μπορεί ουσιαστικά να τζογάρει στα χρέη Κρατών ή επιχειρήσεων προχωρώντας σε αγοραπωλησία “γυμνών” CDS, δηλαδή χωρίς να έχει τον τίτλο για τον οποίο ασφαλίζεται στην κατοχή
του. Εν προκειμένω προφανώς αντίστοιχα ομόλογα κρατών. Διάφοροι κερδοσκόποι αγόραζαν και πουλούσαν ασφαλιστήρια (CDS) έναντι ενός κινδύνου που δεν είχαν, αφού δεν διέθεταν το αντίστοιχο ομόλογο ή σε περίπτωση εταιριών την αντίστοιχη μετοχή. Οπως αναφέρει ένας οικονομολόγος “είναι σαν να έκανα ασφαλιστήριο πυρός για μία κατοικία της οποίας δεν ήμουν ούτε ιδιοκτήτης ούτε ενοικιαστής. Είχα κάθε συμφέρον να πιάσει φωτιά το σπίτι για να πάρω τα ασφάλιστρα.
Διαβάστε δήλωση που σοκάρει: Αυτοί που πήραν τα περισσότερα ρίσκα με αυτή την τακτική καταγόντουσαν από τις χώρες των οποίων τα χρέη θεωρούνται πως έχουν ρίσκο. Αυτοί πουλούσαν “γυμνά” CDS της ίδιας της χώρας τους”. Μήπως να μάθουμε ποιοί “Ελληνες” επένδυσαν πάνω στην χρεοκοπία της χώρας τους και μάλιστα παίζοντας με αέρα κοπανιστό; Ποιό άρρωστο μυαλό μπορεί να τζογάρει σε Κράτη, σε λαούς και να παίζει με την επίβίωση τους;
Η μαζική πώληση “γυμνών” CDS διέλυε Κράτη και επιχειρήσεις καθώς τα χρεόγραφα τους βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση, οι δυνατότητες δανεισμού τους επεφταν κατακόρυφα, ενώ τα επιτόκια δανεισμού τραβούσαν την ανηφόρα. Ολη αυτή η κατάσταση πολύ ανησύχησε τους Ευρωπαίους. Οχι εξ αρχής που μας κοιτούσαν με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδος κουνώντας μας το δάχτυλο. Μετά από καιρό όταν άρχισαν οι συνέπειες του άγριου τζόγου πάνω στα χρέη Κρατών να χτυπάνε την πόρτα τους.
Πλέον όσοι θέλουν να πουλήσουν μαζικά χρεόγραφα θα πρέπει να παίρνουν έγκριση από τις επιτροπές κεφαλαιαγοράς. Η απαγόρευση ισχύει για την Ευρώπη και ειδικά στο City, όπως λέει το άρθρο. Η ρύθμιση αυτή ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2011. Στη Γαλλία είναι σε ισχύ από σήμερα. Στην Ελλάδα ακούσαμε κάτι σχετικό;
Ελένη Παπαδοπούλου
www.olympia.gr

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Η προϊούσα κατάρρευση και η απειλή για την εθνική άμυνα και ασφάλεια


Η δεύτερη κai τελική φάση του πολιτικού συστήματος που δομήθηκε από το 1974 και μετά είναι γεγονός και όσο και αν το κόμμα που όπως όλα καταδεικνύουν θα κλείσει πρώτο αυτό τον κύκλο του είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν σημαίνει ότι η ΝΔ διάγει περίοσο εσωκομματικής ηρεμίας ή μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Όλα αυτά ενώ η χώρα αντιμετωπίζει μια συνεχώς διογκούμενη απειλή στην εξωτερική της ασφάλεια: Όποιος πστεύει ότι η Τουρκία "θα κάτσει φρόνιμα" ή "Δεν θα της επιτρέψουν οι ΗΠΑ να εκμεταλλευθεί την ελληνική κατάρρευση" κοιμάται βαθιά, αλλά θα ξυπνήσει απότοτμα από τον ήχο των τουρκικών F-35 επάνω από την πρωτεύουσα. Με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό της Γαλλίας ή της Ρωσίας (κατά κεφαλή δαπάνη για την άμυνα), απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.
Και βέβαια η ελληνική πολιτική ελίτ θα ευθύνεται 100% για το αποτέλεσμα της απαξίωσης της άμυνας της χώρας, πέρα από τς πομφόλυγες του τύπου "Μειώνουμε τις δαπάνες  για την άμυνα ή τις  εξορθολογίζουμε, αλλά δεν μειώνουμε την μαχητική ισχύ".
Το κυβερνητικό κόμμα κυριολεκτικά βράζει στο εσωτερικό του και ανά πάσα στιγμή μεγάλα κομμάτια του μπορούν να αποσπαστούν κα τα αποτελέσουν την πρώτη ύλη είτε για νέους κομματικούς σχηματισμούς είτε για ενίσχυση των νυν, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.
Η θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει τις εξελίξεις έχει ήδη ανάψει: Το τραγικό για την κυβέρνηση, αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις με την απόρριψη δύο εκ των πέντε άρθρων και την οριακή επικράτηση στα λοιπά, δείχνει ότι η κυβερνητική ομάδα μπορεί να διαλυθεί χωρίς ιδιαίτερη πίεση. 
Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα έχει τελειώσει αλλά δεν θα πρέπει να συγχέουμε την διάλυση του ΠΑΣΟΚ με την ψήφιση των μέτρων. Όλα τα κομμάτια του που θελουν να αποχωρήσουν (ομάδες Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδου) αποτελούνται από "ηρακλειδείς του Μνημονίου" οπότε οι λόγοι της αποχώρησής τους δεν εδράζονται σε αντιρρήσεις επί της ακολουθούμενης κεντρικής πολιτικής γραμμής του Βενιζέλου, όπως π.χ. συμβαίνει στη ΝΔ με τους αντιδρώντες βουλευτές του κόμματος, αλλά σε εσωκομματικά αίτια και αντιδικία με τον Ε.Βενιζέλο.
Το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο (πολλοί ισχυρίζονται μέχρι το τέλος του έτους) στο ΠΑΣΟΚ θα έχουν μείνει ο Ε.Βενιζέλος και η σφραγίδα του χρεοκοπημένου από τις αμαρτίες δεκαετιών, κόμματος.
Στον ΣΥΡΙΖΑ το συνέδριο του Δεκεμβρίου θα σφραγίσει την μετατροπή του από κόμμα συνιστωσών, σε ηγετικό κόμμα με τον Α.Τσίπρα να αναδεικνύεται σε κυρίαρχη πολιτική μορφή ολόκληρης της κεντροαριστεράς και αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ να έχει μεταγγιστεί σε ποσοστό 60-70% στον ΣΥΡΙΖΑ!
Το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Τα μέτρα θα ψηφιστούν, όπως όλα δείχνουν, αλλά αυτό θα είναι το κύκνειο άσμα αυτής της κυβέρνησης.
Με ύφεση για δεύτερη χρονιά επάνω από το 7% με τους τραπεζίτες απλά να εισπράττουν και να αρνούνται κατηγορηματικά να ρίξουν χρήμα στην αγορά, με την ανεργία στο 25% και με ένα 2013 για το οποίο κέποιες προβλέψεις ( Citigroup) δείχνουνν ύφεση μέχρι και 10% (!), αλλά πάνω απ΄'όλα "να μυρίζει μπαρούτι" μέσα στην κοινωνία, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί επί πολύ.
Για να γίνει αντιληπτή η αποτυχία των Μνημονιακών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και ΔΗΜΑΡ που στήριξε την κυβέρνηση του Ιουνίου, σημειώνουμε ότι στόχος του Προϋπολογισμού του 2012 ήταν η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος Γενικής Κυβέρνησης ύψους 4,5% του ΑΕΠ το 2014! Αν βγάλουμε το + και βάλουμε - στο 4,5% υπάρχει μια (μικρή...) ελπίδα να πέσουμε μέσα. Στην πράξη, αν κλείσει το 2013 με ύφεση έστω και 5%, το 2014 αποκλείεται, υπό τις παρούσες συνθήκες να πέσει η ύφεση κάτω από το -3% για πολλούς και διάφορυς λόγους. Αντέχει η χώρα μέχρι το 2015; Με τίποτα! 
Τυχόν έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σίγουρα θα οδηγήσει τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση που είναι τώρα, στην δεύτερη θέση και βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει πολλά δεδομένα από τον τρόπο που έχουμε μάθει σήμερα να αντιμετπωίζουμε την ελληνική πολιτική σκηνή...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα ΛαγκάρντΣτη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών διαβιβάζεται η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου
 

Την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή αποφάσισε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Σπύρο Μουζακίτη διενεργούσαν προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ εδώ και 2 χρόνια δηλαδή από τότε που η Κριστίν Λαγκάρντ παρέδωσε στον Γ. Παπακωνσταντίνου την επίμαχη λίστα με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC της Ελβετία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μαζί με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαβιβάστηκε και η λίστα Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται έχουν δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης.
Πηγή: newsbomb.gr

Έλεγχο του πόθεν έσχες Βουλγαράκη- Πελέκη ζητά ο Πεπόνης


Από έλεγχο του πόθεν έσχες τους θα περάσουν ο Γ. Βουλγαράκης και η σύζυγός του, Αικ. Πελέκη, μετά την επιστολή που έστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής. Η επιστολή αφορά την περίφημη λίστα Λαγκάρντ στην οποία φαίνεται ότι… περίοπτη θέση έχει ο πρώην υπουργός και η συμβολαιογράφος σύζυγός του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή της Βουλής, στην επιστολή του ο κ. Πεπόνης επισύναψε και τα στοιχεία λογαριασμού του ζεύγους από το απόσπασμα της λίστας.
Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο.
Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής, επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του κας. Αικατερίνης Πελέκη, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.
Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

Ο κόσμος μετά τον Νοέμβρη


Κίνα και Αμερική, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, μέσα στον Νοέμβριο αλλάζουν ηγεσία. Πώς θα είναι ο κόσμος μετά απ’ αυτό; Ο Χαβιέρ Σολάνα, πρώην υπουργός εξωτερικών της Ισπανίας, Γενικός Γραμματέας του NATO και Ύπατος Εκπρόσωπος για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας στην ΕΕ, καταθέτει την άποψή του στοhttp://www.project-syndicate.org.
Στις 6 Νοεμβρίου, είτε ο Μπαράκ Ομπάμα είτε ο Μιτ Ρόμνεϊ θα βγει νικητής μετά από έναν κουραστικό εκλογικό αγώνα, «βάζοντας μπρος» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έναν ωκεανό μακρύτερα, στις 8 Νοεμβρίου, περισσότερα από 2.000 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας θα συναντηθούν στο Πεκίνο. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, τα μέλη της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου θα βγουν έξω, σε ιεραρχική σειρά, έτοιμοι να αναλάβουν μια αναπτυσσόμενη χώρα 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου αλλάζουν. Έτσι είναι ο κόσμος. Η Μέση Ανατολή, ιδίως, βιώνει μια έντονη στιγμή μετασχηματισμού. Ενώ η ανοικοδόμηση -τόσο κυριολεκτική όσο και σχηματική- έχει αρχίσει σε ορισμένα τμήματα της περιοχής, χώρες όπως η Συρία φλέγονται. Άλλες, όπως το Ιράν, με την ετοιμοθάνατη  επανάσταση, ποτέ δεν έπαψαν να έχουν πρόβλημα. Μέσα σε μια καταρρέουσα οικονομία, η χώρα παραμένει εμπόλεμη, χρησιμοποιώντας τον πληρεξούσιο του Λιβάνου, τη Χεζμπολάχ, για να ξεκινήσει τουλάχιστον μία επιτυχημένη πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από το Ισραήλ και σύμφωνα με πληροφορίες την έναρξη επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Ως αποτέλεσμα, οι σχέσεις μεταξύ των περιφερειακών φορέων παραμένουν τεταμένες. Μετά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη όπου απεύθυνε έκκληση για μια «κόκκινη γραμμή» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2013, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε για πρόωρες γενικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να του δώσουν μια ισχυρή εντολή για δράση κατά του Ιράν. Η Αίγυπτος, εν τω μεταξύ, βρίσκει τη δική της ισορροπία, τόσο στο εσωτερικό με την εκπόνηση ενός νέου συντάγματος, καθώς και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.
Υπάρχει και η Τουρκία, που συνδυάζει Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Μια αναδυόμενη οικονομία που τείνει να καταστεί μια περιφερειακή δύναμη, έχει ανταλλάξει πυρά με τον γείτονά της στο νότο, τη Συρία, και ζήτησε από τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να ενισχύσουν την ασφάλειά της.
Αυτό είναι μέρος του αλλαγμένου πανοράματος που οι νέοι ηγέτες του κόσμου θα κληρονομήσουν στη Μέση Ανατολή -μια περιοχή στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλη συμμετοχή. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία εξοντωτικής στρατιωτικής εμπλοκής, η πολεμική αποστολή των ΗΠΑ στο Ιράκ έληξε το 2010 και η αποστολή μάχης στο Αφγανιστάν έχει οριστεί να λήξει το 2014.
Ο επόμενος αμερικανός πρόεδρος θα κληρονομήσει επίσης μια χώρα με αξιόλογη μεταβολή από γεωπολιτικής άποψης. Η τεχνολογική πρόοδος και η καινοτομία έχουν αρχίσει να μετατρέπουν το μακροχρόνιο όνειρο της ενεργειακής ανεξαρτησίας σε πραγματικότητα. Εκεί που η εξαγωγή των εκτεταμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου της Αμερικής θεωρούταν παλιότερα ανέφικτη, τεχνολογίες όπως η υδραυλική διάρρηξη έχουν παρουσιάσει μια επανάσταση στο σχιστολιθικό φυσικό αέριο.
Πράγματι, οι ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα της ενεργειακής αυτάρκειας. Τα τελευταία χρόνια, για πρώτη φορά μέσα σε 15 χρόνια, λιγότερο από το μισό του πετρελαίου που καταναλώθηκε στις ΗΠΑ εισήχθη. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παραγωγής σχιστολιθικού αερίου ήταν από 17% μεταξύ του 2000 και του 2006 σε 48% μεταξύ 2006 και 2010. Μέχρι το 2035, το σχιστολιθικό αέριο προβλέπεται να αποτελεί περίπου το μισό της συνολικής παραγωγής ενέργειας των ΗΠΑ.
Οι επιπτώσεις αυτής της επανάστασης δεν θα είναι μόνο οικονομικές. Πολιτικά, η μειωμένη εξάρτηση από το ξένο πετρέλαιο μπορεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στην εξωτερική πολιτική στροφή τους προς την Ασία. Αλλά δεν είναι μόνο ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ που θα κληρονομήσει έναν αλλαγμένο κόσμο. Σε όλη την περιοχή του Ειρηνικού, τις ημέρες που η οικονομική ανάπτυξη στην Ασία έσπαγε ρεκόρ- μια βασική συνιστώσα της κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της.
Πράγματι, τα γεγονότα στην Κίνα τους τελευταίους μήνες έχουν αποκαλύψει εσωτερική ανησυχία. Αν και το εθνικιστικό συναίσθημα που στρεφόταν κατά των εξωτερικών εχθρών τείνει να εκτρέψει την προσοχή προσωρινά από την εσωτερική αναταραχή, σοβαρά εσωτερικά προβλήματα της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η οικονομία και η πολιτική της Κίνας, που ιδεολογικά μετατρέπεται σε όλα εκτός από το όνομα, σύντομα θα πρέπει να προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες, οι ηγέτες της Κίνας σίγουρα θα εξακολουθήσουν να επικεντρώνονται στη διατήρηση και την ενίσχυση της ανάπτυξης, προκειμένου να βγάλουν περισσότερους Κινέζους από τη φτώχεια και να αποφευχθούν κοινωνικές αναταραχές. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πλούσια σε πετρέλαιο Μέση Ανατολή. Μετά από χρόνια που βασίζονταν στην παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, παίζοντας ένα συμφέρον παιχνίδι αναμονής, οι επόμενοι ηγέτες της Κίνας μπορεί να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο. Και, επειδή η φήμη της Κίνας στην περιοχή δεν επηρεάζεται από την κληρονομιά του ιμπεριαλισμού, μπορεί να είναι σε μια μάλλον πλεονεκτική θέση για να το πράξουν.
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται με τους δικούς της δαίμονες. Παρά την ανάγκη της ΕΕ να επικεντρωθεί στο εσωτερικό της, ενώ αντιμετωπίζει την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εγκαταλείψει τους γείτονές της προς τα νότια. Είναι ζωτικής σημασίας να συνεργαστεί με τις χώρες της Νότιας Μεσογείου ως ένα κρίσιμο σημείο συνάντησης -ένα μέρος συνεργασίας στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και της ενέργειας. Από αυτή την άποψη, τα πιο πολύτιμα εργαλεία της ΕΕ είναι η υπογραφή της, το βραβευμένο με Νομπέλ μοντέλο του πολυμερούς διαλόγου και η ήπια δύναμή της.
Δίπλα, η Ρωσία, επίσης, θα πρέπει να ανταποκριθεί στα νέα τρωτά σημεία που απορρέουν από τις μεταβαλλόμενες παγκόσμιες συνθήκες. Το Κρεμλίνο συνεχίζει να στηρίζει το καθεστώς της Συρίας και τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, διατηρώντας μια αυστηρή αποστροφή στην στρατιωτική επέμβαση και θέλοντας να υπερασπιστεί τα στρατηγικά του συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής βάσης του στη συριακή πόλη Ταρτούς. Η στάση αυτή έχει μεταφραστεί, προφανώς, σε επανειλημμένα βέτο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο τον τερματισμό μιας σύγκρουσης που έχει ήδη δεκάδες χιλιάδες θύματα.
Η διεθνής αδράνεια στη Συρία είναι κακή είδηση, όχι μόνο για τους ανθρώπους της χώρας. Διαβρώνει επίσης τη νομιμότητα ενός από τους πιο σημαντικούς πολυμερείς οργανισμούς του κόσμου. Δεδομένου ότι τα ζητήματα του Ιράν και της Συρίας είναι στενά συνδεδεμένα, η εσωτερική διαίρεση μεταξύ των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία) θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επιζήμια για την αναζήτηση μιας λύσης στο θέμα του πυρηνικού εμπλουτισμού του Ιράν. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο σημερινό αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ τους (συν της Γερμανίας) με το Ιράν.
Διακυβεύονται τόσα πολλά και γι’ αυτό όλες οι πιθανές διαδρομές για ένα αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστεί. Άσχετα με το αν ή όχι οι πρόσφατες φήμες των διμερών συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν αποδειχθούν αληθινές, τις πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να τις καλωσορίσουμε. Ενώ οι μεγάλοι παίκτες παραμένουν απασχολημένοι με τις εσωτερικές αλλαγές τους, η περιοχή εξακολουθεί να σιγοκαίει. Το βασικό ερώτημα είναι τώρα αν οι ηγέτες που θα προκύψουν τον Νοέμβριο θα είναι πυροσβέστες ή πυροκροτητές.

Η ώρα της αλήθειας


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Το βασικό για να ξεφύγουμε από την ρουφήχτρα της ύφεσης είναι η ανάπτυξη. Κύρια προϋπόθεση για να έχουν νόημα οι προσπάθειες μας να νικήσουμε την κρίση, είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Αν το ΔΝΤ καταλήξει πως το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, πως αν συνεχίσουμε με τα σημερινά δεδομένα, θα ‘ναι σαν να προσπαθούμε να κουβαλήσουμε νερό με το κόσκινο, τότε έρχεται το μεγάλο δίλημμα.
Το ΔΝΤ θα θέσει στους Ευρωπαίους (λέγε με Γερμανία) δυο ξεκάθαρες επιλογές.  Γενναίο κούρεμα των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους η ΕΚΤ και οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες αλλιώς θα αποχωρήσει κι η Τρόϊκα θα μείνει με δυο άλογα, θα γίνει ένα συνηθισμένο κάρο.
Κι επειδή μόνο δυο άλογα δεν μπορούν να τραβήξουν το εν λόγω κάρο, θα αρχίσουν τα όργανα.
Στην ουσία το ΔΝΤ θα ζητήσει από την Γερμανία να χαρίσει χρήμα/μέρος του χρέους στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Άρα η Μέρκελ θα πρέπει να πάει στην Γερμανική Βουλή και να πει στους ψηφοφόρους της πως θα χάσουν λεφτά. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: ή θα χάσουν κάποια δισεκατομμύρια ή θα τα χάσουν όλα!
Και θα τα χάσουν όλα, διότι αν οδηγηθούμε στην χρεοκοπία, εμείς θα πούμε τον Δεσπότη Παναγιώτη αλλά όλο το χρέος μας πάει για βρούβες και θα βαρέσει μπιέλα η Ευρωζώνη. Το Ευρώ θα χάσει την αξιοπιστία του, θα αρχίσει το ντόμινο και για Πορτογάλους και λοιπούς συγγενείς και οι ζημιές για Γερμανούς, Γάλλους, τις ΗΠΑ αλλά και Κινέζους θα είναι τρισεκατομμύρια.
Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο, πλησιάζει η ώρα της μεγάλης αλήθειας. Διότι υπάρχουν αυτά που σχεδιάζουμε εμείς, αυτά που σχεδιάζουν οι δανειστές μας αλλά στο τέλος υπάρχουν μόνο όσα συμβαίνουν στ’ αλήθεια, διότι όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει.
Αν τεθεί από το ΔΝΤ το παραπάνω δίλημμα θα μας λυθούν όλες οι απορίες. Αν έχει δίκιο ο άσχετος γράφων κι όσοι λένε πως η απειλή της εξόδου μας από την Ευρωζώνη είναι χάρτινη ή αν οι Γερμανοί θα εφαρμόσουν την παράδοση τους του τυφεκισμού για παραδειγματισμό. Θα τολμήσουν να «εκτελέσουν» την Ελλάδα για να παραδειγματιστούν τα άλλα «γουρούνια» του Νότου; Θυμάστε το προσβλητικό PIGS.
Αν όμως αφαιρέσουν βίαια την Ελλάδα από το οικοδόμημα της Ευρωζώνης, μπορούν να αντέξουν τις ζημιές, να ελέγξουν τις εξελίξεις ή θα ξεχαρβαλωθεί όλο το σύστημα και θα κλαίνε Γάλλοι, Γερμανοί, χήρες κι ορφανά, μαζί μ’ εμάς που θα κάνουμε άλμα πενήντα χρόνων προς τα πίσω και χωρίς παραγωγική βάση; Οι μισοί πουλάμε καφέδες, πίτσες και σουβλάκια, όλα εισαγόμενα, στους άλλους μισούς.
Το διεθνές, χαοτικό σύστημα άπληστων τύπων με γυάλινο μάτι, θα περιβάλλει με εμπιστοσύνη την κολοβωμένη ευρωζώνη; Ή αυτή θ’ αρχίσει να ξηλώνεται σαν κάλτσα, με τίμημα ανυπολόγιστο, που θα κάνει το κούρεμα να μοιάζει με απλή γραντζουνιά;
Εάν οι εξελίξεις πάνε προς τα εκεί, τότε, αδέρφια, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι αλλά μεγάλη και η ευκαιρία.
Τα πιο σοβαρά, τεκμηριωμένα αντιμνημονιακά επιχειρήματα, την πιο στέρεη κριτική στην καταστροφική συνταγή του τρίπτυχου λιτότητα, περικοπές, κοψοχρονιά ιδιωτικοποιήσεις, την έκανε η ΝΔ. Κι ύστερα, τα επιχειρήματα αυτά τα παραδώσαμε σε φαιδρούς και τυχοδιώκτες.
Όποιες διαφωνίες κι αν έχω για την στροφή του Πρωθυπουργού, (κυβέρνηση Παπαδήμου, δεύτερο Μνημόνιο), το σίγουρο είναι ένα. Ο Αντώνης Σαμαράς με αίμα των αδύναμων, των μισθωτών και συνταξιούχων, αγόρασε πολύτιμο χρόνο και αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας προς τα έξω. Η σύγκριση του με τον περιφερόμενο υβριστή και συκοφάντη της ίδιας του της χώρας, που τον προπηλακίζει όποιος τον πετύχει στον δρόμο ή σε ταβέρνες, είναι καταλυτική.
Αφού λοιπόν κέρδισε πολύτιμο χρόνο κι επειδή εξακολουθώ να θεωρώ πως οι Γερμανοί θα επιλέξουν την μικρότερη ζημιά γι’ αυτούς, επιμένω πως χάρτινη η απειλή. Έρχεται λοιπόν η στιγμή ο Πρωθυπουργός να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να ζητήσει την ολική αλλαγή του προγράμματος. Κούρεμα, ήτοι άφεση ικανού μέρους του χρέους και πολιτική ανάπτυξης κι επενδύσεων με κοινωνική συνοχή.
Δημοσιεύεται στη Δημοκρατία 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Η μεγάλη απάτη: Ακόμα και τα μικρά παιδιά θα πληρώσουν 5.000 ευρώ στους τραπεζίτες!


Το "μεγάλο παιχνίδι" των τραπεζιτών και ο τρόπος με τον οποίο όχι μόνο φόρτωσαν στους πολίτες τα χρέη τους, αλλά εξανέμισαν και τα όποια οφέλη από το "κούρεμα" αναδεικνύoνται ανάγλυφα από τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.
Πέρα από το χρέος που πλέον σε σχέσεη με το ΑΕΠ αποκτά εφιαλτικές διαστάσεςις και καταδεικνύει το εύρος της αναξιοπιστίας ή ακομα αι της απάτης που έχει στηθεί σε βάρος των πολιτών (θα φτάσει το 189,1% το 2013 από 115% το 2009!), ένα κρίσιμο στοιχείο δείχνει ότι όλη η Ελλάδα υποφέρει για να ωφεληθούν μια χούφτα τραπεζίτες και βέβαια οι πολιτικοί που εκτελoύν τις εντολές των τραπεζιτών:
Συγκεκριμένα ενώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης του 2012 μειώθηκε κατά 105,97 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) που τόσο ακριβά πλήρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλισμένοι πολίτες, το 48% αυτού του κέρδους εξανεμίζεται γιατί θα δανειστούμε μέσα στο 2013 για την ανακεφαλαιoποίηση των τραπεζών 48,5 δισ. ευρώ! 
Σε ποιον να το πεις και ποιος να σε πιστέψει ότι μια ολόκληρη χώρα εργάζεται για πέντε-δέκα τραπεζίτες! Η οποία ανακεφαλαιοποίηση προήλθε από το "κούρεμα" των ομολόγων. Και είναι οι μοναδικοί στους οποίους επιστρέφονται τα χρήατα αυτά, τα οποία βέβαια, τα δανείζεται το ελληνικό κράτος, δηλάδή οι Έλληνες πολίτες!
Έτσι, κάθε άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, κάθε παιδί, κάθε μάνα, κάθε πάμφτωχος και άνεργος θα πληρώσει "ζεστά" 5.000 ευρώ από την τσέπη του στους τραπεζίτες! Δεν θα τους τα δανείσει. Θα τους τα χαρίσει! Ο ίδιος θα δανειστεί για να τα πάρουν οι τραπεζίτες ως ενίσχυση και ο ίδιος φυσικά θα τα επιστρέψει στους ξένους δανειστές με περικοπή του μισθού του ή με πρόσθετους φόρους!
Αυτό πόσο δίκαιο και σύννομο μπορεί να είναι; Και φυσικά οι ίδιοι διατηρούν την διοίκηση των τραπεζών τους και θα εξακολουθήσουν την χλιδάτη ζωή τους, στο όνομα της ανάγκης "να κινηθεί η αγορά". Σημειώνεται ότι από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση, έχουν λάβει 200 δισ. ευρώ ενισχύσεις για να "κινηθεί η αγορά"! 
Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε το ύψος του ελλείμματος λόγω ακριβώς της ανακεφαλαιοποίησης, ζαλίζει: Στο 189,1% του ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί το δημόσιο χρέος το 2013, από 175,6% του ΑΕΠ το 2012. Σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό το δημόσιο χρέος αναμένεται στα 340 δισ. ευρώ φέτος και στα 346,2 δισ. ευρώ το 2013, ενώ, αν συνυπολογιστεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, τότε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα φτάσει το 2013 στα 352,3 δισ. ευρώ.
Με το ΑΕΠ να καθηλώνεται στα 194 δισ. ευρώ φέτος και να υποχωρεί περαιτέρω στα 183 δισ. ευρώ το 2013, το χρέος ως ποσοστό του ΑΠΕ διευρύνεται διαρκώς.
Για το 2012, οι δαπάνες για τόκους εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο 6% ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στο 4,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Την ίδια στιγμή το ύψος των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου περιορίστηκε στο 39% του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης (έναντι 91% το 2009) και αντικαταστάθηκε με δάνεια που ελήφθησαν από το μηχανισμό στήριξης, τα οποία αποτελούν πλέον το 49% του χρέους Κεντρικής Διοίκησης. Τι σημαίνει αυτό: Ότι πλέον δεν χρωστάμε στο κράτος αλλά σε ξένους αφεντάδες. Ένας καλός λόγος για επανάσταση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θέμα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο Βενιζέλος


Σε ιδιαίτερα έντονους τόνους συνεχίζεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του κόμματος να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, αφού η κοινοβουλευτική ομάδα είναι κλειστή και δεν επετράπη η είσοδος στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα ανεξάρτητα αν το πακέτο θα έχει ή όχι βελτιώσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αν σας λυντσάρει ο κόσμος..να ξέρετε το γιατί…



Εξαίρεσαν τις “παχιές αγελάδες”, τις συντεχνίες και τους τραπεζίτες..απ τα μέτρα που ισχύουν για το πόπολο και τον λαουτζίκο…Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5. Τροπολογία ΕΟΠΥΥ: 

Ναι: 136 Όχι: 143 
Η τροπολογία ΕΟΠΠΥ αφορούσε στην ένταξη στον ΕΟΠΥΥ
των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων…
Δηλαδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισαν την τροπολογία του ΕΟΠΠΥ…απλά εξαίρεσαν από την υπαγωγή στον ΕΟΠΠΥ τα ευγενή ταμεία, τους ημέτερους, τις παχιές αγελάδες…τους τραπεζίτες !!!!
Υ.Γ
Και για να προλάβω τους τυχόν καλοθελητές η Αντιπολίτευση είναι κατά του μνημονίου και προφανώς κατά της απάτης του ΕΟΠΠΥ, που απορρέει απ τα μνημόνια, έτσι κι αλλιώς…

Προφανώς και δεν πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και της κατσίκας του γείτονα…
Απλά θέλουμε να αναδείξουμε θέματα ισονομίας και το πως μεθοδεύουν την προστασία συγκεκριμένων ομάδων…

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/10/blog-post_41.html

Ο μαύρος φάκελλος της Siemens (και οι επικίνδυνες ανακρίβειες).


ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ – ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΛΙΣΤΑ.

Όλα τα πρακτικά της εξεταστικής που δημοσίευσε αυτούσια μόνο το Ολυμπία, μπορειτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Από την στιγμή που αποφασίσαμε να συμβάλλουμε με τις ταπεινές μας δυνάμεις στον αγώνα για το Δίκαιο και την Αλήθεια που για εμάς ενσαρκώνονται στην έννοια “Ελλάδα”, ακολουθήσαμε μία συγκεκριμένη στρατηγική. Αυτή του “κύριου εχθρού”. Κοινώς, αντίπαλος μας είναι τα “μεγάλα παιδιά”, ο πραγματικός κίνδυνος για την πατρίδα και όχι αυτοί που προσπαθούν διακαώς να πάρουν μία θέση “αντιπάλου” απέναντι μας. Αυτός είναι ο λόγος που ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τους κατήγορους, τους συκοφάντες, τους αδαείς ή εγκάθετους που μας επιτίθενται κατά καιρούς. Αυτοί καλά κάνουν και μας επιλέγουν ως αντιπάλους. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια. Μακάρι να έλθει το πλήρωμα του χρόνου, ο “κύριος εχθρός” να έχει καταστραφεί, ώστε να έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε πλακίτσα με αυτούς που μας αποκαλούν (κρυπτο)εγκάθετους των αριστερών, των δεξιών, των εβραίων, των ναζί, του Γιαννακόπουλου, του Βαρδινογιάννη, του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη και του Σόρος.

Εν προκειμένω όμως, κάποιες επικίνδυνες ανακρίβειες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί ηθελημένα ή αθέλητα στοχεύουν στην απαξίωση του διαδικτύου προς όφελος των βαρώνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν αποκαλύψαμε το πρώτο μνημόνιο με τους επαίσχυντους όρους σε συγκεκριμένες εκτυπώσεις οθόνης, ακαριαία κυκλοφόρησαν από ελεεινούς κύκλους πανομοιότυπες απεικονίσεις μόνο που “επιστημονικά” άλλαζαν οι όροι και μιλούσαν για “εξορία αντιφρονούντων” και άλλα γραφικά. Δυστυχώς πολλοί καλόπιστοι έσπευδαν να αναπαράγουν αυτές τις επαγγελματικές προβοκάτσιες με τίτλους “Σοκ – και εξορία για αντιφρονούντες προβλέπει το μνημόνιο!” με αποτέλεσμα την γελοιοποίηση της όλης προσπάθειας, την κατάρρευση της αξιοπιστίας. Σημερα όλοι γνωρίζουν για το Βρεταννικό δίκαιο. Όταν το αποκαλύπταμε εμείς, είμασταν “συνωμοσιολόγοι” ακόμα και δια στόματος Βενιζέλου στην ολομέλεια της βουλής.

Θυμάστε όλοι πως το “Ολυμπία” ήταν το μόνο ιστολόγιο που δημοσίευσε αυτούσια τα πρακτικά της εξεταστικής για την Siemens μαζί με πλήθος στοιχείων, όταν όλοι έσπευδαν να τα “κουκουλώσουν”. Αυτό μας έκανε να γνωρίζουμε το βάθος και τα στοιχεία της υπόθεσης όσο λίγοι, γι’ αυτό και θεωρούσαμε την γερμανική επέλαση πηγή της καταστροφής. Με αρχιτέκτονα τον κύριο Σημίτη.

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί κρατούν στα χέρια τους την λίστα Χριστοφοράκου με τους ελληνόφωνους πολιτικούς που χρηματίσθηκαν. Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν, οφείλουμε να το επαναλάβουμε για να γίνει επιτέλους κατανοητός ο τρόπος δράσης και η μυστικότητα των ενεργειών. Εάν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν αυτό το μυστικό επτασφράγιστο περισσότερο και από τους επίορκους, είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί. Έτσι εξασφαλίζουν την διατήρηση του υπόδουλου στα συμφέροντα τους πολιτικού, διακομματικού “μπλοκ”.

Τα χοντρά λαδώματα λοιπόν δεν γινόντουσαν με καταθέσεις σε λογαριασμούς πολιτικών. Γινόντουσαν από τον ίδιο τον Χριστοφοράκο στην σουΐτα της Μ. Βρετάνιας, από την ίδια την μητρική σε πτήσεις – αστραπή ελληνόφωνων πολιτικών κλπ. Ακόμα και η μίζα του Τσουκάτου αποκαλύφθηκε από την εκταμίευση και όχι την πληρωμή. Για να δικαιολογήσει ο Χριστοφοράκος που πήγαν τα λεφτά αλλά να στείλει και ηχηρότατο μήνυμα που του εξασφάλισε την διαφυγή του.

Ο Χριστοφοράκος λοιπόν κρατούσε αναλυτικό αρχείο κάθε βρώμικου Ευρώ, γιατί έπρεπε να δίνει λογαριασμό στην εταιρεία! Αυτή ακριβώς είναι η λίστα Χριστοφοράκου, την οποία βεβαίως δεν υποχρεώθηκε να αποκαλύψει σε ποινικό δικαστήριο αφού η εταιρεία παραδέχθηκε ότι τα ταμεία δεν ήταν “μαύρα”, αλλά επίσημα εταιρικά. Άρα η περιβόητη κατάθεση Χριστοφοράκου που έφτασε στην εξεταστική (την παραθέτουμε αυτούσια), δεν περιέχει την περιβόητη λίστα.

Την λίστα την έχουν: Ο κύριος Χριστοφοράκος, δύο συμβολαιογράφοι που τους την παρέδωσε για προσωπική του ασφάλεια, η μητρική εταιρεία (=Γερμανικό κράτος) και (πιθανόν) οι δικαστικοί που χειρίστηκαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Siemens με τον Χριστοφοράκο στην υπόθεση – οπερέτα.  Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που βγήκαν και εμπλέκουν εκ νέου την D&P με το State Department προφανώς είναι νέα εξέλιξη που παραπέμπει σε αίτημα δικαστικής συνδρομής σε ανώτατο επίπεδο όμως, αφού η πρώτη αίτηση που αποκάλυψε το σκάνδαλο ήταν σε επίπεδο υπουργείων δικαιοσύνης. Από εκεί προέρχεται και η πρώτη έκθεση D&P που παραθέτουμε αυτούσια. Μέρος της σίγουρα έχουν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως παραθέσαμε και την απλή λύση για να εξαναγκαστεί η εταιρεία να δώσει την λίστα και τις αποζημιώσεις.Απλή, δικαστική που η εξεταστική είχε μάλιστα προτείνει. Δεν σας κάνει εντύπωση πως η δίκη Μαυρίδη στην Γερμανία (σημείο κλειδί) δεν αναπαράχθηκε από κανένα απολύτως ΜΜ”Ε” παρά μόνον από το Ολυμπία;

Και όπως θυμάστε, η εξέταση Χριστοφοράκου από κλιμάκιο της εξεταστικής, κατέληξε σε μέγα φιάσκο όπου (αναμενόμενα) δεν είπε απολύτως τίποτα.

Παραθέτουμε λοιπόν τα πρωτότυπα, απόρρητα έγγραφα όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν με την πολύτιμη βοήθεια του συναγωνιστή ΑΝΤΙ300. Η λύση στην εξάρθρωση του σκανδάλου δεν είναι κραυγές και ψευδολογίες, αλλά μία απλή, αυτονόητη δικαστική πρωτοβουλία που φαίνεται σήμερα με την απόπειρα συναίνεσης, δολίως δεν επάρθη. Όμως ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και σήμερα.

Θα επανέλθουμε με νέες αποκαλύψεις για τον κύριο Χριστοφοράκο που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Πάνω που νόμιζαν ότι ηρέμησαν, κρυμμένοι πίσω από τις αρβυλοθεωρίες που κυκλοφορούν.

Το ντοκουμέντο της κατάθεσης Χριστοφοράκου στην εισαγγελία του Μονάχου, όπου βεβαίως δεν ανέφερε ονόματα.

Η συνδρομή από την Γερμανική δικαιοσύνη:

Και το δικόγραφο της Αμερικάνικης δικαιοσύνης

H «δημοκρατία» των επωνύμων και των προνομιούχων!


Στη δημοκρατία, υποτίθεται,  ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα. Όμως, στην Ελλάδα έχουμε δυο μέτρα και ….πολλά σταθμά και καθημερινά παρακολουθούμε προκλητικές συμπεριφορές εύνοιας υπέρ  των επωνύμων.
Για παράδειγμα, αν είσαι ένας …ταπεινός και άγνωστος ελεύθερος επαγγελματίας μπορούν να σε συλλάβουν, (όπως τον φίλο μου το Μήτσο) μπροστά στα παιδιά σου, ακόμα και αν χρωστάς  3.000 ευρώ! Και σε οδηγούν σιδηροδέσμιο στην Ευελπίδων.
Θυμάστε τον Άκη που πηγαινοερχόταν ….άνετος και χαλαρός και  χωρίς …χειροπέδες; Και κατηγορείτο για κακούργημα! Όμως, ο Άκης ήταν πρώην Υπουργός! Έπρεπε να τύχει άλλης αντιμετώπισης!
Πριν λίγες ημέρες, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ο δημοσιογράφος-εκδότης  Κώστας  Βαξεβάνης. Διάβασε κανένας τι έλεγε ο εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του;
Στήθηκε, λοιπόν, ένα  ολόκληρο σκηνικό υποστήριξής του. Κόμματα, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ  και σύσσωμος ο τύπος τάχθηκε στο πλευρό του! Η ΠΟΕΣΥ, μάλιστα, ανέλαβε και …εισαγγελικά καθήκοντα και  ζήτησε να …αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον του! Η Ρένα Δούρου τον …συνόδευσε στον Εισαγγελέα! Γιατί όλο αυτό το σώου; Μα για να επηρεαστεί η κρίση της δικαιοσύνης!
Μα, αν το κάνουμε αυτό στην περίπτωση του  Βαξεβάνη, πως στη συνέχεια δικαιούμαστε να απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να λειτουργεί ανεπηρέαστη από έξωθεν παρεμβάσεις;
Προφανώς η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί…ανεπηρέαστη για τους …άλλους! Στην περίπτωση μας, ας κάνει τα στραβά ματιά! Υπέρ μας, εννοείται!
Τέτοια περιφρόνηση προς τη δικαιοσύνη (την οποία  θεωρούμε και ανεξάρτητη) δύσκολα συναντάς ακόμα και σε τριτοκοσμική χώρα.
Προχθές, διεκόπη με εντολή του Αιμιλίου Λιάτσου η εκπομπή που παρουσίαζαν στην κρατική τηλεόραση ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη.  Γκάφα του Λιάτσου ήτανε και θα την πληρώσει.
Στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έγιναν «λαϊκοί ήρωες» και θύματα πολιτικής δίωξης. Και ξανά οι  γνωστές υπερβολές. «Χούντα η Κυβέρνηση», «ΥΕΝΕΔ η ΕΡΤ», «Μαγαζάκι του Μαξίμου». Και να, οι  δηλώσεις στήριξης, οι παρεμβάσεις των κομμάτων, οι πιέσεις για άρση της απόφασης. Τα γνωστά!
Αλήθεια, από πότε τα κόμματα (και αναφέρομαι σε όλα τα κόμματα) ταυτίζονται με συγκεκριμένους δημοσιογράφους; Αυτή η ταύτιση δεν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων; Η Ένωση Συντακτών πώς το επιτρέπει; Τι ρωτάς, ρε αφελή, θα μου πείτε;
Την τελευταία διετία έχασαν τη δουλειά τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Απλοί πολίτες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δούλευαν για το μεροκάματο. Δεν είχαν την τύχη να είναι …διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Είδατε καμιά μαζική εκδήλωση συμπαράστασης υπέρ των ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Εγώ δεν είδα καμιά!
Βλέπετε η εργασία στην Ελλάδα αποτιμάται διαφορετικά! Αν είσαι επώνυμος, έχει μεγαλύτερη αξία!
Από σήμερα οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις επειδή ο Υπουργός Οικονομικών εντελώς αιφνιδιαστικά, με  τροπολογία, τους έστειλε  στον ΕΟΠΠΥ, ενώ τους διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου. Απαράδεκτη η τακτική του Υπουργού και δικαίωμα των δημοσιογράφων να  αντιδρούν.
Ρωτάω, όμως: τι έκαναν οι δημοσιογράφοι όταν άλλες επαγγελματικές ομάδες (π.χ. ο ΟΠΑΔ και ο ΟΑΕΕ)  πήγαν στον ΕΟΠΠΥ; Τους συμπαραστάθηκαν;  Σφύριζαν αδιάφορα!
Αν ο ΕΟΠΠΥ είναι κακός για τους δημοσιογράφους, είναι δυνατόν να είναι καλός για τους ασφαλισμένους τους ΟΑΕΕ, οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους;
Ούτε άκουσα ποτέ τους δημοσιογράφους να ζητάνε την κατάργηση του Αγγελιόσημου που είναι ένας χαράτσι  το οποίο πληρώνουν όλοι οι διαφημιζόμενοι για να στηρίζεται το Ταμείο τους. Ποια λογική έχει αυτό;
Ο  ελεύθερος επαγγελματίας είναι κορόϊδο και  πληρώνει μόνος του τις εισφορές  στον ΟΑΕΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι  είναι έξυπνοι και αντλούν πόρους από τρίτους; Τι είδους …ισότητα είναι αυτή;
Μπορώ να αναφέρω πληθώρα περιπτώσεων όπου οργανωμένες μειοψηφίες ή προνομιούχοι κλάδοι …φόρτωσαν τις υποχρεώσεις τους και θεμελίωσαν δικαιώματα, στις πλάτες τρίτων.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση έπρεπε να είχε ήδη αντιμετωπιστεί και δεν χρειαζόταν καμιά τρόϊκα για να το κάνει. Όμως, δεν το τόλμησε καμιά κυβέρνηση γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις.
Κάποια στιγμή, λοιπόν, έρχεται η ώρα της αλήθειας.  Οποίος, τόσο καιρό αδιαφορούσε  όταν καιγόταν το σπίτι του γείτονα, ας μη διαμαρτύρεται τώρα που η φωτιά έφτασε στο δικό του!
Αυτή η …δημοκρατία των  «επωνύμων» και των «προνομιούχων» πρέπει να τελειώνει γιατί είναι «δημοκρατία των ολίγων» και μόνο με δημοκρατία δεν μοιάζει….
Αδέξιος Δεξιός
www.antinews.gr