Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ













ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕ Ο ΕΦΡΑΙΜ!



ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ Ο ΡΩΣΟΦΑΓΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ… ΕΕΕ… ΧΟΥΝΤΑΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ. Ναι, με σκοπό να αποτρέψει την σωτηρία της Ελλάδας που θεωρείται σίγουρη με την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Πέστα Μπεγλίτη, μην φοβάσαι! Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!

P.C. Roberts: "Το ρωσικό ναυτικό στη Συρία αγκάθι στα πλευρά των ΗΠΑ"

Γαλλικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Voltaire Network
με πληροφορίες από RT News

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωπολιτικής Stratfor, αρκετές από τις δηλώσεις των αντιφρονούντων στη Συρία, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα διέρχεται οξύτατη κοινωνική και πολιτική κρίση, δεν ανταποκρίνονται στην.... αλήθεια. Το ινστιτούτο επιμένει ότι οι αντιφρονούντες και διαδηλωτές υπερβάλλουν, με σκοπό να κερδίσουν την υποστήριξη ξένων δυνάμεων, όπως είναι οι ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Paul Craig Roberts, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Reagan, είπε στο Russia Today ότι κατά τη γνώμη του η Ουάσιγκτον κάνει κάτι παραπάνω από το να στηρίζει διπλωματικά τους "επαναστάτες".

"Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην διαδικασία της δημιουργίας του κινήματος των αντιφρονούντων, αλλά και στη διαδικασία του εξοπλισμού του. Χρησιμοποίησαν την "Αραβική Άνοιξη" και τις διαδηλώσεις στα αραβικά κράτη γενικότερα σαν αφορμή, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το έπραξαν και στη Λιβύη", δήλωσε στο RT News ο καθηγητής κ. Roberts. "Σαφώς δεν πρόκειται για αυθόρμητες διαμαρτυρίες, και εν προκειμένω, σε ένα αυταρχικό καθεστώς, όπως αυτό της Συρίας, σίγουρα θα ήταν αδύνατο να βρει κανείς πολίτες αντιφρονούντες που να είναι σε θέση να προμηθεύονται όπλα με τόση ταχύτητα".

"Εξάλλου", υπογράμμισε ο καθηγητής, "δεν υπάρχει καμμία λογική στο να ψάχνουν οι Σύριοι να βρουν ευκαιρία να καταστρέψουν την πατρίδα τους, όπως συνέβη ήδη στη Λιβύη, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν".

"Αυτό που πραγματικά έχει σημασία να δούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν εδώ και χρόνια μια ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας, και οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν μια αμερικανική ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο. Η περίπτωση δεν διαφέρει πολύ από εκείνη της Λιβύης, όπου το πρόβλημα των Αμερικανών ήταν οι επενδύσεις της Κίνας. Αν ρίξουν το συριακό καθεστώς, τότε το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος τους, όπως και ο Λίβανος", παρατήρησε ο καθηγητής κ. Roberts.


"Έτσι θα δούμε να ρίχνουν οι Αμερικανοί τα καθεστώτα αυτών των χωρών ένα ένα, ενώ εκείνες θα στέκονται άπραγες, χωρίς να υπάρχει ένωση ή ομοψυχία μεταξύ τους. Και δυστυχώς, σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση δεν είναι δυνατόν να ενωθούν σε ένα κοινό στόχο. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο ευάλωτες".


Bild: Ελληνες πολιτικοί με εκατ.€ . στην Ελβετία ...ζητούν θυσίες από τους Έλληνες πολίτες


Η γερμανική εφημερίδα Bild μ ε αφορμή τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των Ελλήνων πολιτικών

«Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άφωνους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται –και δικαίως- με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες ...
εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων.

Πώς θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες;

Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή ακούει στο όνομα: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω», παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα 



http://trikalagr.blogspot.com/2011/12/bild.htm.l#ixzz1hR5EDcSh

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Σφίγγουν» τα πράγματα: Ο Αβραμόπουλος στο Καστελόριζο



Ταξίδι – μήνυμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο προς την Άγκυρα προγραμματίζεται για το ακριτικό Καστελόριζο, Στρόγγυλη και την Ρω ανήμερα των Θεοφανείων. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν εμπεδώσει την άποψη, και το οποίο αναδεικνύεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, ότι το Καστελόριζο θα αποτελέσει το κέντρο των προκλήσεων της Άγκυρας το αμέσως προσεχές διάστημα. Εξ αυτού του λόγου υπήρξε και η πρόσφατη πτήση των δύο τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το νησί.

Μία πτήση η οποία πάντως δεν έμεινε αναπάντητη από την ΠΑ τόσο με την επέκταση των READINESS και για την περιοχή του Καστελόριζου, όσο και με μία κίνηση ίσης ανταπόδοσης, «ισοδύναμου τετελεσμένου», την οποία δεν μπορεί να αποκαλύψει το Defencenet για ευνόητους λόγους. 
Όλα τα Επιτελεία εκτιμούν και έχουν ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι υπάρχει προπαρασκευή σε επίπεδο υποδομής από την πλευρά της Τουρκίας, που δημιουργούν υπόνοιες για προγραμματισμό επιχείρησης ή για απόπειρα εκβιασμού της ελληνικής πλευράς, με την απειλή εκτέλεσης επιχειρήσεων κατά του Καστελόριζου ή κατά των νησιών Ρω και Στρογγύλη.
Κατά αυτό τον τρόπο η Άγκυρα επανέρχεται στο κλίμα του 2009, όταν είχαν στείλει συνεργείο της τουρκικής τηλεόρασης στην Ρω το οποίο είχε προλάβει να καταγράψει την αλλαγή φρουράς στην νησί, σκηνές οι οποίες αν μεταδίδονταν στην Τουρκία θα δημιουργούσαν το κατάλληλο ψυχολογικό υπόστρωμα για να δικαιολογήσουν επιχειρήσεις σε ελληνικό νησί. Ευτυχώς το υλικό κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα και δεν προβλήθηκε ποτέ.  
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει αποφασίσει, όπως έχει ήδη αναφέρει το Defencenet, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να βελτιωθεί η επάνδρωση των μονάδων του Αν. Αιγαίου και του Έβρου.  
Εκτός όμως από τη συνήθη απειλή, διάχυτη είναι η ανησυχία και όχι μόνο στο ΥΠΕΘΑ, για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, όπου θεωρούν ότι τυχών επιδείνωση της υγείας του, θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη μίας πολύς δύσκολης περιόδου όχι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στην Αν. Μεσόγειο.    

defencenet

Καλού κακού ας φυλακίσουμε τον Εφραίμ …μην μας φέρει καμιά βοήθεια από Ρωσία!!!



Τι και αν λέγεται κυρία Καλού. Καλό δεν είδαμε. Γιατί Καλού..κακού ζήτησε την προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ. Καλού...κακού ζήτησε την προφυλάκισή του μην της ξεφύγει και γλιστρήσει το κελεπούρι της, ο Γέροντας μας, που πιθανόν να είναι το σκαλοπάτι για άλλα δωμάτια…και άλλες αρμοδιότητες στο δικαστικό τομέα.Καλού...κακού ας τον κλείσουμε μέσα μιας και καταδέχθηκε και μας ήρθε από τη Ρωσία αφού συναντήθηκε με τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ, δύο κοινούς εγκληματίες, γνωστούς του από ταπαλιά και που είχε συνομιλία με τον καθένα για πάνω από τρεις ώρες.
Είχαν να σχεδιάσουν την επόμενη εγκληματική ενέργεια κατά της Ελλάδος. Φερ΄ειπείν μια βοήθεια από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.Καθώς πληροφορήθηκα ο γέροντας μας, ζήτησε βοήθεια μιας και οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να ζητήσουν από αυτούς. Άκουσα όμως και την πληροφορία ότι και να πάνε για συνάντηση με τον Πούτιν αυτός πάντα έχει μια δουλειά και κωλύεται να συναντηθεί μαζί τους. Προφάσεις λέτε ή βαριέται την υποκρισία; Όλως περιέργως με τον γέροντα πάντα έχει χρόνο. Και να του το ζητούσε ο γέροντας;
Και πάλι οι πάντα εξακριβωμένες πληροφορίες μου (όχι σαν του Καμπουράκη-Οικονομέα) λένε ότι οι δύο εξαπατηθέντες, δύστυχοι, από τον γέροντα Εφραίμ, Πούτιν και Μεντβέντεφ ζήτησαν συνάντηση.

Πονηρός ο Έλληνας. Κάτι του΄ταξε του Πούτιν κανά φιλέτο , μπριζόλα, ποιος να ξέρει άραγε.
Καλού ..κακού ας τον μπαγλαρώσουμε γιατί μπορεί και να μας φύγει πάλι να πάει στον πρίγκιπα Κάρολο, άλλο γνωστό εγκληματία, φίλο του Πάσαρη ο οποίος έδωσε και δίνει λεφτά στη μονή Βατοπαιδίου για αναστήλωση κτισμάτων της και που ενέργησε έστω και υπογείως για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Καλού.. κακού ας τον χώσουμε στη στενή μιας και τον ξεγελάσαμε και επέστρεψε, ενώ αν ήταν κανείς άλλος, όντως ένοχος, θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια κατά την προσφιλέστατη Αννίτα Πάνια για χώρες μαγικές και ονειρεμένες. Για φανταστείτε επέστρεψε πήγε να δικαστεί και φοβούνται ότι θα την κάνει για αλλού. Που να πάει βρε;
Αφού την διεύθυνσή του την ξέρετε: Χαλκιδική, τρίτο πόδι, Άγιον Όρος, Βατοπαίδι, όπως μπαίνεις από την πύλη απέναντι πίσω από το καθολικό και ελαφρώς πλαγίως προς τα δεξιά , 3ος όροφος νομίζω. Τώρα αριθμό δωματίου δεν θυμάμαι. Ρωτήστε όμως, οι μοναχοί είναι πάντα ευγενικοί θα σας τον αποκαλύψουν όπου και αν κρύβεται. α. Σχιζοφρένεια β. παραλογισμός γ. συνδυασμός των ανωτέρω. Διαλέξτε, όλοι οι αριθμοί κερδίζουν.
Καλού.. κακού δεν τον αμπαρώνουμε μη φύγει και δεν ωφεληθούν οι κρατούμενοι που τόσο περιμένουν ένα, πραγματικά λέω εγώ άγιο άνθρωπο, να ακούσουν καμιά κουβέντα της προκοπής για σωτηρία. Είναι από ενδιαφέρον προς τους κρατούμενους βρε παιδιά που ζητήθηκε η προφυλάκιση μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Είπαμε καλούς λογισμούς..

Καλού.. κακού κατευθείαν στον Κορυδαλλό να μας δώσει τα λεφτά που μας χρωστά ο άλλος ο γνωστός καλλιτέχνης ο «Αγωνία με λαχτάρα» (που μόνο αγωνία δεν έχει, κανονισμένα τα΄ χει) Β.Τ. Ένα μικρό ποσό είναι μωρέ 5.5 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος , να διοργανώνει συναυλίες, μουσικά σχήματα και να μην τον πειράζει κανείς. Ο Εφραίμ δεν είναι τραγουδιστής δυστυχώς. Αχ γέροντά μου, ωραία φωνή έχεις άλλαξε όμως το ρεπερτόριό σου. Να αρέσει Καλού κακού και στους δικάζοντές σε. Έτσι ίσως την γλιτώσεις. Η μουσική πάντα ημερεύει τα έμψυχα όντα.

Καλού.. κακού όμως σώπασαν και τα τηλεοπτικά κανάλια ενάμισι μήνα που βρισκόταν στη Ρωσία ο γέροντας. Τι να δείξουν, με τι μούτρα να πουν ότι τον δέχτηκε, ο πανάθλιος κατά μερικούς, πρώην πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε Πούτιν και το υποχείριο του Μεντβέντεφ!
Πως να πουν ότι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη της Παναγιάς 4 εκατομμύρια άτομα περιμένοντας μέχρι και 17 ώρες στο κρύο. Ούτε στην κηδεία του Στάλιν δεν είχε τόσο κόσμο.. Που σαι αγαπημένη κ. Παπαρήγα να δεις μεγαλεία!
Αλλά Καλού..κακού ας διαβάσει η αγαπητή κ. Καλού τι έπαθε ο εισαγγελέας ο οποίος κατηγόρησε τον Άγιο Νεκτάριο για ανηθικότητα και τον έσερνε σε δίκες. Δεν το εκφράζω ως απειλή ή ως εκφοβισμό αλλά καλού κακού ας το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της. You never know. Αλλά ας τερματίσω κάπου εδώ το άρθρο καλού κακού μην μας βρει τίποτα bad.

Με καλοσύνη
Νέαρχος Παναγή
Ορθοδοντικός
Λεμεσός
vatopaidi.wordpress.com - greeknation.blogspot.com

________________________

Ο Εφραίμ ζητά από το Πούτιν να βοηθήσει την Ελλάδα!Βίντεο

Τη βεβαιότητά του ότι η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία θα εδραιώσει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού
και θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπαιδίου, με επικεφαλής τον ηγούμενό της Εφραίμ.


Υποδεχόμενος στην κατοικία του στο Νόβο-Αγκαριόβο τους μοναχούς από το Βατοπαίδι ο κ. Πούτιν τους ευχαρίστησε για την ευκαιρία, που έδωσαν στον πιστό ρωσικό λαό να προσκυνήσει ένα από τα μεγαλύτερα κειμήλια της Ορθοδοξίας και δήλωσε ότι "αυτό που κάνατε επιδεικνύει αναμφίβολα την εγγύτητα μεταξύ των λαών μας και θα εδραιώσει αυτήν την πνευματική εγγύτητα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων".

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο ηγούμενος Εφραίμ στην αντιφώνησή του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος της πίστης του ρωσικού λαού, "που είναι και η μεγαλύτερη δύναμή του" και απευθυνόμενος στον Β.Πούτιν είπε ότι "η Ελλάδα περνά όχι τις καλύτερες στιγμές της και γι' αυτό φυσικά σας παρακαλώ να βοηθήσετε". 


Ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε εκτενώς και στα θαύματα της Τιμίας Ζώνης, υποσχόμενος ότι μετά το τέλος της περιφοράς της σε 14 ρωσικές πόλεις από τις 20 Οκτωβρίου θα εκδοθεί ειδικό βιβλίο με τα θαύματα αυτά.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε ως ανταπάντηση την ελπίδα ότι "το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος" της Ρωσίας.




Σύμφωνα με το Πατριαρχείο της Μόσχας και τον αρμόδιο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας Βσέβολοντ Τσάπλιν, που επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ, το προσκύνημα της Τίμιας Ζώνης από περισσότερα από 3 εκατομμύρια πιστούς αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία της Μόσχας και της Ρωσίας και τη μεγαλύτερη προσέλευση ανθρώπων σε ένα σημείο, ξεπερνώντας κατά πολύ την κηδεία του Στάλιν, την Οκτωβριανή Επανάσταση στις αρχές του 20ού αιώνα και τις πολιτικές συγκεντρώσεις στο τέλος του.onalert.gr

Συνέντευξη του Γέροντα Εφραίμ στη ρωσική τηλεόραση

______________ 

Πούτιν: Η Αγία Ζώνη εδραιώνει την εγγύτητα του ρωσικού και ελληνικού λαού


Τη βεβαιότητά του ότι η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία θα εδραιώσει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπαιδίου με επικεφαλής τον ηγούμενό της Εφραίμ.
Υποδεχόμενος στην κατοικία του στο Νόβο-Αγκαριόβο τους μοναχούς από το Βατοπαίδι ο κ. Πούτιν τους ευχαρίστησε για την ευκαιρία, που έδωσαν στον πιστό ρωσικό λαό να προσκυνήσει ένα από τα μεγαλύτερα κειμήλια της Ορθοδοξίας και δήλωσε ότι «αυτό που κάνατε επιδεικνύει αναμφίβολα την εγγύτητα μεταξύ των λαών μας και θα εδραιώσει αυτήν την πνευματική εγγύτητα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων».
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο ηγούμενος Εφραίμ στην αντιφώνησή του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος της πίστης του ρωσικού λαού, «που είναι και η μεγαλύτερη δύναμή του» και απευθυνόμενος στον Β. Πούτιν είπε ότι «η Ελλάδα περνά όχι τις καλύτερες στιγμές της και γι’ αυτό φυσικά σας παρακαλώ να βοηθήσετε».
Ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε εκτενώς και στα θαύματα της Τιμίας Ζώνης, υποσχόμενος ότι μετά το τέλος της περιφοράς της σε 14 ρωσικές πόλεις από τις 20 Οκτωβρίου θα εκδοθεί ειδικό βιβλίο με τα θαύματα αυτά.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε ως ανταπάντηση την ελπίδα ότι «το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ρωσίας».
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Β.Πούτιν, ο γέροντας Εφραίμ δήλωσε ότι «η Παναγία δεν θα αφήσει την Κύπρο, ούτε την Ελλάδα, κι ας ζούμε σε μια περίοδο μια γενικής διεθνούς ανησυχίας και ανασφάλειας» και επανέλαβε το υψηλό ενδιαφέρον της ρωσική πλευράς να επισκέπτονται όλο και περισσότεροι Ρώσοι πολίτες το Άγιον Όρος και «να βρίσκουν πνευματική ανάπαυση».
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας και τον αρμόδιο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος σχέσεων εκκλησίας και κοινωνίας Βσέβολοντ Τσάπλιν, που επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ, το προσκύνημα της Τίμιας Ζώνης από περισσότερα από 3 εκατομμύρια πιστούς αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία της Μόσχας και της Ρωσίας και τη μεγαλύτερη προσέλευση ανθρώπων σε ένα σημείο, ξεπερνώντας κατά πολύ την κηδεία του Στάλιν, την Οκτωβριανή Επανάσταση στις αρχές του 20ού αιώνα και τις πολιτικές συγκεντρώσεις στο τέλος του.
Δεκάδες είναι οι εξαντλημένοι από την κόπωση και το κρύο, που ζήτησαν ιατρική βοήθεια, έπειτα από πολύωρη αναμονή, η οποία ξεπέρασε τις προηγούμενες ημέρες τις 26 ώρες πριν γίνει δυνατή η είσοδος στον μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος, όπου εκτίθεται σε προσκύνημα η Αγία Ζώνη. Ειδικά συνεργεία γιατρών και ψυχολόγων παρέχουν υποστήριξη, ενώ δρακόντεια συνεχίζουν να είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ναό.
sigmalive.com

Τα σκουλήκια παραμένουν σκουλήκια. Αυτά μεγαλώνατε στον κόρφο σας Μάνια μου και έτρωγαν την Πατρίδα…


…με το αζημίωτο πάντα. Όπως και τώρα. Με το αζημίωτο δίνουν την χαριστική βολή. Οφειλεις λοιπόν ένα τελευταίο φύλλο για να τους ξεβρακώσεις. Το οφείλεις στην Ελλάδα και σε όσους αντιστέκονται.
Γράφει το “Κουρδιστό Πορτοκάλι“: Η Μάνια Τεγοπούλου, δεν είναι σαν τα υπόλοιπα λαμόγια τους εκδότες.
Έκανε ότι μπορούσε για να πληρωθεί το δώρο στους εργαζόμενους οι οποίοι λειτουργώντας αυτοκτονικά ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η Μάνια αν δεν την ενδιέφερε η “Ε” θα μπορούσε να την είχε πουλήσει στον Λαυρεντιάδη και να τα κονομήσει.
Αντίθετα η ίδια υποθήκευσε τη περιουσία της για να σώσει την εφημερίδα.
Αυτή την εφημερίδα στην οποία απεργούν οι δημοσιογράφοι επηρεασμένοι από μια γιάφκα αμόρφωτων συναδέλφων τους που θέλουν να ελέγξουν την εφημερίδα…
…αμόρφωτοι αλλά μέσα στην χλιδή θα συμπληρώναμε εμείς. Την χλιδή της ρουφιανιάς.
Για να θυμηθούμε και ένα παλαιότερο άρθρο πάλι από το “Κουρδιστό”

Αδραξαν την ευκαιρία οι βαρυποινίτες εκδότες -νταβατζήδες και τα τσιράκια τους, να βγάλουν χολή κατά της σιδηροδέσμιας Μάνιας Τεγοπούλου. Οι παραβάσεις της εκδότριας της “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ”, δεν έχουν καμία σχέση με το βαρύ ποινικό μητρώο των νταβατζήδων που βγήκαν σήμερα να χλευάσουν την εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας.
Ποιοί; Εκείνοι που αν λειτουργούσε το κράτος δικαίου, θα βρισκόντουσαν στον Κορυδαλλό με ριγέ φόρμες.
Εκδότες -καθάρματα που ξεπλένουν χρήμα, αρπάζουν μίζες απο εμπόρους όπλων, εκβιάζουν αναθέσεις και είναι φορτωμένοι με τον μισό ποινικό κώδικα.
Ολα αυτά τα…
καθίκια που θα έπρεπε να κάνουν παρέα στον Πάσσαρη, βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τ απωθημένα τους και να χλευάσουν την Μάνια Τεγοπούλου.
Εαν η κυβέρνσηση, δεν χώσει αυτά τα καθάρματα στη φυλακή για τα αδικήματα που τους βαρύνουν, για τα αδικήματα που τους ξέπλεναν διαχρονικά οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων-είναι καμμένο χαρτί απο σήμερα…

Αντώνη Σαμαρά: ανοχή τέλος!


Λοιπόν, κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα  έξω από τα δόντια. Αρκετά με την κοροϊδία.
Το 2009, όλο το σύστημα των διαπλεκομένων ΜΜΕ είχε λυσσάξει εναντίον του Καραμανλή, ενώ παράλληλα είχαν  αναγάγει σε  μέγα τιμονιέρη τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Ψυχάρης μάλιστα την τελευταία Κυριακή των εκλογών είχε παραχωρήσει και το κύριο άρθρο  του ΒΗΜΑΤΟΣ στον Παπανδρέου. Έτσι, μας έφεραν το Γιώργο παντοδύναμο στην εξουσία.
Επί ένα εξάμηνο αναπαρήγαγαν όλη την προπαγάνδα. Με σακίδια, νεωτεριστικές πρωτοβουλίες της πλάκας, opengov, ανοικτά υπουργικά συμβούλια, Αθεμπίγιο, Στίγκλιτς και κάτι άλλους συμβούλους εξ εσπερίας που θα έκαναν το Μέγαρο Μαξίμου ….Λευκό Οίκο. Μας σερβίριζαν αμάσητα, «τιτανικούς»,  «εντατικές», «δεν υπάρχει σάλιο»  και πανηγύριζαν που ο Παπανδρέου μας …διαφήμιζε ως διεφθαρμένους.
Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, άρχισαν νέοι δοξαστικοί ύμνοι. Το μνημόνιο ήταν η σωτηρία μας. Γιώργος, Ντόρα, Καρατζαφέρης, ΣΕΒ, κανάλια, εφημερίδες, όλοι, ανακάλυψαν το νέο εθνικό στόχο.
Όταν ο Σαμαράς …τόλμησε να παρουσίασε μια άλλη πρόταση, τον είπαν … Χάρυ Πότερ, «λαϊκιστή», «ανεύθυνο» και «δημαγωγό».
Μας έλεγαν ότι το 2011 θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και θα βγούμε στις αγορές.
Έπεσαν έξω σε όλα!
Ύστερα, ανακάλυψαν τον Βενιζέλο!
Τον Ιούλιο σωθήκαμε και μπήκε πάτος στο βαρέλι! Έτσι μας είχε πεί δημοσίως ο Βενιζέλος. Όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν είχε μπεί πάτος, αλλά κατρακυλήσαμε πιο κάτω!
Μετά άρχισαν τα χαράτσια στα ακίνητα, τις έκτακτες εισφορές, τις περικοπές, μπάς και μπεί πάτος.
Το σύστημα κινδύνευε να γελοιοποιηθεί επειδή ό,τι είχε υποστηρίξει βγήκε λάθος.
Στη συνέχεια θεοποίησαν τον Παπαδήμο. Εκλεκτό τέκνο των τραπεζιτών εγχωρίων και εξωχωρίων, και των απανταχού διαπλεκομένων.
Μας τον παρουσίασαν ως το νέο σωτήρα που θα έσωζε την τελευταία τους ζαριά.
Τώρα που καταλαβαίνουν ότι χάνουν για μια ακόμα φορά, αναζητούν  άλλοθι για τις αποτυχίες τους.  Όλο αυτό το βρώμικο σύστημα που κατέστρεψε την Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια, έχει γαντζωθεί γύρω από τον Παπαδήμο για να μην καταρρεύσει. Και ταυτίζουν το μέλλον τους, με αυτό της χώρας.
Λοιπόν, αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα τη τελευταία διετία, είναι αδύνατον να τη σώσουν. Πρέπει πρώτα να πληρώσουν για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος της χώρας.
Και πρέπει να μιλήσει ο λαός!
Αντώνη Σαμαρά: ανοχή τέλος!
 Οργισμένος Αδέξιος Δεξιός

Δεν είναι μόνο η οικονομία


 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Με όλα αυτά που συμβαίνουν, κοντεύουμε να ξεχάσουμε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής. Φυσικά και η οικονομία είναι τεράστιο θέμα. Επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα. Εκτός από την μικρή δράκα των παρασίτων, που εν Ελλάδι υποδύονται τους «αστούς» και τους «επιχειρηματίες», χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με τους ελάχιστους αληθινούς αστούς και τους πραγματικούς επιχειρηματίες, αυτούς που δημιουργούν στο ελεύθερο επιχειρείν, μακριά από τον κρατικό κορβανά.
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που έρχεται, θα αντιμετωπίσει στην οικονομία μια ασφυκτική κατάσταση. Δεδομένα κι εξαρτήσεις που θα αγωνιστεί με σχέδιο, συνέπεια κι επιμονή για να τα ξεπεράσει. Και πιστεύω πως δεν θα το κάνει με τον τρόπο κι αυτούς, που ορισμένοι νομίζουν ότι θα το κάνει…  Υπάρχουν όμως και πράγματα στα οποία κανείς δεν μας εμποδίζει ν’ αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο. Πράγματα που δεν χρειάζονται ντε και καλά πακτωλούς χρημάτων, ούτε δημιουργία νέων και πολύπλοκων μηχανισμών, θεσμικών ή διοικητικών. Υπάρχουν πολιτικές που μπορούν ν’ αλλάξουν την εικόνα της χώρας μας και την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων, χωρίς να τους δώσεις έστω ένα ευρώ.
Η δημόσια τάξη και ασφάλεια είναι ένας τέτοιος τομέας πολιτικής. Πριν από μέρες περπάτησα κοντά στα μεσάνυχτα από το σπίτι ενός φίλου και πελάτη στην Γ΄ Σεπτεμβρίου, ως το πολύπαθο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, το Τριεθνές Φυλάκιο, τον Έβρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Λοιπόν, αδέρφια, αυτή δεν είναι η πόλη μου. Δεν είναι η πόλη που περπάτησα με τους φίλους μου στην εφηβεία και τα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι μια άλλη πόλη, μετά από Άλωση.
Όλες οι ξέμπαρκες φυλές του Ισραήλ, παρίες κι Αγιάννηδες, τελειωμένοι χρήστες, πόρνες από την Αφρική, κλεφτρόνια με βλέμμα σε συναγερμό, νταβατζήδες, ναρκέμποροι κι απλοί πειναλέοι αλλοδαποί, στέκονταν στις γωνίες ή περιφέρονταν με κέντρο πάντα την «αναπλασμένη» ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας.
Δεν χρειαζόμαστε καμία δόση της Τρόϊκας για να το αλλάξουμε αυτό. Δεν χρειαζόμαστε περίτεχνες ιδεολογικές και πολιτικές αναλύσεις, ψάχνοντας τρόπο να μην στάξει η ουρά του προοδευτικού γαϊδάρου, ώστε να μην κάνουμε τίποτα.
Αυτοί που κάνουν πολιτικό τουρισμό και πουλάνε διεθνισμό και προοδευτιλίκι στις γειτονιές της εξαθλίωσης, ύστερα γυρνούν στην ασφάλεια και την ηρεμία των σπιτιών των καλών συνοικιών, που σοφά επέλεξαν για να μείνουν ή τα πήραν γονική παροχή ή προίκα. Οι άλλοι, οι πολλοί, είναι εκεί. Κάθε μέρα. Κάθε νύχτα. Είναι μόνιμοι κάτοικοι του Σοβέτο και της Λαχώρης.
Μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε εθνικό restart στην οικονομία και τα αποτελέσματα να φανούν στην κοινωνία, πρέπει να γίνουν λοιπόν και κάποιες άλλες πολιτικές, οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, την καθημερινότητα. Παράλληλα θα ωφεληθεί κι η οικονομική ζωή, αφού η άοπλη έφοδος των παρανόμων, που κατέλαβαν το κέντρο της πόλης κι ολόκληρες συνοικίες, έχει απονεκρώσει το εμπόριο και κάθε άλλη δραστηριότητα, ειδικά μόλις πέφτει το σκοτάδι.
Η πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος δεν μπορεί να είναι μεσοβέζικη. Δεν σηκώνει συμβιβασμούς, φρουφρού κι αρώματα. Δεν μπορεί να γίνει με όρους φοβικούς, πολιτικής ορθότητας κι ενοχές. Δεν βομβαρδίσαμε εμείς τις χώρες τους. Δεν εισβάλαμε σε αυτές. Δεν τους επιβάλαμε ισλαμοφασιστικά καθεστώτα κι ύστερα διεφθαρμένες μαριονέτες των αμερικανών. Δεν εκμεταλλευτήκαμε αποικιοκρατικά τους λαούς τους και δεν λεηλατήσαμε με λεόντειες συμφωνίες τις πρώτες ύλες τους, ούτε καταστρέψαμε με πολυεθνικές μας το περιβάλλον τους.
Άρα δεν θα πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό. Δεν αντέχουμε. Δεν μπορούμε. Το ανθρωπιστικό και χριστιανικό μας καθήκον δεν περιλαμβάνει την εθνική και κοινωνική αυτοκτονία. Και σίγουρα δεν αφορά το ικανό κομμάτι των απρόσκλητων μουσαφιραίων μας, που κάνουν εγκληματικό τουρισμό.
Το πώς θα γίνει, το έχουμε πει πολλές φορές. Πρώτα πρέπει να σταματήσει η πλημμυρίδα απ’ την Τουρκία, να της ανεβάσουμε διμερώς και διεθνώς το κόστος. Πρέπει με κάθε μέσο να υποχρεώσουμε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού αυτές, οι προηγμένες χώρες της Δύσης, είναι ο αληθινός τελικός προορισμός των λαθρομεταναστών. Πλην όσων πράγματι δικαιούνται πολιτικό άσυλο ή έχουν σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους (πχ υγείας), οι υπόλοιποι, πρέπει να απομακρυνθούν πρώτα από τους δρόμους και μετά από την χώρα. Μόνο αυτό θα αποκαταστήσει μια ελάχιστη ποιότητα ζωής των νομίμων κατοίκων της χώρας. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες για τις επιφυλλίδες των «σοβαρών» συγκροτημάτων. Δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην αληθινή ζωή των αληθινών ανθρώπων. Δεν υπάρχει «προοδευτική» καταστολή. Η καταστολή είναι καταστολή κι όταν την επιβάλλουν αδήριτες ανάγκες, δεν μπορείς να σφυρίζεις κλέφτικα πάνω από τα κεφάλια των απελπισμένων πολιτών.
Αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα, συντεταγμένα από μια αποφασισμένη πολιτεία. Όχι από αυτόκλητους τιμωρούς. Τον δρόμο για τον ρατσισμό και τον κοινωνικό πόλεμο τον ανοίγει η «πολυπολιτισμικότητα», που μας φορέσανε καπέλο με το ζόρι. Δεν μπορούμε πια να φλυαρούμε και να αναλύουμε. Ή θα σπάσουμε αυγά με αυστηρές και δυναμικές πολιτικές ή γρήγορα θα σπάμε ο ένας το κεφάλι του άλλου στους δρόμους…

Στα Ελληνικά οι σημειώσεις του Νεύτωνα. Το παγκόσμιο ζήτημα παραμένει ένα: Ελληνισμός ή Βαρβαρότητα.


Εκτός από την ανακάλυψη του νόμου της βαρύτητας, ο Νεύτωνας είχε «ανακαλύψει» και την ελληνική γλώσσα!

Η παραπάνω σελίδα, η οποία είναι γραμμένη στα Ελληνικά, αποτελεί απόσπασμα από το σημειωματάριο που διατηρούσε ο Νεύτωνας, περίπου το 1661 με ....
1665, ως προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College του πανεπιστημίου του Cambridge.

Το σημειωματάριο περιέχει πολλές σημειώσεις από τα μαθήματα που παρακολουθούσε.

Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος του, περιλαμβάνει τις μελέτες του Νεύτωνα στα μαθηματικά, την φυσική και την μεταφυσική.

Είχε κριθεί «ακατάλληλο για έκδοση» από τον εκτελεστή της διαθήκης του και παρουσιάστηκε στην βιβλιοθήκη του κολεγίου από τον πέμπτο Κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.

Δείτε και τα υπόλοιπα χειρόγραφα εδώ: http://cudl.lib.cam.ac.uk/view/MS-ADD-03996/9

Antinews

Ο Ελληνισμός ήταν πάντα το όπλο των πεφωτισμένων, των ανθρωπιστών, ενάντια στην φασιστική βαρβαρότητα. Στον ολοκληρωτισμό, τον άκρατο καπιταλισμό, τον στείρο υλισμό, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Ότι όμορφο υπάρχει στον πλανήτη, είναι Ελληνικό. Όχι “κτήμα” αλλά κληροδότημα. Όχι περιχαράκωση και εσωστρέφεια, αλλά ορμή δημιουργίας.

Δείτε ποιοί είναι οι υβριστές του Ελληνικού πνεύματος. Ποιοί υβρίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο ή διαβάλλουν την ανθρωπιστική κληρονομιά του παγκόσμιου πολιτισμού. Τι εξυπηρετούν;

Τον σκοταδισμό, το χάος, την υποδούλωση.

Ας μην βαυκαλιζόμαστε λοιπόν διότι ο Ελληνισμός δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα, αλλά βαρύτατο καθήκον. Εμείς πρωτίστως έχουμε την τεράστια υποχρέωση να τον διατηρήσουμε, να τον μεταλαμπαδεύσουμε αλλά πρωτίστως να τον σεβαστούμε.

Αυτό δεν θα γίνει ποτέ όσο τα κίνητρα του βίου μας συνοψίζονται στο “λεφτά υπάρχουν” ή σε ιδεοληψίες της αμορφωσιάς. Οι ταξικές παρόλες βαθύπλουτων της Εκάλης ξεφτίζουν όσο η ανθρωποτητα βλέπει το μαύρο πέπλο του σκοταδισμού να καταπίνει λαούς.

Επιστήμη ή δεισιδαιμονία

Τέχνες ή μονοπώλια

Παιδεία ή μεσσιανιστικό σκότος

Προστασία των αδυνάτων ή δίκαιο του ισχυρού.

Κάλλος ή μισόζωος φονταμενταλισμός

Κατά Φύσιν Ζειν ή κοινωνία της χοληστερίνης

Η αιτία, η επιλογή, ο σκοπός ζωής είναι η αέναη μάχη του Ελληνισμού απέναντι στην βαρβαρότητα.
πηγή

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

(ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ—ΣΟΚ): Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΟΣΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…!!!






Ο ΒΑΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ(Αλά νταν-Παπα-νταν)   και ΣΕ... 28 Δευτερόλεπτα...!!!

Είναι απίστευτο και όμως ο Άρειος Πάγος, το έκανε...
Έκρινε ως παραδεκτή την μηνυση- γιά "Εσχάτη Προδοσία", όσων Βουλευτών ψήφισαν το Μνημόνιο-  τού    ιατρού κ. Αντωνίου.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, κ. Αθανάσιος Κατσηρώδης, την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και Υπουργοί. 
 Δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί "ευθύνης Υπουργών" ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει Υπουργοί.
Περιλαμβάνονται όλοι τού Πασοκ-ΛΑΟΣ και Ντόρας.
Η ανακοίνωση στην Βουλή έγινε πρίν από ένα περίπου μήνα (24/9), τελείως παραπλανητικά και μέσα σε 28 δευτερόλεπτα, γιά να μην πάρει κανένας χαμπάρι τίποτα.
Ο Αξιότιμος Αντ/δρος της Βουλής κ. Βάης Αποστολάτος, εντελώς (Αλα-νταν Παπα-νταν)ανακοίνωσε την πρόταση του Αρείου Πάγου στην Βουλή σε στιγμή πού παρευρίσκοντο ελάχιστοι και φρόντισε μάλιστα να ξεφορτωθεί και τούς εναπομείναντες.
Προφανώς γιατί το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τον ίδιο και το κόμμα του, τό ΛΑΟΣ...
Παραμένει άγνωστον, άν Ν.Δ.-Κ.Κ.Ε και ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν αυτή την εξέλιξη μιά και ο κ. Βάης, έτσι όπως την εκφώνησε δεν κατάλαβε κανένας τίποτα...!!!
 Ανεξαρτήτως πάντως αποτελέσματος πού θα έχει η πορεία της υπόθεσης στην Βουλή, δεδομένου ότι Πασοκ-ΛΑΟΣ-Ντόρα θα την καταψηφίσουν, η κατηγορία παραμένει εσαεί, αφού δεν θα εκδικασθεί η αίτηση του Αρείου Πάγου, μιά και η Βουλή δεν θα άρει την ασυλία όσων ψήφισαν Μνημόνιο.
 Πάντως ούτως ή άλλως ανοίγει ο δρόμος γιά την "Εξεταστική του Μνημονίου" πού έχει προαναγγείλει ο Σαμαράς....


http://politikosafari.blogspot.com/2011/12/blog-post_2097.html

Καταγγελία της Κανέλλη για τον «Τζάμπα» της Media Markt


Έξαλλη ήταν σήμερα το πρωί η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Η βουλευτής του ΚΚΕ στα πλαίσια της συζήτησης αναφέρθηκε στη διαφήμιση της γερμανικής Media Markt και τον πρωταγωνιστή της με το ...
χαρακτηριστικό όνομα «Τζάμπα» με διόλου κολακευτικά σχόλια. Συγκεκριμένα, η κ. Κανέλλη είπε ότι πρόκειται για μία άκρως προσβλητική διαφήμιση για τον Έλληνα πολίτη αφού τον παρουσιάζει ως ένα τζαμπατζή που επωφελείται από τα αγαθά των άλλων χωρίς να (θέλει να) ξοδεύει ούτε ένα ευρώ.

Ειδική μνεία έκανε και στο στιγμιότυπο με τον πρωταγωνιστή της διαφήμισης να φαίνεται ότι πίνει από το πότο - αναψυκτικό άλλου ζευγαριού ενώ ακούγεται το σλόγκαν ο «Τζάμπας Ζει!» 
Σύμφωνα με την Λιάνα Κανέλλη η γερμανική εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας εμπαίζει τους Έλληνες παρουσιάζοντάς τους ως τεμπέληδες και… άφραγκους που επωφελούνται από τα προϊόντα των Γερμανών.
newpost

Από τη Lehman Brothers, υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας


Anti-ntp:Κανονική τραπεζοκρατία!
Ο Λουίς ντε Γκίντος είναι ο εκλεκτός του νέου Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι για να διαχειριστεί την... «καυτή πατάτα» της ισπανικής οικονομίας. 

Ο Ραχόι ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα με την ανακοίνωση νέων...
μέτρων λιτότητας. Και επέλεξε για την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού Οικονομίας τον άνθρωπο που παλιότερα ήταν πρόεδρος της Lehman Brothers (της εταιρίας απ’ όπου το 2008 ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση) για την Ισπανία και την Πορτογαλία. 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός διόρισε εξάλλου υπουργό Οικονομικών τον Κριστόμπαλ Μοντόρο, Εσωτερικών τον Χόρχε Φερνάντεθ Ντιάθ και Εξωτερικών τον Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργάγιο. Υπουργός Εργασίας διορίστηκε η Φάτιμα Μπάνεθ.
πηγή

H προδοσία των ποιμένων


Οι λύκοι ουρλιάζουν και οι ποιμένες ευωχούνται ασφαλισμένοι στις στάνες τους। Πρόκειται για την ιστορική προδοσία των ποιμένων” ‘έγραφε σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να του δίνει κανένας την αρμόζουσα προσοχή, ο αείμνηστος Χρήστος Μαλεβίτσης. Και να τώρα…. Οι “ποιμένες” (πολιτικοί, θρησκευτικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί, πνευματικοί) έχουν εξαφανιστεί αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Task Force για να κάνει όλη τη δουλειά.
Την ίδια ώρα η εθελοδουλεία τρέφεται με την απογοήτευση και τον σκοταδισμό. Η αγελαία σκέψη είναι το μεγαλύτερο λαικό υπνωτήριο.
Το να επικαλείται κανείς τα ποσοτικά μεγέθη των προβλημάτων, τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί παρά το άλλοθι μιάς αυτάρεσκης, ενίοτε και οικονομικά αποδοτικής, αδυναμίας. Η ποσότητα είναι πάντα μια πρόφαση για να μην αναδυθούν νέες ποιότητες σκέψης και ζωής, ικανές να διαλύσουν τη χαυνωτική σύγχυση. Η αποφασιστικότητα και το δημιουργικό πνεύμα μπορούν να μηδενίζουν δυσθεώρητους αριθμούς για τους οποίους άλλοι κομπάζουν και άλλοι τρομάζουν.
Αλλά το ζήτημα δεν είναι να ξετρυπώσει κανείς τον λαγό της ελπίδας, ρόλο τον οποίο, ιστορικά, εκτέλεσε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Διότι οι απογοητεύσεις που ακολουθούν είναι μεγαλύτερες των καλλιεργημένων προσδοκιών. Και ο φαύλος κύκλος ξεκινάει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των παγκόσμιων ελίτ ισχύος, οι οποίες και προσλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια όλο και πιο ξεκάθαρα χαρακτηριστικά συμμοριών.
Εξίσου ατελέσφορο θα αποδεικνυόταν να δώσουμε τη μάχη στο γήπεδο του εχθρού. Η αναμονή ενός οικονομικού αλλά κυρίως κοινωνικού κραχ προσδίδει στον κόσμο της κερδοσκοπικής μαφίας και της εγχώριας διαπλοκής μια σχεδόν αποκαλυπτική χροιά, ικανή να υπερεκτιμήσει τα τρελά κέρδη στα οποία προσβλέπει απο την καταστροφή ζωών και περιουσιών. Γι αυτό και τη θριαμβολογία της απελπισίας δεν μπορεί να την πολεμήσει το ΠΑΜΕ. Η παλαιοκομμουνιστική σκέψη που διεκδικεί τον ρόλο της λόγχης του προλεταριάτου, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναπαράγει τους όρους για τη δικτατορία της οικονομίας επάνω στη ζωή. Είναι αναπόσπαστο τμήμα της εποχής που φεύγει, επιχειρώντας τη στιγμή του επιθανάτιου ρόγχου της να βγάλει τρελά λεφτά πουλώντας το ίδιο το πτώμα της! Για αυτό και είναι συνένοχος, έτσι κι αλλιώς, κάθε τύπου μηδενισμός, ο οποίος σπάζοντας τα τζάμια μιάς τράπεζας ή ενός μαγαζιού αποκαλύπτει την απουσία μιάς δημιουργικότητας ικανής να επινοήσει ένα απελευθερωμένο μέλλον και να το καταστήσει εφικτό.
Άρα τι μένει; Ίσως μόνο μια συμμαχία ευαίσθητης ευφυΐας, αναζήτησης ενός αυθεντικού νοήματος μέσα στην καθημερινότητα και στράτευσης των επιθυμιών στην υπηρεσία ενός πλανήτη ομορφιάς, γονιμότητας και χαριστικότητας.Ίσως τελικά τον καλύτερο αντίλογο στους καιρούς του PSI, να αρθρώνουν τα δεκάδες χαριστικά παζάρια που ξεφυτρώνουν στις πόλεις της Ελλάδας. Διότι αν έχουμε μια ελπίδα, μπορούμε να τη χρωστάμε μόνον εκεί που δεν μας ζητάνε τόκο.